Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Προαναγγελία 5ης αγωνιστικής



Η 5η αγωνιστική της σεζόν έφτασε ενόσω οι περισσότερες ομάδες ακόμη ψάχνονται. Από το πρόγραμμα της Κυριακής ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις των Μπένγκαλς απέναντι στους Σίχοκς και των Κάουμποϊς απέναντι στους Πάτριοτς. Αγώνας δίχως αύριο για αμφότερες τις ομάδες το Ιγκλς- Σέιντς, ενώ η αυλαία πέφτει τη Δευτέρα με την επίσκεψη των Στίλερς στο Σαν Ντιέγκο. Ρεπό αυτή την αγωνιστική οι: Βάικινγκς, Τζετς, Ντόλφινς, Πάνθερς. 




Τάιτανς  (1-2)     -    Μπιλς (2-2)

Στο Τενεσί, οι γηπεδούχοι επιστρέφουν στη δράση μετά το ρεπό τους, με την τελευταία γεύση να είναι άσχημη από την εντός έδρας ήττα με ανατροπή από τους Κολτς. Ο ρούκι κουόρτερμπακ Μαριότα εμφανίζεται πολύ ώριμος για την ηλικία του μέχρι στιγμής, βέβαια στο μοναδικό ματς που κλήθηκε να πασάρει υπό μεγάλη πίεση δεν ανταπεξήλθε. Οι Μπιλς είναι τέτοια ομάδα που μπορεί τον τρομάξει και ο κόουτς Ράιαν αναμένεται να σχεδιάσει πολλά σχήματα πίεσης. Οι εμφανίσεις των φιλοξενούμενων είναι καρδιογράφημα ως τώρα με τις δύο εντυπωσιακές νίκες τους να ακολουθούνται από απογοητευτικές εμφανίσεις και εντός έδρας ήττες. Την τελευταία Κυριακή στην ήττα από τους Τζάιαντς ήταν κακοί επιθετικά και υπέπεσαν σε πολλά ανόητα φάουλ που έκαναν δώρο γιάρδες στον αντίπαλο. Απείθαρχη μοιάζει η ομάδα από το Μπάφαλο, ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο και στον αυριανό αγώνα θα έχει πάλι πολύ σημαντικές απουσίες στην επίθεση. Εκτός των Μακόι και Ουάτκινς που έχασαν και το προηγούμενο ματς, δεν έχει πολλές πιθανότητες να παίξει ούτε ο Ουίλιαμς που εντυπωσιάζει ως τώρα στο ράννινγκ παιχνίδι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο αγώνας αναμένεται ισορροπημένος. Ποιοτικότερο σύνολο αλλά με απουσίες οι Μπιλς, ξεκούραστοι και καλά προετοιμασμένοι αλλά με φτωχό ρόστερ οι Τάιτανς. Αν ο Μαριότα έχει την προστασία που πρέπει ο αγώνας θα πάει προς τον άσο. 


Τσιφς (1-3)     -     Μπερς (1-3)

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από 3 σερί ήττες απέναντι σε ομάδες που έχουν σύνολο 12-0 ρεκόρ! Η εικόνα τους δεν ήταν ικανοποιητική κυρίως στις τελευταίες εκτός έδρας ήττες από Πάκερς και Μπένγκαλς, όμως αποτελεί ελαφρυντικό η δυναμική των αντιπάλων. Ο κουόρτερμπακ Σμιθ δεν είναι αποτελεσματικός, πίσω από μία ταλαιπωρημένη γραμμή που δεν παρέχει προστασία, ενώ υπάρχουν τα επιθετικά όπλα καθώς στους Τσαρλς και Κέλσι έχει προστεθεί ο Μάκλιν που είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι η καλύτερη ομάδα με 1-3 ρεκόρ στο πρωτάθλημα και η νίκη αύριο είναι μονόδρομος για μία ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν με φιλοδοξία την πρωτιά στην ντιβίζιον. Από την άλλη οι Μπερς είναι μία από τις χειρότερες 1-3 ομάδες με τη μοναδική τους νίκη να έρχεται την περασμένη βδομάδα εντός έδρας επί των Ρέιντερς. Θετική εικόνα από τον Κάτλερ που επέστρεψε γρήγορα από τον τραυματισμό του και ήταν καλός την περασμένη Κυριακή, δε θα είναι έκπληξη αν αύριο τα κάνει θάλασσα, όπως πολλάκις έχει επαναλάβει.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης για τους Τσιφς, που είναι πιο ποιοτικοί επιθετικά, πιο δυναμικοί στην άμυνα, ανεβασμένοι εντός έδρας και έχουν τεράστιο κίνητρο απέναντι σε μία ομάδα που έχει χτυπητές αδυναμίες και βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. 


Ρέηβενς  (1-3)      -     Μπράουνς (1-3)

Οι Ρέηβενς έσωσαν τη σεζόν τους πριν από 9 μέρες με τη δραματική τους νίκη στο Πίτσμπεργκ και τώρα καλούνται ξεκινήσουν αντεπίθεση στην ντιβίζιον. Μπορεί να χρειάστηκαν κάποια «αυτοκτονικά» λάθη από τους Στίλερς στο τέλος για να έρθει η πρώτη νίκη της σεζόν όμως η εμφάνιση ήταν βελτιωμένη και θα μπορούσαν να έχουν πάρει σημαντικό προβάδισμα νωρίτερα. Στα αρνητικά, ο #1 ρισίβερ και MVP της ομάδας ως τώρα, Στιβ Σμιθ τέθηκε εκτός αγώνα και οι λύσεις στο πάσσινγκ παιχνίδι θα είναι επιεικώς πενιχρές αν δεν επιστρέψει και ο τάητ εντ Γκίλμορ που είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Στον αντίποδα, οι Μπράουνς προέρχονται από επίσης δραματικό ματς στο οποίο όμως έχασαν στο φινάλε. Η εμφάνιση επιθετικά ήταν πολύ καλή και ο κουόρτερμπακ ΜακΚάουν κόντραρε στα ίσια την επίδοση του Ρίβερς των Τσάρτζερς, με την ομάδα να πληρώνει τις εν γένει αμυντικές αδυναμίες. Πολύ άσχημη παράδοση για τους Μπράουνς, που απέναντι στους Ρέηβενς μετρούν ρεκόρ 1-13 στις τελευταίες αναμετρήσεις τους.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ρέηβενς φαίνεται πως έχουν μπει σε τροχιά ανάκαμψης μετά το 0-3 ξεκίνημα και ο αυριανός αντίπαλος είναι «λουκούμι» για να συνεχιστεί η αντεπίθεση. Ανασταλτικός παράγοντας για το ποντάρισμα του χάντικαπ η σημαντική απουσία του Σμιθ, όμως ο άσος είναι πολύ πιθανός.


Μπακανίρς (1-3)     -     Τζάγκουαρς (1-3)

Ντέρμπι της Φλόριντα η αναμέτρηση και ντέρμπι δύο συλλόγων που βρίσκονται μονίμως στον πάτο του NFL τα τελευταία χρόνια. Οι Μπακανίρς επιχειρούν νέο ξεκίνημα φέτος με τον ρούκι κουόρτερμπάκ τους, αλλά ο Ουίνστον ήταν άκρως απογοητευτικός και στα δύο εντός έδρας ματς του, στα οποία υπέπεσε σε 8 ιντερσέπτιον σύνολο! Ο νεαρός δείχνει ότι έχει το ταλέντο να γίνει σταρ στο πρωτάθλημα, όμως συχνά γίνεται απρόσεχτος στις πάσες του και αυτό στοιχίζει στην ομάδα του, που έτσι κι αλλιώς υποφέρει. 10 σερί εντός έδρας ήττες μετρούν οι Μπακανίρς, πολλές εκ των οποίων ήταν διασυρμοί. Οι φιλοξενούμενοι Τζάγκουαρς έχουν μεν το ίδιο ρεκόρ με τους αυριανούς τους αντίπαλους, αλλά η εικόνα της ομάδας είναι καλύτερη. Την περασμένη Κυριακή έφτασαν μία ανάσα από σπουδαία νίκη στην έδρα των Κολτς, αλλά ο ρούκι κίκερ τους έχασε 2 εφικτά φιλντ γκολ που θα έδιναν τη νίκη στο φινάλε. Ο κουόρτερμπακ Μπορτλς έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου, έχει ελαττώσει τις ιντερσέπτιονς και το δίδυμο των ρισίβερ Χερνς και Ρόμπινσον είναι πολύ επικίνδυνο, ενώ υπήρξε και επιθετική ισορροπία με τον ρούκι Γιέλντον να συμβάλλει στο έδαφος.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ομάδες χαμηλής δυναμικής με τους Τζάγκουαρς να έχουν δείξει καλύτερα στοιχεία και γι αυτό να έχει αξία το διπλό σε τιμές αουτσάιντερ. Παράγοντας έδρα δεν υπάρχει, αμυντικά οι φιλοξενούμενοι είναι πιο σταθεροί και έχουν πιο αξιόπιστο νεαρό κουόρτερμπακ. 


Ιγκλς (1-3)     -     Σέιντς (1-3)

Οι Ιγκλς ηττήθηκαν στην έδρα των Ρέντσκινς και εμφάνισαν για μεγάλο διάστημα του αγώνα ξανά τα ίδια συμπτώματα στην επίθεση, η οποία αδυνατεί να τρέξει την μπάλα με την επιθετική γραμμή να είναι ένα ναυάγιο και το πάσσινγκ παιχνίδι να είναι ασυγχρόνιστο. Θετική εξέλιξη η εικόνα του κουόρτερμπακ Μπράντορντ που (όταν είχε χρόνο να πασάρει) έδειξε να βρίσκει ρυθμό και την αυτοπεποίθησή του στο κομμάτι του αγώνα που  ανέτρεψε προσωρινά το ματς με 3 επιτυχημένα ντράιβ. Η επίθεση της ομάδας εν γένει είναι η μεγάλη απογοήτευση της σεζόν ως τώρα σε σχέση με αυτό που αναμενόταν, αντιθέτως η άμυνα είναι σε καλή κατάσταση και ιδίως απέναντι στο ράννινγκ παιχνίδι. Οι Σέιντς έκαναν σεφτέ στις νίκες την περασμένη Κυριακή με την επικράτησή τους στην παράταση επί των πληγωμένων Κάουμποϊς. Ο Μπριζ επέστρεψε γρήγορα, όμως οι συνέπειες από τον τραυματισμό του ήταν εμφανείς με τον έμπειρο πασέρ να περιορίζεται μόνο σε κοντινές μπαλιές που του επέτρεπε ο χτυπημένος του ώμος. Η νίκη ήρθε χάρη στο μυαλό του βετεράνου που αναγνώριζε τα miss match σε κάθε φάση και στα τελευταία λεπτά ξήλωσε την αποδιοργανωμένη, από μέσα στον αγώνα τραυματισμούς, αντίπαλη άμυνα. Η ομάδα δεν έπαψε να έχει σημαντικές αδυναμίες και σε άμυνα και σε επίθεση. Ανύπαρκτο το ράννινγκ παιχνίδι, ενώ αμυντικά επιτρέπει τις περισσότερες γιάρδες μέσο όρο στο πρωτάθλημα ανά αντίπαλο ντράιβ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ιγκλς είναι φανερά εκτός ρυθμού στην επίθεση και δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν για καλύτερο αντίπαλο ώστε να ξεμπουκώσουν. Απέναντι στην προβληματική άμυνα των Σέιντς θα έχουν πρόσφορο πεδίο δράσης, ενώ ο , με περιορισμένες δυνατότητες (λόγω τραυματισμού), Μπριζ δύσκολα θα έχει την ίδια αποτελεσματικότητα ξανά, με τους αντίπαλους να ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν. ΑΣΟΣ με -4,5 χάντικαπ που μπορεί να πάει και ψηλότερα αν ξεκινήσουν καλά τον αγώνα οι γηπεδούχοι. 


Μπένγκαλς  (4-0)     -     Σίχοκς (2-2)

Οι Μπένγκαλς είναι «καυτοί» στο φετινό τους ξεκίνημα, με τρομερή ποιότητα σε όλες τις θέσεις και πολυφωνία στην επίθεση, η οποία καθοδηγείται άψογα από τον Ντάλτον, ενώ και αμυντικά με αιχμή τον Άτκινς είναι πιεστικοί. Ο κουόρτερμπακ της ομάδας διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και με αυτοπεποίθηση απειλεί βαθιά σε κάθε αγώνα, όμως πάντα  θα τον ακολουθεί η αμφισβήτηση μέχρι να ανταπεξέλθει υπό πίεση και κυρίως στα play-offs. Ο αυριανός αγώνας θα έχει πίεση γιατί η ομάδα θεωρείται το φαβορί απέναντι στους ισχυρότατους Σίχοκς και η αναμέτρηση «μυρίζει» play-offs. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από την περίεργη, όπως τελείωσε το ματς, νίκη απέναντι στους Λάιονς. Η σπουδαία αμυντική ενέργεια του Τσάνσελορ που απέτρεψε το αντίπαλο τάτσνταουν μέσα στο τελευταίο δίλεπτο επισκιάστηκε από τη λάθος απόφαση των διαιτητών σε μία σπάνια φάση. Οι Σίχοκς ήταν εμφανώς καλύτεροι των αντιπάλων, τους έσβησαν επιθετικά και κόντεψαν να «αυτοκτονήσουν» από το +10 και με την κατοχή 8 λεπτά πριν το τέλος. Η άμυνα έχει επανέλθει στα περσινά και προπέρσινα απολύτως κορυφαία επίπεδα με την επιστροφή του Τσάνσελορ, όμως η επίθεση χωλαίνει εμφανώς. Ο Λυντς είναι τραυματίας και θα χάσει και τον αυριανό αγώνα και ο Γκράχαμ δεν έχει βρει ρόλο στο πάσσινγκ παιχνίδι, αλλά η κύρια αιτία προβληματισμού είναι η επιθετική γραμμή που έχει επιτρέψει 18 σακς μέχρι στιγμής και ο Ουίλσον τρέχει να σωθεί σε όλα τα ματς!
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν δεν υπάρξει ραγδαία βελτίωση στο παιχνίδι της επιθετικής γραμμής των Σίχοκς, οι Μπένγκαλς θα κυριαρχήσουν στο αμυντικό κομμάτι και λογικά θα επικρατήσουν στην αναμέτρηση. Από την άλλη κρας-τεστ για τον Ντάλτον και την επίθεσή του η άμυνα των Σίχοκς, δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά τέτοιο σύνολο. Ίσως ο πιο ενδιαφέρον αγώνας της εβδομάδας, στοιχηματικά πάσο.


Πάκερς (4-0)     -     Ραμς (2-2)

Οι Πάκερς πέρασαν εύκολα και από την έδρα των 49ερς με τον Ρότζερς να κάνει μέτριο ματς για τα στάνταρ του και την άμυνα να πνίγει τον αντίπαλο (3-17). Ο περσινός MVP συνεχίζει αλάνθαστος τη σεζόν, όντας τρομερά αποτελεσματικός και δίχως να εκβιάζει καταστάσεις. Το σερί του δίχως ιντερσέπτιον στην Γκριν Μπέι συνεχίζεται (Δεκέμβριος 2012), όπου η ομάδα μετρά 10 σερί νίκες και συνηθίζει να καθαρίζει τα ματς από νωρίς. Ο αυριανός αντίπαλος είναι επικίνδυνος όμως, αν δει κανείς απέναντι σε ποιους έκανε τις νίκες του. Οι Ραμς αφού κέρδισαν τους Σίχοκς στην πρεμιέρα, πήραν ένα μεγάλο διπλό στην έδρα των Κάρντιναλς χωρίς πάντως να είναι καλύτεροι σε κανένα από τα δύο ματς. Την περασμένη Κυριακή, περιόρισαν σε φιλντ γκολς τους αντιπάλους και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον κουόρτερμπακ Φόουλς και τον ρούκι ράννινγκ μπακ Γκέρλι συντήρησαν το ισχνό τους προβάδισμα από το πρώτο δίλεπτο με ζηλευτή επιθετική ισορροπία. Πιεστική η αμυντική γραμμή θα είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας αύριο στην προσπάθεια της να βγάλει εκτός ρυθμού τον Ρότζερς, εγχείρημα που μοιάζει ακατόρθωτο σ’ αυτή την έδρα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Πάκερς είναι ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα στη αναμέτρηση και ο Ρότζερς , όπως συνηθίζει, αναμένεται να κυριαρχήσει στο γήπεδο απέναντι σε μία ομάδα που έχει τεράστια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Μοιάζει απίθανο να μπορέσει να ακολουθήσει ψηλά στο σκορ η φιλοξενούμενη ομάδα με την «φτώχεια» στις επιλογές του πάσσινγκ παιχνιδιού.  ΑΣΟΣ ΜΕ -6,5 χάντικαπ, που με το ανάλογο ρίσκο μπορεί να τραβηχτεί προς τα πάνω. 


Φάλκονς (4-0)     -     Ρέντσκινς (2-2)

Άκρως εντυπωσιακό ξεκίνημα στο 2015 για τους Φάλκονς, με το νέο κόουτς Κουίν να έχει αλλάξει πλήρως την εικόνα της περσινής ομάδας και έχει δώσει ψυχολογία και επιθετικότητα στο ρόστερ του. Ασταμάτητη μοιάζει στα δύο τελευταία ματς η επίθεση, με νέο μεγάλο όπλο τον δευτεροετή ράννινγκ μπακ Φρίμαν, ο οποίος κάνει όργια στο πολύ αποτελεσματικό σύστημα του επιθετικού συντονιστή Σάναχαν, που κάνει τρομερή δουλειά σε μία ακόμη ομάδα. Την περασμένη Κυριακή ισοπέδωσαν τους Τέξανς στην Ατλάντα και έκαναν συντήρηση όταν στην 3η περίοδο το σκορ έγινε 42-0! Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι εξαιρετική και τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα αν δει κανείς το πρόγραμμα της ομάδας, το οποίο είναι στρωμένο με χαλί για να κάνει ακόμη και 14-15 νίκες. Οι φιλοξενούμενοι Ρέντσκινς προέρχονται και αυτοί από εντός έδρας νίκη, όμως η δική τους ήρθε με σασπένς και νικηφόρο τάτσνταουν μέσα στο τελευταίο λεπτό. Πολύ καλή εμφάνιση του Κάζινς που συνηθίζει τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, το νικητήριο σκορ ο Γκαρσόν που παίζει με πολύ ένταση. Οι πρωτευουσιάνοι έχουν παρουσιαστεί ως τώρα πολύ καλύτεροι απ ότι αναμενόταν και τίθεται το ερώτημα αν πραγματικά μπορούν να αποτελέσουν διεκδικητές στην ντιβίζιον τους ή καλή εικόνα πηγάζει από συγκυριακά γεγονότα. Εξαιρετικά αμφίβολος για αύριο ο βασικός και πολύτιμος τάητ εντ Ριντ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η εντυπωσιακή ως τώρα εικόνα των Φάλκονς τους έχει δώσει το ρόλο του μεγάλου φαβορί στον αγώνα, όμως οι Ρέντσκινς έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία και δύναμη στις γραμμές τους, συνεπώς δε θα είναι τόσο εύκολος αντίπαλος όσο οι Τέξανς. Ούτε το διπλό μπορεί να στηριχθεί απέναντι στους καυτούς Φάλκονς, ούτε ο άσος έχει αξία σε τόσο χαμηλές τιμές. 


Λάιονς (0-4)    -     Κάρντιναλς (3-1)

Οι Λάιονς είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα δίχως νίκη μετά το πέρας 4 αγωνιστικών, όμως η εικόνα τους μέχρι τώρα δεν ήταν τόσο κακή, όσο το ρεκόρ τους. Ναι μεν άξιζαν την ήττα σε κάθε τους αναμέτρηση, όμως ήταν ανταγωνιστικοί σε όλες και δεν έχουν εικόνα ομάδας που τα έχει παρατήσει. Την περασμένη Δευτέρα λίγο έλειψε να ολοκληρώσουν το θαύμα στο Σιάτλ, όμως μία απίθανη ενέργεια αντίπαλου αμυντικού στέρησε από τον σταρ της ομάδας Τζόνσον το τάτσνταουν που θα έδινε προβάδισμα μέσα στο τελευταίο δίλεπτο και στη συνέχεια οι διαιτητές έκριναν λάθος τη φάση, στην οποία ένας «σκονισμένος» κανονισμός θα έπρεπε να δώσει την κατοχή ξανά στην ομάδα. Η άμυνα της ομάδας ήταν πολύ καλή και περιόρισε σημαντικά τον αντίπαλο, με εκρηκτική μπροστινή γραμμή που δεν έδινε ανάσα στον κουόρτερμπακ και μάλιστα σκόραρε το μοναδικό τάτσνταουν της ομάδας για να τη βάλει από το πουθενά στη διεκδίκηση της νίκης. Επιθετικά ο κουόρτερμπακ Στάφορντ συνεχίζει τις απογοητευτικές του εμφανίσεις και μαζί του όλη η επίθεση υποφέρει. Ασταθής η επιθετική γραμμή, αναποτελεσματικό το ράννινγκ παιχνίδι και απουσία προσωπικών προσπαθειών από το πολύ ποιοτικό δίδυμο των ρισίβερ. Ουσιαστικά δεν έχουν ρεαλιστικές ελπίδες για play-offs μετά από αυτό το πολύ άσχημο ξεκίνημα, όμως σίγουρα δεν θα τα παρατήσουν και δεν θα τερματίσουν στις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι Κάρντιναλς υπέστησαν την πρώτη τους ήττα στη σεζόν από τους Ραμς εντός έδρας. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό και ποτέ δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση, καθώς όποτε πλησίαζαν την αντίπαλη εντ ζόουν η επίθεση κολλούσε και συμβιβάζονταν σε φιλντ γκολ που στο τέλος δεν ήταν αρκετά. Δεν ήταν χειρότεροι στον αγώνα και η επίθεσή τους ήταν ξανά πληθωρική όμως τα χαλούσε στο τελευταίο κομμάτι των ντράιβ. Η ομάδα δείχνει πλήρης και αναμφιβόλως θα είναι από τους διεκδικητές και όχι μόνο της ντιβίζιον τους.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η μέχρι στιγμής εικόνα των ομάδων οδηγεί στο διπλό, όμως κάποια στιγμή οι Λάιονς θα βρουν το ρυθμό τους. Ίσως και με έξτρα κίνητρο από τη λάθος απόφαση των διαιτητών στο τελευταίο ματς να μπορέσουν να κάνουν την πρώτη τους νίκη αύριο. Χάνουν μέρος της δυναμικής τους εκτός έδρας οι Κάρντιναλς, όμως και πάλι είναι το φαβορί στον αγώνα. 


Ρέιντερς (2-2)     -     Μπρόνκος (4-0)

Ντέρμπι της AFC Δύσης η αναμέτρηση, στα οποία με τον Μάννινγκ στα ηνία οι Μπρόνκος μετρούν 6-0 σερί. Οι Ρέιντερς προέρχονται από την ήττα στο Σικάγο που τους προσγείωσε στην πραγματικότητα. Η ομάδα είναι σαφώς πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το πρόσφατο πολύ άσχημο παρελθόν, με το νεανικό της κορμό βρίσκεται σε συνεχή άνοδο και μπορεί να απειλήσει πολλούς, όμως δεν έχουν φτάσει ακόμη στο επίπεδο ομάδας Play-offs. Ο δευτεροετής κουόρτερμπακ Καρ και η παρέα του θα έχουν το πιο δύσκολο τεστ της σεζόν αύριο απέναντι στην άμυνα των Μπρόνκος που κάνει συγκλονιστικό ξεκίνημα στο 2015 και έχει τη μεγαλύτερη συμβολή και στις 4 νίκες της ομάδας. Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν ένα από τα μεγάλα φαβορί στην AFC, αλλά αυτή τη σεζόν το παράδοξο είναι πως αυτό συμβαίνει χάρη στην άμυνά τους και όχι στον κουόρτερμπακ τους. Ο Μάννινγκ έκανε πισωγύρισμα με κακή εμφάνιση απέναντι στους Βάικινγκς με τις 2 ιντερσέπτιον του να είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα του τέλματος στο οποίο έχει πέσει από πέρσι ο 39χρονος κουόρτερμπακ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η άμυνα των Μπρόνκος είναι ένας από τους  MVP της λίγκας μέχρι στιγμής και αύριο αναμένεται να ταράξει και τον Καρ. Θετικό για το νεαρό πως επιθετική του γραμμή είναι σταθερή και ίσως μπορέσει να απορροφήσει κομμάτι της πίεσης, όμως θα χρειαστεί σπουδαία εμφάνιση και από τον ράννινγκ μπακ Μάρεϊ για να γίνει η έκπληξη. Από την άλλη η άμυνα των Ρέιντερς χωλαίνει και μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο πεδίο για το Μάννινγκ ώστε να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως και στα 4 ματς, οι τάητ εντ  απέναντι στην άμυνα των Ρέιντερς έκαναν πάρτι. 


Κάουμποϊς (2-2)     -     Πάτριοτς (3-0)

Στο Ντάλας οι αποδεκατισμένοι και απογοητευμένοι Κάουμποϊς υποδέχονται τους «καυτούς» και προερχόμενους από ρεπό Πάτριοτς. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από 2 σερί ήττες στις οποίες η άμυνα της ομάδας ήταν η αιτία των αποτυχιών. Ο αναπληρωματικός κουόρτερμπακ Γουίντεν έχει διεκπεραιώσει με επιτυχία τα καθήκοντά του σε αυτά τα δύο ματς, όμως δεν έχει βοήθεια από τους συμπαίκτες τους. Το πλέον αποθαρρυντικό για την ομάδα είναι η κατάσταση της επιθετικής γραμμής, η οποία πανθομολογουμένως θεωρείται ως η καλύτερη στο πρωτάθλημα και όμως δεν κερδίζει τις μάχες τελευταία. Νέα απώλεια ο Ντάνμπαρ που είχε κομβικό ρόλο στην επίθεση, ντεμπουτάρει με την ομάδα ο αμφιλεγόμενος αμυντικός Χάρντι. Εξέτισε ποινή 4 αγωνιστικών (μειώθηκε από 10), απαλλάχθηκε από τις νομικές τους εμπλοκές και πριν ξεκινήσει με την καινούρια του ομάδα φρόντισε να ερεθίσει τον αντίπαλο κουόρτερμπακ με δηλώσεις για τη γυναίκα του Μπρέιντι, Ζιζέλ Ο 38χρονος κουόρτερμπακ παίζει ήδη με έξτρα κίνητρο τη φετινή σεζόν και έχει έναν ακόμη λόγο να διαλύσει την αντίπαλη άμυνα.  Η επίθεση των Πάτριοτς με Γκρονκόσκι, Έντελμαν και Λιούις αρωγούς του Μπρέιντι τρομάζει και στο ξεκίνημά της είναι καλύτερη από το 2007 όταν με τον ίδιο ηγέτη έκανε το 16-0 στην κανονική σεζόν.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Όλα τα στοιχεία σε αυτό το ματς δείχνουν μία ευρεία επικράτηση των Πάτριοτς.  Οι πρωταθλητές είναι ξεκούραστοι, ο κόουτς Μπέλιτσικ είχε δύο βδομάδες να προετοιμάσει τα πλάνα του και ο Μπρέιντι θα μπει αγριεμένος στον αγώνα. Οι Κάουμποϊς χωρίς Ρόμο, χωρίς Μπράιαντ, χωρίς Ντάνμπαρ, χωρίς Σκάντρικ και Γκρέγκορι στην άμυνα = χωρίς τύχη στον αγώνα. ΔΙΠΛΟ με -6,5 χάντικαπ, το οποίο παίζεται ως και το -13,5 με το ανάλογο ρίσκο. 


Τζάιαντς (2-2)     -     49ερς (3-1)

Στη Νέα Υόρκη οι προερχόμενοι από 2 νίκες Τζάιαντς υποδέχονται τους 49ερς που μετρούν 3 σερί ήττες συνδυασμένες με αποκαρδιωτικές εμφανίσεις. Οι γηπεδούχοι έκαναν θεωρητικά την έκπληξη στην έδρα των Μπιλς και με πολύ ώριμη διαχείριση του ματς πήραν την εκτός έδρας νίκη που τους βάζει για τα καλά στη διεκδίκηση της ντιβίζιον τους. Η άμυνα με πολύ κάτω του μετρίου υλικό, καταφέρνει να περιορίζει τους αντιπάλους χάρη στο εξαιρετικό της κοουτσάρισμα, ενώ επιθετικά ο Μάννινγκ αγωνίζεται με ολύμπια ψυχραιμία. Ακόμη και τη μέρα που ο Μπέκαμ ήταν άφαντος η ομάδα πήρε τη νίκη χάρη στην ομαδική της προσπάθεια.  Από τη άλλη, οι 49ερς είναι σε ελεύθερη πτώση και μετά από τις συντριβές σε Πίτσμπεργκ και Αριζόνα, αναμενόμενα ηττήθηκαν εντός έδρας από τους Πάκερς. Ο Κάπερνικ συνεχίζει να απογοητεύει με εμφανίσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τον παίχτη που πριν 3 χρόνια οδηγούσε την ομάδα του στο superbowl. Μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου και στο προηγούμενο ματς έγινε φανερός ο εκνευρισμός των συμπαιχτών του για την απόδοσή του. Στα θετικά η καλή εμφάνιση της άμυνας, αφού είχε δεχθεί 90 πόντους στα δύο εκτός έδρας
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε αντίθετες πορείες οι ομάδες, θα είναι έκπληξη αν οι 49ερς καταφέρουν να διεκδικήσουν τη νίκη. Οι Τζάιαντς έχουν πολύ καλή εικόνα στη σεζόν, αφού ήταν καλοί ακόμα και στις ήττες τους, ενώ οι  αντίπαλοι είναι σε άθλια ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση. Ευκαιρία για τους Τζάιαντς το βράδυ της Κυριακής να κάθονται μόνοι πρώτοι στην NFC Ανατολής. Άσος σκέτος και μάλλον εύκολος, άσος και με -6,5 χάντικαπ. 


Τσάρτζερς (2-2)     -     Στίλερς (2-2)

 Το πρόγραμμα της αγωνιστικής κλείνει το βράδυ της Δευτέρας στο Σαν Ντιέγκο. Οι Τσάρτζερς προέρχονται από εντός έδρας νίκη επί των Μπράουνς, όμως η εμφάνιση κάθε άλλο από πειστική ήταν. Ναι μεν ο Ρίβερς έκανε μία υπέροχη εμφάνιση, όμως οι αδυναμίες σε επιθετική γραμμή και πίσω ζώνη άμυνας ήταν και πάλι εύκολα αναγνωρίσιμες και λίγο έλειψε να ηττηθούν από έναν μη ποιοτικό αντίπαλο. Συνεχίζει να απογοητεύει ο ρούκι πρώτου γύρου ράννινγκ μπακ Γκόρντον, με τον πολυσύνθετο Γούντχεντ να έχει μεγαλύτερο και σημαντικότερο ρόλο στην επίθεση. Τραυματισμοί προέκυψαν στους ρισίβερ, δύσκολα θα προλάβει ο Τζόνσον, περισσότερες πιθανότητες για τον Φλόυντ. Στον αντίποδα, επιστρέφει ο εμβληματικός τάητ εντ Γκέιτς που εξέτισε ποινή 4 αγωνιστικών και θα αποτελέσει για ακόμη μία χρονιά τον αγαπημένο στόχο του Ρϊβερς. Οι φιλοξενούμενοι Στίλερς προέρχονται από πικρή εντός έδρας ήττα από τους μισητούς Ρέηβενς που ήρθε στην παράταση και έπειτα από δύο χαμένες εκτελέσεις φιλντ γκολ του κίκερ Σκόμπι. Ο βετεράνος αποτελεί ήδη παρελθόν από το σύλλογο, όμως δεν ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος της ήττας. Ο Βικ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Ρόθλισμπεργκερ και μέχρι να επιστρέψει η επίθεση της ομάδας θα λειτουργεί σε safe mode.  Ήταν κακός στο β’ μισό του προηγούμενου αγώνα, ενώ ακόμα χειρότερες ήταν οι επιλογές του επιθετικού συντονιστή, όταν στην παράταση δεν «τάισε» κι άλλο τον Μπελ που είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Το ταλέντο γύρω από τον Βικ υπάρχει για να κρατηθεί το πλοίο στην επιφάνεια, όμως θα χρειαστεί και καλύτερη αμυντική προσπάθεια, ιδίως στο ράννινγκ κομμάτι, το οποίο εκτέθηκε απέναντι στους Ρέηβενς.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Τσάρτζερς δεν πείθουν και παρόλο που θα αντιμετωπίσουν μία ακέφαλη ομάδα δεν είναι το ξεκάθαρο φαβορί στον αγώνα. Τους λείπει ισχύς στις γραμμές τους και αν δεν καταφέρουν να τρέξουν την μπάλα επιθετικά, ίσως βρεθούν με αρνητικό ρεκόρ στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας.  







Η  «ζεστή» 3αδα
Κάουμποϊς
Πάτριοτς (-6,5)
2
Ιγκλς (-4,5)
Σέιντς
1
Πάκερς (-6,5)
Ραμς
1


Το αουτσάιντερ
Μπακανίρς
Τζάγκουαρς
2




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου