Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Thursday Night Football



H 6η αγωνιστική της σεζόν ξεκινάει σήμερα το βράδυ στη Νέα Ορλεάνη με το ντέρμπι της NFC Νότου ανάμεσα σε Σέιντς και Φάλκονς. Αγώνας δίχως αύριο για τους γηπεδούχους Σέιντς που βρίσκονται στο 1-4, ευκαιρία να ξεφύγουν για τους Φάλκονς που εκπλήσσουν στη σεζόν με το 5-0 ρεκόρ τους.  



 

Οι Σέιντς ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι φέτος θλιβεροί και μοιραία διαλύθηκαν από τους Ιγκλς με σκορ 39-17.  Παρένθεση η νίκη τους πριν δύο βδομάδες που έσπασε και σερί 6 συνεχόμενων εντός έδρας ηττών, στη Φιλαδέλφια φανέρωσαν ξανά τις τεράστιες αδυναμίες στην άμυνα, η οποία δεν μπορεί να σταματήσει κανέναν και ασκεί μηδενική πίεση. Είναι η χειρότερη στο πρωτάθλημα επιτρέποντας τις περισσότερες γιάρδες στον αντίπαλο και 28,6 πόντους ανά παιχνίδι (30η επίδοση). Επιθετικά, ο Μπριζ δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον ώμο και στα δύο ματς μετά την επιστροφή του έχει εμφανώς περιορισμένες δυνατότητες στις πάσες του. Συνολικά η εικόνα δεν είναι καλή, με το ράννινγκ παιχνίδι να μην έχει καμία συμβολή (29ο), ενώ και οι λύσεις στους ρισίβερ είναι πενιχρές με τον άσημο Σνιντ να έχει πάρει το ρόλο του #1. Τέλος, συνεχίζουν οι φήμες που θέλουν τον κόουτς Πέιτον να μη συνεχίζει στην ομάδα από την επόμενη σεζόν και να ψάχνει ήδη για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
                Στον αντίποδα οι Φάλκονς είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ψυχολογία μετά το 5-0 ξεκίνημα τους και την πολύ καλή εικόνα που βγάζουν. Την τελευταία Κυριακή, ίδρωσαν για να επικρατήσουν εντός έδρας των Ρέντσκινς και χρειάστηκαν την παράταση και ένα τεράστιο λάθος του αντίπαλου κουόρτερμπακ για να μείνουν αήττητοι. Ήταν η χειρότερη φετινή τους εμφάνιση, όμως ακόμα κι έτσι βρήκαν τρόπο να επικρατήσουν. Ο σούπερ σταρ ρισίβερ Χούλιο Τζόουνς κουβαλάει ενοχλήσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες και η απόδοσή του είναι φανερά πεσμένη σε σχέση με τις 3 πρώτες αγωνιστικές που ξήλωνε τις αντίπαλες άμυνες. Σταθερή πηγή κινδύνων όμως παραμένει ο ράννινγκ μπακ Φρίμαν, που εντυπωσιάζει με το εκρηκτικό στυλ τρεξίματός και με την αποτελεσματικότητα του στο επιτυχημένο σύστημα του επιθετικού συντονιστή Σάναχαν. Διαθέτουν την 4η καλύτερη επίθεση σε γιάρδες και την 3η πιο παραγωγική με 32,4 πόντους ανά αγώνα. Ο νέος κόουτς Κουίν έχει αλλάξει άρδην τη φιλοσοφία της ομάδας και έχει δώσει μία Σιάτλ νότα στην άμυνα του, που παίζει με επιθετικότητα και είναι η πλέον αποτελεσματική του πρωταθλήματος στην ράννινγκ αναχαίτιση. Ο Τζόουνς που δίνονταν αμφίβολος θα παίξει κανονικά, όπως κανονικά θα παίξει και ο #2 ρισίβερ Χάνκερσον που χτύπησε στα πλευρά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τα ρεκόρ των δυο ομάδων καταδεικνύουν την μέχρι στιγμής εικόνα τους στη σεζόν και συνιστούν ξεκάθαρο φαβορί στη βραδινή αναμέτρηση τους φιλοξενούμενους Φάλκονς. Μοιάζει απίθανο να μπορέσει αυτή η ασύνδετη άμυνα των Σέιντς να σταματήσει τους αντιπάλους που έχουν ζηλευτή επιθετική ισορροπία, ενώ η οπορτουνιστική άμυνα των Φάλκονς θα έχει προσεγμένο πλάνο πάνω στις αδυναμίες του Μπριζ που δεν μπορεί να απειλήσει βαθιά με τον χτυπημένο του ώμο. Πέρσι οι Φάλκονς επικράτησαν μέσα έξω στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. ΔΙΠΛΟ σε τιμές γύρω στο 1,55. Με ρίσκο παίζεται και το χάντικαπ. Καλές πιθανότητες και για το over.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου