Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Προαναγγελία 8ης αγωνιστικής



Σχεδόν στου δρόμου τα μισά η 2015 σεζόν με την 8η Κυριακή της να είναι προ των πυλών. Πέντε αήττητες ομάδες δείχνουν να έχουν το έλεγχο στις ντιβίζιον τους, όμως παραμένουν πολλά ανοιχτά μέτωπα για τη διαμόρφωση των play-offs. Από το πρόγραμμα της Κυριακής ξεχωρίζει η βραδινή αναμέτρηση ανάμεσα στους αήττητους Μπρόνκος και Πάκερς, ενώ νωρίτερα το ντέρμπι της AFC Βορρά Στίλερς-Μπένγκαλς είναι τεράστιας βαθμολογικής σημασίας. Το θέαμα ξεκινά νωρίς αύριο με τον τελευταίο Λονδρέζικο αγώνα για φέτος (Τσιφς-Λάιονς) και κλείνει ξημερώματα Τρίτης στην έδρα των Πάνθερς που υποδέχονται τους Κολτς. 





Τσιφς (2-5)  -  Λάιονς (1-6)


                Τελευταίος αγώνας στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου για το 2015.
                Οι Τσιφς επέστρεψαν στις νίκες την περασμένη αγωνιστική μετά από 5 σερί ήττες, εκμεταλλευόμενοι την επιθετική αδυναμία των Στίλερς που αγωνίστηκαν με τον 3ο τους κουόρτερμπακ. Η άμυνα είναι σε καλή κατάσταση τελευταία, απέναντι στον άπειρο κουόρτερμπακ είχε εύκολο έργο και τα 3 μεγάλα λάθη που δημιούργησε έκριναν τον αγώνα. Η επίθεση της ομάδας, όπως συνηθίζει, δεν έθελξε και πολλάκις συμβιβάστηκε με φιλντ γκολ κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν. Θετικό στοιχείο για τη συνέχεια το καλό παιχνίδι του ρούκι Γουέστ που καλείται να καλύψει την απουσία του Τσαρλς. Πιθανή η επιστροφή του #1 ρισίβερ Μάκλιν που έλειψε την Κυριακή. Παρά το πολύ κακό τους ξεκίνημα δεν απέχουν πολύ από μία wild card θέση, αν και θα χρειαστούν ένα άμεσο ντεμαράζ, ξεκινώντας από αύριο.
                Οι Λάιονς υπέστησαν μία ακόμη εντός έδρας ήττα την περασμένη αγωνιστική, αυτή τη φορά από τους Βάικινγκς. Η συνολική εμφάνιση της ομάδας ήταν κακή και ιδιαιτέρως η επιθετική επίδοση μετά την 1η περίοδο. Επακόλουθο της τελευταίας ήττας η απόλυση του επιθετικού συντονιστή Λομπάρντι που αποδεδειγμένα δεν έκανε καλή δουλειά με το υποσύνολο του να αποδίδει χαμηλότερα των δυνατοτήτων του. Μηδαμινή προστασία για τον κουόρτερμπακ Στάφορντ, ο οποίος όλη τη σεζόν μοιάζει σαστισμένος υπό πίεση, ενώ το ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας είναι το χειρότερο με διαφορά στο πρωτάθλημα. 4ο χειρότερο παθητικό για την άμυνα (28,6 πόντους μ.ο.), η οποία μόλις πέρσι ήταν η 2η καλύτερη του πρωταθλήματος. Τεράστιες οι απώλειες των Σου και Λέβι από το περσινό υλικό. Η σεζόν είναι ήδη χαμένη με λίγα κίνητρα να απομένουν στην ομάδα. Ερωτηματικό το πώς θα παρουσιαστεί η επίθεση υπό νέες οδηγίες.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες συνολικά είναι καλύτερες από το ρεκόρ τους, όμως μόνο οι Τσιφς διατηρούν ρεαλιστικές ελπίδες για play-offs. Πολύ καλή η αμυντική εικόνα της τυπικά γηπεδούχου ομάδας τελευταία, δίνει μικρό προβάδισμα στον άσο, το οποίο θα ήταν ισχυρότερο αν δεν υπήρχε η αλλαγή στο προπονητικό τιμ των Λάιονς και οι πιθανές ευεργετικές συνέπειες αυτής.

               
               
Μπραουνς (2-5)  -  Κάρντιναλς (5-2)


                Οι Μπράουνς ηττήθηκαν την περασμένη Κυριακή στην έδρα των Ραμς με 24-6, παρόλο που για μεγάλα κομμάτια του αγώνα ανέβαιναν με ευκολία το γήπεδο, πληρώνοντας τα κομβικά λάθη που έκαναν στην επίθεση και την αδυναμία τους να περιορίσουν στο β’ μέρος τον αντίπαλο ράννινγκ μπακ Γκέρλι. Ο κουόρτερμπακ ΜακΚάουν δέχθηκε πίεση και αρκετά χτυπήματα από τους αντίπαλους αμυντικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον ώμο, να πάει στον πάγκο στο φινάλε του αγώνα και να είναι αμφίβολος για αύριο. Θα υπάρξει υποβάθμιση στη θέση αν δεν αγωνιστεί τελικά ο ΜακΚάουν που είναι σε καλό φεγγάρι και ξεκινήσει ο προβληματικός Μανζίλ. Η τελική απόφαση θα παρθεί λίγο πριν τον αγώνα. Προβληματική η άμυνα της ομάδας, τραγική η ράννινγκ αναχαίτιση, επιτρέπει πάνω από 150 γιάρδες ανά αγώνα!
                Οι Κάρντιναλς προέρχονται από την αγχωτική (από το πουθενά) νίκη επί των Ρέηβενς την περασμένη Δευτέρα. Ήταν καλύτεροι στον αγώνα και έδειξαν να καθαρίζουν την υπόθεση νίκη πριν δοθεί έξτρα σασπένς στο φινάλε με ένα σπέσιαλ τιμ τάτσνταουν των αντιπάλων. Πολύ μεστή εμφάνιση από τον κουόρτερμπακ Πάλμερ που είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα με την αποτελεσματικότητά του ο επίσης βετεράνος ράννινγκ μπακ Κρις Τζόνσον. Ο τελευταίος θα βρει εύφορο πεδίο δράσης αύριο απέναντι στην χειρότερη ράννινγκ άμυνα. Η ομάδα του ικανότατου κόουτς Άριανς έχει την 4η πιο παραγωγική σε γιάρδες επίθεση και το 2ο καλύτερο ενεργητικό με 32,7 πόντους ανά αγώνα. 9ο καλύτερο παθητικό για την άμυνα με 19 πόντους μέσο όρο.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Κάρντιναλς είναι πολύ καλύτερη ομάδα των Μπράουνς και η πληθωρική τους επίθεση αναμένεται να σκοράρει πολύ στο Κλίβελαντ. Ειδικά αν δεν αγωνιστεί ο ΜακΚάουν για τους γηπεδούχους, δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν στο σκορ και το διπλό γίνεται το σημείο της αγωνιστικής. Διπλό και με -5,5 χάντικαπ. 



Στίλερς (4-3)  -  Μπένγκαλς (6-0)


                Ντέρμπι της AFC Βορρά, πέρσι οι Στίλερς κέρδισαν μέσα – έξω.
                Οι Στίλερς ηττήθηκαν στην έδρα των Τσιφς με 13-23 την περασμένη Κυριακή, με τον περιορισμένων δυνατοτήτων Τζόουνς να ξεκινά ως βασικός κουόρτερμπακ για πρώτη φορά στην καριέρα του. Η επίθεση της ομάδας αγωνίζεται με χειροπέδες όσο λείπει ο Ρόθλισμπεργκερ, ενώ στο τελευταίο αγώνα δεν ήταν καλή και η άμυνα που κράτησε όρθια την ομάδα στις προηγούμενες νίκες. Ο ηγέτης κουόρτερμπακ Ρόθλισμπεργκερ επιστρέφει εκτός απροόπτου αύριο και αναβαθμίζει δραματικά την επίθεση της ομάδας. Η 3αδα της επίθεσης με Μπελ και Μπράουν πέρσι ήταν η πλέον εκρηκτική του πρωταθλήματος και κανείς δεν είχε απάντηση όταν έβρισκαν ρυθμό. Για πρώτη φορά φέτος θα είναι άπαντες μαζί στο γήπεδο και θα πρέπει να πιάσουν τα γνωστά υψηλά στάνταρ απόδοσης τους για να υποτάξουν τους φορμαρισμένους Μπένγκαλς και να διατηρήσουν ελπίδες για την κατάκτηση της ντιβίζιον. Επιστρέφει και ο ταχύτατος λάινμπακερ Σεϊζίερ στην άμυνα αύριο.
                Οι Μπένγκαλς πριν το ρεπό τους ήταν ίσως η πιο «καυτή» ομάδα στη λίγκα με απανωτές πολύ εντυπωσιακές εμφανίσεις, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι , με έναν Ντάλτον από άλλο πλανήτη και ζηλευτή πληθώρα επιλογών σε ράννινγκ και πάσσινγκ παιχνίδι. Η διακοπή ήρθε σε άσχημο σημείο από άποψη φορμαρίσματος και είναι ένα ερώτημα αν η ομάδα έχασε από το ρυθμό που είχε στο ξεκίνημα. Πέρσι, μετά από  ανάλογο ξεκίνημα 3 εντυπωσιακών νικών και ρεπό ακολούθησε σερί αρνητικών εμφανίσεων. Φέτος πάντως η ομάδα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, έχει πραγματοποιήσει μεγάλες νίκες και από άποψη ψυχολογίας και μοιάζει πλήρης σε κάθε θέση. 3η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 30,3 πόντους μέσο όρο και πάνω από 400 γιάρδες, 12η η άμυνα με 20,3 πόντους παθητικό ανά αγώνα. Αλάνθαστος ο κουόρτερμπακ Ντάλτον, έχει το καλύτερο rating απ’ όλους και δεν διστάζει να ψάξει τις μεγάλες φάσεις.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Μπένγκαλς έχουν δείξει εξαιρετικό πρόσωπο σ’ αυτό το ξεκίνημα, δείχνουν ικανοί για πολύ μεγάλα πράγματα φέτος και αν αύριο περάσουν με νίκη από το Πίτσμπεργκ, ουσιαστικά εξασφαλίζουν την πρωτιά στην ντιβίζιον. Από την άλλη οι Στίλερς έδειξαν κάποια πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία και δίχως το Ρόθλισμπεργκερ και οι δύο νίκες που κατάφεραν να «ξεζουμίσουν» δίχως αυτόν τους κρατάν σε απόσταση βολής. Ανεβαίνει επίπεδα όλη η ομάδα με την επιστροφή του. Πριν τον τραυματισμό ο βετεράνος πασέρ βρισκόταν στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του και έχει την εμπειρία να συνεχίσει από εκεί που έμεινε. Μεγαλύτερη εγρήγορση για τους Στίλερς που καίγονται για τη νίκη, σε κακό τάιμινγκ το ρεπό των Μπένγκαλς, προβάδισμα στον άσο που ξεκίνησε σε τιμές αουτσάιντερ 2,00+ και γύρισε ως φαβορί 1,80+.


Μπερς (2-4)  -  Βάικινγκς (4-2)


                Ντέρμπι της NFC Βορρά, 6-0 το ρεκόρ του Κάτλερ σε εντός έδρας αγώνες απέναντι στους Βάικινγκς.
                Οι Μπερς προέρχονται από το ρεπό τους και πριν από αυτό ηττήθηκαν στην έδρα των προβληματικών Λάιονς. Η ομάδα συνήλθε από το 0-3 ξεκίνημα στη σεζόν και τους διασυρμούς που δέχθηκε, πέτυχε δύο δραματικές νίκες στο φινάλε, παρουσιάστηκε ανταγωνιστική με έναν εμφανώς βελτιωμένο Κάτλερ, αλλά παραμένει ένα προβληματικό σύνολο δίχως ρεαλιστικές ελπίδες για play-offs. Η επίθεση διαθέτει το 28ο ενεργητικό με 20 πόντους μέσο όρο, αλλά ενισχύεται με την επιστροφή σε πλήρη δράση του #1 ρισίβερ Τζέφρι που έκανε θραύση πριν το ρεπό, ενώ η άμυνα της ομάδας έχει το χειρότερο παθητικό δεχόμενη σχεδόν 30 πόντους ανά αγώνα (29.8).
                Οι Βάικινγκς έκαναν το 2-0 απέναντι στους Λάιονς φέτος και αθόρυβα έφτασαν τις 4 νίκες και πλασάρονται προσωρινά μέσα στην 6αδα των play-offs. Η άμυνα της ομάδας έκανε ξανά τη διαφορά στο Ντιτρόιτ, όπου μετά από μία κακή 1η περίοδο έσβησε τα αντίπαλα ατού και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους. Το υποσύνολο επιτρέπει μόλις 17 πόντους ανά αγώνα, που είναι η 2η καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα, ασκώντας ασφυκτική πίεση στους αντιπάλους κουόρτερμπακ με το πολύ ταλαντούχο και συνάμα νεανικό της δυναμικό. Επιθετικά, με σκαμπανεβάσματα οι εμφανίσεις του κουόρτερμπακ Μπριτζγουότερ, ήταν καλός απέναντι στους Λάιονς και τις δύο φορές, ενώ και ο ράννινγκ μπακ Πίτερσον είναι σε hit or miss φόρμα, έχοντας πολλές μεγάλες κούρσες όταν σπάει το πρώτο αμυντικό φράγμα και τις περισσότερες προσπάθειες στο πρωτάθλημα με αρνητικό ή μηδενικό πρόσημο με την αντίπαλη άμυνα να τον σταματά πολύ γρήγορα. Διαμαντάκι αποδεικνύεται ο ρούκι Ντιγκς, που για 3ο σερί αγώνα ήταν ο πιο παραγωγικός ρισίβερ της ομάδας. Απουσίες στην άμυνα για αύριο, η σημαντικότερη αυτή του Φλόυντ.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Βάικινγκς έχουν εμφανιστεί καλύτεροι ως τώρα στη σεζόν, όμως δεν έχουν πείσει ακόμη ότι είναι πραγματική ομάδα play-offs, έχοντας ευνοϊκό πρόγραμμα. Δίχως αγωνιστική ταυτότητα οι Μπερς και με πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, ερωτηματικό αν θα παρουσιαστούν φρέσκοι ή εκτός ρυθμού μετά το ρεπό. No bet.

                               

Σέιντς (3-4)  -  Τζάιαντς (4-3)


                Οι Σέιντς πέτυχαν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη φέτος απέναντι στους Κολτς πραγματοποιώντας εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο την περασμένη Κυριακή. Προηγήθηκαν 0-20 στο πρώτο μισό, και 0-27 στο ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά βρέθηκαν να απειλούνται στο φινάλε κρατώντας εντέλει τη νίκη με σκορ 21-27. Εκμεταλλεύτηκαν δύο μεγάλα λάθη των αντιπάλων που έφεραν 14 πόντους, ενώ ήταν βελτιωμένοι αμυντικά οδηγώντας τον Λακ σε πολλά λάθη. Επιτέλους για πρώτο ματς φέτος υπήρξε αποτελεσματικό ράννινγκ παιχνίδι με ρόλο και για τους 3 μπακ της ομάδας. Ο κουόρτερμπακ Μπριζ ήταν σε καλή κατάσταση και πλέον πλήρως υγιής, ηγείται τους 3ου παραγωγικότερου πάσσινγκ παιχνιδιού, αλλά μόλις της 15ης πιο παραγωγικής επίθεσης (23.0 πόντους μ.ο.). Παρά τις δύο σερί νίκες τους παραμένουν πολύ πίσω στη NFC Νότου, πίσω από τους φορμαρισμένους Πάνθερς και Φάλκονς.
                Οι Τζάιαντς αν και δεν ήταν καλύτεροι στο γήπεδο κατάφεραν να πάρουν σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη στο ντέρμπι απέναντι στους Κάουμποϊς και να πιάσουν ξανά κορυφή στη NFC Ανατολής. Αναποτελεσματικοί επιθετικά πήραν 14 από τους 27 συνολικά πόντους τους στον αγώνα από την άμυνα και τις σπέσιαλ τιμς και κρύφτηκαν οι αμυντικές αδυναμίες τους. Το υποσύνολο εκτέθηκε απέναντι στη ράννινγκ επίθεση των Κάουμποϊς επιτρέποντας συνολικά 230 γιάρδες στο έδαφος με πάνω από 6 γιάρδες μέσο όρο ανά προσπάθεια, αλλά σώθηκε από τα μεγάλα λάθη του αντίπαλου κουόρτερμπακ και μία επιστροφή από λάκτισμα για highlight. Κακός για 2ο σερί ματς ο κουόρτερμπακ Μάννινγκ που βρισκόταν υπό πίεση σε όλο τον αγώνα και είδε το δίδυμο των ρισίβερ του Μπέκαμ και Ραντλ να αγωνίζεται εμφανώς δίχως να είναι στο 100%. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν ενοχλήσεις αλλά θα αγωνιστούν αύριο, σε καλύτερη κατάσταση ο τένοντας του Μπέκαμ. Παραμένει εκτός ο Αμουκαμάρα, νέα αναβολή για την επιστροφή του Κρουζ.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ασταθείς ομάδες με κοινό παρονομαστή τις αμυντικές τους αδυναμίες, καθώς επιτρέπουν αμφότερες πάνω από 400 γιάρδες ανά αγώνα στον αντίπαλο και είναι 3η και 4η χειρότερη αντίστοιχα στη συγκεκριμένη στατιστική. Με απολύτως υγιή Μπέκαμ το διπλό σε τιμές 2,50 θα είχε αξία, πιθανό το over 49.5. 



Ρέηβενς (1-6)  -  Τσάρτζερς (2-5)


                Πέρσι στο ίδιο γήπεδο οι Τσάρτζερς επικράτησαν με συγκλονιστική ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα.
                Οι Ρέηβενς παρότι ήταν ανταγωνιστικοί απέναντι στους Κάρντιναλς για μεγάλο κομμάτι του αγώνα και λίγο έλειψε να τον στείλουν στην παράταση, δικαιολογημένα ηττήθηκαν σε μία δύσκολη έδρα και ουσιαστικά αποχαιρετούν από τώρα τις όποιες ελπίδες τους για play-offs. Παρά το πολύ άσχημο ρεκόρ υπάρχουν στοιχεία και παίχτες πάνω στους οποίους μπορεί να χτιστεί μία αντεπίθεση που θα τους στείλει στη μέση του βαθμολογικού πίνακα της AFC. Από τα 7 παιχνίδια έχουν δώσει μόλις 2 εντός έδρας, αλλά και στην άλλοτε ισχυρή τους έδρα έχουν δεχθεί φέτος δύο οριακές εντός ντιβίζιον ήττες. 14η η επίθεση της ομάδας με 23 πόντους μέσο όρο και με σημαντικές επιστροφές, όμως 7η από το τέλος η άμυνα που είναι η κύρια αιτία των φετινών αποτυχιών. Υποφέρει να περιορίσει το αντίπαλο πάσσινγκ παιχνίδι και αύριο στην πόλη έρχεται η πλέον παραγωγική πάσσινγκ επίθεση του πρωταθλήματος!
                Οι Τσάρτζερς συνετρίβησαν από τους Ρέιντερς την περασμένη Κυριακή και το τελικό 29-37 κρύβει την ανισορροπία του αγώνα, καθώς στο φινάλε και μετά το 6-37 στο ξεκίνημα της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι τράβηξαν το πόδι τους από το γκάζι, με αποτέλεσμα να μειώσουν οι ηττημένοι. Μπορεί η στατιστική του Ρίβερς να ήταν γεμάτη στο τέλος του αγώνα, όμως ο βετεράνος πασέρ ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο όταν και κρίθηκε κατά της ομάδας του ο αγώνας. Έχασε κάποιες πολύ εύκολες γι αυτόν πάσες, ενώ και οι δύο ιντερσέπτιον του άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα. Εκτέθηκε η άμυνα της ομάδας που έγινε έρμαιο απέναντι σε μία νεανική και ενθουσιώδη επίθεση, συνολικά στο πρωτάθλημα έχει το 6ο χειρότερο παθητικό και η σημαντική απουσία του Γουέντλ στην πίσω ζώνη κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Επιθετικά, το υποσύνολο του Ρίβερς έχει την καλύτερη πάσσινγκ συγκομιδή του πρωταθλήματος και καταγράφει τις περισσότερες γιάρδες από κάθε άλλη ομάδα (430.7). Δεν προπονήθηκε και ίσως μείνει και πάλι εκτός ο ταητ εντ Γκέιτς που είναι πολύ κομβικό γρανάζι, υγιής ο ράννινγκ μπακ Γκόρντον, που όμως απογοητεύει με την αναποτελεσματικότητά του.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που ξεκίνησαν τη σεζόν με πολλές φιλοδοξίες αλλά βρίσκονται ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης. Πολύ προβληματικές οι δύο  άμυνες αναμένονται πολλά παραγωγικά ντράιβ εκατέρωθεν και υψηλό σκορ, πολύ πιθανό το over 49,5. Θα υπήρχε προβάδισμα νίκης στους γηπεδούχους αν δεν μάτσαρε τόσο άσχημα η άμυνά τους απέναντι στον Ρίβερς. 



Ραμς (3-3)  -  49ερς (2-5)


                 Ντέρμπι της NFC Δύσης.
                Οι Ραμς την περασμένη Κυριακή επικράτησαν εντός έδρας με 24-6 των Μπράουνς δίχως να εντυπωσιάσουν. Η άμυνα της ομάδας με την πίεσή της δημιούργησε μερικά κομβικά λάθη στην αντίπαλη επίθεση, ενώ επιθετικά ο ράννινγκ μπακ Γκέρλι που έχει ξεκινήσει άκρως εντυπωσιακά την επαγγελματική του καριέρα είχε ένα πολύ ευνοϊκό match up και το εκμεταλλεύτηκε σκοράροντας δις. Ξανά αναιμική η πάσσινγκ επίθεση του Φόουλς, αλλά η εκρηκτικότητα του Γκέρλι έκρυψε τις άλλες αρρυθμίες. Προτελευταία η επίθεση με μόλις 18 πόντους ανά αγώνα, προτελευταία σε γιάρδες με λιγότερες από 300 ανά αγώνα και τελευταία η πάσσινγκ επίθεση. Αγώνας – κριτήριο για τους Ραμς η αυριανή εντός ντιβίζιον σύγκρουση για το αν μπορούν πραγματικά να αποτελέσουν διεκδικητή στην ντιβίζιον, καθώς ιστορικά αποτυγχάνουν να πάρουν τις νίκες που θεωρητικά πρέπει να πάρουν όντας το ξεκάθαρο φαβορί.
                Οι 49ερς ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια στο ντέρμπι απέναντι στους Σίχοκς πριν 10 μέρες με τον κουόρτερμπακ Κάπερνικ να επιστρέφει στις απαράδεκτες εμφανίσεις. Όλη η επίθεση της ομάδας εν γένει έγινε τροφή για την άμυνα των ισχυρών αντιπάλων και η συνολική συγκομιδή 3 πόντων αντικατοπτρίζει την πραγματική τους απόδοση. Συνολικά στη σεζόν είναι η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος με μόλις 14.7 πόντους μέσο όρο και λιγότερες από 300 γιάρδες ανά αγώνα. 31η η πάσσινγκ επίθεση, ξεπερνά μόνο τους αυριανούς αντίπαλους στη συγκεκριμένη στατιστική. Και για να γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα, τραυματίστηκε και χάνει τον αυριανό αγώνα ο βασικός ράννινγκ μπακ Χάιντ που ήταν μία αξιόπιστη πηγή κινδύνων με το δυναμικό του στυλ. Τέλος, αναφορές γίνονται για πολύ άσχημο κλίμα στα αποδυτήρια και για κακές σχέσεις του Κάπερνικ με τους συμπαίχτες του.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ραμς βγάζουν φρεσκάδα και ενθουσιασμό κυρίως στην άμυνα και ο Γκέρλι είναι ίσως ο καλύτερος μπακ του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή. Είναι το ξεκάθαρο φαβορί στην αναμέτρηση και αυτό από μόνο του αποτελεί παγίδα για μία ομάδα άπειρη στο να παίρνει τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια απέναντι σε ένα ναυάγιο όπως οι 49ερς. Το γεγονός ότι αναμετρώνται οι 2 χειρότερες επιθέσεις του πρωταθλήματος από μόνο του συνεπάγεται χαμηλό σκορ, με το όριο να είναι υποψιασμένα πολύ χαμηλά.



Φάλκονς (6-1)  -  Μπακανίρς (2-4)


                Ντέρμπι της NFC Νότου, πέρσι στο ίδιο γήπεδο οι Μπακανίρς ηττήθηκαν δεχόμενοι 50αρα!
                Οι Φάλκονς πέρασαν μετά κόπων και βασάνων (7-10) από την έδρα των προβληματικών Τάιτανς και επέστρεψαν στις νίκες. Η εμφάνιση επιθετικά ήταν κακή με τον κουόρτερμπακ Ράιαν να είναι εκτός ρυθμού τον τελευταίο μήνα. Αντιθέτως, σταθερά εκρηκτικός είναι ράννινγκ μπακ Φρίμαν και έχει εξελιχθεί στον απόλυτο κινητήριο μοχλό της επιθετικής ανάπτυξης. Βελτιωμένος ο Τζόουνς, μοιάζει να ξεπερνά σιγά σιγά τον τραυματισμό του. #4 σε παραγωγικότητα η επίθεση της ομάδας με 27,6 πόντους, #5 σε γιάρδες και #5 η ράννινγκ επίθεση, θα βρει πεδίο δράσης απέναντι στους Μπακανίρς. Πολύ φιλότιμο το αμυντικό υποσύνολο της ομάδας, παρότι δεν έχει τους ποιοτικούς παίχτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, είναι μαχητικοί, βγάζουν ενέργεια και μοιάζει να έχουν αφομοιώσει πλήρως το σύστημα του νέου κόουτς. Απών από τον αυριανό αγώνα ο #2 ρισίβερ Χάνκερσον που έκανε μερικά πολύ καλά ματς.
                Οι Μπακανίρς έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους την περασμένη αγωνιστική, όταν και απώλεσαν το προβάδισμα 24 πόντων που απέκτησαν στο πρώτο ημίχρονο. Το 0-24 απέναντι στους Ρέντσκινς έγινε 31-30 με αντίπαλο τάτσνταουν στα τελευταία δευτερόλεπτα και σβήστηκε η καλύτερη φετινή εμφάνιση του ρούκι κουόρτερμπακ της ομάδας. Ο Ουίνστον ήταν πολύ ώριμος στις επιλογές του και ανέπτυξε μία πολύ καλή συνεργασία με τον Έβανς που μπορεί να αποτελέσει τη συνταγή της επιτυχίας για το μέλλον. Τις πολύ καλές εμφανίσεις συνεχίζει ο ράννινγκ μπακ Μάρτιν και η επίθεση της ομάδας συνολικά δείχνει να ρολάρει τελευταία, όντας 12η σε πόντους, 12η σε γιάρδες και 4η σε ράννινγκ γιάρδες. Αντιθέτως, το αμυντικό κομμάτι συνεχίζει να υποφέρει έχοντας το χειρότερο παθητικό στο πρωτάθλημα με 29,8 πόντους μέσο όρο παρότι ο κόουτς Σμιθ ήρθε στο σύλλογο με εξειδίκευση στην άμυνα.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Φάλκονς είναι το φαβορί στην αναμέτρηση όμως οι Μπακανίρς αθόρυβα παίζουν καλά τελευταία και ίσως καταφέρουν να είναι ανταγωνιστικοί σε μία έδρα που συνήθως ηττώνται εύκολα. Στοιχηματικά, ενδιαφέρον έχει το over καθώς οι φιλοξενούμενοι είναι «τρύπιοι» αμυντικά και φορμαρισμένοι στην επίθεση. 



Τέξανς (2-5)  -  Τάιτανς (1-5)


                Ντέρμπι της AFC Νότου.
                Οι Τέξανς ήταν ένα «τσίρκο» την περασμένη Κυριακή στην έδρα των Ντόλφινς και γλίτωσαν από ιστορικά μεγάλη ήττα, διότι οι αντίπαλοι έσβησαν μηχανές μετά το ημίχρονο, όταν το σκορ ήταν στο 41-0!!! Πριν καταφέρουν να πάρουν μία γιάρδα στο γήπεδο το σκορ ήταν 35-0, στατιστικό που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στην ιστορία του αθλήματος και καταδεικνύει το πόσο κακή ήταν η εμφάνιση. Κανείς δε διασώθηκε από το ναυάγιο σε άμυνα και επίθεση, ενώ έγινε ακόμη χειρότερη η μέρα όταν στο β΄μέρος ο σταρ ράννινγκ μπακ της ομάδας Φόστερ τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Μάλιστα μία τόσο κακή εμφάνιση δεν ήταν πρωτοφανές γεγονός για την ομάδα, καθώς πριν ένα μήνα βρέθηκαν 42-0 πίσω στο σκορ και στην έδρα των Φάλκονς! Το παράξενο όμως με τη φετινή τρομερά αδύναμη AFC Νότου είναι ότι αυτή η κακή ομάδα των Τέξανς με νίκη στο εφικτό ματς αύριο μπορεί να πιάσει στην κορυφή της ντιβίζιον τους Κολτς. Κόπηκε από την ομάδα ο αναπληρωματικός κουόρτερμπακ Μάλετ, μετά και τα τελευταία πειθαρχικά παραπτώματά του.
                Οι Τάιτανς ηττήθηκαν για 4η συνεχόμενη φορά εντός έδρας, αυτή τη φορά από τους Φάλκονς με το χαμηλό σκορ 7-10. Η άμυνα της ομάδας που αθόρυβα κάνει πολύ καλή σεζόν κράτησε τον αγώνα ανταγωνιστικό μέχρι τέλους, όμως στοίχισε η απουσία του βασικού κουόρτερμπακ με τον αντικαταστάτη Μέτενμπεργκερ να είναι άθλιος στον αγώνα και να κάνει απαράδεκτα λάθη στα πιο ακατάλληλα σημεία. Ο Μαριότα θα απουσιάσει και από τον αυριανό αγώνα και η επίθεση που είναι 30η σε ενεργητικό (19.8 μο.ο) αναμένεται να είναι εκτός ρυθμού ξανά. 0-7 το ρεκόρ του Μέτενμπεργκερ ως βασικός.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αγώνας ανάμεσα σε δύο κακές ομάδες, που παραδόξως διατηρούν ελπίδες στην αδύναμη ντιβίζιον τους. Ο Φόστερ είναι τεράστια απουσία και αν αγωνιζόταν ο Μαριότα θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή – έκπληξη το διπλό, όμως με Μέτενμπέργκερ η ζυγαριά γέρνει προς τους γηπεδούχους. No bet. 



Ρέιντερς (3-3)  -  Τζετς (4-2)

                Οι Ρέιντερς ήταν εξαιρετικοί στην εκτός έδρας νίκη απέναντι στους Τσάρτζερς και έκαναν συντήρηση στο β’ ημίχρονο όταν πήγαν τη διαφορά στο +31! Ο νεαρός κουόρτερμπακ Καρ, που δείχνει ζηλευτή για την ηλικία του ωριμότητα, ήταν αλάνθαστος και συνεργάστηκε αγαστά με τον ρισίβερ Κούπερ που δεν μοιάζει καθόλου με ρούκι. Πολύ καλή και η εμφάνιση της άμυνας για 40 λεπτά που κράτησε χαμηλά τον Ρίβερς και μόνο όταν είχε κριθεί ο αγώνας επέτρεψε μεγάλες φάσεις. Γενικά το νεανικό σύνολο βγάζει τρομερή ενέργεια και φρεσκάδα στο γήπεδο και μένει μόνο να βρει συνέπεια και συνοχή για να μπορέσει πραγματικά να διεκδικήσει μία wild card θέση. Τα δύο επόμενα ματς θα είναι κριτήρια καθώς αντιμετωπίζουν τις ομάδες που κατέχουν αυτή τη στιγμή την 5η και 6η θέση στην AFC.
                Οι Τζετς προέρχονται από την ήττα στο ντέρμπι απέναντι στους Πάτριοτς, αν και η εμφάνισή τους δεν μπορεί να τους αφήνει απογοητευμένους. Κόντραραν όσο καμία άλλη ομάδα φέτος τους πρωταθλητές και μάλιστα εκτός έδρας, αλλά δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον Μπρέιντι στην 4η περίοδο όταν και τους ανέτρεψε το σκορ. Ο ράννινγκ μπακ Άιβορι ένιωσε ενοχλήσεις στην πρώτη του κιόλας προσπάθεια στον αγώνα και δεν ήταν ποτέ στο 100% στη συνέχεια. Προπονήθηκε κανονικά όλη τη βδομάδα και αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά έχοντας τον πολύ κομβικό του ρόλο στην επίθεση της ομάδας. Πολύ καλές εμφανίσεις από τον κουόρτερμπακ Φιτζπάτρικ τελευταία που κάνει τη διαφορά με τις κούρσες του σε κρίσιμα σημεία. 7η σε παραγωγικότητα η επίθεση, 3η καλύτερη η ράννινγκ επίθεση. Το καλύτερο κομμάτι της ομάδας όμως είναι το αμυντικό που περιλαμβάνει πολύ ποιοτικές μονάδες και έχει το 4ο καλύτερο παθητικό στο πρωτάθλημα και τη 2η καλύτερη επίδοση σε γιάρδες. Εκτός αγώνα τέθηκε ο αμυντικός Πράιορ, αμφίβολος ο βασικός σέντερ Μάνγκολντ.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ιδιαιτέρως αμφίρροπη αναμέτρηση με τις δύο ομάδες να είναι σε καλή κατάσταση. Τα match up να ευνοούν τους Τζετς, που έχουν την άμυνα να σβήσουν τα αντίπαλα ατού, αλλά θα κάνουν μακρύ ταξίδι και προέρχονται από πικρή ήττα. Ενδιαφέρων αγώνας για τους συσχετισμούς των play-offs στην AFC, αδιάφορος στοιχηματικά. No bet.



Κάουμποϊς (2-4)  -  Σίχοκς (3-4)


                Οι Κάουμποϊς ηττήθηκαν στο ντέρμπι της Νέας Υόρκης από τους Τζάιαντς και έφτασαν τις 4 σερί αποτυχίες δίχως τους Ρόμο και Μπράιαντ. Η εμφάνιση ήταν καλύτερη από τις προηγούμενες αγωνιστικές όμως και πάλι βρήκαν τρόπο να χάσουν τον αγώνα, αυτή τη φορά από μία επιστροφή λακτίσματος και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο στα μέσα της 4ης περιόδου. Κακός ο κουόρτερμπακ Κάσελ που έκανε ντεμπούτο με την ομάδα, ήταν πιο παραγωγικός από τον προκάτοχό του, όμως τα μεγάλα λάθη που έκανε στοίχισαν (ιντερσέπτιον του επιστράφηκε για τάτσνταουν). Τρομερή εμφάνιση από την επιθετική γραμμή που οδήγησε σε 230 γιάρδες στο έδαφος και θύμισε τις περσινές εμφανίσεις, όταν και κυριαρχούσε απόλυτα στις μάχες. Βασικός ράννινγκ μπακ αύριο θα είναι ο βετεράνος ΜακΦάντεν που ήταν πολύ αποτελεσματικός απέναντι στους Τζάιαντς. Καλή εμφάνιση αμυντικά, δέχθηκε μόνο 13 πόντους από την αντίπαλη επίθεση, κατάφερε να περάσει πίεση και αυτό θα είναι το κλειδί και απέναντι στην ασταθή επιθετική γραμμή των Σίχοκς για να μείνει η ομάδα κοντά στο σκορ. Εκτός αυριανού αγώνα τέθηκε ο μέχρι πρότινος βασικός μπακ Ραντλ, εξαιρετικά αμφίβολος ο Μπράιαντ, ίσως δεν παρθεί το ρίσκο για πρόωρη επιστροφή του απέναντι σε μια επικίνδυνη άμυνα.
                Οι Σίχοκς θύμισαν τις προηγούμενες σεζόν με την εντυπωσιακή τους εμφάνιση απέναντι στους 49ερς και το σκορ 20-3 φανερώνει την ευκολία με την οποία ήρθε η επικράτηση. Σπουδαία αμυντική εμφάνιση, απέναντι όμως σε μία πολύ προβληματική επίθεση με τον πήχη να είναι πολύ χαμηλά. Το πλέον θετικό στοιχείο από την προ 10 ημερών νίκη είναι το πολύ αποτελεσματικό ράννινγκ παιχνίδι που βρίσκει το ρυθμό του με το Λυντς να είναι εντελώς υγιής πια. Είναι το 2ο παραγωγικότερο στο πρωτάθλημα με 143,3 γιάρδες ανά αγώνα και το σημείο κατατεθέν της ομάδας από τις πρόσφατες επιτυχίες. Σε τροχιά αντεπίθεσης οι περσινοί φιναλίστ, αν βελτιώσουν και το παιχνίδι της επιθετικής τους γραμμής, η οποία έχει επιτρέψει τα περισσότερα σακς στο πρωτάθλημα, θα αρχίσουν να σκορπίζουν το φόβο ξανά σε όλους τους διεκδικητές της NFC. 5ο καλύτερο παθητικό για την άμυνα με 18,3 πόντους μέσο όρο και 3η καλύτερη επίδοση στις γιάρδες που επιτρέπουν (294.1). Αμφίβολος ο βασικός λάινμαν Οκούν, αν λείψει θα γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα στην επιθετική γραμμή.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Σίχοκς έχουν τον πρώτο λόγο στον αγώνα, καθώς δύσκολα θα απειληθούν από τον Κάσελ στο πάσσινγκ παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι μπορούν να βασιστούν στο ράννινγκ παιχνίδι τους για να μείνουν ανταγωνιστικοί στην αναμέτρηση και αν καταφέρουν να ταράξουν τον Ουίλσον με πολλαπλά σακς, ίσως καταφέρουν και την έκπληξη.
               

Μπρόνκος (6-0)  -  Πάκερς (6-0)


                Οι Μπρόνκος επιστρέφουν στη δράση μετά από το ρεπό τους και στη διακοπή αυτών των 2 εβδομάδων θα είχαν πολλά να δουν και να διορθώσουν στο επιθετικό τους κομμάτι. Ο Μάννινγκ, ίσως στην τελευταία σεζόν της καριέρας του, δεν είναι ο γνωστός παίχτης που διέλυε τις αντίπαλες άμυνες για 15 σεζόν και αποτελεί μάλιστα τροχοπέδη για την επίθεση της ομάδας του. Έχει μόλις 7 τάτσνταουν πάσες και 10 ιντερσέπτιονς με ένα από τα χειρότερα ratings στο πρωτάθλημα. Επιπλέον δεν παίρνει καμία βοήθεια από το ράννινγκ παιχνίδι, το οποίο κατατάσσεται 31ο με μόλις 85 γιάρδες μέσο όρο ανά αγώνα. Με όλες αυτές τις μεγάλες επιθετικές αδυναμίες η ομάδα παραμένει αήττητη χάρη στην εκπληκτική της άμυνα! Το υποσύνολο είναι σε απίθανη φόρμα και σε κάθε αγώνα μέχρι τώρα ήταν ο λόγος που οι πορτοκαλί κέρδισαν. Επιτρέπουν μόλις 17 πόντους ανά αγώνα (2η), 281,3 γιάρδες συνολικά (1η), ενώ έχουν καταγράψει ως τώρα 26 σακς που είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα, έχουν ολοκληρώσει 9 ιντερσέπτιονς (4η) και έχουν σκοράρει από αμυντικές προσπάθειες 4 φορές στη σεζόν! Επιστρέφει ο αμυντικός λάινμαν Γουέρ, απών στην ίδια θέση ο ρούκι Ρέι.
                Οι Πάκερς προέρχονται επίσης από το ρεπό τους και επίσης από κάποιες μη πειστικές νίκες πριν από τη διακοπή. Ο Ρότζερς και η επίθεση της ομάδας τον τελευταίο μήνα δεν ήταν αυτή που συνηθίζει  τα τελευταία χρόνια, με δικαιολογητικά πάντως τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών στις skill θέσεις.  Ο βασικός ράννινγκ μπακ Λέισι πραγματοποιεί ως τώρα κακή σεζόν επηρεασμένος από τις ενοχλήσεις στον αστράγαλό του, ενώ και οι επιλογές στους ρισίβερ είναι περιορισμένες με τους Κομπ και Άνταμς να έχουν επίσης θέματα τραυματισμών. Ευκαιρία για ανασυγκρότηση και ανάρρωση η διακοπή των 14 ημερών, αναμένεται να βρει ξανά το ρυθμό του ο Ρότζερς και να επιστρέψει σε MVP φόρμα. Αμυντικά η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το υποσύνολο συνέβαλλε σημαντικά στις τελευταίες νίκες. Έχει δεχθεί τους λιγότερους πόντους στο πρωτάθλημα (16.8 μέσο όρο) και έχει καταγράψει 23 σακς που είναι τα περισσότερα στο πρωτάθλημα πίσω από τους Μπρόνκος με ποικίλα συστήματα που φέρνουν πίεση και από την πίσω ζώνη.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άλλες σεζόν μία αναμέτρηση που θα περιελάμβανε Μάννινγκ και Ρότζερς θα προμηνυόταν ως ένα επιθετικό φεστιβάλ, όμως φέτος οι άμυνες των δύο ομάδων είναι που κάνουν τη διαφορά μέχρι στιγμής. Η διακοπή ήταν ευεργετική και για τους δύο πασέρ ώστε να μελετήσουν και να παρουσιαστούν βελτιωμένοι, όμως οι δύο άμυνες ματσάρουν πολύ καλά απέναντι στα εκατέρωθεν ατού. Αμφότεροι κουόρτερμπακ θα είναι προσεχτικοί, θέλοντας να αποφύγουν το μεγάλο λάθος που θα στοιχίσει, με κοντινές πάσες και πολύ ράννινγκ παιχνίδι, κάτι που συνεπάγεται χαμηλό ρυθμό και χαμηλό σκορ. Πιθανό Under 46,5.



Πάνθερς (6-0)  -  Κολτς (3-4)


                Οι Πάνθερς συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και με τη νέα επικράτησή τους επί των Ιγκλς παρέμειναν αήττητοι μπαίνοντας στο Νοέμβριο, κάτι που έχουν επαναλάβει μόνο όταν και έφτασαν στο superbowl το 2004. Σε πολύ καλή κατάσταση ο κουόρτερμπακ Νιούτον είναι ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας, απειλεί και με τα πόδια και ηγείται της 6ης παραγωγικότερης επίθεσης (27 πόντους μ.ο.) παρότι δεν περιστοιχίζεται από πολλούς ποιοτικούς παίχτες. #1 το ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας με τον Στιούαρτ να βρίσκει ρυθμό και να έχει 2 σερί πολύ καλές εμφανίσεις. Σε πολύ καλή φόρμα και η άμυνα της ομάδας, κατατάσσεται 9η σε γιάρδες και 6η σε πόντους παθητικό, με εξαιρετικές μονάδες σε κάθε γραμμή. Ο Σορτ κερδίζει όλες τις μάχες στις γραμμές, οι Κίκλι και Ντέιβις οργώνουν το γήπεδο και είναι παντού, ενώ στην πίσω ζώνη ξεχωρίζει ο Νόρμαν, που αγωνίζεται καλύτερα από κάθε άλλο κόρνερμπακ στο πρωτάθλημα. Πολύ καλή αύρα και ενέργεια από την ομάδα της Καρολάινα, έχει όλα τα στοιχεία να διεκδικήσει τη θέση της ακόμη και στο superbowl.
                Οι Κολτς συνέχισαν τις απογοητευτικές εμφανίσεις, με αυτή απέναντι στους Σέιντς στο πρώτο ημίχρονο να είναι το χειρότερο κομμάτι της σεζόν. Απαράδεκτος ο Λακ στο πρώτο μέρος, έκανε πολλά λάθη, βελτιώθηκε στην επανάληψη, όταν το σκορ είχε ξεφύγει, ενώ συνεχίστηκαν τα αποκαρδιωτικά λάθη στις σπέσιαλ τιμς που στοίχισαν άμεσα πόντους. Οι Κολτς που ξεκίνησαν τη σεζόν με φιλοδοξία το superbowl είναι μία πολύ κακή ομάδα αυτή την περίοδο και ευνοούνται από το γεγονός ότι ανήκουν στην πολύ αδύναμη AFC Νότου. 25η η επίθεση με 21 πόντους μέσο όρο, 20η η άμυνα με 24,9 πόντους παθητικό, ενώ επιτρέπουν τις περισσότερες γιάρδες στον αντίπαλο από κάθε άλλη ομάδα (408 μ.ο.) στο πρωτάθλημα. Στατιστικά μάλιστα που μακιγιάρουν την αλήθεια για τη δυναμική της ομάδας καθώς αντιμετώπισαν τους αδύναμους της ντιβίζιον, Εκτός AFC νότου, μετρούν 4 ήττες, στις οποίες δεν ήταν ανταγωνιστικοί για τη μεγαλύτερη διάρκεια των αγώνων.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μεγάλη διαφορά δυναμικής ανάμεσα στις δύο ομάδες αυτή την περίοδο και δε φαίνεται πως οι αυτοί οι Κολτς θα μπορέσουν να χτυπήσουν τον αγώνα στην έδρα των «καυτών» Πάνθερς. Οι γηπεδούχοι αναμένεται να τρέξουν με ευκολία απέναντι στην σοφτ άμυνα των Κολτς και ελέγξουν απόλυτα τον αγώνα. Πολύ πιθανός άσος με -6,5 χάντικαπ
               



Η διαλογή των στοιχηματικών επιλογών της αγωνιστικής:
Πάνθερς (-6.5)
Κολτς
1
Μπράουνς
Κάρντιναλς (-5.5)
2
Στίλερς
Μπένγκαλς
1
Μπρόνκος
Πάκερς
Under 46.5
Ρέηβενς
Τσάρτζερς
Over 49.5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου