Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αποτελέσματα 8ης αγωνιστικής



H 8η αγωνιστική ολοκληρώθηκε και έχουμε διανύσει σχεδόν το μισό του πρωταθλήματος καθώς οι 16 ομάδες έχουν διεκπεραιώσει το ήμισυ των υποχρεώσεών τους, ενώ οι άλλες 16 έχουν κάνει το ρεπό τους. Το πρόγραμμα περιελάμβανε σημαντικές νίκες των Λάιονς, Τσιφς και Πάτριοτς αλλά και εκπλήξεις όπως των Τζάιαντς και Ρέιντερς. Διαβάστε παρακάτω την εξέλιξη όλων των αγώνων: 


Τάμπα Μπέι Μπακανίρς
13
31
Καρολάινα Πάνθερς
Ντιτρόιτ Λάιονς
31
30
Ντάλας Κάουμποϊς
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
10
42
Σαν Φρανσίσκο 49ερς
Κάνσας Σίτι Τσιφς
23
17
Κλίβελαντ Μπράουνς
Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
27
17
Μαϊάμι Ντόλφινς
Νιου Όρλεανς Σέιντς
35
17
Μπάφαλο Μπιλς
Φιλαδέλφια Ιγκλς
7
15
Νιου Γιορκ Τζάιαντς
Σινσινάτι Μπένγκαλς
49
9
Νιου Γιορκ Τζετς
Όκλαντ Ρέιντερς
21
18
Πίτσμπεργκ Στίλερς
Αριζόνα Κάρντιναλς
27
13
Ατλάντα Φάλκονς
Ντένβερ Μπρόνκος
45
21
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
Μινεσότα Βάικινγκς
31
44
Γκριν Μπέι Πάκερς
Σεντ Λούις Ραμς
9
14
Σιάτλ Σίχοκς

.


Την Πέμπτη το ντέρμπι της NFC ανατολικής περιφέρειας μόνο ντέρμπι δεν ήταν, καθώς οι Πάνθερς διέλυσαν τους γηπεδούχους Μπακανίρς με 13-31! Οι Πάνθερς συνέχισαν τις πειστικές εμφανίσεις και εμφανίζονται πια ως διεκδικητές μιας θέσης στα πλέι-οφς (4-3 ρεκόρ). Στον αγώνα ο κουόρτερμπακ Νιούτον ήταν πολύ καλός για 3 σερί ματς καθώς πάσαρε για 221 γιάρδες και 2 Τ, ενώ έτρεξε και για 50 γιάρδες και 1Τ! Η άμυνα έπνιξε τους αντιπάλους, όπως άλλωστε συνηθίζει (επιτρέπει 13,7 πόντους μ.ο. / #2 στο πρωτάθλημα). Για τους Μπακανίρς ο ρούκι Γκλέννον (275γ/1Τ) είναι φέρελπις, αλλά η ομάδα έχει άλυτα προβλήματα σε όλους τους τομείς και η απουσία του βασικού ράννινγκ μπακ Μάρτιν χειροτέρεψε την κατάσταση την Πέμπτη το βράδυ. Η ομάδα παραπαίει (0-7 ρεκόρ) και είναι απορίας άξιο πως ο προπονητής, ενώ γιουχάρεται από όλο το γήπεδο, κρατά ακόμα τη δουλειά του.



             Η αναμέτρηση στο Ντιτρόιτ είχε εκπληκτικό θέαμα και απίστευτα δραματικό φινάλε, με τους γηπεδούχους Λάιονς να επικρατούν με 31-30 των Κάουμποϊς. Ο αγώνας είχε τα πάντα, δύο εκρηκτικές επιθέσεις, μία από τις καλύτερες ατομικές εμφανίσεις όλων των εποχών, λάθη σε κρίσιμα σημεία, εναλλαγές στο σκορ και ανέλπιστη ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα. Το πρώτο ημίχρονο δεν προϊδέαζε για το τι θα επακολουθούσε καθώς το σκορ ήταν χαμηλά (7-10). Στο β’ μέρος οι Κάουμποϊς έδειχναν ότι έχουν το πάνω χέρι καθώς εκμεταλλευόμενοι τα 4 λάθη των αντιπάλων (2 ιντερσέπτιονς – 2 φαμπλς), πήραν προβάδισμα 10-20 στην αρχή της 4ης περιόδου, 17-27 στα μέσα της και 24-30 40’’ πριν το τέλος. Ο Ρόμο (206γ/3Τ) είχε λίγες γιάρδες να διανύσει στις επιθέσεις του (εξαιτίας των αντίπαλων λαθών) και όταν χρειάστηκε βρήκε άψογα τους Μπράιαντ (72γ/2Τ) και Ουίλιαμς (64γ/1Τ), όμως η ομάδα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατοχή της μπάλας στο τέλος και να ξοδέψει όλα τα τελευταία δευτερόλεπτα, επιτρέποντας στους Λάιονς μία τελευταία επιθετική προσπάθεια. Από την άλλη η επίθεση των Λάιονς πετούσε φωτιές, όμως αδικούσε τον εαυτό της με κρίσιμα λάθη, μέχρι τα μέσα της 4ης περιόδου αυτό. Ο Στάφορντ (488γ/1Τ/2ΙΝΤ) έκανε εντυπωσιακό ματς και ακόμα πιο εντυπωσιακό τελικό ντράιβ, όταν με μόλις 40 δευτερόλεπτα στη διάθεση του και δίχως τάιμ άουτ διαθέσιμα, οδήγησε την ομάδα του στο νικητήριο τάτσνταουν που σκόραρε ο ίδιος με έξυπνο παραπλανητικό τρικ (φωτό). Ο Κάλβιν Τζόνσον έδειξε ακόμη μία φορά γιατί θεωρείται ο καλύτερος ρισίβερ στο πρωτάθλημα και ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Είχε 14 υποδοχές για 329 γιάρδες (#2 επίδοση στην ιστορία του αθλήματος) και 1Τ βοηθώντας τρομερά την ομάδα του να νικήσει και να πάει στο 5-3 και να μείνει στο κατόπι των Πάκερς για την πρωτιά της NFC βορρά. Οι Κάουμποϊς παρά την ήττα και το 4-4 ρεκόρ παραμένουν φαβορί στη NFC ανατολής.  
            O αγώνας στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου ήταν μονόλογος για τους Φόρτυνάινερς που συνέτριψαν με 10-42 τους θλιβερούς Τζάγκουαρς. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα, έτρεξαν με την μπάλα (221 ράννινγκ!!!) με πολλά πρόσωπα ακόμα και με τον κουόρτερμπακ Κάπερνικ (164γ/1Τ πάσινγκ – 54γ/2Τ ράννινγκ) και διέλυσαν την αντίπαλη άμυνα στο έδαφος. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν ήδη 0-28 κάνοντας στο β’ μέρος διαδικαστικό.  Οι Τζάγκουαρς ήταν και πάλι μη ανταγωνιστικοί και ντροπιάστηκαν και υπερατλαντικά αυτή τη φορά, φτάνοντας στο 0-8 με ιστορικά κακή επίθεση. Οι 49ερς έφτασαν στο 6-2 πριν το ρεπό τους, στο κατόπι των Σίχοκς.
            Οι Τσιφς συνεχίζουν ακάθεκτοι επικρατώντας και των Μπράουνς εντός έδρας με 23-17, φτάνοντας αισίως στο 8-0! Ο αγώνας ήταν όπως σχεδόν όλοι οι αγώνες των Τσιφς μέχρι τώρα. Με χαμηλό σκορ, σφιχτές άμυνες, σασπένς μέχρι το τέλος και την άμυνα τους να δίνει τη λύση! Το ξεκίνημα ήταν πολύ καλό για τους γηπεδούχους, ο κουόρτερμπακ Σμιθ (225γ/2Τ) έκανε καλό παιχνίδι, πάσαρε για Τ για πρώτη φορά μετά την 4η αγωνιστική και η ομάδα προηγήθηκε 13-0 δείχνοντας ότι θα καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση νίκη. Όμως οι Μπράουνς αντέδρασαν με τον αναπληρωματικό Κάμπελ (293γ/2Τ) στη θέση του κουόρτερμπακ να είναι αξιόπιστος και τον ρισίβερ Γκόρντον (132γ/1Τ) να είναι άπιαστος και μείωσαν στο 20-17 στα μέσα της 4ης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία ακόμα και να προηγηθούν, όμως η άμυνα των Τσιφς στάθηκε και πάλι αξεπέραστο εμπόδιο για την αντίπαλη επίθεση και έδωσε μία ακόμα πολύτιμη μεν, μη πειστική δε νίκη. Οι Μπράουνς υπέστησαν 3η σερί ήττα και έμειναν πίσω στη διεκδίκηση των πλέι-οφς με ρεκόρ 3-5.
            Στο ντέρμπι της AFC ανατολικής περιφέρειας οι Πάτριοτς αναδείχθηκαν νικητές με 27-17 επί των Ντόλφινς. Ο αγώνας είχε 2 εντελώς διαφορετικά ημίχρονα. Στο α’ μέρος οι Ντόλφινς μπήκαν δυνατά, περιόρισαν τον Μπρέιντι (έκανε το χειρότερο ημίχρονο του από το 2006) και βρέθηκαν μπροστά με 3-17. Όσο καλό πρώτο ημίχρονο έκανε ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ (192γ/2Τ/2ΙΝΤ/1Φ), τόσο κακός ήταν στο δεύτερο. Οι Πάτριοτς μπήκαν πεισμωμένοι στο γήπεδο μετά την ανάπαυλα και κατατρόπωσαν τους φιλοξενούμενους με επί μέρους σκορ 24-0! Ο Μπρέιντι (116γ/1Τ/1ΙΝΤ) έπαιξε με πρησμένο χέρι, όμως ολοκλήρωσε κάποιες κομβικές φάσεις, η ομάδα έτρεξε πολύ με την μπάλα (Ρίντλεϊ 79γ/1Τ) και κυρίως έκλεισε κάθε διάδρομο για την αντίπαλη επίθεση. Σπουδαία ανατροπή ψυχολογίας για τους Πάτριοτς (6-2) που δείχνουν να καθαρίζουν την πρωτιά στην περιφέρειά τους, στο 3-4 οι Ντόλφινς με 4η σερί ήττα.

            Οι Σέιντς επέστρεψαν από το ρεπό τους με πολλά κέφια και νίκησαν εύκολα κι εντυπωσιακά με 35-17 τους αξιόμαχους Μπιλς. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν μουδιασμένα και βρέθηκαν πίσω στο σκορ 7-10 στα μέσα της 2ης περιόδου, όμως από το σημείο εκείνο κι έπειτα πάτησαν γκάζι και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Πέτυχαν 21 αναπάντητους πόντους και καθάρισαν το ματς πριν την 4η περίοδο. Ο Μπριζ είχε μία εξαιρετική μέρα (26/32 πάσες, 332 γιάρδες και 5 τάτσνταουν πάσες) συνεργαζόμενος με 10 συμπαίκτες του, ο Γκράχαμ με 2 Τ έδειξε πως ξεπέρασε το μικροτραυματισμό του, ενώ ο ρούκι ρισίβερ Στιλς (φωτό) έκανε το καλύτερο ματς της καριέρας του (129γ/2Τ). Οι Σέιντς πήγαν στο 6-1, κυρίαρχοι στην περιφέρεια τους και από τα φαβορί για τελικό, στο 3-5 οι Μπιλς παλεύουν όλα τα ματς, όμως ο στόχος των πλέι-οφς έχει χαθεί.
            Στο ντέρμπι της NFC ανατολικής περιφέρειας νικητές αναδείχθηκαν οι φιλοξενούμενοι Τζάιαντς με 7-15 επί των Ιγκλς. Ο αγώνας ήταν δυσφήμιση για το άθλημα και χαρακτηριστικό της κακής ποιότητας ήταν ότι Τζάιαντς πήραν τη νίκη δίχως να σκοράρουν ούτε ένα τάτσνταουν!!! Ο Μάννινγκ για 2ο σερί ματς δεν πάσαρε για ιντερσέπτιον, όμως απέτυχε και να πασάρει μέσα στη ρεντ ζοουν. Οι γηπεδούχοι Ιγκλς ήταν τραγικοί επιθετικά για 2ο σερί αγώνα και αυτό οφείλεται κατά βάση στον εκ νέου τραυματισμό του βασικού κουόρτερμπακ Βικ στα μέσα της 2η περιόδου. Ο αναπληρωματικός ρούκι Μπάρκλεϊ έκανε κακό ματς και έδειξε ανίκανος να πασάρει για σκορ της ομάδας του. Κομβικό σημείο του αγώνα ήταν το λάθος (έχασε με φαμπλ την μπάλα) του νεαρού στο τέλος του α’ πρώτου μέρους με την ομάδα του μία γιάρδα από το τάτσνταουν και με το σκορ στο 0-12. Στο τέλος οι γηπεδούχοι και παρά το τραγικό παιχνίδι τους είχαν την τελική προσπάθεια να στείλουν το ματς στην παράταση όμως η επίθεση τους έμοιαζε ξεθυμασμένη και υπέστησαν 10η σερί εντός έδρας ήττα! Στο 3-5 οι Ιγκλς, στο 2-6 οι Τζάιαντς και το εντυπωσιακό είναι ότι με αυτά τα ρεκόρ οι ομάδες δεν είναι ξεγραμμένες για την πρωτιά στην χειρότερη περιφέρεια της λίγκας.   

            Στο Σινσινάτι οι τοπικοί Μπένγκαλς πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και διέλυσαν με 49-9 τους Τζετς. Ο αγώνας ήταν μονόπατος και η ζυγαριά έγειρε πολύ νωρίς για τους γηπεδούχους, οι οποίοι σκόραραν από 14 πόντους στις πρώτες περιόδους. Ο κουόρτερμπακ Ντάλτον (325γ/5Τ/1ΙΝΤ) συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις, ενώ άκρως εντυπωσιακός ήταν ο νεαρός ρισίβερ Μάρβιν Τζόουνς (φωτό) με 122 γιάρδες και 4 τάτσνταουν! Η άμυνα ήταν άκρως ασφυκτική όπως έχει συνηθίσει τον κόσμο, όχι μόνο μην επιτρέποντας ούτε ένα τάτσνταουν, αλλά και σκοράροντας στις 2 ιντερσέπτιονς του αντίπαλου κουόρτερμπακ. Οι Τζετς συνεχίζουν την άκρως ασταθή πορεία τους, κατά την οποία το ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα, ακολουθείται από μία απογοητευτική εμφάνιση. Η ομάδα ήταν τραγική σε όλους τους τομείς του αγώνα και μοιραία πήγε στο 4-4, 2 νίκες πίσω από τους Πάτριοτς. Στο 6-2 οι Μπένγκαλς κυρίαρχοι στην AFC βορρά.
            Στο Όκλαντ οι γηπεδούχοι Ρέιντερς έδειξαν ότι δεν θα είναι σάκος του μποξ φέτος και επικράτησαν των Στίλερς με 21-18. Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους Ρέιντερς καθώς ο κουόρτερμπακ Πράιορ (88γ/0Τ/2ΙΝΤ πάσινγκ – 106γ/1Τ ράννινγκ!) σκόραρε στη πρώτη φάση ράννινγκ τάτσνταουν 93 γιαρδών, το μεγαλύτερο από κουόρτερμπακ στην ιστορία του αθλήματος!!! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν εξαιτίας του νωθρού ξεκινήματος των Στίλερς και στο ημίχρονο προηγούνταν 21-3 χάρη στο πολύ αποτελεσματικό ράννινγκ παιχνίδι τους (Μακφάντεν 73γ/2Τ) και την ασφυκτική πίεση που προκάλεσαν στον αντίπαλο κουόρτερμπακ (5σακς). Τραγικό α’ μέρος για τους Στίλερς,  οι οποίοι έχασαν και δυο εύκολα φιλντ γκολ για να μείνουν κοντά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ρέιντερς αγωνίστηκαν πολύ συντηρητικά θέλοντας να διατηρήσουν το προβάδισμά τους και λίγο έλειψε να το πληρώσουν στο τέλος. Στην 4η περίοδο οι Στίλερς εξαπόλυσαν αντεπίθεση, προστάτεψαν το Ρόθλισμπέργκερ (275γ/1Τ2ΙΝΤ) και μείωσαν στο 21-18 1:30 πριν το τέλος, όμως ξέμειναν από χρόνο.. Στο 3-4 οι Ρέιντερς, στο 2-5 οι Στίλερς, αμφότερες οι ομάδες δε μοιάζουν ως διεκδικητές των πλέι-οφς.
            Οι Κάρντιναλς κέρδισαν εύκολα τους απογοητευτικούς Φάλκονς με 27-13 και παρέμειναν στο κυνήγι των πλέι-οφς. Ο αγώνας ήταν μία διαφήμιση για την ταλαντούχα άμυνα των Κάρντιναλς, η οποία περιόρισε σε 13 πόντους και έκανε 4 ιντερσέπτιονς σε πάσες του Ράιαν (301γ/1Τ/4ΙΝΤ). Επιθετικά για τους νικητές πρωταγωνιστής ήταν ο ρούκι ράννινγκ μπακ Έλλινγκτον (162γ/1Τ), ενώ ο κουόρτερμπακ Πάλμερ (172γ/2Τ/1ΙΝΤ) όταν χρειάστηκε απείλησε με βαθιές πάσες. Αυτή η ήττα ήταν το κύκνειο άσμα για τη σεζόν (2-5) των πληγωμένων Φάλκονς, οι οποίοι είχαν τεράστιες φιλοδοξίες πριν το ξεκίνημα. Η άμυνα και το ράννινγκ παιχνίδι είναι άκρως προβληματικά σε όλα τα ματς, ενώ την Κυριακή ο μόνος διασωθείς στη σεζόν Ράιαν έκανε τραγική εμφάνιση.
            Στο Ντένβερ οι εξαιρετικοί Μπρόνκος επέστρεψαν στις νίκες με το ευρύ 45-21 επί των Ρέντσκινς. Το α’ ημίχρονο προς έκπληξη όλων ήταν σφιχτό, οι επιθέσεις δεν είχαν ρυθμό, οι Ρέντσκινς έτρεξαν πολύ με το Μόρις (93γ/1Τ) και το σκορ έκλεισε στο 7-7. Το ξεκίνημα στο β’ ήταν εξαιρετικό για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν 2 λάθη του Μάννινγκ και πήραν προβάδισμα 7-21 δείχνοντας έτοιμοι να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη. Όμως σε εκείνο το σημείο χτύπησε το καμπανάκι για τους γηπεδούχους οι οποίοι έπιασαν από το λαιμό τον αντίπαλο και πέτυχαν 38 αναπάντητους πόντους πιάνοντας απίστευτα επίπεδα απόδοσης σε επίθεση αλλά και άμυνα!!! Ο Μάννινγκ (354γ/4Τ/3ΙΝΤ/1Φ) πείσμωσε από τα λάθη του και οδήγησε την ομάδα του στρατηγικά σε εντυπωσιακά τάτσνταουν, μοιράζοντας το σκοράρισμα στους πολλούς ταλαντούχους συμπαίκτες του, ενώ η άμυνα έκανε 4 ιντερσέπτιονς μέσα σε 20 λεπτά!!! Οι Μπρόνκος στο 7-1, στο 2-5 οι Ρέντσκινς.
            Στο ντέρμπι της NFC βόρειας περιφέρειας οι Πάκερς επικράτησαν όπως αναμενόταν εύκολα με 31-44 των Βάικινγκς. Οι φιλοξενούμενοι είναι πολύ καλύτερη ομάδα και το απέδειξαν στο βραδινό αγώνα της Κυριακής. Οι Βάικινγκς προηγήθηκαν στην πρώτη φάση του αγώνα καθώς ο Πάτερσον επέστρεψε το εναρκτήριο λάκτισμα για 109 γιάρδες (ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος!) και το τάτσνταουν για το 7-0. Από κει κι έπειτα όμως ο Ρότζερς και η παρέα του πήραν τα ηνία του αγώνα, εμφάνισαν μία «γεμάτη» επίθεση και κυριάρχησαν απόλυτα. Υπήρχαν πολλές απουσίες στη θέσεις των ρισίβερς και γι αυτό η ομάδα έτρεξε πολύ και αποτελεσματικά με την μπάλα με τους Λέισι (94γ/1Τ) και Σταρκς (57γ/1Τ), ενώ και η συνεργασία Ρότζερς (285γ/2Τ) – Νέλσον (123γ/2Τ) ήταν αγαστή. Οι Βάικινγκς δεν άλλαξαν τροπάριο, είχαν την ίδια προβληματική εμφάνιση όπως στα προηγούμενα παιχνίδια με κουόρτερμπακ (Πόντερ αυτή τη φορά) ανίκανο να ολοκληρώσει μέτριας δυσκολίας πάσες, με τον Πίτερσον να είναι και πάλι μπλοκαρισμένος και με άμυνα σουρωτήρι. Στο 5-2 οι Πάκερς πρώτοι στην περιφέρεια, στο 1-6 οι Βάικινγκς στον πάτο της περιφέρειας.
            Στο Δευτεριάτικο ντέρμπι της NFC δυτικής περιφέρειας οι Σίχοκς δραπέτευσαν με το διπλό 9-14 επί των ανταγωνιστικών Ραμς. Η αναμέτρηση ήταν ένα αυθεντικό ντέρμπι με μεγάλη αντιπαλότητα, εξαιρετικές άμυνες, αργό ρυθμό, πολλά φάουλ και σασπένς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η άμυνα των Ραμς ταλαιπώρησε αφάνταστα την επίθεση των φιλοξενούμενων δημιουργώντας 7 σακς και χτυπώντας τον αντίπαλο κουόρτερμπακ Ουίλσον (139γ/2Τ), ο οποίος όμως βρήκε τον Τέιτ (93γ/2Τ) για τα 2 τάτσνταουν του αγώνα. Οι Ραμς επιθετικά βασίστηκαν στο ράννινγκ παιχνίδι με το ρούκι Στέισι (134γ) να είναι εξαιρετικός, αλλά ο βετεράνος αναπληρωματικός κουόρτερμπακ Κλέμενς (158γ/0Τ/2ΙΝΤ) υπέφερε στο πάσινγκ παιχνίδι και απέτυχε να πασάρει για κάποιο τατσντάουν. Ο αγώνας κρίθηκε στο τελευταίο ντράιβ, οι Ραμς πήραν 97 γιάρδες στο γήπεδο με εντυπωσιακές φάσεις, έφτασαν στην τελική γραμμή αλλά εκεί βρήκαν τοίχο μπρος στην περιβόητη άμυνα των Σίχοκς. Οι Ραμς έμειναν στο 3-5 και μακριά από τα πλέι-οφς. Οι Σίχοκς πήραν σημαντικότατη νίκη παρά την άθλια επιθετική εμφάνιση και αποδεικνύουν ότι μπορούν να κερδίσουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, γεγονός που τους κάνει #1 φαβορί στη NFC.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου