Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ανάλυση - Προτάσεις 8ης αγωνιστικής



Στης σεζόν τα μισά έφτασε το NFL καθώς αυτή τη βδομάδα θα παιχτεί η 8η αγωνιστική. Αλλαγές στο πρόγραμμα καθώς οι αγώνες είναι μόλις 13 με 6 ομάδες να έχουν ρεπό, ενώ άλλαξαν και οι ώρες καθώς οι ομάδες θα αγωνιστούν μία ώρα νωρίτερα. Διαβάστε παρακάτω ανάλυση για όλο το πρόγραμμα και στοιχηματικές προτάσεις όπου προκύπτουν.


25/10
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς         -           Καρολάινα Πάνθερς               13-31

27/10
19:00
Ντιτρόιτ Λάιονς                      -           Ντάλας Κάουμποϊς
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς         -           Σαν Φράνσισκο Φόρτυνάινερς
Κάνσας Σίτι Τσιφς                  -           Κλίβελαντ Μπράουνς
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς         -           Μαϊάμι Ντόλφινς
Νιου Όρλεανς Σέιντς              -           Μπάφαλο Μπιλς
Φιλαδέλφια Ιγκλς                    -           Νιου Γιορκ Τζάιαντς

22:05
Σινσινάτι Μπένγκαλς              -           Νιου Γιορκ Τζετς
Όκλαντ Ρέιντερς                     -           Πίτσμπεργκ Στίλερς

22:25
Αριζόνα Κάρντιναλς               -           Ατλάντα Φάλκονς
Ντένβερ Μπρόνκος                -           Ουάσινγκτον Ρέντσκινς

28/10
02:30
Μινεσότα Βάικινγκς                -           Γκριν Μπέι Πάκερς

29/10
03:40
Σεντ Λούις Ραμς                     -           Σιάτλ Σίχοκς


Ντιτρόιτ Λάιονς (4-3)  -  Ντάλας Κάουμποϊς (4-3)
Το Ντιτρόιτ έχασε στις λεπτομέρειες από τους Μπένγκαλς με ένα φιλντ γκολ στο 0:00 έπειτα από τραγικό λάθος χτύπημα του κίκερ τους. Απέναντι σε μία εξαιρετική άμυνα ο κουόρτερμπακ Στάφορντ ήταν πολύ καλός και ο ρισίβερ Κάλβιν Τζόνσον έδειξε ανίκητος (έκανε υποδοχή ανάμεσα σε 3 αμυντικούς!). Ο Μπους έκανε το πρώτο του μέτριο παιχνίδι φέτος. Παρότι έπεσε από την πρώτη θέση στην περιφέρεια της η ομάδα είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι των πλέι-οφς και θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Οι Κάουμποϊς σε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι επικράτησαν των Ιγκλς με 3-17, εκμεταλλευόμενοι τα πρόβλημα των αντιπάλων στη θέση του κουόρτερμπακ (έπαιξε τραυματίας ο Φόουλς) και πήραν σαφές προβάδισμα στην περιφέρειά τους. Οι απουσίες στην άμυνα παραμένουν, αλλά ο βασικός ράννινγκ μπακ Μάρεϊ, ίσως επιστρέψει. Στατιστικά είναι δύσκολο να βγει 2η σερί εντός ήττα για τους Λάιονς και 2η σερί εκτός νίκη για τους Κάουμποϊς. Αγωνιστικά η άμυνα των Κάουμποϊς είναι πολύ δύσκολο να σταματήσουν τους Τζόνσον και Μπους, ενώ και ο κουόρτερμπακ Στάφορντ αποφεύγει τα λάθη. ΑΣΟΣ.

Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς (0-7)  -  Σαν Φρανσίσκο 49ερς (5-2)
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.
Οι Τζάγκουαρς είναι η χειρότερη ομάδα στο NFL. Δεν έχουν σταθεί ανταγωνιστικοί για ολόκληρο αγώνα σε καμία από τις πρώτες 7 αναμετρήσεις. Δείχνουν κάποια σημάδια ταλέντου με τους νεαρούς ρισίβερς, αλλά δεν καταφέρνουν να μπουν στην εντ ζόουν, ενώ αμυντικά δεν έχουν περιορίσει κανέναν. Οι Φόρτυνάινερς έχουν βρει ρυθμό και χειραγωγούν τους αντιπάλους τους σ αυτό το 4-0 σερί που τρέχουν. Επιτίθενται με το απαράμιλλο ράννινγκ παιχνίδι τους (#3 στη λίγκα) και επικρατούν κατά κράτος στις μονομαχίες των επιθετικών-αμυντικών γραμμών. Οι Μπόλντιν και Ντέιβις είναι σε εξαιρετική κατάσταση στο πάσινγκ παιχνίδι. Η ομάδα αρχίζει και θυμίζει το περσινό σύνολο που έχασε τον τίτλο για μία πάσα. Οι 49ερς θα κερδίσουν τον αγώνα και πιθανώς με +2 τατσντάουν όμως το 1,062 δεν είναι για στοίχημα. Από την στιγμή που οι 49ερς μπορούν να πετύχουν ακόμα και μόνοι τους +40 πόντους και το ότι οι Τζάγκουαρς θα έχουν ένα έξτρα κίνητρο να δείξουν επιθετικό ταλέντο μπροστά στο ευρωπαϊκό κοινό, το OVER 40,5 είναι πολύ ελκυστική επιλογή.
 
Κάνσας Σίτι Τσιφς  (7-0)  -  Κλίβελαντ Μπράουνς  (3-4)
Οι Τσιφς έχουν συνεπάρει άπαντες με το αήττητο ξεκίνημα τους και την εντυπωσιακή τους άμυνα (επιτρέπουν 11,5 πόντους μ.ο.)! Οι αμυντικοί Χαλί και Χιούστον τρομοκρατούν τους αντίπαλους κουόρτερμπακς, ενώ η πίσω ζώνη συχνά κάνει ιντερσέπτιονς. Στην οριακή νίκη επί των Τέξανς η επίθεση δεν εντυπωσίασε και πάλι, όμως και πάλι η άμυνα έδωσε τις λύσεις στο τέλος. Ο κουόρτερμπακ Σμιθ έκανε κρίσιμα λάθη, τα οποία δε στοίχισαν. Ο ράννινγκ μπακ Τσαρλς κάνει σεζόν για υποψήφιος MVP έχοντας σκοράρει και στους 7 αγώνες!!! Οι Μπράουνς ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια από τους Πάκερς καθώς ο κουόρτερμπακ Γουίντεν έμοιαζε σαν άγκυρα που κρατά κάτω την επίθεση. Την Κυριακή θα ξεκινήσει στη θέση ο Κάμπελ που κι αυτός δεν έχει εντυπωσιακό βιογραφικό. Η άμυνα διαθέτει  ταλέντο, όμως απέναντι στην εκρηκτική επίθεση των Πάκερς δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει. Με την εικόνα των δύο ομάδων, οι οποίες διαθέτουν καλές άμυνες και επιθετική δυστοκία, ο αγώνας προμηνύεται για UNDER.

Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς (5-2)  -  Μαϊάμι Ντόλφινς (3-3)
Οι Πάτριοτς υπέστησαν πικρή ήττα στη Νέα Υόρκη από τους Τζετς, με αμφιλεγόμενο φιλντ γκολ στην παράταση. Ο Μπρέιντι δεν έκανε καλό παιχνίδι, ενώ και η άμυνα δυσκολεύτηκε να περιορίσει τον γρήγορο κουόρτερμπακ των αντιπάλων. Στα θετικά η επιστροφή του κορυφαίου τάητ εντ Γκρονκόφσκι, που έπαιξε καλά στον αγώνα. Στην άμυνα είναι σημαντικές οι μακροχρόνιες απουσίες των Μέγιο και Βίλφορκ, αλλά επιστρέφει ο πολύ καλός Ταλίμπ. Οι Ντόλφινς έπειτα από το εντυπωσιακό 3-0 στο ξεκίνημα έχουν 3 σερί ήττες με κάτω του μετρίου εμφανίσεις. Σ Αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στην προστασία του κουόρτερμπακ Τάνεχιλ (έχουν επιτρέψει τα περισσότερα σακς στη λίγκα), ο οποίος υπό πίεση δεν μπορεί να βρει εύκολες πάσες. Το ράννινγκ παιχνίδι είναι αναιμικό και η άμυνα απέναντι σε έμπειρους κουόρτερμπακς προβληματίζει. Τρομερή παράδοση για τους γηπεδούχους επί των Ντόλφινς. Αναμένεται αντίδραση από τους Πάτριοτς για την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής και οι Ντόλφινς δε μοιάζουν ικανοί να σταθούν εμπόδιο. Αν μπουν δυνατά όπως συνηθίζουν οι γηπεδούχοι το ματς μπορεί να ξεφύγει από νωρίς. ΑΣΟΣ με -6,5 σπρεντ.      

Νιου Όρλεανς Σέιντς (5-1)  -  Μπάφαλο Μπιλς (3-4)
Οι Σέιντς πριν κάνουν το ρεπό τους, ηττήθηκαν για πρώτη φορά στη σεζόν με δραματικό τρόπο από τους Πάτριοτς και ενώ είχαν τη νίκη μέσα στα χέρια τους. Η ομάδα είναι πολύ καλή σε όλους τους τομείς και αποτελούν ένα από τα φαβορί τους πρωταθλήματος. Η επίθεση είναι σταθερά πολύ καλή με τους Μπριζ, Γκράχαμ, Κόλστον, αλλά τη διαφορά την κάνει η τρομερά βελτιωμένη άμυνα. Οι Μπιλς έκαναν μεγάλο διπλό μέσα στο Μαϊάμι με φιλντ γκολ στο τέλος, με πρωταγωνιστές τους αμυντικούς Μάριο και Κάιλ Ουίλιαμς που άσκησαν τρομερή πίεση.  Επιθετικά η ομάδα στηρίζεται πολύ στο ράννινγκ παιχνίδι, καθώς ο βασικός κουόρτερμπακ συνεχίζει εκτός. Το αξιοσημείωτο στατιστικό των αγώνων των Μπιλς είναι ότι σε όλους έχουν σκοράρει και έχουν δεχθεί +20 πόντους, ενώ στους 6 από τους 7 ο αγώνας κρίθηκε με δραματικό τρόπο και κάποιο σκοράρισμα των τελευταίων λεπτών. Η διακοπή ίσως έκανε κακό στο ρυθμό που είχαν οι Σέιντς. Οι Μπιλς έχουν καλό μομέντουμ και τα παλεύουν όλα τα ματς μέχρι τέλους. Οπότε το +10,5 σπρεντ που υπάρχει μοιάζει μεγάλο και ο άσος προς αποφυγή, δίχως να είναι επιλογή το διπλό.  

Φιλαδέλφια Ιγκλς (3-4)  -  Νιου Γιορκ Τζάιαντς (1-6)
Ντέρμπι της NFC ανατολικής περιφέρειας. Οι Ιγκλς έχασαν με άσχημο τρόπο το ντέρμπι με τους Κάουμποϊς καθώς η επίθεση ήταν αποκαρδιωτική σκοράροντας μόλις 3 πόντους. Ο #1 σε γιάρδες ράννινγκ μπακ της λίγκας Μακόι βρήκε τοίχο. Ελαφρυντικό ότι ο κουόρτερμπακ Φόουλς αγωνιζόταν με πρόβλημα τραυματισμού. Στη θέση επιστρέφει ο βασικός εκρηκτικός Βικ. Στα θετικά της προηγούμενης εμφάνισης η αμυντική επίδοση απέναντι στη 2η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Οι Τζάιαντς βρήκαν μία εξίσου κακή ομάδα (Βάικινγκς) απέναντί τους και πήραν την πρώτη νίκη στη σεζόν.  Επιθετικά οι 23 πόντοι προήλθαν από λάθη των φιλοξενούμενων, ενώ η αμυντική επίδοση των 7 πόντων ήρθε λόγω της ανικανότητας του αντίπαλου κουόρτερμπακ. Στα θετικά ότι έκανε ματς δίχως ιντερσέπτιον για πρώτη φορά φέτος ο Μάννινγκ. Εντός έδρας φέτος οι Ιγκλς έχουν 0-3. Νωρίτερα στη σεζόν, την 5η αγωνιστική οι Ιγκλς κέρδισαν εύκολα μέσα στη Νέα Υόρκη με 21-36. Οι Ιγκλς αποκλείεται να κάνουν το ίδιο κακό ματς με την προηγούμενη Κυριακή και οι Τζάιαντς δεν θα βρουν τόσο αδύναμο αντίπαλο απέναντι τους όσο τη Δευτέρα. ΑΣΟΣ με σπρεντ -5,5

Σινσινάτι Μπένγκαλς (5-2)  -  Νιου Γιορκ Τζετς (4-3)
Οι Μπένγκαλς δραπέτευσαν με σπουδαίο διπλό από το Ντιτρόιτ, έπειτα από καλή εμφάνιση. Επιθετικά ο Γκριν έδειξε το πόσο επικίνδυνος ρισίβερ είναι, ενώ και ο κουόρτερμπακ Ντάλτον έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του. Αμυντικά δεν κατάφεραν να περιορίσουν το εκπληκτικό Τζόνσον, όμως απέναντι στους Τζετς δεν πρόκειται να βρουν ρισίβερ ούτε το ½ της αξίας του Τζόνσον. Οι Τζετς συνεχίζουν να εκπλήσσουν και να κάνουν μεγάλες νίκες όντας στο 4-3 και θεωρητικά μέσα στο παιχνίδι των πλέι-οφς. Σπουδαία εμφάνιση απέναντι στο μεγάλο εχθρό (Πάτριοτς) και οριακή νίκη. Ο κουόρτερμπακ Σμιθ συνέχισε τις εμφανίσεις του σαν καρδιογράφημα, πραγματοποιώντας αυτή την Κυριακή πολύ καλή εμφάνιση. Η άμυνα όταν χρειάστηκε σταμάτησε τον Μπρέιντι, κάτι που έχει ξανακάνει απέναντι σε καλούς κουόρτερμπακς. Οι Μπένγκαλς δικαίως βρίσκονται στην κορυφή της AFC βορρά και δύσκολα θα πέσουν από αυτή. Είναι το φαβορί για τη νίκη και ίσως αυτή έρθει εύκολα, ενώ ο αγώνας είναι πιθανό να έχει χαμηλό σκοράρισμα.

Όκλαντ Ρέιντερς (2-4)  -  Πίτσμπεργκ Στίλερς (2-4)
Ομάδες με ίδιο ρεκόρ, αλλά διαφορετική δυναμική. Οι Ρέιντερς είχαν το ρεπό τους έπειτα από τις ήττες από Ρέντσκινς και Τσιφς και την ευκαιρία να αναρρώσουν όλοι οι τραυματίες τους. Η ομάδα αναμενόταν χειρότερη απ’ ότι έχει παρουσιαστεί και αυτό οφείλεται στον ταλαντούχο και απρόβλεπτο κουόρτερμπακ Πράιορ, ο οποίος μπορεί να πασάρει και να τρέξει με την μπάλα. Το σύνολο μοιάζει φτωχό σε ποιότητα όμως πέτυχε απροσδόκητη νίκη πριν 1 μήνα επί των καλών Τσάρτζερς. Οι Στίλερς είναι φανερά σε άνοδο καθώς έπειτα από το 0-4 ξεκίνημα και το ρεπό τους, εμφανίστηκαν βελτιωμένοι με άμυνα βγαλμένη από το πρόσφατο ένδοξο παρελθόν και νίκησαν Τζετς και Ρέηβενς. Ο κουόρτερμπακ Ρόθλισμπέργκερ όμως θα πρέπει να ανεβάσει απόδοση αν θέλει η ομάδα του να κάνει την αντεπίθεση για τα πλέι-οφς. Με την πρώτη ματιά το διπλό δείχνει επιλογή, όμως θα πρέπει να μην υπερεκτιμηθεί το ανέβασμα των Στίλερς και να μην υποτιμηθεί και πάλι η ομάδα των Ρέιντερς. Διπλό με επιφύλαξη.  

Αριζόνα Κάρντιναλς (3-4)  -  Ατλάντα Φάλκονς (2-4)
Οι Κάρντιναλς υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα των Σίχοκς και ηττήθηκαν εντός έδρας με 22-34. Η άμυνα δημιούργησε κάποιες εντυπωσιακές φάσεις, όμως γενικά δεν αντεπεξήλθε σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Ο κουόρτερμπακ Πάλμερ συνέχισε να προβληματίζει και να είναι επιρρεπής σε λάθη (#2 σε ιντερσέπτιον στο πρωτάθλημα). Οι Φάλκονς έπειτα από το τραγικό τους ξεκίνημα με τις ήττες και τον τραυματισμό του καλύτερου τους παίχτη Χ.Τζόουνς (χάνει όλη τη σεζόν), έκαναν το ρεπό τους και επανήλθαν με νίκη επί των αδύναμων Μπακανίρς. Ο Ράιαν έκανε πολύ καλό παιχνίδι συνδεόμενος με τον #3 ρισίβερ Ντάγκλας που δείχνει ικανός να καλύψει κενό των τραυματισμών, όμως η δυναμική του αντιπάλου ήταν πολύ χαμηλή και δεν μπορεί να θεωρηθεί κριτήριο για το αν η ομάδα έχει πραγματικά σφυγμό. Η αναμέτρηση είναι γρίφος και κάθε προγνωστικό απαγορευτικό. NO BET.

Ντένβερ Μπρόνκος (6-1)  -  Ουάσινγκτον Ρέντσκινς (2-4)
Οι Μπρόνκος υπέστησαν την πρώτη τους ήττα για φέτος από τους Κολτς σε έναν αγώνα ιδιαιτέρως συναισθηματικά φορτισμένο για τον κουόρτερμπακ Μάννινγκ, που επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στην Ιντιανάπολις. Αγωνιστικά η ομάδα έδειξε σημαντική αμυντική αδυναμία, επιτρέποντας πολλές γιάρδες, ενώ υπήρξαν και λάθη στις σπέσιαλ τιμς. Επιθετικά δεν υπάρχει καμία αδυναμία, διαθέτει με διαφορά την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα και απέναντι σε μία κακή άμυνα όπως αυτή των Ρέντσκινς αναμένεται να βρει τεράστια περιθώρια δράσης. Οι Ρέντσκινς πέτυχαν σημαντική νίκη στην εκπληκτική μονομαχία τους με τους Μπερς. Επιθετικά έβγαζαν φωτιές με τον κουόρτερμπακ Γκρίφιν να ανεβαίνει μέρα με τη μέρα, όμως στην άμυνα δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον αναπληρωματικό κουόρτερμπακ των αντιπάλων, δεχόμενοι 41 πόντους. Την Κυριακή θα πρέπει να βελτιωθούν σε τρομερό βαθμό στην άμυνα για να αποφύγουν τους +40 από την επίθεση των Μπρόνκος. Οι αριθμοί προμηνύουν ένα φεστιβάλ σκοραρίσματος στο Ντένβερ, και το OVER στο 57,5 παρότι είναι ψηλά, αυτές οι ομάδες μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Μινεσότα Βάικινγκς (1-5)  -  Γκριν Μπέι Πάκερς (4-2)
Ντέρμπι της NFC βόρειας περιφέρειας. Οι υπεύθυνοι της λίγκα όταν τοποθετούσαν αυτόν τον αγώνα ως το βραδινό ματς για εθνική κάλυψη πριν την έναρξη της σεζόν, δε φαντάζονταν ότι θα υπήρχε τόσο μεγάλη διαφορά στη δυναμική ανάμεσα στις ομάδες. Οι Βάικινγκς είναι μία από τις απογοητεύσεις της χρονιάς και μία από τις χειρότερες ομάδες στο πρωτάθλημα. Το θέμα στη θέση του κουόρτερμπακ είναι άλυτο καθώς και η 3η λύση φέτος (Φρίμαν) ήταν αποκαρδιωτική, ο περσινός MVP Πίτερσον είναι απογοητευτικός, ενώ και η πολυδιαφημισμένη άμυνα δεν μπορεί να σταματήσει κανέναν αντίπαλο. Από την άλλη οι Πάκερς είναι πολύ δυνατοί και παρότι κι αυτοί έχουν τα θέματά τους, νικούν και εμφανίζονται ως ένα από τα φαβορί στη NFC. O Ρότζερς είναι πολύ καλός δίχως να εντυπωσιάζει όπως έκανε τα 2 τελευταία χρόνια, ενώ υπάρχουν πολλοί και σημαντικοί τραυματισμοί που όμως δεν έχουν στοιχίσει ως τώρα. Απέναντι στους Βάικινγκς είναι πιθανό να μην παίξει κανείς από τους Τζόουνς, Φίνλεϊ και Κομπ στην επίθεση.. Πιθανό το διπλό, όμως δικαιολογημένα προσφέρεται πολύ χαμηλά. Αν ήταν πλήρεις οι Πάκερς, το διπλό ακόμα και με -2 τάτσνταουν σπρεντ θα ήταν επιλογή

Σεντ Λούις Ραμς (3-4)  -  Σιάτλ Σίχοκς (6-1)
Ντέρμπι της NFC δυτικής περιφέρειας. Oι Ραμς είχαν μία πολύ άσχημη μέρα στην Καρολάινα, καθώς όχι μόνο έχασαν εύκολα, αλλά έχασαν με τραυματισμό για όλη τη σεζόν το βασικό κουόρτερμπακ τους Μπράντφορντ. Η  ομάδα δεν έπειθε επιθετικά, έμοιαζε μαγκωμένη, δίχως εκρηκτικότητα και ο τραυματισμός αυτός λογικά θα κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα, καθώς ο αντικαταστάτης Κλέμενς έχει ένα απογοητευτικό βιογραφικό. Αμυντικά υπάρχουν οι παίχτες να κάνουν τη διαφορά και ακόμα και να κερδίσουν έναν αγώνα. Πέρσι στον ανάλογο αγώνα κέρδισαν τους Σίχοκς. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από σημαντική εκτός έδρας νίκη μέσα στην περιφέρεια επί των Κάρντιναλς. Η εμφάνιση ήταν εντυπωσιακή και η ομάδα δικαιολόγησε αυτούς που λένε πως αποτελεί το #1 φαβορί για τον τίτλο. Επιθετικά ο κουόρτερμπακ Ουίλσον έκανε το καλύτερο φετινό του αγώνα ολοκληρώνοντας κάποιες εντυπωσιακές φάσεις, ενώ κυρίαρχο ήταν και πάλι το ράννινγκ παιχνίδι με αιχμή τον εκρηκτικό Λυντς. Αμυντικά ο σύλλογος διαθέτει το καλύτερο ρόστερ  με ταλέντο σε όλες τις ζώνες. Πολύ μεγάλο φαβορί για το διπλό οι Σίχοκς, δίχως να παρουσιάζεται στοιχηματική επιλογή όμως.



ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Λάιονς                 -        Κάουμποϊς           (1)
Ιγκλς  -5,5            -        Τζάιαντς              (1)
Πάτριοτς  -6,5     -        Ντόλφινς              (1)
Τζάγκουαρς         -        49ερς                    (OVER 40,5)



Μπένγκαλς  -6,5         -           Τζετς               (1)

Μπρόνκος                   -           Ρέντσκινς        (OVER 57,5)

Ρέιντερς                      -           Στίλερς            (2)




Anytime Fred Jackson     (Μπιλς)
Αnytime Joseph Fauria    (Λάιονς)
Αnytime Jarett Boykin     (Πάκερς)
Anytime Jordan Reed     (Ρέντσκινς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου