Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

O Μάννινγκ "επέστρεψε", οι Τσιφς "αυτοκτόνησαν"



Τραυματική ήττα για τους Τσιφς, σπουδαία ανατροπή για τους Μπρόνκος στο συναρπαστικό ντέρμπι της AFC Δύσης, το τελικό σκορ 24-31 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, με τους γηπεδούχους να "κλωτσάνε" πολλές ευκαιρίες, να υποπίπτουν σε αδικαιολόγητα λάθη και ουσιαστικά να χαρίζουν τη νίκη στο φινάλε. Επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις ο Μάννινγκ, συνέβαλε στην ανατροπή, ξεπέρασε τις 70,000 γιάρδες συνολικά στην καριέρα του!!!


           
Ο αγώνας ξεκίνησε όπως αναμενόταν, με τις δύο άμυνες να κυριαρχούν και το σκορ στην 1η περίοδο στο 0-0, με τους Τσιφς όμως να χάνουν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν έφτασαν 2 γιάρδες μακριά από το τάτσνταουν και κατάφεραν να μην πάρουν ούτε πόντο καθώς ο Τσαρλς υπέπεσε σε φαμπλ και έδωσε την κατοχή στον αντίπαλο. Ο Μάννινγκ έδειχνε σε συνέχεια των προηγούμενων αγώνων εκτός ρυθμού και άστοχος πίσω από μία εύθραυστη επιθετική γραμμή, ενώ οι Τσιφς έτρεχαν καλύτερα την μπάλα στο γήπεδο. Στο 1ο ντράιβ των γηπεδούχων στη β’ περίοδο, ο Τσαρλς βρήκε άνοιγμα και με εντυπωσιακή κούρσα 34 γιαρδών άνοιξε το σκορ (7-0). Στην αμέσως επόμενη κατοχή των Μπρόνκος, ο Μάννινγκ σαστισμένος από την αντίπαλη πίεση έκανε τραγικό λάθος όταν η άστοχη πάσα του έγινε ιντερσέπτιον και επιστροφή για τάτσνταουν από το ρούκι Πίτερς των γηπεδούχων (14-0)! Το γήπεδο «έγερνε» υπέρ των γηπεδούχων, οι Μπρόνκος έδειχναν εντελώς εκτός αγώνα και στην επόμενη κατοχή ο Μάννινγκ (κοντά στη δικιά του εντ ζόουν) έκανε κι άλλη απαράδεκτη πάσα – δώρο στην αντίπαλη άμυνα, όμως ο αμυντικός Φλέμινγκ πέταξε την ευκαιρία, αδυνατώντας να ολοκληρώσει μία εύκολη ιντερσέπτιον που αν όχι άμεσα θα έφερνε κι άλλους πόντους για την ομάδα του.
           
απογοητευτικές αποφάσεις από τον head coach Reid
Από εκείνο το σημείο και μετά, σα να γύρισε το διακόπτη, ο 39χρονος κουόρτερμπακ με 5 πάσες αλά Μάννινγκ ολοκλήρωσε ένα εντυπωσιακό ντράιβ με το οποίο έγινε το 14-7, δυόμιση λεπτά πριν την ανάπαυλα. Και με το μομέντουμ να έχει αλλάξει χέρια ο κόουτς των γηπεδούχων Ριντ ανεξήγητα στην επόμενη κατοχή, αντί να ξοδέψει το χρόνο και να πάει στα αποδυτήρια μπροστά έχοντας την κατοχή στην αρχή της επανάληψης, έδωσε εντολή για κοντινές πάσες κάτι που στοίχισε αφού ο ταλαντούχος κόρνερμπακ των Μπρόνκος Ταλίμπ «ψάρεψε» τον κουόρτερμπακ Σμιθ και έκανε σπουδαία ιντερσέπτιον 15 γιάρδες από την εντ ζόουν των Τσιφς! Ο Μάννινγκ που ήταν ζεστός από το προηγούμενο ντράιβ δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και άμεσα ισοφάρισε σε 14-14 με πάσα στον τάητ εντ Γκριν!
            Στην 3η περίοδο σαν επανάληψη της 1ης οι άμυνες έσφιξαν και οι ομάδες σκόραραν μόλις από ένα φιλντ με το σκορ 17-17 μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Στην 4η περίοδο και με λιγότερο από 10 λεπτά στο ρολόι, οι Τσιφς με αποτελεσματικό ντράιβ έφτασαν στην αντίπαλη ρεντ ζόουν και ενώ ξανά έδειχναν ότι είχαν τουλάχιστον 3 πόντους στο τσεπάκι, ο κουόρτερμπακ Σμιθ με μία απαράδεκτη πάσα έδωσε κατοχή στον αντίπαλο και άφησε το σκορ ισόπαλο. Οι Μπρόνκος όμως συνέχισαν να υποφέρουν να πάρουν γιάρδες στο γήπεδο και επέστρεψαν άμεσα την μπάλα στους Τσιφς σε καλή θέση. Με λιγότερο από 5 λεπτά αυτή τη φορά οι Τσιφς ξανά με αποτελεσματικό ντράιβ έφτασαν σε θέση σκοραρίσματος και αυτή τη φορά δεν τα θαλάσσωσαν με τον Ντέιβις να κάνει το 24-17 με 2:30 στο χρονόμετρο.
o Charles χάνει την μπάλα...
            Ο χρόνος ήταν περιορισμένος, οι Μπρόνκος ήταν μπλοκαρισμένοι σε όλο το β’ ημίχρονο και η άμυνα των Τσιφς ήθελε ένα τελευταίο στοπ στις 80 γιάρδες που χρειαζόταν η αντίπαλη επίθεση για να πάρουν τον αγώνα. Ο Μάννινγκ όμως, όπως πολλάκις έχει κάνει στην καριέρα του συνέθεσε ένα άψογο ντράιβ, πίσω από μία επιθετική γραμμή που απορρόφησε την πίεση, με γρήγορες εύστοχες πάσες σε Τόμας και Σάντερς και ισοφάρισε για την ομάδα του σε λιγότερο από 2 λεπτά!  
            
... ο Roby την μαζεύει...
Και ενώ το χρονόμετρο έδειχνε 24-24 και 00:36 με την παράταση σχεδόν βέβαια, ο κόουτς των Τσιφς έκανε μία απονενοημένη επιλογή δίνοντας εντολή για επίθεση, ο Τσαρλς έκανε ένα ακόμη φαμπλ δίνοντας την μπάλα στον αντίπαλο! Οι Μπρόνκος μάζεψαν την μπάλα από το χορτάρι, σκόραραν για το 24-31 και δραπέτευσαν με τη νίκη από μία πολύ δύσκολη έδρα!
            Συμπερασματικά, οι Τσιφς ήταν συνολικά καλύτεροι στο γήπεδο, όμως τα τραγικά τους λάθη από προπονητή (2 λάθος αποφάσεις), κουόρτερμπακ (2 ιντερσέπτιονς) και σταρ ράννινγκ μπακ (2 φαμπλ) ουσιαστικά χάρισαν τον αγώνα στους ανταγωνιστές Μπρόνκος. Για τους νικητές πολύ ενθαρρυντικά τα σημάδια από το Μάννινγκ που ήταν ο γνώριμος παίχτης σε κομμάτια της αναμέτρησης και κυρίως στο τελικό ντράιβ, ενώ η ταλαντούχα άμυνα για δεύτερο σερί ματς έδωσε τη νίκη στην ομάδα με δικό της τάτσνταουν! Στο 2-0 οι Μπρόνκος, στο 1-1 οι Τσιφς αλλά το μεγαλύτερο προβάδισμα για τους χθεσινούς νικητές είναι πια ψυχολογικό.
... και σκοράρει για τη νίκη !!!

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου