Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Packers για τίτλο!



Σπουδαίες νίκες για Πάκερς, Μπρόνκος και Τσάρτζερς στα μεγάλα παιχνίδια της 13ης Κυριακής, ενώ οι Κάρντιναλς έχασαν ξανά και η κυριαρχία τους στην NFC Δύσης, απειλείται από τους πρωταθλητές. Όλα ρευστά για τα play-offs, ειδικά στην AFC, καθώς η σεζόν μπαίνει στην τελική της ευθεία, με μόλις 4 αγωνιστικές να απομένουν. Διαβάστε παρακάτω την περίληψη των χθεσινών αγώνων:






Ρέηβενς   33-34   Τσάρτζερς
ο Κeenan Allen οριζοντιώνεται για το touchdown
            Μεγάλη νίκη για τους φιλοξενούμενους μέσα σε μία πολύ δύσκολη που ήρθε με σπουδαία ανατροπή στην 4η περίοδο! Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με τις δύο επιθέσεις να φτάνουν εύκολα κοντά στις αντίπαλες εντ ζόουν και το νικητήριο τάτσντουν να έρχεται στο τελευταίο λεπτό. Με 7 λεπτά στο χρονόμετρο οι Τσάρτζερς ήταν πίσω στο σκορ 30-20 και στο δίλεπτο 33-27, όμως με δύο εκπληκτικά ντράιβ του κουόρτερμπακ Ρίβερς κατάφεραν να γυρίσουν το ματς. Ο Ρίβερς δεν πρόκειται πια να κερδίσει το βραβείο του MVP, όμως η χθεσινή του εμφάνιση ήταν τέτοιου επιπέδου. 383 γιάρδες και 3 τάτσνταουν πάσες για το βετεράνο, με μία ιντερσέπτιον που ήρθε από χτύπημα που δέχθηκε. Εξαιρετική η 4αδα των Φλόυντ (85γ), Ρόγιαλ (81γ/1Τ), Γκέιτς (83γ) και Άλλεν (121γ/2Τ) έμοιαζε να κερδίζει όλες τις ένας με έναν εναέριες μονομαχίες, ενώ η άμυνα των Ρέηβενς είχε το χειρότερο φετινό της εντός έδρας ματς, αφού δεν μπορούσε να σταματήσει τους αντιπάλους της και στην 4η κρίσιμη περίοδο δέχθηκε 21 πόντους! Ο κουόρτερμπακ Φλάκο (225γ/2Τ) και η επίθεση των γηπεδούχων εν γένει, με Φορσέτ (102γ) και Τ. Σμιθ (65γ/2Τ) να ξεχωρίζουν, ήταν σε πολύ καλή μέρα, όμως προδόθηκαν από τα μετόπισθεν της ομάδας.
            Στο 8-4 έφτασαν οι Τσάρτζερς με 3η σερί νίκη, αυτή τη στιγμή είναι μέσα στα Play-offs, όμως το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι Γολγοθάς! Στο 7-5 έπεσαν οι Ρέηβενς, ισόβαθμοι με άλλες 4 ομάδες (ίσως 5 αύριο), το πρόγραμμα όμως είναι ευνοϊκό για να χωθούν στην 6αδα.




Μπιλς   26-10   Μπράουνς
η άμυνα των Bills δημιουργεί το fumble και σκοράρει!
            Στο δίχως χιόνια πια Μπάφαλο, οι γηπεδούχοι πήραν εύκολη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο και παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι των play-offs. Άσχημο παιχνίδι με τις δύο επιθέσεις να αδυνατούν να παράγουν γιάρδες στο γήπεδο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο (0-3), σπουδαία η αμυντική εμφάνιση των γηπεδούχων που πίεσαν, δημιούργησαν λάθη και σκόραραν σε φαμπλ του αντίπαλου ράννινγκ μπακ για το κομβικό 14-3 στα μέσα της 3ης περιόδου. Η άμυνα των γηπεδούχων ουσιαστικά πήρε τον αγώνα και χάρη σ΄ αυτήν ο σύλλογος διατηρεί ελπίδες ακόμη. Οι Μπράουνς δεν είχαν απάντηση στην αμυντική γραμμή των Μπιλς και για 3 περιόδους δεν πλησίασαν την αντίπαλη εντ ζόουν. Στην 4η περίοδο ο κουόρτερμπακ Χόγιερ που είχε δεύτερο σερί άσχημο παιχνίδι με άσχημες ιντερσέπτιον, αντικαταστάθηκε και τη θέση του πήρε ο κολεγιακός σταρ Μανζίλ. Ο ρούκι έδειξε καλά στοιχεία, σκόραρε μάλιστα με κούρσα – σήμα κατατεθέν του και δεν αποκλείεται την επόμενη Κυριακή να ξεκινήσει για πρώτη φορά.  
            Αμφότερες ομάδες στο 7-5 πια, όμως με χτυπητές αδυναμίες που μάλλον θα τις αφήσουν και εκτός Play-offs. Πολύ πιο δύσκολο το πρόγραμμα των Μπιλς που για να μπουν στην 6αδα θα χρειαστεί σίγουρα να κάνουν ένα διπλό απέναντι είτε στους Μπρόνκος είτε στους Πάτριοτς…




Τέξανς   45-21   Τάιτανς
απίθανη εμφάνιση από τον Fitz...magic!
            Στο Χιούστον, ένας μαγικός Φιτζπάτρικ διέλυσε τους Τάιτανς και διατήρησε τις λίγες ελπίδες των Τέξανς για Play-offs. O βετεράνος κουόρτερμπακ, που επέστρεψε στη θέση του βασικού μετά από τον τραυματισμό του Μάλετ, έκανε ίσως το καλύτερο ματς της καριέρας του με 358 γιάρδες και 6 τάτσνταουν πάσες και έδειξε ότι θα έχει δουλειά στο NFL για αρκετά χρόνια ακόμη. Απίθανη εμφάνιση από το ρισίβερ Χόπκινς με 238 γιάρδες και 2 σκορ, εξελίσσεται σε πυλώνα της επίθεσης. Και παράλληλα με την απίθανη επιθετική εμφάνιση της ομάδας, ο αμυντικός Γουάτ συνέχισε την κυριαρχία του στα γήπεδα και έκανε ένα ακόμη βήμα για το δεύτερο του τίτλο ως αμυντικός MVP του πρωταθλήματος. Χθες είχε ακόμη 2 σακς, δημιούργησε ένα φαμπλ και ξανασκόραρε τοποθετημένος στην επίθεση της ομάδας, φτάνοντας τις 3 τάτσνταουν υποδοχές!!!
            Στο 6-6 οι Τέξανς πια, θεωρητικά με 4/4 νίκες το Δεκέμβρη μπορούν να χτυπήσουν play-offs, στο 2-10 οι Τάιτανς με της 6η σερί ήττα τους.




Κολτς   49-27   Ρέντσκινς
εύκολο απόγευμα για τον Luck και την παρέα του
            Στην Ιντιανάπολις, οι Κολτς έκαναν πάρτι απέναντι σε μία προβληματική ομάδα, με το Λακ να οδηγεί το χορό! Ο ταλαντούχος κουόρτερμπακ ξήλωσε την αντίπαλη άμυνα με βαθιές μπαλιές και είχε συνολικά 370 γιάρδες και 5 τάτσνταουν πάσες! Οι Μονκρίφ (134γ/2Τ), Φλίνερ (127γ/2Τ) και Χίλτον (62γ/1Τ) αλώνιζαν στα τεράστια κενά της ζώνης των Ρέντσκινς και ο Λακ τους έβρισκε με συνέπεια. Σημαντική συμβολή και από το ράννινγκ μπακ Χέρον (88γ/1Τ), που δείχνει ικανός να καλύψει τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό το κενό του Μπράντσο.  Για τους ηττημένους ο κουόρτερμπακ Μακόι που αντικατέστησε τον Γκρίφιν ήταν  παραγωγικός με 392 γιάρδες και 3 τάτσνταουν πάσες, όμως η ομάδα του δεν μπόρεσε να κρατηθεί κοντά στο σκορ  εξαιτίας των αμυντικών κενών.
            Στο 8-4 οι Κολτς, μοιάζουν να έχουν κλειδωμένη την πρωτιά στην AFC Νότου και ένα εισιτήριο στα play-offs (έχοντας υπόψη και το θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα), στο 3-9 οι Ρέντσκινς θα συνεχίσουν με τον Μακόι βασικό, αξιολογώντας το υλικό για την επόμενη σεζόν.




Τζάγκουαρς   25-24   Τζάιαντς
           
η άμυνα των Jaguars δημιουργεί το fumble!
Στο Τζάκσονβιλ, σε έναν εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα οι θλιβεροί φέτος Τζάιαντς κατάφεραν να ηττηθούν και από τους αδύναμους Τζάγκουαρς παρότι προηγήθηκαν 0-21 στη δεύτερη περίοδο!!! Με πρωταγωνιστή το ράννινγκ μπακ Τζέννινγκς (91γ/2Τ) οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα που έμοιαζε μη αναστρέψιμο καθώς είχαν εικόνα κυριαρχίας στην αναμέτρηση. Το 3-21 της ανάπαυλας όμως γρήγορα έγινε 22-21 αφού οι Νεοϋορκέζοι μάλλον έμειναν στα αποδυτήρια. 2 φαμπλ από τους φιλοξενούμενους  που επιστράφηκαν για τάτσνταουν και μία 30αρα τάτσνταουν πάσα του Μπορτλς (δεν πάσαρε για ιντερσέπτιον έπειτα από σερί αγώνων με μεγάλα λάθη) ανέτρεψαν την κατάσταση και παρότι οι Τζάιαντς επανέκτησαν το προβάδισμα 22-24 με εύστοχο φιλντ γκολ, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν αντίστοιχο λάκτισμα των γηπεδούχων στο φινάλε.
            Στο 2-10 οι Τζάγκουαρς και στο 3-9 οι Τζάιαντς με 7η σερί ήττα. Και αν για τους Τζάγκουαρς ήταν αναμενόμενο ένα τέτοιο ρεκόρ εβρισκόμενοι σε σεζόν ανοικοδόμησης, η χρονιά των Τζάιαντς είναι μαύρη σελίδα στην ιστορία της ομάδας.




Βάικινγκς   31-13   Πάνθερς
           
14 πόντοι για τους Vikings από τις special teams
Στην παγωμένη Μινεσότα, οι σπέσιαλ τιμς των γηπεδούχων έκαναν τη διαφορά στον αγώνα, καθώς στο πρώτο ημίχρονο κιόλας σκόραραν δύο φορές από μπλοκαρισμένα παντ των φιλοξενούμενων και δια μόρφωσαν το 28-6 του ημιχρόνου. Εκτός αυτών των φάσεων, οι δύο ομάδες έμοιαζαν το ίδιο ανεπαρκείς στο γήπεδο με σημαντικά προβλήματα στην επίθεση. Ελάχιστη προσφορά στον αγώνα και από τους δύο κουόρτερμπακ, οι Πάνθερς έτρεξαν καλύτερα με την μπάλα χάρη στον Στιούαρτ, όμως ο κουόρτερμπακ Νιούτον ήταν ξανά κακός με 8ο σερί ματς που υποπίπτει σε ιντερσέπτιον. Τα τάτσνταουν για τους γηπεδούχους από πάσες του Μπριτζγουότερ (138γ/2Τ) οι έμπειροι Τζέννινγκς και Ρούντολφ.
            Στο 5-7 οι Βάικινγκς όπως περίπου αναμενόταν να πάει η σεζόν τους, στο 3-1-8 οι Πάνθερς είναι η μεγάλη απογοήτευση της χρονιάς προερχόμενοι από 12-4 ρεκόρ και τη 2η θέση της NFC το 2013!




Στίλερς   32-35   Σέιντς
o Kenny Stills έχει ξεφύγει στην πλάτη της άμυνας
            Στο Πίτσμπεργκ, οι Σέιντς με αναπάντεχα καλή άμυνα για τρεις και κάτι περιόδους και έναν άψογο Μπριζ πήραν μεγάλη εκτός έδρας νίκη και επέστρεψαν στις επιτυχίες έπειτα από τρεις σερί εντός έδρα ήττες. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, αφού 10 λεπτά πριν το φινάλε προηγήθηκαν 16-35 και απλά στα χασομέρια οι γηπεδούχοι μάζεψαν τη διαφορά. Τραγική αμυντική επίδοση των Στίλερς, έχασαν τις καλύψεις τους βαθιά και αδυνατούσαν να πιέσουν τον Μπριζ με αποτέλεσμα αυτός να τους τιμωρήσει με 257 γιάρδες και 5 τάτσνταουν πάσες! Απίθανος ο δευτεροετής ρισίβερ Στιλς που ξέφυγε πολλάκις από τους αντίπαλους κόρνερμπακ και τέλειωσε τον αγώνα με 162 γιάρδες και σκόραρε 1 τάτσνταουν 69 γιαρδών που έγραψε το κομβικό 13-28 στο τέλος της 3ης περιόδου. Δυναμικό παιχνίδι και από το ράννινγκ μπακ Ίνγκραμ που έτρεξε για 122 γιάρδες. Περιέργως, ο σούπερ σταρ της ομάδας τάητ εντ Γκράχαμ δεν είχε καμία ανάμειξη στην επίθεση της ομάδας. Για τους ηττημένους Στίλερς ο κουόρτερμπακ Ρόθλισμπεργκερ μπορεί να έγραψε στη στατιστική 435 γιάρδες και 2 τάτσνταουν, όμως όσο ο αγώνας δεν είχε κριθεί ήταν αρνητικός με πολλές άστοχες πάσες και 2 ιντερσέπτιον, φανερά επηρεασμένος από ένα χτύπημα που δέχθηκε στο χέρι με το οποίο πασάρει. Στα τελευταία λεπτά με την αντίπαλη άμυνα να παίζει συντηρητικά έγραψε τις περισσότερες γιάρδες του και πάσαρε για τα δύο σκορ στον Μπράουν (97γ/2Τ). Απίθανη η στατιστική του ράννινγκ μπακ Μπελ που συγκέντρωσε 254 γιάρδες με κούρσες και υποδοχές!!!
            Τρομερά ασταθείς οι Στίλερς, με αποκαρδιωτική άμυνα επέστρεψαν στις ήττες και έπεσαν στο 7-5 με τον επόμενο αγώνα στο Σινσινάτι να είναι τελικός γι αυτούς. Οι Σέιντς αντέδρασαν εντυπωσιακά στις συνεχόμενες ήττες και έδειξαν ότι αδικούν τους εαυτούς τους με το 5-7 ρεκόρ. Παρά τις μέχρι τώρα αποτυχίες όμως κρατούν την τύχη στα χέρια τους στη NFC Νότου και με το θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα που ακολουθεί έχουν τον πρώτο λόγο για την πρωτιά της ντιβίζιον και την 4η θέση της περιφέρειας.




Ραμς   52-0   Ρέιντερς
           
ο Mason σκοράρει
Στο Σεντ Λούις, οι γηπεδούχοι πέτυχαν την πιο ευρεία νίκη της χρονιάς και μία από τις ευρύτερες στην ιστορία του συλλόγου, ποδοπατώντας τους απογοητευτικούς Ρέιντερς. Ο αγώνας δεν αντέχει κριτικής, αφού οι Ραμς κυριάρχησαν ολοκληρωτικά σε επίθεση, άμυνα και σπέσιαλ τιμς σκοράροντας με κάθε δυνατό τρόπο. Πρωταγωνιστές για τους νικητές ο ρούκι ράννινγκ μπακ Μέισον με 164 γιάρδες και 3 τάτσνταουν και φυσικά η άμυνα της ομάδας που «στραγγάλισε» τους αντίπαλους με 3 ιντερσέπτιονς και κατοχές για την επίθεση σε πολύ ευνοϊκές θέσεις. Τραγική μέρα για το ρούκι κουόρτερμπακ Καρ των Ρέιντερς, αντικαταστάθηκε στην 4η περίοδο από τον κουόρτερμπακ – ανέκδοτο Ματ Σαμπ, ο οποίος κατάφερε σε μόλις 9 προσπάθειες να πασάρει για ιντερσέπτιον που επιστράφηκε για τάτσνταουν!
Σταθερά σε ανοδική πορεία οι Ραμς (5-7) το τελευταίο δίμηνο, (όμως το τρένο των Play-offs χάθηκε πολύ νωρίς στην χρονιά) αφήνουν πολλά αισιόδοξα μηνύματα για το 2015 με αρκετούς νεαρούς ταλαντούχους παίχτες. Οι φιλοξενούμενοι Ρέιντερς (1-11) με την εικόνα που είχαν χθες είναι απορίας άξιο πως κατάφεραν 10 μέρες νωρίτερα να επικρατήσουν μίας ποιοτικής ομάδας όπως οι Τσιφς.




Μπακανίρς   13-14   Μπένγκαλς
η επίμαχη φάση στο φινάλε με την γκάφα των γηπεδούχων
            Στην Τάμπα, οι Μπένγκαλς δυσκολεύτηκαν τρομερά να πάρουν το διπλό απέναντι σε μία ανέμπνευστη γηπεδούχο ομάδα και χρειάστηκαν μια γκάφα της αντίπαλης επίθεσης στα τελευταία δευτερόλεπτα για να γλιτώσουν την ήττα (υπήρξαν 12 παίχτες στο γήπεδο και ακυρώθηκε η φάση που θα έδινε την κατάλληλη απόσταση στους Μπακανίρς για ένα νικητήριο φιλντ γκολ). Ο κουόρτερμπακ των φιλοξενούμενων Ντάλτον (176γ/1Τ/3ΙΝΤ) ως γνήσιος ντόκτορ Τζέκυλ – Μίστερ Χάιντ, έπειτα από δύο καλές εμφανίσεις τις προηγούμενες αγωνιστικές, ήταν πολύ κακός χθες στη Φλόριντα και ο μόνος λόγος που η ομάδα του πήρε τη νίκη ήταν η ανεπάρκεια των γηπεδούχων. Στο πρώτο κιόλας ημίχρονο υπέπεσε σε 3 αδικαιολόγητες ιντερσέπτιονς που συνέβαλλαν στο 10-0 προβάδισμα των γηπεδούχων. Στην επανάληψη δεν μπορούσε να ήταν χειρότερος και πάσαρε για το τάτσνταουν (Γκριν 57γ/1Τ) που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του 10-14 και εντέλει αποδείχθηκε νικητήριο. Πολύ καλή η αμυντική συμπεριφορά των Μπένγκαλς σε συνέχεια των τελευταίων αγώνων διόρθωνε τα μεγάλα λάθη του Ντάλτον και σταμάτησε τους αντίπαλους ακόμα και στο κρίσιμο τελικό ντράιβ.
            Στο 8-1-3 με αρκετή δόση τύχης οι Μπένγκαλς, αύξησαν μάλιστα τη διαφορά από τους διώκτες τους στην AFC Βορρά και κρατούν την πρωτιά της ντιβίζιον στα χέρια τους, όμως η αστάθεια του Ντάλτον είναι κάτι που λογικά θα στοιχίσει στα κρίσιμα που έρχονται. Στο 2-10 οι Μπακανίρς σε μία σεζόν, στην οποία μπήκαν με πολύ μεγάλες φιλοδοξίες υπό το νέο προπονητή.






Φάλκονς   29-18   Κάρντιναλς
άπιαστος ο Julio Jones (11)
            Στην Ατλάντα, οι γηπεδούχοι Φάλκονς ήταν πολύ καλύτεροι στον αγώνα και υποχρέωσαν σε δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους Κάρντιναλς που αρχίζουν να χάνουν λάδια. Τρομερό ξεκίνημα στην αναμέτρηση από τους γηπεδούχους προηγήθηκαν 17-0 στην 1η κιόλας περίοδο και προστάτευσαν με ευκολία το προβάδισμά τους ως το τέλος. Εξαιρετικός ο κουόρτερμπακ Ράιαν, με μοναδική εξαίρεση την φάση που υπέπεσε στην ιντερσέπτιον που επιστράφηκε για τάτσνταουν, αγωνίστηκε με μεγάλη αυτοπεποίθηση, έβρισκε τα κενά στην αντίπαλη ζώνη και πάσαρε συνολικά για 361 γιάρδες και 2 τάτσνταουν! Το καλύτερο ματς της επαγγελματικής του καριέρας έκανε ο δυναμικός ρισίβερ Χούλιο Τζόουνς με 189 γιάρδες και 1 σκορ, ενώ άξιος συμπαραστάτης του στο πάσσινγκ παιχνίδι ο Ντάγκλας με 116. Ακόμη, την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα των Φάλκονς έκανε ο βετεράνος ράννινγκ μπακ Τζάκσον καταγράφοντας 101 γιάρδες απέναντι σε μία πολύ ισχυρή ράννινγκ άμυνα.
            Από πλευράς Κάρντιναλς, ο κουόρτερμπακ Στάντον μοιάζει πολύ λίγος για να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες. Ο 30χρονος αντικαταστάτης του Πάλμερ είναι κλάσεις κατώτερος, χθες ήταν πάλι κακός με πολλές άστοχες πάσες, 2 ιντερσέπτιονς που θα μπορούσαν να είναι και 5 και σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια στο ράννινγκ παιχνίδι η επίθεση των Κάρντιναλς μοιάζει ως η χειρότερη στο πρωτάθλημα! Χθες τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Έλλινγκτον και αν χάσει παιχνίδια στη συνέχεια το σύνολο γίνεται ακόμη ισχνότερο. Τέλος, χθες ακόμα και η άμυνα των φιλοξενούμενων που σε τόσες αναμετρήσεις κυριάρχησε των αντιπάλων και ήταν η πρωταγωνίστρια των επιτυχιών, ήταν πολύ κατώτερη των συνθηκών, με ανύπαρκτη πίεση (1 σακ μόλις) απέναντι σε μία ασταθή επιθετική γραμμή και τεράστια προβλήματα στην αναχαίτιση των ρισίβερ.
            Στο 5-7 οι Φάλκονς παραμένουν στην κορυφή της NFC Νότου και μπορούν να αισιοδοξούν για τη συνέχεια έπειτα από την πολύ καλή χθεσινή τους εμφάνιση, στο 9-3 οι Κάρντιναλς παρά την ήττα παραμένουν το #1 στη NFC, όμως η εικόνα τους ξεκινώντας από τον κουόρτερμπακ δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική για τη συνέχεια και συνδυασμό με το δύσκολο πρόγραμμα στο φινάλε της σεζόν, δεν αποκλείεται ακόμη και να μείνουν εκτός Play-offs!





Πάκερς   26-21   Πάτριοτς

            Ο αγώνας στην παγωμένη Γκριν Μπέι προαναγγέλθηκε ως πιθανό preview του superbowl και οι ομάδες με την εμφάνισή τους δικαίωσαν τον χαρακτηρισμό. Οι Πάκερς ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές και κατάφεραν να επικρατήσουν δίκαια υπερασπιζόμενοι το προβάδισμα που πήραν από πολύ νωρίς. Ο Ρότζερς ήταν καλύτερος από τον Μπρέιντι σε έναν αγώνα που και οι δύο φανέρωσαν την ποιότητά τους και ο τίτλος του MVP της σεζόν είναι πια στα χέρια του για να τον χάσει.
            Το πρώτο ημίχρονο ήταν γεμάτο δράση και οι επιθέσεις εύκολα κινούνταν στο γήπεδο και σκόραραν με αποτέλεσμα το 23-14 της ανάπαυλας. Στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν και οι άμυνες εκατέρωθεν βρήκαν λύσεις απέναντι στους 2 καλύτερους κουόρτερμπακ του πρωταθλήματος, με χαρακτηριστικότερη φάση το στοπ που κατάφεραν οι Πάκερς στην προσπάθεια του Μπρέιντι να πάρει τον αγώνα στο τέλος.
            Ο Ρότζερς είδε την άμυνα των Πάτριοτς να ρίχνει το βάρος της στο να περιορίσει τους αγαπημένους του ρισίβερ Νέλσον (53γ/1Τ) και Κομπ (85γ) και στο μέτρο του δυνατού τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα ο πανέξυπνος κουόρτερμπακ να «χτυπά» με πάσες στο ρούκι Άνταμς (121γ). 368 γιάρδες και 2 τάτσνταουν πάσες για το Ρότζερς, που όμως κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν δυσκολεύτηκε να βρει τις λύσεις και σε 5 περιπτώσεις η ομάδα του συμβιβάστηκε με φιλντ γκολ (1 άστοχο). Πολύ σημαντική η επιθετική ισορροπία της ομάδας με το ράννινγ μπακ Λέισι να παίρνει 21 προσπάθειες και να καταγράφει 98 γιάρδες.
            Λιγότερο παραγωγικός γενικά στον αγώνα ο Μπρέιντι με 245 γιάρδες και 2 τάτσνταουν πάσες, όμως και τις 3 φορές που η ομάδα του πλησίασε την αντίπαλη εντ ζόουν σκόραρε ισάριθμα τάτσνταουν και οι φιλοξενούμενοι έμειναν στον αγώνα μέχρι τέλους. Γκρονκόσκι (98γ) και ΛαΦέλλ (38γ/2Τ) οι συνήθεις ύποπτοι στο πάσσινγκ παιχνίδι, δεν πήραν πολλές προσπάθειες οι ράννινγκ μπακ της ομάδας και αυτό φάνηκε να στοιχίζει.
            Οι ομάδες εκτός από τους συγκλονιστικούς κουόρτερμπακ που διαθέτουν και τις επιθετικές αρετές τους που ήταν αναγνωρισμένες, παρουσιάζονται ολοένα και καλύτερες και στον αμυντικό τομέα και αυτό τις κάνει ακόμα ισχυρότερες υποψηφιότητες για τον ερχόμενο τελικό την πρώτη Κυριακή του Φλεβάρη. Αμφότερες ομάδες στο 9-3 και αν καταφέρουν (πολύ πιθανό) να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας για τα Play-offs σε NFC και AFC αντίστοιχα η πιθανότητα να συναντηθούν στην Αριζόνα μεγαλώνει σημαντικά.




Τσιφς   16-29   Μπρόνκος
ο C.J. Anderson (22) εφορμά
            Στο παγωμένο Κάνσας Σίτυ, οι Μπρόνκος πήραν πειστική νίκη με απροσδόκητο τρόπο. Δεν ήταν ο κουόρτερμπακ Μάννινγκ που πρωταγωνίστησε στην επικράτηση της ομάδας του, αλλά ο ράννινγκ μπακ Άντερσον και η πιεστική άμυνα των Μπρόνκος! Ο δευτεροετής Σι Τζέι Άντερσον για δεύτερο συνεχές αγώνα ήταν εξαιρετικός και χθες βράδυ με το δυναμικό του παιχνίδι, όρισε το ρυθμό του αγώνα και με 168 γιάρδες στο έδαφος ήταν ο καλύτερος της αναμέτρησης! Επίσης, η άμυνα των φιλοξενούμενων «έπνιξε» τους αντιπάλους, με τρομερή πίεση από την μπροστινή γραμμή σε όλη τη διάρκεια (6σακς) και εκπληκτική αντιμετώπιση του ράννινγκ μπακ Τσαρλς (μόλις 35 γιάρδες), και επέτρεψε μόλις 194 γιάρδες επίθεσης στους Τσιφς! Ο Μάννινγκ (179γ/2Τ) είχε μόλις 50% στις πάσες του και ήταν τυχερός που σε 2-3 περιπτώσεις δεν υπέπεσε σε ιντερσέπτιον, ίσως επηρεασμένος από το κρύο στο γήπεδο, κάτι που δε συμβαίνει πρώτη φορά στην καριέρα του. Από την άλλη οι Τσιφς, είχαν καλά εκτελεσμένο σχέδιο στην αντιμετώπιση του Μάννινγκ, όμως χτυπήθηκαν στο έδαφος. Υπεύθυνη για την ήττα πάντως ήταν η επιθετική συμπεριφορά της ομάδας, με αναιμικό όπως πάντα πάσσινγκ παιχνίδι και παραδόξως λίγες ράννινγκ προσπάθειες από τον Τσαρλς. Συνέχισε την εκπληκτική του χρονιά με μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση ο αμυντικός Χιούστον και στην άτυπη κούρσα του αμυντικού MVP είναι μάλλον δεύτερος πίσω από τον Γουάτ.
            Στο 9-3 έφτασαν οι Μπρόνκος και έκαναν μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της ντιβίζιον τους, ενώ θα κυνηγήσουν την 1η θέση στην AFC, στο 7-5 έπεσαν οι Τσιφς και έμειναν πίσω στη ντιβίζιον σε συνδυασμό με την απρόσμενη ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής, όμως διατηρούν αυτή τη στιγμή την 6η θέση στην περιφέρεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου