Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Προαναγγελία 4ης αγωνιστικής



Η 2015 σεζόν διανύει πια τον 2ο μήνα της και με την συμπλήρωση του ¼ , ξεκινά το γαϊτανάκι των ρεπό με την εκκίνηση να γίνεται από Πάτριοτς και Τάιτανς. Δεν υπάρχει η αναμέτρηση που να ξεχωρίζει αυτή την εβδομάδα με χαρακτηριστικό στοιχείο το ότι εκτός από το Μπρόνκος – Βάικινγκς δεν υπάρχει άλλο ματς που να αναμετρώνται δύο ομάδες με νικηφόρο ρεκόρ. Το Κυριακάτικο πρόγραμμα ανοίγει νωρίς (16:30 ώρα Ελλάδος), με τον αγώνα στο Λονδίνο ανάμεσα σε Ντόλφινς και Τζετς, ενώ η αυλαία πέφτει ξημερώματα Τρίτης στο Σιάτλ. 



                Στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου και στον πρώτο επί ευρωπαϊκού εδάφους αγώνα της σεζόν, οι Ντόλφινς έπειτα από δύο άσχημες ήττες ως τυπικά γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν τους Τζετς. Αποκαρδιωτική εμφάνιση σε όλους τους τομείς για την ομάδα από το Μαϊάμι την περασμένη Κυριακή και εντός έδρας συντριβή από τους Μπιλς. Η επιθετική γραμμή χειραγωγήθηκε από τους εκρηκτικούς αντίπαλους, ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ ήταν εκτός ρυθμού υπό συνεχή πίεση και έκανε μεγάλα λάθη, ενώ και η ακριβοπληρωμένη αμυντική γραμμή σταθερά δεν μπορεί να πιέσει τον αντίπαλο. Η σεζόν θα μοιάζει χαμένη με ενδεχόμενη νέα ήττα καθώς το σύνολο μοιάζει δίχως ηγέτη και με έναν προπονητή που δεν μπορεί να εμπνεύσει. Προπονήθηκε με επιφύλαξη ο σημαντικότατος λάινμαν Άλμπερτ που έλειψε την προηγούμενη βδομάδα και η γραμμή ταλαιπωρήθηκε. Από την άλλη, οι Τζετς έχουν καλύτερη εικόνα στη σεζόν παρά την εντός έδρας ήττα την προηγούμενη αγωνιστική από τους Ιγκλς. Μπήκαν στον αγώνα νωθροί, έκαναν ανόητα λάθη στην επίθεση και στις σπέσιαλ τιμς και βρέθηκαν 0-24 πίσω στο σκορ στην ανάπαυλα. Στο β’ μέρος αντεπιτέθηκαν, όμως η ανατροπή έμεινε στη μέση. Με πρόβλημα τραυματισμού αγωνίστηκε ο σταρ κόρνερμπακ Ρίβις, ενώ δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Άιβορι και Ντέκερ που έχουν μεγάλο ρόλο στην επίθεση της ομάδας. Παραμένουν αμφίβολοι οι δύο τελευταίοι, με περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί ο ράννινγκ μπακ Άιβορι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Τζετς έχουν καλύτερη εικόνα στη σεζόν και έχουν τα αμυντικά στοιχεία να προβληματίσουν σημαντικά την αντίπαλη επίθεση. Από την άλλη οι Ντόλφινς ουσιαστικά παίζουν τα ρέστα τους σεζόν γιατί μία νέα εντός ντιβίζιον ήττα, με την εικόνα που έχουν ως τώρα, δε θα αφήσει ελπίδες για play-offs, έστω κι αν είναι  τόσο νωρίς στη σεζόν. Πέρσι πάλι ίδια εποχή και με το ίδιο ρεκόρ (1-2) ταξίδεψαν στο Λονδίνο, κέρδισαν και ανέκαμψαν αγωνιστικά. Στοιχηματικό NO BET, έχει ενδιαφέρον η αντίδραση των τυπικά γηπεδούχων.  

               
Στην Ατλάντα, οι αήττητοι Φάλκονς που εντυπωσιάζουν στο ξεκίνημα υποδέχονται τους προβληματικούς Τέξανς (1-2). Οι γηπεδούχοι προέρχονται από 2 εκτός έδρας νίκες με ανατροπή, με την τελευταία στην έδρα των Κάουμποϊς να είναι απολύτως πειστική. Η επίθεση της ομάδας σκόραρε 39 πόντους συνολικά, τους 25 τελευταίους του αγώνα με την 3αδα Ράιαν, Τζόουνς και Φρίμαν να είναι ασταμάτητη και ανέτρεψε το -14 της 2ης περιόδου. Η συνεργασία του κουόρτερμπακ με τον Τζόουνς είναι αγαστή και ως τώρα καμία άμυνα δεν δείχνει ικανή να την περιορίσει. Τρομερή αλλαγή στο προφίλ της ομάδας σε σχέση με πέρσι, βελτιωμένη και η άμυνα με το νέο κόουτς. Οι Τέξανς έχουν πολλά θέμα τα να λύσουν και σε άμυνα και σε επίθεση, αν θέλουν να αποτελέσουν πραγματικούς διεκδικητές στην αδύναμη ντιβίζιον τους. Την περασμένη Κυριακή επικράτησαν πολύ δύσκολα εντός έδρας των Μπακανίρς και το αποτέλεσμα ήταν περισσότερο ήττα για τους φιλοξενούμενους που έχασαν πολλές ευκαιρίες να πάρουν το ματς, παρά νίκη για τους Τέξανς. Ο κουόρτερμπακ Μάλετ συνεχίζει να είναι κακός, ενώ και στην άμυνα πέραν του Γουάτ που σταθερά χαλάει τα σχέδια των αντιπάλων, δεν υπάρχουν άξιοι συμπαραστάτες. Θετικό στοιχείο η (σπάνια) πολύ καλή εμφάνιση του ράννινγκ μπακ Μπλου, λογικά θα είναι βασικός για τελευταία φορά με την αποθεραπεία του Φόστερ (δύσκολα, να αγωνιστεί αύριο) να πλησιάζει στο τέλος της.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ:  Οι Φάλκονς έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση, με τις δυναμικές των ομάδων, όπως εμφανίστηκαν το Σεπτέμβρη, να απέχουν σημαντικά. Η επίθεση των Φάλκονς έχει βρει ρυθμό και ισορροπία με την ενεργοποίηση του Φρίμαν, ενώ μοιάζει απίθανο η πίσω ζώνη άμυνας των Τέξανς να σταματήσει τον Τζόουνς. Χαμηλός άσος, που έχει αξία και με το -6,5 χάντικαπ.
               
               
Στο Μπάφαλο διεξάγεται το ντέρμπι της πολιτείας της Νέας Υόρκης, με τους Μπιλς να υποδέχονται τους Τζάιαντς. Στο 2-1 οι γηπεδούχοι έπειτα από την εντυπωσιακή τους νίκη στο Μαϊάμι φανερώνοντας τρομερή δυναμική και σε άμυνα και σε επίθεση και δείχνοντας πως είναι ομάδα για play-offs. Ο άπειρος κουόρτερμπακ Τέιλορ εντυπωσιάζει στις πρώτες αγωνιστικές και εκτός από φρεσκάδα και κινητικότητα αποδεικνύεται πως διαθέτει και δυνατό χέρι ενώ πασάρει με ωριμότητα στη σκέψη. Ευχάριστη έκπληξη ο ρούκι ράννινγκ μπακ Ουίλιαμς που καλύπτει επάξια το κενό του Μακόι που ακόμη ταλαιπωρείται με τραυματισμό, ενώ προέκυψε κι άλλο πρόβλημα με τον Ουάτκινς να αποχωρεί από το προηγούμενο παιχνίδι και μαζί να έχουν λιγοστές πιθανότητες συμμετοχής αύριο. Αμυντικά η ομάδα όπως αναμενόταν είναι πολύ ισχυρή με την εκρηκτική της μπροστινή γραμμή και τα σχήματα που παρατάσσει ο κόουτς Ράιαν, έκαναν δύσκολη τη ζωή του Τάνεχιλ, όπως και στην πρεμιέρα στον Λακ. Οι Τζάιαντς προέρχονται από τη νίκη επί των Ρέντσκινς πριν από 10 μέρες που ήταν και η πρώτη τους στη σεζόν, όμως και στις 2 ήττες ήταν καλοί και απώλεσαν διψήφια διαφορά στην 4η περίοδο. Η εικόνα της ομάδας έχει θετικό πρόσημο ως τώρα, παρά το αρνητικό μέχρι στιγμής ρεκόρ, με ευχάριστες εκπλήξεις το καλύτερο του αναμενομένου παιχνίδι από την άμυνα και την επιθετική γραμμή. Ο αμυντικός συντονιστής Σπαγκνιόλο κάνει μικρά θαύματα με το φτωχό υλικό που διαχειρίζεται, ενώ η 5αδα μπροστά από τον πολύ καλό Μάννινγκ είναι σταθερή. Ο Μπέκαμ έχει καθιερωθεί πια ως ένας από τους σταρ του πρωταθλήματος με μόνιμη παραγωγικότητα κάθε Κυριακή, όμως χρειάζονται συμπαραστάτες στο πάσσινγκ παιχνίδι και η επιστροφή του Κρουζ όλο παίρνει αναβολές. Έμειναν εκτός του προηγούμενου αγώνα οι σημαντικοί Φλάουερς (λάινμαν) και Ρότζερς-Κρομάρτι (κόρνερμπακ), πιθανώς θα επιστρέψουν αύριο.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ:  Η εικόνα των Μπιλς με εξαίρεση την αναμέτρηση απέναντι στους Πάτριοτς είναι άκρως εντυπωσιακή. Ενθουσιώδης ομάδα, βγάζει φρεσκάδα στο γήπεδο, πιέζει τον αντίπαλο και γενικά κερδίζει τις περισσότερες ατομικές μονομαχίες. Παρά τις απουσίες των Μακόι και Ουάτκινς είναι το φαβορί του αγώνα, όμως οι Τζάιαντς είναι ικανοί να απειλήσουν. Προβάδισμα στον άσο δίχως όμως ιδιαίτερη στοχηματική αξία.   

               
Στο Σικάγο, οι απογοητευτικοί Μπερς υποδέχονται τους Ρέιντερς που είναι η ευχάριστη έκπληξη (ως τώρα) της AFC. Στο 0-3 οι Μπερς μετά την νέα αναμενόμενη ήττα στο Σιάτλ (26-0), με την απόδοση και την ψυχολογία της ομάδας να είναι καταθλιπτική για τους φίλους της ομάδας. Η χρονιά είναι χαμένη και ο σύλλογος ήδη μοιάζει να κάνει τα σχέδια του για το 2016, με τη διοίκηση μεσοβδόμαδα να προχωρά σε δύο ανταλλαγές που απομάκρυναν τους αμυντικούς Άλλεν και Μπόστικ και έφεραν επιπρόσθετες επιλογές για το επόμενο ντραφτ. Για τον αυριανό αγώνα υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να αγωνιστεί ο Κάτλερ, ενώ εκτός τέθηκε ξανά ο #1 ρισίβερ Τζέφρι. Αντιθέτως, το κλίμα στην ομάδα από το Όκλαντ είναι πολύ καλό με την ομάδα να είναι σε ανοδική πορεία και να έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο 3-1 έπειτα από πολλές συνεχόμενες αποτυχημένες σεζόν. Ο νεανικός επιθετικός κορμός με τον Καρ στα ηνία, τον Κούπερ να υποδέχεται και τον Μάρεϊ να τρέχει με την μπάλα, παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιώνεται και αποτελεί έναν επικίνδυνο συνδυασμό για κάθε άμυνα. Εντυπωσιακή μέχρι στιγμής είναι η επιθετική γραμμή που είναι και ο κύριος λόγος που ρολάρει η ομάδα. 
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Μπερς μοιάζει σα να «πακετάρουν» ήδη για την επόμενη σεζόν και δεν αποκλείεται στο φινάλε να καταλήξουν με το πρώτο νούμερο στο επόμενο ντραφτ. Ο ατομικός εγωισμός μπορεί να φέρει νίκες στην ομάδα, όμως με τον Κλόσεν στη θέση του κουόρτερμπακ οι πιθανότητες για τον αυριανό αγώνα μειώνονται σημαντικά. Δικαιολογημένα προσφέρονται ως φαβορί οι Ρέιντερς, όμως έτσι χάνει την αξία του το διπλό. 


                Στην Ιντιανάπολις, οι Κολτς υποδέχονται τους Τζάγκουαρς σε ένα στα χαρτιά και όχι στην ουσία εντός ντιβίζιον ντέρμπι. Οι Κολτς κυριαρχούν στις μεταξύ τους αναμετρήσεις την 4ετια με τον Λακ στα ηνία μετρώντας 8 συνεχόμενες νίκες, εκ των οποίων πολλές ήταν με μεγάλη διαφορά. Οι γηπεδούχοι την προηγούμενη αγωνιστική βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στους Τάιτανς από τα σημαντικά λάθη του Λακ και μία ανάσα από το να πέσουν στο 0-3 ρεκόρ, όμως στην 4η περίοδο γύρισαν το διακόπτη και με ένα εντυπωσιακό 0-21 σερί πήραν την πολύ σημαντική νίκη. Ο ταλαντούχος κουόρτερμπακ της ομάδας συνεχίζει να αποδίδει χειρότερα των δυνατοτήτων του και μαζί του όλη η ομάδα υποφέρει. Μάλιστα για τον αυριανό αγώνα έχει ανακοινωθεί ως αμφίβολος καθώς αποκόμισε χτύπημα στον ώμο και όλη την εβδομάδα έκανε περιορισμένες προπονήσεις, όμως μοιάζει πολύ δύσκολο να μείνει εντέλει εκτός. Στα θετικά που έμειναν από τον περασμένο αγώνα, ο Γκορ φώναξε παρών και σκόραρε δύο φορές, ενώ και η άμυνα έδειξε μέταλλο και συνέβαλλε τα μέγιστα στην ανατροπή. Ανεβαίνει στην ιεραρχία των ρισίβερ ο νεαρός Μόνκριφ (τάτσνταουν σε κάθε αγώνα φέτος), πέφτει ο βετεράνος Τζόνσον που απογοητεύει μέχρι στιγμής. Οι Τζάγκουαρς πήγαν στην έδρα των Πάτριοτς να μετρηθούν με τη ναυαρχίδα της AFC και βρέθηκαν πολλοί «μικροί». Δεν ήταν ανταγωνιστικοί ούτε για μία περίοδο και στο φινάλε βρέθηκαν με μία 50αρα στο κεφάλι. Πολύ δύσκολο το τεστ, όμως δεν υπήρξε κανένα θετικό στοιχείο από τον αγώνα. Αύριο αντιμετωπίζουν τη νέμεσή τους, ενώ τα προβλήματα τραυματισμών δεν είναι λίγα σε άμυνα και επίθεση. Είναι ευκαιρία να αμφισβητήσουν το αφεντικό της ντιβίζιον που τρεκλίζει σ’ αυτό το ξεκίνημα της σεζόν και το βαρόμετρο για το αν θα τα καταφέρουν είναι ο κουόρτερμπακ Μπορτλς και το κατά πόσο θα μπορέσει να ακολουθήσει σε ένα πιθανό υψηλό σκορ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Κολτς είναι το ξεκάθαρο φαβορί στην αναμέτρηση και παρόλο που δεν έχουν ξεκινήσει καλά έχουν τον τρόπο να παίρνουν αυτού του είδους τα ματς στην έδρα τους. Οι αποδόσεις στο ματς είναι κλειδωμένες ακόμη με την συμμετοχή του Λακ να εκκρεμεί και όταν ανοίξουν θα προσφέρουν πολύ χαμηλά τον άσο. Δεν συνίσταται το ποντάρισμα στο χάντικαπ, όμως θα είναι ελκυστική επιλογή ένα over με το όριο στους 45-46 πόντους. 


                Ντέρμπι εντός της NFC Νότου στην Τάμπα με τους Μπακανίρς να υποδέχονται τους Πάνθερς. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα στο Χιούστον σε μία αναμέτρηση που προηγούνταν μέχρι τα μέσα της 4ης περιόδου και είχαν χαμένες ευκαιρίες να πάρουν τον αγώνα. Ο κουόρτερμπακ Ουίνστον έκανε βήματα μπροστά, ανταπεξήλθε και υπό πίεση και δείχνει ότι δεν φοβάται να απειλήσει βαθιά, κάτι που βέβαια εμπεριέχει το ρίσκο αλλά και την μεγάλη ανταποδοτικότητα. Θετικό γι αυτόν ότι ο #1 ρισίβερ Έβανς βδομάδα με τη βδομάδα φτάνει στο 100%, όμως χρήζει άμεσης βελτίωσης το ράννινγκ παιχνίδι για να πάρει βάρος από τους ώμους του ρούκι και να δώσει ισορροπία στην επίθεση. Από την άλλη, οι Πάνθερς πηγαίνουν με πολύ καλή ψυχολογία στη Φλόριντα μετά τη νέα νίκη επί των Σέιντς, με την οποία έφτασαν στο 3-0 ρεκόρ. Η ομάδα του Νιούτον συνεχίζει να κερδίζει κλειστά παιχνίδια απέναντι σε προβληματικού αντιπάλους, όχι με τον πιο πειστικό τρόπο. Την περασμένη Κυριακή χρειάστηκε μία εκπληκτική ιντερσέπτιον αμυντικού της για να κλειδώσει το παιχνίδι στο τελευταίο δίλεπτο απέναντι σε έναν αναπληρωματικό κουόρτερμπακ. Ο Νιούτον παλεύει ουσιαστικά μόνος του επιθετικά, με μοναδική αξιόπιστη λύση στο πάσσινγκ παιχνίδι τον τάητ εντ Όλσεν. Θα μείνει εκτός για 3ο σερί ματς ο ηγέτης της άμυνας Κίκλι. Έχασε πάλι προπονήσεις ο ράννινγκ μπακ Στιούαρτ που είναι πολύ μέτριος στο ξεκίνημα της σεζόν.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ:  Οι Μπακανίρς μετρούν 9 σερί ήττες στην έδρα τους και δικαιολογημένα είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης. Ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο οι Πάνθερς καθώς ο Νιούτον είναι σε εξαιρετική κατάσταση και οι Μπακανίρς παραμένουν μία άκρως προβληματική ομάδα, με την τιμή του διπλού όμως να μην έχει μεγάλη αξία.  


                Στο Σινσινάτι, οι φορμαρισμένοι Μπένγκαλς υποδέχονται τους Τσιφς που προέρχονται από 2 ήττες. Οι γηπεδούχοι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και την περασμένη Κυριακή επικράτησαν εκτός έδρας των ανταγωνιστών Ρέηβενς με 24-28 και το μεγαλύτερο παράσημο για την ομάδα και τον κουόρτερμπακ της ήταν ότι ανέτρεψαν το σκορ δύο φορές στην 4η περίοδο! Ο Ντάλτον κάνει τα καλύτερα ματς της καριέρας του και η πληθώρα των επιθετικών όπλων πλάι του, κάνουν την ομάδα το φαβορί στην ντιβίζιον τους. Ο ρισίβερ Γκριν έκανε το ματς της καριέρας του στη Βαλτιμόρη, ενώ μοιάζει ότι μονιμοποιείται η αλλαγή στην ιεραρχία των ράννινγκ μπακ με τον Μπερνάρντ να παίρνει περισσότερες προσπάθειες από τον Χιλ. Το σύνολο είναι ισχυρό και αμυντικά, με μοναδική φανερωμένη αδυναμία ως τώρα τις βαθιές μπαλιές στην πλάτη της πίσω ζώνης. Ο αυριανός αντίπαλος όμως είναι ο πλέον ακίνδυνος στον συγκεκριμένο τομέα καθώς η επίθεση των Τσιφς είναι γνωστή για το αργό της τέμπο και τις χαμηλού ρίσκου προσπάθειες στο πάσσινγκ παιχνίδι. Σημαντικότατη θα είναι μία πιθανή απουσία του κομβικού λάινμαν Γουίτγουορθ, που έχασε προπονήσεις και είναι ερωτηματικό για τον αυριανό αγώνα, απέναντι στους εκρηκτικούς λάινμπακερ των Τσιφς. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από την ήττα στο κάστρο των Πάκερς με την εμφάνισή τους να μην είναι καλή και το τελικό σκορ (38-28) να είναι κολακευτικό για την αντίσταση που προέβαλαν. Η επίθεση ήταν εκτός ρυθμού και όταν ήταν ανάγκη να παίξει σε γρήγορο τέμπο το σύνολο έδειχνε να μην μπορεί να ανταπεξέλθει. Για μία ακόμη αναμέτρηση απέδειξαν πως δεν είναι ομάδα που μπορεί να ανατρέψει καταστάσεις όταν βρεθεί πίσω στο σκορ. Απέναντι στο Ρότζερς οι απουσίες των βασικών κόρνερμπακ ήταν καταστροφικές, επιστρέφουν αύριο οι Φλέμινγκ και Σμιθ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η πρόσφατη εικόνα των ομάδων φωνάζει για άσο, όμως οι Τσιφς δεν είναι τόσο κακή ομάδα, όσο έδειξαν απέναντι στους Πάκερς. Το επίπεδο του Ρότζερς είναι απαράμιλλο και γνωρίζει πώς να εκθέτει τις αντίπαλες άμυνες. Αναμένεται κλειστό παιχνίδι με του φιλοξενούμενους να έχουν μεγαλύτερη εγρήγορση εξαιτίας των τελευταίων ηττών, ενώ οι Μπένγκαλς έχουν τη φήμη και τα ιστορικά παραδείγματα των αποτυχιών με το τίτλο του μεγάλου φαβορί. Διπλό με +4,5 χάντικαπ γιατί ακόμα κι αν χάσουν οι Τσιφς, αυτό θα γίνει οριακά.


               
Στην Αριζόνα οι αήττητοι Κάρντιναλς υποδέχονται τους (1-2) Ράμς στο μίνι ντέρμπι της NFC Δύσης. Οι γηπεδούχοι έχουν κάνει πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν με 3 ευρείες νίκες και τους περισσότερους πόντους στο πρωτάθλημα. Οι μέχρι στιγμής αντίπαλοι δεν ήταν υψηλής δυσκολίας, όμως δεν παύει να αξιοσημείωτη η παραγωγικότητά τους και ο ενθουσιασμός που βγάζει αυτό το σύνολο. Την περασμένη Κυριακή διέλυσαν τους 49ερς καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη από την 1η περίοδο με την άμυνα να σκοράρει τα δύο πρώτα τάτσνταουν της ομάδας! Ο κουόρτερμπακ Πάλμερ είναι καλύτερος και πιο ώριμος από ποτέ υπό την καθοδήγηση του εξαιρετικού κόουτς Άριανς, συνεργάζεται άψογα με τον ρισίβερ - σημαία της ομάδας Φιτζέραλντ, ενώ αναγεννημένος είναι σ΄ αυτή την επίθεση ακόμη και Κρις Τζόνσον που έδειχνε τελειωμένος. Οι Ραμς είναι μία από τα ίδια και φέτος, με τον σύλλογο να μην έχει νικηφόρο ρεκόρ σε σεζόν εδώ και 13 χρόνια! Η νίκη της πρεμιέρας μοιάζει πια με μακρινό όνειρο αφού οι εμφανίσεις που ακολούθησαν, ειδικά επιθετικά, είναι αποκαρδιωτικές. Η άμυνα με τόσο ταλέντο που διαθέτει θα ταλαιπωρήσει πολλούς κουόρτερμπακ στη σεζόν, όμως χρειάζεται πολύ μεγάλη βελτίωση από τον Φόουλς και την παρέα του. Θετικό προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ενεργοποίηση του ρούκι ράννινγκ μπακ Γκέρλι που είναι πολύ ταλαντούχος, αλλά βέβαια θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ:  Η εικόνα των δύο ομάδων δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για τους Κάρντιναλς που λογικά θα κάνουν τις νίκες τους 4 αύριο. Η άμυνα των Ραμς μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, όμως δε φαίνεται πως η επίθεση των φιλοξενουμένων θα μπορέσει να αναπτυχθεί και να ακολουθήσει στο σκορ. 


                Στην πρωτεύουσα διεξάγεται το ντέρμπι της NFC Ανατολής ανάμεσα σε Ρέντσκινς και Ιγκλς με τις ομάδες να έχουν το ίδιο ρεκόρ (1-2), Οι γηπεδούχοι χάλασαν την καλή τους εικόνα στο προηγούμενο ντέρμπι απέναντι στους Τζάιαντς, όταν και ηττήθηκαν σχετικά εύκολα με την επίθεση της ομάδας να προβληματίζει. Ο κουόρτερμπακ Κάζινς είναι πολύ ασταθής και συνήθως «μικραίνει» όταν η πίεση για τη νίκη μεγαλώνει. Το ράννινγκ παιχνίδι ήταν πολύ αποτελεσματικό στα δύο πρώτα παιχνίδια με το δίδυμο Μόρρις- Τζόουνς να κάνει θραύση, στη Νέα Υόρκη όμως σίγησε και η επιθετική ανισορροπία στοίχισε. Αμυντικά η ομάδα είναι καλύτερη του αναμενομένου, είχε μετάπτωση στην τελευταία ήττα όπως όλη η ομάδα.  Οι Ιγκλς έσωσαν προς το παρόν τη σεζόν τους με τη νίκη στην έδρα των Τζετς, σε ένα ματς πάντως που και πάλι δεν έπεισαν με την απόδοσή τους. Εκμεταλλεύτηκαν τη νωθρότητα και τα μεγάλα λάθη των αντιπάλων, σκόραραν από τις σπέσιαλ τιμς και  νωρίς πήραν σημαντικό προβάδισμα που το κράτησαν μέχρι τέλους. Σημαντική ήταν η βελτίωση στο ράννινγκ παιχνίδι με το Μάθιουζ, που αντικατέστησε τον τραυματία Μάρεϊ, να κάνει καλό παιχνίδι, όχι όμως και στο πάσσινγκ κομμάτι, με τον Μπράντφορντ να παραμένει φοβισμένος και άστοχος όταν δέχεται πίεση.  Ο ΜάρεΪ παραμένει αμφίβολος και ίσως μία νέα απουσία του κάνει καλό στην επίθεση της ομάδας.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Γρίφος το παιχνίδι, συνολικά καλύτερη εικόνα έχουν οι Ρέντσκινς, μεγαλύτερες δυνατότητες όμως οι Ιγκλς. Αγώνας για συμπεράσματα και όχι για στοιχηματισμό.  


                Στο Σαν Ντιέγκο, οι Τσάρτζερς που προέρχονται από 2 εκτός έδρας ήττες σε Σινσινάτι και Μινεσότα υποδέχονται τους Μπράουνς που υπέστησαν εντός έδρα ήττα την περασμένη Κυριακή. Οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζοντας τα γνωστά προβλήματα στην επιθετική γραμμή, η οποία δεν παρέχει την απαραίτητη προστασία στον Ρίβερς, υπέκυψαν στο β’ μέρος απέναντι στους Βάικινγκς, ενώ αντιμετώπισαν ξανά δυσκολία στο να αναχαιτίσουν το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι. Η νίκη στον αυριανό αγώνα είναι επιτακτικής ανάγκης και ο αντίπαλος προσφέρεται για ένα εύκολο απόγευμα. Οι φιλοξενούμενοι Μπράουνς ακόμη μία σεζόν είναι πολύ προβληματικοί και στις δύο πλευρές του παιχνιδιού, με την επίθεση να μην έχει την ποιότητα να ακολουθήσει στο σκορ έναν παραγωγικό αντίπαλο και την άμυνα παρόλο που έχεις καλές μονάδες να δέχεται μεγάλες φάσεις. Αρκετές απουσίες και ακόμη περισσότεροι αμφίβολοι στο αμυντικό κομμάτι για το αυριανό παιχνίδι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Τσάρτζερς είναι πολύ πιο ποιοτική ομάδα επιθετικά, είναι πολύ καλύτεροι στην έδρα τους και δεν αποκλείεται να ξεφύγουν νωρίς στο σκορ αν ο Ρίβερς έχει το χρόνο να πασάρει, απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει ξεκάθαρο πλάνο. Ο άσος είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία της αγωνιστικής, ενώ επιλογή είναι και με το χάντικαπ των 6,5 πόντων.

               

Στο Ντένβερ, οι 3-0 Μπρόνκος υποδέχονται τους Βάικινκς που προέρχονται από δύο σερί εντός έδρας νίκες. MVP των γηπεδούχων είναι ο αμυντικός συντονιστής, ο οποίος έχει δημιουργήσει μία άμυνα – εφιάλτη για κάθε αντίπαλο και η οποία είχε την καθοριστική συμμετοχή και στις 3 νίκες της ομάδας, ακόμη και με δικά της τάτσνταουν! Τρομερή πίεση μπροστά από Γουέρ και Μίλλερ και απίθανες προσπάθειες από τα τους κόρνερμπακ και τους σέιφτι της ομάδας που κάνουν τη διαφορά στη σεζόν. Στην τελευταία νίκη στο Ντιτρόιτ, ο Μάννινγκ ήταν ακόμη πιο βελτιωμένος σε μία επίθεση προσαρμοσμένη πια στο στυλ του, είχε 3 όμορφες ψηλοκρεμαστές μπαλιές που έκαναν τη διαφορά, όμως και πάλι μία σπουδαία ιντερσέπτιον του Μπρούτον ήταν που άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα. Ανύπαρκτο μέχρι στιγμής το ράννινγκ παιχνίδι με τον περσινό σταρ Άντερσον να μην έχει συμβολή στις επιτυχίες. Η επίθεση των Μπρόνκος κερδίζει 4,34 γιάρδες ανά φάση που είναι η χειρότερη συγκομιδή στο πρωτάθλημα, ενώ η άμυνα επιτρέπει 4,25 ανά φάση που είναι η καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα. Οι Βάικιγκς επικράτησαν των Λάιονς και των Τσάρτζερς τις δύο τελευταίες αγωνιστικές με την ίδια συνταγή. Πολύ ράννινγκ παιχνίδι με τον Πίτερσον να ανεβαίνει παιχνίδι με το παιχνίδι και πολύ πιεστική άμυνα στους αντίπαλους κουόρτερμπακ απέναντι σε δύο ομάδες που δεν μπορούσαν να τρέξουν την μπάλα. Ο αυριανός αντίπαλος ταιριάζει στα στοιχεία των προηγούμενων, όμως άμυνα σαν των Μπρόνκος δεν έχουν αντιμετωπίσει ως τώρα και είναι ένα ζητούμενο πως θα λειτουργήσει ο κουόρτερμπακ Μπριτζγουότερ αν κληθεί να κουβαλήσει την επίθεση σε πιθανή περίπτωση που οι αντίπαλοι σβήσουν το ράννινγκ παιχνίδι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ:  Οι Μπρόνκος είναι το φαβορί στον αγώνα και λογικά θα επικρατήσουν σαστίζοντας τον αντίπαλο άπειρο κουόρτερμπακ, όμως η καλύτερη value στοιχηματική επιλογή του αγώνα είναι το under 43,5 καθώς αμφότερες επιθέσεις θα δυσκολευτούν να κινηθούν στο γήπεδο. 


                Στο Σαν Φρανσίσκο και στο γήπεδο που θα διεξαχθεί το φετινό 50ο superbowl ταξιδεύουν οι «καυτοί» Πάκερς για να αντιμετωπίσουν τους ταπεινωμένους από τα δύο τελευταία ματς 49ερς. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από 2 εκτός έδρας συντριβές με παθητικό 90 πόντους σύνολο και η πειστική νίκη της πρεμιέρας μοιάζει χρόνια μακριά! Η τελευταία τους εμφάνιση ειδικά απέναντι στους Κάρντιναλς ήταν απαράδεκτη και έχασαν ουσιαστικά το ματς από το πρώτο 6λεπτο, μέσα στο οποίο ο αποκαρδιωτικός Κάπερνικ πρόλαβε να υποπέσει σε δύο ιντερσέπτιον που επιστράφηκαν για τάτσνταουν. Από τη σημείο εκείνο και μετά η ομάδα κατέρρευσε και το σκορ έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη (47-7).  Ο Κάπερνικ διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος, όμως απέναντι στον αυριανό αντίπαλο έχει πάρα πολύ εντυπωσιακό βιογραφικό. Μετρά 3 νίκες, με τις 2 καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του να έρχονται σε εντός έδρας αγώνες απέναντι στους Πάκερς, στο παλιό Κάντλστικ. Αξιοσημείωτο είναι πως σε αυτούς τους αγώνες η αντίπαλη άμυνα δεν είχε καμία λύση για τις κούρσες του νεαρού κουόρτερμπακ, οι οποίες έκαναν τη διαφορά (κατέρριψε  το ρεκόρ ράννινγκ γιαρδών από κουόρτερμπακ σε έναν αγώνα). Και αν η προϊστορία του Κάπερνικ απέναντι στους Πάκερς προκαλεί αισιοδοξία στο στρατόπεδο των 49ερς, δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση. Η ομάδα πληρώνει τις σημαντικές απώλειες της offseason και ο κόουτς Τομσούλα δεν διαθέτει την πείρα να διαχειριστεί κρίσεις. Πέραν αυτού, στην πόλη έρχεται ένας από τους καλύτερους κουόρτερμπακ όλων των εποχών στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του και η αντιμετώπισή του προκαλεί εφιάλτες. Ο Ρότζερς με μία ακόμη άψογη εμφάνιση τη Δευτέρα οδήγησε εκ του ασφαλούς τους Πάκερς στο 3-0 και ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας πλέον δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του #1 στη NFC και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play-offs. Τα προβλήματα τραυματισμών δεν λείπουν όμως από τους φιλοξενούμενους, με τον βασικό λάινμαν Μπουλάγκα να τίθεται ξανά εκτός, ενώ οι Λέισι, Κομπ και Άνταμς παρότι πιθανώς θα αγωνιστούν, συνεχίζουν να κουβαλούν ενοχλήσεις.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Πάκερς είναι πολύ ανώτερη ομάδα από τους 49ερς και θα είναι έκπληξη αν δεν επικρατήσουν στον αυριανό αγώνα. Οι 49ερς εκτέθηκαν αμυντικά τις προηγούμενες αγωνιστικές από Ρόθλισμπεργκερ και Πάλμερ και τώρα αντιμετωπίζουν τον κορυφαίο. Ο Ρότζερς αγωνίζεται στο ύψιστο επίπεδο ακόμη και με πληγωμένο συμπληρωματικό καστ στην επίθεση. Διπλό, με λίγο ρίσκο διπλό και με -6,5 χάντικαπ. 


                Το βραδινό ματς αυτής  της Κυριακής είναι η αναμέτρηση ανάμεσα σε Σέιντς και Κάουμποϊς. Όταν η λίγκα επέλεξε αυτή την αναμέτρηση για την prime time ζώνη υπολόγιζε σε μία μονομαχία των Μπριζ – Ρόμο, όμως οι δύο βασικοί κουόρτερμπακ των ομάδων τραυματίστηκαν και μόνο ο Μπριζ έχει πιθανότητες να αγωνιστεί. Οι γηπεδούχοι Σέιντς την προηγούμενη Κυριακή με τον αντικαταστάτη ΜακΚάουν στα ηνία ηττήθηκαν στην έδρα των Πάνθερς, όμως ο επί χρόνια παγκίτης δεν ήταν η αιτία που ήρθε η ήττα. Ήταν πολύ εύστοχος, παραγωγικός απέναντι σε μία καλή άμυνα και λίγο έλειψε στο τέλος να πάρει και τη νίκη. Ίσως να είναι καλύτερη επιλογή για την ομάδα να ξεκινήσει και πάλι στη θέση του Μπριζ που δεν θα είναι 100% υγιής και ούτως ή άλλως προέρχεται από σερί κακές εμφανίσεις. Ο βετεράνος πάντως προπονήθηκε επιφυλακτικά και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να παίξει. Μεγαλύτερο ρόλο για τους ράννινγκ μπακ ανακοίνωσε ο κόουτς Πέιτον , που πρέπει να αναστρέψει την κατάσταση στην ομάδα του για να αποφύγει το 0-4 ξεκίνημα που σημαίνει και αντίο play-offs. Οι Κάουμποϊς από την άλλη ταξιδεύουν στη Νέα Ορλεάνη με σίγουρα βασικό τον αντικαταστάτη Γουίντεν, που κι αυτός όπως ο ΜακΚάουν έκανε γενικά καλό παιχνίδι την περασμένη Κυριακή στην ήττα από τους Φάλκονς. Η ομάδα κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ είχε προβάδισμα 14 πόντων δέχθηκε ένα 0-25 και δέχθηκε την πρώτη ήττα της σεζόν. Το πρώτο κακό της ημίχρονο στο σεζόν έκανε η άμυνα της ομάδας που εκπλήσσει ευχάριστα με τη δυναμική της. Παραμένει εκτός ο Γκρέγκορι, επιστρέφει όμως ο Μίνσι. Η συνταγή της επίθεσης θα είναι ξανά πολύ ράννινγκ παιχνίδι πίσω από την καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος, που έδειξε ασταμάτητο για ένα ημίχρονο και έσβησε πλήρως στην επανάληψη.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ:  Οι Κάουμποϊς ακόμη και δίχως Ρόμο και Μπράιαντ μοιάζουν πιο συγκροτημένη ομάδα και αν καταφέρουν να εκτελέσουν αποτελεσματικά το ράννινγκ παιχνίδι τους θα φύγουν με τη νίκη. Οι Σέιντς πέρα από το θέμα στη θέση του κουόρτερμπακ, έχουν τεράστια προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, ενώ μετρούν και 6 σερί εντός έδρας ήττες. Σε αποδόσεις αουτσάιντερ της τάξης του 2,50 άνοιξε σήμερα το διπλό και σε αυτή την τιμή έχει αξία.

                Στο Σιάτλ πέφτει η αυλαία της αγωνιστικής, με τους Σίχοκς να υποδέχονται τους Λάιονς βράδυ Δευτέρας, ξημερώματα Τρίτης. Οι Σίχοκς έκαναν την πρώτη τους νίκη στη σεζόν την περασμένη αγωνιστική με το εύκολο 26-0 επί των Μπερς και σε συνδυασμό με την επιστροφή του Τσάνσελορ η ψυχολογία στην ομάδα αρχίζει να βελτιώνεται. Η επίθεση βρίσκει ρυθμό σποραδικά , με τον κουόρτερμπακ Ουίλσον πάντως να δείχνει έτοιμος να κουβαλήσει μεγαλύτερο μερίδιο απ ότι του αναθέτει σταθερά ο επιθετικός συντονιστής. Η επιθετική γραμμή παραμένει να είναι πολύ κακή και θα αποτελέσει τροχοπέδη στις υψηλές φιλοδοξίες της ομάδας αν δεν βελτιωθεί δραστικά μέσα στη σεζόν. Ο σταρ ράννινγκ μπακ της ομάδας Λυντς αγωνίστηκε ελάχιστα την περασμένη Κυριακή και υποτροπίασε ο τραυματισμός του, με την συμμετοχή του για τον μεθαυριανό αγώνα να είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Στα θετικά, ο ρούκι Ρόουλς που τον αντικατέστησε και θα πάρει πολλές προσπάθειες αν λείψει τελικά ο Λυντς, έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Το ρόλο του βρίσκει σιγά σιγά και ο τάητ εντ Γκράχαμ που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πάσσινγκ παιχνίδι. Στους φιλοξενούμενους η κατάσταση είναι πολύ άσχημη καθώς μετά και τη νέα κακή εμφάνιση και την 3η ήττα στη σεζόν οι ελπίδες της ομάδας για play-offs ψαλιδίστηκαν σημαντικά και μία ενδεχόμενη νέα ήττα τη Δευτέρα θα βάλει ταφόπλακα. Ο κουόρτερμπακ Στάφορντ συνέχισε την κακή του σεζόν απέναντι στην πολύ καλή άμυνα των Μπρόνκος και μεθαύριο θα συναντήσει μία εξίσου επικίνδυνη άμυνα. Το ράννινγκ παιχνίδι είναι ανύπαρκτο, ενώ και ο Τέητ απογοητεύει στο ξεκίνημα. Στην άμυνα που επίσης παίζει σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με πέρσι λείπει ο κεντρικός λάινμπακερ Λέβι που είχε πολύ σημαντικό ρόλο και δεν έχει πολλές πιθανότητες να παίξει ούτε στο επερχόμενο παιχνίδι. 
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Σίχοκς έχουν ξεκινήσει την αντεπίθεσή τους μετά το 0-2 ξεκίνημά για να υπερασπιστούν το θρόνο τους στη NFC και οι Λάιονς δεν μοιάζουν ικανοί να τους σταματήσουν. Εκτός από τα αγωνιστικά προβλήματα, η ομάδα από το Ντιτρόιτ δεν έχει την ψυχολογία  και τον ηγέτη να αναστρέψει την κατάσταση και ένα βραδινό ματς στο Σιάτλ είναι ότι χειρότερο θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν. 27-2 εντός έδρας  το ρεκόρ των Σίχοκς με τον  Ουίλσον βασικό και θα είναι τεράστια έκπληξη αν δεν φτάσουν στις 28 νίκες τη Δευτέρα.






Τσάρτζερς (-6,5)
Μπράουνς
1
Μπρόνκος
Βάικινγκς
Under 43,5
Mπένγκαλς
Τσιφς (+4,5)
2



Το  αουτσάιντερ
Σέιντς
Κάουμποϊς
2



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου