Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Ντέρμπι στο Βορρά!



Ανοίγει η αυλαία σήμερα βράδυ για τον 2ο μήνα της σεζόν και την 4η αγωνιστική, με το μεγάλο ντέρμπι της AFC Βορρά. Οι Ρέηβενς με ρεκόρ 0-3 και την πλάτη στον τοίχο παίζουν το τελευταίο τους χαρτί στην έδρα των (2-1) Στίλερς που είναι πληγωμένοι από τον τραυματισμό του Ρόθλισμπεργκερ.



Ο σημερινός αγώνας χαρακτηρίζεται από την μεγάλη αντιπαλότητα των δύο συλλόγων την τελευταία 10ετία με πολλούς σημαντικούς αγώνες και στην κανονική περίοδο αλλά και στα play-offs. Πέρσι στον πρώτο γύρο των νοκ-άουτ οι Ρέηβενς με εντυπωσιακή εμφάνιση πέρασαν από την έδρα των Στίλερς.
                Στο «στρατόπεδο» των Στίλερς επικρατεί προβληματισμός παρά τη 2η νίκη της σεζόν στο Σεντ Λούις και ο λόγος δεν είναι άλλος από τον τραυματισμό του Ρόθλισμπεργκερ στο γόνατο (4-6 βδομάδες εκτός). Ο βασικός κουόρτερμπακ της ομάδας μέχρι να χτυπήσει ήταν σε εξαιρετική κατάσταση σε συνέχεια από πέρσι και οδηγούσε μαεστρικά ίσως την πιο εκρηκτική επίθεση του πρωταθλήματος, παίζονται σε κορυφαίο επίπεδο που μόνο οι Ρότζερς και Μπρέιντι ανήκουν πια. Ο αντικαταστάτης του «Μπιγκ Μπεν» είναι ο γερόλυκος Βικ, που προέρχεται από άσχημες σεζόν με πολύ χαμηλά ποσοστά στις πάσες του και επιρρέπεια σε λάθη. Ο επιθετικός συντονιστής της ομάδας θα πρέπει να αλλάξει πλήρως τα σχέδια του καθώς ο Βικ είναι εντελώς διαφορετικός πασέρ από τον Ρόθλισμπέργκερ και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκτελέσει τις ίδιες φάσεις. Ακόμη και στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε στον προηγούμενο αγώνα έδειξε σε κακή κατάσταση και λίγο έλειψε να χάσει τον αγώνα μόνος του. Λογικά θα φορτωθεί ιδιαιτέρως το ράννινγκ παιχνίδι με  τον Μπελ που γύρισε από την τιμωρία του και έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση και τον Ουίλιαμς που είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, κάτι όμως που χτυπάει πάνω στη αμυντική δύναμη των σημερινών αντιπάλων. Στα θετικά η καλή εικόνα της άμυνας στα δύο τελευταία ματς, απέναντι βέβαια σε κάτω του μετρίου επιθέσεις.
Οι φιλοξενούμενοι για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία του συλλόγου εκκινούν με 0-3 ρεκόρ, όμως και στις 3 ήττες βρέθηκαν μία φάση μακριά από την επικράτηση. Οι λεπτομέρειες στο φινάλε και οι αμυντικές αδυναμίες στοίχισαν και οι πρωταθλητές του 2013 θα παίξουν τα ρέστα τους στον σημερινό αγώνα για να μη βρεθούν εκτός διεκδίκησης της ντιβίζιον από τόσο νωρίς. Ο κουόρτερμπακ Φλάκο μετά την άσχημη εμφάνιση της πρεμιέρας είναι πολύ παραγωγικός παρότι δεν έχει ποιοτικά όπλα στο πάσσινγκ παιχνίδι και έχει την αυτοπεποίθηση στο συγκεκριμένο γήπεδο καθώς πέρσι το Γενάρη έκανε ένα εξαιρετικό ματς. Απίθανο ξεκίνημα στην τελευταία σεζόν της καριέρας του κάνει ο 36χρονος ρισίβερ Στιβ Σμιθ, αναζητούνται συμπαραστάτες όμως για να βγει η ομάδα από το τέλμα. Η μεγάλη διαφορά στην ομάδα σε σχέση με πέρσι είναι το ράννινγκ παιχνίδι, το οποίο φέτος είναι τρομερά προβληματικό και ο περσινός σταρ Φορσέτ μοιάζει ξεθυμασμένος. Προβληματική και η πίσω ζώνη άμυνας, ταλαιπωρήθηκε από εκρηκτικούς ρισίβερ τις 2 τελευταίες αγωνιστικές. Σήμερα αντιμετωπίζει έναν από τους 2-3 καλύτερους του πρωταθλήματος στο πρόσωπο του Μπράουν, όμως είναι πολύ ευτυχής συγκυρία για τους μοβ το ότι στα ηνία των Στίλερς θα είναι ο Βικ.
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ: Με Ρόθλισμπέργκερ στον αγώνα οι Στίλερς θα είχαν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο στον αγώνα καθώς θα ήταν ο ιδανικός για να χτυπήσει τις αντίπαλες αδυναμίες (6 τάτσνταουν πάσες πέρσι), όμως ο Βικ στην κατάσταση που είναι και με λίγες μέρες προετοιμασίας, θα είναι τροχοπέδη για την επίθεση των Στίλερς. Το κίνητρο είναι τεράστιο για τους Ρέηβενς, έχουν τον τρόπο και το «μέταλλο» για να πάρουν το διπλό και να μείνουν ζωντανοί στη AFC Βορρά. ΔΙΠΛΟ σε απόδοση κοντά στο 1,70


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου