Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ανάλυση - Προτάσεις 5ης αγωνιστικής



Το πρωτάθλημα έχει διανύσει το ¼ της κανονικής διάρκειας του και έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μία εικόνα για τη δυναμική των ομάδων, με πολλά περιθώρια ανατροπών όμως. Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής συνεχίζεται την Κυριακή με 13 αγώνες και κλείνει την Δευτέρα με την αναμέτρηση των Φάλκονς με τους Τζετς. Διαβάστε παρακάτω ανάλυση για όλους του αγώνες και στοιχηματικές προτάσεις όπου προκύπτουν.


Σικάγο Μπερς (3-1)  -  Νιου Όρλεανς Σέιντς (4-0)
Ίσως το πιο δυνατό ματς της αγωνιστικής ανάμεσα σε δύο ομάδες που εντυπωσιάζουν στο ξεκίνημα. Οι Μπερς στον τελευταίο τους αγώνα δεν έπιασαν τα στάνταρ των πρώτων 3 αγώνων και έχασαν εύκολα από τους Λάιονς. Ο κουόρτερμπακ Κάτλερ έκανε το πρώτο του κακό ματς με 3 ιντερσέπτιονς. Γενικά η επίθεση δείχνει πλήρης φέτος παρά το κακό παιχνίδι στο Ντιτρόιτ και σε συνδυασμό με τη διαχρονικά πολύ δυνατή άμυνα οι Μπερς είναι ομάδα για τα πλέι-οφς. Κρας τεστ ο αγώνας με τους Σέιντς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εντυπωσιακοί στη νίκη επί των καλών Ντόλφινς. Η επίθεση ήταν εκπληκτική-αλάνθαστη και η άμυνα είναι αναπάντεχα τρομερά βελτιωμένη φέτος. Ο συνδυασμός Μπριζ-Γκράχαμ είναι ασταμάτητος και σκοράρει κατά βούληση. Θυμίζει την ομάδα του τίτλου (2009) η φετινή, όμως στο Σικάγο θα έχει το πιο δύσκολο τεστ μέχρι στιγμής στη σεζόν. Σημαντικές απουσίες δεν υπάρχουν εκατέρωθεν. Άκρως ισορροπημένος αγώνας και φαίνεται και από τις αποδόσεις. Δεν υπάρχει επιλογή σε σημείο. Ίσως να αξίζει το ποντάρισμα anytime σε Γκράχαμ(Σέιντς) και Μάρσαλ(Μπερς).

Σινσινάτι Μπένγκαλς (2-2)  -  Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς (4-0)
Δυνατή αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο θεωρητικές διεκδικήτριες του τίτλου. Οι Μπένγκαλς δεν έχουν ξεκινήσει όπως αναμενόταν και αυτό ευθύνεται κατά βάση στην ανικανότητα του κουόρτερμπακ Ντάλτον να ανεβάσει το επίπεδό του ένα σκαλί. Το ρόστερ της ομάδας είναι πληρέστατο και μοιάζει πως της λείπει ο ηγέτης που θα την οδηγήσει πιο πάνω. Απέναντι στους Μπράουνς η επίθεση έμοιαζε ξεδοντιασμένη (σκόραρε μόλις 6 πόντους), όμως σε κάποιο σημείο της σεζόν θα βρει το ρυθμό της και θα κάνει μεγάλες νίκες. Η άμυνα είναι από τις πιο ταλαντούχες στη λίγκα. Οι Πάτριοτς παρά τις απουσίες τους στην επίθεση συνεχίζουν ακάθεκτοι και εκπλήσσουν άπαντες. Πήραν μεγάλη νίκη μέσα στην Ατλάντα με τον ρούκι Τόμπκινς να εντυπωσιάζει. Νέο πλήγμα ο τραυματισμός του κομβικού για την άμυνα τρεξίματος Βίλφορκ. Ίσως επιστρέψουν αυτή την εβδομάδα οι καλοί επιθετικοί Γκρονκόφσκι και Αμεντόλα. Οι Μπένγκαλς είναι πολύ καλή ομάδα και θα ανέβουν στη συνέχεια. Δεν θα πάνε τρένο οι Πάτριοτς μέχρι τα πλέι-οφς. Επιλογή β’ διαλογής ο άσος με +1,5 στο 1,90.

Γκριν Μπέι Πάκερς (1-2)  -  Ντιτρόιτ Λάιονς (3-1)
Ντέρμπι της NFC Βόρειας περιφέρειας. Οι Πάκερς είχαν το ρεπό τους την προηγούμενη Κυριακή και επούλωσαν τις πληγές τους. Είναι πιθανό να επιστρέψουν όλοι οι τραυματίες. Ο αγώνας είναι οριακός για τους Πάκερς και η ανάγκη νίκης επιτακτική. Το επιθετικό κομμάτι εντός έδρας είναι εκρηκτικό με τον Ρότζερς να πασάρει και τους Τζόουνς, Νέλσον και Κομπ να υποδέχονται. Χρήζει βελτίωσης η άμυνα. Οι Λάιονς βρίσκονται στην κορυφή της περιφέρειας έπειτα από την εντυπωσιακή νίκη επί των Μπερς, πράγμα που ελάχιστοι το περίμεναν πριν τη σεζόν. Πηγαίνουν με εξαιρετική ψυχολογία στο Λάμπο Φιλντ, όμως δεν έχουν καλή παράδοση εκεί. Χρονιά για MVP κάνει ο Ρέτζι Μπους. Η ποιότητα των Πάκερς είναι αδιαμφισβήτητη και έχουν εμφανές προβάδισμα για τη νίκη. Σοβαρή επιλογή ο ΑΣΟΣ, όμως τα σπρεντ της τάξεως των -7 είναι υπερβολικά. Επιλογή value bet το OVER 53,5 καθώς οι επιθέσεις είναι πυραυλοκίνητες. Στα ειδικά, value bet το anytime Τζέιμς Τζόουνς.

Ιντιανάπολις Κολτς (3-1)  -  Σιάτλ Σίχοκς (4-0)
Σαν προπόνηση ήταν ο αγώνας των Κολτς με τους Τζάγκουαρς (νίκη 3-37). Επιστρέφουν εντός έπειτα από 2 εκτός έδρας νίκες. Ο κουόρτερμπακ Λακ δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακός με πέρσι όμως η ομάδα δείχνει να έχει περισσότερες λύσεις. Ο νεοφερμένος Ρίτσαρτσον αναμένεται να πάρει πολύ παιχνίδι αύριο. Οι Σίχοκς σε αγώνα-θρίλερ επικράτησαν εκτός έδρας επί των Τέξανς. Στο β’ ημίχρονο δεν δέχθηκαν ούτε πόντο και παρά το -17 του α’ μέρους πήραν σπουδαία νίκη στην παράταση. Παρά τη νίκη υπήρχαν θέματα και σε άμυνα και σε επίθεση. 2ο σερί μεγάλο ταξίδι και δύσκολο εκτός έδρας ματς για ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Σημαντικότατη η επιστροφή από τιμωρία του αμυντικού Ίρβιν. Πολύ δύσκολος αγώνας για πρόβλεψη. Καθαρό NO BET.

Μαϊάμι Ντόλφινς (3-1)  -  Μπάλτιμορ Ρέηβενς (2-2)
Την πρώτη τους ήττα υπέστησαν οι Ντόλφινς μέσα στη Νέα Ορλεάνη από μία εξαιρετική ομάδα. Η εμφάνιση δεν ήταν καλή, όμως και οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Πολύ καλό πρόσωπο για τους φιλόδοξους Ντόλφινς στο ξεκίνημα της σεζόν, θα χτυπήσουν την πόρτα των πλέι-οφς έπειτα από χρόνια. Ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ δείχνει ώριμος, ενώ υπάρχουν αξιόλογες επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Οι Ρέηβενς έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Στον τελευταίο αγώνα μέσα στο Μπάφαλο ήταν πολύ κακοί επιθετικά. Ο κουόρτερμπακ Φλάκο έκανε 5 ιντερσέπτιονς και η ομάδα δεν έτρεξε καθόλου την μπάλα. Η άμυνα δείχνει ταλαντούχα και εκμεταλλεύεται ευκαιρίες όταν παρουσιαστούν. Η σοβαρότητα που παρουσιάζουν οι γηπεδούχοι σε συνδυασμό με την αδυναμία που δείχνουν επιθετικά οι Ρέηβενς οδηγούν στην επιλογή του ΑΣΟΥ.

Νιου Γιορκ Τζάιαντς (0-4)  -  Φιλαδέλφια Ιγκλς (1-3)
Ντέρμπι της NFC Ανατολικής περιφέρειας. Αναμετρούνται οι δύο χειρότερες άμυνες! Οι Τζάιαντς είναι η χειρότερη ομάδα μετά τους Τζάγκουαρς στη λίγκα. Υπέστησαν συντριβή και στο Κάνσας με 31-7 και δε δείχνουν ικανοί να αντιδράσουν. Η χρονιά δεν έχει χαθεί καθώς η πρωτιά της περιφέρειας είναι 2 νίκες μακριά, όμως η εικόνα τους είναι αποκαρδιωτική. Πολλά λάθη στην επίθεση (#1 σε ιντερσέπτιονς ο κουόρτερμπακ Μάννινγκ), ενώ η άμυνα δεν μπορεί να σταματήσει ούτε το παιχνίδι τρεξίματος, ούτε τις πάσες. Η Φιλαδέλφια έκανε πρεμιέρα με εντυπωσιακή νίκη, όμως από τότε έχει χάσει 3 σερί ματς, τα δύο τελευταία απέναντι σε πολύ ισχυρούς αντίπαλους (Τσιφς4-0, Μπρόνκος4-0). Το επιθετικό κομμάτι δουλεύει πολύ καλά με τον ράννινγκ μπακ Μακόι αιχμή του δόρατος (#1 σε γιάρδες στη λίγκα). Το θέμα είναι ότι άμυνα δεν μπορεί να κρατήσει τους αντιπάλους μακριά από την εντ ζόουν. Καλύτερη η εικόνα των Ιγκλς μέχρι στιγμής. Σε τιμές αουτσάιντερ είναι value bet το διπλό.

Σεντ Λούις Ραμς (1-3)  -  Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς (0-4)
Οι Ραμς δεν έχουν σταθεί αντάξιοι των προσδοκιών στο πρώτο ¼ της σεζόν με 3 άσχημες ήττες. Ο κουόρτερμπακ Μπράντφορντ δεν δείχνει να έχει τις ικανότητες να πάρει μια ομάδα στις πλάτες του παρότι φέτος έχει πολλές επιλογές για να πασάρει. Προφανές το θέμα στη σχέση του με τον προπονητή επίθεσης. Το παιχνίδι τρεξίματος είναι ανύπαρκτο. Απέναντι στους 49ερς είχαν 19 προσπάθειες τρεξίματος για κέρδος 18 γιαρδών! Μονοδιάστατη επίθεση, ενώ η άμυνα παρότι διαθέτει πολύ ταλέντο δεν έχει αποδώσει. Οι Τζάγκουαρς είναι ανέκδοτο για τη λίγκα! Έχασαν και πάλι ντροπιαστικά και έχουν ρεκόρ 0-4 με σκορ 31-129! Η ομάδα δεν είναι ανταγωνιστικοί σε κανένα τομέα και από μόνη της η επιστροφή του ταλαντούχου Μπλάκμον δεν μπορεί να αλλάξει πολλά. Με την εικόνα των φιλοξενούμενων, λογικά είναι μεγάλο φαβορί οι Ραμς, όμως δεν αξίζει ποντάρισμα σε τιμές 1,18. Με το σκεπτικό ότι θα σκοράρουν αρκετά οι Ραμς αξίζει το ρίσκο στο anytime Τζάρεντ Κουκ.

Τένεσι Τάιτανς (3-1)  -  Κάνσας Σίτι Τσιφς (4-0)
Πολύ καλό ξεκίνημα για τους Τάιτανς, δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν μέχρι και πλέι-οφς παρότι κανείς δε το περίμενε πριν τη σεζόν. Βαρύ πλήγμα ο τραυματισμός του βασικού κουόρτερμπακ Λόκερ που είχε ξεκινήσει πολύ καλά και οδηγούσε την ομάδα του σε νίκες. Επικίνδυνη η μετάβαση στον αναπληρωματικό Φιτζπάτρικ που έχει ιστορικό πολλών λαθών. Η ομάδα γενικά όμως είναι καλή και ίσως καταφέρει να κάνει τις νίκες που χρειάζεται απέναντι σε ομάδες χαμηλότερου βεληνεκούς από τους Τσιφς. Οι Τσιφς έκαναν ένα ακόμα πειστικό ματς και κέρδισαν πολύ εύκολα τους Τζάιαντς. Ο προπονητής Ριντ έχει αναμορφώσει πλήρως την ομάδα, ο κουόρτερμπακ Σμιθ είναι πολύ σοβαρός και η άμυνα με ηγέτη τον Χιούστον (#1 στη λίγκα με 7,5 σακς) έχει επιτρέψει τους λιγότερους πόντους στο πρωτάθλημα. Αυτή η άμυνα δείχνει ότι μπορεί εύκολα να πιέσει τον αντίπαλο αναξιόπιστο κουόρτερμπακ και να επωφεληθεί των πιθανών λαθών. Είναι επιλογή το ΔΙΠΛΟ. Επιλογή ρίσκου στα ειδικά είναι το ποντάρισμα anytime «Άλλος παίχτης» για κάποιο αμυντικό τατσντάουν.

Αριζόνα Κάρντιναλς (2-2)  -  Καρολάινα Πάνθερς (1-2)
Δύσκολη εκτός έδρας νίκη στην Τάμπα για τους Κάρντιναλς χάρη στην άμυνά της που επέτρεψε μόλις 10 πόντους και στον σταρ αμυντικό Πάτρικ Πίτερσον που είχε δύο ιντερσέπτιονς. Η επίθεση όμως έχει τα θέματά της καθώς δεν βρίσκει εύκολα γιάρδες στο γήπεδο. Στο μοναδικό εντός έδρας ματς φέτος κέρδισε τους Λάιονς. Οι Πάνθερς είχαν το ρεπό τους στο χειρότερο δυνατό σημείο, έπειτα από τη νίκη με 38-0 επί των Τζάιαντς. Σπουδαία εμφάνιση και επιθετικά και αμυντικά, όμως και η δυναμική του αντιπάλου ήταν πολύ χαμηλή. Πολύ αμφίρροπο παιχνίδι χωρίς περιθώρια πρόβλεψης. ΝΟ ΒΕΤ

Ντάλας Κάουμποϊς (2-2)  -  Ντένβερ Μπρόνκος (4-0)
Ακόμα μία εκτός έδρας ήττα για τους Κάουμποϊς στο Σαν Ντιέγκο και παρόλο που προηγήθηκαν ακόμα και με 10-21 στο α’ μέρος. Στο β’ ημίχρονο μπλόκαραν επιθετικά, ενώ και αμυντικά δεν μπόρεσαν να σταματήσουν το συνδυασμό Ρίβερς-Γκέιτς και μοιραία ήρθε το 30-21. Εντός έδρας παρουσιάζονται πολύ καλύτεροι, όμως η αναμέτρηση με τους Μπρόνκος ίσως είναι η πιο δύσκολη της σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι για ένα ακόμα ματς έκαναν πάρτι επιθετικά σκοράροντας 52 πόντους απέναντι στους Ιγκλς και αν συνεχίσουν έτσι θα σπάσουν όλα τα επιθετικά ρεκόρ. Ο κουόρτερμπακ Μάννινγκ είναι εκπληκτικός και αλάνθαστος και σε συνδυασμό με τα τόσα όπλα, η επίθεση τρομάζει άπαντες στη λίγκα. Δεν είναι εύκολο να κοντράρεις τους Μπρόνκος και από την άλλη είναι πολύ χαμηλό το 1,28 στο διπλό. Το όριο στο over είναι πολύ ψηλά. NO BET. Στα ειδικά αξίζει το anytime Τζούλιους Τόμας καθώς οι Κάουμποϊς έχουν προβλήματα να καλύψουν τους τάητ εντς.

Σαν Φρανσίσκο Φόρτυνάινερς (2-2)  -  Χιούστον Τέξανς (2-2)
Οι Φόρτυνάινερς επανήλθαν στις νίκες με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο επικρατώντας με 11-35 των Ραμς και έκλεισαν πολλά στόματα που μιλούσαν για κρίση. Το βάρος έπεσε και πάλι στο παιχνίδι τρεξίματος με αιχμή το βετεράνο Γκορ και αυτός ήταν ο οδηγός της νίκης. Οι απουσίες παραμένουν αλλά όπως φάνηκε και την προηγούμενη Πέμπτη μπορούν να καλυφθούν εκ των έσω. Οι Τέξανς αυτοκτόνησαν με τους Σίχοκς καθώς έχασαν προβάδισμα 17 πόντων στο ημίχρονο και 14 8:30 πριν το τέλος. Η επίθεση κλάταρε στο β’ μέρος και το τραγικό λάθος του κουόρτερμπακ Σαμπ έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους να πάνε το ματς στην παράταση, όπου ήρθε η ήττα. Μεγάλη γκρίνια για το Σαμπ που κάνει κρίσιμα λάθη. Κατά τ’ άλλα η ομάδα έχει ταλέντο και υλικό να φτάσει μακριά. Αμφίβολος ο πολύ καλός αμυντικό Κούσινγκ. Οι γηπεδούχοι έκαναν την κοιλιά τους και θα κάνουν σερί για να κυνηγήσουν την πρωτιά στην περιφέρεια. Οι φιλοξενούμενοι δεν είναι σε καλό μομέντουμ. Επιλογή ο ΑΣΟΣ. Επιλογή και ο άσος με -5,5 σπρεντ.

Όκλαντ Ρέιντερς (1-3)  -  Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς (2-2)
Οι Ρέιντερς ηττήθηκαν από τους Ρέντσκινς την προηγούμενη αγωνιστική εύκολα. Πολύ κακός ο κουόρτερμπακ Φλυν, επιστρέφει στη θέση ο Πράιορ που έχει δείξει καλύτερα στοιχεία στα πρώτα ματς. Το ρόστερ όμως των γηπεδούχων είναι φτωχό και αν δεν είχαν παίξει με του Τζάγκουαρς δεν θα είχαν νίκη. Τραυματίστηκαν οι καλοί Μακφάντεν και Ρις, αμφίβολοι για την Κυριακή. Οι Τσάρτζερς παίζουν πολύ καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν πριν τη σεζόν. Ο βετεράνος κουόρτερμπακ Ρίβερς είναι αναγεννημένος και αγωνίζεται ως υποψήφιος MVP. Έχει βρει και πάλι χημεία με τον έτερο βετεράνο τάητ εντ Γκέιτς και η επίθεση αποδίδει πολύ καλά. Οι δύο ήττες που έκανε η ομάδα ήρθαν στα τελευταία δευτερόλεπτα με ανατροπές, θα μπορούσε με λίγη τύχη να είναι στο 4-0. Πλήγμα ο τραυματισμός του καλού αμυντικού Φρίνι. Υπάρχει διαφορά στην ποιότητα των ομάδων. ΔΙΠΛΟ και διπλό με σπρέντ -4,5.

Ατλάντα Φάλκονς (1-3)  -  Νιου Γιορκ Τζετς (2-2)
Απογοητεύουν οι Φάλκονς με το 1-3 ξεκίνημά τους (πέρσι είχαν 13-3 ρεκόρ) και βλέπουν να απομακρύνονται τα πλέι-οφς. Βέβαια οι τρεις ήττες ήρθαν από καλές ομάδες και μάλιστα οριακά, όμως τα προβλήματα στην άμυνα είναι εμφανή και θα πρέπει να διορθωθούν για να μπορέσει η ομάδα να κάνει σερί ανάκαμψης. Επιτακτική η νίκη στη Δευτεριάτικη αναμέτρηση με του Τζετς. Οι Τζετς έχασαν άσχημα από τους Τάιτανς 38-13 και φανέρωσαν όλες τις αδυναμίες τους. Ο ρούκι κουόρτερμπακ κάνει πολλά λάθη και μέχρι να ωριμάσει η ομάδα θα υποφέρει. Το ταλέντο λείπει από το ρόστερ και το ρεκόρ 2-2 μάλλον κολακευτικό μοιάζει. Μεγάλη η διαφορά στη δυναμική των ομάδων. Ξεκάθαρος ΑΣΟΣ και άσος με το σπρεντ -9,5.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

Επιλογές  α’ διαλογής

Τένεσι Τάιτανς                        - Κάνσας Σίτι Τσιφς                            (2)
Μαϊάμι Ντόλφινς                    - Μπάλτιμορ Ρέηβενς                         (1)
Όκλαντ Ρέιντερς                     - Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς -5,5            (2)
Σαν Φρανσίσκο 49ερς -5,5     - Χιούστον Τέξανς                              (1)

Επιλογές β’ διαλογής

Γκριν Μπέι Πάκερς                 -           Ντιτρόιτ Λάιονς          (1) / (OVER 53,5)
Ατλάντα Φάλκονς -9,5            -           Νιου Γιορκ Τζετς                    (1)
Νιου Γιορκ Τζάιαντς               -           Φιλαδέλφια Ιγκλς                    (2)
Σινσινάτι Μπένγκαλς +1,5      -           Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς         (1)

Ειδικά στοιχήματα

Anytime James Jones                (Γκριν Μπέι Πάκερς)
Anytime Julius Thomas              (Ντένβερ Μπρόνκος)
Anytime Jared Cook                 (Σεντ Λούις Ραμς)
Anytime «Άλλος παίχτης»        (Τένεσι – Κάνσας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου