Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Προαναγγελία 7ης αγωνιστικής



H 7η ξεκίνησε με το ντέρμπι της NFC Δύσης και συνεχίζεται με 12 αναμετρήσεις την Κυριακή και τον αγώνα Κάρντιναλς – Ρέηβενς να ρίχνει αυλαία ξημερώματα Τρίτης. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν τα εντός ντιβίζιον ντέρμπι των Πάτριοτς-Τζετς και Τζάιαντς-Κάουμποϊς, ενώ το θέαμα αύριο ξεκινά από νωρίς με τον αγώνα στο Λονδίνο ανάμεσα σε Τζάγκουαρς και Μπιλς που θα μεταδοθεί για πρώτη φορά στην ιστορία από το yahoo! Ρεπό αυτή την αγωνιστική οι: Πάκερς, Μπρόνκος, Μπένγκαλς και Μπερς.





Τζάγκουαρς (1-5)  -  Μπιλς (3-3)

                Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου και θα μεταδοθεί μέσω stream από το yahoo, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στα χρονικά!
Οι Τζάγκουαρς μετά και τη νέα εντός έδρας ήττα από τους Τέξανς δεν μπορούν να διατηρούν φιλοδοξίες για κάτι καλό φέτος. Η απόδοσή τους ήταν ξανά κακή και σ αυτό το παιχνίδι ήταν μοιραίος ο κουόρτερμπακ Μπορτλς που έκανε δύο μεγάλα λάθη που έγειραν και την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενουμένων. Γενικά όμως η εικόνα του δευτεροετή πασέρ είναι αρκετά βελτιωμένη φέτος και αυτό είναι κάτι στο οποίο μπορεί να χτίσει ο σύλλογος. Δευτεροετείς είναι και οι δύο ρισίβερ Χερνς και Ρόμπινσον που ξεχωρίζουν και σ’ αυτούς έρχεται να προστεθεί ο ποιοτικός τάητ εντ Τζούλιους Τόμας που είναι πλέον υγιής και ήδη δείχνει πως θα είναι ένας από τους αγαπημένους στόχους του Μπορτλς. Και αν τα πράγματα είναι ενθαρρυντικά στην επίθεση για την ομάδα, έστω κι αν η παραγωγικότητα δεν είναι υψηλή, δεν συμβαίνει το ίδιο και στην άμυνα, όπου δεν υπάρχει ηγέτης και το υποσύνολο έχει το 30ο παθητικό στη λίγκα. Παραμένει αμφίβολος για αύριο ο βασικός ρούκι ράννινγκ μπακ Γιέλντον.
Οι Μπιλς φάνηκαν μικροί απέναντι στους φορμαρισμένους Μπένγκαλς την προηγούμενη Κυριακή και ηττήθηκαν εύκολα εντός έδρας. Ο βασικός κουόρτερμπακ Τέιλορ έλειψε και δεν θα παίξει ούτε αύριο με τον αντικαταστάτη Μάνιουελ, όπως απέδειξε και πριν μία βδομάδα να είναι κατώτερου επιπέδου και μαζί του η επίθεση να είναι λιγότερο εκρηκτική. Και απουσίες δεν σταματούν εκεί, αφού οι βασικοί ρισίβερ Χάρβιν και Ουάτκινς και ο ράννινγκ μπακ Ουίλιαμς έχουν τεθεί εκτός με τις επιθετικές λύσεις να είναι πενιχρές. Η μεγαλύτερη απογοήτευση όμως για τη φετινή ομάδα παραμένει το αμυντικό κομμάτι, το οποίο  με την έλευση του κόουτς Ράιαν αναμενόταν να τρομάξει τη λίγκα, όντας από πέρσι ήδη μέσα στο top 5. Η αμυντική γραμμή που πέρσι ήταν η πιο εκρηκτική στο πρωτάθλημα με τα περισσότερα σακς, φέτος έχει μόλις 9 που είναι η 3η χειρότερη επίδοση. Ένας από τους πυλώνες της γραμμής, ο Κάιλ Ουίλιαμς τέθηκε επίσης εκτός. Δέχεται κριτική ο κόουτς Ράιαν για την έλλειψη πειθαρχίας της ομάδας και για τις επιλογές του στα αμυντικά συστήματα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Μπιλς είναι αποδεκατισμένοι επιθετικά και προβληματίζουν αμυντικά, και ο φαβοριτισμός τους στον αγώνα οφείλεται στην αναποτελεσματικότητα των αντιπάλων. Αν ο Μπορτλς αποφύγει τα μεγάλα λάθη οι Τζάγκουαρς μπορούν να κάνουν τη μίνι έκπληξη έχοντας και μεγαλύτερη εμπειρία σ’ αυτά τα υπερατλαντικά ματς ή στοιχηματικά να βγάλουν το χάντικαπ. 



Τάιτανς (1-4)  -  Φάλκονς (5-1)

                Οι Τάιτανς θα αγωνιστούν για 3η  σερί φορά εντός έδρας προερχόμενοι από 2 ήττες από Κολτς και Ντόλφινς. Την περασμένη Κυριακή και μετά το ρεπό τους ήταν απαράδεκτοι στην ήττα από τους Ντόλφινς με 10-38 σκορ και δεν ήταν ανταγωνιστικοί σε κανένα σημείο του αγώνα. Για να γίνουν χειρότερα τα πράγματα τραυματίστηκε και ο βασικός ρούκι κουόρτερμπακ Μαριότα και αύριο θα ξεκινήσει ο Μέτενμπεργκερ. Ο επίσης νεαρός πασέρ ξεκίνησε αρκετούς αγώνες πέρσι όμως δεν έπεισε με την απόδοσή του με αποτέλεσμα ο σύλλογος να επιλέξει νέο κουόρτερμπακ στο προηγούμενο ντραφτ για το μέλλον. Φτωχό το υλικό στην ομάδα, μετά την πρεμιέρα το σύνολο απογοητεύει ξανά και κάνει επισφαλή τη θέση του κόουτς Ουίζενχαντ. Παραδόξως η πάσσινγκ άμυνα είναι #1 στο πρωτάθλημα, όμως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια στο ράννινγκ κομμάτι γιατί στην πόλη έρχεται μία από τις πλέον παραγωγικές ράννινγκ επιθέσεις. 
                Οι Φάλκονς προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα μετά την 1η τους ήττα στη σεζόν, 10 μέρες πριν στην έδρα των Σέιντς. Έκαναν πολλά και μεγάλα λάθη στην επίθεση και στις σπέσιαλ τιμς και πέταξαν πολλούς πόντους. Ο ράννινγκ μπακ Φρίμαν συνεχίζει να εντυπωσιάζει, έχοντας τα περισσότερα τάτσνταουν στο πρωτάθλημα και όντας ο ηγέτης της 4ης καλύτερης ράννινγκ επίθεσης. Γενικά η επίθεση της ομάδας είναι σε καλή κατάσταση σκοράροντας κατά μέσο όρο 30,5 πόντους ανά αγώνα και το 10ημερο της διακοπής θα βοήθησε ώστε να ξεκουραστεί ο Τζόουνς που ήταν διαστημικός τον 1ο μήνα και αγωνίστηκε με ενοχλήσεις τις 2 τελευταίες αγωνιστικές. Μέτρια σεζόν από τον κουόρτερμπακ Ράιαν, δεν έχει στοιχίσει λόγω του αποτελεσματικού επιθετικού συστήματος. Αμυντικά η ομάδα είναι φιλότιμη και αγωνίζεται με ένταση όμως της λείπουν οι παίχτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Είναι η καλύτερη απέναντι σε ράννινγκ παιχνίδι , αλλά και τελευταία σε σακς, όντας ανήμπορη να πιέσει.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Φάλκονς έχουν πολύ καλύτερη εικόνα στη σεζόν και όλα τα στοιχεία τους ευνοούν στην αυριανή αναμέτρηση. Η ράννινγκ επίθεσή τους που αναμένεται να είναι το βαρόμετρο στον αγώνα έχει ευνοϊκό match up, θα είναι πιο φρέσκοι με 3 έξτρα μέρες ξεκούρασης και θα αντιμετωπίσουν τον αναπληρωματικό αντίπαλο κουόρτερμπακ. Παρόλα αυτά το διπλό δεν θα αποτελέσει ζεστή επιλογή λόγω της ασυνέπειας της ομάδας στον περασμένο αγώνα και της πτωτικής απόδοσης τις τελευταίες 2 εβδομάδες. 



Ραμς (2-3)  -  Μπράουνς (2-4)

                Οι Ραμς επιστρέφουν σε αγωνιστική δράση μετά το ρεπό τους, ενώ το τελευταίο τους αποτέλεσμα ήταν αρνητικό όταν και ηττήθηκαν εκτός έδρας από τους Πάκερς. Παρά την ήττα η ομάδα μπορεί να κρατήσει τη θετική εμφάνιση της άμυνας που κράτησε χαμηλά τον Ρότζερς και φυσικά τη νέα σπουδαία εμφάνιση του Γκέρλι. Ο ρούκι ράννινγκ μπακ που φανερώνει σπάνια στοιχεία, για 2η σερί αγωνιστική ήταν ο καλύτερος του γηπέδου και με πολλές εντυπωσιακές προσπάθειες κουβάλησε την επίθεση της ομάδας. Γύρω του θα πρέπει να χτιστεί όλο το επιθετικό πλάνο μιας και ο κουόρτεμπακ Φόουλς συνεχίζει να αποδεικνύεται ανεπαρκής. Και δεν θα μπορούσε να ζητήσει για πιο ευνοϊκό match up η ομάδα του Σεντ Λούις καθώς οι αυριανοί αντίπαλοι είναι η χειρότερη ράννινγκ άμυνα στο πρωτάθλημα και ο Γκέρλι αναμένεται να κάνει θραύση Σημαντικές απουσίες στην άμυνα με τους Όγκλτρι και Λονγκ να μένουν εκτός.
                Οι Μπράουνς πάνω που χτίζουν μομέντουμ και αυξάνουν τις προσδοκίες των φιλάθλων τους, αποτυγχάνουν παταγωδώς. Την περασμένη Κυριακη είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία μεγάλη νίκη απέναντι στους Μπρόνκος και να φτιάξουν τη σεζόν τους, όμως την κλώτσησαν στο τέλος. Μοιραίος στο φινάλε ο κουόρτερμπακ ΜακΚάουν που προερχόταν από εξαιρετικές εμφανίσεις, καθώς απέτυχε να κερδίσει λιγοστές γιάρδες για το νικητήριο φιλντ γκολ. Σημαντική δικαιολογία γι αυτόν, το ότι αντιμετώπιζε μία από 2 καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος. Θετικό το ντεμπούτο του ράννινγκ μπακ Τέρμπιν την προηγούμενη Κυριακή, έδειξε εκρηκτικός και ίσως καταφέρει να δώσει την απαραίτητη επιθετική ισορροπία. Πολύ προβληματική η άμυνα της ομάδας με χειρότερο στοιχείο της τη ράννινγκ αναχαίτιση. Μονίμως εκτίθεται σ’ αυτό τον τομέα και απέναντι στον «καυτό» Γκέρλι θα πρέπει να βελτιωθούν ραγδαίως αν θέλουν να έχουν τύχη στον αγώνα. Παραμένει εκτός ο καλύτερος κόρνερμπακ της ομάδας Χέιντεν.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η παρουσία και μόνο του Γκέρλι κάνει συναρπαστική την επίθεση των Ραμς που έχουν τον πρώτο λόγο στον αυριανό αγώνα, αλλά παραδοσιακά δεν έχουν επιδείξει αξιοπιστία για να προτιμηθούν σε τιμές κάτω του 1,40. Αν προστατευθεί ο ΜακΚάουν και βρει ρυθμό οι Μπράουνς θα γίνουν επικίνδυνοι. Ίσως βρίσκεται χαμηλά το όριο στο over, από τη στιγμή που οι Μπράουνς είναι παραγωγικοί φέτος.


               
Ντόλφινς (2-3)  -  Τέξανς (2-4)

                Οι Ντόλφινς μετά το ρεπό τους και την αλλαγή στον head coach εμφανίστηκαν εντελώς αλλαγμένοι προς το καλύτερο και κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στον εκτός έδρας αγώνα επί των Τάιτανς (10-38). Ο άνευρος κόουτς Φϊλμπιν που δεν είχε και καλές σχέσεις με τους παίκτες αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο νεαρός Κάμπελ που έδωσε ψυχολογία και ένταση στην ομάδα. Η αμυντική γραμμή επιτέλους έδειξε τις δυνατότητες της χειραγωγώντας τον αντίπαλο με 6 σακς και διαρκή πίεση, ενώ πολύ καλό παιχνίδι πραγματοποίησε και ο ράννινγκ μπακ Μίλλερ που ήταν ανύπαρκτος για 4 αγώνες. Η ομάδα που απογοήτευσε στο ξεκίνημα της σεζόν και είχε τα στοιχεία να απειλήσει στην ντιβίζιον, την προηγούμενη Κυριακή έδειξε πως γύρισε το διακόπτη και φανέρωσε δείγμα των πραγματικών δυνατοτήτων της.
                Οι Τέξανς επικράτησαν στο ντέρμπι των φτωχών της AFC Νότου στην έδρα των Τζάγκουαρς, εμφανιζόμενοι πολύ βελτιωμένοι επιθετικά, πάντα βέβαια απέναντι σε μία πολύ προβληματική άμυνα. Ο κουόρτερμπακ Χόγιερ προέρχεται από δύο πολύ καλές εμφανίσεις, όμως όπως έχει αποδείξει στην καριέρα του δεν άξιος εμπιστοσύνης να συνεχίσει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Εκπληκτική περίοδο φόρμας διανύει ο ρισίβερ Χόπκινς που προηγείται στο πρωτάθλημα σε υποδοχές και γιάρδες! Ανεβαίνει και ο ηγετικός ράννινγκ μπακ Φόστερ που έλειψε τον πρώτο μήνα με τραυματισμό. Αμυντικά το σύνολο συνεχίζει να αποδίδει χαμηλότερα των δυνατοτήτων του και των μονάδων που διαθέτει. Είναι αμφίβολος ο Κλάουνι.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ντόλφινς έδειξαν να γυρίζουν σελίδα με το νέο κόουτς και το ταλέντο δε λείπει από την ομάδα για να επιχειρήσει μία αντεπίθεση με στόχο μία wild card θέση. Στο Τενεσί η αμυντική γραμμή όπως αναμενόταν πριν τη σεζόν ήταν ένα εφιάλτης για τον αντίπαλο κουόρτερμπακ και αν συνεχίσει στα ίδια επίπεδα οι Ντόλφινς θα επικρατήσουν εύκολα αύριο. Άσος με -4,5 χάντικαπ αν και η παράδοση είναι εντελώς υπέρ των Τέξανς (7-0). 



Λάιονς (1-5)  -  Βαίκινγκς (3-2)

                Οι Λάιονς έσπασαν το ρόδι την προηγούμενη Κυριακή στον εντός έδρας αγώνα επί των Μπερς, επικρατώντας στην παράταση. Το πλέον ενθαρρυντικό στοιχείο από τον αγώνα ήταν η αγαστή σύνδεση που υπήρξε μετά από καιρό ανάμεσα σε Στάφορντ και Κάλβιν Τζόνσον, ένα δίδυμο που τα προηγούμενα χρόνια έμοιαζε ασταμάτητο. Αν βρουν ρυθμό μπορούν να παρασύρουν ολόκληρη την επίθεση που υποφέρει το 2015. Απέναντι στους Μπερς υπέφερε και η άμυνα που επέτρεψε 34 πόντους και θα αγωνίζεται πια για όλη τη σεζόν δίχως τον ηγετικό της λάινμπακερ Λέβι.
                Οι Βάικινγκς αθόρυβα έφτασαν στο 3-2 με τη νέα εντός έδρας νίκη επί των Τσιφς και πλασάρονται προσωρινά στην 6αδα των play-offs. Για να παραμείνουν εκεί όμως θα χρειαστούν καλύτερες εμφανίσεις από την προηγούμενη, κυρίως στον επιθετικό τομέα. Ο κουόρτερμπακ Μπριτζγουότερ έδειξε ξανά να οπισθοδρομεί σε σχέση με την περσινή του εικόνα, ενώ και ο Πίτερσον βρήκε τοίχο απέναντι στους Τσιφς, με την άμυνα να ξελασπώνει την ομάδα. Σε νέο μεγάλο επιθετικό πρωταγωνιστή εξελίσσεται ο ρούκι ρισίβερ Ντιγκς που στα δύο παιχνίδια που έχει αγωνιστεί αποτελεί το #1 στόχο στο πάσσινγκ παιχνίδι εμφανίζοντας ζηλευτή ταχύτητα και ωριμότητα στις κούρσες του. Αμυντικά η ομάδα έχει μπόλικο ταλέντο και αγωνίζεται  σε υψηλό επίπεδο, με το 2ο καλύτερο παθητικό στο πρωτάθλημα, έχοντας βέβαια αντιμετωπίσει ως τώρα μη εκρηκτικές επιθέσεις. Απών από την άμυνα αύριο ο δυναμικός λάινμαν Φλόυντ.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Γρίφος το παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να έχουν παρουσιαστεί πιο αξιόπιστοι στη σεζόν ως τώρα, αλλά τους γηπεδούχους να διαθέτουν το ταλέντο να κάνουν μία 2η σερί εντός έδρας νίκη.  Νο bet από τη στιγμή που δεν υπάρχει αξία στο διπλό σε τιμές φαβορί. 



Κολτς (3-3)  -  Σείντς (2-4)

                Οι Κολτς ναι μεν ηττήθηκαν από τους Πάτριοτς εντός έδρας αλλά δεν διασύρθηκαν όπως πολλοί προέβλεπαν. Η εικόνα της ομάδας βελτιώνεται κάθε βδομάδα και ο Λακ που επέστρεψε από τραυματισμό ήταν καλός για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Αλγεινή εντύπωση προξένησε το trick play που επιχείρησε ο κόουτς Παγκάνο και εξελίχθηκε σε φιάσκο που επέτρεψε τους αντιπάλους να ξεφύγουν στο σκορ. Η άμυνα της ομάδας παραμένει στα χαμηλά πατώματα του πρωταθλήματος, με το 4ο χειρότερο παθητικό γιαρδών και το 5η χειρότερη πάσσινγκ αναχαίτιση. Στα θετικά το ράννινγκ παιχνίδι δείχνει να βρίσκει ρυθμό με τον Γκορ να δίνει την αναγκαία επιθετική ισορροπία. Ο Λακ έχει ανάγκη από μία μεγάλη εμφάνιση για να αλλάξει και η ψυχολογία του και αύριο αντιμετωπίζει την ιδανική άμυνα για να το κάνει. Μοναδική σημαντική απουσία για αύριο ο έμπειρος σέιφτι Άνταμς.
                Οι Σέιντς προέρχονται από την εντός έδρας νίκη στο ντέρμπι επί των Φάλκονς και μία εμφάνιση που τους κράτησε ζωντανούς έστω και προσωρινά. Εκμεταλλεύτηκαν τα τραγικά λάθη των αντιπάλων και πήραν προβάδισμα από νωρίς, το οποίο και προστάτεψαν μέχρι τέλους. Σπουδαίο ματς από το βετεράνο τάητ εντ Γουάτσον που τις 2 τελευταίες βδομάδες αποτελεί αγαπημένο στόχο του Μπριζ. Και αν η επίθεση έχει δείξει κάποια θετικά στοιχεία στις νίκες της ομάδας, η άμυνα τους παραμένει ένα από τα πλέον προβληματικά υποσύνολα γενικώς σε όλο το πρωτάθλημα. Δεν μπορούν να σταματήσουν κανένα, επιτρέποντας τις περισσότερες γιάρδες στο πρωτάθλημα και έχοντας το 5ο χειρότερο παθητικό με 27,3 πόντους ανά αγώνα. Οι απουσίες των Σουάν και Λιούις στην πίσω ζώνη δε βοηθούν και αναμένεται να υποφέρουν στον περιορισμό των πολλών και ποιοτικών ρισίβερ των Κολτς. Μονοδιάστατοι επιθετικά, το ράννινγκ παιχνίδι είναι αναιμικό (31ο) και οι μπακ περιορίζονται σε κοντινές σκριν πάσες από τον Μπριζ.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Κολτς αναμένεται να βρουν ανοιχτό πεδίο δράσης απέναντι στην ιδιαιτέρως προβληματική άμυνα των Σέιντς, που ειδικά εκτός έδρας μοιάζουν ακόμη πιο αδύναμοι. Ο Λακ χρωστά μία μεγάλη εμφάνιση και τα match up του αγώνα είναι κάτι παραπάνω από ευνοϊκά γι αυτόν. Άσος με -4,5 χάντικαπ και πιθανό over , με το σκεπτικό πως και οι Σέιντς θα μπορέσουν να συμβάλλουν σε ένα υψηλό σκορ. 

               

Πάτριοτς (5-0)  -  Τζετς (4-1)

                Οι Πάτριοτς πέρασαν εύκολα από την έδρα των Κολτς, όχι όμως με τη συντριβή – εκδίκηση που θα ήθελε ο Μπρέιντι και η ομάδα του. Η επίθεση της ομάδας είναι πραγματική ναυαρχίδα που σκοράρει 36,6 πόντους (1η) και καταγράφει 422,4 γιάρδες ανά αγώνα (2η). Οι γνωστοί πρωταγωνιστές Έντελμαν και Γκρονκόσκι συνεχίζουν να δημιουργούν miss match, ενώ αρχίζει να μπαίνει στο ρυθμό και ο δυναμικός ράννινγκ μπακ Μπλαντ. Η άμυνα από την άλλη κατατάσσεται στα μεσαία στρώματα της λίγκας με κάποιους παίχτες να ξεχωρίζουν (Κόλλινς, Μπάτλερ) αλλά και χτυπητά προβλήματα που ένας έμπειρος κουόρτερμπακ μπορεί να εκμεταλλευτεί. Τραυματισμοί έχουν πλήξει την επιθετική γραμμή καθώς μετά την μακροχρόνια απώλεια του Σόλντερ, τέθηκε εκτός και ο αντικαταστάτης του Κάννον και η προστασία του Μπρέιντι που απέναντι στους επικίνδυνους Τζετς είναι ύψιστης σημασίας, έχει θέματα. Τρομερή υπέρ των Πάτριοτς παράδοση στα μεταξύ τους παιχνίδια στην κανονική σεζόν, η τελευταία νίκη για τους Τζετς ήρθε όταν αγωνιζόταν ακόμη ο Φαβρ!
                Οι Τζετς είναι σε πολύ κατάσταση και μετά τη τελευταία τους εντός έδρας νίκη επί των Ρέντσκινς βρίσκονται μία ανάσα από το μεγάλο αφεντικό της ντιβίζιον, το οποίο και αντιμετωπίζουν αύριο. Η ομάδα είναι γεμάτη ταλέντο και το μόνο που χρειάζεται σε μόνιμη βάση είναι συνεπές και αξιόπιστο παιχνίδι από τον κουόρτερμπακ της για να αποτελέσει πραγματικό διεκδικητή σε ολόκληρη την AFC.  Η άμυνα της ομάδας που διαθέτει εξαιρετικές μονάδες και ικανό κόουτς είναι η καλύτερη στο πρωτάθλημα κατέχοντας σημαντικές πρωτιές σε στατιστικές κατηγορίες, όπως το καλύτερο παθητικό σε πόντους (15) και γιάρδες (269.2) ανά αγώνα! Το αυριανό ματς θα αποτελέσει το δυνατότερο τεστ της σεζόν, απέναντι στην εκρηκτική επίθεση του Μπρέιντι. Επιθετικά η ομάδα κάνει θραύση στο έδαφος (1η) με τον μπακ Άιβορι να είναι σεληνιασμένος και να έχει τις περισσότερες γιάρδες ανά αγώνα, ενώ και το πάσσινγκ παιχνίδι διαθέτει ένα πολύ έμπειρο και ποιοτικό δίδυμο στα πρόσωπα των Μάρσαλ και Ντέκερ. Ο κουόρτερμπακ Φιτζπάτρικ που θα αποτελέσει και το βαρόμετρο της ομάδας είναι σε πού καλή κατάσταση, όμως δεν έχει αποδείξει ακόμη στην πολύχρονη καριέρα του ότι μπορεί να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο απόδοσης και να αποφύγει τα κρίσιμα λάθη. Μεγάλο πλεονέκτημα για τον γενειοφόρο πασέρ η πολύ καλή επιθετική του γραμμή που έχει επιτρέψει μόλις 2 σακ στη σεζόν!
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, ανάμεσα σε δύο ομάδες με μεγάλη αντιπαλότητα και φόντο την κορυφή της ντιβίζιον. Πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση που θα χρησιμεύσει και ως κριτήριο για τις ομάδες. Στοιχηματικά, οι Πάτριοτς ξεκίνησαν ως 9 πόντους φαβορί και το χάντικαπ έχει πέσει πια στους 7. Εκεί δεν έχει αξία το ποντάρισμα στο αουτσάιντερ Τζετς, που μπορεί να κάνει ντέρμπι τον αγώνα μέχρι τέλους. 

               

Τσιφς (1-5)  -  Στίλερς (4-2)

                Οι Τσιφς μετρούν πια 5 σερί αποτυχίες μετά και τη νέα ήττα τους στην έδρα των Βάικινγκς και όποιες φιλοδοξίες τους για play-offs έχουν πάει περίπατο. Η απώλεια του ηγέτη ράννινγκ μπακ Τσαρλς ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής με την ομάδα να σκοράρει μόλις 10 πόντους και αυτοί ήρθαν στην 4η περίοδο. Ο Τσαρλς θα χάσει όλη τη σεζόν και ο κουόρτερμπακ Σμιθ που καλείται να κουβαλήσει την ομάδα έχει αποδείξει στην καριέρα του πως δεν μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο. Εξαιρετικά αμφίβολος για την αυριανή αναμέτρηση είναι και ο #1 ρισίβερ Μάκλιν και αν λείψει και αυτός, η μοναδική αξιόπιστη επιθετική λύση θα είναι ο τάητ εντ Κέλσι.
                Οι Στίλερς κατάφεραν να πάρουν πολύ σημαντική νίκη επί των Κάρντιναλς την περασμένη Κυριακή αγωνιζόμενοι στο φινάλε με τον 3ο τους κουόρτερμπακ Λάντρι Τζόουνς! Ο νεαρός πασέρ που έιχε απαξιωθεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας ρίχθηκε στον αγώνα μετά τον τραυματισμό και του Βικ και έβγαλε ασπροπρόσωπη την ομάδα με λίγες αλλά κομβικές πάσες που έφεραν τη νίκη απέναντι σε έναν πολύ ικανό αντίπαλο. Το γεγονός ότι η ομάδα κατάφερε να «ξεζουμίσει» δύο νίκες δίχως τον Ρόθλισμπέργκερ η επιστροφή του πάει για την επόμενη εβδομάδα για να μην υπάρχει ρίσκο υποτροπής. Ο Τζόουνς θα είναι ο βασικός κουόρτερμπακ της ομάδας αύριο για πρώτη φορά στην καριέρα του, με τα προηγούμενα δείγματά του σε αγώνες προετοιμασίας να είναι πολύ άσχημα. Έχει στο πλάι του πολύ ποιοτικό καστ και δεν θα του ζητηθεί να κάνει εξεζητημένα πράγματα, με τον Μπελ να αναμένεται να φορτωθεί πολλές προσπάθειες στο έδαφος.  Πολύ καλύτερη του αναμενομένου εμφανίζεται σταθερά η άμυνα της ομάδας (5ο καλύτερο παθητικό) και είναι αυτή που κράτησε την ομάδα μέσα στα δύο τελευταία παιχνίδια για να έρθουν οι νίκες στο φινάλε. Απόντες από το υποσύνολο αύριο οι Τούιτ και Άλλεν.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολο παιχνίδι για πρόβλεψη νικητή με τους Τσιφς να απογοητεύουν και να δείχνουν πολύ αναιμικοί επιθετικά και από την άλλη τους Στίλερς να πηγαίνουν στον αγώνα με τον 3ο στην ιεραρχία κουόρτερμπακ τους. Ο νεαρός μπορεί να μπήκε στον προηγούμενο αγώνα και να έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα., όμως αυτή την Κυριακή ο αντίπαλος θα είναι προετοιμασμένος γι αυτόν και με συγκεκριμένο πλάνο για την αναχαίτισή του. Πολύ πιθανώς ο αγώνας θα πάει σε χαμηλό σκορ με την έλλειψη επιθετικών όπλων από τη μεριά των Τσιφς και τον ανεπαρκή κουόρτερμπακ από την άλλη. Under 44,5. 


Ρέντσκινς (2-4)  -  Μπακανίρς (2-3)

                Οι Ρέντσκινς πήγαν αποδεκατισμένοι στη Νέα Υόρκη, ήταν πολύ ανταγωνιστικοί για ένα ημίχρονο όμως στην επανάληψη υπέκυψαν στην ανωτερότητα των Τζετς. Πολλοί από τους απόντες παραμένουν εκτός, πιθανότητες επιστροφής έχουν ο σημαντικότατος λαίνμαν Ουίλιαμς, ο βασικός τάητ εντ Ριντ και ο ρούκι ράννινγκ μπακ Τζόουνς.  Παραμένει ασταθής ο κουόρτερμπακ Κάζινς με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του ακόμη και μέσα στον αγώνα, δεν μοιάζει με την μακροχερόνια λύση για τη θέση , έστω κι να τυγχάνει μεγάλης συμπαράστασης από τον κόουτς Γκρούντεν. Σε αξιοπρεπή επίπεδα η αμυντική εικόνα της ομάδας και αυτή έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της.
                Οι Μπακανίρς προέρχονται από το ρεπό τους και πριν από αυτό έκαναν τη 2η νίκη τους στη σεζόν. Επικράτησαν εντός έδρας των Τζάγκουαρς με την επίθεση της ομάδας να σκοράρει 38 πόντους και να δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο. Πολύ παραγωγική περίοδος για το βασικό ράννινγκ μπακ Μάρτιν που ηγείται της επίθεσης, πραγματικός ρούκι ο κουόρτερμπακ Ουίνστον με πολλά καλά κομμάτια στο παιχνίδι του αλλά και πολλά λάθη απειρίας. Προτελευταία σε παθητικό η ομάδα από την Τάμπα, δέχεται κατά μέσο όρο 29,6 πόντους ανά αγώνα.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με την αστάθεια που έχουν επιδείξει οι δύο κουόρτερμπακ των ομάδων είναι πολύ δύσκολο να βγει συμπέρασμα για την αναμέτρηση. Ισχνό προβάδισμα στους γηπεδούχους λόγω άμυνας αν και οι απουσίες τους είναι πολλές και σημαντικές. 



Τσάρτζερς (2-4)  -  Ρέιντερς (2-3)

                Οι Τσάρτζερς προέρχονται από δύο οριακές ήττες στο φινάλε που κρίθηκαν πραγματικά στα έσχατα δευτερόλεπτα και θα μπορούσαν εύκολα να είχαν διαφορετική κατάληξη. Ο κουόρτερμπακ Ρϊβερς είναι σε τρομερή κατάσταση κουβαλώντας όλη την επίθεση και την περασμένη Κυριακή στην έδρα των Πάκερς έκανε ρεκόρ πασών και γιαρδών στην ιστορία του συλλόγου. Δεν υπάρχει όμως επιθετική ισορροπία με το ράννινγκ παιχνίδι να είναι αναποτελεσματικό και τον ρούκι μπακ Γκόρντον να απογοητεύει μέχρι στιγμής. #1 η επίθεση σε γιάρδες, #1 σε πάσσινγκ γιάρδες και 29η σε ράννινγκ γιάρδες, αποδεικνύεται η ανισορροπία. Σε εξαιρετική κατάσταση και οι Άλλεν και Γκέιτς, με τον πρώτο πάντως να κουβαλά χτύπημα και να δίνεται αμφίβολος για αύριο. Λογικά επιστρέφει ο έτερος ρισίβερ Τζόνσον. Βελτιωμένη η επιθετική γραμμή απέναντι στην πιεστική άμυνα των Πάκερς.
                Οι Ρέιντερς επιστρέφουν από το ρεπό τους για το ντέρμπι των Καλιφορνέζων στη AFC Δύσης, ενώ πριν από αυτό υπέστησαν δύο ήττες από Μπερς και Μπρόνκος. Στην τελευταία εντός έδρας ήττα τους, πνίγηκαν απέναντι στην άμυνα των Μπρόνκος και μία ιντερσέπτιον που εξελίχθηκε σε αμυντικό τάτστναουν των αντιπάλων έκρινε τον αγώνα που ήταν πολύ ανταγωνιστικός μέχρι το φινάλε. Ο κουόρτερμπακ Καρ που έχει καλή εικόνα και φέτος, ήταν μοιραίος, όμως δεν θα ξανασυναντήσει τέτοια άμυνα ξανά στο πρωτάθλημα. Αμυντικά μεγάλη αδυναμία παρουσιάζει η ομάδα στο πάσσινγκ παιχνίδι και δεν θα μπορούσε να ζητήσει για χειρότερο match up στον αυριανό αγώνα.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Ρίβερς είναι σε τρομερή φόρμα και απέναντι στην κάκιστη πάσσινγκ άμυνα των Ρέιντερς αναμένεται να κάνει πάρτι. Άσος, με ρίσκο το χάντικαπ όμως καθώς οι Ρέιντερς μπορούν να κρατηθούν κοντά στο σκορ έχοντας ποιοτικά επιθετικά όπλα και σταθερή επιθετική γραμμή. Πιθανό και το over 46,5.  



Τζάιαντς (3-3)  -  Κάουμποϊς (2-3)

                Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στην πρεμιέρα της σεζόν με τους Κάουμποϊς να πραγματοποιούν σπουδαία ανατροπή για τη νίκη (27-26) στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον υγιή τότε Ρόμο να κάνει εκπληκτικό τελικό ντράιβ.
Οι Τζάιαντς απογοήτευσαν στο Δευτεριάτικο ντέρμπι απέναντι στους Ιγκλς αν και το ξεκίνημά τους στον αγώνα ήταν το ιδανικό. Για 1 ½ ντράιβ έδειξαν ασταμάτητοι, όμως μία κομβική ιντερσέπτιον άλλαξε όλο το μομέντουμ του αγώνα και από κει και μετά δέχθηκαν 20-0 σερί και ηττήθηκαν εύκολα στο β’ μέρος. Η επιθετική γραμμή χειραγωγήθηκε από την άμυνα των αντιπάλων, ο Μάννινγκ υπό συνεχή πίεση ήταν αναποτελεσματικός και σε συνδυασμό με αρκετές απροσεξίες και ανόητες ποινές δεν μπόρεσαν να κρατηθούν στη διεκδίκηση. Η άμυνα της ομάδας έχει πια ξεγυμνωθεί και εμφανίζει τρομερές αδυναμίες ειδικά στο πάσσινγκ παιχνίδι, στου οποίου την αναχαίτιση κατατάσσονται 30οι στο πρωτάθλημα. Παραμένει εκτός ο βασικός κόρνερμπακ Αμουκαμάρα και ο ρισίβερ Κρουζ. Αμφίβολος δίνεται ο Μπέκαμ, αναμένεται να αγωνιστεί, όμως φανερά δεν είναι στο 100%.
                Οι Κάουμποϊς αποφάσισαν να αλλάξουν τον κουόρτερμπάκ τους στη διακοπή του ρεπό και βασικός αύριο απέναντι στους Τζάιαντς θα είναι ο βετεράνος Κάσελ, αφού ο Γουίντεν υπέστη 3 ήττες αν και δεν ήταν ο αποκλειστικός υπαίτιος των αποτυχιών. Ο Κάσελ έχει μεγαλύτερη εμπειρία στο πρωτάθλημα με αρκετές νίκες και νικηφόρες σεζόν με τη φανέλα των Πάτριοτς και των Τσιφς, όμως ήρθε στη ομάδα μόλις πριν ένα μήνα όταν τραυματίστηκε ο Ρόμο. Είναι ικανός πασέρ, όμως δεν είναι γνώριμος με το σύστημα της ομάδας και δεν θα έχει τον Μπράιαντ που αν και προπονήθηκε ελαφρά μέσα στη βδομάδα δεν αναμένεται να επιστρέψει αύριο. Επιστρέφει στην άμυνα όμως ο ρούκι Γκρέγκορι και μαζί με τον εκρηκτικό Χάρντι μπορούν να συνθέσουν μία πολύ πιεστική αμυντική γραμμή, η οποία ταλαιπώρησε και τον Μπρέιντι για ένα ημίχρονο στον τελευταίο αγώνα της ομάδας. Νέα αλλαγή στην ιεραρχία και στους ράννινγκ μπακ με τον Μάικλ που ήρθε επίσης πριν από ένα μήνα μέσω ανταλλαγής από τους Σίχοκς να προαλείφεται για βασικός αύριο στη θέση του Ραντλ. Πολύ θετική παράδοση για τους Καόυμποϊς που μετρούν 5 σερί νίκες επί των Τζάιαντς.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι με μεγάλη έχθρα και πολλές ιδιαιτερότητες, ο νικητής διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για κατάκτηση της ντιβίζιον. Προβλημάτισαν επιθετικά οι Τζάιαντς υπό πίεση απέναντι στους Ιγκλς και είναι ερωτηματικό το πώς θα αντιδράσουν απέναντι σε ανάλογη πίεση που μπορούν να ασκήσουν οι Κάουμποϊς. Ερωτηματικό επίσης το πώς θα αποδώσει ο Κάσελ στο ντεμπούτο του με την ομάδα. Ισχνό προβάδισμα στους γηπεδούχους που δεν έχουν άλλα περιθώρια απωλειών εντός της ντιβίζιον. Με αδυναμίες οι δύο άμυνες, πιθανώς να ξεπεραστεί το όριο στους 45,5. 



Πάνθερς (5-0)  -  Ιγκλς (3-3)

                Οι Πάνθερς έκαναν τη νίκη της αγωνιστικής την περασμένη Κυριακή και μία από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών γι αυτούς με την ανατροπή στην έδρα των Σίχοκς. Πολύ σπουδαία εμφάνιση από την επίθεση της ομάδας και ειδικότερα από τον κουόρτεμπακ Νιούτον που πάσαρε για το νικητήριο τάτσνταουν μέσα στο τελευταίο λεπτό. Εξαιρετικός ο τάητ εντ Όλσεον που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων στο πάσσινγκ παιχνίδι και ήταν αποδέκτης της τελικής πάσας. Πολύ φρέσκος μετά τη διακοπή του ρεπό παρουσιάστηκε ο ράννινγκ μπακ Στιούαρτ, έκανε το καλύτερο φετινό του ματς και ήταν κομβικός στη νίκη με πολλές δυναμικές προσπάθειες και δύο τάτσνταουν. Εξίσου καλή και η αμυντική εμφάνιση με την επιστροφή του Κίκλι να την ενισχύει ακόμη περισσότερο, ήταν πολύ πιεστική και κράτησε το μηδέν το αντίπαλο στην τελευταία περίοδο. Είναι 7η στο πρωτάθλημα και σε γιάρδες και σε πόντους (18,8 μ.ο.) που επιτρέπει στον αντίπαλο. #3 στη λίγκα η ράννινγκ επίθεση της ομάδας με το Νιούτον να συμβάλλει σημαντικά. Μοναδική σημαντική απουσία για αύριο ο ρούκι λάινμπακερ Τόμπσον.
                Οι Ιγκλς με την επικράτησή τους την περασμένη Δευτέρα επί των Τζάιαντς βρέθηκαν στην κορυφή (ισόβαθμοι) της ντιβίζιον παρά το πολύ κακό  - επιθετικά – ξεκίνημά τους στη σεζόν. Η άμυνα ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά στον τελευταίο αγώνα, ασκώντας μεγάλη πίεση και δημιουργώντας κομβικά λάθη. Έχουν το 6ο καλύτερο παθητικό στο πρωτάθλημα, ενώ καταφέρνουν να δημιουργήσουν σκορ από την άμυνα και τις σπέσιαλ τιμς. Επιθετικά, ήταν σημαντικό βήμα το ότι ο Μάρεϊ βρήκε ρυθμό και έκανε το καλύτερο φετινό του ματς, όμως ο κουόρτερμπακ Μπράντφορντ και μαζί του όλο το πάσσινγκ παιχνίδι είναι πολύ ασταθές, με κάποιες εκρηκτικές φάσεις και άλλες που η δομή του μοιάζει πολύ τσαπατσούλικη. 14η η πάσσινγκ επίθεση, 19η η ράννινγκ. Αμφίβολοι για αύριο οι σημαντιικοί λάινμπακερς Ράιανς και Κέντρικς.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ισχνό προβάδισμα στους γηπεδούχους Πάνθερς λόγω της εξαιρετικής φόρμας του Νιούτον, αν και δεν αναμένεται να μπορέσει να τρέξει απέναντι στη δυναμική αμυντική γραμμή των Ιγκλς. Από την άλλη δύσκολα θα βρουν ρυθμό οι Ιγκλς απέναντι στην άμυνα των Πάνθερς και το under απειλείται μόνο από αμυντικά ή σπέσιαλ τιμ σκορ, τα οποία δεν είναι σπάνια από αυτές τις ομάδες. 



Κάρντιναλς (4-2)  -  Ρέηβενς (1-5)

                Οι Κάρντιναλς υπέστησαν πικρή ήττα στο Πίτσμπεργκ από τους Στίλερς και τον 3ο την τάξει κουόρτερμπακ τους. Ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα όμως , όπως και στην άλλη ήττα της σεζόν, δεν μπόρεσαν να εξαργυρώσουν την ανωτερότητά τους, όντας αναποτελεσματικοί κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν και κάνοντας αβίαστα λάθη. Ο κουόρτερμπακ Πάλμερ ήταν ωραίος αλλά και μοιραίος στον αγώνα με την ιντερσέπτιον του στο τέλος να τελειώνει τον αγώνα. Το ρεκόρ μοιάζει να αδικεί την ως τώρα εικόνα της ομάδας η οποία είναι πολύ καλή και σε άμυνα και σε επίθεση με πολλές και ποιοτικές επιλογές. 2η πιο παραγωγική η επίθεση με 33,8 πόντους μέσο όρο, 5η σε γιάρδες, 7η σε πάσσινγκ γιάρδες, 11η ράννινγκ. 8ο καλύτεορ παθητικό για την άμυνα με 19,2 πόντους μέσο όρο, 6η σε γιάρδες, 9η σε απέναντι σε πάσσινγκ παιχνίδι. Πολύ καλοί εντός έδρας και με έξτρα εγρήγορση μετά τη νίκη των Σίχοκς την Πέμπτη. Καμία σημαντική απουσία για τον Δευτεριάτικο αγώνα.
                Οι Ρέηβενς είναι η μεγάλη απογοήτευση στην AFC, αφού κατάφεραν να ηττηθούν και από τους προβληματικούς 49ερς την περασμένη Κυριακή και μοιάζουν ένα βήμα από το να σηκώσουν λευκή σημαία για τη φετινή σεζόν. Η πίσω ζώνη άμυνας είναι ένα διαρκές ναυάγιο επιτρέποντας ακόμη και στον απογοητευτικό Κάπερνικ να μοιάσει με MVP απέναντί τους. 27ο το παθητικό της ομάδας (27 πόντους μ.ο.), 25η σε γιάρδες και επιεικώς 27η στην πάσσινγκ αναχαίτιση. Επιθετικά φτωχές οι λύσεις πέραν του γερόλυκου Σμιθ στο πάσσινγκ παιχνίδι, σταθερά ασταθής ο κουόρτερμπακ Φλάκο, ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο. Υγιής πια ο ράννινγκ μπακ Φορσέτ που είναι σε καλή κατάσταση.
                ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Παλμερ απέναντι στην άθλια πάσσινγκ άμυνα των Ρέηβενς θα είναι έκπληξη αν δεν σκοράρει 30+ πόντους με το οπλοστάσιο των ρισίβερ που διαθέτει. Από την άλλη, οι Ρέηβενς παρά την πολύ άσχημή τους εικόνα είναι ικανή ομάδα να βγάλει εγωισμό και να αντισταθεί σθεναρά αν και τα match up είναι πολύ άσχημα σε μία δύσκολη έδρα. Άσος με χάντικαπ στο -6,5 και σεβασμό στη φανέλα των Ρέηβενς.


               





Η ΔΙΑΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ


Κολτς (-4.5)
Σέιντς
1
Ντόλφινς (-4.5)
Τέξανς
1
Τσάρτζερς
Ρέιντερς
1
Κάρντιναλς (-6.5)
Ρέηβενς
1
Τσιφς
Στίλερς
Under 44.5



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου