Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Όλη η δράση της 3ης αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε με τη νίκη των πρωταθλητών Σίχοκς επί των φιναλίστ Μπρόνκος σε μία επανάληψη του Superbowl να ξεχωρίζει. Ακόμη, σημαντικές νίκες για Τσάρτζερς, Λάιονς και Κάρντιναλς, ενώ οι πρώτοι συχετισμοί αρχίζουν να διαμορφώνονται. Ακόμη 14 εβδομάδες για να φτάσουμε στα play-offs, ενώ από την επόμενη αγωνιστική αρχίζουν τα ρεπό για τις ομάδες. Διαβάστε παρακάτω την εξέλιξη όλων των αγώνων χθες και προχθες:








Ραμς   31-34   Κάουμποϊς
o Murray εν δράσει
Τεράστια ανατροπή (η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών) και δεύτερη σερί νίκη για τους Κάουμποϊς με την ομάδα να επιστρέφει απ την κόλαση! Το ξεκίνημα ήταν άθλιο για τους νικητές και ονειρικό για τους Ραμς. Η άμυνα των φιλοξενούμενων νωρίς φανέρωσε τις αδυναμίες της και απέτυχε να σταματήσει τα αντίπαλα ντράιβ, ως εκ τούτου το 14-0 για τους γηπεδούχους στις δύο πρώτες επιθέσεις. Τα λάθη της άμυνας επακολούθησε μία αποτρόπαια πάσα του Ρόμο που έγινε ιντερσέπτιον και επιστράφηκε για το τάτσνταουν του 21-0 στο 25λεπτο! Από εκείνο το σημείο κι έπειτα όμως το σκηνικό άλλαξε και η εκρηκτική επίθεση των Κάουμποϊς απάντησε με 20 σερί πόντους για το 21-20 στο τέλος της 3ης περιόδου. Ο καταιγισμός των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε μέχρι το 24-34 από ένα κομβικό αλλά και αναμενόμενο λόγω απειρίας λάθος του Ντέιβις (327γ/3Τ/2ΙΝΤ). Ο #3 νεαρός κουόρτερμπακ των Ραμς με εξαίρεση την ιντερσέπτιον αυτή είχε μία καλή μέρα και άφησε ελπίδες για το εγγύς μέλλον.  Για τους νικητές σπουδαίος και πάλι ο ράννινγκ μπακ Μάρεϊ με 131 γιάρδες και 1 σκορ (έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα, #1 σε γιάρδες στο πρωτάθλημα), σκόραρε επίσης και το άλλο υπερόπλο ονόματι Μπράιαντ (89γ/1Τ).
Στο 2-1 οι Κάουμποϊς με τις γνωστές αμυντικές αδυναμίες και την πληθωρική επίθεση, στο 1-2 οι Ραμς με την εμφάνιση της ομάδας να μην είναι άσχημη.  






Τζάιαντς   30-17   Τέξανς
βελτιωμένος ο Eli Manning
Πρώτη νίκη στη σεζόν για τους Τζάιαντς και πρώτη ήττα για τους Τέξανς. Οι Τζάιαντς ήταν βελτιωμένοι στην ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής και η βελτίωση αυτή συνεχίστηκε αυτή την Κυριακή  Ο κουόρτερμπακ Μάννινγκ επιτέλους απέφυγε τα λάθη, ήταν πολύ εύστοχος και πάσαρε για 2 τάτσνταουν. Εκπληκτικό παιχνίδι είχε ο ράννινγκ μπακ Τζέννινγκς  με 176 γιάρδες και 1 σκορ, ενώ και ο ρισίβερ Κρούζ (107γ/1Τ) βγήκε από την αφάνεια μετά από πολύ καιρό. Για τους ηττημένους τραγικός ήταν ο κουόρτερμπακ Φιτζπάτρικ που είχε 3 ιντερσέπτιονς και έβγαλε τον κακό εαυτό του σε όλο το ματς. Σημαντική για τους Τέξανς η απουσία του βασικού ράννινγκ μπακ Φόστερ που δηλώθηκε τραυματίας λίγο πριν τον αγώνα και η ομάδα έχασε πολλά στην επίθεση. Θετικότατη εμφάνιση από τον δευτεροετή ρισίβερ Χόπκινς. Ο αγώνας δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, ενώ το σκορ άνοιξε 3 λεπτά πριν το ημίχρονο. Εκεί με 2 συνεχόμενα τάτσνταουν οι Τζάιαντς πήγαν στα αποδυτήρια 14-0 μπροστά και έκτοτε ποτέ δεν απειλήθηκαν με ήττα.
Στο 1-2 οι Τζάιαντς έδειξαν δείχνουν σημαντική βελτίωση, στο 2-1 οι Τέξανς απέδειξαν ότι έχουν πολύ δρόμο για να επιστρέψουν σε play-offs επίπεδο. 






Σέιντς   20-9   Βάικινγκς
o Colston κανει το 20-9
Στη Νέα Ορλεάνη οι γηπεδούχοι Σέιντς έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο έπειτα από τις 2 πρώτες ήττες και δυσκολότερα απ ότι αναμενόταν πέτυχαν την πρώτη νίκη στη σεζόν. Παρότι προηγήθηκαν 13-0 στην 1η περίοδο, επέτρεψαν στον πληγωμένο αντίπαλο να επιστρέψει στον αγώνα, με δύο άνυδρες περιόδους το σκορ έγινε 13-9 και οι Βάικινγκς διεκδικούσαν το θαύμα. Το 20-9 νωρίς στην 4η περίοδο τέλειωσε την υπόθεση νίκη για τους «άγιους». Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν δίχως τον σούπερσταρ ράννινγκ μπακ Πϊτερσον και νωρίς στον αγώνα τραυματίστηκε ο βασικός κουόρτερμπακ Κάσελ. Ο ρούκι αντικαταστάτης Μπρίτζγουοτερ έδειξε ψήγματα ταλέντου. Για τους νικητές ο κουόρτερμπακ Μπριζ (293γ/2Τ) αν και δεν εντυπωσίασε ήταν καλύτερος από τα προηγούμενα ματς καθώς απέφυγε τις ιντερσέπτιον, ενώ ην απουσία του #1 ράννινγκ μπακ Ίνγκραμ επάξια κάλυψαν οι Τόμας και Ρόμπινσον. Αμυντικά υπήρξε αισθητή βελτίωση στους Σέιντς, όμως ο πήχης ήταν χαμηλά καθώς ο Βάικινγκς δεν ήταν επικίνδυνοι επιθετικά με τις σημαντικές απουσίες που είχαν.
Το 1-2 οι Σέιντς βρίσκονται μία νίκη πίσω στην ντιβίζιον, στο 1-2 και οι Βάικινγκς που μετά την υποσχόμενη πρεμιέρα απογοητεύουν.


Πάτριοτς   16-9   Ρέιντερς
τα πάνω - κάτω κόντεψαν να φέρουν οι Raiders
Στον αγώνα του Φόξμπορο το τελικό αποτέλεσμα ήταν το εντελώς αναμενόμενο, όμως η εικόνα και η εξέλιξη του αγώνα ήταν μία μεγάλη έκπληξη. Οι Πάτριοτς πολύ δυσκολότερα απ ότι αναμενόταν επικράτησαν των αδύναμων Ρέιντερς, όμως προβλημάτισαν με την επιθετική τους απόδοση. Τους πήρε 26 λεπτά για να γράψουν πόντους στο ταμπλό και σε όλο τον αγώνα δυσκολεύονταν να τρυπήσουν τη αντίπαλη άμυνα. Μέτριος ο Μπρέιντι (234γ/1Τ), αναιμικό το ράννινγκ παιχνίδι, άφησαν τους Ρέιντερς στην διεκδίκηση του αγώνα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το σκορ ήταν 10-9 στη λήξη της 3ης περιόδου και οι φιλοξενούμενοι είχαν την τελευταία επίθεση για να στείλουν τον αγώνα σε παράταση, όμως 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος μία σπάνια ιντερσέπτιον από τον θηριώδη Βίλφορκ τέλειωσε τον αγώνα. Για τους φιλοξενούμενους ο ρούκι κουόρτερμπακ Καρ τηρουμένων των αναλογιών ήταν πολύ καλός, ενώ γενικότερα η ομάδα έδειξε μία πολύ καλή εικόνα που δεν φάνηκε στα δύο πρώτα μας του 2014.
Στο 2-1 οι Πάτριοτς παρά την κακή εμφάνιση, στο 0-3 οι Ρέιντερς έμειναν με την παρηγοριά της καλής εικόνας τους.





Τζάγκουαρς   17-44   Κολτς
πανηγύρισαν πολλές φορέςο Luck και η παρέα του
Υγιεινός περίπατος για τους Κολτς στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα με μία νίκη που κλείδωσε από το ημίχρονο. Εκπληκτική εμφάνιση του Λακ με 31/39 πάσες εκ των οποίων οι 4 για τάτσνταουν και 370 γιάρδες συνολικά! Οι επιθετικές προσπάθειες και το σκοράρισμα μοιράστηκε εξαιρετικά ανάμεσα στους επιθετικούς των φιλοξενουμένων που έκαναν το 0-30 στο πρώτο μέρος, με τον προπονητή Παγκάνο να έχει την ευκαιρία να ξεκουράσει τους βασικούς του για μεγάλο χρονικό διάστημα στο β’.  Οι γηπεδούχοι Τζάγκουαρς με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο τους πρώτου αγώνα της σεζόν δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικοί σε σημείο που δείχνουν ότι δεν έχουν θέση τη λίγκα. Το μοναδικό φωτεινό σημείο στον αγώνα η χρησιμοποίηση του ρούκι (#3 το ντραφτ) κουόρτερμπακ Μπορτλς στο β΄μέρος που έδειξε καλά στοιχεία παρά τα λάθη που φυσιολογικά έκανε και ίσως ξεκινήσει στον επόμενο αγώνα.
Στο 1-2 οι Κολτς αντέδρασαν εντυπωσιακά στο άσχημο ξεκίνημά τους, στο 0-3 οι Τζάγκουαρς θα είναι είδηση αν κερδίσουν αγώνα σύντομα, έτσι όπως αγωνίζονται.





Λάιονς   19-7   Πάκερς
ασφυκτική πίεση στον Rodgers
Μεγάλοι νικητές στο ντέρμπι της NFC Βορρά οι γηπεδούχοι Λάιονς σε έναν αγώνα που παραδόξως για αυτές τις ομάδες κρίθηκε από την άμυνα. Οι Λάιονς έπαιξαν σεμιναριακή άμυνα απέναντι στον «τεράστιο» Ρότζερς και τον υποχρέωσαν στο στατιστικά 2ο χειρότερο ματς της καριέρας του!!! Οι μπροστινοί αμυντικοί άσκησαν τρομερή πίεση και ο ταλαντούχος κουόρτερμπακ δεν είχε το χώρο και το χρόνο για να δράσει μένοντας στις μόλις 167 γιάρδες και το 1 τάτσνταουν στην 1η περίοδο του αγώνα. Η εικόνα του αντίπαλου κουόρτερμπακ Στάφορντ δεν ήταν πολύ καλύτερη καθώς ούτε αυτός κατάφερε να είναι αποτελεσματικός, ενώ έκανε και 3 λάθη (2 ιντερσέπτιον και 1 φαμπλ σε πολύ καλή θέση). Οι άμυνες κυριάρχησαν σε όλο τον αγώνα και οι εκατέρωθεν ποιοτικοί επιθετικοί παραδόξως πως σίγησαν ομού. Οι Πάκερς έμειναν δίχως σκορ στις 3 τελευταίες περιόδους και μοιραία ποτέ δεν αξίωσαν τη νίκη. Οι Λάιονς και αυτοί υπέφεραν επιθετικά και το μοναδικό επιθετικό τάτσνταουν του αγώνα ήρθε στην 4η περίοδο από τον Μπους (99γ/1Τ). Ευτράπελο στον αγώνα ο τραυματισμός του αμυντικού Τάλοχ που αποκόμισε πρόβλημα στο γόνατο ενώ θέλησε να πικάρει με χαρακτηριστικό  πανηγυρισμό τον Ρότζερς.
            Σημαντική νίκη εντός ντιβίζιον για τους Λάιονς (2-1) έστω και με αυτό τον τρόπο, πολύ προβληματική η επιθετική εικόνα των Πάκερς (1-2) έχουν πολλά να συζητήσουν κουόρτερμπακ και προπονητής. Οι δύο ομάδες αναμετρόνται και την τελευταία αγωνιστική στην έδρα των Πάκερς.






Μπράουνς   21-23   Ρέηβενς
o Taliaferro ελίσσεται
Το ντέρμπι στο Κλίβελαντ ήταν άκρως συναρπαστικό με πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 0:00! Οι Ρέηβενς ήταν αυτοί που χαμογέλασαν τελευταίοι χάρη σε ένα φιλντ γκολ του Τάκερ στην τελευταία φάση του αγώνα. Το σκορ άνοιξε 0-3 για τους Ρέηβενς και έγινε 7-3 για τους Μπράουνς στο τέλος της 1ης  περιόδου. Απάντηση των φιλοξενουμένων για το 7-10 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.  Με την έναρξη του β’ μέρους έγινε το 14-10 για να ξανά απαντήσουν οι Ρέηβενς 14-17. Πριν τελειώσει η 3η περίοδος νέο τάτσνταουν για τους Μπράουνς και το σκορ 21-17. Στην 4η οι Ρέηβενς έσφιξαν την άμυνά τους και με δύο φιλντ γκολ πήραν τη νίκη 21-23! Για τους νικητές απίθανος πρωταγωνιστής ο ράννινγκ μπακ Ταλιαφέρο. Ο νεαρός ξεκίνησε τη σεζόν ως το #4 στη θέση και την Κυριακή βρέθηκε να πρωταγωνιστεί για την ομάδα του με 91 γιάρδες και 1 τάτσνταουν.  Κάτω του μετρίου ο κουόρτερμπακ Φλάκο (217γ/1Τ/1ΙΝΤ) δεν στοίχισε ευτυχώς για τους φίλους των Ρέηβενς. Από την άλλη ο Χόγιερ (290γ/1Τ) ήταν και πάλι καλός, όμως δεν είχε αρκετούς συμπαραστάτες. Ο έτερος κουόρτερμπακ ρούκι Μανζίλ χρησιμοποιήθηκε για 2 φάσεις και στην μία από αυτές, σε ένα τρικ - παιχνίδι βγαλμένο από ταινία, τοποθετήθηκε ως ρισίβερ και υποδέχθηκε μία πάσα κερδίζοντας αρκετές γιάρδες.!!! Αυτά τα οριακά παιχνίδια έχει συνηθίσει να χάνει η πόλη του Κλίβελαντ και γι αυτό ζει πολλά συνεχόμενα χρόνια αποτυχιών.
Στο 1-2 οι Μπράουνς που όμως δείχνουν αρκετά ανταγωνιστικοί απέναντι σε έμπειρες ομάδες, στο 2-1 οι Ρέηβενς  με τις επιθετικές αδυναμίες όμως να μην κρύβονται. 





Μπένγκαλς   33-7   Τάιτανς
η άμυνα των Bengals πανηγυρίζει ενα ακόμη sack
Παράσταση για ένα ρόλο ο αγώνας στο Σινσινάτι καθώς οι Μπένγκαλς εξαφάνισαν τον αντίπαλο τους και πήραν μία εντυπωσιακή νίκη! Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ εντυπωσιακοί ειδικά στην άμυνα και στο τέλος έδειξαν να πατούν φρένο ειδάλλως το σκορ θα μπορούσε να γίνει πραγματικά ντροπιαστικό για τους Τάιτανς. «Αναστήθηκε» ο σταρ ρισίβερ Γκριν που τραυματίστηκε την προηγούμενη Κυριακή και τα ρεπορτάζ όλη τη βδομάδα πληροφορούσαν για απουσία ενός μήνα. Προπονήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή ήταν σημαντικός συντελεστής με 102 γιάρδες της επίσημης «προπόνησης» που έκανε η ομάδα του. Απογοητευτικοί οι Τάιτανς για δεύτερο σερί αγώνα,  επιθετικά είναι αναιμικοί και δεν σκόραραν στον αγώνα παρά μόνο στα «χασομέρια» της 4ης περιόδου.
Στο 3-0 με εντυπωσιακές αμυντικές εμφανίσεις οι Μπένγκαλς και αν και πολύ νωρίς στη σεζόν θέτουν υποψηφιότητα για μεγάλα πράγματα, στο 1-2 οι Τάιτανς δείχνουν ότι ήταν πυροτέχνημα η νίκη στην πρεμιέρα.




Μπιλς   10-22   Τσάρτζερς
αληθινός ηγέτης ο Rivers
Οι Τσάρτζερς επιβεβαιώνοντας ότι είναι σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση πέτυχαν πειστική νίκη στο Μπάφαλο και κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι από νωρίς στον αγώνα και σταθερά είχαν ασφαλές προβάδισμα ως την τελική επικράτηση. Γεμάτη εμφάνιση από τους Τσάρτζερς με την επίθεση παρά τους τραυματισμούς στους ράννινγκ μπακ (εκτός Μάθιουζ και Γούντχεντ) να είναι ισορροπημένη και τον κουόρτερμπακ Ρίβερς να πραγματοποιεί μία 2η σερί πολύ ώριμη εμφάνιση με 256 γιάρδες και 2 τάτσνταουν πάσες δίχως λάθη! Ακόμη και αμυντικά η εμφάνιση των Τσάρτζερς ήταν πολύ καλή με τον το παθητικό μόλις 10 πόντων να το αποδεικνύει.  Οι ηττημένοι Μπιλς ποτέ δεν μπήκαν στο ρυθμό του αγώνα, φανέρωσαν τις επιθετικές τους αδυναμίες και εκτέθηκαν από έναν ανώτερο αντίπαλο. Μοναδικός επιθετικός διασωθείς ο ράννινγκ μπακ Φρεντ Τζάκσον με 112 συνολικές γιάρδες και το μοναδικό τάτσνταουν της ομάδας του.
 Στο 2-1 αμφότερες οι ομάδες με τους Τσάρτζερς όμως να αναπτύσσουν μία ανησυχητική για τους αντιπάλους ψυχολογία και δυναμική.




Ιγκλς   37-34   Ρέντσκινς
 
Σύρραξη στην 4η περίοδο με αποβολές

Το ντέρμπι της NFC Ανατολής ήταν ένα φεστιβάλ τάτσνταουν, με αρκετές εναλλαγές στο σκορ και συναρπαστικό φινάλε. Οι Ιγκλς βγήκαν νικητές στις λεπτομέρειες χάρη στην έξτρα ποιότητα και τις περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Εξαιρετικές εμφανίσεις από αμφότερους κουόρτερμπακ και άφθονο πάσσινγκ παιχνίδι από αμφότερες επιθέσεις. Ο Φόουλς για τους νικητές είχε 325 γιάρδες και 3 τάτσνταουν δίχως κανένα λάθος, ενώ για τους ηττημένους ο Κάζινς που αντικαθιστά τον τραυματία Γκρίφιν είχε το εκπληκτικό σύνολο 427 γιαρδών με 3 τάτσνταουν πάσες και 1 ιντερσέπτιον. Επιθετικοί πρωταγωνιστές παντού με το δίδυμο των ρισίβερ των Ρέντσκινς να είναι ασταμάτητο με Γκαρσόν (138γ/1Τ) και Ντ. Τζάκσον (117γ/1Τ), ενώ από τους Ιγκλς ξεχώρισαν οι Μάκλιν με 154 γιάρδες και 1 σκορ και ο ρούκι Μάθιουζ με 2 τάτσνταουν. 21-20 το σκορ στο ημίχρονο, και 27-27 στο τέλος της 3ης περιόδου. Στην κρίσιμη 4η περίοδο οι Ιγκλς έκαναν 10-0 σερί και καθάρισαν την υπόθεση νίκη, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των Ρέντσκινς στα τελευταία λεπτά. Ο αγώνας είχε μεγάλη ένταση σε όλη τη διάρκεια (αποβλήθηκαν 2 παίχτες) καθώς υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στις ομάδες, η οποία μεγάλωσε με την μεταγραφή του Τζάκσον το καλοκαίρι.
            Στο 3-0 οι Ιγκλς με εκπληκτική επιθετική συμπεριφορά, στο 1-2 οι Ρέντσκινς δείχνουν πολύ καλύτεροι επιθετικά όμως με τον Κάζινς στα ηνία της ομάδας. 




 
Ντόλφινς   14-35   Τσιφς
ασταμάτητος ο Knile Davis
Την πρώτη τους νίκη στη σεζόν πέτυχαν οι Τσιφς και μάλιστα σχετικά εύκολα στην έδρα των Ντόλφινς. Πρωταγωνιστής των νικητών ο #2 ράννινγκ μπακ Νάιλ Ντέιβις που αντικαθιστά τον τραυματία Τσαρλς και ήταν άκρως εντυπωσιακός με 132 γιάρδες και 1 τάτσνταουν. Συνεπής ο κουόρτερμπακ Σμιθ με 3 τάτσνταουν πάσες και λιγοστές άστοχες, οδήγησε τους Τσιφς σε προβάδισμα 3-14 στο ημίχρονο και όταν οι γηπεδούχοι έγιναν απειλητικοί στο 15-21, απάντησε με  νέο σκορ. Για τους άχρωμους Ντόλφινς που έχουν μείνει στη σπουδαία νίκη της πρεμιέρας, ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ ήταν πολύ άστοχος με κάτω από 50% στις πάσες του, ενώ η άμυνα αδυνατούσε να σταματήσει το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι.
            Στο 1-2 οι ομάδες, με τα περιθώρια για λάθη στις περιφέρειές τους να είναι λιγοστά.






Κάρντιναλς   23-14   49ερς
o John Brown σκοράρει
Από το ντέρμπι της NFC Δύσης, μεγάλοι νικητές βγήκαν οι γηπεδούχοι Κάρντιναλς με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Το πρώτο μέρος άνηκε στους φιλοξενούμενους που ήταν ζεστοί επιθετικά και προηγήθηκαν 6-14 με τον Κράμπτρι και τον ρούκι Χάιντ. Ο Κάπερινκ (245γ/1Τ) ήταν εύστοχος, ενώ απειλούσε και τρέχοντας και οι 49ερς έδειχναν να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Στην επανάληψη όμως τα πράγματα άλλαξαν και η άμυνα των Κάρντιναλςς κατέβασε ρολά, μην επιτρέποντας ούτε πόντο στους αντιπάλους. Επιθετικά οι νικητές ξεκίνησαν και πάλι με τον #2 κουόρτερμπακ Στάντον, ο οποίος δεν έχει αφήσει να φανεί το κενό του Πάλμερ. Με 244 γιάρδες και 2 τάτσνταουν πάσες στον ρούκι Τζον Μπράουν οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή και το 3-0. Οι 49ερς σε δεύτερο σερί αγώνα καταρρέουν στο δεύτερο μέρος και αδυνατούν να υπερασπιστούν το προβάδισμα που παίρνουν. 1-2 το ρεκόρ τους και τα προβλήματα ξεκινούν νωρίς στη σεζόν. 





Πάνθερς   19-37   Στίλερς
           
o Antonio Brown μόλις έχει σκοράρει
Ολική επαναφορά για τους Στίλερς, που μετά την άθλια εμφάνιση και τη βαριά ήττα στο ντέρμπι από τους Ρέηβενς, ταξίδεψαν στην Καρολάινα και νίκησαν πειστικά τους Πάνθερς. Εκπληκτική επιθετική εμφάνιση στο β’ μέρος με την τριπλέτα Μπελ, Μπλάουντ και Μπράουν να κάνει μαγικά! Οι δύο πρώτοι αμφότεροι ξεπέρασαν τις 100 γιάρδες, με 147 και 118 αντίστοιχα και έγιναν οι πρώτοι ράννινγκ μπακ της ίδιας ομάδας που φτάνουν το τριψήφιο όριο σε έναν αγώνα από το 1986!!! Ο τρίτος της παρέας, ρισίβερ Αντόνιο Μπράουν (90γ/2Τ) όπως κάθε Κυριακή την τελευταία διετία επιβεβαίωσε ότι πρέπει να συγκαταλέγεται μέσα στους 5 καλύτερους παίχτες στη θέση του, σκοράροντας δις στην 3η περίοδο, εκεί που κρίθηκε και η υπόθεση νίκη. Αμυντικά οι νικητές ήταν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς της σεζόν και περιόρισαν τρομερά για 3 περιόδους τον αντίπαλο, όμως αποκόμισαν 3 τραυματισμούς και είναι άγνωστο αν και πότε θα είναι διαθέσιμοι για τη συνέχεια. Για τους γηπεδούχους ήταν έκπληξη η τόσο κακή εμφάνιση ειδικά αμυντικά, καθώς στις 2 πρώτες αγωνιστικές είχαν εντυπωσιάσει. Επιθετικά ήταν ανύπαρκτο το ράννινγκ παιχνίδι, «σφιγμένος» ο Νιούτον, αλλά αχτίδα αισιοδοξίας η (και πάλι) πολύ καλή εμφάνιση του ρούκι ρισίβερ Μπέντζαμιν (115γ/1Τ).
            Στο 2-1 και οι δύο ομάδες, με αισθητά διαφοροποιημένο μομέντουμ όμως ενόψει της 4ης αγωνιστικής.  






Σίχοκς   26-20   Μπρόνκος
           
o Lynch βουτάει για το νιητήριο touchdown!
Σπουδαίος αγώνας στο Σιάτλ ανάμεσα στις δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, με ακόμα πιο συναρπαστικό φινάλε. Στην άτυπη επανάληψη του περασμένου
Superbowl, οι Σίχοκς επικράτησαν και πάλι των Μπρόνκος, όμως αυτή τη φορά πολύ δυσκολότερα (στην παράταση). Ο αγώνας ξεκίνησε παρόμοια με τον τελικό όπως και με τα περισσότερα εντός έδρας ματς στο Σιάτλ, με τους Σίχοκς να κυριαρχούν από νωρίς και να παίρνουν σημαντικό προβάδισμα (17-3 στο ημίχρονο). Η άμυνα και πάλι έκλεισε τις πάσες στον Μάννινγκ και σταματούσε κάθε ντράιβ των φιλοξενουμένων, ενώ επιθετικά ο Λυντς (128γ/2Τ) όργωνε το γήπεδο και ο Ουίλσον (258γ/2Τ/1ΙΝΤ) ώριμα επέλεγε τις σωστές πάσες. Στην 3η περίοδο το σκορ έμεινε ανέπαφο, όμως ήταν φανερό ότι η άμυνα των φιλοξενούμενων είχε ανεβάσει ρυθμούς και δυσκόλευε τους Σίχοκς, κάτι που έγινε το σημείο – κλειδί για την ανατροπή των δεδομένων στην 4η. Η άμυνα των Μπρόνκος προκάλεσε την σέιφτι για το 17-5 και στο επόμενο ντράιβ την σπάνια ιντερσέπτιον του Ουίλσον που έδωσε εκπληκτική θέση στο γήπεδο στο Μάννινγκ. Άμεσα 17-12 και ξαφνικά ο αγώνας έγινε ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι απέτυχαν εκ νέου να οργανώσουν ένα βαθύ ντράιβ και έδωσαν την (φαινομενικά εκείνη τη στιγμή) τελευταία ευκαιρία στον αντίπαλο κουόρτερμπακ. Ο Μάννινγκ κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν υπέπεσε σε ιντερσέπτιον (Τσάνσελορ) και εκεί ο αγώνας έδειξε να κρίνεται καθώς από την ιντερσέπτιον και την επιστροφή οι Σίχοκς σκόραραν με φιλντ γκολ και έκαναν το 20-12, με 58 δευτερόλεπτα στο ρολόι του γηπέδου. Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο Μάννινγκ (303γ/2Τ/1ΙΝΤ) έδειξε γιατί δικαίως θεωρείται μέσα στους 5 καλύτερους κουόρτερμπακ όλων των εποχών. Με ελάχιστο χρόνο, δίχως τάιμ άουτ και απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, στην δυσκολότερη έδρα του πρωταθλήματος οργάνωσε ένα άψογο ντράιβ και ισοφάρισε σε 20-20 με δίποντη μετατροπή, έπειτα από το τάτσνταουν. Ο αγώνας πήγε στην παράταση και εκεί οι πρωταθλητές με πολύ εντυπωσιακή ψυχολογική αντίδραση έκοψαν το βήχα στους Μπρόνκος. Πήραν την πρώτη κατοχή, επιτέθηκαν θυμωμένα, και με ένα εξαιρετικό ντράιβ σκόραραν (Λυντς) για το νικητήριο τάτσνταουν (ξαφνικός θάνατος).
            Στο 2-1 οι δύο «ναυαρχίδες» δεν είναι καθόλου απίθανο να ξανασυναντηθούν και στο επόμενο superbowl





Τζετς   19-27   Μπερς
οι Bears σκοράρουν από interception του Smith
            Στη Νέα Υόρκη οι Μπερς πέτυχαν 2η σερί εκτός έδρας νίκη δίχως να ενθουσιάσουν και πάλι. Οι φιλοξενούμενο πήραν σημαντικό προβάδισμα 0-14 στην 1 περίοδο εκμεταλλευόμενοι 2 τραγικά λάθη των Τζετς. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μείωσαν στο 13-17 του ημιχρόνου, όμως ποτέ δεν πλησίασαν περισσότερο στη νίκη. Στην τελευταία επίθεση του αγώνα πάντως με τάτσνταουν και 2ποντη μετατροπή θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν, όμως ο αρνητικός χθες Τζίνο Σμιθ δεν κατάφερε την ανατροπή. Για τους νικητές ο Κάτλερ (225γ/2Τ) ήταν μέτριος, όπως και μέτριο ήταν το ράννινγκ παιχνίδι με τον Φορτέ εμφανώς ντεφορμέ το 2014. Δύο τάτσνταουν σκόραρε ο τάητ εντ Μπένετ, ενώ ο ρούκι κόρνερμπακ Φούλερ έγραψε μία ακόμη ιντερσέπτιον (3) στο νεανικό βιογραφικό του. Για τους Τζετς ο κουόρτερμπακ Σμιθ (316γ/1Τ/2ΙΝΤ) ήταν κακός και μοιραίος για την ομάδα του. Η κακή του μέρα φάνηκε από το πρώτο λεπτό, όταν μία «παιδική» πάσα που επιχείρησε έγινε ιντερσέπτιον που επιστράφηκε για το 0-7 στο 35ο δευτερόλεπτο του αγώνα! Και στη συνέχεια είχε πολλές κακές αποφάσεις και λάθος επιλογές με αποκορύφωμα μία ακόμα ιντερσέπτιον στην αντίπαλη εντ ζόουν.
            Στο 2-1 οι Μπερς παρότι δεν ενθουσιάζουν με την απόδοση τους πέτυχαν δύο εκτός έδρας νίκες, στο 1-2 οι Τζετς δείχνουν ότι δεν έχουν λαμπρό μέλλον με τον τωρινό βασικό τους κουόρτερμπακ.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου