Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής



Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής και οι 7 στις 8 περιφέρειες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για την πρωτιά. Ξεχώρισαν οι νίκες των Σέιντς, Τσιφς, Κολτς και Μπρόνκος, ενώ την έκπληξη της αγωνιστικής έκαναν οι Τζετς. Αναλυτικά τα αποτελέσματα παρακάτω:


Κλίβελαντ Μπράουνς
37
24
Μπάφαλο Μπιλς
Σικάγο Μπερς
18
26
Νιου Όρλεανς Σέιντς
Σινσινάτι Μπένγκαλς
13
6
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
Γκριν Μπέι Πάκερς
22
9
Ντιτρόιτ Λάιονς
Ιντιανάπολις Κολτς
34
28
Σιάτλ Σίχοκς
Μαϊάμι Ντόλφινς
23
26
Μπάλτιμορ Ρέηβενς
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
21
36
Φιλαδέλφια Ιγκλς
Σεντ Λούις Ραμς
34
20
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
Τένεσι Τάιτανς
17
26
Κάνσας Σίτι Τσιφς
Αριζόνα Κάρντιναλς
22
6
Καρολάινα Πάνθερς
Ντάλας Κάουμποϊς
48
51
Ντένβερ Μπρόνκος
Σαν Φρανσίσκο Φόρτυνάινερς
34
3
Χιούστον Τέξανς
Όκλαντ Ρέιντερς
27
17
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
Ατλάντα Φάλκονς
28
30
Νιου Γιορκ Τζετς

Το βράδυ της Πέμπτης οι Μπράουνς πέτυχαν 3η σερί νίκη με 37-24 επί των Μπιλς. Το τελικό δε φανερώνει τη δυσκολία της νίκης καθώς το σκορ ήταν 24-24 στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης ήταν ότι τραυματίστηκαν σοβαρά και οι δύο βασικοί κουόρτερμπακ και αποχώρησαν. Ο κουόρτερμπακ Γουίντεν που ήρθε από τον πάγκο για τους γηπεδούχους ήταν καλός, δεν έκανε λάθη και σε συνεργασία με τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Γκόρντον (86γ/1Τ) οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Από την άλλη οι Μπιλς έδωσαν βάρος στο παιχνίδι τρεξίματος, οι Τζάκσον και Σπίλερ ήταν καλοί, όμως ο αναπληρωματικός κουόρτερμπακ Τούελ έκανε κρίσιμο λάθος στο τέλος με ιντερσέπτιον πάσα που στοίχισε.
            Οι Σέιντς (5-0) συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν νικώντας και μέσα στο Σικάγο επί των Μπερς με 18-26 και πειστική εμφάνιση. Η νίκη ήρθε σχετικά εύκολα για τους φιλοξενούμενους, είχαν το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, πίεζαν τον αντίπαλο κουόρτερμπακ και σκόραραν τις κατάλληλες στιγμές. Ο Μπριζ είχε 29/35 πάσες για 288 γιάρδες και 2 τάτσντάουν, ο εκπληκτικός τάητ εντ Γκράχαμ συνέχισε να κυριαρχεί των αντιπάλων αμυντικών (135γ.), ενώ τη διαφορά στον αγώνα έκανε ο Τόμας με 91 γιάρδες και 2 τάτσντάουν υποδοχές. Οι Μπερς υπέφεραν απέναντι στην άμυνα των Σέιντς και παρά την εκπληκτική μέρα του Τζέφρι (218γ/1Τ!!!) δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν σοβαρά τη νίκη. 2η σερί ήττα για τους Μπερς και 2η σερί προβληματική εμφάνιση.
            Στον αγώνα με το χαμηλότερο σκορ της αγωνιστικής οι Μπένγκαλς πήραν σπουδαία νίκη με 13-6 επί των μέχρι πρότινος αήττητων Πάτριοτς. Το ματς ήταν κακό σε όλη τη διάρκειά του και οι άμυνες κυριαρχούσαν. Το μοναδικό τάτσνταουν του αγώνα το πέτυχε ο Γκριν-Έλις (67γ/1Τ) στην 4η περίοδο, ενώ ο κουόρτερμπακ Μπρέιντι (197γ/0Τ/1ΙΝΤ) των Πάτριοτς, πιέστηκε τρομερά σε όλο τον αγώνα (4σακς) και απέτυχε να πασάρει για τάτσνταουν για πρώτη φορά έπειτα από 52 ματς!!! Νίκη ψυχολογίας για τους Μπένγκαλς, ήττα εντός προγράμματος για τους Πάτριοτς.
            Το ντέρμπι της NFC βόρειας περιφέρειας δεν ήταν και τόσο ντέρμπι καθώς οι Πάκερς επικράτησαν εύκολα με 22-9 των Λάιονς. Η περίφημη επίθεση των Πάκερς δεν έκανε πολλά την Κυριακή, ο Ρότζερς είχε μία μέτρια μέρα (274γ/1Τ), ο ρισίβερ Τζ. Τζόουνς ήταν καλός με 127 γιάρδες και 1 τάτσνταουν, ενώ και ο ρούκι ράννινγκ μπακ Λέισι ήταν θετικός (99γ). Η άμυνα των Πάκερς ήταν που έδωσε τη νίκη καθώς περιόρισε τρομερά τα επιθετικά όπλα των Λάιονς. Σημαντικότατη η απουσία της τελευταίας στιγμής για τον εκρηκτικό Κάλβιν Τζόνσον των φιλοξενούμενων, που στοίχισε επιθετικά. Τρομερό ενδιαφέρον και έντονος ανταγωνισμός για την πρωτιά της περιφέρειας με Μπερς, Λάιονς και Πάκερς σχεδόν στην ίδια αφετηρία.
            Σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες της Κυριακής οι Κολτς πέτυχαν σπουδαία νίκη με 34-28 επί των ισχυρότατων Σίχοκς. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα προηγήθηκαν με 0-12 στην 1η  περίοδο και ήταν μπροστά 23-28 στις αρχές της 4ης, όμως η επίθεση κόλλησε στα κρίσιμα τελευταία λεπτά και μοιραία ήρθε η ήττα. Ο κουόρτερμπακ Ουίλσον των Σίχοκς είχε 210 γιάρδες και 1 τάτσνταουν πασάροντας και102 γιάρδες τρέχοντας με την μπάλα, όμως στο τέλος δεν ήταν αρκετές. Για του νικητές Κολτς ο κουόρτερμπακ Λακ (229γ/2Τ/1Φ) ήταν καλός στο τέλος που χρειάστηκε, ενώ τον αγώνα της ζωής του έκανε ο ρισίβερ Χίλτον με 140γιάρδες και 2 τατσντάουν υποδοχές! Αμφότερες οι ομάδες στην κορυφή των περιφερειών τους με ρεκόρ 4-1 και πολλές φιλοδοξίες για τη συνέχεια.
            Σε έναν πολύ ισορροπημένο αγώνα οι πρωταθλητές Ρέηβενς κατάφεραν να δραπετεύσουν με τη νίκη από το Μαϊάμι νικώντας με 23-26 τους Ντόλφινς. Το στοιχείο που έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους ήταν η πίεση που άσκησαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στον αντίπαλο κουόρτερμπακ (6 σακς) με αιχμή τον τρομερό και φοβερό Τερέλ Σάγκς! Το ημίχρονο βρήκε μπροστά τους Ντόλφινς με 13-6, όμως ένα σερί 17 αναπάντητων πόντων από τους Ρέηβενς έκανε το σκορ 13-23 στην 4η περίοδο. Και εκεί που οι Ρέηβενς έδειχναν ότι είχαν το πάνω χέρι καθοδηγούμενοι από τον σταρ Ράις (102γ/2Τ), ένα κρίσιμο λάθος του κακού και πάλι Φλάκο (269γ/0Τ/1ΙΝΤ), έφερε το ματς στην ισοπαλία 23-23. Το καθοριστικό φιλντ γκολ νίκης για τους Ρέηβενς ήρθε μέσα στα 2 τελευταία λεπτά από τον κίκερ Τάκερ που είχε 4/4 την Κυριακή. Οι Ντόλφινς είχαν την ευκαιρία τους να στείλουν το ματς στην παράταση, όμως το μακρινό φιλντ γκολ τους ήταν άστοχο. Αμφότερες οι ομάδες με ρεκόρ 3-2.
            Από το ντέρμπι της NFC ανατολικής περιφέρειας νικητές βγήκαν οι Ιγκλς με το εκτός έδρας 21-36 επί των απογοητευτικών Τζάιαντς. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο 1ο ημίχρονο με πρωταγωνιστές τον κουόρτερμπακ Βικ (105γιάρδες πάσινγκ, 79 γιάρδες ράσινγκ) και τον ρισίβερ Τζάκσον (132γ/1Τ) και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 7-19. Στο β’ μέρος ο Βικ τραυματίστηκε και αποχώρησε με τον αντικαταστάτη του Φόουλς (197γ/2Τ) όμως να είναι πολύ καλός και να οδηγεί την ομάδα στη νίκη. Οι Τζάιαντς αντέδρασαν στην 3η περίοδο και με επιμέρους σκορ 14-0 βρέθηκαν μπροστά με 21-19, όμως τα τραγικά λάθη και πάλι του Μάννινγκ (334γ/2Τ/3ΙΝΤ) στοίχισαν. Οι Ιγκλς απάντησαν με δικό τους σερί 0-17 και πήραν εύκολη εντέλει νίκη, με την οποία έπιασαν στην κορυφή της περιφέρειας τους Κάουμποϊς με ρεκόρ 2-3. Οι Τζάιαντς στο 0-5 και την τελευταία θέση.
            Στο Σεντ Λούις οι γηπεδούχοι Ραμς ήταν υποχρεωμένοι να κερδίσουν τους θλιβερούς Τζάγκουαρς και το έκαναν με σκορ 34-20, δίχως όμως να εντυπωσιάσουν. Ο κουόρτερμπακ Μπράντφορντ (222γ/3Τ) έκανε επιτέλους καλό παιχνίδι βέβαια απέναντι σε μία κακή άμυνα. Οι πάσες μοιράστηκαν σε 7 διαφορετικούς ρισίβερς, 2 τάτσνταουν είχε ο Πέτις. Από την άλλη ο Γκάμπερτ (181γ/1Τ/2ΙΝΤ/2Φ) των Τζάγκουαρς συνεχίζει να κάνει τους αναλυτές να απορούν πως αγωνίζεται ακόμα ως βασικός στη λίγκα, έπειτα από μία ακόμη αποκαρδιωτική εμφάνιση. Επίσης για τους Τζάγκουαρς  τραυματίστηκε και χάνει όλη την υπόλοιπη σεζόν το #2 του φετινού ντραφτ (Τζόκελ). Το μόνο παρήγορο για τους φιλοξενούμενους η επιστροφή του τιμωρημένου Μπλάκμον (136γ/1Τ) που έκανε καλή εμφάνιση.
            Οι Τσιφς (5-0) συνεχίζουν ακάθεκτοι και πέρασαν με το διπλό και από το Τενεσί επικρατώντας των Τάιτανς με 17-26. Οι φιλοξενούμενοι δεν θάμπωσαν με την απόδοσή τους, όμως επαλήθευσαν το ότι διαθέτουν πολλούς τρόπους για να κερδίσουν μία αναμέτρηση. Ο κουόρτερμπακ Σμιθ (245γ/0Τ/1ΙΝΤ) ήταν μέτριος, όμως όταν χρειάστηκε διαχειρίστηκε σωστά τις καταστάσεις, ο Τσάρλς ήταν που ξεχώρισε με 145 συνολικές γιάρδες και 1 ράσινγκ τάτσνταουν, ενώ σκορ και γιάρδες ήρθαν και από την εξαιρετική άμυνα. Το έργο των Τάιτανς ήταν εξ’ αρχής πολύ δύσκολο απέναντι σε μία ισχυρή ομάδα και πόσο μάλλον με το βασικό κουόρτερμπακ τραυματία. Ο αντικαταστάτης Φιτζπάτρικ (247γ/1Τ/2ΙΝΤ/1Φ – τρέξιμο 60γ/1Τ)  προσπάθησε, όμως υπέπεσε σε γνώριμα γι αυτόν λάθη σε κρίσιμα σημεία. Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτη κυριαρχία των Τσιφς με 0-13, όμως οι γηπεδούχοι βρέθηκαν ακόμα και με προβάδισμα έπειτα από σερί 17-0. Στο τέλος όμως μίλησε η ποιότητα και η καλύτερη ομάδα πήρε τη νίκη δίκαια.
            Οι Κάρντιναλς αποδεικνύονται καλύτεροι απ ότι πολλοί τους περίμεναν και νίκησαν και τους Πάνθερς εντός έδρας με 22-6. Φεστιβάλ ιντερσέπτιον πασών ο αγώνας καθώς αμφότεροι οι κουόρτερμπακς (Πάλμερ και Νιούτον) πρόσφεραν από 3! Η άμυνα των γηπεδούχων ήταν και πάλι αυτή που οδήγησε την ομάδα στη νίκη και αυτό φαίνεται από τους μόλις 6 πόντους που επέτρεψαν στους αντιπάλους. Ντάνσμπι, Ουάσινγκτον, Κάμπελ και Πίτερσον ήταν εκπληκτικοί και στραγγάλισαν τους φιλοξενούμενους. Επιθετικά ο αγώνας ήταν γενικά πολύ άσχημος και ο σταρ των γηπεδούχων Φιτζέραλντ (49γ) ήταν στα ρηχά. 3-2 για τους Κάρντιναλς, στο 1-3 με ρεπό οι Πάνθερς.
            Στο Ντάλας διεξήχθη ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες όλων των εποχών!!! Οι φιλοξενούμενοι Μπρόνκος βγήκαν νικητές από το επικό αυτό παιχνίδι με σκορ 48-51 επί των Κάουμποϊς!!! Ο αγώνας ήταν γρήγορος, θεαματικός με 2 επιθέσεις να βγάζουν φωτιές και το σκορ να εναλλάσσεται εντυπωσιακά, ενώ οι δύο κουόρτερμπακς έγραψαν απίστευτα στατιστικά: Ρόμο 506!!! γιάρδες /5 Τάτσνταουν πάσες /1 Ιντερσέπτιον – Μάννινγκ 414 γιάρδες /4 Τάτσνταουν πάσες /1 Ιντερσέπτιον.  Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 14-0 νωρίς, αλλά η απάντηση ήρθε πειστική με το 20-35 στα μέσα της 3ης περιόδου, όμως ο αγώνας είχε πολύ «ψωμί» ακόμα. Οι Κάουμποϊς επανήλθαν και προηγήθηκαν με 48-41 στα μέσα της 4ης περιόδου, οι Μπρόνκος απάντησαν σε 48-48 άμεσα και η καθοριστική στιγμή ήρθε στο τελευταίο 3λεπτο όταν ο κουόρτερμπακ των γηπεδούχων Ρόμο έκανε ιντερσέπτιον-πάσα κοντά στη δικιά του εντ ζόουν. Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι με το Μάννινγκ στα ηνία, «έφαγαν» τα δευτερόλεπτα και σκόραραν το νικητήριο φιλντ γκολ στο 0. Με συγκάτοικους στην κορυφή των περιφερειών τους αμφότερες οι ομάδες, στο 2-3 οι Κάουμποϊς, στο 5-0 οι Μπρόνκος!
            Στο βραδινό ματς της Κυριακής οι Φόρτυνάινερς διέλυσαν τους Τέξανς με 34-3 και πλησίασαν στη μία νίκη την κορυφή της περιφέρειάς τους. Ο κουόρτερμπακ Σαμπ των Τέξανς έγραψε ένα μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία του NFL: πάσαρε για 4ο σερί αγώνα ιντερσέπτιον πάσα που επέστρεψε για αμυντικό τατσντάουν! Και δεν σταμάτησε εκεί, είχε 3 ιντερσέπτιονς και μία συνολικά φριχτή εμφάνιση. Οι Φόρτυνάινερς θράφηκαν από αυτά τα λάθη και πήραν πολύ εύκολη νίκη, δίχως να χρειαστεί να κάνουν πολλά ο κουόρτερμπακ Κάπερνικ (113γ/1Τ) ή ο ράννινγκ μπακ Γκορ (81γ/1Τ). Η εικόνα των φιλοξενουμένων ήταν τραγική και φάνηκαν επηρεασμένοι ψυχολογικά από την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής. Οι Φόρτυνάινερς φαίνεται να βρίσκουν το πολύ καλό περσινό τους πρόσωπο. 
            Στο ντέρμπι της Καλιφόρνια οι γηπεδούχοι Ρέιντερς επικράτησαν των Τσάρτζερς με 27-17. Οι Ρέιντερς μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Τσάρτζερς και προηγήθηκαν 17-0 στο ημίχρονο. Ο κουόρτερμπακ Ρίβερς παρά τις 3 ιντερσέπτιον-πάσες του, πάσαρε για πολλές γιάρδες (411) και έβαλε την ομάδα του ξανά στον αγώνα (24-17 στα μέσα της 4ης περιόδου). Όμως             ο κουόρτερμπακ Πράιορ (221γ/2Τ), που επέστρεψε από τραυματισμό και μοίρασε πάσες σε 8 διαφορετικούς ρισίβερς. ολοκλήρωσε τις κρίσιμες φάσεις στο τέλος για το τελικό 27-17. Ρέιντερς και Τσάρτζερς στο 2-3, με ισχνές ελπίδες όμως για πλέι-οφς με τους Μπρόνκος και Τσιφς των 5-0 ρεκόρ στην ίδια περιφέρεια.
            Στο ματς της Δευτέρας έλαβε χώρα η έκπληξη της αγωνιστικής, καθώς οι Τζετς επικράτησαν μέσα στην Ατλάντα με 28-30 των τοπικών Φάλκονς. Ο αγώνας είχε δραματική εξέλιξη. Οι Τζετς αναπάντεχα κυριάρχησαν για 3½ περιόδους, τρέχοντας την μπάλα και με τον ρούκι κουόρτερμπακ Τζίνο Σμιθ (199γ/3Τ) να εκτελεί μερικές δύσκολες πάσες. Η άμυνα είχε κρατήσει χαμηλά τους ταλαντούχους Φάλκονς και το σκορ ήταν στο 14-27! Όμως ο κουόρτερμπακ Ράιαν (319γ/2Τ/1Φ) σήμανε την αντεπίθεση, συνδυάστηκε με τους Χ.Τζόουνς (99γ) και Γκονζάλες (97γ)  και με τάτσνταουν του άγνωστου Τοϊλόλο 2 λεπτά πριν το τέλος οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 28-27. Την τελευταία λέξη όμως την είπε ο Σμιθ, που έκανε το καλύτερο ματς της ζωής του,  κέρδισε τις απαιτούμενες γιάρδες και οδήγησε την ομάδα του στην απόσταση για το εύστοχο νικητήριο φιλντ γκολ στο 0:00! Στο 3-2 εκπλήσσοντας άπαντες οι Τζετς, στο 1-4 οι Φάλκονς που κι αυτοί εκπλήσσουν αλλά με αρνητικό τρόπο, καθώς ήταν ένα από τα φαβορί για τον τελικό που τώρα μοιάζει να χάνει το τρένο των πλέι-οφς πολύ νωρίς στη σεζόν.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα παιδιά. Επιτέλους ένα σοβαρό blogspot για το NFL στα μέρη μας. Μόνο μια παρατήρηση και μια ερώτηση. Πολύ καλή θα ήταν η δημιουργία ενός αναλυτικού προγράμματος με τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων προσαρμοσμένες στην ελληνική πραγματικότητα.Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει live τους αγώνες αν δεν έχει Nova; Ευχαριστώ πολύ συνεχίστε την καλή δουλειά που κάνετε ως τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε φίλε. Καλή η ιδέα σου και θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον. Για free παρακολούθηση αγώνων υπάρχει ένα site streamαρει πολύ καλά azzavnfl.net.

      Διαγραφή