Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής



H 1η αγωνιστική της 2015 σεζόν είναι ήδη στα βιβλία και η πρώτη επίσημη εικόνα των ομάδων περιελάμβανε πρώιμες ευχάριστες εκπλήξεις και αναπάντεχες απογοητεύσεις. Ραμς και Μπιλς σόκαραν τους Σίχοκς και Κολτς αντίστοιχα, ενώ στο ντέρμπι της αγωνιστικής οι Κάουμποϊς πήραν τη νίκη μέσα από τα χέρια των Τζάιαντς με επική ανατροπή και νικητήριο τάτσνταουν 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος!


               
Μπιλς 27-14  Κολτς Στο Μπάφαλο οι ενθουσιώδης Μπιλς απέδειξαν πως θα είναι φέτος μία πολύ επικίνδυνη ομάδα καθώς εκτός από την αναμενόμενα πολύ καλή άμυνα τους, ο άπειρος κουόρτερμπακ Τέιλορ έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και ήταν καταλυτικός στη νίκη της ομάδας του. Πολύ κακή εμφάνιση από την άλλη για τους Κολτς, με το Λακ να είναι αγνώριστος και πολύ αρνητικός με κομβικά λάθη που στοίχισαν στην ομάδα του. Επιπλέον, τραυματίστηκε και ο #1 ρισίβερ της ομάδας Χίλτον, θα φανεί για πόσο θα λείψει. Το τελικό σκορ μάλιστα αδικεί τους νικητές με το σκορ να έχει ξεφύγει πριν το ημίχρονο!
Μπερς 23-31 Πάκερς Στο Σικάγο, όπως αναμενόταν το φαβορί επικράτησε στο τέλος αν και για 3 περιόδους οι γηπεδούχοι ήταν ανταγωνιστικοί. Στο τέλος η ποιότητα του Ρότζερς μέτρησε που συνδέθηκε άψογα με το βετεράνο ρισίβερΤζέιμς Τζόουνς, ο οποίος επέστρεψε πριν μία βδομάδα στην ομάδα και η χημεία τους φαίνεται πως δεν χάθηκε ποτέ. Από την άλλη ο Κάτλερ, χωρίς να είναι κακός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, στην κρίσιμη 4η περίοδο έκανε το μεγάλο λάθος που τέλειωσε και τον αγώνα υπέρ των Πάκερς. Σπουδαίο ματς από τον Φορτέ των ηττημένων.
ο Kelce σκοράρει
Τέξανς 20-27 Τσιφς  Στο Χιούστον, οι φιλοξενούμενοι Τσιφς πήραν πολύ πιο εύκολα τη νίκη απ΄ ότι κι οι ίδιοι θα περίμεναν και απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, αφού νωρίς στην 3η περίοδο το σκορ ήταν 7-27 με τον Άλεξ Σμιθ να κάνει ότι θέλει την άμυνα των γηπεδούχων. Ο Γουάτ έκανε σπουδαίο (ατομικά) ματς, αλλά συνολικά η άμυνα των Τέξανς φανέρωσε μεγάλες αδυναμίες στο πάσσινγκ παιχνίδι. Πάρτι από τον ταητ εντ Κέλσι, σκόραρε δις και επιβεβαίωσε πως και φέτος θα κάνει τη διαφορά για την ομάδα του.
ο Norman στη νικητήρια interception
Τζάγκουαρς 9-20  Πάνθερς  Στο Τζάκσονβιλ, οι Πάνθερς πήραν τη νίκη σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς οι δύο ομάδες υπέφεραν να σκοράρουν και το τελικό αποτέλεσμα ξεκαθάρισε από ένα αμυντικό τάτσνταουν των φιλοξενούμενων. Καμία πρόοδος για τους αδύναμους Τζάγκουαρς και στη νέα σεζόν, ο κουόρτερμπακ Μπορτλς ήταν αναποτελεσματικός ξανά και εντέλει μοιραίος όταν πάσαρε λάθος (όπως συνηθίζει) για την ιντερσέπτιον που επιστράφηκε για τάτσνταουν. Από την άλλη, ούτε ο Νιούτον ενθουσίασε, υπέπεσε σε λάθη και η απουσία επιλογών στο πάσσινγκ παιχνίδι έβγαζε μάτι! Η νίκη ήρθε χάρη στην ταλαντούχα άμυνα. Διάσειση ο ηγέτης της Κίκλι.
Chris Ivory
Τζετς 31-10 Μπράουνς  Στη Νέα Υόρκη, οι γηπεδούχοι είχαν εύκολο απόγευμα με την άμυνά τους να επιβεβαιώνει την ποιότητά της, απέναντι βέβαια σε μία προβληματική επίθεση και έναν άπειρο και απρόσεχτο κουόρτερμπακ. Οι Μπράουνς έχασαν νωρίς τον βασικό τους κουόρτερμπακ Μακάουν με διάσειση και ο δευτεροετής και πολυσυζητημένος Μανζίλ παρότι πάσαρε για 54αρα τάτσνταουν πάσα μόλις μπήκε αποδείχθηκε ξανά ανέτοιμος αφού δεν μπορούσε να προστατεύσει την μπάλα. Οι γηπεδούχοι απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο έδειξαν πλήρεις σε άμυνα και επίθεση, σούπερ ο ράννινγκ μπακ Άιβορι (σκόραρε δις) συνέβαλε σημαντικά ο νεοφερμένος βετεράνος ρισίβερ Μάρσαλ.
Ραμς 34-31 Σίχοκς  Στο Σεντ Λούις, και ίσως στην τελευταία πρεμιέρα στην πόλη για το σύλλογο (επίκειται μετακόμιση στο Λ.Α.), οι νεανικοί και ταλαντούχοι Ραμς έκαναν την έκπληξη επικρατώντας του αφεντικού της ντιβίζιον σε μία δραματική αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση. Ο αγώνας περιελάμβανε ανατροπές στο σκορ, τάτσνταουν από επιστροφές λακτισμάτων εκατέρωθεν, αμυντικό τάτσνταουν από τους Σίχοκς και σπουδαίο τελικό ντράιβ που έφερε την ισοφάριση από τους Ραμς. Ο κουόρτερμπακ των νικητών Φόουλς έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο ντεμπούτο του  και φάνηκε πως μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη  της ομάδας προς τις επιτυχίες. Σπουδαίο ματς έκανε ο περσινός αμυντικός ρούκι της χρονιάς Ντόναλντ, ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος στον περιορισμό του Λυντς και αυτός που τον σταμάτησε στην παράταση στην τελευταία φάση του αγώνα. Για τους ηττημένους, που στο πρόσωπο του Γκράχαμ βρήκαν στόχο στην αντίπαλη εντ ζόουν, το κενό στη θέση του «απεργού» Τσάνσελορ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές και τα προβλήματα στην πίσω ζώνη άμυνας στοίχισαν τον αγώνα.
o Landry σκοράρει
Ρέντσκινς  10-17  Ντόλφινς  Στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, οι Ντόλφινς επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί που είχαν στον αγώνα και έστω οριακά πήραν το πρώτο διπλό της χρονιάς. Οι γηπεδούχοι με τον Κάζινς πια στα ηνία προηγήθηκαν στο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη απέναντι στην ισχυρή άμυνα των αντιπάλων δε σκόραραν ούτε πόντο. Για τους νικητές που δεν ενθουσίασαν επιθετικά, τη διαφορά έκανε ο δευτεροετής ρισίβερ Λάντρι που με μία εντυπωσιακή επιστροφή λακτίσματος σκόραρε το νικητήριο τάτσνταουν.

Κάρντιναλς  31-19  Σέιντς  Στην έρημο της Αριζόνα, οι γηπεδούχοι Κάρντιναλς επικράτησαν δικαίως των Σέιντς καθώς ήταν η πιο ισορροπημένη ομάδα στο γήπεδο. Ο κουόρτερμπακ Πάλμερ έκανε πολύ καλό παιχνίδι, οι ράννινγκ μπακ συνέβαλλαν περισσότερο από πέρσι και η αμυντική γραμμή έσβησε το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί και κοντά στο σκορ μέχρι τα μέσα της 4ης περιόδου, όμως η αδυναμία τους να απορροφήσουν την αντίπαλη πίεση στοίχισε την ήττα. Επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε κάθοδο ο Μπριζ έπαιξε πολύ με τους ράννινγκ μπακς και δεν μπόρεσε να απειλήσει βαθιά.
Τσάρτζερς 33-28  Λάιονς  Στον ζεστό Σαν Ντιέγκο, οι γηπεδούχοι Τσάρτζερς παρότι βρέθηκαν 3-21 πίσω στο σκορ πριν το ημίχρονο με εντυπωσιακή αντεπίθεση (που ενισχύθηκε από τραγικά λάθη του αντίπαλου κουόρτερμπακ) και επιμέρους σερί 30-0 πήραν τη νίκη και έφτιαξαν ψυχολογία. Άψογος στο δεύτερο ημίχρονο ο κουόρτερμπακ των νικητών Ρίβερς, ασταμάτητοι οι ρισίβερ Άλλεν και Τζόνσον και κομβικότατος ο ράννινγκ μπακ Γουντχεντ.  Για τους ηττημένους, μοιραίος ο Στάφορντ έκανε αβίαστα λάθη, άφαντος ο Κάλβιν Τζόνσον, δεν άντεξε στην πίεση η άμυνα από την οποία το κενό του Λέβι ήταν τεράστιο. Στα θετικά, γοήτευσε ο ρούκι ράννινγκ μπακ Αμπντούλα, σκόραρε στην πρώτη του επαφή φανερώνοντας τρομερή ευελιξία στις κούρσες του.
Μπρόνκος  19-13  Ρέηβενς  Στο Ντένβερ, η αναμέτρηση ήταν μία ωδή στις άμυνες των ομάδων με τα μοναδικά τάτσνταουν του αγώνα να έρχονται από εκατέρωθεν ιντερσέπτιονς, τους δύο κουόρτερμπακ να υποφέρουν να πάρουν γιάρδες στο γήπεδο και τις δύο επιθέσεις να μην πλησιάζουν καν τις αντίπαλες εντ ζόουν μέχρι τα τέλη της 4ης περιόδου!!! Για τους νικητές Μπρόνκος, τα σημάδια δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά στο θέμα του κουόρτερμπακ, καθώς ο 39χρονος Μάννινγκ ήταν απογοητευτικός σε συνέχεια της περσινής σεζόν από τη μέση και μετά, όντας ανήμπορος να βρει τους ρισίβερ του ακόμα και σε εύκολες βαθιές μπαλιές και περιοριζόταν σε κοντινές πάσες που ήταν αναχαιτίσιμες από την αντίπαλη άμυνα που προφανώς ήταν καλά μελετημένη. Για τους ηττημένους Ρέηβενς, ο κουόρτερμπακ Φλάκο βρισκόταν υπό συνεχή πίεση, δεν είχε καθόλου επιλογές  και υπέπεσε στο μοιραίο λάθος. Είχε την ευκαιρία να κλέψει τον αγώνα στο τέλος, αλλά απέτυχε. Ακόμα χειρότερη έγινε η πρεμιέρα για τους Ρέηβενς από τη στιγμή που ο ηγέτης της άμυνας Σαγκς τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα και θα χάσει όλη τη σεζόν!
Ρείντερς  13-33  Μπένγκαλς  Τεράστιο miss match η αναμέτρηση στο Όκλαντ με τους φιλοξενούμενους Μπένγκαλς να επικρατούν εντυπωσιακά και στο τέλος να κάνουν συντήρηση. Ασταμάτητος στο ράννινγκ παιχνίδι ο Χιλ, εξαιρετικός στο πάσσινγκ παιχνίδι ο τάητ εντ Άιφερτ, οι δύο δευτεροετείς ξεχώρισαν μέσα σε ένα ταλαντούχο σύνολο που δείχνει ότι είναι ικανό για μεγάλα πράγματα. Μία από τα ίδια για τους απογοητευτικούς Ρέιντερς, που είδαν την ομάδα τους να είναι έρμαιο στις ορέξεις των αντιπάλων και να χάνει 0-33 πριν οι φιλοξενούμενοι σβήσουν μηχανές. Και σα να μην έφτανε η αποκαρδιωτική εμφάνιση, ήρθε και ο τραυματισμός του κουόρτερμπακ Καρ, που θα λείψει για περίπου ένα μήνα. Άφαντος ο ρισίβερ Κούπερ.
Μπακανίρς  14-42  Τάιτανς  Στην αναμέτρηση των ρούκι κουόρτερμπακ απόλυτος νικητής ήταν ο φιλοξενούμενος Μαριότα που πραγματοποίησε μαγική εμφάνιση για ντεμπούτο στο NFL και μαζί με τους συμπαίχτες του διέλυσε ο συνονθύλευμα του Ουίνστον. Ο νεαρός που επιλέχθηκε στο #1 ήταν τουλάχιστον απογοητευτικός ξεκινώντας με ιντερσέπτιον στην πρώτη του πάσα στον αγώνα, ενώ η συνέχεια δεν ήταν καθόλου καλύτερη αφού συνέχισε να υποπίπτει σε λάθη και να δείχνει ανέτοιμος για το μεγάλο βήμα. Απογοητευτική η συνολική εικόνα των Μπακανίρς, ειδικά αμυντικά, εκτέθηκαν από μία επίθεση που πέρσι ήταν μέσα στις πλέον αναιμικές του πρωταθλήματος.
Καόυμποϊς  27-26  Τζάιαντς  Στο Ντάλας, οι γηπεδούχοι Κάουμποϊς πήραν τη νίκη χάρη σε εκπληκτικό τελικό ντράιβ από το Ρόμο και τάτσνταουν πάσα στο γερόλυκο Ουίτεν 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ ακόμη και με 10 πόντους 8 λεπτά πριν το τέλος. Φυσικά, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε τέτοιες μεγάλες ανατροπές μεγάλη ευθύνη φέρει και η αντίπαλη ομάδα και στην περίπτωση του Κυριακάτικου ματς, οι Τζάιαντς, έκαναν χαρακίρι παρότι ήταν τυχεροί που βρέθηκαν να προηγούνται σε έναν αγώνα που ήταν εμφανώς χειρότεροι στον αγωνιστικό χώρο. Με προβάδισμα 3 πόντων και το χρονόμετρο στο 1:40 οι φιλοξενούμενοι 2 γιάρδες μόλις μακριά από ένα τελειωτικό τάτσνταουν επέλεξαν μία πάσσινγκ κατάσταση, άφησαν 4 πόντους στο χορτάρι και κυρίως σταμάτησαν το χρονόμετρο προς όφελος των γηπεδούχων. Στο υπόλοιπο 1 ½ λεπτό ο Ρόμο ήταν μαγικός και με χειρουργικές πάσες στο κέντρο της άμυνας πήρε 80 γιάρδες και κέρδισε το ματς για την ομάδα του! Μεγάλο πλήγμα όμως για τους Κάουμποϊς ο τραυματισμός του Μπράιαντ, που έσπασε το πόδι του και θα λείψει για 4-6 εβδομάδες. Συμπερασματικά, οι Τζάιαντς ήταν πολύ καλύτεροι στην άμυνα απ’ ότι αναμενόταν, περιόρισαν τα αντίπαλα ατού για 50 λεπτά, δημιούργησαν αντίπαλα λάθη από τα οποία ήρθαν και οι 17 από τους 26 πόντους της ομάδας.
ο Julio Jones σκοράρει
Φάλκονς  26-24  Ιγκλς  Στην Ατλάντα, οι γηπεδούχοι Φάλκονς στην Κουίν εποχή πια έδειξαν τρομερή βελτίωση και πήραν μεγάλη νίκη απέναντι σε μία ομάδα που περιγραφόταν ως ένα από τα φαβορί για τη NFC. Η άμυνα της ομάδας που πέρσι ήταν προτελευταία στο πρωτάθλημα, με τον πρώην Σίχοκς αμυντικό συντονιστή στην καθοδήγηση πλέον, έπνιξε τους Ιγκλς για ένα ημίχρονο (20-3) και ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Εκπληκτικός ο ρισίβερ Χούλιο Τζόουνς έκανε τη διαφορά στον αγώνα, μέτριο ματς από τον κουόρτερμπακ Ράιαν που ενώ ήταν παραγωγικός, υπέπεσε σε λάθη που θα μπορούσαν να στοιχίσουν. Ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα από τη Φιλαδέλφια και μπήκε στον αγώνα με 3 τάτσνταουν στο β μέρος, όμως η γενική εικόνα της επίθεσης ήταν πολύ χειρότερη απ’ ότι αναμενόταν με ανύπαρκτο ουσιαστικά ράννινγκ παιχνίδι και μία επιθετική γραμμή που υπέπεσε σε πολλές ποινές που έκοβαν τα ντράιβ. Κάτω του μετρίου στο ντεμπούτο τους με την ομάδα οι Μπράντφορτ, Μάρεϊ, Μάθιουζ.
βουτά στην end zone ο Carlos Hyde !!!
49ερς  20-3  Βάικινγκς  Στο Σαν Φρανσίσκο που θα είναι η έδρα του 50ου φετινού superbowl και στο κλείσιμο της αγωνιστικής, οι γηπεδούχοι Φόρτινάινερς ήταν πολύ καλύτεροι στο γήπεδο των αντιπάλων και πολύ καλύτεροι απ’ ότι αναμενόταν μπαίνοντας στη σεζόν, κερδίζοντας απολύτως δίκαια και σχετικά εύκολα την αναμέτρηση. Ο κουόρτερμπακ Κάπερνικ ήταν ψύχραιμος και δίχως να εντυπωσιάσει ηγήθηκε αποτελεσματικά της επίθεσης, ενώ ο σταρ της βραδιάς και όλης της αγωνιστικής ήταν ο δευτεροετής ράννινγκ μπακ Χάιντ, ο οποίος φανέρωσε τρομερή έκρηξη και ευελιξία στις κινήσεις του, σκόραρε δις και γενικά ήταν ο πυλώνας της επίθεσης των νικητών. Εξαιρετικοί και στην άμυνα οι γηπεδούχοι, με ηγέτη τον Μπόουμαν που επέστρεψε έπειτα από το Γενάρη του 2014 στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και ήταν σα να μην πέρασε μια μέρα, αποδεικνύοντας ότι είναι ίσως ο καλύτερος κεντρικός λάινμπακερ του πρωταθλήματος. Από την άλλη, απογοητευτικοί οι φιλόδοξοι Βάικινγκς σε όλα τα κομμάτια του αγώνα. Άστοχος και φοβισμένος ο κουόρτερμπακ Μπριτζγουότερ, αναποτελεσματικός ο ράννινγκ μπακ Πίτερσον που επέστρεψε κι αυτός μετά από απουσία ενός έτους.



3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρομερή δουλειά!!
    Μπορείτε να βάλετε και highlights των αγώνων στις δημοσιεύσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καληη προσπαθεια αλλα μονο ως αρχη συνεχιστε βελτιουμενοι γιατι ηταν κατι που ελειπε.Καλη επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή