Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Περίπατος για Πάτριοτς, με άνεση στο 7-0!



Εύκολη βραδιά για τους Πάτριοτς, επικράτησαν δίχως να ιδρώσουν 36-7 των Ντόλφινς, πήγαν στο 7-0 ρεκόρ και ουσιαστικά «καθάρισαν» από τώρα την ντιβίζιον. Ένα ακόμη άψογο παιχνίδι από τον Μπρέιντι, ενώ σπουδαία συμβολή στη νίκη είχε και η άμυνα της ομάδας που κυριολεκτικά έσβησε τους φιλοξενούμενους. Στο 3-4 οι Ντόλφινς, προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα.

               
Ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος για τους Πάτριοτς από το πρώτο λεπτό και οι Ντόλφινς μετά τους δύο σερί θριάμβους τις προηγούμενες αγωνιστικές εμφανίστηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο.
          
Στο πρώτο ντράιβ κιόλας ο Μπρέιντι συνδέθηκε με τον Γκρονκόσκι για 47 γιάρδες και το εναρκτήριο τάτσνταουν και έδωσε μια ιδέα για το τι θα επακολουθήσει.  Η επίθεση των γηπεδούχων ήταν και πάλι ασταμάτητη και έμοιαζε να σκοράρει κατά βούληση, με τους γνωστούς ύποπτους Έντελμαν και Λιούις πλάι στο Γκρονκόσκι να κάνουν τη διαφορά, ενώ και ο Μπλαντ βοήθησε στο έδαφος.
                Και αν η επίθεση των Πάτριοτς είναι γνωστή για την πληθώρα ποιοτικών επιλογών στα χέρια του «σεληνιασμένου» Μπρέιντι (356 γιάρδες και 4 τάτσνταουν πάσες), η άμυνα ήταν που εξέπληξε θετικά με την εξαιρετική της αντιμετώπιση μίας επίθεσης που ερχόταν «καυτή» στο Φόξμπορο. Άσκησε διαρκή πίεση, κατέγραψε 5 σακς, ολοκλήρωσε 2 ιντερσέπτιονς και με εξαίρεση το πρώτο ντράιβ της επανάληψης, δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να περάσει ούτε το κέντρο του γηπέδου.
                Οι Πάτριοτς μετά και τη δύσκολη επικράτηση της Κυριακής απέναντι στους πολύ πιο ανταγωνιστικούς Τζετς, απέκτησαν ξανά (και όπως το έχουν κάνει παράδοση) το πάνω χέρι στην AFC Ανατολής και οδεύουν προς ολοταχώς για την 13η κατάκτησή της την τελευταία 15ετία με τον Μπρέιντι να μοιάζει στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του στα 38 του!!! Απόλυτος στόχος πια η κατάκτηση του #1 στην περιφέρεια και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play-offs.
                Προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα οι Ντόλφινς μετά τις ευρείες νίκες απέναντι στους προβληματικούς Τάιτανς και Τέξανς και απέδειξαν πως δεν μπορούν να διεκδικήσουν μεγάλα πράγματα φέτος. Απογοητευτικοί σε άμυνα και επίθεση, δεν έβγαλαν καθόλου ένταση στον αγώνα και δέχθηκαν τη μοίρα τους. Ανεπαρκής ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ, ανύπαρκτο το ράννινγκ παιχνίδι που είχε βρει ρυθμό τις τελευταίες αγωνιστικές, ενώ αμυντικά δεν κατάφεραν να ασκήσουν πίεση που θα ήταν και το κλειδί για να γίνουν ανταγωνιστικοί στον αγωνα. Επίσης πληγώθηκαν από πολύ σημαντικό τραυματισμό, καθώς ο αμυντικός λάινμαν Γουέικ που είχε τεράστιο ρόλο στην ανάκαμψη της ομάδας τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα και θα χάσει (αν όχι όλη) μεγάλο μέρος της σεζόν. Στο 3-4 το ρεκόρ τους, παραμένουν σε απόσταση βολής από μια wild card θέση, όμως η εικόνα τους σε ένα δυνατό τεστ ήταν αποθαρρυντική.
               

5 σχόλια: