Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Δύο στροφές πριν το φινάλε



Η προτελευταία αγωνιστική της κανονικής σεζόν έφτασε και είναι γεμάτη σημαντικότατους αγώνες που θα κρίνουν ποιες ομάδες θα μπουν στα play-offs και ποιο θα είναι το πλασάρισμά τους εκεί. Ματς – «τελικοί» για τις ντιβίζιον στη NFC το Κάρντιναλς – Σίχοκς και το Σέιντς – Φάλκονς, ενώ οι Κάουμποïς υποδέχονται τους Κολτς με σκοπό να «αγκαλιάσουν» τα play-offs. Στην AFC τεράστιας βαθμολογικής σημασίας είναι ο αγώνας Στίλερς – Τσιφς, αλλά και η αναμέτρηση που κλείνει το πρόγραμμα τη Δευτέρα ανάμεσα σε Μπένγκαλς και Μπρόνκος θα έχει επιπτώσεις στην διαμόρφωση της 6αδας. Για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθούν αγώνες και το Σάββατο (Ρέντσκινς – Ιγκλς  ,  49ερς – Τσάρτζερς) Διαβάστε παρακάτω την προαναγγελία των 15 αγώνων:





(Στους πίνακες αναγράφονται οι 5 τελευταίες αναμετρήσεις κάθε ομάδας και στο κάτω μέρος ο αγώνας με τον οποίο κλείνει η κανονική σεζόν τους)






Ρέντσκινς (3-11)
Ιγκλς (9-5)
Μπακανίρς 7-27
*Πάκερς 20-53
* 49ερς 13-17
Τάιτανς 43-24
* Κολτς 27-49
* Κάουμποϊς 33-10
Ραμς 0-24
Σίχοκς 14-24
* Τζάιαντς 13-24
Κάουμποϊς 27-38


Κάουμποϊς
@ Τζάιαντς
            Ντέρμπι της NFC Ανατολής, νωρίτερα στη σεζόν οι Ιγκλς επικράτησαν δύσκολα εντός έδρας με 37-34.
Οι Ρέντσκινς έφτασαν τις 6 σερί ήττες καθώς υπέκυψαν και απέναντι στους Τζάιαντς παρόλο που για ένα ημίχρονο ήταν πολύ ανταγωνιστικοί. Νέα αλλαγή στη θέση του κουόρτερμπακ φέτος με τον Γκρίφιν να επανέρχεται ως βασικός έπειτα από τον τραυματισμό του Μακόι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αγώνα. Μία από τα ίδια ο Γκρίφιν με τρομερή αδυναμία να διαβάζει σωστά τις αντίπαλες άμυνες και την τάση να τρέχει με την μπάλα ακόμα και όταν δεν υπάρχει πεδίο δράσης. Ρόλο ρυθμιστή στην ντιβίζιον θα παίξουν οι πρωτευουσιάνοι αφού φιλοξενούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές τους δύο διεκδικητές Ιγκλς και Κάουμποϊς και στόχος τους θα είναι να τους χαλάσουν τα σχέδια. Η κατάσταση στα εσωτερικά της ομάδας είναι ένα μπάχαλο και κανείς δεν είναι ασφαλής για την επόμενη σεζόν, συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή Γκρούντεν. Απόντες στην κακή άμυνα της ομάδας οι βασικοί Χάτσερ και Μέριγουεδερ.
            Οι Ιγκλς έπαίξαν τον τελικό της σεζόν την περασμένη Κυριακή και αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων απέναντι στους Κάουμποϊς. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ 0-21 νωρίς στην 2η περίοδο και παρότι κατάφεραν να γυρίσουν τον αγώνα σε 24-21 και να έχουν το μομέντουμ του αγώνα, στάθηκαν ανήμποροι να σταματήσουν την αντίπαλη επίθεση. Η εμφάνιση αμυντικά ήταν άθλια και ειδικά η πίσω ζώνη άμυνας ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τον Μπράιαντ, δεχόμενη 3 τάτσνταουν από αυτόν! Με νίκη θα καθάριζαν την ντιβίζιον και την υπόθεση Play-offs, όμως με την ήττα που υπέστησαν βρίσκονται να κυνηγούν και να μην κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Ακόμη και με 2 νίκες μέχρι το φινάλε και τη συγκομιδή 11 νικών υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνουν εκτός Play-offs, αν οι Κάουμποϊς δεν σκοντάψουν στα δικά τους παιχνίδια. 4η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 29,7 πόντους ανά αγώνα οι Ιγκλς. Αμυντικά, η μπροστινή γραμμή είναι σε top επίπεδο και πιέζει αποτελεσματικά, όμως υπάρχουν μεγάλα κενά πίσω. Σημαντική απουσία για σήμερα ο βασικός αμυντικός Κόουλ.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ιγκλς είναι πολύ καλύτερη ομάδα και θα θελήσουν να αντιδράσουν στις δύο προηγούμενες ήττες που τους έφεραν σε δύσκολη θέση. Επιτακτικό το 2/2 μέχρι το φινάλε περιμένοντας πάντα μία γκέλα των Κάουμποϊς. Οι Ρέντσκινς είναι ένα μπάχαλο εσωτερικά και η άμυνα τους μοιάζει τρομερά απίθανο να μπορέσει να περιορίσει την εκρηκτικότητα των φιλοξενούμενων. Πιθανό διπλό και πιθανό over.  




49ερς (7-7)
Τσάρτζερς (8-6)
*Τζάιαντς 16-10
Ρέιντερς 13-6
Ρέντσκινς 17-13
Ραμς 27-24
Σίχοκς 3-19
* Ρέηβενς 34-33
* Ρέιντερς 13-24
Πάτριοτς 14-23
* Σίχοκς 7-17
Μπρόνκος 10-22


Κάρντιναλς
@ Τσιφς
            Για τους 49ερς η σεζόν τελείωσε στο Σιάτλ, όπου ηττήθηκαν ξανά από τους Σίχοκς, Η επιτυχημένη ομάδα του κόουτς Χάρμπο έπειτα από 3 σερί παρουσίες στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος και μία συμμετοχή σε superbowl (πρόπερσι) έμεινε νωρίς εκτός play-offs και ο ίδιος σε 9 μέρες θα ψάχνει για δουλειά. Ήδη υπάρχει πρόταση από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν για 6ετές συμβόλαιο, όμως υπάρχουν και πολλοί μνηστήρες στο NFL. Αγωνιστικά, η αποτυχία της ομάδας οφείλεται αποκλειστικά στην επιθετική της ανεπάρκεια. Η άμυνα των 49ερς είναι ακόμα μέσα στην καλύτερη 5αδα της λίγκας, όμως επιθετικά η ομάδα  όλη τη σεζόν υπέφερε να πάρει γιάρδες στο γήπεδο (27η). Ο κουόρτερμπακ Κάπερνικ ήταν μονίμως εκτός ρυθμού και το ράννινγκ παιχνίδι εξασθενημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πολλές και σημαντικές οι απουσίες για το σημερινό αγώνα σε άμυνα και επίθεση (Μπόρλαντ, Μπροκ, Χάιντ, Λόιντ).
            Οι Τσάρτζερς απέδειξαν ότι δεν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους «μεγάλους» της AFC αφού σε δύο συνεχόμενα εντός έδρας ματς ηττήθηκαν από Πάτριοτς και Μπρόνκος και βρέθηκαν εκτός 6αδας. Η εμφάνιση επιθετικά ήταν απογοητευτική, με τον κουόρτερμπακ Ρίβερς να βραχυκυκλώνει και το ράννινγκ παιχνίδι εν τη απουσία του Μάθιουζ να είναι ανύπαρκτο. Ο Ρίβερς παρότι αποκόμισε τραυματισμό στο τελευταίο παιχνίδι θα αγωνιστεί σήμερα το βράδυ, θα λείψουν όμως ο #1 ράννινγκ μπακ Μάθιουζ και ο #1 ρισίβερ Άλλεν. Η ομάδα από το Σαν Ντιέγκο κυνηγά πια το 2/2 στα εκτός έδρας ματς που απομένουν και περιμένει απώλειες από τις ομάδες της AFC Βορρά.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νοσοκομεία οι δύο ομάδες με σοβαρούς τραυματίες που θα επηρεάσουν την εικόνα τους. Προφανές μονόπλευρο βαθμολογικό κίνητρο για τους Τσάρτζερς, όμως η εικόνα τους τις 2 προηγούμενες βδομάδες είναι αποθαρρυντική για το διπλό και οι απουσίες των Μάθιουζ και Άλλεν δυσαναπλήρωτες. Πάσο.

 


Πάνθερς (5-1-8)
Μπράουνς (7-7)
Φάλκονς 17-19
Τέξανς 7-23
Ρεπό
* Φάλκονς 26-24
* Βάικινγκς 13-31
* Μπιλς 10-26
* Σέιντς 41-10
Κολτς 24-25
Μπακανίρς 19-17
Μπένγκαλς 0-30


@ Φάλκονς
@ Ρέηβενς
            Οι Πάνθερς από κει που ήταν «τελειωμένοι» και δίχως νίκη από τα μέσα Οκτώβρη, επικράτησαν σε δύο σερί εντός ντιβίζιον αγώνες και έχουν πραγματικές ελπίδες να κατακτήσουν την NFC Νότου και να παίξουν στα play-offs και φέτος.  Με τον αναπληρωματικό κουόρτερμπακ Άντερσον στη θέση του Νιούτον (που είχε τροχαίο) να είναι ικανοποιητικός πήραν πιο εύκολη νίκη απ’ ότι δείχνει το σκορ επί των αδύναμων Μπακανίρς και θέλουν πια το δικό τους 2/2 μέχρι τέλους και ήττα των Σέιντς αύριο. Ο Νιούτον είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει απέναντι στους Μπράουνς καθώς προπονήθηκε κανονικά μέσα στη βδομάδα. Η βελτιωμένη εικόνα της ομάδας τις τελευταίες 2 βδομάδες οφείλεται εν πολλοίς και στην κακή κατάσταση των αντιπάλων στα αντίστοιχα παιχνίδια. Σε ξεκάθαρο #1 ράννινγκ μπακ εξελίσσεται ο Στιούαρτ που πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις.
            Οι Μπράουνς ταπεινώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή στον εντός έδρας αγώνα απέναντι στους Μπένγκαλς, έφτασαν τις 3 σερί ήττες και έμειναν εκτός play-offs για ακόμη μία χρονιά (13η σερί). Ο ρούκι κουόρτερμπακ Μανζίλ ντεμπούταρε έπειτα από τις πολλές κακές εμφανίσεις του βασικού Χόγιερ, αλλά ο νεαρός ήταν ακόμη χειρότερος, Η εμφάνιση του ήταν αποκαρδιωτική σε σημείο που φάνηκε ότι δεν ανήκει στο επίπεδο της λίγκας, ενώ απαξιώθηκε από πολλούς αναλυτές και βετεράνους του συλλόγου. Δεν βοήθησαν και οι συμπαίχτες του ούτε στην επίθεση ούτε στην άμυνα και ο αγώνας είχε χαθεί από την 1η κιόλας περίοδο. Δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον και πίεση για τη νίκη πια θα αγωνιστούν αύριο οι Μπράουνς, γεγονός που ίσως είναι βοηθήσει το νεαρό να ανακάμψει. Απουσίες στην πίσω ζώνη άμυνας της ομάδας που είναι από τις καλύτερες της λίγκας.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Πάνθερς δεν έγιναν ξαφνικά καλή ομάδα και παρόλο που έχουν ελπίδες για play-offs, έχουν τεράστια θέματα σε άμυνα και επίθεση, ειδικά με το Νιούτον όχι στο 100%. Οι Μπράουνς από την άλλη ίσως να εμφανιστούν καλύτεροι δίχως το βαθμολογικό άγχος.
           


Μπερς (5-9)
Λάιονς (10-4)
Βάικινγκς 21-13
* Κάρντιναλς 6-14
Μπακανίρς 21-13
* Πάτριοτς 9-34
* Λάιονς 17-34
Μπερς 34-17
Κάουμποϊς 28-41
Μπακανίρς 34-17
Σέιντς 15-31
Βάικινγκς 16-14


@ Βάικινγκς
@ Πάκερς
            Ντέρμπι της NFC Βορρά, πριν 3 βδομάδες οι Λάιονς επικράτησαν εύκολα εντός έδρας.
Οι Μπερς είναι ένα ναυάγιο φέτος με εμφανίσεις ντροπιαστικές για την ιστορία του συλλόγου. Την περασμένη Δευτέρα παραδόθηκαν άνευ όρων στους προβληματικούς Σέιντς με απαράδεκτη απόδοση σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Μεσοβδόμαδα πάρθηκε η απόφαση να μείνει στον πάγκο για τον αυριανό αγώνα ο βασικός κουόρτερμπακ Κάτλερ, που φέτος ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης του NFL!!! Ο Κάτλερ ήταν αποκαρδιωτικός φέτος και αυτή η κίνηση των προπονητών σημαίνει πως η διεύθυνση της ομάδας θα θελήσει να τον κόψει την άνοιξη και να στραφεί αλλού για τον ηγέτη της επίθεσής της. Αντικαταστάτης αύριο θα είναι ο βετεράνος Κλάουσεν που έχει ιστορικό πολύ άσχημων εμφανίσεων. Σε τραγική κατάσταση η άμυνα της ομάδας, έχει το χειρότερο παθητικό στο πρωτάθλημα δεχόμενη μέσο όρο ανά αγώνα 29,2 πόντους.
Οι Λάιονς είναι άλλη ομάδα φέτος. Δίχως τα κόμπλεξ του παρελθόντος και τις άσχημες ήττες μήνα Δεκέμβρη. Με 3 σερί εντός έδρας νίκες, απέναντι σε αδύναμους αντιπάλους, που τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσαν να κάνουν στα κρίσιμα σημεία της σεζόν είναι για τα καλά μέσα στην εικόνα των play-offs και χρειάζονται άλλη μία νίκη αύριο για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο. Την περασμένη Κυριακή ήταν και τυχεροί που δεν ηττήθηκαν από τους αξιόμαχους Βάικινγκς καθώς ο κίκερ των αντιπάλων αστόχησε σε 2 εύκολες εκτελέσεις και κατάφεραν να επιστρέψουν από το 0-14 της 1ης περιόδου. Η άμυνα είναι η κορωνίδα της ομάδας και χάρη σ αυτήν για ακόμη μία βδομάδα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Επιτρέπει τους λιγότερους πόντους στο πρωτάθλημα (17 μ.ο.) και τις λιγότερες γιάρδες στο αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι (μόλις 63,8) Την τελευταία αγωνιστική αγωνίζονται στην έδρα των Πάκερς και σ εκείνο το ματς θα κριθεί η ντιβίζιον.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μέρα με τη νύχτα οι δύο ομάδες, θα είναι μεγάλη έκπληξη αν οι Λάιονς δεν επικρατήσουν στο Σικάγο, όμως στοιχηματικά δεν υπάρχει αξία στο διπλό.




Τέξανς (7-7)
Ρέηβενς (9-5)
* Μπράουνς 23-7
Ρεπό
Μπένγκαλς 13-22
* Σέιντς 34-27
Τάιτανς 45-21
Τσάρτζερς 33-34
* Τζάγκουαρς 28-13
* Ντόλφινς 13-28
* Κολτς 10-17
Τζάγκουαρς 20-12


Τζάγκουαρς
Μπράουνς
            Οι Τέξανς απώλεσαν τις ελπίδες τους για play-offs στην ήττα της περασμένης Κυριακής από τους Κολτς. Άτυχοι στάθηκαν στην αρχή της 2ης περιόδου όταν τραυματίστηκε και έχασε το υπόλοιπο του αγώνα ο βασικός κουόρτερμπακ Φιτζπάτρικ. Ο ρούκι Σάβατζ που ήρθε από τον πάγκο ήταν εμφανώς ανέτοιμος και αυτό στοίχισε στην ομάδα του. Καλή η αμυντική εμφάνιση με τον - μελλοντικό αμυντικό MVP - Γουάτ ηγέτη κράτησε την εκρηκτική επίθεση των αντιπάλων σε χαμηλές πτήσεις. Βασικός κουόρτερμπακ αύριο θα είναι ο Κίναμ, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα μεσοβδόμαδα. Θετικό ότι άνηκε και πέρσι στη σεζόν και του είναι γνώριμο το περιβάλλον. Μεγάλη δόση ράννινγκ παιχνιδιού αναμένεται αύριο από την επίθεση, το οποίο κατατάσσεται 4ο στο πρωτάθλημα. Αμφίβολος ο #1 ρισίβερ της ομάδας Χόπκινς.
            Οι Ρέηβενς έστω και με ιδρώτα έκαμψαν την αντίσταση των αδύναμων Τζάγκουαρς και μπήκαν προσωρινά στην 6αδα της AFC. Παρότι την περασμένη Κυριακή δεν έθελξε, η επίθεση της ομάδας είναι σε πολύ καλή κατάσταση με εξαιρετική ισορροπία και μία επιθετική γραμμή που κυριαρχεί. Εξαιρετική χημεία του Φλάκο με τους δύο Σμιθ, ενώ ο ράννινγκ μπακ Φορσέτ κάνει σεζόν αποκάλυψη! Σεληνιασμένοι και οι βετεράνοι Ντούμερβιλ και Σαγκς στην αμυντική γραμμή καταγράφουν σακς με το τσουβάλι τον τελευταίο μήνα, αχίλλειος πτέρνα της ομάδας η πίσω ζώνη άμυνας, όπου λόγω πολλών τραυματισμών οι παίχτες που αγωνίζονται πια είναι χαμηλής στάθμης. Με δύο νίκες στα εναπομείναντα ματς εξασφαλίζουν την συμμετοχή τους στα play-offs και περιμένουν απώλειες από τους υπόλοιπους στην ντιβίζιον για να πάρουν την πρωτιά.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Τέξανς είναι εκτός στόχων πια, ενώ οι Ρέηβενς καίγονται για τη νίκη. Δύσκολα θα μπορέσει ο Κίναμ να ανταπεξέλθει στην πίεση της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων και να εκμεταλλευτεί τα αδύναμα μετόπισθεν τους, ενώ ο Φλάκο έχει την επιθετικά γραμμή για να τον προστατέψει από τον Γουάτ. Διπλό ποιότητας και κινήτρου. 





Ντόλφινς (7-7)
Βάικινγκς (6-8)
Μπιλς 22-9
*Μπερς 13-21
* Μπρόνκος 36-39
Πάκερς 21-24
* Τζετς 16-13
Πάνθερς 31-13
Ρεήβενς 13-28
Τζετς 30-24
* Πάτριοτς 13-41
* Λάιονς 14-16


Τζετς
Μπερς
            Οι Ντόλφινς με την ήττα τους στην έδρα των Πάτριοτς αποχαιρέτησαν για ακόμη μία σεζόν τα play-offs. Παρότι ήταν καλύτεροι των αντιπάλων στο πρώτο ημίχρονο πήγαν στα αποδυτήρια στο -1 και όταν ξύπνησαν οι γηπεδούχοι τους παρέσυρε η χιονοστιβάδα. Με 24-0 των Πάτριοτς στην 3η περίοδο ο αγώνας τελείωσε συνοπτικά και η ομάδα από το Μαϊάμι θα πρέπει ήδη να σκέφτεται το 2015. Ο προπονητής Φίλμπιν είναι πολύ πιθανό να απολυθεί μετά από 10 μέρες και υποψήφιος αντικαταστάτης φημολογείται ο Χάρμπο των 49ερς. Ομάδα με καλά στοιχεία οι Ντόλφινς που επέδειξαν αστάθεια και έχασαν αρκετούς αγώνες στο όριο, με έναν ικανό προπονητή μπορούν απειλήσουν στη AFC τη νέα σεζόν.
            Οι Βάικινγκς παρά λίγο να κάνουν τη ζημιά στο Ντιτρόιτ, όμως ο κίκερ Γουόλς απέτυχε σε 2 εύκολες εκτελέσεις φιλντ γκολ και αυτό αποδείχθηκε το σημείο – κλειδί της ήττας. Ο ρούκι κουόρτερμπακ Μπριτζγουότερ έχει δείξει καλά στοιχεία και έχει κερδίσει τη θέση για το 2015, την περασμένη Κυριακή ήταν καλός μόνο για τα πρώτα 20 λεπτά όταν και οδήγησε την ομάδα του σε προβάδισμα 0-14, όμως στη συνέχεια υπέπεσε σε 2 κομβικές ιντερσέπτιονς που άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα. Καλές εμφανίσεις από την άμυνα της ομάδας που βρίσκεται σε διαρκή βελτίωση υπό το νέο κόουτς. Δεν θα αγωνιστεί στα εναπομείναντα ματς ο ρούκι αμυντικός Μπαρ που είχε πολύ καλή σεζόν. Αποκάλυψη ο ρισίβερ Τζόνσον που εκτόπισε από την βασική 11αδα τον Πάτερσον.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ελαφρύ προβάδισμα νίκης για τους γηπεδούχους που έχουν δείξει καλύτερα στοιχεία όλη τη σεζόν. Αποτρεπτικό για ποντάρισμα στον άσο το γεγονός ότι πρόκειται για αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα.




Σέιντς (6-8)
Φάλκονς (5-9)
Μπένγκαλς 10-27
* Πάνθερς 19-17
Ρέηβενς 27-34
Μπράουνς 24-26
* Στίλερς 35-32
Κάρντιναλς 29-18
Πάνθερς 10-41
* Πάκερς 37-43
* Μπερς 31-15
Στίλερς 20-27


@ Μπακανίρς
Πάνθερς
            Ντέρμπι της NFC Νότου με διακύβευμα την πρωτιά στην ντιβίζιον και το εισιτήριο για τα play-offs. Όποια από τις δύο ομάδες κάνει το 2/2 θα εκπροσωπήσει μία από τις χειρότερες ντιβίζιον όλων των εποχών στα νόκ – άουτ του Γενάρη. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην πρεμιέρα με τους Φάλκονς να επικρατούν στην παράταση. 
Οι Σέιντς επέστρεψαν στις επιτυχίες με την εύκολη εκτός έδρας επικράτησή τους επί των τραγικών Μπερς. Η ομάδα ήταν πολύ καλή σε άμυνα και επίθεση όμως απέναντι στους Μπερς όλα έμοιαζαν πιο εύκολα. Ο Μπριζ έκανε πολύ καλή εμφάνιση και θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό βάζοντας στο πάσσινγκ παιχνίδι πολλούς συμπαίχτες του. 2η επίθεση σε γιάρδες οι Σέιντς παράγουν μόλις 26 πόντους ανά αγώνα (9η) δείγμα του ότι κάνουν πολλά λάθη κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν και δεν παίρνουν βοήθεια από την άμυνα τους. Η άμυνα της ομάδας είναι τεράστια απογοήτευση καθώς επιτρέπει τις περισσότερες γιάρδες στο πρωτάθλημα πίσω μόνο  από τους αυριανούς αντίπαλους και έχει το 4ο χειρότερο παθητικό με 26,7 ανά αγώνα. Η άλλοτε κραταιά έδρα της Νέας Ορλεάνης έχει κατακτηθεί από τους 4 τελευταίους επισκέπτες με τις εμφανίσεις των Σέιντς απέναντι σε Μπένγκαλς, Ρέηβενς και Πάνθερς να είναι απογοητευτικές. Με νίκη αύριο και ήττα των Πάνθερς απέναντι στους Μπράουνς εξασφαλίζουν την πρωτιά στην ντιβίζιον.
Οι Φάλκονς ηττήθηκαν εντός έδρας από τους Στίλερς καθώς δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν στο σκορ εξαιτίας της τεράστιας απουσίας του #1 ρισίβερ Χούλιο Τζόουνς που ήταν σεληνιασμένος πριν τον τραυματισμό του. Ο δυναμικός ρισίβερ είναι αμφίβολος για τον αυριανό αγώνα και ακόμη κι αν αγωνιστεί δεν θα είναι στο 100%. Ο αντικαταστάτης του την περασμένη Κυριακή Ντάγκλας ήταν πολύ καλός, όμως το σπάνιο ταλέντο του Τζόουνς κάνει τη διαφορά. 5η η πάσσινγκ επίθεση των Φάλκονς με τον κουόρτερμπακ Ράιαν να κάνει καλή σεζόν, όμως λείπουν πολλά άλλα από την ομάδα. Το ράννινγκ παιχνίδι είναι μονίμως υποτονικό με λιγότερες από 100 γιάρδες ανά αγώνα (25ο) ενώ η άμυνα είναι η χειρότερη. στατιστικά στις γιάρδες που επιτρέπει στον αντίπαλο (409,9 μ.ο.) και 6η χειρότερη στο παθητικό (26,4). Επιτακτική η ανάγκη για νίκη αύριο, σε περίπτωση ήττας μένουν εκτός διεκδίκησης της ντιβίζιον.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο προβληματικές αμυντικά ομάδες. Φαντάζει στατιστικά απίθανο να κάνουν και 5η σερί εντός έδρας ήττα οι Σέιντς, αλλά αν πραγματοποιήσουν ανάλογη εμφάνιση με αυτή πριν από 2 βδομάδες δεν θα την αποφύγουν. Πολύ σημαντική η παρουσία ή μη του Τζόουνς στον αγώνα. Δικαιολογημένα πολύ ψηλά είναι τοποθετημένο το όριο του Over, είναι επιλογή με τις τρύπες των αμυνών εκατέρωθεν, υπερβολικό το σπρεντ κάνει το διπλό με +6,5 ελκυστικό.





Τζετς (3-11)
Πάτριοτς (11-3)
Ρεπό
* Κολτς 42-20
* Μπίλς 3-38
Λάιονς 34-9
Ντόλφινς 13-16
* Πάκερς 21-26
* Βάικινγκς 24-30
* Τσάρτζερς 23-14
* Τάιτανς 16-11
Ντόλφινς 41-13


@ Ντόλφινς
Μπιλς
            Ντέρμπι της AFC Ανατολής. Νωρίτερα στη σεζόν οι Πάτριοτς κέρδισαν δύσκολα εντός έδρας με 27-25, ενώ πέρσι οι Τζετς είχαν επικρατήσει εντός έδρας.
            Οι Τζετς βιώνουν μία τραγική σεζόν και η νίκη την περασμένη Κυριακή ήταν χειρότερη από ήττα! Σ’ αυτό το σημείο της σεζόν μοναδικός στόχος του συλλόγου θα έπρεπε να ήταν χάσουν όλα τα υπόλοιπα ματς για να μπορέσουν να επιλέξουν έναν ταλαντούχο κουόρτερμπακ στις πρώτες 2 θέσεις του επόμενου ντραφτ, με δεδομένο το πόσο έχει ταλαιπωρηθεί η ομάδα σ’ αυτή τη θέση από τον ανεπαρκή Τζίνο Σμιθ. Η ανούσια νίκη όμως στο Τενεσί τους έβγαλε από αυτή την άτυπη διεκδίκηση και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους φίλους της ομάδας. Η ομάδα έχει καλά στοιχεία στο παιχνίδι της με τις γραμμές της να είναι στο υψηλότερο επίπεδο της λίγκας. Η ράννινγκ επίθεση είναι 2η στο πρωτάθλημα και η ράννινγκ άμυνα 4η, στατιστικά που συνήθως οδηγούν μία ομάδα σε επιτυχημένη σεζόν, όχι όμως στην περίπτωση των απογοητευτικών Τζετς. Απέναντι στους Πάτριοτς συνηθίζουν να πραγματοποιούν ανταγωνιστικές εμφανίσεις με τον κόουτς Ράιαν να καταφέρνει να βάζει δύσκολα στον Μπρέιντι.
            Οι Πάτριοτς με μία απίθανη 3η περίοδο και ένα επί μέρους 24-0 επικράτησαν εντός έδρας των Ντόλφινς και κατέκτησαν την AFC Ανατολής για 11η φορά στα τελευταία 12 χρόνια!!! Η εμφάνιση της επίθεσης στην επανάληψη ήταν τρομακτική για τους άλλους διεκδικητές στην περιφέρεια και απέδειξε για ακόμη ένα παιχνίδι, πως όταν βρει ρυθμό δεν μπορεί να σταματηθεί. Είναι η πιο παραγωγική ομάδα του πρωταθλήματος με 31,6 πόντους ανά αγώνα, ενώ η άμυνα δένει ακόμα πιο πολύ βδομάδα με τη βδομάδα. Δίκαια θεωρούνται ως η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή και αν με 2 νίκες στα εναπομείναντα ματς πάρουν το πλεονέκτημα έδρας για τα play-offs θα είναι τεράστιο φαβορί για να βρεθούν στο superbowl. Μοναδικό πρόβλημα τραυματισμού ο Ίσλι που δεν θα ξανά αγωνιστεί φέτος, όμως επιστρέφει σιγά σιγά στην ομάδα ο εκρηκτικός αμυντικός Τζόουνς.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παρότι υπάρχει χάσμα δυναμικής και ρεκόρ νικών ανάμεσα στις δύο ομάδες, τα μεταξύ τους παιχνίδια είναι ιδιαίτερων συνθηκών. Οι φτωχοί σε επιτυχίες Τζετς συνηθίζουν να βάζουν δύσκολα στους «πλούσιους» Πάτριοτς. Πέρσι επικράτησαν στον αγώνα της Νέας Υόρκης, ενώ και στα δύο ματς στη Μασαχουσέτη λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά. Ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη οι φιλοξενούμενοι και πολύ πιθανό το 1,18 του διπλού, αποτρεπτικό το +10,5 στο σπρεντ.  




Στίλερς (9-5)
Τσιφς (8-6)
* Τάιτανς 27-24
Σίχοκς 24-20
Ρεπό
* Ρέιντερς 20-24
Σέιντς 32-35
Μπρόνκος 16-29
* Μπένγκαλς 42-21
* Κάρντιναλς 14-17
* Φάλκονς 27-20
Ρέιντερς 31-13


Μπένγκαλς
Τσάρτζερς
            Οι Στίλερς επιστρέφουν στην έδρα τους έπειτα από δύο εκτός έδρας νίκες που τους έφεραν σε ευνοϊκή θέση για τα play-offs. Με 2/2 νίκες όχι μόνο κατακτούν θέση στα Play-offs, αλλά θα κατακτήσουν και την ντιβίζιον. H επίθεση της ομάδας, όπως πολλάκις έχει αναφερθεί από εδώ, είναι από τις πιο επικίνδυνες του πρωταθλήματος με την 3αδα Ρόθλισμπεργκερ, Μπελ και Μπράουν να είναι ικανή να διαλύσει οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα. 1η σε γιάρδες στο πρωτάθλημα (424,9 ανά αγώνα), 2η σε πάσσινγκ γιάρδες και 6η σε παραγωγικότητα (27,8) Την περασμένη αγωνιστική πέρασαν από την έδρα των Φάλκονς, όμως έχουν κάνει δύο εντός έδρας ήττες από ομάδες της αδύναμης NFC Νότου, γεγονός που αποδεικνύει την μεγάλη αστάθεια στην απόδοσή τους από βδομάδα σε βδομάδα. Αμυντικά τα προβλήματα δεν έπαψαν να υπάρχουν με τη ροπή να επιτρέπουν μεγάλες φάσεις στον αντίπαλο.
            Οι Τσιφς την περασμένη αγωνιστική αντιμετώπισαν τον ιδανικό αντίπαλο εντός έδρας για να επανέλθουν στις νίκες έπειτα από 3 αποτυχίες. Δε συνάντησαν κανένα πρόβλημα απέναντι στους Ρέιντερς ενώ κατάφεραν και να ξεκουράσουν τον ράννινγκ μπακ Τσαρλς που είχε ενοχλήσεις και αναμένεται να είναι στο 100% αύριο. Οι ρισίβερ της ομάδας συνεχίζουν να είναι αρνητικοί πρωταγωνιστές, όντας ανήμποροι να ξεμαρκαριστούν και συνεχίζοντας να μην έχουν ούτε ένα τάτσνταουν στη σεζόν! Ο κουόρτερμπακ Άλεξ Σμιθ έχει τις λιγότερες 20+ γιαρδών φάσεις στο πρωτάθλημα, όμως απέναντι στην προβληματική άμυνα των Στίλερς αναμένεται να βρει πεδίο δράσης. Η άμυνα της ομάδας έχει το 4ο καλύτερο παθητικό στο πρωτάθλημα με 18,1 πόντους μ.ο. , αμφίβολος για τον αγώνα στο Πίτσμπεργκ ο σημαντικότατος Χαλί που συμβάλλει καθοριστικά στην πίεση του αντίπαλου κουόρτερμπακ. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός εικόνας play-offs, όμως με νίκη αύριο ξεπερνούν τους Στίλερς στην ισοβαθμία. 
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολύ διαφορετικές ομάδες. Άκρως εκρηκτική η επίθεση των Στίλερς που βασίζεται σε μεγάλες φάσεις του Ρόθλισμπεργκερ, πολύ συντηρητική η επίθεση του Σμιθ με κοντινές πάσες και πολύ ράννινγκ παιχνίδι. Αμυντικά συμπαγείς οι Τσιφς, προβληματικοί οι Στίλερς με μεγάλα κενά στην πίσω ζώνη άμυνας. Το μομέντουμ της σεζόν δίνει ως φαβορί τους γηπεδούχους, που όμως είναι εντελώς αψυχολόγητη ομάδα με εντυπωσιακές νίκες και απίθανες ήττες. Στοιχηματικό πάσο. 




Μπακανίρς (2-12)
Πάκερς (10-4)
* Ρέντσκινς 27-7
Ιγκλς 53-20
* Μπερς 13-21
* Βάικινγκς 24-21
Μπένγκαλς 13-14
Πάτριοτς 26-21
* Λάιονς 17-34
Φάλκονς 43-37
* Πάνθερς 17-19
* Μπιλς 13-21


Σέιντς
Λάιονς
            Οι Μπακανίρς υπέστησαν 4η συνεχόμενη ήττα και το σκορ απέναντι στους Πάνθερς είναι κολακευτικό γι αυτούς καθώς οι αντίπαλοι κυριάρχησαν στον αγώνα. Εντελώς αποτυχημένη η 1η σεζόν του κόουτς Σμιθ στην ομάδα που ήρθε με πολλές φιλοδοξίες στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή με το ρεκόρ που έχουν θα επέλεγαν πρώτοι στο επόμενο ντραφτ και ίσως αποτελεί στόχο η διατήρηση αυτής της θέσης και η επιλογή ενός ταλαντούχου κουόρτερμπακ από τα κολέγια. Ο βετεράνος ΜακΚάουν που αγωνίζεται βασικός όπως απέδειξε με τη φετινή του παρουσία δεν μπορεί να λογίζεται ως μακροπρόθεσμη λύση. Ελαφρώς βελτιωμένη η άμυνα σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν που κατείχε την κορυφή σε όλες τις αρνητικές στατιστικές. Τραυματίστηκε την περασμένη Κυριακή ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας Μακόι και πιθανώς να λείψει από τον αυριανό αγώνα.
            Οι Πάκερς πληγώθηκαν με την ήττα στο Μπάφαλο, σταμάτησε το νικηφόρο σερί των 5 αγώνων και έπεσαν στην 6η θέση της NFC χάνοντας τις ελπίδες για κατάκτηση της 1ης θέσης. Η άμυνα των αντιπάλων κυριάρχησε και ανάγκασε τον Ρότζερς στην χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του. Εβρισκόμενος υπό διαρκή και έντονη πίεση υπέπεσε σε αχαρακτήριστα γι αυτόν λάθη, ενώ και οι ρισίβερ του δεν τον βοήθησαν χάνοντας εύκολες πάσες μέσα από τα χέρια τους. Ήταν μία ακόμη κάτω του μετρίου απόδοση της ομάδας που όταν φεύγει από την έδρα της χάνει πολύ από τη δυναμική της. Παρά την ήττα με 2 νίκες στους τελευταίους αγώνες κατακτούν την ντιβίζιον και το #2 στη NFC που σημαίνει ρεπό στον πρώτο γύρο των play-offs. Με ήττα όμως ίσως βρεθούν και εκτός postseason. Διαθέτουν τη 2η πιο παραγωγική επίθεση με 31,1 πόντους ανά αγώνα με την πλειοψηφία των πόντων όμως να καταγράφονται εντός έδρας. 3-4 το ρεκόρ τους μακριά από την Γκριν Μπέι. Τραυματίστηκε στον προηγούμενο αγώνα ο σημαντικός για την επιθετική γραμμή Μπουλάγκα και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για αύριο.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Πάκερς είναι κλάσεις καλύτερη ομάδα από τους Μπακανίρς και αναμένεται να αντιδράσουν στην ήττα της περασμένης βδομάδας. Οι γηπεδούχοι δεν διαθέτουν την άμυνα που θα πιέσει τον Ρότζερς και θα τον βγάλει από το ρυθμό του, όπως έκαναν οι Μπιλς και ο σούπερ σταρ του πρωταθλήματος αναμένεται να «ξηλώσει» την πίσω ζώνη, θέλοντας να σβήσει την κακή εμφάνισή του και να σφραγίσει τον τίτλο του MVP της σεζόν. Διπλό που μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. 




Ραμς (6-8)
Τζάιαντς (5-9)
Μπρόνκος 22-7
49ερς 10-16
* Τσάρτζερς 24-27
Κάουμποϊς 28-31
Ρέιντερς 52-0
* Τζάγκουαρς 24-25
* Ρέντσκινς 24-0
* Τάιτανς 36-7
Κάρντιναλς 6-12
Ρέντσκινς 24-13


@ Σίχοκς
Ιγκλς
            Οι Ραμς δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την καλή τους κατάσταση απέναντι στους Κάρντιναλς και επιδεικνύοντας τρομερή επιθετική αδυναμία ηττήθηκαν σε έναν αγώνα που καμιά ομάδα δεν σκόραρε τάτσνταουν! Ο ράννινγκ μπακ Μέισον βρήκε τοίχο όπως οι περισσότεροι απέναντι στην αμυντική γραμμή των Κάρντιναλς, ενώ ο κουόρτερμπακ Χιλ δεν μπόρεσε να λειτουργήσει υπό πίεση. Αμυντικά η προσπάθεια ήταν πολύ καλή σε συνέχεια των δύο προηγούμενων αγώνων που δεν δέχθηκαν ούτε πόντο. Περίοδος δοκιμών για τους Ραμς που διαθέτουν το ταλέντο για να πρωταγωνιστήσουν και το κομμάτι που λείπει από το παζλ είναι ένας ποιοτικός κουόρτερμπακ.
            Οι Τζάιαντς όπως και πέρσι παρότι η σεζόν έχει χαθεί δεν παρατούν τα ματς και πραγματοποιούν νίκες με καλές εμφανίσεις. Η σεζόν είναι αποτυχημένη ξανά, όμως η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι πολύ θετική για το μέλλον καθώς στο δυναμικό ανήκει ο πιο συναρπαστικός παίχτης του πρωταθλήματος. Ο ρούκι ρισίβερ Μπέκαμ είναι πολύ σπάνιος παίχτης και κάθε Κυριακή εντυπωσιάζει με τις προσπάθειές του. Με τις τελευταίες εμφανίσεις του μάλλον δικαιούται και τον τίτλο του καλύτερου ρούκι της σεζόν, ενώ το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό με τα εγκωμιαστικά σχόλια και τις κολακευτικές συγκρίσεις με θρύλους του παρελθόντος να γίνονται σωρηδόν. Για τον αυριανό αγώνα υπάρχει η απουσία του ράννινγκ μπακ Τζέννινγκς που ταλαιπωρείται τον τελευταίο μήνα με τραυματισμούς, όμως ένας ακόμη ρούκι (Ουίλιαμς) για τους Τζάιαντς που έχει αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις θα ξεκινήσει στη θέση του.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βαθμολογικώς αδιάφορος αγώνας ανάμεσα όμως σε δύο ομάδες που δείχνουν θέληση να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες μέχρι τέλους και να χτίσουν ψυχολογία για την επόμενη σεζόν, την οποία βλέπουν με αισιοδοξία. Ισορροπημένη αναμέτρηση με ελαφρύ προβάδισμα στους γηπεδούχους λόγω έδρας. Στοιχηματικό πάσο.




Κάουμποϊς (10-4)
Κολτς (10-4)
Ρεπό
Πάτριοτς 20-42
* Τζάιαντς 31-28
Τζάγκουαρς 23-3
Ιγκλς 10-33
Ρέντσκινς 49-27
* Μπερς 41-28
* Μπράουνς 25-24
* Ιγκλς 38-27
Τέξανς 17-10


@ Ρέντσκινς
@ Τάιτανς
            Οι Κάουμποϊς πέτυχαν τεράστιας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη στην έδρα των Ιγκλς και είναι πια πολύ κοντά στην κατάκτηση της ντιβίζιον και στην επιστροφή τους στα Play-offs έπειτα από μία 5ετια μιζέριας. Η εμφάνιση της ομάδας ήταν εξαιρετική επιθετικά με τον Ρόμο να είναι πολύ καλύτερος απ ότι στον προηγούμενο μεταξύ τους αγώνα και τον ρισίβερ Μπράιαντ να κάνει πάρτι απέναντι στους αναποτελεσματικούς κόρνερμπακ των Ιγκλς. Ο Μάρεϊ δίχως να γράψει μεγάλα νούμερα βοήθησε σημαντικά όμως αποκόμισε τραυματισμό που τον καθιστά εξαιρετικά αμφίβολο για αύριο. Έσπασε το μεγάλο δάχτυλο του αριστερού του χεριού και εγχειρίστηκε την Τρίτη. Προπονήθηκε Πέμπτη και Παρασκευή και λέγεται πως υπάρχουν πιθανότητες να αγωνιστεί απέναντι στους Κολτς, όμως ακόμη και να αγωνιστεί θα είναι δύσκολο να είναι εξίσου αποτελεσματικός με τόσο φρέσκο το τραύμα. Προπονήσεις έχασαν οι Φρι και Μάρτιν που είναι βασικοί πυλώνες της επιθετικής γραμμής που κυριαρχεί στους αγώνες των Κάουμποϊς, όμως αναμένεται παρά τις ενοχλήσεις να αγωνιστούν. Παραδόξως οι Κάουμποϊς είναι πολύ καλύτεροι στα εκτός έδρας ματς, όπου μετρούν 7 νίκες, ενώ στο Ντάλας έχουν ρεκόρ 3-4 με τρεις σερί αποτυχίες. Με νίκη αύριο και στραβοπάτημα από Λάιονς ή Πάκερς εξασφαλίζουν τα Play-offs.
            Οι Κολτς παρότι δεν εντυπωσιάζουν τον τελευταίο μήνα πήραν 4 νίκες επί προβληματικών αντιπάλων και κατέκτησαν την ντιβίζιον τους για 2η συνεχή χρονιά. Την περασμένη αγωνιστική ο κουόρτερμπακ Λακ έκανε την λιγότερο παραγωγική του εμφάνιση στη χρονιά, ενώ σταθερά υποπίπτει σε σημαντικά λάθη. Η επίθεση της ομάδας που είναι η 3η πιο παραγωγική (30,4) και το πάσσινγκ παιχνίδι της το #1  στο πρωτάθλημα δείχνει σε ντεφορμάρισμα. Αμφίβολος με τις πιθανότητες υπέρ του ο #1 ρισίβερ της ομάδας Χίλτον, πολλά τα προβλήματα στην επιθετική γραμμή που ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και δεν προστατεύει επαρκώς τον κουόρτερμπάκ της. Δίχως ουσιαστικό στόχο οι Κολτς αφού είναι πολύ δύσκολο να προλάβουν την πρώτη 2αδα της περιφέρειας, ενώ είτε 3οι είτε 4οι στην AFC θα φιλοξενήσουν αγώνα στον πρώτο γύρο των play-offs.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Κάουμποϊς είναι το φαβορί του αγώνα. Οι Κολτς δείχνουν σε καθοδική πορεία και αντιμετωπίζουν αρκετά θέματα στην επίθεσή τους, ενώ δεν έχουν και μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο. Από την άλλη οι γηπεδούχοι έδειξαν μέταλλο νικητή στη Φιλαδέλφια και έχουν στα χέρια τους πια την ντιβίζιον. Ακόμη και δίχως τον Μάρεϊ μπορούν να πάρουν τον αγώνα, αρκεί να μην εμφανίσουν το συμπλεγματικό τους εαυτό που τα χαλάει στα κρίσιμα και ενώ υπάρχει το αίσθημα ευφορίας. Πολύ πιθανό να πάει ψηλά το σκορ.




Ρέιντερς (2-12)
Μπιλς (8-6)
* Τσάρτζερς 6-13
* Ντόλφινς 9-22
Τσιφς 24-20
Τζετς 38-3
* Ραμς 0-52
Μπράουνς 26-10
49ερς 24-13
* Μπρόνκος 17-24
* Τσιφς 13-31
Πάκερς 21-13


@ Μπρόνκος
@ Πάτριοτς
            Οι Ρέιντερς ηττήθηκαν εύκολα στην έδρα των Τσιφς, όμως είναι εμφανώς βελτιωμένοι τον τελευταίο μήνα με τις 2 νίκες τους στη σεζόν να έρχονται στα δύο προηγούμενα εντός έδρας ματς. Ήταν πολύ καλοί απέναντι σε Τσιφς και 49ερς και δικαίως νίκησαν, θα θελήσουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις στα εναπομείναντα ματς. Θα επιλέξουν ψηλά και στο επόμενο ντραφτ, όμως δεν καίγονται για τις πρώτες θέσεις καθώς έχουν βρει τον κουόρτερμπακ του μέλλοντος στο πρόσωπο του ρούκι Καρ. Ο νεαρός βελτιώνεται σταθερά αγώνα με τον αγώνα και το 2015 επάνω του θα χτιστεί η επίθεση της ομάδας, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η πιο ατάλαντη στο πρωτάθλημα. 32η και καταϊδρωμένη σε παραγωγικότητα, σε γιάρδες και ράννινγκ γιάρδες!
            Οι Μπιλς πέτυχαν σπουδαία νίκη επί των Πάκερς την περασμένη Κυριακή και διατήρησαν έστω και λιγοστές ελπίδες για play-offs. Η άμυνά τους ήταν συγκλονιστική και ανάγκασε τον Ρότζερς στην χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του! Η τρομερή πίεση με την καλύτερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος και οι ταχύτατες επεμβάσεις στην πίσω ζώνη που οδήγησαν σε 2 ιντερσέπτιονς ήταν που έδωσαν τη νίκη καθώς η επίθεση της ομάδας με τον Όρτον απογοήτευσε εκ νέου. Με αιχμή την άμυνα που δεν επέτρεψε ούτε ένα τάτσνταουν στους Μάννινγκ και Ρότζερς τις δύο τελευταίες βδομάδες θα πορευτεί μέχρι τέλους η ομάδα από το Μπάφαλο και θα κυνηγήσει το 2/2 επιζητώντας όμως και πολλές απώλειες από τους ανταγωνιστές στην AFC καθώς οι ισοβαθμίες δεν τους ευνοούν.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Μπιλς είναι το φαβορί του αγώνα όμως είναι επικίνδυνη η μετάβαση από μία τόσο μεγάλη επιτυχία όπως αυτή της περασμένης Κυριακής σε ένα ματς που έχουν την υποχρέωση να επικρατήσουν και ειδικά για μία άπειρη σε τέτοιες καταστάσεις ομάδα. Οι Ρέιντερς είναι βελτιωμένοι και απέδειξαν στα τελευταία εντός έδρας ματς πως μπορούν να κάνουν ζημιές. Πιθανό το under με την εικόνα του Όρτον και την αποτελεσματικότητα της άμυνα των φιλοξενούμενων. 




Κάρντιναλς (11-3)
Σίχοκς (10-4)
Λάιονς 14-6
*Τσιφς 20-24
* Σίχοκς 3-19
Κάρντιναλς 19-3
* Φάλκονς 18-29
* 49ερς 19-3
Τσιφς 17-14
* Ιγκλς 24-14
* Ραμς 12-6
49ερς 17-7


@ 49ερς
Ραμς
            Ντέρμπι κορυφής στη NFC Δύσης με τεράστια βαθμολογική σημασία. Οι Κάρντιναλς με νίκη εξασφαλίζουν την ντιβίζιον και το #1 σε ολόκληρη την NFC, που σημαίνει απόλυτο πλεονέκτημα έδρας καθώς ακόμα και το superbowl φέτος έχει οριστεί στην Αριζόνα. Από την άλλη, οι Σίχοκς με νίκη περνούν στην κορυφή και θα χρειάζονται μία ακόμη νίκη την τελευταία αγωνιστική για το #1 στην ντιβίζιον και πιθανότατα και στην περιφέρεια. Πριν ένα μήνα οι Σίχοκς επικράτησαν εμφατικά εντός έδρας των Κάρντιναλς.
            Οι γηπεδούχοι παρά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα αντέχουν στην πίεση των ανταγωνιστών, πέρασαν με το διπλό από την έδρα των φορμαρισμένων Ραμς και εξασφάλισαν την παρουσία τους στα play-offs. Νέος τραυματισμός στη θέση του κουόρτερμπακ με το #2 Στάντον να αποχωρεί από τον αγώνα και να αγωνίζεται στη θέση του ο #3 Λίντλεϊ. Ο 25χρονος κουόρτερμπακ που καλείται πια να κουβαλήσει το φορτίο είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και το 2012 όταν αγωνίστηκε για την ομάδα είχε μερικές τραγικές εμφανίσεις. Στα λίγα παιχνίδια που ξεκίνησε είχε μόλις 46% στις πάσες του ενώ μέτρησε 7 ιντερσέπτιονς με 0 τάτσνταουν πάσες! Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο η παρουσία του στην ήττα από τους Σίχοκς το 2012 με 58-0! Η προπονητική κατάσταση στην Αριζόνα είναι πολύ διαφορετική πια και ο Άριανς, που είναι ο προπονητής της σεζόν, θα έχει πλάνα για να τον προστατέψει και να δημιουργήσει φάσεις στις οποίες θα μπορέσει θα ανταπεξέλθει ο Λίντλεϊ, όμως απέναντι στην άμυνα των πρωταθλητών θα έχει τρομακτικά δύσκολο έργο. Πολλές προσπάθειες αναμένεται να πάρει ο ράννινγκ μπακ Ουίλιαμς που ήρθε από το πουθενά και έδωσε ζωή στο ράννινγκ παιχνίδι της ομάδα που ήταν το χειρότερο στη λίγκα. Το μεγάλο όπλο της ομάδας όμως για αύριο θα είναι η άμυνα, η οποία αγωνίζεται στο ψηλότερο επίπεδο. Επιτρέπει μόλις 17,4 πόντους ανά αγώνα και θα πρέπει να σταματήσει το δυναμικότερο αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι του πρωταθλήματος κάτι που κατάφερε σε ικανοποιητικό βαθμό στην μεταξύ τους αναμέτρηση πριν ένα μήνα. Τέλος, σημαντική η επιστροφή στην άμυνα του ταχύτατου σέιφτι Μάθιου.
            Οι πρωταθλητές Σίχοκς έχουν φορμαριστεί στο καταλληλότερο σημείο της σεζόν και μοιάζουν ασταμάτητοι προς την πορεία τους για υπεράσπιση του θρόνου. Την περασμένη Κυριακή, αν και δυσκολεύτηκαν για ένα ημίχρονο έκαμψαν την αντίσταση των μεγάλων εχθρών 49ερς και τους πέταξαν εκτός play-offs. H άμυνα είναι συγκλονιστική τον τελευταίο μήνα, έχει βρει τον περσινό της εαυτό με τις σημαντικές επιστροφές βασικών παιχτών, τρομοκρατεί τους αντίπαλους και σ’ αυτό το διάστημα επιτρέπει μόλις 6,75 πόντους ανά αγώνα!!! Ιστορικές εμφανίσεις από ένα σύνολο που το διακρίνει η ταχύτητα, η οξυδέρκεια και η πολύ καλή χημεία μεταξύ των παιχτών. Θέλει να κρατήσει ανέπαφη αυτή τη συνταγή η διοίκηση και  μεσοβδόμαδα ανανέωσε τα συμβόλαια των Άβριλ και Ράιτ. Επιθετικά η ομάδα έχει πάντα το καλύτερο ράννινγκ παιχνίδι του πρωταθλήματος, όμως απέναντι στη θηριώδη αμυντική γραμμή των Κάρντιναλς αντιμετώπισε προβλήματα να τρέξει την μπάλα, ενώ και ο Ουίλσον δεν προστατεύθηκε επαρκώς.  Ο κουόρτερμπακ της ομάδας δέχεται σταθερά μεγάλη πίεση από τους αντίπαλους καθώς η επιθετική γραμμή είναι ασταθής και οι απουσίες των Οκούν και Άνγκερ από τον αυριανό αγώνα δυσχεραίνουν κι άλλο την κατάσταση.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το match up του ανεπαρκή κουόρτερμπακ Λίντλεϊ απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος δίνει τεράστιο προβάδισμα στους Σίχοκς, όμως και η εξαιρετική αμυντική γραμμή των Κάρντιναλς μπορεί να σταματήσει το ράννινγκ παιχνίδι των αντιπάλων. Αναμένεται πολύ σφιχτό παιχνίδι με τις άμυνες να κυριαρχούν και το under ακόμη και στο τόσο χαμηλό όριο που προσφέρεται να είναι πιθανό. Τέλος, σαφές προβάδισμα νίκης στους Σίχοκς, αλλά το σπρεντ είναι ψηλά καθώς οι γηπεδούχοι μπορούν να κρατηθούν κοντά στο σκορ μέχρι τέλους. 




Μπένγκαλς (9-1-4)
Μπρόνκος (11-3)
* Σέιντς 27-10
* Ραμς 7-22
* Τέξανς 22-13
Ντόλφινς 39-36
* Μπακανίρς 14-13
* Τσιφς 29-16
Στίλερς 21-42
Μπιλς 24-17
* Μπράουνς 30-0
* Τσάρτζερς 22-10


@ Στίλερς
Ρέιντερς
            Οι Μπένγκαλς απάντησαν στην εντός έδρας ήττα από τους Στίλερς με εντυπωσιακή νίκη στην έδρα των απογοητευτικών Μπράουνς. Η συνολική εμφάνιση της ομάδας, με εξαίρεση τον κουόρτερμπακ, ήταν εξαιρετική και ειδικά η άμυνα έδωσε το κάτι παραπάνω θέλοντας να ταπεινώσει τον αμφιλεγόμενο ρούκι Μανζίλ στο ντεμπούτο του. Εξαιρετικό και το ράννινγκ παιχνίδι με τον Χιλ να οργώνει το γήπεδο σε σημείο που δεν έπαιξε κανένα ρόλο το ότι ο Ντάλτον είχε μία ακόμη τραγική εμφάνιση. Ο κοκκινομάλλης κουόρτερμπακ δεν σταματά να απογοητεύει και αποτελεί το παράδειγμα ασταθούς παίχτη που πνίγεται στα κρίσιμα. Σε αγώνες που μεταδίδονται σε εθνική τηλεοπτική κάλυψη μετρά ρεκόρ 2-9! Γενικότερα η ομάδα έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και για να εξασφαλίσει την είσοδό της στα play-offs χρειάζεται μία νίκη ως το τέλος.
            Οι Μπρόνκος με διαφορετική συνταγή από τα συνηθισμένα μετρούν 4 σερί νίκες τον τελευταίο μήνα και εξασφάλισαν την είσοδο στα play-offs και ουσιαστικά και το ρεπό στον α’ γύρο καθώς το πλασάρισμα τους στην πρώτη 2αδα είναι σχεδόν σίγουρο. Την περασμένη Κυριακή, με σπουδαία αμυντική εμφάνιση κράτησαν τους Τσάρτζερς σε πολύ χαμηλή απόδοση και η νίκη στο ντέρμπι ήρθε σχετικά εύκολα παρότι ο Μάννινγκ έδειξε σε άσχημη κατάσταση. Ο 38χρονος πια κουόρτερμπακ της ομάδας Πέιτον Μάννινγκ μοιάζει ολοένα και πιο αδύναμος το τελευταίο διάστημα και οι πάσες του φεύγουν με άσχημο τρόπο από το χέρι του. Με το ιστορικό των εγχειρήσεων του στον αυχένα και σε συνδυασμό με την ηλικία του εκφράζεται από πολλούς η ανησυχία ότι ο θρυλικός κουόρτερμπακ πνέει τα λοίσθια. Οι Μπρόνκος ίσως γνωρίζοντας εκ των έσω την αδυναμία του ηγέτη τους, ίσως θέλοντας να δώσουν και άλλη διάσταση στην επίθεσή τους, έχουν στραφεί στο ράννινγκ παιχνίδι και σε κάθε αγώνα ο Άντερσον φορτώνεται με πολλές προσπάθειες. Στις επιτυχίες του τελευταίου μήνα έχει συμβάλλει καθοριστικά και η άμυνα της ομάδας που συγκαταλέγεται πια μέσα στις 5-6 καλύτερες του πρωταθλήματος, με την αμυντική γραμμή να είναι η 2η καλύτερη στην αναχαίτιση των αντίπαλων ράννινγκ μπακ. 
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Μπένγκαλς μονίμως αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων στους σημαντικούς αγώνες εθνικής τηλεοπτικής κάλυψης, όπως αυτός που έρχεται. Η άμυνα των Μπρόνκος είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Ντάλτον, ενώ ούτε ο Χιλ θα μπορέσει να τρέξει αποτελεσματικά. Από την άλλη με τον Μάννινγκ σε αυτή την κατάσταση και η επίθεση των φιλοξενούμενων θα αντιμετωπίσει δυσκολίες να σκοράρει με αποτέλεσμα το under να είναι στοιχηματικά πιο ελκυστικό από το διπλό. 









ΟΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Τέξανς
Ρέηβενς
2
Ρέντσκινς
Ιγκλς
Over 49,5
Κάρντιναλς
Σίχοκς
Under 37,5
Κάουμποϊς
Κολτς
1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου