Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Φουλ των εκπλήξεων!



Ολοκληρώθηκε και 2η αγωνιστική της σεζόν, η οποία ήταν γεμάτη εκπλήξεις με λιγοστά φαβορί να επιβεβαιώνουν την ανωτερότητά τους στο γήπεδο και πολλές εκτιμήσεις από την 1η εβδομάδα να ανατρέπονται. Μεγάλες νίκες για Πάκερς και Κάουμποϊς (πύρρειος η νίκη για τους δεύτερους), εντυπωσιακοί επιθετικά οι Πάτριοτς, με  «σεληνιασμένο» τον Μπρέιντι πέρασαν από το Μπάφαλο!  





           
Μπιλς  32-40  Πάτριοτς
Στο Μπάφαλο, οι πρωταθλητές Πάτριοτς έκοψαν το βήχα στους ενθουσιώδεις Μπιλς με το εντυπωσιακό επιθετικό τους παιχνίδι και τους 40 πόντους ενεργητικό. Ο Μπρέιντι, με έξτρα κίνητρο τις επικρίσεις των αντίπαλων για την εμπλοκή του στο deflategate, ήταν εκπληκτικός, φορτωμένος ουσιαστικά όλη την επίθεση (59 προσπάθειες!!!), πάσαρε για 466 γιάρδες και 3 τάτσνταουν και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στο 2-0. Ο Γκρονκόσκι απέδειξε για ακόμη ένα ματς ότι είναι ασταμάτητος ότι άμυνα και να βρει απέναντί του, ο Έντελμαν συνεχίζει να καταφέρνει να ξεμαρκάρεται ακόμη και μέσα από διπλά μαρκαρίσματα και η επίθεση των Πάτριοτς «πετάει» έχοντας πια και ένα νέο «όπλο». Ο ράννινγκ μπακ Ντιόν Λιούις, που πέρσι βρέθηκε εκτός λίγκας,  φέτος στις 2 πρώτες αγωνιστικές έχει ξεπεράσει τις 200 συνολικά γιάρδες και αποτελεί τον άγνωστο χ για τους αντιπάλους και κάνει τη διαφορά και σε πάσσινγκ και σε ράννινγκ καταστάσεις επιδεικνύοντας τρομερή ευελιξία. Οι ηττημένοι Μπιλς δεν είχαν λύση αμυντικά στο γρήγορο τέμπο και στην ανοιχτή ανάπτυξη του Μπρέιντι και κολακεύονται από το τελικό σκορ καθώς στην 3η περίοδο η διαφορά ήταν στο -20. Κατώτερος των περιστάσεων ο κουόρτερμπακ Τέιλορ, κρατούσε την μπάλα περισσότερο απ’ ότι έπρεπε, δέχθηκε 8 σακς, έκανε 5 μεγάλα λάθη, βελτίωσε τα στατιστικά του στην τελευταία απέλπιδα προσπάθεια ανατροπής.

                Ιγκλς  10-20  Κάουμποϊς
Στη Φιλαδέλφια, οι Κάουμποϊς πέτυχαν πολύ σημαντική νίκη απέναντι στους απαράδεκτους Ιγκλς, όμως έφυγαν απογοητευμένοι από το γήπεδο, διότι ο κουόρτερμπακ Ρόμο έσπασε την κλείδα του και θα μείνει εκτός αγώνων για τουλάχιστον 8 εβδομάδες! Σε συνδυασμό με τη δεδομένη απουσία του Μπράιαντ (τελικά πάει για 10-12 εβδομάδες η ανάρρωσή του) οι Κάουμποϊς χάνουν δραματικά σε επιθετικό ταλέντο και θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια από τους υγιείς για να μείνει η ομάδα στο κυνήγι των play-offs. Αγωνιστικά, η αναμέτρηση ήταν μαρτύριο για τους θεατές με τις δύο ομάδες να υποφέρουν επιθετικά και τους γηπεδούχους να πραγματοποιούν ιστορικά κακό παιχνίδι! Απαράδεκτη η επιθετική γραμμή, έχανε μονίμως τις μονομαχίες και ειδικά στο ράννινγκ παιχνίδι ήταν πραγματικό ναυάγιο. Ο ράννινγκ μπακ Μάρει σε κάθε του προσπάθεια δεχόταν χτυπήματα πίσω από τη γραμμή της επίθεσης και κατέγραψε το απίστευτο στατιστικό των μόλις 2 γιαρδών σε 13 επαφές με πολλές αρνητικές κούρσες. Πολύ κακός και ο κουόρτερμπακ Μπράντφορντ, άστοχος, φοβικός υπό πίεση, χωρίς καμία βοήθεια από τους ρισίβερ του που μοιάζουν ανίκανοι να ξεμαρκαριστούν. Η άμυνα των γηπεδούχων κράτησε την ομάδα στο παιχνίδι μέχρι την 4η περίοδο, περιορίζοντας με τη σειρά της τον αντίπαλο. Τη διαφορά στον αγώνα έκανε ουσιαστικά ένα μπλοκαρισμένο παντ στην 3η περίοδο που κατέληξε σε σπέσιαλ τιμ τάτσνταουν από τους Κάουμποϊς και έκανε το 0-13, το οποίο και αποδείχθηκε βουνό για τη γηπεδούχο επίθεση που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Θετική ήταν η εικόνα στο τέλος του αγώνα για τον αντικαταστάτη του Ρόμο, Γουίτεν, που είχε 7/7 πάσες και ένα τάτσνταουν.          

               
Πάκερς  27-17  Σίχοκς
Στην Γκριν Μπέι, νικητές του μεγάλου ντέρμπι της NFC, βγήκαν οι γηπεδούχοι Πάκερς σε μία αναμέτρηση που ήταν πολύ πιο ανταγωνιστική και αμφίρροπη απ΄ ότι δείχνει το τελικό +10 για τους γηπεδούχους. Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν ανύπαρκτοι επιθετικά (13-3) όμως ήταν παράσημο ο περιορισμός του Ρότζερς που συνηθίζει να ξεκινά εκρηκτικά στα εντός έδρας ματς. Στην επανάληψη με δύο πειστικά ντράιβ που στηρίχθηκαν στον Ουίλσον και με σερί 0-14 οι Σίχοκς πέρασαν μπροστά και έδειξαν ότι έχουν σφυγμό στον αγώνα. 16-17 το σκορ μπαίνοντας στην 4η περίοδο, όπου μίλησε η κλάση του Ρότζερς. Ο 31χρονος κουόρτερμπακ είχε συνολικά 9/9 πάσες για 91 γιάρδες και 1 τάτσνταουν στην περίοδο και «καθάρισε» για την ομάδα του. Στο πλέον κομβικό σημείο της αναμέτρησης με 6:30 λεπτά στο χρονόμετρο και το σκορ στο 24-17, ο νεαρός αμυντικός Έλιοτ των Πάκερς έκανε την ιντερσέπτιον σε κοντινή πάσα του Ουίλσον στο κέντρο του γηπέδου και μ’ αυτή την κατοχή ο Ρότζερς «σκότωσε» το ματς.  Ο πλέον ταλαντούχος πασέρ του πρωταθλήματος πήρε ρεβάνς για την περσινή ήττα από τους Σίχοκς και χρειάστηκε να το κάνει με πολλές ελλείψεις δίπλα του. Ο Νέλσον ως γνωστόν είναι εκτός όλη τη σεζόν, ο Κομπ αγωνίστηκε με πρόβλημα στη μέση, ο Άνταμς χτύπησε στον αγώνα και έχασε μεγάλο μέρος του, ενώ και ο βασικός ράννινγκ μπακ Λέισι τέθηκε νοκ άουτ πολύ νωρίς στο πρώτο ημίχρονο. Όσο θα είναι υγιής ο Ρότζερς οι Πάκερς θα είναι το φαβορί της NFC. Για τους Σίχοκς, παρά την ήττα υπήρξαν και θετικά συμπεράσματα, όπως το ότι απέναντι στον Ρότζερς η πίσω ζώνη άμυνας δεν εκτέθηκε με τους Σεντ και Μπέρλι να έχουν μεγάλο ρόλο, ενώ και ο Ουίλσον, όταν του έλυσε τα χέρια ο επιθετικός συντονιστής απέδειξε με τα δύο επιτυχημένα ντράιβ ότι μπορεί να κάνει πολλά. Στα αρνητικά, άφαντος ο τάητ εντ Γκράχαμ και αναποτελεσματικός ο Λυντς για δεύτερο σερί ματς. Στο 2-0 οι Πάκερς και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έτεροι διεκδικητές της περιφέρειας, αν και πολύ νωρίς για κάθε πρόβλεψη, δύσκολα θα χάσουν το #1 στη NFC. Στο 0-2 οι Σίχοκς, βρέθηκαν ξανά από νωρίς να κυνηγούν ακόμη και μέσα στην ίδια ντιβίζιον, η ομάδα αναμένεται να βελτιωθεί στη συνέχεια και σε συνδυασμό με το ευνοϊκό πρόγραμμα θα επιστρέψει στις επιτυχίες.

               
ο Eifert σκοράρει
Μπένγκαλς  24-17  Τσάρτζερς
Στο Σινσινάτι και σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ισορροπημένες αναμετρήσεις της αγωνιστικής, οι Μπενγκαλς πήραν τη νίκη στα σημεία και πήγαν στο 2-0.  Οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τους γηπεδούχους να επικρατούν γιατί είχαν καλύτερες λύσεις στην αντίπαλη ρεντ ζόουν. Πολύ συνεπές παιχνίδι από τον Ντάλτον, εύκολο το έργο του όταν έχει συμπαίκτες, όπως οι Γκριν και Άιφερτ. Σπουδαίος προχθές και ο ράννινγκ μπακ Μπερνάρντ που πήρε το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, διότι ο βασικός Χιλλ, έκανε 2 φαμπλ. Για τους ηττημένους καλό παιχνίδι από τον κουόρτερμπακ Ρίβερς, ανεβασμένος ο ρούκι ράννινγκ μπακ Γκόρντον και πάντα πολύ επικίνδυνος ο πολυσύνθετος μπακ Γούντχεντ. Σε πολύ καλή φόρμα οι Μπένγκαλς, ίσως σε λάθος εποχή, δεν μπορούν να είναι απογοητευμένοι με την ήττα οι Τσάρτζερς, δείχνουν ότι έχουν τα στοιχεία να διεκδικήσουν πραγματικά την ντιβίζιον τους.

               
Στίλερς  43-18  49ερς
Στο Πίτσμπεργκ, ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του εντός έδρας επιθετικού σόου των Στίλερς με τον Ρόθλισμπεργκερ πάντα πρωταγωνιστή σε εξαιρετικές ερμηνείες!  Εκπληκτική η επαφή του και η σύνδεση του με τους ρισίβερ σε βαθιές μπαλιές, ήταν αλάνθαστος, έγραψε 369 γιάρδες και 3 τάτσνταουν σε μόλις 27 προσπάθειες! Ο αγώνας ξέφυγε από νωρίς υπέρ των γηπεδούχων, που σκόραραν κατά βούληση, παρά τις επιθετικές απουσίες των Μπελ και Μπράιαντ. Οι αντικαταστάτες Ουίλιαμς και Χάουαρντ-Μπέι ήταν κάτι παραπάνω από επαρκείς και η άμυνα των 49ερς που μόλις 6 μέρες πριν είχε κρατήσει τους Βάικινγκς στους 3 πόντους ξεγυμνώθηκε. Οι φιλοξενούμενοι υπέφεραν και επιθετικά να βρουν ρυθμό και το μεγάλο μέρος της επιθετικής τους παραγωγής ήρθε όταν ήταν πια πολύ αργά και το σκορ βαρύ γι αυτούς. Αναποτελεσματικό παιχνίδι και από τον ράννινγκ μπακ Χάιντ, που εντυπωσίασε στην πρεμιέρα, δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι και αποχώρησε. Για τους Στίλερς που διαθέτουν την πλέον εκρηκτική επίθεση από πέρσι, επιστρέφει ο Μπελ την επόμενη αγωνιστική στο ταξίδι για το Σεντ Λούις και η επίθεση γίνεται ακόμη πιο τρομακτική για τους αντιπάλους.

               
ο Julio Jones εν δράσει
Τζάιαντς  20-24  Φάλκονς
Στη Νέα Υόρκη, οι Τζάιαντς υπέστησαν νέα ήττα με ανατροπή στην 4η περίοδο και ενώ είχαν πάλι προβάδισμα 10 πόντων, όπως και την προηγούμενη Κυριακή στο Ντάλας! Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, έδειξαν να ξεφεύγουν στην 3η περίοδο οι γηπεδούχοι με 20-10 και κατοχή μέσα στην αντίπαλη ρεντ ζόουν. Ένα φαμπλ όμως του Μάννινγκ και η αλλαγή κατοχής εκεί, άλλαξε όλο το μομέντουμ και οι Φάλκονς ξεκίνησαν τη μεγάλη ανατροπή. Ο κουόρτερμπακ Ράιαν με αξιοσημείωτη ψυχραιμία και ο σταρ ρισίβερ Τζόουνς με απίθανες υποδοχές γύρισαν τον αγώνα με ένα επί μέρους 0-14 για το πρώτο διπλό της χρονιάς και το 2-0 ξεκίνημα για την ομάδα της Ατλάντα. Στον αντίποδα, 0-2 για τους Τζάιαντς και μεγάλη γκρίνια για το Μάννινγκ και τον κόουτς Κάφλιν, αναιμικό το ράννινγκ παιχνίδι, μοναδική όαση ο απίθανος ρισίβερ Μπέκαμ, θύμισε τα «όργια» που έκανε πέρσι με την προχθεσινή του εμφάνιση.

o Matt Jones σκοράρει
                Ρέντσκινς  24-10  Ραμς
Στην Ουάσινγκτον, οι γηπεδούχοι Ρέντσκινς πήραν πειστική νίκη επί των Ραμς και φανέρωσαν στοιχεία που έλειπαν τα δύο τελευταία χρόνια από την ομάδα. Έναν αλάνθαστο κουόρτερμπακ στο πρόσωπο του Κάζινς που είχε μόλις 4 άστοχες πάσες (23/27), μία επιθετική γραμμή που κυριάρχησε απόλυτα στον αγώνα, ένα εξαιρετικό δίδυμο ράννινγκ μπακ που όρισαν τον αγώνα και μία πολύ ικανοποιητική αμυντική συμπεριφορά συνολικά σε συνέχεια της πρεμιέρας. Ο ρούκι ράννινγκ μπακ Ματ Τζόουνς ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα με 123 γιάρδες και 2 σκορ, σε παίχτη-κλειδί εξελίσσεται ο τάητ εντ Ριντ.  Προβάδισμα από νωρίς για τους γηπεδούχους, 17-0 ημίχρονο, ουδέποτε απειλήθηκαν ουσιαστικά μέσα στον αγώνα. Από την άλλη, απότομη προσγείωση για τους Ραμς που μετά από τη μεγάλη νίκη επί των Σίχοκς ήταν απογοητευτικοί στον Κυριακάτικό αγώνα. Η περίφημη αμυντική γραμμή που διέλυσε τους περσινούς φιναλίστ, χειραγωγήθηκε από τους Ρέντσκινς και στο πάσσινγκ και κυρίως στο ράννινγκ παιχνίδι, ενώ αποκαρδιωτική ήταν όλη η επίθεση, με τον κουόρτερμπακ Φόουλς να είναι ξανά ένα θνητός με μόλις 150 γιάρδες συγκομιδή και σχεδόν 50% ευστοχία. Στο 1-1 αμφότερες ομάδες με ανάμεικτα συναισθήματα οι δύο πρώτες αγωνιστικές εκατέρωθεν.

               
χαμόγελα για τον Winston
Σέιντς  19-26  Μπακανίρς
Στη Νέα Ορλεάνη, το δράμα των γηπεδούχων Σέιντς από πέρσι συνεχίστηκε και φέτος, με την 6η συνεχόμενη εντός έδρας ήττα και μία ακόμη τραγική εμφάνιση απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε διασυρθεί στην έδρα του! Οι Μπακανίρς εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των γηπεδούχων και σε άμυνα και επίθεση συνήλθαν από την προ εβδομάδας ντροπιαστική ήττα και  ισοφάρισαν το σκορ. Ο ρούκι κουόρτερμπακ των νικητών Ουίνστον ήταν εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με το τραυματικό του ντεμπούτο, είχε δύο πολύ όμορφες πάσες, μία κοντινή κούρσα για σκορ, αλλά και ένα φαμπλ σε κρίσιμο σημείο που δε στοίχισε. Για τους απογοητευτικούς Σέιντς δεν φαίνεται βελτίωση στον ορίζοντα, με την άμυνα να υποκύπτει σε έναν επιρρεπή ρούκι κουόρτερμπακ, ενώ επιθετικά ο κουόρτερμπακ Μπριζ δεν είναι πια ο ίδιος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Και εκτός από την ήττα και την κακή εμφάνιση, αποκόμισε και τραυματισμό,  ο οποίος τον αφήνει πιθανότατα εκτός επόμενου αγώνα. Αναποτελεσματικό το ράννινγκ παιχνίδι απέναντι σε μία αμυντική γραμμή που κυριαρχούσε και πολύ συντηρητικό πάσσινγκ παιχνίδι με ρισίβερ που δεν τυγχάνουν της εμπιστοσύνης του προπονητή. Στο 0-2 οι Σέιντς και με τον Μπριζ να είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τη συνέχεια, η σεζόν ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο. 

o Fitzgerald βουτά στην end zone!
                Μπερς  23-48  Κάρντιναλς
Στο Σικάγο, οι Κάρντιναλς πήραν εύκολη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλευόμενοι τα αντίπαλα λάθη και τον τραυματισμό του Κάτλερ, που μέχρι την φάση της ιντερσέπτιον που οδήγησε στο τράβηγμα ήταν άψογος (8/8 για 120γ). Εμφανώς καλύτερα προπονημένη και δομημένη η φιλοξενούμενη ομάδα, σκόραρε με όλους τους πιθανούς τρόπους, ο κουόρτερμπακ Πάλμερ στις λίγες προσπάθειες που χρειάστηκε να πάρει βρήκε τρεις φορές το βετεράνο ρισίβερ Φιτζέραλντ για τάτσνταουν, ενώ και το ράννινγκ παιχνίδι με τους δύο Τζόνσον ήταν παραγωγικό. Τρομερή έκρηξη φανέρωσε ο ρούκι εκ των δύο, Ντέιβιντ, που σκόραρε και από επιστροφή λακτίσματος. Οι ηττημένοι Μπερς ξεκίνησαν πολύ ελπιδοφόρα τον αγώνα, όμως ο τραυματισμός του Κάτλερ στοίχισε, και στην επανάληψη εκτέθηκαν αμυντικά, φανερώνοντας τις περσινές αδυναμίες, ενώ και ο αντικαταστάτης κουόρτερμπακ Κλόζεν ήταν αρνητικός. Στο 2-0 οι Κάρντιναλς, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα είναι εκ των διεκδικητών για τα play-offs της περιφέρειας, από νωρίς στον πάτο της λίγκας οι Μπερς που χάνουν και τον Κάτλερ πιθανώς για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες, με τον επόμενο αγώνα να είναι στη φωλιά των πληγωμένων Σίχοκς…

               
σπουδαία εμφάνιση για τον Peterson
Βάικινγκς  26-16  Λάιονς
Στη Μινεσότα, οι γηπεδούχοι Βάικινγκς έσβησαν την τραυματική εμπειρία της πρεμιέρας με μία πολύ καλή εμφάνιση και εύκολη νίκη επί των ανταγωνιστών Λάιονς. Αυτή τη φορά ο Πίτερσον τροφοδοτήθηκε αφειδώς (29+2 επαφές) και ο εκρηκτικός μπακ έκανε τη διαφορά στην επίθεση της ομάδας με 192 γιάρδες συνολικά! Το βάρος έφυγε από τα χέρια του Μπριτζγουότερ και ο νεαρός στις λίγες προσπάθειες που πήρε ήταν ιδιαιτέρως εύστοχος, ήταν συγκεντρωμένος, ενώ σκόραρε και με κοντινή κούρσα. Από την πλευρά των ηττημένων, δεν υπήρχε καμία επιθετική ισορροπία με τον αγωνιζόμενο τραυματία Στάφορντ να επιχειρεί 53 πάσες και το ράννινγκ παιχνίδι να είναι ανύπαρκτο. Σκόραρε ο Κάλβιν Τζόνσον, δείχνοντας σε καλύτερη κατάσταση από την πρεμιέρα, όμως η συνολική επίθεση της ομάδας ήταν εκτός ρυθμού. Επιπλέον, δεν είχαν αντίδοτο για τις προσπάθειες του αντίπαλου ράννινγκ μπακ και η ήττα ήρθε με απογοητευτικό τρόπο. Στο 1-1 οι Βάικινγκς, υποδέχονται τους Τσάρτζερς την επόμενη Κυριακή, άσχημη εικόνα από τους Λάιονς στο ξεκίνημα, 0-2 ρεκόρ και πολύ δύσκολο πρόγραμμα να ακολουθεί.

               
Μπράουνς  28-14  Τάιτανς
Στο Κλίβελαντ, η μονομαχία των δύο άπειρων κουόρτερμπακ έβγαλε νικητή το δευτεροετή Μανζίλ, όμως ο αγώνας κρίθηκε στις γραμμές, όπου οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, άσκησαν τρομερή πίεση (7 σακς) και σε μόνιμη βάση χαλούσαν το παιχνίδι των αντιπάλων. Ο κουόρτερμπακ των νικητών είχε ένα πολύ περίεργο ματς, με αναποτελεσματικότητα στην πλειοψηφία των προσπαθειών του και μόλις 8/15 πάσες εκ των οποίων όμως οι 2 ήταν 50+ γιαρδών στην πλάτη της άμυνας για τον ρισίβερ Μπέντζαμιν και ισάριθμα εντυπωσιακά τάτσνταουν που έκαναν τη διαφορά στον αγώνα! Από την πλευρά των Τάιτανς, ο ρούκι Μαριότα που προερχόταν από μαγικό ντεμπούτο, έδειξε σαστισμένος από τη συνεχή αντίπαλη πίεση, ήταν άστοχος υπό κακές συνθήκες, υπέπεσε σε δύο φαμπλ και πήρε ένα καλό μάθημα για το πρωτάθλημα. Στο 1-1 οι ομάδες που δε μοιάζουν καθόλου με διεκδικητές στην AFC, χρειάζονται συνεπές και αξιόπιστο παιχνίδι από τη θέση του κουόρτερμπακ για το βήμα παραπάνω.

o Allen Robinson εν δράσει
                Τζάγκουαρς  23-20  Ντόλφινς
Στο ντέρμπι της Φλόριντα νικητές αναδείχθηκαν οι γηπεδούχοι Τζάγκουαρς με ένα φιλντ γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Αναπάντεχα, το πρώτο μέρος της αναμέτρησης υπήρξε επιθετικό σόου για τις δύο ομάδες και ιδιαιτέρως για τον Μπορτλς και τον Ρόμπινσον των γηπεδούχων, οι οποίοι συνδέθηκαν με βαθιές μπαλιές για 155 γιάρδες και 2 τάτσνταουν πριν το ημίχρονο, 0 εις το πηλίκο στη συνεργασία τους στο υπόλοιπο του αγώνα. 20-13 το σκορ στην ανάπαυλα, οι άμυνες έσφιξαν στο 2ο ημίχρονο, ο γηπεδούχος κουόρτερμπακ στο μοναδικό παραγωγικό του ντράιβ στην επανάληψη έστειλε στο γήπεδο τον κίκερ από πολύ ευνοϊκή θέση για το νικητήριο λάκτισμα. Σημαντικά τα θέματα στους ηττημένους Ντόλφινς, που δεν είχαν καμία ανάπτυξη στο ράννινγκ παιχνίδι, ενώ και η καλοπληρωμένη αμυντική γραμμή κατέγραψε 0 σακς με ισχνή πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ. Παραγωγικός ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ και το δίδυμο των ρισίβερ Λάντρι – Μάθιουζ, όμως υστέρησε στα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού η φιλόδοξη ομάδα από το Μαϊάμι και η εκτός προγράμματος ήττα από τους Τζάγκουαρς, την αφήνει ένα βήμα πίσω. Έσπασαν αρνητικό σερί 10 συνεχόμενων ηττών το μήνα Σεπτέμβρη οι Τζάγκουαρς.

               
Ρέιντερς  37-33  Ρέηβενς
Στο Όκλαντ, έγινε μία από τις εκπλήξεις της αγωνιστικής με τους Ρέιντερς να επικρατούν των ισχυρών Ρέηβενς και να τους στέλνουν στον πάτο της ντιβίζιον τους με 0-2 ρεκόρ. Ο δευτεροετής κουόρτερμπακ Καρ με ανάρρωση εξπρές από το χτύπημα της περασμένης εβδομάδας, αγωνίστηκε κανονικά και ήταν σε εξαιρετική κατάσταση πασάροντας για 351 γιάρδες και 3 τάτσνταουν στην άμυνα των Ρέηβενς που πριν από λίγες μέρες είχε κρατήσει στο μηδέν τον Μάννινγκ! Εκπληκτικό το δίδυμο των ρισίβερ Κραμπτρι και Κούπερ για τους νικητές ταλαιπώρησαν τους φιλοξενούμενους. Οι Ρέηβενς σε πλήρη αντίθεση με την εμφάνισή τους στην πρεμιέρα, ήταν τρομερά παραγωγικοί στο πάσσινγκ παιχνίδι με το βετεράνο ρισίβερ Σμιθ και το νεαρό τάητ εντ Γκίλμορ να ξεχωρίζουν. Άστοχος σε εύκολη πάσα στην αντίπαλη εντ ζόουν και κομβική φάση στα τελευταία λεπτά ο, πολύ καλός γενικά στο ματς, Φλάκο, απαράδεκτη συνολικά η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας, αποδείχθηκε δυσαναπλήρωτο το κενό του Σαγκς.

ο Newton ίπταται για το touchdown!!!
                Πάνθερς  24-17  Τέξανς
Στη Σάρλοτ της Καρολάινα, οι Πάνθερς επικράτησαν των Τέξανς και έκαναν το 2/2 χάρη σε 3 εξαιρετικές ενέργειες τους απίθανου κουόρτερμπακ τους. Η αναμέτρηση ήταν κακή από άποψη θεάματος με τις δύο ομάδες να υποφέρουν επιθετικά, ιδιαιτέρως στο πρώτο ημίχρονο. Τη διαφορά στην αναμέτρηση έκανε ο Νιούτον που με 2 όμορφες βαθιές τάτσνταουν πάσες για τους Γκιν και Μπράουν και ένα εκπληκτικό ράννινγκ σκορ από κοντά καθάρισε τη νίκη. Αναιμικοί επιθετικά οι φιλοξενούμενοι Τέξανς, ο Μάλετ που ξεκίνησε βασικός δεν ήταν αναβάθμιση στη θέση του κουόρτερμπακ, όντας πολύ άστοχος , ενώ το κενό του Φόστερ στο ράννινγκ παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από εμφανές με την ομάδα να μετρά ρεκόρ 1-12 όταν αυτός απουσιάζει. Ο βετεράνος μπακ προπονήθηκε την προηγούμενη βδομάδα και είναι πιθανό να επιστρέψει την Κυριακή.  

               
o Revis κάνει τη διαφορά στην άμυνα των Jets
 
Κολτς  7-20  Τζετς
Το πρόγραμμα της αγωνιστικής ολοκληρώθηκε με ακόμη μία έκπληξη (θεωρητικά) καθώς τα ξημερώματα οι Τζετς κυριάρχησαν εκτός έδρας των Κολτς και έκαναν το 2-0. Πολύ καλύτεροι στον αγώνα οι φιλοξενούμενοι, είχαν τον απόλυτο έλεγχο από νωρίς και με εξαιρετική άμυνα κράτησαν στο μηδέν την πληθωρική επίθεση των Κολτς για 3 ½ περιόδους! Διαρκής πίεση στον Λακ και άψογη κάλυψη στα μετόπισθεν με την ποιότητα του Ρίβις να βγάζει μάτι. Ο βετεράνος κόρνερμπακ ήταν ο MVP της αναμέτρησης με την ικανότητά του να εξαφανίζει τους αντίπαλους ρισίβερ, συνέβαλλε σε δύο φαμπλ και ολοκλήρωσε μία ιντερσέπτιον. Οι νικητές είχαν πολύ ώριμο παιχνίδι και επιθετικά παρόλο που το ράννινγκ παιχνίδι τους περιορίστηκε, με το γυρολόγο κουόρτερμπακ Φιτζπάτρικ να είναι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του και τους βετεράνους ρισίβερ Μάρσαλ και Ντέκερ (σκόραραν αμφότεροι) να εκμεταλλεύονται τις πολλές και σημαντικές απουσίες στην πίσω ζώνη άμυνας των Κολτς. Για τους γηπεδούχους, ο Λακ ήταν πολύ κακός στον αγώνα με 3 ιντερσέπτιονς και 1 φαμπλ, εκβίασε προσπάθειες, έδειξε μπερδεμένος από το αντίπαλο αμυντικό σύστημα και επωμίζεται το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη δεύτερη ήττα στο ξεκίνημα της σεζόν. Η εικόνα των, πολύ φιλόδοξων φέτος, Κολτς ήταν εν γένει απογοητευτική, εκκινούν όπως και πέρσι με 0-2, όμως η αδυναμία της ντιβίζιον τους, αφήνει την αισιοδοξία για επιστροφή στις επιτυχίες.
               


1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα

    Ευχαριστούμε για το άρθρο. Μήπως θα ήταν καλύτερα να μην αλλάζατε τη σειρά των ομάδων σε ότι αφορά το σκορ, και να τα αναφέρεται όπως γίνεται επίσημα στο NFL (o φιλοξενουμενος πρώτα)?

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή