Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

3 βήματα πριν τα play-offs!



Η 15η Κυριακή της σεζόν είναι προ των πυλών και απομένουν πια μόλις 3 αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής σεζόν. Σημαντικά παιχνίδια για τη διαμόρφωση των play-offs σε όλο το χάρτη, από τη Φιλαφέλφια (Ιγκλς – Κάουμποϊς), ως την Ατλάντα (Φάλκονς – Στίλερς) και από το Σιάτλ (Σίχοκς – 49ερς) ως το Σαν Ντιέγκο (Τσάρτζερς – Μπρόνκος). Τα περιθώρια λάθους είναι μηδενικά για κάθε ομάδα μέσα στο Δεκέμβρη και αυτήν την εποχή ξεχωρίζουν οι πραγματικοί διεκδικητές από τους αδύναμους. 

 



(Στους πίνακες αναγράφονται τα 5 τελευταία αποτελέσματα των ομάδων και οι εναπομείναντες αγώνες της σεζόν)





















Φάλκονς (5-8)
Στίλερς (8-5)
* Μπακανίρς 27-17
*Τζετς 13-20
* Πάνθερς 19-17
* Τάιτανς 27-24
Μπράουνς 24-26
Ρεπό
Κάρντιναλς 29-18
Σέιντς 32-35
* Πάκερς 37-43
* Μπένγκαλς 42-21


@ Σέιντς
Τσιφς
Πάνθερς
Μπένγκαλς
            Οι Φάλκονς είχαν δύο πρόσωπα στην ήττα από τους Πάκερς την περασμένη Δευτέρα. Στο πρώτο μέρος υπέφεραν αμυντικά και έμειναν πίσω 31-7, όμως στην επανάληψη το πάλεψαν και με τον εκπληκτικό ρισίβερ Χούλιο Τζόουνς (#1 σε γιάρδες στο πρωτάθλημα) να ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα, μείωσαν σε απόσταση βολής 2 λεπτά πριν το τέλος. Ήταν μία καλή επιθετικά εμφάνιση, όμως αμυντικά παραμένουν άκρως προβληματικοί. Επιτρέπουν τις περισσότερες γιάρδες στο πρωτάθλημα (410,8 ανά αγώνα) και αδυνατούν να ασκήσουν πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ (15 σακς, τα λιγότερα στο πρωτάθλημα). Τραυματίστηκε λίγο πριν το φινάλε του προηγούμενου αγώνα ο Τζόουνς και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για αύριο, με πιθανή απουσία του να είναι καταστροφική για τα επιθετικά πλάνα της ομάδας. Οι Φάλκονς παρά το αρνητικό τους ρεκόρ κρατούν την τύχη στα χέρια τους ακόμα και με ήττα στον αυριανό αγώνα καθώς αντιμετωπίζουν τους ανταγωνιστές τους εντός ντιβίζιον τις δύο τελευταίες αγωνιστικές.
            Οι Στίλερς απάντησαν στην εντός έδρας ήττα από τους Σέιντς με μία σπουδαία νίκη στην έδρα των πρωτοπόρων στην AFC Βορρά Μπένγκαλς. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος μέχρι την 4η περίοδο, όπου οι φιλοξενούμενοι εξερράγησαν επιθετικά και με 0-25 σερί πήραν την εντυπωσιακή νίκη, με την οποία έγιναν φαβορί για να συνεχίσουν στα play-offs. Η επιθετική τριάδα Ρόθλισμπεργκερ , Μπελ και Μπράουν όταν έχει κέφια μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα και αυτό συνέβη την περασμένη Κυριακή, όμως η άμυνα της ομάδας είναι σε πολύ κακή κατάσταση και η πίσω ζώνη άμυνας ειδικά μοιάζει γηρασμένη και είναι ανήμπορη να σταματήσει οποιονδήποτε εκρηκτικό ρισίβερ. Οι Στίλερς παρουσιάζουν τρομερή αστάθεια στην απόδοσή τους από παιχνίδι σε παιχνίδι, έχοντας διαλύσει πολύ καλές ομάδες ενώ έχουν ηττηθεί από Μπακανίρς και Τζετς! 
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Στίλερς μοιάζει να έχουν ένα άκρως ευνοϊκό match up απέναντι στην προβληματική άμυνα των Φάλκονς, όμως δεν φημίζονται για την σταθερότητά τους. Θα είναι τρομερό πλήγμα αν τελικά δεν αγωνιστεί ο Τζόουνς για τους γηπεδούχους και σ’ αυτήν την περίπτωση το διπλό αποκτά αξία. Πιθανότατα το σκορ θα πάει ψηλά με τις εκατέρωθεν αμυντικές αδυναμίες αλλά και στην επιλογή του Over θα παίξει ρόλο η παρουσία ή μη του Τζόουνς.



Ρέηβενς (8-5)
Τζάγκουαρς (2-11)
Τάιτανς 21-7
Κάουμποϊς 17-31
Ρεπό
Ρεπό
* Σέιντς 34-27
* Κολτς 3-23
Τσάρτζερς 33-34
Τζάιαντς 25-24
* Ντόλφινς 13-28
Τέξανς 13-27


@ Τέξανς
Τάιτανς
Μπράουνς
@ Τέξανς
            Οι Ρέηβενς πήραν πειστική νίκη στην έδρα των Ντόλφινς και έκαναν πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκρισή τους στα play-offs. Κυριάρχησαν σε άμυνα και επίθεση απέναντι σε έναν άμεσο ανταγωνιστή στην AFC και το πρόγραμμα τους είναι θεωρητικά το πλέον βατό για να μπουν στην 6αδα, ή ακόμη και να κερδίσουν την ντιβίζιον τους. Η επίθεση της ομάδας παρουσιάζει ζηλευτή ισορροπία με πολύ μεστό παιχνίδι από τον κουόρτερμπακ Φλάκο, ενώ και ο ράννινγκ μπακ Φορσέτ κάνει θραύση πίσω από την δυναμική επιθετική γραμμή της ομάδας. Αμυντικά, δε φάνηκε το κενό του πολύπειρου αμυντικού Νγκάτα που θα χάσει και τα υπόλοιπα 3 ματς της κανονικής σεζόν, αφού υπάρχει μεγάλος βάθος στην αμυντική γραμμή, η οποία κυριαρχεί των αντιπάλων και συμβάλλει τα μέγιστα στο παθητικό των μόλις 19,6 πόντων ανά αγώνα (6η). Τα προβλήματα προκύπτουν στην πίσω ζώνη άμυνας, όπου υπάρχει έλλειψη ποιότητας και ένας ποιοτικός κουόρτερμπακ μπορεί να τα εκμεταλλευτεί.
            Οι Τζάγκουαρς επέστρεψαν στις γνώριμες ήττες τους απέναντι στους Τέξανς καθώς δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι. Παρότι προηγήθηκαν στην ανάπαυλα, δεν σκόραραν ούτε πόντο στην επανάληψη και μοιραία ηττήθηκαν φανερώνοντας τα γνωστά τους επιθετικά προβλήματα. Διαθέτουν την χειρότερη επίθεση της λίγκας με μόλις 15,3 πόντους ανά αγώνα και με τον τραυματισμό του καλύτερού τους ράννινγκ μπακ Ρόμπινσον, τα πράγματα χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο. Αμφίβολος για αύριο και ο καλύτερός τους αμυντικός Κλέμονς.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ρέηβενς είναι το απόλυτο φαβορί του αγώνα και οτιδήποτε άλλο από ευρεία νίκη των γηπεδούχων θα αποτελέσει έκπληξη. Οι Τζάγκουαρς θα υποφέρουν να σκοράρουν απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων, όπως η μεγάλη πλειοψηφία των ομάδων που επισκέπτεται τη Βαλτιμόρη. Στοιχηματική επιλογή το under 14,5 στους πόντους των Τζάγκουαρς.



Μπιλς (7-6)
Πάκερς (10-3)
Τσιφς 13-17
Μπερς 55-14
* Ντόλφινς 9-22
Ιγκλς 53-20
Τζετς 38-3
* Βάικινγκς 24-21
Μπράουνς 26-10
Πάτριοτς 26-21
* Μπρόνκος 17-24
Φάλκονς 43-37


@ Ρέιντερς
@ Μπακανίρς
@ Πάτριοτς
Λάιονς
            Οι Μπιλς πάλεψαν στην έδρα των Μπρόνκος, όμως τους στοίχισε η έλλειψη ποιότητας επιθετικά. Ο κουόρτερμπακ Όρτον «σκότωσε» τις ελπίδες της ομάδας του με δύο κομβικές ιντερσέπτιον και ξόδευε τις ευκαιρίες που του έδινε η άμυνα. Οι Μπιλς διαθέτουν μία από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος, η οποία επιτρέπει μόλις 18,5 πόντους ανά αγώνα και ασκεί τη τρομερή πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ, έχοντας τα περισσότερα σακς στο πρωτάθλημα (48)! Η αμυντική γραμμή είναι ασταμάτητη και την περασμένη Κυριακή κατάφερε να αναγκάσει τον Μάννινγκ στο χειρότερο του φετινό ματς. Εντελώς υγιής φάνηκε ο ρούκι ρισίβερ Γουάτκινς στον προηγούμενο αγώνα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή της ομάδας στο πάσσινγκ παιχνίδι. Ελάχιστες πιθανότητες πια για Play-offs, θα πρέπει να κάνουν μεγάλη υπέρβαση για να χωθούν στην 6αδα της AFC, ξεκινώντας από τον αυριανό αγώνα απέναντι στον καλύτερο κουόρτερμπακ και την πιο «καυτή» επίθεση του πρωταθλήματος.
            Οι Πάκερς αν και άφησαν σκιές στον αμυντικό τομέα στην επικράτησή τους, στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στους Φάλκονς, έφτασαν τις 5 σερί νίκες και δείχνουν ασταμάτητοι με τον Ρότζερς να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο. Ο ταλαντούχος κουόρτερμπακ με απίθανες εμφανίσεις, ειδικά εντός έδρας, ηγείται της πιο παραγωγικής επίθεσης στη λίγκα (32,5 πόντους μ.ο.) και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κατακτήσει και τον τίτλο του MVP για το 2014. Πέφτει σημαντικά η απόδοση της ομάδας όταν φεύγει από την Γκριν Μπέι, έχοντας ρεκόρ 3-3 και ο αγώνας στο Μπάφαλο είναι δύσκολο τεστ. Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν θα αγωνιστεί ο βασικός ράννινγκ μπακ Λέισι που ήταν πολύ φορμαρισμένος τον τελευταίο μήνα και θα είναι πολύ σημαντική απώλεια αν όντως δεν αγωνιστεί.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Μπιλς παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για τα play-offs, ενώ οι Πάκερς θέλουν τη νίκη για να κυνηγήσουν το #1 στη NFC. Ναι μεν φαβορί οι Πάκερς με τον Ρότζερς στα ηνία, αλλά οι Μπιλς είναι επικίνδυνη ομάδα και οι φιλοξενούμενοι δεν πείθουν ιδιαιτέρως εκτός έδρας. Αν λείψει ο Λέισι και οι Πάκερς δεν μπορέσουν να τρέξουν την μπάλα με αποτέλεσμα να γίνουν μονοδιάστατοι, η αμυντική γραμμή των Μπιλς μπορεί να κάνει πολύ δύσκολο τον αγώνα για τον Ρότζερς.



Πάνθερς (4-1-8)
Μπακανίρς (2-11)
*Ιγκλς 21-45
Φάλκονς 17-27
Φάλκονς 17-19
* Ρέντσκινς 27-7
Ρεπό
* Μπερς 13-21
* Βάικινγκς 13-31
Μπένγκαλς 13-14
* Σέιντς 41-10
* Λάιονς 17-34


Μπράουνς
Πάκερς
@ Φάλκονς
Σείντς
            Οι Πάνθερς μετά από ένα εφιαλτικό δίμηνο και 6 σερί ήττες, εμφανίστηκαν τρομερά βελτιωμένοι την περασμένη Κυριακή, ποδοπάτησαν τους Σέιντς εκτός έδρας και παρέμειναν «ζεστοί» στη διεκδίκηση της NFC Νότου. Απόλυτη κυριαρχία στον αγώνα από ένα σύνολο που θύμισε τα περσινά του κατορθώματα. Με εξαιρετική άμυνα, κράτησαν σε μόλις 3 πόντους την πληθωρική επίθεση των Σέιντς για 3 ½ περιόδους, ενώ επιθετικά ο κουόρτερμπακ Νιούτον πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση απειλώντας και στον αέρα αλλά και στο έδαφος. Εξαιρετική παρουσία και από τον ράννινγκ μπακ της ομάδας Στιούαρτ. Πολύ άσχημη είδηση για τον σύλλογο ο τραυματισμός του Νιούτον (μεσοβδόμαδα) που ενεπλάκη σε τροχαίο. Το αυτοκίνητο του ταλαντούχου κουόρτερμπακ ανατράπηκε στο δρόμο λίγο έξω από τις εγκαταστάσεις της ομάδας και ο παίχτης αποκόμισε δυνατά χτυπήματα στη μέση που τον αφήνουν εκτός αυριανού αγώνα. Αντικαταστάτης ο βετεράνος Άντερσον που αγωνίστηκε και στην πρεμιέρα της σεζόν και πάλι εναντίον των Μπακανίρς. Τότε ήταν πολύ αποτελεσματικός και οδήγησε την ομάδα σε εκτός έδρας νίκη. Το πρόγραμμα είναι ευνοϊκό για να χωθούν στα play-offs, όμως οι τεράστιες αδυναμίες σε άμυνα και επίθεση δεν εξαφανίστηκαν με μία νίκη.
            Οι Μπακανίρς ηττήθηκαν και πάλι την περασμένη Κυριακή και αν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα, θα επέλεγαν 1οι στο επόμενο ντραφτ. Η ομάδα δεν έχει ξεκάθαρη λύση στη θέση του κουόρτερμπακ αφού ούτε ο βετεράνος ΜακΚάουν έχει ικανοποιήσει στην 1η του χρονιά στην ομάδα, ούτε ο νεαρός Γκλέννον μπορεί να σταθεί ως βασικός στη λίγκα και ίσως θα ήταν καλύτερο γι αυτήν να χάσει όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια και να επιλέξει τον ταλαντούχο Μαριότα από το κολέγιο του Όρεγκον. Οι εμφανίσεις του τελευταίου μήνα κάθε άλλο παρά δείχνουν ότι τα έχουν παρατήσει, αφού είναι ανταγωνιστικοί ακόμη και στις ήττες, με το δίδυμο των ρισίβερ Έβανς – Τζάκσον να είναι ιδιαιτέρως απειλητικό.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Πάνθερς αναζωογονήθηκαν με τη μεγάλη νίκη στη Νέα Ορλεάνη, όμως το ατύχημα του Νιούτον χάλασε το εφήμερο καλό κλίμα. Ο αντικαταστάτης Άντερσον έχει δείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει στο ρόλο και οι γηπεδούχοι παραμένουν το φαβορί στην αναμέτρηση, έχοντας και μονόπλευρο βαθμολογικό κίνητρο.



Μπράουνς (7-6)
Μπένγκαλς (8-1-4)
* Μπένγκαλς 24-3
Μπράουνς 3-24
Τέξανς 7-23
* Σέιντς 27-10
* Φάλκονς 26-24
* Τέξανς 22-13
* Μπιλς 10-26
* Μπακανίρς 14-13
Κολτς 24-25
Στίλερς 21-42


@ Πάνθερς
Μπρόνκος
@ Ρέηβενς
@ Στίλερς
            Ντέρμπι της AFC Βορρά, πριν ένα μήνα οι Μπράουνς διέλυσαν τους Μπένγκαλς στο Σινσινάτι, στη χειρότερη επαγγελματική εμφάνιση του Ντάλτον.
Οι Μπράουνς υπέστησαν πικρή εντός έδρας ήττα από τους Κολτς την περασμένη Κυριακή και έχασαν σημαντικό έδαφος στη διεκδίκηση των play-offs. Η εμφάνιση αμυντικά ήταν συγκλονιστική και για 3 περιόδους κυριάρχησαν των αντιπάλων, όμως στο τέλος η εκρηκτική επίθεση των Κολτς τους πήρε τη νίκη μέσα από τα χέρια. Ο κουόρτερμπακ Χόγιερ ήταν για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι ο αρνητικός πρωταγωνιστής της ομάδας, αφού δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του έδωσε η άμυνα για να τελειώσει τον αγώνα και δικαιολογημένα έχασε τη θέση του. Βασικός κουόρτερμπακ αύριο θα ξεκινήσει ο κολεγιακός σταρ Μανζίλ και αυτό έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους φίλους της ομάδας που αναμένουν με ανυπομονησία το ντεμπούτο του ταλαντούχου ρούκι. Μεσοβδόμαδα, ο προπονητής των Μπένγκαλς Μάρβιν Λιούις με δηλώσεις του αποκάλεσε το Μανζίλ «νάνο» και το θέμα απασχόλησε εντόνως τα ΜΜΕ της χώρας.
Οι Μπένγκαλς είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν την ντιβίζιον την περασμένη Κυριακή στον εντός έδρας αγώνα με τους Στίλερς, όμως όπως σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια την τελευταία δεκαετία κατάρρευσαν στην κρίσιμη 4η περίοδο και ηττήθηκαν με άσχημο τρόπο. Η άμυνα της ομάδας ήταν σε πολύ κακή μέρα και οι αντίπαλοι σκόραραν κατά βούληση. Τεράστια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της άμυνας που έπειτα από 3 καλές εκτός έδρας εμφανίσεις, έδειξε τις σημαντικές αδυναμίες της όντας η 4η χειρότερη του πρωταθλήματος σε γιάρδες. Επιθετικά, ο ρισίβερ Γκριν είναι σε εκπληκτική κατάσταση, όμως η ομάδα δείχνει να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοσή του και μόνο. Ο Ντάλτον είναι ο πλέον αμφιλεγόμενος κουόρτερμπακ στη λίγκα, με αρκετές καλές εμφανίσεις, αλλά και παιχνίδια στα οποία ήταν άθλιος.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ιδιαιτέρως αμφίρροπος αγώνας, όπως φανερώνουν και οι αποδόσεις. Οι Μπράουνς παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για τα play-offs και η αλλαγή στην θέση του κουόρτερμπακ αναμένεται να ανεβάσει όλη την ομάδα. Ο Μανζίλ παρά την απειρία του μόνο αναβάθμιση μπορεί να είναι από τον, τραγικό τον τελευταίο μήνα, Χόγιερ ενώ η αναμέτρηση απέκτησε έξτρα κίνητρο γι αυτόν και την υπόλοιπη ομάδα έπειτα από τις προκλητικές δηλώσεις του προπονητή των Μπένγκαλς. Σε καλή κατάσταση η άμυνα των γηπεδούχων, έχει τις μονάδες να περιορίσει τον Γκριν. Μεγάλη πτώση στην απόδοση του άσου από το ξεκίνημα της βδομάδας.



Κολτς (9-4)
Τέξανς (7-6)
ρεπό
Ρεπό
Πάτριοτς 20-42
* Μπράουνς 23-7
Τζάγκουαρς 23-3
Μπένγκαλς 13-22
Ρέντσκινς 49-27
Τάιτανς 45-21
* Μπράουνς 25-24
* Τζάγκουαρς 28-13


@ Κάουμποϊς
Ρέηβενς
@ Τάιτανς
Τζάγκουαρς
            Ντέρμπι της AFC Νότου, οι Κολτς μετρούν 3 σερί νίκες επί των Τέξανς. Νωρίτερα στη σεζόν επικράτησαν δύσκολα με 28-33 στο Χιούστον. Οι Κολτς με νίκη αύριο κλειδώνουν την 1η θέση στη ντιβίζιον και μία θέση στα play-offs.
Οι Κολτς παρότι υπέφεραν στην έδρα των Μπράουνς πήραν τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα με μία ακόμη ανατροπή από τον Λακ. Ο ταλαντούχος κουόρτερμπακ υπέπεσε σε δύο σημαντικά λάθη νωρίς στον αγώνα που έφεραν και το -14 για την ομάδα του, όμως στην 4η περίοδο συνδέθηκε πολλάκις με τον ταχύτατο ρισίβερ Χίλτον και γύρισε το ματς. Οι Κολτς διαθέτουν τη 2η πιο παραγωγική επίθεση του πρωταθλήματος με 31,3 πόντους ανά αγώνα και την #1 σε γιάρδες και πάσσινγκ γιάρδες. Πλήρες το επιθετικό οπλοστάσιο του Λακ, αναζητείται πρωταγωνιστής στο ράννινγκ παιχνίδι.
Οι Τέξανς με δύο σερί εύκολες νίκες επί των αδύναμων Τάιτανς και Τζάγκουαρς διατήρησαν τις ελπίδες τους για play-offs και θα παίξουν τα ρέστα τους αύριο στην Ιντιανάπολις. Την περασμένη Κυριακή φόρτωσαν το ράννινγκ παιχνίδι και ο Φόστερ τους οδήγησε στη νίκη, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο. Διαθέτουν την 4η καλύτερη ράννινγκ επίθεση στο πρωτάθλημα και οι πολλές προσπάθειες στο έδαφος αναμένεται να είναι το πλάνο τους και στον αυριανό αγώνα, παίρνοντας την πίεση από τον επιρρεπή κουόρτερμπακ Φιτζπάτρικ. Αμυντικά, ο Γουάτ συνεχίζει να είναι ασταμάτητος, επηρεάζει κάθε αγώνα με τις επεμβάσεις του και δίχως άλλο θα είναι ο αμυντικός MVP του πρωταθλήματος.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Έχουν προβάδισμα για τη νίκη οι γηπεδούχοι, όμως όλα τα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια ήταν αμφίρροπα και με μεγάλες ανατροπές. Γνωρίζονται πολύ καλά οι δύο ομάδες, δεν έχει αξία ο άσος.



Τσιφς (7-6)
Ρέιντερς (2-11)
* Μπιλς 17-13
Μπρόνκος 17-41
Σίχοκς 24-20
* Τσάρτζερς 6-13
* Ρέιντερς 20-24
Τσιφς 24-20
Μπρόνκος 16-29
* Ραμς 0-52
* Κάρντιναλς 14-17
49ερς 24-13


@ Στίλερς
Μπιλς
Τσάρτζερς
@ Μπρόνκος
            Ντέρμπι της AFC Δύσης, πριν 3 βδομάδες οι Ρέιντερς σόκαραν τους Τσιφς και πήραν την 1η φετινή τους νίκη.
            Οι Τσιφς ήταν καλύτεροι των αντιπάλων για την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στην Αριζόνα, όμως δύο μεγάλα λάθη της επίθεσης στο δεύτερο ημίχρονο στοίχισαν την ήττα. Η ράννινγκ άμυνα κάνει νερά τον τελευταίο μήνα και η ομάδα μετρά 3 σερί ήττες που την έφεραν σε δυσχερή θέση για τα play-offs. Η επίθεση αγωνίζεται με κατεβασμένο το χειρόφρενο αφού δεν υπάρχουν μεγάλες φάσεις στο ρεπερτόριο του κουόρτερμπακ Σμιθ και όταν η ομάδα βρίσκεται να κυνηγά πνίγεται. Οι ρισίβερ της ομάδας είναι το χειρότερο με διαφορά σύνολο του πρωταθλήματος καθώς δεν έχουν ούτε ένα τάτσνταουν στη σεζόν! Όλη η επίθεση βασίζεται στον πολυτάλαντο ράννινγκ μπακ Τσαρλς, ο οποίος όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολος για αύριο με ενοχλήσεις στο γόνατο. 4ο καλύτερο παθητικό στο πρωτάθλημα για την άμυνα που δέχεται μόλις 18,5 πόντους μέσο όρο.
            Οι Ρέιντερς πέτυχαν την μόλις δεύτερη τους νίκη στη σεζόν με πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στο φάντασμα των 49ερς. Αγωνίστηκαν με πάθος στο ντέρμπι του κόλπου και ήταν εξαιρετικοί αμυντικά, ενώ ο ρούκι κουόρτερμπακ Καρ ήταν πολύ αποτελεσματικός. Παρά τη νίκη τους διαθέτουν μία από τις 2 χειρότερες επιθέσεις στη λίγκα με μόλις 15,4 πόντους παραγωγικότητα και ένα από τα φτωχότερα ρόστερ. Ευχάριστη έκπληξη τον τελευταίο μήνα ο ράννινγκ μπακ Μάρεϊ που ήρθε από το πουθενά και αποτελεί αναβάθμιση στο τραγικό ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας (32ο). Μετά την πρώτη τους νίκη επί των Τσιφς, διαλύθηκαν στο Σεντ Λούις, άγνωστο πως θα διαχειριστούν ένα ακόμη σπουδαίο αποτέλεσμα.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης για τους Τσιφς που θέλουν να επανέλθουν στις επιτυχίες ακόμα και στην περίπτωση που ο Τσαρλς δεν καταφέρει να αγωνιστεί. Ο #2 ράννινγκ μπακ Ντέιβις τον είχε αντικαταστήσει επάξια και νωρίτερα στη σεζόν. Πιθανό το χαμηλό σκορ στον αγώνα αφού οι φιλοξενούμενοι θα υποφέρουν να σκοράρουν.



Πάτριοτς (10-3)
Ντόλφινς (7-6)
ρεπό
* Λάιονς 16-20
* Κολτς 42-20
Μπιλς 22-9
Λάιονς 34-9
* Μπρόνκος 36-39
* Πάκερς 21-26
* Τζετς 16-13
* Τσάρτζερς 23-14
Ρεήβενς 13-28


@ Τζετς
Βάικινγκς
Μπιλς
Τζετς
            Ντέρμπι της AFC Ανατολής, οι Ντόλφινς επικράτησαν εντός έδρας στην 1η αγωνιστική της σεζόν.
Οι Πάτριοτς επέστρεψαν στις νίκες με τη δύσκολη επικράτηση στο Σαν Ντιέγκο την περασμένη Κυριακή. Η εμφάνιση του Μπρέιντι ήταν κάτω του μετρίου, όμως η άμυνα της ομάδας σε συνεχή άνοδο, κατέβασε ρολά στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην ποιοτική επίθεση των Τσάρτζερς και ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα. Το δίδυμο των κόρνερμπακ Ρίβις και Μπράουνερ συναγωνίζεται επάξια αυτό των Σίχοκς και σε σταθερή βάση τον τελευταίο μήνα σβήνει τους αντίπαλους ρισίβερ. Επιθετικά η επίθεση παράγει 30,8 πόντους μέσο όρο (3η) και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στο ράννινγκ παιχνίδι με την προσθήκη του δυναμικού μπακ Μπλαντ. Οι Πάτριοτς διαθέτουν με διαφορά το καλύτερο ρεκόρ της τελευταίας 15ετίας μήνα Δεκέμβρη, όταν και φορμαρίζονται ενόψει των play-offs, των οποίων είναι θαμώνες. Θα κυνηγήσουν το 3/3 στο βατό πρόγραμμα που έρχεται για να κλειδώσουν την πρώτη θέση στην AFC και να έχουν το πλεονέκτημα έδρας μέχρι το superbowl. 14 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες μετρούν οι Πάτριοτς και απέναντι στους Ντόλφινς θα θελήσουν τη ρεβάνς για την ήττα της πρεμιέρας. 
Οι Ντόλφινς την περασμένη Κυριακή ηττήθηκαν στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν και για ακόμη μία χρονιά δείχνουν να χάνουν τα play-offs. Η εμφάνιση απέναντι στους Ρέηβενς ήταν κακή και οι αντίπαλοι κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς μετά την 1η περίοδο. Σε καθοδική πορεία η άμυνα της ομάδας που ήταν πολύ συμπαγής όλη τη σεζόν, στα 3 τελευταία ματς μοιάζει ανήμπορη να σταματήσει το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι. Χαρακτηριστικά ασταθής ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ, ναι μεν διαθέτει ταλέντο , αλλά στα δύσκολα μοιάζει πάντα να καταρρέει. Κακό το κλίμα στην ομάδα με τον κόουτς Φίλμπιν να δέχεται έντονη κριτική ακόμη και από τους παίχτες του την ώρα του αγώνα, δύσκολα θα αποφύγει την απόλυση αν η ομάδα δεν μπει στα play-offs.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Πάτριοτς είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα και φαντάζει απίθανο να αφήσουν την 1η θέση στην AFC να φύγει μέσα από τα χέρια τους. Εντός έδρας είναι ανίκητοι και πάντα βρίσκουν την αδυναμία των αντιπάλων και την εκμεταλλεύονται. Έξτρα κίνητρο για τον αυριανό αγώνα η ήττα της πρεμιέρας. Ο κόουτς Μπέλιτσικ θα σχεδιάσει φουλ ράννινγκ επίθεση και δύσκολα θα μπορέσουν να κρατηθούν κοντά στο σκορ οι, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, Ντόλφινς.



Τζάιαντς (4-9)
Ρέντσκινς (3-10)
*Σίχοκς 17-38
ρεπό
49ερς 10-16
Μπακανίρς 7-27
Κάουμποϊς 28-31
* 49ερς 13-17
* Τζάγκουαρς 24-25
* Κολτς 27-49
* Τάιτανς 36-7
Ραμς 0-24


@ Ραμς
Ιγκλς
Ιγκλς
Κάουμποϊς
            Ντέρμπι της NFC Ανατολής, στον αγώνα της Ουάσινγκτον οι Τζάιαντς συνέτριψαν τους Ρέντσκινς με 45-14!
Οι Τζάιαντς έσπασαν το αρνητικό σερί των 7 συνεχόμενων ηττών τους με την εύκολη επικράτηση στην έδρα των Τάιτανς. Ολοκληρωτική κυριαρχία για τους Νεοϋορκέζους απέναντι όμως στην χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο ρούκι ρισίβερ Μπέκαμ συνεχίζει να ενθουσιάζει με τις εμφανίσεις του και τα εγκώμια για το παιχνίδι του δεν σταματούν να έρχονται από παντού. Πραγματικά σπάνιος παίχτης ο νεαρός, όμως για να επιτύχει η ομάδα του την επόμενη σεζόν, χρειάζονται πολλές αλλαγές, ειδικά στην άμυνα. Δεν τα έχουν παρατήσει οι Τζάιαντς παρότι η σεζόν έχει χαθεί εδώ και καιρό, θα κυνηγήσουν το όσο δυνατόν καλύτερο ρεκόρ, όπως προστάζει ο κόουτς Κάφλιν.
Οι Ρέντσκινς είναι ένα μπάχαλο όλη τη σεζόν με εσωτερικές κόντρες ανάμεσα στον προπονητή, τους παίχτες και τη διοίκηση. Μοιραία η σεζόν χάθηκε πολύ νωρίς και απ’ ότι φαίνεται η ομάδα θα κάνει restart την άνοιξη. Ο πρώην #2 του ντραφτ κουόρτερμπακ Γκρίφιν και μέχρι πρότινος πρόσωπο του συλλόγου δεν έχει μέλλον πια στην πρωτεύουσα, ενώ ο κόουτς Γκρούντεν αναμένεται να απολυθεί μετά από μόλις μία σεζόν παρουσία τους.  Την περασμένη Κυριακή με μία ντροπιαστική εμφάνιση ηττήθηκαν εντός έδρας από τους Ραμς δίχως να σκοράρουν ούτε ένα πόντο! Ο βασικός πια κουόρτερμπακ Μακόι ήταν πολύ κακός, όμως αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά αύριο. Μεσοβδόμαδα οι Μπρίλαντ και Ρόμπερτς πιάστηκαν στα χέρια κατά τη διάρκεια της προπόνησης φανερώνοντας το πολύ άσχημο κλίμα στην ομάδα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Τζάιαντς παρά το αρνητικό τους ρεκόρ και σε αντίθεση με τους Ρέντσκινς παραμένουν ομάδα με συνοχή και πλάνο για το μέλλον. Καλύτερη ομάδα οι γηπεδούχοι και σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση αναμένεται να πάρουν τη νίκη, πιθανώς και με εύκολο τρόπο.



Τσάρτζερς (8-5)
Μπρόνκος (10-3)
Ρεπό
*Ρέιντερς 17-41
Ρέιντερς 13-6
* Ραμς 7-22
Ραμς 27-24
Ντόλφινς 39-36
* Ρέηβενς 34-33
* Τσιφς 29-16
Πάτριοτς 14-23
Μπιλς 24-17


@ 49ερς
@ Μπένγκαλς
@ Τσιφς
Ρέιντερς
            Ντέρμπι της AFC Δύσης, οι Μπρόνκος επικράτησαν πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το 35-21 στον εντός έδρας αγώνα νωρίτερα στη σεζόν. Με νίκη αύριο οι φιλοξενούμενοι κλειδώνουν την πρωτιά στη ντιβίζιον.
            Οι Τσάρτζερς πάλεψαν απέναντι στους Πάτριοτς και αμυντικά κατάφεραν να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τα αντίπαλα ατού, όμως κόλλησαν επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και μοιραία ηττήθηκαν. Παρά την ήττα παραμένουν σε θέση play-offs αυτή τη στιγμή, όμως χρειάζονται τουλάχιστον 2 ακόμη νίκες μέχρι τέλους για να τη διατηρήσουν. Πλήρης η επίθεση για τον αυριανό αγώνα που πριν από δύο βδομάδες έκανε το καλύτερο της παιχνίδι στην έδρα των Ρέηβενς. Πεσμένη η άμυνα της ομάδας το τελευταίο δίμηνο, όμως απέναντι στους Μπρόνκος του Μάννινγκ συνηθίζει να κάνει καλές εμφανίσεις, γνωρίζοντας καλά τον αντίπαλο. Ο κουόρτερμπακ Ρίβερς παραδοσιακά ανεβάζει στροφές τον Δεκέμβριο έχοντας το καλύτερο ρεκόρ (αυτό το μήνα) στη λίγκα πίσω μόνο από τον Μπρέιντι.
            Οι Μπρόνκος επικράτησαν με ασυνήθιστο τρόπο των Μπιλς εντός έδρας και έφτασαν τις 3 σερί νίκες. Με δυνατή άμυνα και πολλές ράννινγκ προσπάθειες έκαμψαν την αντίσταση των αναιμικών επιθετικά αντιπάλων. Ο Μάννινγκ έκανε το χειρότερο του φετινό ματς και σε συνέχεια από το ματς στο Κάνσας δείχνει να μην είναι σε καλή κατάσταση. Έχει αλλάξει σημαντικά η δομή της επίθεσης τον τελευταίο μήνα, με τον προπονητή Φοξ να δίνει βαρύτητα στο ράννινγκ παιχνίδι με αιχμή τον Άντερσον, ίσως και επειδή ο Μάννινγκ φανερώνει αδυναμία στις πάσες του. Λείπει στις πρόσφατες αναμετρήσεις το στήριγμα του 38χρονου κουόρτερμπακ στο πάσσινγκ παιχνίδι, ο τάητ εντ Τζούλιους Τόμας, που έκανε τη  διαφορά ειδικά κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν. Διαθέτουν την 5η πιο παραγωγική επίθεση με 29,6 πόντους ανά αγώνα και τη 2η καλύτερη ράννινγκ άμυνα στο πρωτάθλημα.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Μπρόνκος δεν πείθουν τελευταία και αν ο Μάννινγκ δεν επανέλθει στα γνωστά του επίπεδα δύσκολα θα περάσουν με νίκη από το Σαν Ντιέγκο. Οι γηπεδούχοι είναι ποιοτικοί και από πέρσι δείχνουν ότι έχουν τα όπλα να κοντράρουν στα ίσια το φαβορί της ντιβίζιον. Έχει στοιχηματική αξία ο άσος, πιο συντηρητική επιλογή ο  άσος με +4,5 σπρεντ.



Τάιτανς (2-11)
Τζετς (2-11)
* Ρέηβενς 7-21
Στίλερς 20-13
Στίλερς 24-27
Ρεπό
* Ιγκλς 24-43
* Μπίλς 3-38
* Τέξανς 21-45
Ντόλφινς 13-16
Τζάιαντς 7-36
* Βάικινγκς 24-30


@ Τζάγκουαρς
Πάτριοτς
Κολτς
@ Ντόλφινς
            Οι Τάιτανς ηττήθηκαν για 7η συνεχόμενη φορά και μάλιστα για ακόμη μία φορά έπειτα από τραγική εμφάνιση. Το σύνολο από το Τενεσί είναι το χειρότερο στο πρωτάθλημα και την άνοιξη αναμένεται ολικό λίφτινγκ στο ρόστερ της ομάδας, με τον προπονητή Ουίζενχαντ να είναι ασφαλής στη θέση του. Ο ρούκι κουόρτερμπακ Μέτενμπέργκερ που είχε εξελιχθεί ως βασικός στην ομάδα και προορίζεται για βασικός και για το 2015 τραυματίστηκε και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, αντικαταστάτης ο Λόκερ που ξεκίνησε τη σεζόν ως βασικός. Έλλειψη ποιότητας σε όλες τι γραμμές, είναι πολλές οι ανάγκες για το επόμενο ντραφτ, στο οποίο αν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα θα επέλεγαν 2οι οι Τάιτανς.
            Οι Τζετς συνέχισαν με ήττα την περασμένη αγωνιστική παρότι ήταν πολύ ανταγωνιστικοί στην έδρα των Βάικινγκς και υπέκυψαν στην παράταση. Η επιθετική εμφάνιση ήταν αξιοπρεπής, με τον εκρηκτικό ρισίβερ Χάρβιν να πραγματοποιεί το καλύτερό του ματς με τη φανέλα των Τζετς, όμως να τραυματίζεται στον αστράγαλο και να είναι αμφίβολος για αύριο. Εξαιρετικά αμφίβολος και ο αμυντικός Ουίλκερσον που είναι ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας. Παρά το 2-11 και τις αρκετές τραγικές εμφανίσεις φέτος, οι Τζετς έχουν τη 2η καλύτερη ράννινγκ επίθεση στο πρωτάθλημα και την 5η καλύτερη ράννινγκ άμυνα.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο σημείο που βρίσκονται οι δύο ομάδες πιο λογικός στόχος μοιάζει το να επιδιώξουν να χάσουν τα υπόλοιπα παιχνίδια ώστε να επιλέξουν όσο το δυνατόν ψηλότερα στο επόμενο ντραφτ. Οι Τζετς έχουν δείξει θετικά στοιχεία στους δύο τελευταίους αγώνες τους και οι ήττες ήρθαν οριακά. Λογικό φαβορί στον αυριανό αγώνα οι φιλοξενούμενοι, δεν αποτελεί καμία ευκαιρία το διπλό.



Λάιονς (9-4)
Βάικινγκς (6-7)
Ντόλφινς 20-16
Ρεπό
* Κάρντιναλς 6-14
*Μπερς 13-21
* Πάτριοτς 9-34
Πάκερς 21-24
Μπερς 34-17
Πάνθερς 31-13
Μπακανίρς 34-17
Τζετς 30-24


@ Μπερς
@ Ντόλφινς
@ Πάκερς
Μπερς
            Ντέρμπι της NFC Βορρά, στον αγώνα της Μινεσότα νωρίτερα στη σεζόν οι Λάιονς έπνιξαν τους αντίπαλους με την άμυνά τους και επικράτησαν με σκορ 3-17.
Οι Λάιονς επικράτησαν για δεύτερο σερί εντός έδρας αγώνα με το ίδιο ακριβώς σκορ! Οι Μπακανίρς δεν αποτέλεσαν δύσκολο εμπόδιο για τους γηπεδούχους που είναι τρομερά βελτιωμένοι επιθετικά με τον Κάλβιν Τζόνσον υγιή. Ο «megatron» πραγματοποιεί τις γνωστές του απίθανες εμφανίσεις και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επίθεσης, ενώ αμυντικά το σύνολο διαθέτει το καλύτερο παθητικό στο πρωτάθλημα με μόλις 17,2 πόντους ανά αγώνα, την δεύτερη καλύτερη επίδοση σε γιάρδες και την καλύτερη ράννινγκ άμυνα με διαφορά! Αυτή τη στιγμή κρατούν μια θέση play-offs, και με 2 ακόμη νίκες μέχρι τέλους θα καταφέρουν αγωνιστούν στην postseason του Γενάρη, ενώ φιλοδοξούν να παίξουν τα ρέστα τους για την ντιβίζιον την τελευταία αγωνιστική στην έδρα των Πάκερς. Ο Μπους επιστρέφει μετά από πολλούς χαμένους αγώνες φέτος και ενισχύει το αναιμικό ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας (30ο). Δεν μοιάζει πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στο σύλλογο ο ηγέτης της άμυνας Σου, του οποίου το συμβόλαιο λήγει φέτος.
Οι Βάικινγκς επικράτησαν δύσκολα των Τζετς την περασμένη Κυριακή και το ρεκόρ τους είναι πέραν των φετινών προσδοκιών, σε μία σεζόν ανοικοδόμησης. Ο κόουτς Ζίμμερ στην 1η του κιόλας σεζόν κάνει πολύ καλή δουλειά και ο ρούκι κουόρτερμπακ Μπριτζγουότερ σταθεροποιεί την απόδοσή του σε αξιοπρεπή επίπεδα, δείχνοντας πως το μέλλον του ανήκει. Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος ανήκει η άμυνα της ομάδας, με πολλές καλές μονάδες και συνεπές κοουτσάρισμα. Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο βασικός ράννινγκ μπακ της ομάδας ΜακΚίννον. Δίχως άγχος και με καλή ψυχολογία ταξιδεύουν στο Ντιτρόιτ για την έκπληξη.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Λάιονς είναι καλύτερη ομάδα και τα match up όπως φάνηκαν και στον προηγούμενο μεταξύ τους αγώνα είναι άκρως ευνοϊκά για τους γηπεδούχους. Η αμυντική γραμμή των Λάιονς αναμένεται να κυριαρχήσει στον αγώνα, σταματώντας το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι και ασκώντας μεγάλη πίεση στον άπειρο αντίπαλο κουόρτερμπακ. Ο άσος μοιάζει πολύ πιθανή επιλογή, όμως το παρελθόν των Λάιονς είναι βεβαρημένο με πολλές αναπάντεχες ήττες από κατώτερους αντιπάλους το μήνα Δεκέμβρη.



Σίχοκς (9-4)
49ερς (7-6)
Τζάιαντς 38-17
*Σέιντς 27-24
*Τσιφς 20-24
*Τζάιαντς 16-10
Κάρντιναλς 19-3
Ρέντσκινς 17-13
* 49ερς 19-3
Σίχοκς 3-19
* Ιγκλς 24-14
* Ρέιντερς 13-24


@ Κάρντιναλς
Τσάρτζερς
Ραμς
Κάρντιναλς
            Ντέρμπι της NFC Δύσης, οι Σίχοκς πριν δύο βδομάδες ταπείνωσαν εκτός έδρας τους 49ερς και μετρούν 4/5 νίκες στις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Πέρσι οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο ίδιο γήπεδο για τον τελικό της NFC και οι Σίχοκς με δραματικό τρόπο πήραν το εισιτήριο για το superbowl.
Οι Σίχοκς με μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση επικράτησαν εύκολα και των Ιγκλς εκτός έδρας. Οι πρωταθλητές με τις σημαντικές επιστροφές των Βάγκνερ, Τσάνσελορ και Μάξγουελ έχουν φορμαριστεί στο πλέον κατάλληλο σημείο της σεζόν και η άμυνα τους αγωνίζεται ξανά στο υψηλότερο επίπεδο, όπως έκανε και πέρσι τρομοκρατώντας τους αντιπάλους μέχρι τον τίτλο! Οι εμφανίσεις τους είναι ανησυχητικές για όλους στη NFC και παρότι αυτή τη στιγμή είναι μόλις στην 5η θέση και δεν έχουν εξασφαλισμένη την πρόκριση στα Play-offs θεωρούνται ξανά από τα 2-3 φαβορί για τον τίτλο. Την περασμένη Κυριακή υποχρέωσαν τους Ιγκλς που έχουν μέσο όρο πάνω από 400 γιάρδες ανά αγώνα σε μόλις 139 και οι 14 πόντοι παθητικό ήταν κολακεία για τους αντιπάλους. Διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 18,1 πόντους (2η) και μόλις 274 γιάρδες (1η με διαφορά) παθητικό. Επιθετικά, η ράννινγκ επίθεση είναι με διαφορά η καλύτερη του πρωταθλήματος με τον Ουίλσον να συμβάλλει εντυπωσιακά. Ο ευέλικτος κουόρτερμπακ ακόμη και υπό πίεση καταφέρνει να βρίσκει τις λύσεις και με μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση την προηγούμενη αγωνιστική απέδειξε γιατί συγκαταλέγεται μέσα στους καλύτερους του πρωταθλήματος. 
Οι 49ερς ηττήθηκαν αναπάντεχα από τους αδύναμους Ρέιντερς την περασμένη Κυριακή φανερώνοντας ένα αποκαρδιωτικό πρόσωπο και μοιάζει ως το τέλος εποχής για αυτή την επιτυχημένη ομάδα της περασμένης 3ετίας καθώς οι ελπίδες για play-offs είναι πια ελάχιστες με το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί και με την άσχημη εικόνα της ομάδας τον τελευταίο μήνα. Ο κόουτς Χάρμπο που κατάφερε και στις 3 πρώτες του σεζόν με την ομάδα να την πάει στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος και πρόπερσι στο superbowl, είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει παρελθόν σε 3 βδομάδες καθώς οι σχέσεις του με τη διοίκηση και τους παίχτες είναι πολύ κακή. Η επίθεση της ομάδας παρότι διαθέτει τα στοιχεία να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα, έχει ένα θλιβερό πρόσωπο με τον κουόρτερμπακ Κάπερνικ να είναι εκτός τόπου και χρόνου, ενώ το σήμα – κατατεθέν ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας είναι αναιμικό. Αμυντικά η ομάδα παραμένει μία εκ των καλύτερων στη λίγκα ακόμη και με τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στην ομάδα το καλοκαίρι. Οι 49ερς μετρούν 3 συνεχόμενες ήττες στο Σιάτλ, ακόμη και όταν η ομάδα ρόλαρε, με τις 2 να είναι συντριβές, καθώς ο Κάπερνικ κάνει σταθερά πολύ άσχημα παιχνίδια απέναντι στην περιβόητη άμυνα των Σίχοκς.   
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Σίχοκς με την εικόνα που έχουν τον τελευταίο μήνα είναι το φαβορί απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, σε οποιαδήποτε έδρα, πόσο μάλλον εντός έδρας απέναντι στο «φάντασμα» των 49ερς. Οι φιλοξενούμενοι έχουν έμπειρη ομάδα και δεν αναμένεται να πέσουν αμαχητί, όμως θα είναι τρομερά δύσκολο να αντέξουν απέναντι στον «νταή» του πρωταθλήματος.



Ιγκλς (9-4)
Κάουμποϊς (9-4)
Πάνθερς 45-21
* Τζάγκουαρς 31-17
*Πάκερς 20-53
Ρεπό
Τάιτανς 43-24
* Τζάιαντς 31-28
* Κάουμποϊς 33-10
Ιγκλς 10-33
Σίχοκς 14-24
* Μπερς 41-28


@ Ρέντσκινς
Κολτς
@ Τζάιαντς
@ Ρέντσκινς
            Ντέρμπι κορυφής για τη NFC Ανατολής, πριν δύο βδομάδες οι Ιγκλς επικράτησαν εντυπωσιακά εκτός έδρας στην μεταξύ τους αναμέτρηση.
            Οι Ιγκλς υπέκυψαν στην ανωτερότητα των Σίχοκς την περασμένη αγωνιστική, όντας ανήμποροι να αντιμετωπίσουν την σπουδαία αντίπαλη άμυνα. Η ομάδα πραγματοποίησε με διαφορά τη χειρότερη επιθετικά φετινή της εμφάνιση, όμως αμυντικά η εικόνα της ήταν θετικότατη παρά την ήττα. Η αμυντική γραμμή σε συνέχεια των πολύ καλών εμφανίσεων κατάφερε να περιορίσει το δυναμικό αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι και κράτησε τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα. Η επίθεση της ομάδας έχει μέσο όρο 29,9 πόντους ανά παιχνίδι (4η) και η άσχημη εικόνα της περασμένης Κυριακής οφείλεται στην τεράστια δυναμική της αντίπαλης άμυνας. Ο κόουτς Κέλλυ εφαρμόζει πολύ γρήγορο τέμπο στην επιθετική ανάπτυξη, το οποίο προβληματίζει τρομερά τρωτές άμυνες όπως αυτή των επόμενων αντιπάλων. Με παρένθεση τον αγώνα με τους Σίχοκς ο ράννινγκ μπακ Μακόι είναι σε εξαιρετική φόρμα και το ράννινγκ παιχνίδι ήταν η συνταγή της επιτυχίας των Ιγκλς επιθετικά απέναντι στους Κάουμποϊς πριν δύο βδομάδες. Αμυντικά ασκούν μεγάλη πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ και τα 44 σακς που έχουν καταγράψει είναι η 2η καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα.
            Οι Κάουμποϊς επέστρεψαν στις επιτυχίες με την άνετη επικράτησή τους στην έδρα των απογοητευτικών Μπερς πριν 10 μέρες. Το ράννινγκ παιχνίδι με αιχμή τον Μάρεί έκανε και πάλι θραύση, όπως συμβαίνει όλη τη σεζόν και η ομάδα είχε ένα πολύ εύκολο βράδυ απέναντι όμως σε μία ασθενική άμυνα. Η επιθετική γραμμή της ομάδας κυριαρχεί φέτος σε κάθε αγώνα και είτε παρέχει τρομερή προστασία στο Ρόμο, είτε ανοίγει διαδρόμους για τον Μάρεϊ, με μοναδική εξαίρεση όμως την αναμέτρηση απέναντι στους Ιγκλς πριν δύο βδομάδες. Σ’ εκείνο τον αγώνα η τρομερή 5αδα χειραγωγήθηκε από τους αυριανούς αντίπαλους και η ομάδα έχασε με ταπεινωτικό τρόπο εντός έδρας. Αυτή τη στιγμή είναι εκτός Play-offs καθώς δεν ευνοούνται στις ισοβαθμίες.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τελικός για την πρωτιά της NFC Ανατολής με το νικητή της αναμέτρησης να κάνει σημαντικό βήμα για τα play-offs. Σημείο – κλειδί του αγώνα η μάχη της επιθετικής γραμμής των Κάουμποϊς με την αμυντική γραμμή των Ιγκλς. Το σύνολο που θα μπορέσει να επικρατήσει θα κρίνει και κατά πολύ το τελικό αποτέλεσμα. Αν οι Κάουμποϊς δεν μπορέσουν να τρέξουν με την μπάλα όπως κάνουν όλη τη σεζόν και να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα δεν έχουν τύχη στον αγώνα, όπως συνέβη και πριν από δύο βδομάδες. Προβάδισμα νίκης για τους Ιγκλς, όμως η απόδοση στον άσο είναι αδικαιολόγητα χαμηλή.  



Μπερς (5-8)
Σέιντς (5-8)
* Πάκερς 14-55
49ερς 24-27
Βάικινγκς 21-13
Μπένγκαλς 10-27
Μπακανίρς 21-13
Ρέηβενς 27-34
* Λάιονς 17-34
* Στίλερς 35-32
Κάουμποϊς 28-41
Πάνθερς 10-41


Λάιονς
Φάλκονς
@ Βάικινγκς
@ Μπακανίρς
            Οι Μπερς με μία γνώριμη για το 2014 απογοητευτική εμφάνιση, ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια και από τους Κάουμποϊς καθώς η άμυνα τους ήταν έρμαιο στις διαθέσεις των αντιπάλων. Οι 29,1 πόντοι μέσο όρο παθητικό ανά αγώνα είναι η χειρότερη επίδοση στο πρωτάθλημα και η εικόνα της ομάδας είναι απαράδεκτη. Τραγική φιγούρα ο προπονητής Τρέστμαν που μοιάζει χαμένος και θα είναι τεράστια έκπληξη αν κρατήσει τη θέση του μετά το τέλος της σεζόν. Ακόμη και επιθετικά με το ταλέντο που διαθέτει η ομάδα, η εικόνα της είναι πολύ κακή (17η με 21,6 πόντους μ.ο.) με αρνητικό πρωταγωνιστή τον κούορτερμπακ Κάτλερ που μοιάζει αδιάφορος στους αγώνες! Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο #1 ρισίβερ της ομάδας Μάρσαλ. Πολύ άσχημη χρονιά για έναν σύλλογο με μεγάλη βάση φιλάθλων, αναμένονται πολλές αλλαγές την άνοιξη.
            Οι Σέιντς την περασμένη Κυριακή πραγματοποίησαν μία ντροπιαστική εμφάνιση και κατάφεραν να ηττηθούν με 31 πόντους διαφορά από τους προβληματικούς Πάνθερς. Έφτασαν τις 4 σερί εντός έδρας αποτυχίες και η εικόνα τους σε άμυνα και επίθεση ήταν θλιβερή. Δραστικά μέτρα ανήγγειλε ο κόουτς Πέιτον και είχε προσωπικές συζητήσεις με τους παίχτες που θεώρησε υπεύθυνους για τις κακές εμφανίσεις και αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στις βασικές 11αδες. Σαν παρένθεση στις εντός έδρας σφαλιάρες, οι Σέιντς πριν δύο βδομάδες με πολύ καλή παρουσία είχαν επικρατήσει στην έδρα των αλλοπρόσαλλων Στίλερς. 3ο χειρότερο παθητικό στη λίγκα με 27,6 πόντους μ.ο. και 2η χειρότερη επίδοση σε γιάρδες (398,7) για ένα σύνολο που πέρσι ήταν το 4ο καλύτερο στο πρωτάθλημα. Άφαντος ο τάητ εντ Γκράχαμ τις δύο τελευταίες βδομάδες, δεν προκύπτει τραυματισμός από τα ρεπορτάζ, όμως ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης της ομάδας δεν έχει ρόλο στην επίθεση. Παρά τα προβλήματα και το αρνητικό ρεκόρ, είναι για τα καλά στη διεκδίκηση της 1ης θέσης στη NFC Νότου, που συνεπάγεται και εισιτήριο για τα play-offs.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμετρούνται δύο πολύ προβληματικές ομάδες με δύο από τις 3-4 χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος. Τεράστια κενά εκατέρωθεν και οι δύο κουόρτερμπακ αναμένεται να βρουν μεγάλα πεδία δράσης. Ελαφρύ προβάδισμα νίκης στους Σέιντς που έχουν και μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως η πιο ελκυστική επιλογή είναι το over.




ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Τσάρτζερς (+ 4,5)
Μπρόνκος
1
Μπερς
Σέιντς
Over 53,5
Πάτριοτς (-7,5)
Ντόλφινς
1
Μπράουνς
Μπένγκαλς
1
Τζάιαντς (-6,5)
Ρέντσκινς
1

Τζάγκουαρς
Under 14,5

3 σχόλια:

  1. Ωραίες αναλύσεις. Απλά να προσθέσω κάτι για τον αγώνα Cowboys@Eagles που θεωρώ σημαντικό. Πριν δύο εβδομάδες, οι Cowboys είχαν 3 μέρες ξεκούραση πριν το αγώνα με τους Eagles και προέρχονταν και απ' το κλειστό ντέρμπι με τους Giants. Οι Eagles είχαν 6 ώρες περίπου περισσότερες να ξεκουραστούν, και προέρχονταν και από εύκολο ματσάκι με τους Titans. Και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Ρόμο, όταν έχει short week προετοιμασία δεν μπορεί να ακολουθήσει το σταθερό πρόγραμμα προπόνησής του που έχει επιβάλλει απ' την αρχή της σεζόν λόγω των τραυματισμών του. Ενώ όταν έχει τουλάχιστον 1 εβδομάδα προετοιμασίας και ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμά του, νομίζω οι Cowboys είναι αήττητοι. Τώρα μετά τους Bears οι Cowboys έχουν mini bye week (από Πέμπτη σε Κυριακή) και γι' αυτό πιστεύω θα είναι τελείως διαφορετικό ματς με αυτό των Ευχαριστιών. Και για να μην αναφέρω ότι εκτός έδρας είναι και πάλι αήττητοι.

    Ένιγουέι, αυτά σαν σχόλιο για το παιχνίδι. Καλή αγωνιστική να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την διαφορά στον αγώνα την έκανε και πάλι η επιθετική γραμμή που έδινε ασφάλεια και χρόνο στον Ρόμο για να πασάρει και φυσικά οι κόρνερμπακ των Ιγκλς που ήταν για κλάματα. Και η απόφαση του Κέλλυ να παίζει man to man τον Bryant σε όλο το ματς. Ο Ρόμο ήταν προφανώς καλύτερος, όμως το αδικαιολόγητο λάθος που άλλαξε προσωρινά όλο το μομέντουμ του αγώνα το έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή