Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Αποτελέσματα 9ης αγωνιστικής




 Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε με αγώνες με πολύ υψηλά σκορ. Χαρακτηριστικό αυτού ότι οι 23 από τις 26 ομάδες που αγωνίστηκαν αυτή την εβδομάδα σκόραραν 20+ πόντους! Εμφατικές νίκες για Ιγκλς και Πάτριοτς, τρομερές ανατροπές για Σίχοκς και Κολτς, η νίκη της αγωνιστικής από τους Μπερς. Διαβάστε παρακάτω την εξέλιξη όλων των αγώνων:


Μαϊάμι Ντόλφινς
22
20
Σινσινάτι Μπένγκαλς
Μπάφαλο Μπιλς
13
23
Κάνσας Σίτι Τσιφς
Καρολάινα Πάνθερς
34
10
Ατλάντα Φάλκονς
Ντάλας Κάουμποϊς
27
23
Μινεσότα Βάικινγκς
Νιου Γιορκ Τζετς
26
20
Νιου Όρλεανς Σέιντς
Σεντ Λούις Ραμς
21
28
Τένεσι Τάιτανς
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
30
24
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
Όκλαντ Ρέιντερς
20
49
Φιλαδέλφια Ιγκλς
Σιάτλ Σίχοκς
27
24
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς
Κλίβελαντ Μπράουνς
24
18
Μπάλτιμορ Ρέηβενς
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
55
31
Πίτσμπεργκ Στίλερς
Χιούστον Τέξανς
24
27
Ιντιανάπολις Κολτς
Γκριν Μπέι Πάκερς
20
27
Σικάγο Μπερς

Το βράδυ της Πέμπτης οι Ντόλφινς πέτυχαν δραματική εντός έδρας νίκη στην παράταση με 22-20 επί των Μπένγκαλς. Στο πρώτο μέρος οι Ντόλφινς ήταν καλύτεροι με πολύ καλή άμυνα προηγήθηκαν 10-3. Στα μέσα της 3ης περιόδου με εκπληκτική επιστροφή από ιντερσέπτιον για τάτσνταουν του αμυντικού Γκράιμς προηγήθηκαν 17-3 και έδειχναν ότι έχουν τη νίκη στο τσεπάκι. Όμως οι Μπένγκαλς επέστρεψαν. Έτρεξαν την μπάλα με πρωταγωνιστή το ρούκι Μπερνάρντ (79γ/2Τ) απέναντι σε μία κουρασμένη άμυνα και ισοφάρισαν σε 17-17 στα μέσα της 4ης περιόδου. 1:30 πριν το τέλος οι φιλοξενούμενοι πήραν  προβάδισμα 17-20 με μακρινό φιλντ γκολ και έδειχναν ότι ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ανατροπή, όμως η βραδιά επεφύλασσε κι άλλο σασπένς. Οι Ντόλφινς με σπουδαίο τελικό ντράιβ έφτασαν σε απόσταση φιλντ γκολ και ισοφάρισαν 20-20 για να στείλουν τον αγώνα στην παράταση. Εκεί η άμυνα των Ντόλφινς έδειξε αναζωογονημένη, έκανε σακ στον αντίπαλο κουόρτερμπακ μέσα στην αντίπαλη εντ ζόουν (φωτό) και με σέιφτι έδωσε τη νίκη στην ομάδα. Το πλέον αρνητικό της βραδιάς για τους Μπένγκαλς ο τραυματισμός του καλύτερου αμυντικού της ομάδας και ενός από τους καλύτερους του πρωταθλήματος Άτκινς, που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Το αποτέλεσμα έσπασε σερί 4 ηττών για τους Ντόλφινς (4-4) και 4 νικών για τους Μπένγκαλς (6-3).
Γνώριμη νίκη για τους Τσιφς με 13-23 μέσα στη έδρα των Μπιλς. Οι Τσιφς νίκησαν και πάλι με χαμηλό σκορ, νίκησαν και πάλι ομάδα με αρνητικό ρεκόρ, νίκησαν και πάλι χάρη στην άμυνα τους! Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν άκρως ενθαρρυντικό για τους Μπιλς καθώς ο #3 κουόρτερμπακ της ομάδας ρούκι Τούελ (229γ/1Τ2ΙΝΤ) που ξεκίνησε, έδειχνε πολύ θετικά στοιχεία και ο εκρηκτικός ράννινγκ μπακ Σπίλερ (116γ) που επέστρεψε από τραυματισμό ήταν ασταμάτητος με αποτέλεσμα το προβάδισμα 10-3 στο ημίχρονο. Το κομβικό σημείο του αγώνα έλαβε χώρα στην αρχή της 3ης περιόδου. Οι Μπιλς είχαν την μπάλα 1 γιάρδα μακριά από το πιθανό 17-3, όμως ο αμυντικός Σον Σμιθ έκανε ιντερσέπτιον (φωτό) σε πάσα του Τούελ, έτρεξε 100 γιάρδες και πέτυχε τάτσνταουν για την ισοφάριση σε 10-10! Σε εκείνο το σημείο το μομέντουμ του αγώνα άλλαξε άρδην και λίγα λεπτά αργότερα με ένα ακόμη αμυντικό τάτσνταουν του Χαλί από λάθος του ρισίβερ Στίβι Τζόνσον οι Τσιφς κλείδωσαν τη νίκη. Απίστευτο ξεκίνημα για τους Τσιφς στο 9-0 (πέρσι είχαν ρεκόρ 2-14), στο 3-6 οι Μπιλς δίχως ελπίδες για πλέι-οφς.
Στο ντέρμπι της NFC νότιας περιφέρειας οι Πάνθερς είχαν εύκολο έργο απέναντι στους Φάλκονς και κέρδισαν 34-10 για την 4η σερί νίκη τους. Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα καθώς ο αντίπαλος δεν προέβαλε σθεναρή αντίσταση. Ο κουόρτερμπακ Νιούτον (249γ/1Τ/2ΙΝΤ) ήταν μέτριος, όμως η περιβόητη άμυνα καθοδηγούμενη από τον εκπληκτικό Κίκλι έβαλε δύσκολα στους Φάλκονς, έκανε 3 ιντερσέπτιονς και σκόραρε σε μία από αυτές. Η θλιβερή εικόνα των Φάλκονς φέτος επιβεβαιώθηκε και στη Σάρλοτ. Το ράννινγκ παιχνίδι είναι αναιμικό, η άμυνα τρύπια και ο κουόρτερμπακ Ράιαν επιρρεπής στα λάθη. Στο 5-3 οι Πάνθερς, «καυτοί» και μέσα στο παιχνίδι των πλέι-οφς, στο 2-6 οι Φάλκονς σε μία «μαύρη» σεζόν.
Στο Ντάλας οι Κάουμποϊς ίδρωσαν για να πετύχουν τη νίκη με 27-23 επί των αδύναμων φέτος Βάικινγκς. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί εν αντιθέσει με 3 τελευταίες τους ήττες και το μομέντουμ του αγώνα στο α’ μέρος (7-10) ήταν υπέρ τους. Στην αρχή της 3ης περιόδου οι Κάουμποϊς σκόραραν δις, πήραν προβάδισμα 20-10 και έδειχναν να καθαρίζουν την υπόθεση νίκη, όμως οι Βάικινγκς είχαν αποθέματα. Ο κουόρτερμπακ Πόντερ (236γ/1Τ/1ΙΝΤ) ήταν αξιοπρεπής και έτρεξε με την μπάλα όταν χρειάστηκε και η άμυνα περιόρισε σε μεγάλο βαθμό το ρισίβερ Μπράιαντ, αλλά τη διαφορά για την ομάδα την έκανε η μία από τις σπάνιες φέτος καλές εμφανίσεις του Πίτερσον (140γ/1Τ). Ο περσινός MVP σκόραρε για το προβάδισμα 20-23 αργά στην 4η περίοδο βάζοντας την ομάδα του στη θέση του οδηγού για μία μεγάλη έκπληξη. Το τελικό ντραίβ όμως του Ρόμο (337γ/2Τ/1ΙΝΤ) ήταν επιτυχημένο και με τάτσνταουν στο 0:33 του Ντ.Χάρις (φωτό) οι Κάουμποϊς πήραν αγχωτική νίκη που τους κρατά στην κορυφή της NFC ανατολής με 5-4 ρεκόρ. Στο 1-7 οι Βάικινγκς τέλος η σεζόν γι αυτούς.
Οι Τζετς συνεχίζουν να εκπλήσσουν και να πραγματοποιούν πορεία «καρδιογράφημα» καθώς έπειτα από την ταπεινωτική ήττα την προηγούμενη αγωνιστική, αυτή την Κυριακή επικράτησαν με 26-20 των ισχυρών Σέιντς. Οι γηπεδούχοι βάσισαν την επίθεση τους στο ράννινγκ παιχνίδι (198γ) με πρωταγωνιστή τον πρώην Σέιντ, Κρις Άϊβορι (139γ/1Τ) και  πήραν προβάδισμα 20-14 στο ημίχρονο. Οι Σέιντς είχαν άκρως αντίθετο πλάνο παιχνιδιού με ελάχιστο ράννινγκ παιχνίδι και πολύ συνεργασία Μπριζ (382γ/2Τ/2ΙΝΤ) – Γκράχαμ (116γ/2). Στο β’ μέρος οι άμυνες κυριάρχησαν, οι επιθέσεις μπλόκαραν και υπήρξε επί μέρους σκορ 6-6. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μέχρι τέλους να κάνουν την ανατροπή, όμως βρήκαν τοίχο μπροστά τους και υπέστησαν την 2η σερί εκτός έδρα ήττα. Στο 5-4 οι Τζετς με τη μία εξαιρετική εμφάνιση να τη διαδέχεται μία άθλια, στο 6-2 οι Σέιντς ακόμα πρώτοι στην περιφέρειά τους, όμως με ανταγωνισμό από τους Πάνθερς.
Οι Τάιτανς έσπασαν το σερί 3 ηττών και πέτυχαν κομβική εκτός έδρας νίκη 21-28 επί των Ραμς. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και πολύ ισορροπημένος με τις δύο ομάδες να βρίσκονται ισόπαλες για μεγάλο μέρος του αγώνα, καθώς σε κάθε τάτσνταουν των Τάιτανς οι Ραμς απαντούσαν άμεσα. Το σκορ ήταν 7-7 στο ημίχρονο, 14-14 στο τέλος της 3ης περιόδου και 21-21 2:30 πριν το τέλος. Αμφότερες οι ομάδες βασίστηκαν στο ράννινγκ παιχνίδι τους, οι Τάιτανς με τον Κρις Τζόνσον (150γ/2Τ) και οι Ραμς με τον Στέισι (127γ/2Τ). Έτσι πως εξελισσόταν το παιχνίδι, φαινόταν ότι  θα κρινόταν από κάποιο λάθος στο τέλος, το οποίο και έκανε ο κουόρτερμπακ των Ραμς Κλέμενς (210γ/1Τ), όταν έκανε φαμπλ και έδωσε την κατοχή στους αντιπάλους σε πολύ καλή θέση στο γήπεδο. Οι Τάιτανς το εκμεταλλεύτηκαν, σκόραραν με τον Τζόνσον και με τη νίκη πήγαν στο 4-4 και διατηρούν ζωντανές τις ελπίδες τους για πλέι-οφς. Στο 3-6 οι Ραμς και τα πλέι-οφς γι αυτούς μοιάζουν άπιαστα.
Οι Ρέντσκινς επικράτησαν των Τσάρτζερς 30-24 στην παράταση και πήραν μία τόσο αναγκαία νίκη για να κρατηθούν στην κούρσα για την πρωτιά στην περιφέρειά τους. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με διακυμάνσεις και δραματική εξέλιξη στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας. Οι γηπεδούχοι Ρέντσκινς βασίστηκαν στο ράννινγκ παιχνίδι με το Μόρις (121γ/1Τ) πρωταγωνιστή, ενώ στο πάσινγκ παιχνίδι ξεχώρισε ο ρισίβερ Γκαρσόν (172γ) και είχαν προβάδισμα 24-21 και κατοχή της μπάλας 2:30 πριν το τέλος. Όμως οι Τσάρτζερς είχαν το τελευταίο ντράιβ στον αγώνα και έτσι όπως εξελίχθηκε αυτό ίσως αποδειχθεί μοιραίο για το πλασάρισμα της ομάδας στο τέλος της σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ½ γιάρδα από το να σκοράρουν το νικητήριο τάτσνταουν, όμως απέτυχαν σε 3 προσπάθειες και αρκέστηκαν στο φιλντ γκολ που έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Εκεί στο πρώτο ντράιβ οι Ρέντσκινς σκόραραν το νικητήριο τάτσνταουν με τον άσημο Ντορέλ Γιάνγκ, ο οποίος είχε 12 γιάρδες και 3Τ στον αγώνα, ενώ σε όλο το πρωτάθλημα μέχρι τότε είχε μόλις 2 επαφές με την μπάλα!!! Στο 3-5 οι Ρέντσκινς, παραμένουν αισιόδοξοι στην πιο αδύναμη περιφέρεια της λίγκας, στο 4-4 οι Τσάρτζερς στην πιο δυνατή περιφέρεια της λίγκας.
Οι Σίχοκς πέτυχαν δραματική νίκη στην παράταση με 27-24 επί των δίχως νίκη στη σεζόν Μπακανίρς. Στην πιο δυνατή έδρα του πρωταθλήματος οι 0-7 Μπακανίρς πήγαν να κάνουν την έκπληξη της χρονιάς. Μπήκαν φουριόζοι στον αγώνα και σε καμία περίπτωση δεν έδειχναν ως ομάδα δίχως νίκη. Ο ρούκι κουόρτερμπακ Γκλέννον (168γ/2Τ) ήταν αξιόπιστος και δεν έκανε λάθη, ενώ ο αναπληρωματικός ράννινγκ μπακ Μάικ Τζέιμς (158γ) έκανε τον αγώνα της ζωής του, συνάμα οι Σίχοκς μπήκαν νωθροί, με αποτέλεσμα να βρεθούν σοκαρισμένοι 0-21 πίσω στο σκορ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου! Οι γηπεδούχοι μείωσαν 7-21 πριν το ημίχρονο και στο β’ μέρος μπήκαν αποφασισμένοι να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή. Η διαφορά άρχισε να ψαλιδίζεται σιγά σιγά, ώσπου 1:30 πριν το τέλος ισοφάρισαν σε 24-24. Το μομέντουμ είχε πια ξεκάθαρα πάει προς το μέρος των γηπεδούχων και στην παράταση ο κίκερ Χάουσκα πέτυχε το νικητήριο φιλντ γκολ. Ο κουόρτερμπακ Ουίλσον (217γ/2Τ/2ΙΝΤ) παρότι έκανε σημαντικά λάθη, στα κρίσιμα αντεπεξήλθε και πάσαρε σωστά, ενώ ο ράννινγκ μπακ Λυντς (125γ) είχε ένα ακόμη εξαιρετικό ματς. Στο 8-1 οι Σίχοκς, #1 στη NFC παρότι οι εμφανίσεις τις 2 τελευταίες βδομάδες δεν ήταν καλές, στο 0-8 οι Μπακανίρς που αξίζουν κάτι καλύτερο.
Οι Ιγκλς διέλυσαν εκτός έδρας τους Ρέιντερς με 20-49, σε μία ημέρα που ο κουόρτερμπακ Φόουλς έγραψε ιστορία! Οι Ιγκλς στα δύο προηγούμενα ματς εντός έδρας έχασαν από Κάουμποϊς και Τζάιαντς σκοράροντας συνολικά μόλις 10 πόντους και κανένα επιθετικό τάτσνταουν! Την Κυριακή ξεμπούκωσαν απέναντι στους Ρέιντερς πετυχαίνοντας 49 ενώ στην 4η περίοδο έσβησαν μηχανές! Ο κουόρτερμπακ Νικ Φόουλς (φωτό) ισοφάρισε το ρεκόρ τάτσνταουν πασών σε ένα παιχνίδι με τις 7 που ολοκλήρωσε σε 5 συμπαίκτες του!!! Στατιστικά για όσκαρ για τον Φόουλς με 22/28 πάσες, 406 γιάρδες και 7Τ!!! Οι ρισίβερ Ντεσόν Τζάκσον (150γ/1Τ) και Κούπερ (139γ/3Τ) ήταν οι κύριοι εκφραστές της επίθεσης. Οι Ρέιντερς φανέρωσαν απίστευτα αμυντικά κενά που δεν είχαν φανεί νωρίτερα στη σεζόν και υπέστησαν ντροπιαστική ήττα που τους αφήνει και πίσω στο κυνήγι των πλέι-οφς. Οι Ιγκλς στο 4-5 με 4 νίκες εκτός έδρας παραμένουν μία νίκη πίσω από τους Κάουμποϊς για την πρωτιά στη ΝFC ανατολής.
Από το ντέρμπι της AFC βορρά δίκαιοι νικητές βγήκαν οι Μπράουνς με 24-18 επί των πρωταθλητών Ρέηβενς. Οι Μπράουνς επικράτησαν των Ρέηβενς έπειτα από 10 σερί ήττες, με την τελευταία τους νίκη το 2007! Ο κουόρτερμπακ των γηπεδούχων Κάμπελ (262γ/3Τ) έκανε 2ο σερί πολύ καλό αγώνα, απέφυγε τα λάθη και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη. Το ράννινγκ παιχνίδι ήταν αναιμικό, όμως ο Λιτλ (122γ) και ο Μπες (24γ/2Τ) στο πάσινγκ παιχνίδι έδωσαν τις επιθετικές λύσεις, ενώ η άμυνα περιόρισε τρομερά την επίθεση των φιλοξενουμένων. Ο κουόρτερμπακ Φλάκο ήταν και πάλι μέτριος (250γ/2Τ/1ΙΝΤ), ενώ το ράννινγκ παιχνίδι ανύπαρκτο για ακόμα ένα παιχνίδι στη σεζόν. Οι Μπράουνς είχαν την πρωτοπορία στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και η διαφορά κυμαινόταν από το +11 στο +4 δίχως ποτέ να απειληθούν ουσιαστικά από τους Ρέηβενς. Οι περσινοί πρωταθλητές μετά από τη νέα ήττα βλέπουν τη σεζόν να χάνεται στο 3-5, στο 4-5 οι Μπράουνς που όταν δεν έχουν το Γουίντεν στη θέση του κουόρτερμπακ είναι ικανοί για πολλά.
Φεστιβάλ σκοραρίσματος στο Φόξμπορο με τους Πάτριοτς να επικρατούν 55-31 των Στίλερς. Οι γηπεδούχοι θύμισαν την περσινή τρομακτική τους επίθεση (καλύτερη στη λίγκα) καθώς ο κουόρτερμπακ Μπρέιντι (432γ/4Τ) έκανε το καλύτερο ματς της σεζόν συνεργαζόμενος με τους Γκρονκόφκι (143γ/1Τ), Ντόμπσον (130γ/2Τ), Αμεντόλα (122γ/1Τ) και έγραψαν το ρεκόρ πόντων για φέτος. Ακόμα και το ράννινγκ παιχνίδι είχε επιτυχία (198γ) με τον Ρίντλεϊ (115γ/2Τ) πρωταγωνιστή. Για τους Στίλερς ο κουόρτερμπακ Ρόθλισμπεργκερ (400γ/4Τ/2ΙΝΤ) έκανε πολύ καλό παιχνίδι σε συνεργασία με τους Κότσερι (96γ/3Τ) και Σάντερς (98γ), όμως η άμυνα ήταν αποκαρδιωτική, δεν μπορούσε να σταματήσει κανέναν και ήρθε η βαριά ήττα που τους απαγορεύει πια να σκέφτονται πλέι-οφς στο 2-6. Στο 7-2 πριν το ρεπό τους οι Πάτριοτς #2 στην AFC.
Στο ντέρμπι της AFC νότου, οι Κολτς πέτυχαν σπουδαία νίκη με ανατροπή 24 -27 μέσα στο Χιούστον επί των Τέξανς και έκαναν μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της περιφέρειας. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μονόλογος για τους γηπεδούχους με το νεαρό κουόρτερμπακ Κίναμ (350γ/3Τ) να πραγματοποιεί τρομερή εμφάνιση, το βετεράνο ρισίβερ Αντρέ Τζόνσον (229γ/3Τ) να είναι άπιαστος και την άμυνα του ογκόλιθου Γουάτ να είναι απροσπέλαστη, διαμορφώνοντας το 21-3. Όλα έδειχναν ότι οι Τέξανς θα κέρδιζαν εύκολα και θα ψαλίδιζαν τη διαφορά από τους πρωτοπόρους της περιφέρειας. Όμως στο β’ μέρος οι Τέξανς ξεθύμαναν και οι Κολτς αντέδρασαν και ανέτρεψαν το ματς με 0-15 στην 4η περίοδο. Ο κουόρτερμπακ Λακ (271γ/3Τ) (φωτό)για ένα ακόμη παιχνίδι ανέβασε στροφές στο τέλος, εκμεταλλεύτηκε την κούραση της αντίπαλης άμυνας και συνεργάστηκε άψογα με το Χίλτον (121γ/3Τ) για τα κρίσιμα τάτσνταουν. Αρνητικός πρωταγωνιστής για τους Τέξανς ο κίκερ Μπούλοκ που έχασε 3 φιλντ γκολ συμπεριλαμβανομένου αυτού στο τέλος που θα μπορούσε να στείλει τον αγώνα στην παράταση. Στο 6-2 οι Κολτς, στο 2-6 οι Τέξανς.
Στο μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας οι Μπερς έβγαλαν διπλό μέσα στην έδρα των Πάκερς με 20-27, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή της NFC βορρά! Ο αγώνας έγειρε προς τους Μπερς στο πρώτο μόλις ντράιβ των Πάκερς, όταν ο σούπερσταρ κουόρτερμπακ των γηπεδούχων Ρότζερς τραυματίστηκε στον ώμο (φωτό) και αποχώρησε. Ο αντικαταστάτης Σενέκα Γουάλας (114γ/0Τ/1ΙΝΤ) σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό και η επίθεση των γηπεδούχων φορτώθηκε στο ράννινγκ παιχνίδι, με τον Λέισι ((150γ/1Τ) να κάνει εξαιρετικό ματς, που όμως δεν έφτανε. Οι Μπερς αγωνίστηκαν και αυτοί με τον αναπληρωματικό τους κουόρτερμπακ Μακάουν (272γ/2Τ), που έκανε πολύ μεστό παιχνίδι και σε συνεργασία με τους Μάρσαλ (107γ/1Τ) και Φορτέ (179γ/1Τ) οδήγησαν τους φιλοξενούμενους σε τεράστια νίκη. Ο αγώνας παρά την απουσία του Ρότζερς ήταν ισορροπημένος μέχρι τέλους και κρίθηκε στο χρονοβόρο ντράιβ των Μπερς στην 4η περίοδο με το οποίο πήγαν στο +7 και άφησαν λιγότερο από ένα λεπτό και κανένα τάιμ άουτ στον αντίπαλο. Μπερς, Πάκερς και Λάιονς στο 5-3, αναμένεται θρίλερ μέχρι τέλους στην περιφέρεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου