Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Αποτελέσματα 7ης Αγωνιστικής



Η 7η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με τις νίκες των Κολτς, Τζετς και Κάουμποϊς να ξεχωρίζουν. Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τα μισά της σεζόν και το ενδιαφέρον για το πλασάρισμα των ομάδων ολοένα και αυξάνεται. Διαβάστε παρακάτω πως εξελίχθηκαν όλοι οι αγώνες:



Αριζόνα Κάρντιναλς
22
34
Σιάτλ Σίχοκς
Ατλάντα Φάλκονς
31
23
Τάμπα Μπέι Μπακανίρς
Καρολάινα Πάνθερς
30
15
Σεντ Λούις Ραμς
Ντιτρόιτ Λάιονς
24
27
Σινσινάτι Μπένγκαλς
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
6
24
Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
Μαϊάμι Ντόλφινς
21
23
Μπάφαλο Μπιλς
Νιου Γιορκ Τζετς
30
27
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
Φιλαδέλφια Ιγκλς
3
17
Ντάλας Κάουμποϊς
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
45
41
Σικάγο Μπερς
Τένεσι Τάιτανς
17
31
Σαν Φρανσίσκο 49ερς
Γκριν Μπέι Πάκερς
31
13
Κλίβελαντ Μπράουνς
Κάνσας Σίτι Τσιφς
17
16
Χιούστον Τέξανς
Πίτσμπεργκ Στίλερς
19
16
Μπάλτιμορ Ρέηβενς
Ιντιανάπολις Κολτς
39
33
Ντένβερ Μπρόνκος
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
23
7
Μινεσότα Βάικινγκς
 
















Την Πέμπτη στο ντέρμπι της NFC δυτικής περιφέρειας οι Σίχοκς έκαναν επίδειξη δύναμης στην εκτός έδρα νίκη τους επί των Κάρντιναλς με 22-34. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και πήραν προβάδισμα 14-0 νωρίς με τον κουόρτερμπακ (φωτό) Ουίλσον (235γ/3Τ) να εντυπωσιάζει με το μεστό παιχνίδι του, μοιράζοντας πάσες σε 9 συμπαίχτες του. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν προς στιγμήν και μείωσαν στο 10-17 του ημιχρόνου, όμως η ανωτερότητα των Σίχοκς ήταν εμφανής και η νίκη ήρθε εύκολα στο β’ μέρος με τον Λυντς (91γ/1Τ) αιχμή. Οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στο να σταματήσουν την αντίπαλη επίθεση και ο κουόρτερμπακ Πάλμερ ήταν μέτριος (πήρε γιάρδες στα τελευταία ανούσια λεπτά). Οι Σίχοκς στο 6-1 τρομάζουν τη λίγκα με τη δυναμική τους και αναμένεται να βελτιωθούν καθώς επιστρέφει ο εκρηκτικός ρισίβερ Χάρβιν. Στο 3-4 οι Κάρντιναλς μένουν πίσω στο κυνήγι για τα πλέι-οφς.
            Στο ντέρμπι της NFC νότιας περιφέρειας οι πληγωμένοι Φάλκονς επέστρεψαν στις νίκες με το 31-23 επί των απογοητευτικών Μπακανίρς. Το ξεκίνημα ήταν δυνατό για τους γηπεδούχους Φάλκονς (14-0) με τον Ράιαν (273γ/3Τ) να κάνει ένα από τα γνωστά του καλά παιχνίδια. Οι δύο βασικότατοι ρισίβερς έλειπαν, αλλά ο #3 Ντάγκλας (149γ/1Τ) είχε τρομερή μέρα και κάλυψε επαρκώς το κενό. Οι φιλοξενούμενοι στο β’ μέρος στο επέστρεψαν στο 24-17 με πρωταγωνιστή το ρισίβερ Β.Τζάκσον (138γ/2Τ) να υποδέχεται τις πάσες του ρούκι Γκλέννον (256γ/2Τ), όμως οι έμπειροι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα για την επιτακτική νίκη. Οι Φάλκονς παρά τη νίκη είναι στο 2-4 και μακριά από τη συζήτηση για πλέι-οφς, συνυπολογίζοντας και τα προβλήματα τραυματισμών. Οι Μπακανίρς στο 0-6 θα έπρεπε ήδη να κάνουν το σχεδιασμό τους για την επόμενη σεζόν.
            Οι Πάνθερς είναι σε αγωνιστική άνοδο και το επιβεβαίωσαν με την εύκολη νίκη με 30-15 επί των Ραμς. Ο αγώνας κρίθηκε από την πολύ καλή άμυνα των γηπεδούχων (2η καλύτερη στους πόντους που δέχεται) που στραγγάλισε επιθετικά τους Ραμς. Επιθετικά ο Νιούτον (204γ/1Τ) δίχως να εντυπωσιάσει απέφυγε τα λάθη, υπήρξε ισορροπία στο ράννινγκ/πάσσινγκ παιχνίδι και οι Πάνθερς δεν απειλήθηκαν καθόλου. Οι Ραμς προερχόμενοι από σπουδαία εκτός έδρας νίκη έδειξαν ασθενείς επιθετικά, το μοναδικό τους τάτσνταουν το πέτυχαν στη 3η περίοδο όταν ήταν πια αργά. Ο αγώνας είχε μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο αμυντικός των Ραμς Λονγκ. Η άσχημη μέρα για τους Ραμς με την ήττα έγινε τραγική όταν τραυματίστηκε στο γόνατο ο βασικός κουόρτερμπακ Μπράντφορντ, ο οποίος είναι πιθανό να χάσει όλη την υπόλοιπη σεζόν! Στο 3-3 οι Πάνθερς αν συνεχίσουν όπως τις 2 τελευταίες εβδομάδες έχουν πολλές ελπίδες να διεκδικήσουν θέση στα πλέι-οφς. Οι Ραμς στο 3-4 δείχνουν μακριά από τα πλέι-οφς με την εικόνα τους, αλλά και με το σοβαρό τραυματισμό του Μπράντφορντ.
            Στο Ντιτρόιτ διεξήχθη ένας από τους πιο ωραίους αγώνες της Κυριακής, ανάμεσα σε δύο ποιοτικότατες ομάδες, με του φιλοξενούμενους Μπένγκαλς να δραπετεύουν με το διπλό 24-27 επί των Λάιονς. Η αναμέτρηση είχε δύο τρομερές ατομικές μονομαχίες ανάμεσα στους δύο κουόρτερμπακ και τους δύο σούπερ σταρ ρισίβερς. Στη μάχη των κουόρτερμπακς ο Ντάλτον (Μπένγκαλς) είχε 372 γιάρδες με 3Τ, ενώ ο Στάφορντ (Λάιονς) είχε 357 γιάρδες με 3Τ! Στους ρισίβερς ο Γκριν (Μπένγκαλς) 155 γιάρδες με 1Τ και ο Τζόνσον 155 γιάρδες με 2Τ (o "megatron" έκανε την υποδοχή της σεζόν στη φωτό)! Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος σε όλη τη διάρκεια και όλα έδειχναν ότι θα πάει και στην παράταση. Στο τέλος όμως ήρθε το κομβικό λάθος που  έκανε ο πάντερ Μάρτιν όταν η επιστροφή του με το πόδι ήταν πολύ αδύναμη και έδωσε πολύ καλή θέση στους Μπένγκαλς για το νικητήριο φιλντ γκολ στο 0:00! Στο 5-2 οι Μπένγκαλς κυρίαρχοι της AFC βορρά, στο 4-3 οι Λάιονς έχασαν την πρωτιά στη NFC βορρά. 
            Οι Τσάρτζερς είχαν ένα εύκολο απόγευμα στο Τζάκσονβιλ επικρατώντας των τοπικών Τζάγκουαρς με 6-24. Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής σε όλη τη διάρκεια και το προβάδισμα για τους Τσάρτζερς ήρθε από νωρίς. Ο κουόρτερμπακ Ρίβερς (285γ/1Τ) δε χρειάστηκε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης καθώς οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να σκοράρουν τάτσντάουν ούτε με αίτηση! Για τους νικητές 2ο σερί ματς με +100 γιάρδες για το ράννινγκ μπακ Μάθιουζ (110/1Τ), ενώ και η άμυνα ήταν άκρως πιεστική μην επιτρέποντας τάτσνταουν για δεύτερο σερί ματς. Οι Τζάγκουαρς δεν έχουν σηκώσει κεφάλι φέτος και δέχονται τη μία συντριβή μετά την άλλη εβρισκόμενοι στο 0-7! Οι Τσάρτζερς στο 4-3 και μέσα στο παιχνίδι για τα πλέι-οφς.
            Στο ντέρμπι της ΑFC ανατολικής περιφέρειας οι Μπιλς κατέκτησαν δραματική εκτός έδρας νίκη με 21-23 επί των Ντόλφινς. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του Τάνεχιλ (194γ/3Τ/2ΙΝΤ) προηγήθηκαν 0-14 στην 1η περίοδο. Οι γηπεδούχοι όμως συνήλθαν με αντεπίθεση διαρκείας και με 2 τάτσνταουν του Γκίμπσον (40γ/2Τ) πέρασαν μπροστά 21-17 στα μέσα της 3ης περιόδου. Στην 4η περίοδο οι Ντόλφινς φανέρωσαν και πάλι τρομερή αδυναμία να προστατέψουν τον κουόρτερμπάκ τους (έχουν δεχθεί τα περισσότερα σακς στη λίγκα) και ένα κρίσιμο σακ/φαμπλ ήταν αυτό που έκρινε τον αγώνα. Στο 21-20 και δύο λεπτά πριν το φινάλε ο Τάνεχιλ χτυπήθηκε, έχασε την μπάλα, ο Ουίλιαμς την επανέκτησε σε πολύ καλή θέση για τους Μπιλς, οι οποίοι έτρεξαν την μπάλα και τον χρόνο και πέτυχαν το νικητήριο φιλντ γκολ. 3 σερί ήττες για τους Ντόλφινς που βρίσκονται πια στο 3-3, στο 3-4 οι Μπιλς δεν τα παρατάνε.
           
Στο δεύτερο ντέρμπι της AFC ανατολικής περιφέρειας υπήρξε και πάλι δραματικό φινάλε καθώς οι γηπεδούχοι Τζετς έκαναν την έκπληξη νικώντας τους Πάτριοτς με 30-27 στην παράταση! Αντίθετα από αυτό που συνηθίζουν στα μεταξύ τους παιχνίδια, ο αγώνας ήταν καλός και με αρκετά γρήγορο ρυθμό. Στο α’ μέρος οι Πάτριοτς κυριάρχησαν προηγήθηκαν με 10-21 και έδειχναν ότι θα πάρουν μία αναμενόμενα εύκολη νίκη. Ο εξαιρετικός τάητ εντ Γκρονκόφσκι επέστρεψε έπειτα από πολύχρονο τραυματισμό και ήταν πρωταγωνιστής του αγώνα (114γ), εμφανίζοντας όμως στο β’ μέρος σημάδια της μεγάλης απουσίας τους χάνοντας κάποιες εύκολες γι αυτόν πάσες. Η 3η περίοδος ήταν όλη των Τζετς, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ιντερσέπτιον πάσα του Μπρέιντι (228γ./0Τ/1ΙΝΤ) και τα γρήγορα πόδια του Σμιθ (233γ/1Τ/1ΙΝΤ – 1Τ ράννινγκ) έκαναν επί μέρους σκορ 17-0 για το 27-21! Στην 4η περίοδο οι άμυνες έσφιξαν, επιτεύχθηκαν μόνο 2 φιλντ γκολ από τους Πάτριοτς με τα οποία οδήγησαν τον αγώνα στην παράταση. Εκεί ένα κρίσιμο λάθος-φάουλ του ρούκι αμυντικού Τζόουνς, μετέτρεψε ένα χαμένο μακρινό φιλντ γκολ (φωτό), σε ένα κοντινό επιτυχημένο που έδωσε και τη νίκη στους Τζετς. Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει τις δύο ομάδες σε απόσταση μίας νίκης (Πάτριοτς 5-2, Τζετς 4-3) και αφήνει τα πάντα ανοιχτά στην περιφέρεια.
            Στο ντέρμπι κορυφής της NFC ανατολικής περιφέρειας οι Κάουμποϊς πέτυχαν κρισιμότατη και εμφατική εκτός έδρας νίκη με 3-17 επί των Ιγκλς. Ο αγώνας παραδόξως ήταν πολύ κακός, η 2η και  4η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος στο ημίχρονο ήταν 0-3!!! Η επίθεση των γηπεδούχων ήταν αποκρουστική και την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο κουόρτερμπακ Φόουλς, ο οποίος έχασε πολλούς ανοιχτούς συμπαίκτες του και είχε μόλις 80 γιάρδες με 11/29 πάσες πριν αποχωρήσει τραυματίας. Ο αντικαταστάτης ρούκι Μπάρκλεϊ ήταν ακόμη χειρότερος καθώς σε μία περίοδο πρόλαβε να πασάρει για 3 ιντερσέπτιονς!!! Ο #1 ράννινγκ μπακ του πρωταθλήματος Μακόι (55γ) βρήκε τοίχο και #2 ρισίβερ του πρωταθλήματος Ντ.Τζάκσον (21γ) ήταν άφαντος! Οι Κάουμποϊς ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα, κάτι που δεν το συνηθίζουν, ενώ επιθετικά έκαναν τα άκρως απαραίτητα για την εύκολη νίκη. Ο Ρόμο (317γ/1Τ/2ΙΝΤ) είχε μέτριο παιχνίδι, όμως όταν χρειάστηκε συνεργάστηκε σωστά με τους Μπράιαντ (110γ) και Ουίλιαμς (71γ/1Τ). Κομβικό αποτέλεσμα για την κατάληξη της περιφέρειας, στο 4-3 οι Κάουμποϊς, στο 3-4 οι Ιγκλς.
            Στην πρωτεύουσα διεξήχθη ο πλέον εντυπωσιακός αγώνας της Κυριακής με τους γηπεδούχους Ρέντσκινς να επικρατούν με 45-41 των Μπερς. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός σε όλη τη διάρκεια του και ένα φεστιβάλ σκοραρίσματος. Στο ξεκίνημα αμφότερες οι ομάδες είχαν από ένα αμυντικό τάτσνταουν σε ιντερσέπτιον- πάσες και η λήξη του α’ ημιχρόνου βρήκε τους Ρέντσκινς 24-17 μπροστά και με τον βασικό κουόρτερμπακ των Μπερς Κάτλερ τραυματία και εκτός αγώνα. Ο αναπληρωματικός ΜακΚάουν δεν ήταν αρνητικός (204γ/1Τ), η μπάλα περνούσε πολύ από τα χέρια του Φορτέ (91γ/3Τ) και οι Μπερς  έκαναν την ανατροπή 38-41 λίγο πριν το τέλος. Όμως ο κουόρτερμπακ Γκρίφιν (298γ/2Τ/1ΙΝΤ), σε συνεργασία με τον Ριντ (134γ/1Τ) ολοκλήρωσε επιτυχημένο τελικό ντράιβ για τη νίκη. Το νικητήριο τάτσνταουν στο 0:45 πέτυχε ο δεύτερος σε κατάταξη ράννινκγ μπακ (φωτό) Χελού (41γ/3Τ) που είχε σύνολο 3 στην καλύτερη μέρα της καριέρας του. Στο 2-4 οι Ρέντσκινς, όχι πολύ μακριά από τους Κάουμποϊς, στο 4-3 οι Μπερς έπεσαν πίσω από τους Πάκερς. 
            Οι Φόρτυνάινερς επιβεβαίωσαν την ανοδική τους πορεία με την εντυπωσιακή νίκη με 17-31 μέσα στο Τενεσί επί των Τάιτανς. Ο αγώνας ήταν μονόλογος για τους φιλοξενούμενους και το σκορ είναι κολακευτικό για τους γηπεδούχους. Οι περσινοί φιναλίστ κυριάρχησαν τρέχοντας αποτελεσματικά την μπάλα με τον έμπειρο Γκορ (70γ/2Τ), αλλά και με τον κουόρτερμπακ Κάπερνικ (199γ πάσινγκ – 68γ/1Τ ράννινγκ), ενώ η περίφημη τους άμυνα δεν επέτρεψε ούτε πόντο στις 3 πρώτες περιόδους για 0-24!!! Οι Τάιτανς αντέδρασαν μόνο όταν ο αγώνας είχε κριθεί και οι κερκίδες ήταν μισοάδειες. Ο κουόρτερμπακ Λόκερ (326γ/2Τ/1ΙΝΤ) επέστρεψε από τον τραυματισμό του και έδειξε καλά, ενώ ο σταρ Κρις Τζόνσον ( 110γ/1Τ)πέτυχε το πρώτο του φετινό τάτσνταουν. Στο 5-2 οι 49ερς και στο κυνήγι των Σίχοκς, στο 3-4 οι Τάιτανς έμειναν πίσω στην διεκδίκηση μιας θέσης στα πλέι-οφς.
            Οι Πάκερς όπως αναμενόταν είχαν εύκολο έργο απέναντι στους Μπράουνς και επικράτησαν με 31-13. Οι γηπεδούχοι είχαν σημαντικές απουσίες επιθετικά, όμως βρήκαν τις λύσεις με πρωταγωνιστές τους Μπόικιν (103γ/1Τ) και Φίνλεϊ (72γ/1Τ). Ο σούπερ σταρ Ρότζερς (260γ/3Τ) είχε ακόμη ένα σοβαρό παιχνίδι και η άμυνα της ομάδας ήταν για 3ο σερί αγώνα πολύ αποτελεσματική. Οι Μπράουνς υποφέρουν επιθετικά με τον Γουίντεν (149γ/1Τ/1ΙΝΤ) στη θέση του κουόρτερμπακ και δεν πέτυχαν τάτσνταουν παρά μόνο στην 4η περίοδο όταν όλα είχαν κριθεί. Ούτε η ταλαντούχα άμυνα ήταν ικανή να περιορίσει τους Πάκερς με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μην έχουν πολλές φιλοδοξίες για τον αγώνα. Στο 4-2 και την κορυφή της περιφέρειας τους πια οι Πάκερς, στο 3-4 οι Μπράουνς δε δείχνουν ότι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την είσοδο τους στα πλέι-οφς.
            Οι Τσιφς είναι ασταμάτητοι και η μόνη αήττητη ομάδα πλέον στη λίγκα έπειτα από τη νίκη και επί των Τέξανς με 17-16. Ο αγώνας όπως αναμενόταν είχε χαμηλό σκορ και δύο άμυνες που ήταν σε καλή μέρα. Οι φιλοξενούμενοι Τέξανς παρότι προέρχονταν από πολύ άσχημο σερί ηττών και σημαντικούς τραυματισμούς, εμφανίστηκαν άκρως ανταγωνιστικοί και υπέκυψαν μόνο στο τέλος μη μπορώντας να ξεπεράσουν την απροσπέλαστη άμυνα των γηπεδούχων (καλύτερη στο πρωτάθλημα). Ο κουόρτερμπακ Κίναμ (271γ/1Τ) έκανε ντεμπούτο στο NFL και δεν ήταν αρνητικός απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα. Για τους Τσιφς ο κουόρτερμπακ Σμιθ (240γ/0Τ/1ΙΝΤ) ήταν και πάλι μέτριος, αλλά και πάλι αιχμή της επίθεσης ήταν ο Τσαρλς (123γ/1Τ), ο οποίος έχει σκοράρει πια και στα 7 φετινά ματς!!! Εντυπωσιακός ήταν ο αμυντικός Χαλί με 6 τάκλινγκ, 2,5 σακς και 2 φαμπλς. Στο 7-0 οι Τσιφς με το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα, στο 2-5 οι Τέξανς με 0-4 σερί και το άλλοτε φαβορί για τελικό είναι πια εκτός συζήτησης πλέι-οφς.
            Στο μεγάλο ντέρμπι της AFC βορρά οι Στίλερς επικράτησαν των πρωταθλητών Ρέηβενς με 19-16. Η αναμέτρηση, όπως συνηθίζεται στους μεταξύ τους αγώνες, ήταν δυνατή, με ένταση, σφιχτές άμυνες και δραματικό φινάλε. Οι Στίλερς είναι σε άνοδο και αυτό το οφείλουν στη μεγάλη βελτίωση αμυντικά καθώς περιόρισαν δραματικά και το Φλάκο (215γ/1Τ) με την παρέα του. Επιθετικά οι γηπεδούχοι στηρίχθηκαν στο ρούκι ράννιγκ μπακ Μπελ (93γ), ενώ ο κουόρτερμπακ Ρόθλισμπεργκερ ( 160γ/1Τ) ήταν αθόρυβος. Οι Ρέηβενς βρίσκονταν στο -7 στις αρχές της 4ης περιόδου και με ένα χρονοβόρο και επιτυχημένο ντράιβ ισοφάρισαν σε 16-16 2 λεπτά πριν το τέλος. Η επιστροφή του Μπράουν όμως και μερικές κρίσιμες πάσες του Ρόθλισμπέργκερ στα τελευταία δευτερόλεπτα, έφεραν την ομάδα ψηλά στο γήπεδο για το νικητήριο φιλντ γκολ στο 0:00! Στο 2-4 οι Στίλερς, στο 3-4 οι Ρέηβενς εκτός θέσεων πλέι-οφς για την ώρα, κάτι ασυνήθιστο για αυτές τις ομάδες τα τελευταία χρόνια. 
           
Στην επιστροφή του Πέιτον Μάννινγκ ως αντίπαλος στον τόπο που δοξάστηκε όσο κανένας άλλος, οι γηπεδούχοι Κολτς δεν ήταν καλοί οικοδεσπότες και νίκησαν τους Μπρόνκος με 39-33. Η Ιντιανάπολις αποθέωσε το Μάννινγκ πριν την έναρξη του αγώνα (φωτό), όμως η τοπική ομάδα τον υποχρέωσε στην πρώτη του φετινή ήττα. Ο βετεράνος και μελλοντικός Hall of  Famer κουόρτερμπακ μπήκε δυνατά στον αγώνα και με εντυπωσιακό ντράιβ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, όμως από κει και πέρα τον πρώτο και τελευταίο λόγο στον αγώνα είχαν οι Κολτς του νεαρού σταρ Λακ που φιλοδοξεί να πάρει τη θέση του Μάννινγκ (386γ/3Τ/1ΙΝΤ)στις καρδιές των φίλων της ομάδας. Το 0-7 έγινε 26-14 στο ημίχρονο και 33-17 στο τέλος της 3ης περιόδου χάρη στο άψογο παιχνίδι του κουόρτερμπακ Λακ (228γ/3Τ πάσινγκ – 29γ/1Τ ράννινγκ). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την τεράστια ανατροπή με αιχμές τους Ντέκερ (150γ/1Τ) και Γουέλκερ (96γ), όμως έμειναν από δυνάμεις στο τέλος και υπέστησαν την πρώτη τους ήττα έπειτα από 17 σερί νίκες σε κανονική σεζόν! Στο 5-2 οι Κολτς, στο 6-1 οι Μπρόνκος είναι πιθανό οι δύο ομάδες να συναντηθούν ξανά στα πλέι-οφς, όπου αναμένεται εύκολα να μπουν αμφότερες.
            Στο Δευτεριάτικο αγώνα αναμετρήθηκαν δύο από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος και οι Τζάιαντς (1-6) πήραν την πρώτη τους νίκη με το 23-7 επί των Βάικινγκς. Ο αγώνας ήταν άσχημος και πολλοί πόντοι στο ταμπλό ήρθαν από μη συμβατικές φάσεις. Το ενθαρρυντικό για τους γηπεδούχους Τζάιαντς ήταν ότι ο κουόρτερμπακ Ίλαϊ Μάννινγκ (200γ/1Τ) δεν έκανε ιντερσέπτιον πάσα για πρώτη φορά φέτος, όμως η νίκη ήρθε κατά κύριο λόγο χάρη στα λάθη των φιλοξενούμενων και στην επιθετική τους αδυναμία. Οι Βάικινγκς αγωνίστηκαν με το Φρίμαν (20/53 πάσες 190γ/0Τ/1ΙΝΤ) στη θέση του κουόρτερμπακ για πρώτη φορά φέτος και αυτός πραγματοποίησε πολύ άσχημη εμφάνιση σε συνέχεια από την παρουσία του στους Μπακανίρς. Ο περσινός MVP Πίτερσον ήταν ανύπαρκτος με μόλις 28 γιάρδες! Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό για τους Βάικινγκς που ήδη θα πρέπει να σκέφτονται την επόμενη σεζόν εβρισκόμενοι στο 1-5 με αποκαρδιωτικές εμφανίσεις.      

2 σχόλια:

  1. αυτά που έγιναν στην παράταση Patriots- Jets, έχουν κάνει όλη την αμερική να μιλάει για....στημένο πρωτάθλημα NFL (με σχόλια του τύπου Patriots 27- Jets 27, Refs 3 (3 million probably...). Ενας νέος λέει κανονισμός, που ουδέποτε εφαρμόστηκε ως τώρα αφού αποτελεί απλά "κοινή" φάση στα snaps: έσπρωξε ένας παίκτης ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ και αυτό "είδαν" οι διαιτητές, δίνοντας 15 γυάρδες ποινή στους pats και φέρνοντας τους jets σε απόσταση βολής.
    Οι pats πάντως, τα βάζουν με τον εαυτό τους κι όχι με το διαιτητή, λέγοντας οτι "αν παίζαμε όπως έπρεπε, δεν θα φτάναμε ποτέ σ' αυτή τη φάση"....
    Μα πού ακούστηκε....στο φούτμπωλ να σπρώχνονται παίκτες....φάουλ αμέσως.....
    ΕΛΕΟΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το φάουλ αυτό ήταν όντως η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε, αλλά εφόσον υπάρχει στους κανονισμούς δικαιολογείται. Πάντως δε νομίζω ότι αυτό το αποτέλεσμα θα επηρεάσει καθόλου την εξέλιξη της σεζόν: οι Πάτριοτς θα μπουν στα πλέι-οφς (και πιθανώς με bye 1st round) και οι Τζετς όχι. Και τα περί στημένων στο NFL μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω, καθώς οι παράγοντες της λίγκας ξέρουν ότι έχουν ένα προϊόν-διαμάντι και το προστατεύουν ως κόρη οφθαλμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή