Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Προαναγγελία Πρεμιέρας



Η 2015 σεζόν είναι πια εδώ και το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής περιλαμβάνει 13 Κυριακάτικους αγώνες και 2 τη Δευτέρα. Ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Κάουμποϊς-Τζάιαντς και Μπρόνκος-Ρέηβενς ενώ εκτός έδρας δοκιμάζονται τα φαβορί Σίχοκς, Πάκερς και Κολτς. Διαβάστε παρακάτω την προαναγγελία των αγώνων και τις στοιχηματικές επιλογές που προκύπτουν:



Στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα οι Τζάγκουαρς υποδέχονται τους Πάνθερς σε ένα από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια της πρεμιέρας. Οι γηπεδούχοι φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν μία νικηφόρα σεζόν μετά από αρκετά χρόνια και ο νεανικός κορμός στην επίθεση αφήνει ελπίδες. Απόλυτη ελευθερία έχει πια ο δευτεροετής κουόρτερμπακ Μπορτλς αναμένεται πιο ώριμος φέτος, έτοιμος να βοηθήσει από την πρώτη μέρα ο ράννινγκ μπακ Γιέλντον. Σημαντική απουσία αυτή του νεοφερμένου ταλαντούχου τάητ εντ Τζούλιους Τόμας και του βασικού αμυντικού Μαρκς. Οι Πάνθερς προερχόμενοι από 2 σερί κατακτήσεις της ντιβίζιον θεωρούνται 3ο φαβορί φέτος και αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την σημαντικότατη απώλεια του Μπέντζαμιν. Ο #1 ρισίβερ της ομάδας τραυματίστηκε στο γόνατο, θα χάσει όλη τη σεζόν και αφήνει «γυμνό» το ήδη αδύναμο πασσινγκ παιχνίδι της ομάδας. Η άμυνα έκλεισε την περσινή χρονιά σε πολύ υψηλό επίπεδο και αν συνεχίσει από κει που έμεινε μπορεί να δώσει αρκετές νίκες στην ομάδα. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ ο αγώνας είναι ξεκάθαρο no bet και περιμένουμε να δούμε πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες.
            Στη Νέα Υόρκη, οι ενισχυμένοι Τζετς φιλοξενούν τους Μπράουνς που μοιάζουν να παραμένουν στα χαμηλά πατώματα της AFC. Οι γηπεδούχοι θα ξεκινήσουν με το βετεράνο Φιτζπάτρικ στα ηνία και το πεπειραμένο δίδυμο Μάρσαλ – Ντέκερ στους ρισίβερ. Πλήγμα ο τραυματισμός του βασικού τάητ εντ Αμάρο, μειώθηκαν τα προβλήματα στη γεμάτη αμυντική γραμμή. Μοναδικός απών ο Ουίλκερσον που είναι τιμωρημένος Η άμυνα της ομάδας έχει τις μονάδες και την τεχνική ηγεσία να γίνει ακόμη και η καλύτερη στη λίγκα θα έχει μάλλον εύκολο έργο την Κυριακή απέναντι σε μία από τις πιο αναιμικές επιθέσεις του πρωταθλήματος. Οι Μπράουνς με τον ασταθή γυρολόγο κουόρτερμπακ ΜακΚάουν βασικό, τον πλέον αδύναμο κορμό ρισίβερ και τον φιλότιμο Κροουέλ ως #1 ράννινγκ μπακ δεν μοιάζουν ως απειλή για καμία άμυνα, Αντιθέτως το αμυντικό κομμάτι της ομάδας είναι σε ανοδική πορεία την τελευταία 2ετία με μονάδες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ επιλογή αποτελεί το χαμηλό σκορ καθώς πρόκειται για μονομαχία που οι άμυνες ξεχωρίζουν. Αν δεν υπάρξει σκορ από αμυντικές προσπάθειες ή τις σπέσιαλ τιμς πολύ δύσκολα θα ξεπεραστεί το σύνολο των 40 πόντων.
            Πρεμιέρα στη NFC Βορρά με το κλασικό ντέρμπι στο Σικάγο. Οι απογοητευτικοί πέρσι Μπερς υποδέχονται τους Πάκερς που αποτελούν ένα από τα μεγάλα φαβορί ακόμη και για τον τίτλο. Με την περσινή εικόνα υπάρχει χαοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Από τη μία για τους Πάκερς υπάρχει ο καλύτερος κουόρτερμπακ του πρωταθλήματος και περσινός MVP στο όνομα του Ρότζερς και από την άλλη για τους Μπερς ο πλέον αποκαρδιωτικός κουόρτερμπακ Κάτλερ. Ο οποίος Κάτλερ απέναντι στους Πάκερς μετρά ρεκόρ 1-12!!! Νέο προπονητικό επιτελείο στους γηπεδούχους, αναμένεται να πάρει χρόνο μέχρι να μπει το καράβι στη σωστή πορεία. Οι φιλοξενούμενοι παρά την τεράστια απώλεια του Νέλσον που χάνει τη σεζόν διαθέτουν μία άκρως εκρηκτική επίθεση και βαθύ ρόστερ για να φτάσουν μακριά. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ το διπλό είναι πολύ πιθανό δίχως να αποτελεί ευκαιρία η τιμή στην οποία δικαιολογημένα προσφέρεται.
            Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της πρεμιέρας διεξάγεται στο Μπάφαλο, όπου οι φιλόδοξοι Μπιλς αναμετρώνται με τους Κολτς  του Λακ. Η συνάντηση μοιάζει ισορροπημένη καθώς στο πυρηνικό επιθετικό οπλοστάσιο των Κολτς, οι Μπιλς αντιπαρατάσσουν την καλύτερη αμυντική γραμμή της λίγκας και την αμυντική ευφυΐα του νέου κόουτς Ράιαν. Απών από τον αυριανό αγώνα ο τιμωρημένος Ντάριους. Βασικός κουόρτερμπακ για τους γηπεδούχους θα ξεκινήσει ο ευέλικτος Ταιρόντ Τέιλορ, ο οποίος από το #3 στην ιεραρχία που βρισκόταν την άνοιξη κατάφερε να κερδίσει τη θέση χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις του στην preseason και θα κάνει και το προσωπικό του ντεμπούτο στη λίγκα παρόλο που δεν πρόκειται για ρούκι. Ποιοτικούς συμπαίχτες διαθέτει στα πρόσωπα των Γουάτκινς, Γουντς, Κλέι και Χάρβιν ακόμη και αν απουσιάσει ο βασικός ράννινγκ μπακ Μακόι που είναι αμφίβολος για αύριο. Οι φιλοξενούμενοι καθοδηγούμενοι από το Λακ κάνουν ένα βήμα παραπάνω κάθε χρονιά στα play-offs και φέτος ο στόχος είναι το superbowl. Επιθετικά η ομάδα σφύζει από ταλέντο πλέον με τις προσθήκες των πολύπειρων Γκορ και Τζόνσον, όμως υπάρχει ανησυχία αμυντικά και κυρίως στην αναχαίτιση του αντίπαλου ράννινγκ παιχνιδιού. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ έχει αξία ο άσος των Μπιλς που δίνεται σε τιμές αουτσάιντερ. Οι γηπεδούχοι θα είναι ενθουσιώδης στην εντός έδρας πρεμιέρα και οι Κολτς πέρσι επέδειξαν αδυναμία να διαχειριστούν δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια.  
            Στο Χιούστον, οι Τέξανς φιλοξενούν τους Τσιφς σε μία αναμέτρηση που αναμένεται ισορροπημένη. Αμφότερες οι άμυνες έχουν εξίσου μεγάλη δυναμική και οι ηγέτες τους Γουάτ και Χιούστον αντίστοιχα καταστρέφουν τα αντίπαλα πλάνα σε μόνιμη βάση. Επιθετικά, η ζυγαριά κλίνει ελαφρά προς τη μεριά των Τσιφς καθώς έχουν πολύ πιο αξιόπιστη λύση στη θέση του κουόρτερμπακ με τον έμπειρο Άλεξ Σμιθ. Για τους Τέξανς βασικός θα ξεκινήσει ο Χόγιερ που κέρδιζε τον ανταγωνισμό της preseason. Τραυματίας και θα λείψει περίπου για 2 μήνες ο βασικός ράννινγκ μπακ των Τέξανς Φόστερ, αντικαταστάτης ο Μπλου. Από την άλλη ο ράννινγκ μπακ Τσαρλς είναι ο πλέον πολυσύνθετος στη θέση και από φέτος δεν θα αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη επιθετική λύση καθώς στο Κάνσας ήρθε ο πολύ καλός ρισίβερ Μάκλιν. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ το under είναι η πιο ελκυστική επιλογή έχοντας υπόψη τις άμυνες των ομάδων, όμως το χαμηλό όριο ρίχνει την αξία στο σημείο.
            Στην πρωτεύουσα οι προβληματικοί Ρέντσκινς υποδέχονται τους ενισχυμένους και ιδιαιτέρως φιλόδοξους Ντόλφινς. Το κακοπαιγμένο σίριαλ του Γκρίφιν μοιάζει να τελειώνει στην Ουάσινγκτον, με τον πρώην #2 του ντραφτ και ρούκι της χρονιάς να έχει χάσει κάθε εκτίμηση μέσα στα αποδυτήρια και κυρίως το θέση του στο βασικό σχήμα. Την Κυριακή βασικός κουόρτερμπακ για τους γηπεδούχους Ρέντσκινς θα είναι ο Κάζινς, που έχει να επιδείξει ταλέντο αλλά και επιρρέπεια στα λάθη. Σε γενικές γραμμές το ρόστερ είναι ενισχυμένο σε σχέση με πέρσι, όμως η αύρα της ομάδας είναι πολύ αρνητική με τον προπονητή στην ηλεκτρική καρέκλα και παίχτες απρόθυμους. Οι Ντόλφινς από την άλλη βγάζουν μία ευφορία και μοιάζουν έτοιμοι για το μεγάλο βήμα. Ο Εντόμακα Σου που ήρθε μετά βαΐων και κλάδων έχει δώσει τρομερή δύναμη στην αμυντική γραμμή, η οποία αναμένεται να «κακοποιήσει» πολλούς κουόρτερμπακ φέτος. Ο δικός τους κουόρτερμπακ Τάνεχιλ κάνει μικρά αλλά σταθερά βήματα βελτίωσης κάθε χρόνο και στον 4η πλέον σεζόν της καριέρας του έχει την υποχρέωση να αναδειχθεί ηγέτης της ομάδας. Το πάσσινγκ οπλοστάσιο στα χαρτιά δείχνει πιο επικίνδυνο για τους αντιπάλους και ο ράννινγκ μπακ Λαμάρ Μίλερ προέρχεται από πολύ καλή σεζόν. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ το διπλό των Ντόλφινς αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά σημεία της αγωνιστικής και η απόδοση του δεν είναι κακή.
            Με ντέρμπι εντός ντιβίζιον ξεκινά η σεζόν για τους περσινούς φιναλίστ και προπέρσινους πρωταθλητές Σίχοκς η 2015 σεζόν καθώς ταξιδεύουν στην έδρα των Ραμς. Στο Σεντ Λούις οι γηπεδούχοι έχουν επικρατήσει των Σίχοκς στις 2 από τις 3 τελευταίες αναμετρήσεις με το περσινό ματς να μένει στη μνήμη για τα τρικ των σπέσιαλ τιμς των Ραμς. Οι γηπεδούχοι έχουν νέο κουόρτερμπακ στα ηνία με το Φόουλς να αντικαθιστά τον Μπράντφορντ και αλλαγή μένει να αποδειχθεί αν θα είναι αναβάθμιση ή υποβάθμιση. Ο Φόουλς ήταν μαγικός το 2013 για τους Ιγκλς, πέρσι ήταν πολύ κατώτερος μέχρι να τραυματιστεί. Ο Γκέρλι που επιλέχθηκε στο #10 του ντραφτ αναρρώνει ακόμη και δεν θα αγωνιστεί το Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα βασικός ράννινγκ μπακ της ομάδας να ξεκινά ο Μέισον. Φτωχός σε παραγωγικότητα ο κορμός των ρισίβερ, ίσως η αλλαγή του κουόρτερμπακ αποδειχθεί ευεργετική. Οι Σίχοκς έχουν και αυτοί τα προβλήματά τους μπαίνοντας στη σεζόν, τα οποία επικεντρώνονται στην πίσω ζώνη άμυνας. Οι Σέρμαν και Τόμας κουβαλούσαν τραυματισμούς όλη την offseason και είναι άγνωστο σε τι ποσοστό ετοιμότητας βρίσκονται, ενώ ο «τιμωρός» της γραμμής Τσάνσελορ απέχει από τις προπονήσεις εδώ και περίπου 40 μέρες στην προσπάθειά του να διαπραγματευτεί καλύτερο συμβόλαιο. Το κενό του δεν καλύπτεται και αν δεν λυθεί σύντομα η διαμάχη η άμυνα της ομάδας θα χάσει σημαντικό μέρος της δυναμικής της. Επιθετικά η ομάδα μοιάζει πιο ταλαντούχα από ποτέ την τελευταία 5ετία με τους Γκράχαμ και Λόκετ (ρούκι) να δίνουν στοιχεία που έλειπαν στο πάσσινγκ παιχνίδι αλλά και στις σπέσιαλ τιμς. Ανησυχητική η εικόνα της επιθετικής γραμμής θα έχει ένα πολύ δύσκολο τεστ αύριο απέναντι στον εκρηκτικό Κουίν και την παρέα του. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ είναι προς αποφυγή το φαβορί, πιθανό το χαμηλό σκορ.
            Στο Σαν Ντιέγκο αναμετρούνται δύο θεωρητικά ισοδύναμες ομάδες με τους Τσάρτζερς και Λάιονς να έχουν ως στόχο τα νοκ-άουτ. Οι γηπεδούχοι ανανέωσαν με τη σημαία της ομάδας κουόρτερμπακ Ρίβερς, ο οποίος δείχνει να έχει αρκετά όπλα για να ηγηθεί μίας αποτελεσματικής επίθεσης. Ο ρούκι Γκόρντον επιλέχθηκε στον πρώτο γύρο του ντραφτ με πολλές φιλοδοξίες, δεν ενθουσίασε όμως στην προετοιμασία και θα μοιραστούν οι προσπάθειες στους ράννινγκ μπακ. Τιμωρημένος για τις 4 πρώτες αγωνιστικές ο γερόλυκος αλλά πολύ παραγωγικός τάητ εντ Γκέιτς, αμφίβολος και ο έτερος στη θέση Γκριν. Οι φιλοξενούμενοι Λάιονς δείχνουν να έχουν όλα τα στοιχεία για να επιστρέψουν στα play-offs. Η άμυνα προέρχεται από τρομερή χρονιά (2η καλύτερη) και παρότι έχασε τον Σου έχει δυναμικό κορμό με τους Λέβι, Σλέι και Άνσα να ξεχωρίζουν, ενώ η επίθεση εκτός από το εξαιρετικό δίδυμο των Κάλβιν Τζόνσον και Τέητ προστέθηκε και ο εκρηκτικός ρούκι ράννινγκ μπακ Αμπντούλα. Το βάρος πέφτει στον Στάφορντ που πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο κορυφαίος λάινμπακερ της ομάδας Λέβι θα μείνει εκτός Κυριακάτικου αγώνα. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ ο αγώνας είναι απόλυτο no bet και σε σημείο και σε σύνολο σκορ. Ενδιαφέρουσες ομάδες αξίζει να διαπιστωθεί σε τι επίπεδο πραγματικά βρίσκονται φέτος.
            Στην Αριζόνα και στο γήπεδο που διεξήχθη το πιο πρόσφατο superbowl οι γηπεδούχοι Κάρντιναλς εγκαινιάζουν τη σεζόν απέναντι στους Σέιντς. Ο Πάλμερ είναι πλέον εντελώς υγιής και μοιάζει έτοιμος να οδηγήσει την ομάδα ξανά στα play-offs. Το υλικό υπάρχει και σε συνδυασμό με το προπονητικό ταλέντο του κόουτς Άριανς η ομάδα θα είναι από τους διεκδικητές των 6 θέσεων για τα νοκ άουτ της NFC.Η άμυνα έχασε πολύτιμες μονάδες μεν, διατηρεί δε αρκετούς ποιοτικούς παίχτες. Η τρύπα στο ράννινγκ παιχνίδι δε φάνηκε να καλύφθηκε επαρκώς και θα φανεί κάποιος εκ των Ντέιβιντ και Κρις Τζόνσον μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά. Για την πρεμιέρα θα απουσιάσει ο αμυντικός Μάσι που είναι τιμωρημένος ενώ αμφίβολος είναι ο νεοφερμένος και πολύ ικανός λάινμαν Ιουπάτι και ο βασικός ρισίβερ Φλόιντ. Οι φιλοξενούμενοι Σέιντς θα μπουν στον αγώνα με ξεκάθαρο πλάνο να τρέξουν πολύ την μπάλα με τους Ινγκραμ και Ρόμπινσον καθώς θα απουσιάσει ο τρίτος της παρέας και πλέον εκρηκτικός Σπίλερ. Ξεκάθαρη #1 επιλογή στο πάσσινγκ παιχνίδι ο δευτεροετής Κουκς, από κει και πέρα το χάος με τον κόουτς Πέιτον να συνηθίζει να προβαίνει σε εκπλήξεις. Τεράστιο ερωτηματικό η άμυνα της ομάδας, προέρχεται από τραγική σεζόν. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ δεν υπάρχει ξεκάθαρη επιλογή, με τους γηπεδούχους να έχουν ισχνό προβάδισμα δίχως να αξίζει πονταρίσματος.
            Στο Ντένβερ, όπως και πριν δύο χρόνια η πρεμιέρα περιλαμβάνει την αναμέτρηση Μπρόνκος-Ρέηβενς. Και αν το 2013 ο Πέιτον Μάννινγκ είχε πασάρει για 6 τάτσνταουν απέναντι στην άμυνα των μοβ, σήμερα φαντάζει εντελώς απίθανο να επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση καθώς ο 39χρονος πλέον κουόρτερμπακ έχει πέσει επίπεδο με την ευστοχία του σε χαμηλά ποσοστά και το δεξί του χέρι αδύναμο να «χτυπήσει» βαθιά τον αντίπαλο. Στην αδυναμία του κουόρτερμπακ έρχεται να προστεθεί και η αστάθεια που φανέρωσε η επιθετική γραμμή στην προετοιμασία για να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Ευτυχώς για τους φίλους της ομάδας, το υπόλοιπο ρόστερ είναι αρκετά ποιοτικό για να διεκδικηθεί η ντιβίζιον έστω και με μέτριο παιχνίδι από τον πασέρ. Για την πρεμιέρα αμφίβολοι είναι οι ρισίβερ Κάλτνγουελ και Λάτιμορ που έχουν πάντως δευτερεύοντα ρόλο. Οι φιλοξενούμενοι Ρέηβενς και πρωταθλητές πριν 3 χρόνια παραμένουν μία από τους υπολογίσιμους διεκδικητές στην AFC με το ρόστερ χάρη σε εξαιρετικό μάνατζμεντ να παραμένει ποιοτικό και βαθύ. Η άμυνα θα είναι έκπληξη αν δεν αποδώσει και φέτος πάνω από το μέσο όρο του πρωταθλήματος, μοναδική επιφύλαξη στη 53αδα ο κορμός των ρισίβερ που δεν έχει τον παίχτη που ξεχωρίζει. Σε καλή κατάσταση είναι ο κουόρτερμπακ Φλάκο θα έχει νέο επιθετικό συντονιστή φέτος. Απών από τον αγώνα του Ντένβερ ο ρούκι ρισίβερ Πέριμαν που επιλέχθηκε για να ξεκινάει βασικός. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ είναι προς αποφυγή ο χαμηλός άσος με το Μάννινγκ σε άσχημη κατάσταση.
            Στο Όκλαντ, οι Ρέιντερς που προέρχονται από πολλές άσχημες σεζόν αλλά  βρίσκονται πια σε ανοδική πορεία υποδέχονται τους πάντα υπολογίσιμους Μπένγκαλς που την τελευταία 4ετία μοιάζουν έναν αξιόπιστο κουόρτερμπακ στα κρίσιμα μακριά από την μεγάλη επιτυχία. Το ρόστερ των γηπεδούχων παραμένει ακόμη ένα από τα λιγότερο ταλαντούχα στο πρωτάθλημα, όμως οι Μακ, Κούπερ και Καρ είναι κομμάτια που μπορούν να αποτελέσουν θεμέλιους λίθους για την ανοικοδόμηση του συλλόγου. Χθεσινή μεταγραφή για την ομάδα ο εκρηκτικός αμυντικός αλλά και ιδιαιτέρως προβληματικός χαρακτήρας Άλντον Σμιθ που είχε κοπεί το καλοκαίρι από τους 49ερς για πολλοστό παράπτωμα. Οι φιλοξενούμενοι Μπένγκαλς έχουν γεμάτο ρόστερ και μπορούν να αποδειχθούν ισχυρός διεκδικητής στην AFC αν ο κουόρτερμπακ Ντάλτον καταφέρει να αποδώσει και όταν η μπάλα καίει στα κρίσιμα παιχνίδια και ιδιαιτέρως στα play-offs. Χιλ και Μπερνάρντ συνθέτουν σούπερ ράννινγκ μπακ δίδυμο, ο Γκριν είναι ξεχωριστή περίπτωση ρισίβερ (ανανέωσε για ακόμη 4χρόνια) και η επιθετική γραμμή μία από τις πιο σταθερές στη λίγκα. Αμυντικά η επιστροφή στη φόρμα του Τζίνο Άτκινς κάνει τη διαφορά και λογικά δεν θα φανεί το κενό του Μπέρφικτ που θα χάσει μεγάλο μέρος της σεζόν. Μικροτραυματισμοί απασχολούν την πίσω ζώνη άμυνας. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ η επικράτηση των Μπένγκαλς πληρώνει καλά και είναι ένα από τα σημεία της αγωνιστικής.
            Στην Τάμπα της Φλόριντα, διεξάγεται το ντέρμπι των ρούκι κουόρτερμπακ αφού ο #1 του φετινού ντραφτ Ουίνστον των Μπακανίρς αντιμετωπίζει το #2 Μαριότα των Τάιτανς. Κάτι ανάλογο δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία του αθλήματος σε αγώνα πρεμιέρας και από μόνο του αυτό το στοιχείο δίνει έξτρα ενδιαφέρον. Οι δύο ταλαντούχοι πασέρ έδειξαν και καλά και κακά στοιχεία στα ματς προετοιμασίας και φάνηκαν πως θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Πιο ταλαντούχος στην πάσα ο Ουίνστον παίρνει περισσότερα ρίσκα και αυτό μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό, πιο προσεχτικός στις πάσες του ο Μαριότα μπορεί να απειλήσει και με τα πόδια καθώς είναι πολύ αθλητικός. Οι ομάδες αμφότερες τερμάτισαν πέρσι με ρεκόρ 2-14 και προφανώς βρίσκονται μακριά από κάθε διεκδίκηση ιδιαιτέρως με αυτούς τους άπειρους ηγέτες στην επίθεση. Σε καλύτερη κατάσταση μοιάζει να έχει μπει ο Ουίνστον καθώς υπάρχουν ποιοτικοί ρισίβερ στην ομάδα με τον Έβανς να ξεχωρίζει, ενώ και η άμυνα της ομάδας έχει εξαιρετικές μονάδες (Μακόι, Ντέιβιντ) και ψάχνει τη χημεία στη δεύτερη χρονιά του κόουτς Λόβι Σμιθ. Οι φιλοξενούμενοι Τάιτανς διαθέτουν φτωχό ρόστερ, μέτριους ρισίβερ, απογοητευτικό ράννινγκ παιχνίδι (βασικός θα ξεκινήσει τη χρονιά ο Σάνκι) και μία επιθετική γραμμή που ενώ έχει παίχτες που ήρθαν ψηλά στα ντραφτ, αδυνατεί να προστατεύσει τον κουόρτερμπακ. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ δεν υπάρχει καμία επιλογή. Είναι γρίφος για δυνατούς λύτες το πώς θα πάει ο αγώνας ειδικά με τους δύο ρούκι στα ηνία.
            Το πρώτο βραδινό Κυριακάτικο ματς της σεζόν είναι ένα κλασικό ντέρμπι για τη λίγκα, με τους Κάουμποϊς να φιλοξενούν του Τζάιαντς και τους γηπεδούχους να μετρούν 4 σερί επιτυχίες ανεξαρτήτου έδρας. Οι Κάουμποϊς μοιάζουν πολύ ισχυροί μπαίνοντας στη σεζόν με μία επίθεση που μπορεί φορτώσει με τάτσνταουν κάθε αντίπαλη. Ο Ρόμο είναι πιο ώριμος όσο περνούν τα χρόνια και προέρχεται από εξαιρετική σεζόν, ο κορμός των ρισίβερ είναι εκρηκτικός, Μπράιαντ προεξέχοντος, και η επιθετική γραμμή συναρμολογημένη από «οδοστρωτήρες» που ανοίγουν διαδρόμους για το ράννινγκ παιχνίδι και κρατούν «ατσαλάκωτο» το Ρόμο. Ερωτηματικό αποτελεί βέβαια η θέση του ράννινγκ μπακ καθώς κανείς από τον κορμό των παρόντων δεν έχει την ποιότητα του Μάρεϊ που αποχώρησε, όμως υπάρχει η αισιοδοξία ότι οποιοσδήποτε μπορεί να είναι αποτελεσματικός πίσω από αυτή την 5αδα. Αμυντικά πέρσι υπήρξε τρομερή βελτίωση και φέτος υπάρχουν οι συνθήκες (και οι παίχτες) να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Για τους φιλοξενούμενους Τζάιαντς τα πράγματα δεν είναι τόσο αισιόδοξα για τη σεζόν που ξεκινά και αν για την επίθεση δεν υπάρχουν προβληματισμοί (εκτός της επιθετικής γραμμής), η άμυνα στα χαρτιά είναι ίσως η χειρότερη του πρωταθλήματος με τρύπες σε κάθε γραμμή και ένα ρόστερ πενιχρό σε ταλέντο. Ο Πιερ-Πολ που ήταν ο καλύτερος του, κάτω του μετρίου πέρσι, συνόλου θα απουσιάσει σίγουρα από την πρεμιέρα και ίσως για μερικές ακόμη εβδομάδες λόγω των ακρωτηριασμένων δαχτύλων του και δεν υπάρχει κανείς για να πιέσει την αντίπαλη επίθεση. Υπέγραψε προχθές νέο 4ετές συμβόλαιο ο κουόρτερμπακ Μάννινγκ. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ προκύπτει ως ξεκάθαρο σημείο ο άσος και με ρίσκο ο άσος με χάντικαπ. Η επιθετική γραμμή των γηπεδούχων απέναντι στην ξεδοντιασμένη αμυντική γραμμή των Τζάιαντς θα κάνει πάρτι και μαζί της όλη η επίθεση των Κάουμποϊς. Πιθανό επίσης και το over καθώς ο Μπέκαμ και η παρέα του δε θα μείνουν άκαπνοι.
            Τη Δευτέρα το βράδυ στην Ατλάντα, οι τοπικοί Φάλκονς φιλοξενούν τους Ιγκλς σε μία μάχη που περιλαμβάνει δύο ιδιαιτέρως ανανεωμένες ομάδες. Οι μεν γηπεδούχοι έχουν νέο προπονητή και νέα αμυντική φιλοσοφία, οι δε Ιγκλς ιδιαιτέρως αλλαγμένο ρόστερ και νέο βασικό κουόρτερμπακ. Οι Φάλκονς με τον Κουίν στην τεχνική ηγεσία θα είναι πολύ καλύτεροι στην αναχαίτιση των αντιπάλων, ενώ επιθετικά υπάρχει η εγγύηση του διδύμου Ράιαν – Χούλιο Τζόουνς. Γενικά όμως υπάρχουν ερωτηματικά με την σταθερότητα της επιθετικής γραμμής και του ράννινγκ παιχνιδιού με τους Κόουλμαν και Φρίμαν να μην έχουν εντυπωσιάσει στην προετοιμασία. Προπονήθηκε μέσα στη βδομάδα και λογικά θα δώσει το παρών μεθαύριο ο βετεράνος #2 ρισίβερ Γουάιτ. Οι Ιγκλς ήταν εντυπωσιακοί στην προετοιμασία με τον κόουτς Κέλλυ να μοιάζει ότι έχει φτιάξει μία επιθετική ναυαρχίδα επιλέγοντας όλα τα κομμάτια που ήθελε, ενώ και αμυντικά υπάρχει ταχύτητα και ποιοτικοί νεοφερμένοι που κάνουν τη διαφορά. Ο Μπράντφορντ είναι 100% υγιής μπαίνοντας στη σεζόν και φάνηκε σε τρομερή φόρμα, το δίδυμο Μάρεϊ – Μάθιουζ είναι εντυπωσιακό στο ράννινγκ παιχνίδι και θα είναι έκπληξη αν αυτή η επίθεση με το γρήγορο στυλ παιχνιδιού δεν συγκαταλεγεί μέσα στις 3-4 πιο παραγωγικές του πρωταθλήματος. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ δίχως να είναι ευκαιρία γιατί το όριο προσφέρεται πολύ ψηλά αποτελεί επιλογή το over.
            Η αυλαία της πρεμιέρας θα πέσει βράδυ Δευτέρας - ξημερώματα της Τρίτης στο Σαν Φρανσίσκο με τους αποδυναμωμένους 49ερς να υποδέχονται τους ενισχυμένους Βάικινγκς. Όπως πολλάκις έχει γραφτεί στο blog, το ρόστερ των 49ερς υπέστη αποψίλωση με πολλές έμπειρες και ποιοτικές μονάδες να αποχωρούν και τα κενά τους να μην καλύπτονται επαρκώς. Στην άμυνα που κυριαρχούσε στο πρωτάθλημα και έφτασε μέχρι το superbowl έχει μείνει πια μόνο ο Μπόουμαν που επιστρέφει από χιαστούς, ενώ και η επίθεση έχασε το στοιχείο της που ήταν το βαρύ ράννινγκ παιχνίδι, καθώς δύο από τους πυλώνες (Ντέιβις και Ιουπάτι) της επιθετικής γραμμής αποχώρησαν όπως και ο επί 10ετία βασικός μπακ Γκορ. Και όλη αυτή την καθίζηση έχει να τη διαχειριστεί ο άπειρος νέος κόουτς Τομσούλα. Στα θετικά, ο Κάπερνικ είναι ακόμη εκεί και έδειξε βελτιωμένος σε σχέση με την αρνητική περσινή σεζόν ενώ υπάρχουν μερικοί νεαροί που πέρσι έδειξαν πως μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο με τον λάινμπακερ Λυντς να ξεχωρίζει. Εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα υπάρχει για τους Βάικινγκς που δείχνουν ενισχυμένοι σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Η άμυνα είναι γεμάτη από νεαρούς ταλαντούχους παίχτες που συνεχώς βελτιώνονται υπό τον κόουτς Ζίμμερ και η επίθεση με την επιστροφή του Πίτερσον ανεβαίνει επίπεδο. Ο σούπερ σταρ ράννινγκ μπακ έχασε όλη την περσινή σεζόν για εξωαγωνιστικούς λόγους και επιστρέφει πεινασμένος για μία σούπερ σεζόν. Επιπλέον, πολύ μεγάλα βήματα προόδου έχει κάνει στο παιχνίδι του ο κουόρτερμπακ Μπριτζγουότερ που στη δεύτερη πλέον χρονιά του στο NFL είναι έτοιμος να ηγηθεί πραγματικά της ομάδας. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ προβάδισμα έχουν οι Βάικινγκς, οι οποίοι πριν από ένα μήνα προσφέρονταν ως αουτσάιντερ σε τιμές 2,20 -2,30 και τώρα είναι το φαβορί σε τιμές 1,70-1,75 σε πλήρη αναστροφή των αποδόσεων.





ΟΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ


Η πιθανή 4αδα
Μπερς
Πάκερς
2
Ρέντσκινς
Ντόλφινς
2
Ρέιντερς
Μπένγκαλς
2
Κάουμποϊς
Τζάιαντς
1


Το αουτσάιντερ
Μπιλς
Κολτς
1


Και υπόψη τα χαμηλά σκορ σε:
Τζετς
Μπράουνς
Ραμς
Σίχοκς
            


1 σχόλιο: