Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

1η Αγωνιστική: Προαναγγελία και προτάσεις



1η Κυριακή για την 2014 σεζόν στο NFL με 13 αναμετρήσεις, ενώ τη Δευτέρα κλείνει το πρόγραμμα με άλλους δύο αγώνες. Μία πρώτη γεύση για τις ομάδες, τους διεκδικητές, τους ρούκι, τους νέους προπονητές και το ποια ομάδα θα δείξει ότι έχει τις δυνατότητες να κοντράρει τους πρωταθλητές Σίχοκς που τα ξημερώματα της Παρασκευής με την πειστική τους νίκη επί των Πάκερς μοιάζουν πιο δυνατοί από πέρσι. Διαβάστε παρακάτω την προαναγγελία όλων των αγώνων και τις στοιχηματικές επιλογές που προκύπτουν  (με την επιφύλαξη της πρεμιέρας): 





Χιούστον Τέξανς   -   Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
Στο Χιούστον αναμετρούνται 2 από τις χειρότερες ομάδες για το 2013. Οι Τέξανς τερμάτισαν με 2-14 ρεκόρ και οι Ρέντσκινς 3-13. Αμφότεροι οι σύλλογοι μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε φέτος καθώς τα ρόστερ τους διαθέτουν αρκετούς ποιοτικούς παίχτες.
Οι Τέξανς με το νέο προπονητή δημιουργούν μία άμυνα που θα επιχειρεί να ασκεί τρομακτική πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ με την προσθήκη του θηριώδη #1 του ντραφτ Κλάουνι δίπλα στον ασταμάτητο Γουάτ (υπέγραψε επέκταση συμβολαίου 100 εκ. για 6 χρόνια). Η άμυνα ακόμα και στην περσινή άθλια σεζόν κρατήθηκε στο ύψος της. Το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα ήταν ο κουόρτερμπακ και ως τώρα δεν έχει φανεί ότι βρέθηκε σταθερή λύση. Την προηγούμενη βδομάδα αποκτήθηκε ο #2 κουόρτερμπακ των Πάτριοτς, Ράιαν Μάλετ που γνωρίζεται με τον προπονητή της ομάδας, όμως την Κυριακή θα ξεκινήσει ο επιρρεπής σε λάθη βετεράνος Φιτζπάτρικ. Τα κομμάτια γύρω από τον κουόρτερμπακ υπάρχουν καθώς Τζόνσον, Φόστερ και Χόπκινς είναι πρώτης γραμμής παίχτες, από τον κουόρτερμπακ θα εξαρτηθεί η επιτυχία της ομάδας σε όλη τη σεζόν.
Οι Ρέντσκινς μοιάζουν πολύ στους Τέξανς καθώς, έχουν κι αυτοί νέο προπονητή, είναι αισθητά βελτιωμένοι στην άμυνα, υπάρχουν πολλές επιλογές στην επίθεση καθώς στους Γκαρσόν, Μόρις και Ριντ προστέθηκε ο Ντεσόν Τζάκσον και η επιθετική γραμμή είναι από τις καλύτερες στη λίγκα. Όλα λοιπόν εξαρτώνται και σ’ αυτή την ομάδα από τον κουόρτερμπακ Γκρίφιν που έχει ζήσει την αποθέωση και την αποκαθήλωση του τα δύο πρώτα του χρόνια στο NFL. Το 2012 ήταν ο καλύτερος ρούκι του πρωταθλήματος, ενώ το 2013 ήταν από τους χειρότερους κουόρτερμπακ στο πρωτάθλημα! Κομβικό σημείο ο τραυματισμός του στο γόνατο στα Play-offs της σεζόν 2012, δεν έχει συνέλθει έκτοτε και στην φετινή preseason έδειξε σε πολύ κακή φυσική και ψυχολογική κατάσταση. Είναι άστοχος, δεν έχει την έκρηξη που είχε και κυρίως δεν κάνει καλές επιλογές.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Αναμένεται να υπάρξει πίεση στους κουόρτερμπακ και από τις δύο άμυνες και πιθανώς να δούμε αρκετά λάθη και λίγες καλές επιθετικές προσπάθειες. Πρόβλεψη για το νικητή είναι πολύ δύσκολο να γίνει με τα ερωτηματικά στις θέσεις των κουόρτερμπακ. Το UNDER 46,5 είναι επιλογή β’ διαλογής καθώς μπορεί να απειληθεί από αμυντικά τάτσνταουν.





Σεντ Λούις Ραμς   -   Μινεσότα Βάικινγκς
            Οι Ραμς χτίζουν μία πολύ ταλαντούχα ομάδα με το πιο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας στη λίγκα και ξεκίνησαν το 2014 με πολλές φιλοδοξίες, όμως πριν λίγες μέρες δέχθηκαν ισχυρότατο πλήγμα με το τραυματισμό του βασικού κουόρτερμπακ Μπράντφορντ, ο οποίος θα χάσει όλη τη σεζόν και η ομάδα του θα χάσει τον ηγέτη της. Η άμυνα των Ραμς με τις μονάδες που διαθέτει συγκαταλέγεται μέσα στις 5-6 καλύτερες του πρωταθλήματος και θα δημιουργήσει αρκετές εφιαλτικές βραδιές για αντίπαλους κουόρτερμπακ μέσα στη σεζόν, όμως επιθετικά η ομάδα υστερεί, δίχως ξεκάθαρο #1 ρισίβερ και με τον σκουριασμένο βετεράνο Χιλ ως κουόρτερμπακ που έχει να ξεκινήσει αγώνα από το 2010!
            Οι Βάικινγκς προέρχονται από πολύ άσχημη σεζόν με τραγική άμυνα και πολλά θέματα στην θέση του κουόρτερμπακ, όπου το 2013 ξεκίνησαν αγώνες 3 διαφορετικοί παίχτες. Από αυτούς ο βετεράνος Κάσελ κέρδισε τη δουλειά και δικαίως θα είναι ο βασικός στο ξεκίνημα της σεζόν. Από πίσω του όμως στην ιεραρχία είναι ο ρούκι Μπρίτζγουοτερ και δεν είναι απίθανο αν ο Κάσελ αποτύχει στα πρώτα ματς, ο νεαρός να του πάρει τη θέση. Η άμυνα θα είναι βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι (30η) καθώς ο νέος προπονητής Ζίμμερ θεωρείται αμυντικογενής με πολύ καλή δουλειά τα προηγούμενα χρόνια ως βοηθός στο Σινσινάτι, ενώ υπάρχουν και ταλαντούχες μονάδες. Ο σούπερ σταρ ράννινγκ μπακ Πίτερσον είναι πάντα αιχμή για τους Βάικινγκς και είναι υγιής μπαίνοντας στη σεζόν. Εντυπωσίασε πέρσι ως ρούκι ο ρισίβερ Πάτερσον και φέτος αναμένεται να είναι ακόμα πιο βελτιωμένος.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
            Πολύ δύσκολο παιχνίδι για πρόβλεψη καθώς ο τραυματισμός αλλάζει δραματικά τους συσχετισμούς στους Ραμς. Οι Βάικινγκς είναι ερωτηματικό με την αλλαγή του προπονητή, αλλά θα είναι σίγουρα βελτιωμένοι σε σχέση με πέρσι. ΝΟ ΒΕΤ.






Φιλαδέλφια Ιγκλς   -   Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς
            Εντυπωσιακοί οι Ιγκλς στο β’ μισό της 2013 σεζόν, εμφάνισαν μία άκρως εκρηκτική επίθεση με τον αλάνθαστο Φόουλς κουόρτερμπακ και τον απαράμιλλα ευέλικτο ράννινγκ μπακ Μακόι και έπαιξαν στα play-offs. Σε σχέση με πέρσι είναι μεγάλη απώλεια ο ρισίβερ Τζάκσον που πήγε στην Ουάσινγκτον, όμως ο προπονητής τον έκοψε συνειδητά καθώς προφανώς βλέπει ότι μπορεί να τον αντικαταστήσει εκ των έσω. Ο φέρελπις ρούκι ρισίβερ Μάθιουζ και ο αναρρωμένος πια Μάκλιν αναμένονται να πάρουν τις υποδοχές του. Η άμυνα έχρηζε βελτίωσης πέρσι, θα φανεί κατά πόσο βελτιώθηκε η ομάδα στον τομέα αυτό στα πρώτα παιχνίδια. Ο Μακόι αναμένεται και το 2014 να ηγηθεί της ομάδας και να αποτελεί το #1 κίνδυνο για όλες τις αντίπαλες άμυνες, ερχόμενος πίσω από μία εξαιρετική επιθετική γραμμή.
            Οι Τζάγκουαρς βρίσκονται σε περίοδο ανοικοδόμησης με τον προπονητή Μπράντλεϊ ακόμα να χτίζει κομμάτι - κομμάτι την ομάδα που θέλει. Οι προσθήκες των βετεράνων αμυντικών Κλέμονς και Μπράιαντ από τους Σίχοκς θα βοηθήσουν άμεσα. Νέος ράννινγκ μπακ ο Γκέρχαρτ θα κουβαλήσει μεγάλο φορτίο στην επίθεση, νέοι ρισίβερ οι ρούκι Ρόμπινσον και Λι θα είναι οι #2 και #3 στην ομάδα. Ο κουόρτερμπακ του μέλλοντος όμως θα ξεκινήσει από τον πάγκο τη σεζόν. Ο Μπλέικ Μπορτλς (#3 του ντραφτ) άφησε πολλές υποσχέσεις στα φιλικά παιχνίδια, όμως θα προστατευτεί αρχικά ωσότου να μάθει τα συστήματα της ομάδας πλήρως. Βασικός την Κυριακή ο βετεράνος περιορισμένων ικανοτήτων Χένι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Οι Ιγκλς είναι το μεγαλύτερο φαβορί για νίκη στην πρεμιέρα με αποδόσεις γύρω στο 1,20. Έχουν ισχυρό προβάδισμα απέναντι στους Τζάγκουαρς, όμως αφενός η απόδοση δεν αξίζει, αφετέρου η πρεμιέρα πάντα κρύβει εκπλήξεις. ΝΟ ΒΕΤ






 

Σικάγο Μπερς   -   Μπάφαλο Μπιλς
            Οι Μπερς πέρσι έχασαν στον τελευταίο αγώνα της σεζόν την είσοδό τους στα play-offs, καθώς προδόθηκαν από την άμυνά τους. Ήταν η χειρότερη απέναντι στο ράννινγκ παιχνίδι και συνολικά μέσα στις 5 χειρότερες του πρωταθλήματος. Η ομάδα βρέθηκε να διεκδικεί την ντιβίζιον της χάρη και μόνο στο επιθετικό της ταλέντο. Το δίδυμο των ρισίβερ Μάρσαλ και Τζέφρι είναι το καλύτερο στο πρωτάθλημα, ενώ ο ράννινγκ μπακ Φορτέ είναι μέσα στους top 5. Ο κουόρτερμπακ Κάτλερ είναι ταλαντούχος και έχει πολύ δυνατό χέρι, όμως είναι ασταθής και χάνεται στα κρίσιμα. Πέρσι έχασε κομμάτι της σεζόν και ο αντικαταστάτης του (ΜακΚάουν) τα πήγε καλύτερα από αυτόν. Στην preseason η ομάδα φανέρωσε τα ίδια χαρίσματα και τις ίδιες αδυναμίες. Η επίθεση θα είναι μία από τις πιο παραγωγικές στη λίγκα, αλλά η άμυνα δε φαίνεται να βελτιώθηκε ούτε για λίγο.
            Οι Μπιλς διαφέρουν εξ ολοκλήρου από τους Μπερς καθώς διαθέτουν μία σταθερή άμυνα, όμως επιθετικά έχουν τεράστια προβλήματα ξεκινώντας από τη θέση του κουόρτερμπακ. Ο Μάνιουελ το 2013 ως ρούκι δεν ικανοποίησε, με ελαφρυντικά κάποιους τραυματισμούς και την έλλειψη «όπλων» στο πάσσινγκ παιχνίδι. Στην preseason φάνηκε ακόμα χειρότερος με μεγάλη αστοχία και κακές επιλογές. Ο σύλλογος για να τον βοηθήσει επέλεξε στο ντραφτ (#4) τον χαρισματικό ρισίβερ Γουάτκινς, ο οποίος με τη σειρά του δε δείχνει ακόμα να έχει προσαρμοστεί στα επαγγελματικά επίπεδα. Το 2013 η ομάδα βασίστηκε πολύ στο ράννινγκ παιχνίδι και κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να επαναληφθεί και το 2014 αν ο Μάνιουελ δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Υπογράφηκε ως #2 ο γερόλυκος Όρτον που έπαιξε πέρσι 1 αγώνα για τους Κάουμποϊς  και δεν αποκλείεται κάποια στιγμή στη σεζόν να κληθεί να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά». Η άμυνα της ομάδας είναι δυνατή με παίχτες που ασκούν πολύ πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ .Το 2013 είχαν τα περισσότερα σακς στη λίγκα!
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
            Δεν πείθουν οι Μπερς ώστε να προτιμηθούν στον άσο ούτε με χάντικαπ, ούτε στα ίσια. Από την άλλη τα επιθετικά προβλήματα των Μπιλς αποτρέπουν και την επιλογής της έκπληξης. Οι Μπιλς θα τρέξουν πολύ με την μπάλα και θα επιχειρήσουν να ελέγξουν το ρυθμό, οπότε ούτε στο σύνολο σκορ υπάρχει επιλογή. NO BET.






Κάνσας Σίτι Τσιφς   -   Τένεσι Τάιτανς
            Οι Τσιφς ήταν η μεγάλη επιστροφή της λίγκας πέρσι καθώς με το νέο προπονητή Ριντ από το 2-14 του 2012 έφτασαν στο 11-5 και τα play-offs το 2013! Ο ράννινγκ μπακ Τσαρλς αποτέλεσε το Α και το Ω της επίθεσης της ομάδας με εκπληκτικά στατιστικά και ο κουόρτερμπακ Άλεξ Σμιθ (ανανέωσε με την ομάδα) ήταν συνεπής δίχως σπουδαίες εμφανίσεις, αλλά και δίχως πολλά λάθη. Αμυντικά πέρσι η ομάδα ήταν απίθανη για τα πρώτα 9 παιχνίδια με πολλά φαμπλ και ιντερσέπτιονς που γυρνούσαν σε τάτσνταουν (#1 σε αμυντικά σκοραρίσματα το 2013). Η άμυνα έκανε τη διαφορά στο 9-0 ξεκίνημα της ομάδας και όταν αυτή άρχισε να χάνει την ισχύ της λόγω τραυματισμών ήρθαν και οι ήττες στο τέλος. Στη μεταγραφική περίοδο η ομάδα έχασε βασικούς παίχτες στην επιθετική της γραμμή και στα φιλικά έδειξε να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα εκεί. Εξαιρετικές εμφανίσεις από τον τάητ εντ Κελς στα φιλικά, ίσως αυτός να αποτελέσει ένα κρυφό όπλο για την ομάδα στο πάσσινγκ παιχνίδι. Ο #1 ρισίβερ Μπόου θα απουσιάσει από την πρεμιέρα τιμωρημένος και αφήνει απογυμνωμένη την ομάδα σ αυτή τη θέση. 
            Οι Τάιτανς το 2013 δεν ήταν κακή ομάδα με ρεκόρ 7-9 και κάποιες καλές εμφανίσεις. Νέος προπονητής ο ικανός Κεν Γουίζενχαντ με ειδικότητα στο να βελτιώνει τους κουόρτερμπακ. Αυτό θα είναι και το μεγάλο στοίχημα του κόουτς στους Τάιτανς καθώς ο κουόρτερμπακ Λόκερ δεν έχει ικανοποιήσει και φέτος παίζει το τελευταίο του χαρτί για να κρατήσει μια θέση στο ρόστερ. Απογοήτευση στην ομάδα από την ως τώρα απόδοση των δύο σημαντικών ρούκι στα φιλικά. Ο Λιουάν έδειξε αδύναμος στην επιθετική γραμμή και ο ράννινγκ μπακ Σάνκι δεν ήταν αποδοτικός με αποτέλεσμα αμφότεροι να ξεκινήσουν τη σεζόν από τον πάγκο.  Πολλές ελπίδες για το μέλλον έχει δημιουργήσει ο δευτεροετής ρισίβερ Χάντερ με την απόδοσή του στις προπονήσεις.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
            Οι Τσιφς έχουν προβλήματα στην επιθετική γραμμή και η απουσία του Μπόου αποδυναμώνει το πάσσινγκ παιχνίδι. Ο Λόκερ είναι υγιής για τους Τάιτανς και αναμένεται βελτιωμένος υπό το νέο προπονητή και η 3αδα των ρισίβερ του είναι άκρως επικίνδυνη. ΔΙΠΛΟ για τους Τάιτανς σε απόδοση που αξίζει το ρίσκο.






Πίτσμπεργκ Στίλερς   -   Κλίβελαντ Μπράουνς
            Ντέρμπι της AFC Βορρά με την παράδοση συντριπτικά υπέρ των Στίλερς. Πέρσι κέρδισαν και τα δύο παιχνίδια.
            Οι Στίλερς παρότι το 2013 ξεκίνησαν με 0-4 ρεκόρ τερμάτισαν στο 8-8 και έχασαν τα play-offs στις ισοβαθμίες. Η άμυνα δεν ήταν στα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων ετών και o κουόρτερμπακ Ρόθλισμπεργκερ ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν. Φέτος η άμυνα αναμένεται βελτιωμένη και ο ρούκι Σεϊζίερ δείχνει με τις εμφανίσεις του στα φιλικά ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά από την 1η αγωνιστική. Στην επίθεση δημιουργήθηκε εσωτερικό πρόβλημα με τη σύλληψη των #1 και #2 ράννινγκ μπακ της ομάδας Μπελ και Μπλάουντ για δημόσια χρήση χασίς και είναι ερωτηματικό το πώς θα το χειριστεί ο αυστηρός προπονητής Τόμλιν και αν θα τους τιμωρήσει. Στους ρισίβερ υπήρξαν ανακατατάξεις πίσω από το #1 Αντόνιο Μπράουν. Ανέβηκε στην ιεραρχία ο δευτεροετής Γουίτον και #3 ο βετεράνος Μουρ (θα λείψει από την πρεμιέρα).
            Στους Μπράουνς υπήρξε το μεγαλύτερο σίριαλ του καλοκαιριού, σχετικά με το ποιος θα είναι ο βασικός κουόρτερμπακ της ομάδας. Η μεγάλη προβολή του θέματος έγινε διότι σ αυτό τον ανταγωνισμό έλαβε μέρος ο κολεγιακός σταρ και αγαπημένος των ΜΜΕ στις ΗΠΑ Τζόνι Μανζίλ. Ο ρούκι έχασε τη δουλειά όμως και ο Χόγιερ είναι αυτός που θα κληθεί να πασάρει στο πιο αδύναμο σύνολο ρισίβερ της λίγκας, καθώς ο καλύτερος ρισίβερ του πρωταθλήματος για το 2013 Τζος Γκόρντον τιμωρήθηκε για ένα χρόνο από τη λίγκα για επανειλημμένα παραπτώματα χρήσης απαγορευμένων ουσιών και αλκοόλ. Στα θετικά για την ομάδα, η άμυνα είναι top επιπέδου και φέτος αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερη με την προσθήκη των έμπειρων Γουίτνερ και Ντάνσμπι, του ρούκι (#8) Γκίλμπερτ και κυρίως λόγω της έλευσης του καινούριου προπονητή. Ο Πέτιν ήταν χρόνια αμυντικός βοηθός με εξαιρετική επιτυχία σε Τζετς και Μπιλς και φέτος έχει την πρώτη του ευκαιρία ως 1ος προπονητής. 
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
            Οι Στίλερς συνήθως κερδίζουν τους Μπράουνς δίχως πολύ κόπο τα τελευταία χρόνια και κάτι ανάλογο δεν είναι απίθανο να συμβεί και στην πρεμιέρα του 2014. Μεγαλύτερη όμως αξία από τον άσο έχει το under. Ντέρμπι, πρεμιέρα, βελτιωμένοι αμυντικά οι Στίλερς, αναιμικοί οι Μπράουνς επιθετικά, ικανότατοι αμυντικά. Πολύ πιθανό χαμηλό σκορ. UNDER 43,5







Μπάλτιμορ Ρέηβενς    -    Σινσινάτι Μπένγκαλς
            Ντέρμπι της AFC Βορρά. Πέρσι οι δύο ομάδες μοίρασαν τις νίκες με τους γηπεδούχους να επικρατούν στο εκάστοτε παιχνίδι.
            Οι προτελευταίοι πρωταθλητές Ρέηβενς απογοήτευσαν το 2013 υπό την πίεση της υπεράσπισης του τίτλου και απέτυχαν να μπουν στα play-offs έπειτα από 5 συναπτές παρουσίες. Τα αίτια της αποτυχίας εντοπίστηκαν στην επίθεση που είχε το χειρότερο ράννινγκ παιχνίδι της λίγκας και τον κουόρτερμπακ Φλάκο να έχει πολύ μέτρια απόδοση όλη τη χρονιά. Δείγματα βελτίωσης φάνηκαν στην preseason και παρότι ο #1 ράννινγκ μπακ Ράις είναι τιμωρημένος για τις 2 πρώτες αγωνιστικές το ράννινγκ παιχνίδι θα είναι καλύτερο από πέρσι με τον #2 Πιρς να είναι αξιόπιστη λύση. Ο Φλάκο θα έχει μεγάλη βοήθεια φέτος με την προσθήκη του πολύπειρου ρισίβερ Στίβι Σμιθ και την επιστροφή του υγιή πια τάητ εντ Πίτα. Η άμυνα ξεχειλίζει με δυναμικούς παίχτες, ενώ ο ρούκι Μόσλεϊ (#16) θα προστεθεί στους λάινμπακερς που μπορούν να πνίξουν το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι.
            Οι Μπένγκαλς κέρδισαν τη ντιβίζιον το 2013, όμως και πάλι απέτυχαν παταγωδώς στα play- offs. Αποχώρησαν οι δύο βοηθοί του προπονητή Λιούις, αμφότεροι Ζίμμερ και Γκρούντεν επιλέχθηκαν για 1οι προπονητές! Αυτό αλλάζει πολλά στα συστήματα της ομάδας και λογικά θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας το 2014. Το ταλέντο στο ρόστερ παραμένει, όμως ο σύλλογος πάντα βρίσκει τρόπο να μην ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Ο «λίγος» στα play-offs κουόρτερμπακ Ντάλτον υπέγραψε νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Για τον 1ο μήνα της σεζόν δε θα έχεί στη διάθεσή του τον #2 ρισίβερ Μάρβιν Τζόουνς. Ανεπτυγμένο ρόλο φέτος για τον δευτεροετή ράννινγκ μπακ Μπερνάρντ. Η άμυνα είναι σε υψηλό επίπεδο, στοίχημα ο ρούκι κόρνερμπακ Ντενάρντ (#24) κατά πόσο μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την πίσω ζώνη.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
            Ο αγώνας είναι ντέρμπι και θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος, όμως η δυνατή άμυνα των γηπεδούχων τους δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα για την τελική επικράτηση. Οι Ρέηβενς θα ανακάμψουν φέτος και είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν με νίκη στην πολύ δυνατή έδρα τους. ΑΣΟΣ σε απόδοση που αξίζει το ρίσκο.







Μαϊάμι Ντόλφινς    -    Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς
            Ντέρμπι της AFC Ανατολής. Από μία νίκη των γηπεδούχων στα μεταξύ τους παιχνίδια το 2013.
            Την περσινή σεζόν οι Ντόλφινς έχασαν τα play-offs μέσα από τα χέρια τους καθώς με μία νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια θα έπαιρναν το εισιτήριο, όμως κατάφεραν να ηττηθούν από τους μέτριους Μπιλς και Τζετς με χαρακτηριστική ευκολία μάλιστα! Τρομερά προβλήματα στην επιθετική γραμμή αντιμετώπισε η ομάδα πέρσι με τον κουόρτερμπακ Τάνεχιλ να δέχεται τα περισσότερα σακς στη λίγκα! Έγιναν δραστικές κινήσεις σ αυτή τη θέση με μεταγραφές και επιλογές στο ντραφτ και στην πρεμιέρα της Κυριακής ίσως η επιθετική γραμμή να είναι αλλαγμένη κατά τα 5/5!!! Στη θέση του ράννινγκ μπακ αναμένεται να ξεκινήσει τη σεζόν ως #1 ο Μίλερ , όμως ο νεαρός έχει απογοητεύσει στο παρελθόν. Αμυντικά η ομάδα πέρσι ήταν άνω του μετρίου και δεν έγιναν σημαντικές αλλαγές εκεί. Βαρόμετρο για τη σεζόν  ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ και το επίπεδο συνεργασίας του με τους ρισίβερ Γουάλας και Χάρτλαϊν.
            Οι Πάτριοτς είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα του NFL την τελευταία 15ετία, με τρόπαια και συνεχείς παρουσίες στα play-offs. Το 2014 προδιαγράφεται μία από τα ίδια, καθώς η άμυνα είναι ενισχυμένη με τις προσθήκες των Ρίβις και Μπράουνερ (τιμωρημένος για 4 αγώνες) στην πίσω ζώνη και τις επιστροφές των «θηρίων» Βίλφορκ και Μέγιο. Ο κουόρτερμπακ Μπρέιντι (έχασε προπονήσεις μέσα στη βδομάδα) πάντα στο τιμόνι είναι εγγύηση ποιότητας και ο προπονητής Μπέλιτσικ δικαίως θεωρείται ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Βαρόμετρο για το πάσσινγκ παιχνίδι της ομάδας ο τάητ εντ Γκρονκόσκι, ήταν τραυματίας για μεγάλο κομμάτι της περσινής σεζόν, ξεκινά υγιής τη σεζόν 2014. Ανοιχτό ακόμα ποιος θα είναι ο #1 ράννινγκ μπακ της ομάδας με τους Ρίντλεϊ, Βερίν, Μπόλντεν και Γουάιτ, άπαντες αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
            Οι Πάτριοτς είναι καλύτερη ομάδα και στο τέλος της σεζόν θα τερματίσουν πάνω από τους Ντόλφινς. Η πρεμιέρα πάντα κρύβει κινδύνους, όμως το ΔΙΠΛΟ είναι επιλογή.






Ατλάντα Φάλκονς    -    Νιου Όρλεανς Σέιντς
            Ντέρμπι της NFC νότου. Το 2013 οι Σέιντς επικράτησαν και στις δύο αναμετρήσεις, με τη μία εκ των δύο νικών να έρχεται στην περσινή πρεμιέρα.
            Οι Φάλκονς από το 13-3 ρεκόρ και  την κορυφή της NFC το 2012, κατρακύλησαν στον πάτο με ρεκόρ 4-12 το 2013! Τα αίτια της αποτυχίας: οι αδύναμες γραμμές και οι τραυματισμοί στους ρισίβερ. Η αμυντική γραμμή ενισχύθηκε με δυνατά κορμιά, όχι όμως με εκρηκτικούς παίχτες που μπορούν να ασκήσουν πίεση στον κουόρτερμπακ. Η επιθετική γραμμή δέχθηκε ισχυρό πλήγμα με τον τραυματισμό του βασικού Μπέικερ και θα κληθεί να καλύψει το κενό ο ρούκι (#6) Μάθιουζ που απογοήτευσε στα φιλικά. Στα θετικά οι ρισίβερ Τζόουνς και Γουάιτ είναι υγιείς και σε φουλ φόρμα. Ερωτηματικό η θέση του ράννινγκ μπακ με 4 παίχτες να διεκδικούν χρόνο συμμετοχής.
            Οι Σέιντς πέρσι αποκλείστηκαν στα play-offs μέσα στην έδρα των Σίχοκς και φέτος έχουν ως στόχο να κατακτήσουν αυτοί το πλεονέκτημα έδρας στη NFC για να μπορέσουν να φτάσουν στο superbowl. Στα χαρτιά και πριν ξεκινήσει η σεζόν οι Σέιντς θεωρούνται ως η #1 απειλή για τους Σίχοκς στη NFC και αυτό φανερώνει τη δυναμική της ομάδας. Η ομάδα είναι πολύ δυνατή, αναμένεται ακόμα καλύτερη από το 2013 με την προσθήκη του σέιφτι Μπερντ στην άμυνα και τα πολλά «όπλα» που έχει ο κουόρτερμπακ Μπριζ στην επίθεση. Ο τάητ εντ Γκράχαμ μοιάζει αδύνατο να μαρκαριστεί με την ταχύτητα και τον όγκο που διαθέτει κάνοντας τη διαφορά επιθετικά και γι αυτό πληρώθηκε αδρά για να επεκτείνει το συμβόλαιό του μέσα στο καλοκαίρι.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
            Δεν παύει να είναι ένα ντέρμπι στην πρεμιέρα και οι Φάλκονς να είναι ικανοί να σκοράρουν αρκετά, όμως οι Σέιντς είναι πλήρεις, σε πολύ καλή κατάσταση και έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη. ΔΙΠΛΟ.







Νιου Γιορκ Τζετς     -     Όκλαντ Ρέιντερς
            Οι Τζετς δίχως πολλοί να το περιμένουν είχαν μια αξιοπρεπέστατη σεζόν το 2013 με 8-8 ρεκόρ και λίγο έλειψε να μπουν και στα play-offs. Ο προπονητής Ράιαν κατάφερε κρατήσει την ομάδα ανταγωνιστική παρά την εμφανή έλλειψη επιθετικού ταλέντου. Την άνοιξη η ομάδα ενισχύθηκε με τους Ντέκερ και Τζόνσον στις κομβικές θέσεις των ρισίβερ και ράννινγκ μπακ αντίστοιχα, όμως ο Τζίνο Σμιθ που προορίζεται για βασικός κουόρτερμπακ εξακολουθεί να μην πείθει, προερχόμενος από μία κακή σεζόν το 2013. Η άμυνα της ομάδας χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Οι μπροστινοί 7 είναι σε top επίπεδο, ίσως οι καλύτεροι στη λίγκα, όμως η πίσω ζώνη φανέρωσε μεγάλες αδυναμίες πέρσι και φέτος τα πράγματα είναι ίσως ακόμη χειρότερα με την αποχώρηση του Κρομάρτι. Στην πρεμιέρα το πρόβλημα μεγαλώνει κι άλλο με την απουσία του Μίλινερ. Τριάδα ράννινγκ μπακ δηλώνει η ομάδα ως #1, πράγμα που σημαίνει ότι άπαντες θα έχουν ρόλο μέσα στη σεζόν.
            Οι Ρέιντερς για το 2013 ήταν μία από τις πιο αδύναμες ομάδες στο πρωτάθλημα και δεν έχουν αλλάξει πολλά προς την αντίθετη κατεύθυνση από πέρσι. Έφυγαν κάποιοι καλοί νέοι παίχτες και ήρθαν πολλοί βετεράνοι. Με αυτό το ρόστερ πριν από 5 χρόνια οι Ρέιντερς θα ήταν διεκδικητές, όμως τα χρόνια έχουν περάσει για τους περισσότερους και η ομάδα δεν τρομάζει κανέναν. Ελπίδες για το μέλλον αποτελούν οι Μακ (#5) και Καρ (#36) που επιλέχθηκαν στο ντραφτ φέτος. Ο πρώτος είναι ένας αμυντικός με σπάνια προσόντα δύναμης και ταχύτητας και ο δεύτερος προορίζεται ως ο κουόρτερμπακ του μέλλοντος για το σύλλογο. Όλο το καλοκαίρι ο Καρ ήταν ο #2 πίσω από τον Σαμπ, όμως ο βετεράνος είναι σε κακή κατάσταση εδώ και καιρό και πάρθηκε η απόφαση ο ρούκι να μπει στα βαθιά από νωρίς.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
            Ο ρούκι Καρ των Ρέιντερς θα δεχθεί μεγάλη πίεση από την άμυνα των Τζετς και είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει. Η ιστορία σ αυτές τις περιπτώσεις διδάσκει ότι πολύ σπάνια ο ρούκι επικρατεί. Οι Τζετς έχουν ελαφρύ προβάδισμα και λόγω έδρας, όμως η αστάθεια του κουόρτερμπακ τους Σμιθ αποτρέπει το «ελαφρά την καρδία» ποντάρισμα στον χαμηλό άσο.







Τάμπα Μπέι Μπακανίρς    -    Καρολάινα Πάνθερς
            Ντέρμπι της NFC Νότου. Το 2013 οι Πάνθερς επικράτησαν και στους δύο αγώνες.
            Οι Μπακανίρς ως τώρα δείχνουν ως η πιο βελτιωμένη ομάδα στο πρωτάθλημα και το 4-12 της περσινής σεζόν είναι απίθανο να επαναληφθεί. Ο νέος προπονητής Λόβι Σμιθ είναι έμπειρος και πετυχημένος στη δουλειά του και αναμένεται να αναμορφώσει μία ομάδα που διαθέτει τα κομμάτια για την επιτυχία ειδικά στην άμυνα. Ο Σμιθ είναι ειδικός επί της άμυνας και η Τάμπα θα είναι μία από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος το 2014 με τους Μακόι, Ντέιβιντ και Βέρνερ που είναι «διαμάντια» στις θέσεις τους. Σημαντικά προβλήματα στην preseason παρουσίασε η επιθετική γραμμή, δείχνοντας ανήμπορη να προστατεύσει τον κουόρτερμπακ της ομάδας. Η προσθήκη των τελευταίων ημερών του σπουδαίου στη θέση βετεράνου Μάνκινς από τους Πάτριοτς θα βοηθήσει αρκετά. Στοίχημα ο νέος κουόρτερμπακ. Ο 34χρονος ΜακΚάουν για πρώτη φορά στην καριέρα του προορίζεται για #1 στη σεζόν και αυτό οφείλεται στα «μαγικά» παιχνίδια που έκανε πέρσι ως αντικαταστάτης του Κάτλερ στους Μπερς.
            Οι Πάνθερς από την άλλη μοιάζουν αποδυναμωμένοι σε σχέση με την εκπληκτική περσινή σεζόν. Η ομάδα από τη Σάρλοτ κέρδισε τα  11 από τα 12 τελευταία παιχνίδια της, τερμάτισε με ρεκόρ 12-4, κατέκτησε την ντιβίζιον και έπαιξε στα play-offs. Μια ανάλογη επιτυχία είναι δύσκολο να επαναληφθεί φέτος καθώς η ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα κυρίως στην επίθεση. Η άμυνα της ομάδας ήταν μέσα στο top 3 για το 2013 και δεν είναι απίθανο να μείνει στα ίδια επίπεδα και για το 2014, όμως επιθετικά ο προπονητής Ριβέρα έχει πολλά θέματα να λύσει. Την άνοιξη έφυγαν οι 4 πρώτοι στην ιεραρχία ρισίβερ και αντικαταστάθηκαν από κατώτερης ποιότητας παίχτες. Αχτίδα ελπίδας στη θέση ο Μπέντζαμιν, όμως για έναν ρούκι ρισίβερ είναι εξαιρετικά μεγάλο φορτίο να πάρει την ευθύνη του #1 της ομάδας. Ο κουόρτερμπακ Νιούτον αντιμετώπισε πρόβλημα στον αστράγαλό του, χειρουργήθηκε τους προηγούμενους μήνες, όμως τα ρεπορτάζ λένε ότι δεν είναι 100% υγιής και η παρουσία του στον αγώνα της Κυριακής θα αποφασιστεί λίγο πριν την έναρξη του.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
            Αν δεν ξεκινήσει ο Νιούτον οι Μπακανίρς αποκτούν αυτόματα προβάδισμα για τη νίκη. Θα ήταν πιο πιθανός ο άσος αν οι Πάνθερς δεν είχαν τόσο εκρηκτικούς παίχτες στην αμυντική γραμμή που θα βρουν χώρο δράσης απέναντι στην ασταθή επιθετική γραμμή των Μπακανίρς. Οι άμυνες των ομάδων είναι ισχυρές και οι επιθέσεις θα «φτύσουν αίμα» για να σκοράρουν, οπότε δύσκολα θα υπάρξει υψηλό σκορ. UNDER 40,5






Ντάλας Κάουμποϊς    -    Σαν Φρανσίσκο 49ερς
            Ζευγάρι με ιστορικές αναμετρήσεις την δεκαετία του 90, όταν κυριαρχούσαν στο πρωτάθλημα.
            Οι Κάουμποϊς έχασαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο την πρωτιά στην ντιβίζιον και το 2013, όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια: χάνοντας τον τελευταίο αγώνα και τερματίζοντας με ρεκόρ 8-8! Φέτος η χρονιά αναμένεται πιο δύσκολη καθώς η άμυνα που πέρσι ήταν η χειρότερη του πρωταθλήματος, το καλοκαίρι έδειξε ακόμα χειρότερη! Οι τελευταίοι αξιόπιστοι αμυντικοί που έμειναν στην ομάδα είτε τραυματίστηκαν είτε τιμωρήθηκαν και το ξεκίνημα στη σεζόν θα είναι πολύ δύσκολο αμυντικά. Επιθετικά οι Κάουμποϊς δεν έχουν ζηλέψουν τίποτα από κανέναν καθώς διαθέτουν ποιότητα σε όλες τις θέσεις και η επιθετική γραμμή είναι «τείχος απροσπέλαστο». Ομάδα που θα σκοράρει και θα δέχεται πολλούς πόντους.
            Οι 49ερς είναι σταθερή δύναμη την τελευταία 3ετία με παρουσία βαθιά στα play-offs, όμως η φετινή σεζόν ξεκινά με πολλά προβλήματα και άσχημες ενδείξεις για το μέλλον. Η επίθεση ήταν αναιμική στην preseason με τον κουόρτερμπακ Κάπερνικ να δείχνει εκτός τόπου και χρόνου. Ο ράννινγκ μπακ Γκορ έφτασε τα 31 και για τη θέση του δεν έχει πολύ «ζωή» ακόμα. Η σήμα κατατεθέν άμυνα των 49ερς και αυτή που τους οδήγησε στις επιτυχίες των περασμένων ετών δεν είναι πια η ίδια. Παίχτες κλειδιά θα απουσιάσουν τουλάχιστον για μεγάλο κομμάτι της σεζόν. Ο mvp της άμυνας Μπόουμαν θα λείψει λόγω τραυματισμού σίγουρα μέχρι και τον Οκτώβρη, ο εκρηκτικός Άλντον Σμιθ τιμωρήθηκε από τη λίγκα με 9 αγωνιστικές για καταχρήσεις και ο θηριώδης Ντόρσει ίσως επιστρέψει υγιής από το Νοέμβρη και μετά. Για την πρεμιέρα αμφίβολος είναι και ο #1 ρισίβερ Κράμπτρι που έχασε προπονήσεις.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
            Αν δεν άφηναν τόσο κακή εντύπωση επιθετικά στην preseason οι 49ερς το διπλό θα ήταν η #1 επιλογή της αγωνιστικής. Απέναντι στην άμυνα των Κάουμποϊς όμως δεν θα βρουν υψηλό δείκτη δυσκολίας και είναι απίθανο αυτός ο αγώνας να μην πάει ψηλά στο σκορ συμβάλλοντας και οι δύο ομάδες. OVER 49,5







Ντένβερ Μπρόνκος    -    Ιντιανάπολις Κολτς
            Συναντήθηκαν και πέρσι με τους Κολτς να επικρατούν εντός έδρας.
            Οι Μπρόνκος του θρύλου Μάννινγκ έκαναν μία μαγική σεζόν το 2013 μέχρι το superbowl, όπου και ποδοπατήθηκαν από τους Σίχοκς. Για τον σύλλογο δεν υπάρχει άλλος στόχος από την επιστροφή της ομάδας στoν τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου αυτή τη φορά, καθώς το παράθυρο επιτυχίας κλείνει με τον Μάννινγκ να πατά τα 38 έτη. Και οι κινήσεις της ομάδας στην offseason δείχνουν ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη από το 13-3 πέρσι! Ήρθαν 3 ποιοτικοί παίχτες (Γουέρ, Ταλίμπ και Γουάρντ) για την άμυνα και η επίθεση που έσπασε όλα τα ρεκόρ παραγωγικότητας το 2013 είναι στα ίδια επίπεδα. Μια η άλλη έφυγε ο Ντέκερ ήρθε ο Σάντερς, ενώ ο υγιής το 2014 Κλέιντι οχυρώνει κι άλλο την επιθετική γραμμή.
            Οι Κολτς φιλοδοξούν να μπουν στα play-offs για 3η σερί σεζόν και στην αδύναμη AFC νότου που ανήκουν είναι πολύ πιθανό να το κάνουν. Ο κουόρτερμπακ Λακ που αντικατέστησε τον Μάννινγκ στους Κολτς θα κουβαλήσει και πάλι την ομάδα στις πλάτες του, όμως θα χρειαστεί μεγαλύτερη προστασία από την επιθετική του γραμμή που δείχνει αρκετά εύθραυστη. Ενίσχυση στους ρισίβερς με την προσθήκη του Νικς που βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό και την επιστροφή του βετεράνου Γουέιν. Μεγάλο ερωτηματικό το ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας καθώς ο Ρίτσαρντσον είναι απογοητευτικός ως τώρα, η ομάδα έψαχνε λύσεις ακόμη και μέσα στη βδομάδα. Μεγάλο πλήγμα η απουσία του καλύτερου αμυντικού της ομάδας Μάθις, που θα εκτίσει ποινή 4 αγωνιστικών για χρήση απαγορευμένων ουσιών.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
            Οι Μπρόνκος είναι το μεγάλο φαβορί από την AFC και πολύ πιθανώς θα ξεκινήσουν τη σεζόν με το δεξί. Αποτρεπτικό για τον άσο το ότι οι Κολτς πέρσι κέρδισαν τους Μπρόνκος γεγονός που δείχνει ότι ευνοούνται σε κάποια match up. Το σκορ λογικά θα είναι μεγάλο στον αγώνα, αλλά το όριο του over έχει τοποθετηθεί ψηλά.







Ντιτρόιτ Λάιονς    -    Νιου Γιορκ Τζάιαντς
            Οι ομάδες αναμετρήθηκαν πέρσι με τους Τζάιαντς να επικρατούν στην έδρα των Λάιονς.
            Οι Λάιονς είναι ομάδα με αυτοκτονικές τάσεις καθώς πέρσι κατέρρευσαν το τελευταίο δίμηνο, έκαναν απανωτές εντός έδρας ήττες και έχασαν την πρωτιά στη NFC βορρά μέσα από τα χέρια τους. Ήρθε νέος προπονητής στην πόλη. Ο Κάλντγουελ έχει ιστορικό επιτυχιών καθώς εμπνέει τους κουόρτερμπακ που προπονεί και αυτό θα κληθεί να κάνει με τον Στάφορντ που έχει το ταλέντο αλλά συχνά κάνει τις λάθος επιλογές. Η επίθεση προμηνύεται εκρηκτική καθώς στο πλάι του Κάλβιν Τζόνσον ήρθε να παίξει ο πρωταθλητής με τους Σίχοκς Τέητ και ο ρούκι τάητ εντ Ίμπρον είναι παίχτης με σπάνιες ικανότητες. Αμυντικά δεν υπήρξαν πολλές αλλαγές, ενώ πρέπει να αλλάξουν πολλά στο τρόπο παιχνιδιού της, αν είναι η ομάδα να μπει στα play-offs.
            Οι Τζάιαντς ξεκίνησαν το 2013 με 0-6 ρεκόρ και κατάφεραν να τερματίσουν στο 7-9 κάνοντας κάποιες ανούσιες νίκες στο τέλος. Το 2014 προδιαγράφεται ζοφερό για τους Τζάιαντς και ένα ανάλογο 0-6 ξεκίνημα δεν θα εκπλήξει πολλούς. Ο κουόρτερμπακ Μάννινγκ ήταν τραγικός πέρσι και στην preseason έδειξε να συνεχίζει από κει που έμεινε για κακό των Τζάιαντς. Η επιθετική γραμμή υποφέρει, ενώ ο άλλοτε σταρ ρισίβερ Κρουζ δείχνει εξαφανισμένος. Η άμυνα έχει ενισχυθεί αρκετά στην πίσω ζώνη, όμως οι μπροστινοί δεν έχουν την «έκρηξη» για να πιέσουν. Επανήλθε σε καλή κατάσταση ο Πιερ-Πολ αλλά από μόνος του δεν φτάνει.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
            Οι Λάιονς θεωρητικά έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη, όμως η στοιχηματική «γεύση» που έχουν αφήσει από τις ήττες του περσινού Δεκέμβρη αποτρέπει το ποντάρισμα στον χαμηλό άσο.






Αριζόνα Κάρντιναλς    -    Σαν Ντιέγκο Τσάρτζερς
            Αγώνας ανάμεσα σε δύο αουτσάιντερ που εξέπληξαν πολλούς πέρσι και το 2014 φιλοδοξούν να πάνε ένα βήμα πιο μακριά.
            Οι Κάρντιναλς το 2013 ήταν ομολογουμένως με 10 νίκες η καλύτερη ομάδα που έμεινε εκτός play-offs. To 2014 φιλοδοξούν να μπουν στην 6αδα της NFC, όμως τα πλήγματα που δέχθηκαν στην άμυνα ίσως αποβούν μοιραία. Οι κομβικοί αμυντικοί Ντόκετ και Ουάσινγκτον χάνουν τη σεζόν και αποδυναμώνουν μία άμυνα που μ αυτούς μέσα θα μπορούσε να αποτελέσει την καλύτερη του πρωταθλήματος για το 2014. Επιθετικά η ομάδα διαθέτει πολύ καλό κορμό ρισίβερ, όμως ο βετεράνος κουόρτερμπακ Πάλμερ έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του από Κυριακή σε Κυριακή. Μεγάλο ρόλο στην επίθεση της ομάδας φέτος θα έχει ο δευτεροετής ράννινγκ μπακ Έλλινγκτον. Ο πολυσύνθετος παίχτης όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολος για την πρεμιέρα, έχοντας χάσει αρκετές προπονήσεις.
            Οι Τσάρτζερς ήταν ευχάριστη έκπληξη για το 2013 όταν με τελικό ντεμαράζ μπήκαν στα play-offs, όπου έκαναν και τη νίκη στην έδρα των Μπένγκαλς. Η ομάδα από το Σαν Ντιέγκο έχει στην ντιβίζιον της τη «ναυαρχίδα» που λέγεται Μπρόνκος, ομάδα όμως που πέρσι κατάφεραν να νικήσουν εκτός έδρας. Ο κουόρτερμπακ Ρίβερς αναγεννήθηκε και έκανε μία εξαιρετική σεζόν το 2013 υπό νέο προπονητή και τίποτα δε φαίνεται ν αλλάζει για το 2014. Απίθανος ο ρούκι πέρσι ρισίβερ Άλλεν που θα είναι ακόμα καλύτερος φέτος. Η άμυνα που είχε αδυναμίες πέρσι έδειξε βελτιωμένη στα φιλικά. Πολυσύνθετο το ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας με 3 αξιόπιστους παίχτες.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
            Ίσως το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της πρεμιέρας, ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν. Δίνεται φαβορί η Αριζόνα λόγω έδρας, όμως οι Τσάρτζερς είναι ικανοί να κερδίσουν οπουδήποτε (εκτός του Σιάτλ). Ξεκάθαρο NO BET.






ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Στίλερς                  -        Μπράουνς                      (Under 43,5)
Κάουμποϊς            -        49ερς                             (Over 49,5)
Mπακανίρς           -        Πάνθερς                         (Under 40,5)
Φάλκονς               -        Σέιντς                             (2)


β’ επιλογής
Ρέηβενς                      -           Μπένγκαλς                             (1)
Ντόλφινς                     -           Πάτριοτς                                 (2)
Τέξανς                         -           Ρέντσκινς                                (Under 46,5)

η έκπληξη
Τσιφς                            -           Τάιτανς                                     (2)

           

1 σχόλιο: