Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ζωντανοί οι Ρέηβενς!!!



Συγκλονιστικό φινάλε με παράταση στο ντέρμπι της AFC Βορρά και σπουδαία νίκη (23-20) με ανατροπή για τους Ρέηβενς στην έδρα των Στίλερς. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση της ντιβίζιον με ρεκόρ 1-3 πια, στο 2-2 οι Στίλερς, που πλήρωσαν την απουσία του βασικού τους κουόρτερμπακ. 



           
Η χθεσινοβραδινή αναμέτρηση είχε πολλές «στροφές» και το μομέντουμ άλλαξε χέρια πολλές φορές ωσότου η μπίλια καταλήξει στους μοβ της Βαλτιμόρης. Το ξεκίνημα όπως αναμενόταν ήταν διστακτικό για την επίθεση των Στίλερς με τον Βικ στα ηνία, το πάσσινγκ παιχνίδι ήταν προβληματικό καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα (και μοιραίο εντέλει) και μοναδική ουσιαστική απειλή παρέμεινε ο ράννινγκ μπακ Μπελ, ο οποίος με ξεχωριστό στυλ και υπομονή στις κούρσες του έβρισκε μονίμως ρήγματα ακόμα κι εκεί που δεν υπήρχαν.
Τεράστιας σημασίας ήταν τα δύο λάθη που έκανε ο Φλάκο στα μέσα της 2ης και στην αρχή της 3ης περιόδου και τα οποία ουσιαστικά γύρισαν την αναμέτρηση από το 3-7 στο 20-7 στο ξεκίνημα της επανάληψης! Παρά το μεγάλο προβάδισμα των γηπεδούχων, οι Ρέηβενς ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και επέστρεψαν στον αγώνα με 0-10 σερί για το 20-17 πριν το χιτσκοκικό φινάλε. Οι Στίλερς έχασαν 2 ευκαιρίες να «σκοτώσουν» τον αγώνα στα τελευταία 3 λεπτά με  τον κίκερ τους Σκόμπι να αστοχεί δις από 44 και 41 γιάρδες μακριά για να μείνουν ζωντανοί οι φιλοξενούμενοι, που προηγουμένως είχαν χάσει τις δικές τους ευκαιρίες ακόμη και να προηγηθούν. Με ελάχιστα δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο και δίχως τάιμ άουτ ο Φλάκο εξιλεώθηκε με 1 σπουδαία πάσα στον Άικεν που έδωσε τις απαραίτητες γιάρδες για να βγει στο γήπεδο ο κίκερ των Ρέηβενς αυτή τη φορά. Ο Τάκερ είναι ένας από τους 2-3 καλύτερους του πρωταθλήματος και δίχως πρόβλημα ισοφάρισε από τις 42 γιάρδες.
ο Tucker στο νικητήριο field goal
Ο αγώνας πήγε στην παράταση και έπειτα από εκατέρωθεν αποτυχημένα ντράιβ και επιλογές (2) του κόουτς των Στίλερς να μην επιχειρήσει νέο φιλντ γκολ για τη νίκη με τον άστοχο κίκερ του, αλλά να πάρει προσπάθειες ο Βικ, η κατοχή πήγε πάλι και για τελευταία φορά στους Ρέηβενς. Με το αποτελεσματικό, για πρώτη φορά φέτος, ράννινγκ παιχνίδι η επίθεση των φιλοξενούμενων έφτασε μεθοδικά σε απόσταση βολής και ο Τάκερ ξανά, από τις 52 γιάρδες αυτή τη φορά, έγραψε το τελικό 20-23!  
Επική νίκη για τους Ρέηβενς και με τον τρόπο που ήρθε στην έδρα των μισητών αντιπάλων, τους κράτησε στο κυνήγι της ντιβίζιον, τους έφτιαξε ψυχολογία ενώ ακολουθεί και θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα. Ακόμη μεγαλύτερη σημασία είχε η νίκη καθώς ήρθε δίχως τον μέχρι τώρα καλύτερο παίχτη τους στη σεζόν, τον βετεράνο ρισίβερ Σμιθ που αποχώρησε με χτύπημα στη μέση στην 3η περίοδο και  με πολύ αποτελεσματικό ράννινγκ παιχνίδι, με αιχμή το Φορσέτ (150γιάρδες!), που ήταν προβληματικό στις 3 πρώτες αγωνιστικές.
Οι Στίλερς έπαιξαν πολύ συντηρητικά στην επίθεση λόγω Βικ και για να αποφύγουν τα λάθη, με συνέπεια να είναι μονοδιάστατοι με τον Μπελ, που πάντως είναι σε εκπληκτική κατάσταση, ενώ παρόλο που περιόρισαν σημαντικά τον Φλάκο, τρυπήθηκαν στο έδαφος. Λογικά, αν δεν έχει ήδη απομακρυνθεί, θα ψάξουν για νέο κίκερ. Στα θετικά, ο Ρόθλισμπεργκερ ήταν στον πάγκο χθες δίχως πατερίτσες και υπάρχει αισιοδοξία ότι η απουσία του μπορεί να είναι μικρότερη ενός μήνα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου