Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Αυλαία 2ης αγωνιστικής με Τσιφς-Μπρόνκος



Η 2η αγωνιστική της σεζόν ξεκινά σήμερα το βράδυ – ξημερώματα Παρασκευής (03:25 ώρα Ελλάδος) στην πόλη του Κάνσας με τους τοπικούς Τσιφς να υποδέχονται τους Μπρόνκος στο ντέρμπι της AFC Δύσης. Αμφότερες ομάδες προέρχονται από νίκες στην πρεμιέρα και θέλουν να τις διπλασιάσουν απέναντι σε έναν άμεσο ανταγωνιστή.




Σπουδαίας σημασίας το αποψινό ντέρμπι με το νικητή να παίρνει βαθμολογικό προβάδισμα από τον ηττημένο στην κούρσα της ντιβίζιον και έξτρα αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Από τις δύο νίκες των ομάδων την περασμένη Κυριακή, αυτή των Τσιφς στην έδρα των Τέξανς ήταν πολύ πιο πειστική. Αφενός γιατί οι Τσιφς ήταν εντυπωσιακοί απέναντι σε μία ισχυρή άμυνα, σκόραραν με ευκολία και «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο και αφετέρου γιατί οι Μπρόνκος νίκησαν ασθμαίνοντας εντός έδρας τους Ρέηβενς με την επίθεση της ομάδας να μη σκοράρει ούτε ένα τάτσνταουν!
            Οι Τσιφς ήταν πραγματικά εντυπωσιακοί στην πρεμιέρα με τον κουόρτερμπακ Άλεξ Σμιθ να είναι αλάνθαστος και να συνεργάζεται αγαστά με τον τάητ εντ Κέλσι, ο οποίος συγκαταλέγεται πια στην ελίτ της θέσης του, για δύο τάτσνταουν. Πολύ καλή και η άμυνα, όπως αναμενόταν, με το Χιούστον αιχμή, ανάγκασαν σε πολύ άσχημο παιχνίδι τον αντίπαλο βασικό κουόρτερμπακ (αντικαταστάθηκε στο β’ μέρος). Η πρώτη εικόνα της ομάδας ήταν άκρως ενθαρρυντική, με πληρότητα σε άμυνα και επίθεση και έναν κόουτς πολύ ικανό. Ο Σμιθ είναι πιο ώριμος από ποτέ, ο Τσαρλς είναι μέσα στους 3-4 καλύτερους ράννινγκ μπακ του πρωταθλήματος και προσφέρει ποικιλοτρόπως, ενώ δίπλα στον Κέλσι που είναι μεγάλη απειλή στο πάσσινγκ παιχνίδι έχει προστεθεί ο εκρηκτικός Μάκλιν που θα κάνει τη διαφορά όσο η σεζόν προχωρά. Κύριο ερώτημα για το βραδινό αγώνα, αν η επιθετική γραμμή θα μπορέσει να προστατεύσει επαρκώς τον κουόρτερμπακ.
            Από την άλλη, η εικόνα των Μπρόνκος παρά τη νίκη είχε αρνητικό πρόσημο. Ναι μεν η άμυνα ανάγκασε τους Ρέηβενς σε ένα απόλυτα αναιμικό παιχνίδι, με τρομερή πίεση από την μπροστινή γραμμή και μία ιντερσέπτιον – κλειδί για τη νίκη - από την ποιοτική πίσω ζώνη, όμως η επίθεση της ομάδας με το Μάννινγκ στα ηνία μοιάζει «ξεδοντιασμένη». Ο 39χρονος μελλοντικός hall of famer είναι σκιά του καλού εαυτού του σε συνέχεια του περσινού β’ μισού της σεζόν, όντας ανήμπορος να απειλήσει βαθιά την αντίπαλη άμυνα, άστοχος ακόμη και σε θεωρητικά εύκολες πάσες και κυριολεκτικά ανίκανος να κινηθεί πίσω από την επιθετική του γραμμή για να αποφύγει την πίεση. Και τα επιθετικά προβλήματα δεν σταματούν εκεί καθώς η επιθετική γραμμή ήταν ασταθής απέναντι σε μία πιεστική άμυνα, ενώ και το ράννινγκ παιχνίδι ήταν ανύπαρκτο με τον Άντερσον που εντυπωσίασε πέρσι να δείχνει ότι έχει χάσει την έκρηξή του. Χαρακτηριστικό της επιθετικής αδυναμίας των Μπρόνκος στον Κυριακάτικο αγώνα, εκτός του ότι δεν σκόραραν ούτε ένα επιθετικό τάτσνταουν, είναι το ότι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην αντίπαλη ρεντ ζόουν (20 γιάρδες από την τελική γραμμή) παρά μόνο μία φορά στην 4η περίοδο! Η θετική πλευρά για τους φίλους των Μπρόνκος είναι ότι ακόμη και με αναιμική επίθεση, η άμυνα είναι τόσο δυναμική που μπορεί να δώσει αρκετές νίκες στην ομάδα.

            ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ, οι Τσιφς έχουν προβάδισμα εντός έδρας με τους θορυβώδεις φιλάθλους τους και τον αγώνα σε prime time ζώνη. Οι άμυνες μοιάζουν το ίδιο δυναμικές, ίσως των Μπρόνκος διαθέτει περισσότερες επιλογές, όμως η εικόνα των επιθέσεων είναι εντελώς διαφορετική. Ο Μάννινγκ θα υποφέρει και αν η άμυνά των Μπρόνκος δεν καταφέρει να δημιουργήσει μεγάλα λάθη ή και να σκοράρει από αυτά, δεν έχουν τύχη στον αγώνα. ΑΣΟΣ και λογικά χαμηλό σκορ, αν και το όριο είναι υποψιασμένα χαμηλό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου