Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ασταμάτητοι Seahawks!



Η 14η Κυριακή της σεζόν είναι πια παρελθόν και μεγάλοι νικητές της χθεσινής ημέρας ήταν οι Σίχοκς, Πάτριοτς, Στίλερς και Πάνθερς. Οι πρωταθλητές με μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση επικράτησαν και στην έδρα των Ιγκλς, οι Πάτριοτς με το διπλό στο Σαν Ντιέγκο κρατούν την πρωτιά της AFC στα χέρια τους, οι Στίλερς με την πειστική νίκη επί των Μπένγκαλς έδειξαν πως έχουν θέση στα play-offs και οι Πάνθερς με το θρίαμβο στην έδρα των Σέιντς απέκτησαν σφυγμό στην ντιβίζιον τους. Ακόμη, ήττα – σοκ για τους 49ερς, που πιθανότατα χάνουν τα play-offs και η επιτυχημένη περίοδος Χάρμπο κλείνει τον κύκλο της. 
 




Μπένγκαλς   21-42   Στίλερς
ο Bell σκοράρει
            Οι Στίλερς με μία εκπληκτική 4η περίοδο και ένα επί μέρους 0-25 πήραν τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη και πλέον είναι φαβορί για να παίξουν στα νοκ-άουτ του Ιανουαρίου. Η άκρως ποιοτική τριπλέτα των Στίλερς (Ρόθλισμπεργκερ, Μπελ και Μπράουν) έπιασε τρομερή απόδοση, όπως πολλάκις έχει κάνει μέσα στη σεζόν και η άμυνα των Μπένγκαλς δεν είχε αντίδοτο. Απίθανα πράγματα συνέχισε να κάνει στο γήπεδο ο ράννινγκ μπακ των νικητών Λέβιον Μπελ που ξεπέρασε για 3ο σερί αγώνα τις 200 γιάρδες, κάτι που έχει να συμβεί από το 1977 από το θρύλο του αθλήματος Πέιτον!!! 235 συνολικές γιάρδες για τον Μπελ και 3 τάτσνταουν χθες στο Σινσινάτι, από πολλούς θεωρείται ως ο καλύτερος του πρωταθλήματος. Εξαιρετικός και ο κουόρτερμπακ Ρόθλισμπεργκερ με 350 γιάρδες και 3 τάτσνταουν πάσες συνεργάστηκε αγαστά με τους Μπράουν (117γ) και Μπράιαντ (109γ/1Τ), με χάιλαϊτ του αγώνα την 94 γιαρδών πάσα στον δεύτερο για το 21-35 που έκρινε και το νικητή!    
Για τους ηττημένους, ο ρισίβερ Γκριν με 224 γιάρδες και 1 σκορ έκανε πλάκα στην άθλια πίσω ζώνη άμυνας των Στίλερς, όμως δεν υπήρξαν συμπαραστάτες για να οδηγήσουν τους γηπεδούχους στη νίκη. Καλός ήταν ο κουόρτερμπακ Ντάλτον με 302 γιάρδες και 2 τάτσνταουν πάσες και ένα ράννινγκ σκορ, όμως το φαμπλ το οποίο αδικαιολόγητα έκανε στην 4η περίοδο ήταν κομβικής σημασίας και έδωσε το προβάδισμα και το μομέντουμ στους φιλοξενούμενους.  
Στο 8-1-4 οι Μπένγκαλς και στο 8-5 οι Στίλερς, οριακές οι διαφορές πια στην AFC Βορρά, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά την τελευταία αγωνιστική στο Πίτσμπεργκ!




Μπράουνς   24-25   Κολτς
ο Hilton πανηγυρίζει το νικητήριο touchdown
            Οι Κολτς με ανατροπή στην 4η περίοδο και τάτσνταουν στα τελευταία δευτερόλεπτα επικράτησαν των Μπράουνς και ουσιαστικά σκότωσαν τις ελπίδες των γηπεδούχων για play-offs. Η άμυνα των Μπράουνς κυριάρχησε για 3 περιόδους και μάλιστα σκόραρε 14 πόντους από λάθη του Λακ, όμως η επίθεση των Κολτς δεν είναι τυχαία η #1 στο πρωτάθλημα και στα τελευταία 20 λεπτά βρήκε τα πατήματά της επιστρέφοντας από το 21-7! Απίθανο παιχνίδι από το δαιμόνιο ρισίβερ Χίλτον που είχε 150 γιάρδες και 2 τάτσνταουν, συμπεριλαμβανομένου και του νικητήριου σκορ μέσα στο τελευταίο λεπτό. Ο κουόρτερμπακ Λακ (294γ/2Τ/2ΙΝΤ – 37γ ράννινγκ και 1Τ) δεν ήταν καλός για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα και είχε 3 μεγάλα λάθη που έθρεψαν τους αντίπαλους, όμως όπως πολλάκις έχει κάνει στην καριέρα του, στα τελευταία λεπτά με ψυχραιμία και θάρρος οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Οι γηπεδούχοι πλήρωσαν την επιθετική τους ανεπάρκεια, αφού δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την ψαλίδα της διαφοράς όταν είχαν τις ευκαιρίες από τις εξαιρετικές προσπάθειες της άμυνας και άφησαν τον αντίπαλο στη διεκδίκηση της νίκης. Αποκαρδιωτική εμφάνιση εκ νέου από τον κουόρτερμπακ Χόγιερ με κάτω του 50% στις πάσες του, μόλις 140 γιάρδες συγκομιδή και 2 ιντερσέπτιονς, λογικά θα χάσει τη θέση από την επόμενη Κυριακή.
            Στο 9-4 οι Κολτς πια, με την παλικαρίσια ανατροπή τους είναι πλέον 3οι στην AFC, tν επόμενη αγωνιστική φιλοξενούν τους Τέξανς με στόχο να «καθαρίσουν» την ντιβίζιον και το εισιτήριο για τα Play-offs. Οι Μπράουνς έπεσαν στο 7-6 και με καταρρακωμένη πλέον ψυχολογία χρειάζονται μία υπέρβαση και συνδυασμό αποτελεσμάτων για μπουν στα play-offs.




Λάιονς   34-17   Μπακανίρς
υγιής και σκοράρει ο Calvin Johnson
            Στο Ντιτρόιτ, οι γηπεδούχοι είχαν εύκολο έργο απέναντι στους αδύναμους και δίχως στόχους Μπακανίρς με την επίθεση της ομάδας να είναι φανερά βελτιωμένη με την επιστροφή σε φουλ φόρμα του ρισίβερ Κάλβιν Τζόνσον. Η επιθετική τριάδα με τον Στάφορντ (311γ/3Τ) να πασάρει, τον Μπελ (133γ/2Τ) να τρέχει και τον Τζόνσον (158γ/1Τ) να υποδέχεται πάσες έκανε ότι ήθελε απέναντι στην προβληματική άμυνα των φιλοξενουμένων και οι Λάιονς έκαναν ένα ακόμη μικρό βήμα για τα play-offs. Ο αγώνας ήταν ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο (17-10), όμως στην 3η περίοδο οι γηπεδούχοι πήραν μη αναστρέψιμο προβάδισμα με επί μέρους 10-0. Για τους ηττημένους, ανύπαρκτο το ράννινγκ παιχνίδι ξανά, ο κουόρτερμπακ ΜακΚάουν ήταν υπό συνεχή πίεση (6 σακς), πολύ καλός ο βετεράνος ρισίβερ Τζάκσον (159γ), ενώ ο πιθανός ρούκι της σεζόν Έβανς σκόραρε 2 φορές.
            Στο 9-4 οι Λάιονς, έχουν ακόμη 2 θεωρητικά εύκολα παιχνίδια μέχρι να ταξιδέψουν την τελευταία αγωνιστική στην έδρα των Πάκερς για τον τελικό της NFC Βορρά. Στο 2-11 οι Μπακανίρς, αν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα θα επέλεγαν πρώτοι στο ντραφτ του Μαΐου.





Τζάγκουαρς   13-27   Τέξανς
o Foster μόλις έχει σκοράρει
            Στο Τζάκσονβιλ, οι Τέξανς με πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο πήραν την επιτακτική νίκη και διατήρησαν τις ελπίδες τους στην ντιβίζιον. Στο πρώτο μέρος ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και στην ανάπαυλα οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά 13-10, όμως όπως συνηθίζουν δεν κατάφεραν να κρατήσουν την απόδοσή τους σε υψηλά επίπεδα μέχρι τέλους και μοιραία οι φιλοξενούμενοι πήραν μία άνετη νίκη στην 4η περίοδο. Οι Τέξανς με συμπαγή άμυνα και αποτελεσματικό ράννινγκ παιχνίδι κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο, όρισαν το ρυθμό του παιχνιδιού και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Τζάγκουαρς. Πρωταγωνιστής για ακόμη έναν αγώνα ο Φόστερ με 148 γιάρδες και 1 σκορ. Στα αρνητικά, ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι δέχθηκε ο ρισίβερ Τζόνσον, αποχώρησε με διάσειση και είναι άγνωστο αν θα είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι.
            Στο 7-6 έφτασαν οι Τέξανς και με ένα 3/3 στα εναπομείναντα παιχνίδια έχουν ελπίδες να χωθούν στην 6αδα της AFC. Στο 2-11 οι Τζάγκουαρς για 5η συνεχή χρονιά δε θα ξεπεράσουν τις 5 νίκες στη σεζόν και ο δρόμος για τις επιτυχίες μοιάζει ακόμη μακρύς.





Ντόλφινς   13-28   Ρέηβενς
ασφυκτική η άμυνα των Ravens
            Στο Μαϊάμι, ο αγώνας ήταν πολύ σημαντικός για τα σενάρια των Play-offs στην AFC και η αναμέτρηση αναμενόταν ιδιαιτέρως ισορροπημένη, όμως οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πολύ ανώτεροι των αντιπάλων και μετά το μέτριο ξεκίνημά τους και το 10-0 της 1ης περιόδου, κυριάρχησαν απόλυτα στο γήπεδο. Η αμυντική γραμμή των Ρέηβενς παρά την σημαντική απουσία του Νγκάτα, χειραγώγησε την αντίπαλη επιθετική γραμμή, άσκησε τρομερή πίεση και με 6 σακς και άλλα τόσα χτυπήματα έκανε το ματς εφιάλτη για τον Τάνεχιλ. Επιθετικά οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο εντυπωσιακό ρυθμό με τις προηγούμενες εμφανίσεις τους, με τον κουόρτερμπακ Φλάκο (269γ/2Τ/1ΙΝΤ) να κάνει πολύ μεστό παιχνίδι και το ράννινγκ παιχνίδι με τον Φορσέτ (71γ/1Τ) αιχμή να κάνει θραύση ξανά. Η άμυνα των γηπεδούχων που είχε εντυπωσιάσει μέσα στη σεζόν, τον τελευταίο μήνα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στην αναχαίτιση του ράννινγκ παιχνιδιού και το χθεσινό ματς δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Αναιμική και η επίθεση χθες, ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ (227γ/1Τ) έπειτα από την καλή 1η περίοδο, υπέφερε να κερδίσει γιάρδες για την ομάδα του και το ράννινγκ παιχνίδι  δεν είχε σημαντικό ρόλο στον αγώνα.
            Στο 8-5 πήγαν οι Ρέηβενς και έχοντας το θεωρητικά πιο εύκολο πρόγραμμα από όλους τους ανταγωνιστές μέχρι τέλους, είναι από τα φαβορί για να επιστρέψουν στην postseason. Στο 7-6 οι Ντόλφινς, αποδείχθηκαν «λίγοι» στον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς και με την ομάδα να ταξιδεύει στην έδρα των Πάτριοτς την επόμενη Κυριακή, οι ελπίδες για Play-offs ελαχιστοποιούνται.





Βάικινγκς   30-24   Τζετς
o Wright έχει ξεφύγει και σκοράρει στην παράταση
            Ο αδιάφορος βαθμολογικά αγώνας στη Μινεσότα, είχε θέαμα, ανατροπές στο σκορ, σασπένς, παράταση και εντυπωσιακό φινάλε για τους γηπεδούχους. Πολλά τα λάθη στον αγώνα εκατέρωθεν, με το πρώτο να έρχεται στην πρώτη πάσα του αγώνα. Ο γνωστός για τα λάθη του κουόρτερμπακ των Τζετς Σμιθ πάσαρε σε αντίπαλο και οι Βάικινγκς πήραν προβάδισμα πριν συμπληρωθούν 30 δευτερόλεπτα! Προς τιμήν του στη συνέχεια δεν έδειξε επηρεασμένος από την ιντερσέπτιον και έκανε το καλύτερο του φετινό ματς συνεργαζόμενος αποτελεσματικά κυρίως με τον εκρηκτικό ρισίβερ Χάρβιν (124γ/1Τ). Οι γηπεδούχοι έδειχναν καλύτεροι στον αγώνα, όμως δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ. Ο ρούκι κουόρτερμπακ Μπριτζγουότερ (309γ/2Τ/1ΙΝΤ) ήταν πολύ καλός και οι ρισίβερ του Ράιτ (123γ/1Τ) και Τζόνσον (103γ/1Τ) ταλαιπώρησαν την αντίπαλη άμυνα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο σίγησαν. 21-15 το σκορ στο ημίχρονο και αποκλειστικά με φιλντ γκολ στην επανάληψη ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση 24-24. Εκεί ο Ράιτ με μία απίθανη κούρσα 87 γιαρδών έπειτα από κοντινή πάσα σκόραρε και έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.
            Στο 6-7 οι Βάικινγκς που κάνουν μία αξιοπρεπή χρονιά παρότι βρίσκονται σε περίοδο ανοικοδόμησης, στο 2-11 οι Τζετς, μοναδικός τους στόχος πια θα είναι να τερματίσουν με το χειρότερο ρεκόρ για να επιλέξουν κάποιον ταλαντούχο κουόρτερμπακ στο επόμενο ντραφτ.





Σέιντς   10-41   Πάνθερς
ο Newton βουτάει στην αντίπαλη end zone για το σκορ
            Στη Νέα Ορλεάνη, οι «πεθαμένοι» μέχρι πρότινος Πάνθερς διέλυσαν τους Σέιντς και απέκτησαν ελπίδες σε μία από τις πιο αδύναμες ντιβίζιον όλων των εποχών. Ο αγώνας ήταν πραγματική ισοπέδωση των Σέιντς που έμοιαζαν υπνωτισμένοι και ουσιαστικά έχασαν τον αγώνα από την 1η περίοδο (0-17), φτάνοντας έτσι τις 4 συνεχόμενες ήττες στην άλλοτε κραταιά έδρα τους. Οι Πάνθερς που προέρχονταν από 6 σερί τραυματικές ήττες και αποκαρδιωτικές εμφανίσεις, εμφανίστηκαν απείρως καλύτεροι και κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στον αγώνα. Ο κουόρτερμπακ Νιούτον ήταν απίθανος με 226 πάσσινγκ γιάρδες και 3 τάτσνταουν πάσες και 83 γιάρδες και 1 σκορ στο έδαφος έκανε πλάκα στην αντίπαλη άμυνα που έμοιαζε με παιδική χαρά. Εξαιρετική εμφάνιση και από το ράννινγκ μπακ Στιούαρτ με 155 γιάρδες και 1 εντυπωσιακό σκορ. Τεράστια κενά από τους Σέιντς, αγωνίστηκαν δίχως πλάνο, δίχως όρεξη, δίχως ψυχολογία παρότι προέρχονταν από εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη. Πολύ κακοί και επιθετικά οι γηπεδούχοι με 2 κομβικά λάθη στα πρώτα λεπτά που έδωσαν τεράστιο προβάδισμα στους αντιπάλους και μετέπειτα δεν υπήρξε το σθένος για αντίδραση. Απαράδεκτος ο κουόρτερμπακ Μπριζ (235γ/1Τ/1ΙΝΤ) απέναντι σε μία από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος για 3 περιόδους κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του σε μόλις 3 πόντους!
            Στο 5-8 έπεσαν οι Σέιντς, το πρόγραμμα ευνοεί για ένα 3/3 που θα κλειδώσει και την πρωτιά στην NFC Νότου, όμως τα τεράστια ανεπίλυτα προβλήματα στην άμυνα δεν επιτρέπουν αισιοδοξίες. Στο 4-1-8 οι Πάνθερς που είχαν να νικήσουν από τις 5 Οκτωβρίου, με τη νίκη τους διατηρούν ελπίδες για play-offs!!! Αμφότερες ομάδες περιμένουν μία ήττα των Φάλκονς σήμερα το βράδυ στην Γκριν Μπέι που θα αφήσει τα πάντα ανοιχτά στη ντιβίζιον.




Τάιτανς   7-36   Τζάιαντς
ο Beckham (13) εν δράσει
            Στο Τενεσί, οι Τζάιαντς με πολύ καλή απόδοση ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, πήραν εύκολη νίκη και έσπασαν το σερί των 7 συνεχόμενων ηττών. Μία ακόμη απίθανη εμφάνιση πραγματοποίησε ο νέος σταρ των Τζάιαντς και του πρωταθλήματος Οντέλ Μπέκαμ. Χθες, ο ρούκι ρισίβερ είχε 130 γιάρδες και 1 σκορ και η γενική παρουσία του δημιουργεί αισιοδοξία στους Νεοϋορκέζους για την επόμενη σεζόν. Σπουδαία εμφάνιση και από τον έτερο ρούκι της ομάδας, τον ράννινγκ μπακ Ουίλιαμς που πήρε πολλές προσπάθειες και τέλειωσε τον αγώνα με 131 γιάρδες και 1 τάτσνταουν. Για τους ηττημένους  - ξανά - Τάιτανς, χειρότερο από την ήττα ήταν ότι ο ρούκι κουόρτερμπακ Μέτενμπεργκερ πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση και πάλι και δεν έδειξε βελτίωση που θα είναι παρακαταθήκη για το μέλλον.
            Στο 4-9 οι Τζάιαντς και στο 2-11 οι Τάιτανς ήδη σχεδιάζουν την επόμενη σεζόν, με τους πρώτους να έχουν λόγους να αισιοδοξούν.




Ρέντσκινς   0-24   Ραμς
εκπληκτική άμυνα από τους Rams
            Στην πρωτεύουσα, οι Ραμς έδωσαν μία ακόμη αμυντική παράσταση και κράτησαν για δεύτερη σερί Κυριακή τον αντίπαλο δίχως πόντο!!! Η άμυνα των φιλοξενουμένων ήταν πραγματικά ασφυκτική με 7 σακς και άλλα 11 χτυπήματα στον αντίπαλο κουόρτερμπακ, δημιούργησε 2 ιντερσέπτιονς και δεν επέτρεψε στην αντίπαλη επίθεση να πλησιάσει την περιοχή της! Επιθετικά, ο βετεράνος κουόρτερμπακ Χιλ (213γ/2Τ) έκανε τα άκρως απαραίτητα με την άμυνά του να παίζει σε αυτό το επίπεδο, την απαράμιλλη ταχύτητά του επέδειξε ο ρισίβερ Όστιν σε μία εντυπωσιακή επιστροφή παντ 78 γιαρδών για το τατσνταουν που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο τέλος της 3ης περιόδου.
            Ως η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών με ρεκόρ 6-7 έχουν χαρακτηριστεί οι Ραμς χάρη στις εξαιρετικές τους εμφανίσεις το τελευταίο δίμηνο και με έναν αξιόπιστο κουόρτερμπακ το 2015 θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την ντιβίζιον. Οι Ρέντσκινς με ρεκόρ 3-10 διανύουν μία ακόμη τραγική σεζόν με πολλά εσωτερικά προβλήματα.





Κάρντιναλς   17-14   Τσιφς
           
ο Okafor (57) μόλις έχει ολοκληρώσει την interception
Στην Αριζόνα, οι Κάρντιναλς επικράτησαν όπως τόσες φορές φέτος, δίχως να θέλξουν, δίχως να είναι η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, με δόση τύχης και χθες με αμφιλεγόμενη διαιτητική απόφαση υπέρ τους. Οι Τσιφς μπήκαν καλύτερα στον αγώνα, κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό με τον Τσαρλς (111γ/2Τ), αμύνθηκαν αποτελεσματικά κοντά στην εντ ζόουν τους και στο ημίχρονο είχαν προβάδισμα 6-14. Στην επανάληψη η εικόνα δεν ήταν πολύ διαφορετική, όμως δύο μεγάλα λάθη των Τσιφς κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν απέτρεψαν την ομάδα από το να σκοράρει. Στην 3η περίοδο ο Σμιθ (293γ/1Τ/1ΙΝΤ), αχαρακτήριστα, και ενώ η ομάδα του ήταν σε θέση να σκοράρει, υπέπεσε σε ιντερσέπτιον, που ήταν και το πιο κομβικό σημείο του αγώνα. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν κατοχή από αυτό το λάθος σε εξαιρετική θέση στο γήπεδο και το εκμεταλλεύτηκαν με το μοναδικό τάτσνταουν τους στον αγώνα. Το δεύτερο μεγάλο κομβικό λάθος των φιλοξενούμενων ήρθε στα μέσα της 4ης περιόδου, όταν ο πολύ καλός χθες τάητ εντ Κέλσι (110γ) υποδέχθηκε την πάσα λίγες γιάρδες μακριά από το τάτσνταουν, όμως έχασε την μπάλα – όπως είπαν οι διαιτητές, σε φάση που αμφισβητήθηκε εντόνως -  και οι Τσιφς έχασαν την ευκαιρία το λιγότερο να ισοφαρίσουν. Για τους νικητές ο κουόρτερμπακ Στάντον (239γ/1Τ) φανέρωσε και πάλι χτυπητές αδυναμίες, όμως ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε ο ράννινγκ μπακ Ουίλιαμς που ήρθε από το πουθενά λόγω τραυματισμών και έδωσε ισορροπία στην επίθεση της ομάδας. Η πληγωμένη από τραυματισμούς άμυνα των γηπεδούχων έκανε πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο (5 σακς) και κράτησε στο μηδέν τους φιλοξενούμενους, αλλά αποκόμισε και νέο σημαντικό τραυματία, αφού ο Κρομάρτι αποχώρησε και είναι άγνωστο πόσο θα λείψει.





Μπρόνκος   24-17   Μπιλς

            Στο Ντένβερ, οι γηπεδούχοι επικράτησαν  εύκολα, όμως η νίκη δεν ήρθε με γοητευτικό τρόπο. Ο Μάννινγκ είχε ένα κακό παιχνίδι και για 1η φορά έπειτα από 51 συνεχόμενα ματς δεν πάσαρε για τάτσνταουν στον αγώνα. Ο 38χρονος θρύλος είχε μόλις 173 γιάρδες ενώ υπέπεσε και σε 2 ιντερσέπτιον που δεν στοίχισαν γιατί απέναντί τους βρέθηκε μία ιδιαιτέρως αναιμική επίθεση. Ο ράννινγκ μπακ Άντερσον μπορεί να μην εντυπωσίασε χθες, όμως σκόραρε 3 φορές από κοντινή απόσταση και έδωσε άνετο προβάδισμα στην ομάδα του. Για τους ηττημένους, η εμφάνιση της ομάδας ήταν φωτογραφία της σεζόν. Η άμυνα ήταν πολύ καλή και κράτησε μία εκρηκτική επίθεση σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όμως η επίθεση δεν είχε σπίθα, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα αντίπαλα λάθη και σκόραρε μόλις 3 πόντους σε 3 ½ περιόδους. Το τελικό αποτέλεσμα κολακεύει την επίθεση των Μπιλς, η οποία κατάφερε να σκοράρει 14 πόντους στα χασομέρια της αναμέτρησης.
            Στο 10-3 έφτασαν οι Μπρόνκος και κυνηγούν τους Πάτριοτς για την 1η θέση της AFC, όμως θα πρέπει να εμφανιστούν πολύ βελτιωμένοι την επόμενη Κυριακή στην έδρα των Τσάρτζερς για να μην ηττηθούν και αφήσουν ανοιχτή την πόρτα για την πρωτιά της ντιβίζιον. Οι Μπιλς το πάλεψαν όμως ήταν φανερή η έλλειψη ποιότητας στην επίθεση και τώρα πια στο 7-6 επιζητούν ένα μικρό θαύμα για να μπουν στα play-offs, ξεκινώντας από την επόμενη αγωνιστική, όταν και φιλοξενούν τους «καυτούς» Πάκερς. 




Ρέιντερς   24-13   49ερς
τέλος εποχής για τον Harbaugh στο Σαν Φρανσίσκο
            Στο ντέρμπι του κόλπου στην Καλιφόρνια, οι Ρέιντερς έκαναν την έκπληξη της αγωνιστικής επικρατώντας των ισχυρότερων γειτόνων τους και μάλιστα με εύκολο τρόπο. Οι 49ερς σε τρομερό ντεφορμάρισμα, δίχως ψυχολογία και κυρίως δίχως ενότητα στα αποδυτήρια ήταν ένα συνοθύλευμα δίχως θέληση και πλάνο στο χθεσινό αγώνα και με την αναπάντεχη ήττα από τους αδύναμους Ρέιντερς, έβαλαν ταφόπλακα στις ελπίδες τους για play-offs. H επίθεση των φιλοξενουμένων για 6η φορά στα τελευταία 7 παιχνίδια τους δεν ξεπέρασε τους 20 πόντους με φανερή έλλειψη εκρηκτικότητας στους ρισίβερ και φανερή βούληση να μη τροφοδοτηθεί επαρκώς το ράννινγκ παιχνίδι. Ένα ακόμα κακό παιχνίδι για τον Κάπερνικ (174γ/1Τ/2ΙΝΤ) που στην πρώτη του κιόλας πάσα υπέπεσε σε ιντερσέτπιον και σε όλο το παιχνίδι ήταν χαρακτηριστικά άστοχος. Για τους αναπάντεχους νικητές Ρέιντερς, ο κουόρτερμπακ Καρ είχε ένα εξαιρετικό παιχνίδι για ρούκι και απέναντι σε μία δυναμική άμυνα, με τρομερά ποσοστά ευστοχίας, 254 γιάρδες και 3 τάτσνταουν πάσες.
            Στο 7-6 οι 49ερς μαθηματικά διατηρούν ελπίδες για play-offs, όμως η εικόνα τους τον τελευταίο μήνα σε συνδυασμό με το δύσβατο πρόγραμμα στη συνέχεια δεν αφήνουν καμία αισιοδοξία. Ο προπονητής Χάρμπο που ήταν τρομερά επιτυχημένος την προηγούμενη 3ετία στην ομάδα, δημιούργησε κακές σχέσεις με τους παίχτες και τη διοίκηση και είναι με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου. Πιθανότερος προορισμός για τον εκκεντρικό κόουτς το 2015, ο χθεσινός του αντίπαλος. Οι Ρέιντερς έκαναν 2η σερί εντός έδρας νίκη και με παρένθεση την ντροπιαστική ήττα στο Σεντ Λούις δείχνουν σταθερή βελτίωση.




Ιγκλς   14-24   Σίχοκς
o Wilson σκοράρει μετά από κούρσα 26 γιαρδών!
            Στη Φιλαδέλφια, οι πρωταθλητές Σίχοκς συνέχισαν την ξέφρενη πορεία τους προς την υπεράσπιση τους θρόνου τους και με μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση κυριάρχησαν και των φορμαρισμένων Ιγκλς. Η άμυνα τις τελευταίες 3 βδομάδες, με όλους τους βασικούς παίχτες υγιείς πια, παίζει στο ανώτατο επίπεδο και ίσως ακόμη καλύτερα από την περσινή πορεία τίτλου. Υποχρέωσαν την επίθεση των Ιγκλς που καταγράφει πάνω από 400 γιάρδες ανά αγώνα σε μόλις 139 αχρηστεύοντας όλα τα ατού των γηπεδούχων!!! Η εμφάνιση θύμισε το περσινό superbowl και η επίθεση του ευρηματικού κόουτς Κέλλυ έμοιαζε σκουριασμένη και οι 14 πόντοι της τρομερά κολακευτικοί (οι μισοί ήρθαν από λάθος του κίκερ των Σίχοκς που έδωσε κατοχή πολύ κοντά στην έντ ζόουν της ομάδας του). Καλύτερος παίχτης του γηπέδου με διαφορά ο κουόρτερμπακ των νικητών Ουίλσον που με την ικανότητά του να ξεγλιστρά από την πίεση και να τρέχει στα κενά της άμυνας έκανε ακόμη έναν αντίπαλο να υποφέρει. Ο Ουίλσον είχε 263 γιάρδες, 2 τάτσνταουν πάσες και πολλές δύσκολες ολοκληρωμένες φάσεις στον αέρα και 48 γιάρδες και 1 σκορ στο έδαφος! Ακόμη, 113 γιάρδες  για το Λυντς σε έδαφος και αέρα, σκόραρε για το 7-17, πολύ καλός και ο ρισίβερ Μπάλντγουιν με 97 γιάρδες και το τάτσνταουν για το 14-24. Οι Ιγκλς από χθες, μπορούν να κρατήσουν την καλή αμυντική τους εμφάνιση χάρη στην οποία ο αγώνας παρέμεινε ανταγωνιστικός πολύ περισσότερο απ’ όσο πραγματικά ήταν, ενώ πραγματική παρηγοριά για την επιθετική ασφυξία αποτελεί το γεγονός ότι οι Σίχοκς το έχουν κάνει πολλάκις και απέναντι στους καλύτερους του πρωταθλήματος.




Τσάρτζερς   14-23   Πάτριοτς
           
ο Edelman έχει ξεφύγει και κάνει το 14-23
Στο Σαν Ντιέγκο, οι Πάτριοτς απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, επικρατώντας των Τσάρτζερς ακόμη και δίχως να εντυπωσιάσουν. Ο κουόρτερμπακ Μπρέιντι (317γ/2Τ/1ΙΝΤ) δεν ήταν όσο καλός μας έχει συνηθίσει φέτος, χάνοντας κάποιες εύκολες για αυτόν πάσες, ενώ η ιντερσέπτιον του λίγο πριν το ημίχρονο ήταν αδικαιολόγητη. Η άμυνα των Πάτριοτς όμως ήταν εξαιρετική χθες και επιβεβαιώνει την σταθερή και συνεχή της βελτίωσης το τελευταίο δίμηνο. Επέτρεψε μόλις 7 πόντους στην ταλαντούχα επίθεση των Τσάρτζερς και στο δεύτερο ημίχρονο κατέβασε τα ρολά, με συνεχή πίεση στο Ρίβερς και απίθανη κάλυψη στην πίσω ζώνη. Οι Πάτριοτς ήταν πολύ καλύτεροι των αντιπάλων σε όλο τον αγώνα και το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο γι αυτούς αν απέφευγαν τις λάθος επιλογές κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν. Πρωταγωνιστές της νίκης οι γνωστοί Έντελμαν (141γ/1Τ) και Γκρονκόσκι (87γ/1Τ) με τον πρώτο να σκοράρει το κρίσιμο τάτσνταουν στην 4η περίοδο που κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του. Οι Τσάρτζερς κατάφεραν να προηγηθούν 14-3 στην αρχή της δεύτερης περιόδου μετά από φαμπλ του ΛαΦέλλ και επιστροφή της άμυνας για το σκορ, όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα, δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα απέναντι στην καλά διαβασμένη άμυνα των αντιπάλων. Αναιμικό το ράννινγκ παιχνίδι, άστοχος υπό πίεση ο Ρίβερς (189γ/1Τ/1ΙΝΤ), άφαντος ο ρισίβερ Άλλεν που προερχόταν από εντυπωσιακή εμφάνιση.
            Στο 10-3 οι Πάτριοτς ολοκλήρωσαν το δύσκολο πρόγραμμα στην 1η θέση της AFC και οι 3 αντίπαλοι που ακολουθούν δεν αποτελούν απειλή για το 3/3 και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play-offs. Οι Τσάρτζερς υπέκυψαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων, όμως στο 8-5 κρατούν ακόμη την τύχη στα χέρια τους για μία θέση στα play-offs παρά το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου