Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Τα φαβορί παραπατούν...



Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε με σπουδαίες νίκες για Τσάρτζερς, Μπερς και Ιγκλς, ενώ και πάλι δεν έλειψαν οι εκπλήξεις. Πολλά από τα φαβορί πριν την έναρξη της σεζόν «παραπατούν» ως τώρα, όμως η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα και πολλοί συσχετισμοί θα αλλάξουν στην πορεία. Διαβάστε παρακάτω την εξέλιξη όλων των αγώνων:








Μπιλς   29-10   Ντόλφινς
o Watkins εν δρασει
            Ευτυχισμένες μέρες για τους φίλους των Μπιλς που είδαν την ομάδα τους να κατακτά και δεύτερη νίκη στο ξεκίνημα της σεζόν και αν και νωρίς βλέπουν play-offs στον ορίζοντα έπειτα από 15 έτη. Οι Μπιλς ήταν αρκετά καλύτεροι από τους φιλοξενούμενους με άμυνα που «έτρωγε σίδερα» και όπως και πέρσι ήταν εφιάλτης για τον Τάνεχιλ (4 σακς). Πολύ σφιχτός ο αγώνας στο πρώτο μέρος 9-0 το επί μέρους σκορ. Στην 3η περίοδο οι Μπιλς προηγήθηκαν 16-3, μείωση του σκορ σε 16-10 από τους Ντόλφινς και εκ νέου τάτσνταουν των γηπεδούχων για το 23-10 στο τέλος της 3ης περιόδου. Για τους νικητές ο κουόρτερμπακ Μάνιουελ (202γ/1Τ) διαχειρίστηκε σωστά τον αγώνα δίχως λάθη και μεγάλες φάσεις, μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Σπίλερ και Γουάτκινς. Ο πρώτος έγραψε 69 γιάρδες στο ράννινγκ παιχνίδι, όμως τη διαφορά την έκανε με το 102 γιαρδών τάτσνταουν του από επιστροφή κικ. Ο ρούκι ρισίβερ Γουάτκινς ήταν ασταμάτητος παρά το πρόβλημα στα πλευρά που τον ταλαιπώρησε όλη τη βδομάδα και με 117 γιάρδες και 1 σκορ εξήγησε γιατί επελέγη ως #3 στο φετινό ντραφτ! Για τους ηττημένους ουδείς ξεχώρισε επιθετικά, μεγάλο πλήγμα ήταν ο τραυματισμός του ράννινγκ μπακ Μορένο στην 1η περίοδο που ήταν εκπληκτικός στην πρεμιέρα και δεν είχε την ευκαιρία να συνεισφέρει αυτή την αγωνιστική.
            Σπουδαίο ξεκίνημα 2-0 για τους Μπιλς που κανείς δεν περίμενε τόσο καλούς, στο 1-1 οι Ντόλφινς προσγειώθηκαν απότομα έπειτα από την εντυπωσιακή νίκη επί των Πάτριοτς. 






Πάνθερς   24-7   Λάιονς
ο Newton σε προσπάθεια να τρέξει
            Ο αγώνας προμηνυόταν ισορροπημένος, όμως αυτό ίσχυσε ως και την 3η περίοδο, μέχρι που οι γηπεδούχοι καθάρισαν την υπόθεση νίκη. 6-0 ημίχρονο, 13-7 στο τέλος της 3ης περιόδου και ολική επικράτηση των Πάνθερς στο φινάλε. Ο κουόρτερμπακ Νιούτον (281γ/1Τ) ήταν πολύ καλός στην επιστροφή του από τραυματισμό, την επικράτηση όμως σφράγισε η εξαιρετική άμυνα της ομάδας που παρόλο που δεν είχε τον τρομερό Χάρντι (δεν χρησιμοποιήθηκε εξαιτίας θεμάτων ενδοοικογενειακής βίας) ήταν και πάλι top επιπέδου. Περιόρισε τον «υπεράνθρωπο» Κάλβιν Τζόνσον σε 83 γιάρδες δίχως σκορ και κράτησε το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι σε μόλις 70 γιάρδες. Δύσκολη μέρα για τους Λάιονς, δεν ευνοήθηκαν από τα match up του αγώνα και μοιραία ηττήθηκαν.
            Εξαιρετικό ξεκίνημα για τους Πάνθερς στο 2-0, έχουν πια τον πρώτο λόγο στην NFC Νότου, στο 1-1 οι Λάιονς με σούπερ ντέρμπι εντός ντιβίζιον να ακολουθεί.  







Μπένγκαλς   24-10   Φάλκονς
ο Bernard σκοράρει
            Εύκολη επικράτηση για τους Μπένγκαλς επί των Φάλκονς που προέρχονταν από σπουδαία νίκη. Παρόλο που τα πράγματα δεν ξεκίνησαν θετικά για τους γηπεδούχους καθώς ο #1 ρισίβερ της ομάδας Γκριν τραυματίστηκε στην 1η περίοδο και δεν επέστρεψε στον αγώνα, η ομάδα από το Σινσινάτι δεν δυσκολεύτηκε απομακρυνθεί από τους αντιπάλους στην 2η και 3η  περίοδο. Θετικός ο κουόρτερμπακ Ντάλτον (252γ/1Τ), καλός σε χρέη #1 ρισίβερ ο Σανού (84γ/1Τ), τη διαφορά επιθετικά όμως έκανε το ράννινγκ παιχνίδι με δύο δραστήριους παίχτες. Μπερνάρντ (90γ/1Τ) και Χιλ (74γ/1Τ) τρύπησαν πολλάκις την αντίπαλη άμυνα και όρισαν το τέμπο του αγώνα. Για τους ηττημένους Φάλκονς από το ζενίθ της πρεμιέρας στο ναδίρ αυτή την Κυριακή ο κουόρτερμπακ Ράιαν με 3 ιντερσέπτιονς και πολλές άστοχες πάσες. Όαση ο ρισίβερ Χούλιο Τζόουνς (88γ/1Τ). 
            Στο 2-0 οι Μπένγκαλς ξεκινούν δυναμικά και είναι το φαβορί πια στην AFC Βορρά, στο 1-1 οι Φάλκονς, ήττα εντός προγράμματος σε μία πολύ ισχυρή έδρα. 






Μπράουνς   26-24   Σέιντς
το νικητήριο field goal
            Τεράστια νίκη με δραματικό φινάλε για τους Μπράουνς και δεύτερη παρόμοια ήττα για τους Σέιντς. Ο αγώνας ξεκίνησε εντυπωσιακά για τους γηπεδούχους Μπράουνς με 10-0 στην 1η περίοδο και μία άμυνα που «έπνιγε» τον αντίπαλο. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε μέχρι το τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου όταν η άμυνα των Μπράουνς με τάτσνταουν από ιντερσέπτιον έκανε το 16-3! Κάπου εκεί ξύπνησε ο Μπριζ και ανέβασε στροφές η επίθεση των Σέιντς. Γρήγορα πριν το ημίχρονο μείωσαν σε 16-10 και πέρασαν μπροστά 16-17 στην αρχή της επανάληψης. Οι Μπράουνς όμως επέδειξαν σθένος και αντέδρασαν ολοκληρώνοντας την 3η περίοδο προηγούμενοι 23-17. Νέο προβάδισμα για τους Σέιντς 23-24 στην 4η περίοδο με τον Γκράχαμ να είναι αδύνατο να αναχαιτιστεί και ευκαιρία να καθαρίσουν τον αγώνα πριν το τελευταίο πεντάλεπτο. Όμως όπως και στην Ατλάντα μία εβδομάδα πριν, οι Σέιντς έδωσαν την ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα να επιτεθεί με λίγα δευτερόλεπτα στο ρολόι και απέτυχαν ξανά να την σταματήσουν από το να σκοράρει με φιλντ γκολ. Ο κουόρτερμπακ Χόγιερ (204γ/1Τ) ήταν εκπληκτικός στο νικητήριο τελικό ντράιβ, ενώ μεγάλη ζημιά έκαναν στο ράννινγκ παιχνίδι οι Γουέστ – Κροουέλ. Για τους ηττημένους Σέιντς ο Μπριζ (237γ/2Τ/1ΙΝΤ) είχε ξανά έναν κάτω του μετρίου αγώνα για τα δικά του στάνταρ. Θετικός ο ράννινγκ μπακ Ίνγκραμ (83γ/1Τ), ασταμάτητος ο – μία κατηγορία μόνος του - τάητ εντ Γκράχαμ (118γ/2Τ), όμως ήταν πολύ μόνος στο πάσσινγκ παιχνίδι της ομάδας. Η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας όμως είναι ξεκάθαρα η άμυνα που σε 2 αγώνες έχει επιτρέψει σύνολο 63 πόντους και είναι ανήμπορη να σταματήσει τον αντίπαλο στα κρίσιμα.
            Στο 1-1 οι Μπράουνς στο ξεκίνημα δείχνουν καλύτεροι απ ότι αναμένονταν πριν τη σεζόν, στο αναπάντεχο 0-2 οι Σέιντς έμειναν πίσω στην ντιβίζιον πολύ νωρίς, όμως ο δρόμος είναι μακρύς και υπάρχει χρόνος για να επανέλθουν.







Βάικινγκς   7-30   Πάτριοτς
ο Jones (95) μπλοκάρει το field goal
            Οι Πάτριοτς αντέδρασαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην ήττα της πρεμιέρας με την πειστική νίκη στη Μινεσότα. Η πρώτη επίθεση του αγώνα ήταν για τους Βάικινγκς και με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε οι φίλοι των Πάτριοτς άρχισαν να ανησυχούν για νέο κάζο. Εντυπωσιακό ντράιβ  για τους γηπεδούχους και 7-0 προβάδισμα πολύ νωρίς, όμως από κει και πέρα το γήπεδο ήταν κατηφορικό για τους φιλοξενούμενους. Οι Πάτριοτς αντέδρασαν με 30 αναπάντητους πόντους και ξεκούραστα πήραν τη νίκη που «γιάτρεψε» τις πληγές της πρεμιέρας. Εντυπωσιακός ο ράννινγκ μπακ Ρίντλεϊ με 101 γιάρδες και 1 τάτσνταουν, ελάχιστα χρειάστηκε να κάνει ο Μπρέιντι (149γ/1Τ). Εξαιρετική η άμυνα ήταν εφιάλτης για τον αντίπαλο κουόρτερμπακ Κάσελ που είχε 4 ιντερσέπτιονς απέναντι στην πρώην ομάδα του που ήξερε τις αδυναμίες του. Εκπληκτική φάση στο τέλος του ημιχρόνου, όταν ο αμυντικός Τζόουνς μπλόκαρε το φιλντ γκολ των Βάικινγκς και επέστρεψε  την μπάλα 70 γιάρδες για  τάτσνταουν. Οπότε αντί για 10-17 στην ανάπαυλα 7-24 και αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τους γηπεδούχους. Ισχυρό πλήγμα πριν τον αγώνα για τους Βάικινγκς η «απενεργοποίηση» του σταρ Πίτερσον λόγω θεμάτων ενδοοικογενειακής βίας.
            Άκρως αντίθετα συναισθήματα για τις ομάδες σε σχέση με την πρεμιέρα και οι δύο στο 1-1 πια. 







Τζάιαντς   14-22   Κάρντιναλς
o Ginn μόλις έχει σκοράρει
            Παλικαρίσια νίκη για τους Κάρντιναλς που κατάφεραν να επικρατήσουν και δίχως τον βασικό τους κουόρτερμπακ. Την τελευταία στιγμή ο βετεράνος Πάλμερ δηλώθηκε τραυματίας και ο άπειρος Στάντον ανέλαβε την ηγετική θέση. Ο αναπληρωματικός δεν μεγάλη συμβολή στη νίκη, όμως ήταν σημαντικό ότι απέφυγε τα λάθη που θα έδιναν την κατοχή στον αντίπαλο. Οι φιλοξενούμενοι στηρίχθηκαν στην άμυνα τους, περιόρισαν σημαντικά τους Τζάιαντς και εκμεταλλεύτηκαν τα γνωστά λάθη του Μάννινγκ (277γ/2Τ/2ΙΝΤ), ενώ επιθετικά το βάρος κουβάλησε ο ράννινγκ μπακ Έλλινγκτον (91γ). Το σκορ ήταν 7-10 στο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στην 3η περίοδο 14-10 και στην 4η περίοδο οι σπέσιαλ τιμς έκριναν την αναμέτρηση. Ο Γκιν των Κάρντιναλς επέστρεψε ένα κικ σε τάτσνταουν, ενώ ο Ντεμπς των Τζάιαντς έχασε με φαμπλ την μπάλα κοντά στην εντ ζόουν της ομάδας του και από κει προήλθε το φιλντ γκολ για το τελικό 14-22.
Σημαντικότατη νίκη για τους Κάρντιναλς (2-0) με τον τρόπο που ήρθε, αποκαρδιωτικοί και πάλι οι Τζάιαντς (0-2) με τον Ίλαϊ Μάννινγκ ξανά αρνητικό, οι προσδοκίες για την ομάδα έχουν φτάσει στο ναδίρ.  







Τάιτανς   10-26   Κάουμποϊς
           
ο Μurray σκοράρει
Εύκολη εκτός έδρας νίκη για τους Κάουμποϊς που κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό στον αγώνα. 0-16 στο ημίχρονο και καμία επιστροφή για τους γηπεδούχους. Απίθανος ο ράννινγκ μπακ Μάρεϊ που όπως στην πρεμιέρα είχε ένα φαμπλ στην αρχή του αγώνα, όμως από κει και πέρα διέλυσε την άμυνα των αντιπάλων με 167 γιάρδες και ένα σκορ!!! Ασταμάτητος και ο ρισίβερ Μπράιαντ με 103 γιάρδες και 1 σκορ. Ο Ρόμο είχε ένα ήσυχο απόγευμα αποφεύγοντας τα λάθη και όντας συντηρητικός στις επιλογές του, που βγήκε σε καλό. Η επιθετική δεινότητα των Κάουμποϊς ήταν γνωστή, όμως αυτό που έκανε έκπληξη στον αγώνα ήταν η πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά της ομάδας που περιόρισε σε μόλις 10 πόντους τους Τάιτανς.  
            Ρέφαραν την ήττα της πρεμιέρας ο Κάουμποϊς και τα δείγματα της άμυνας είναι ενθαρρυντικά με τις προσδοκίες να είναι πολύ χαμηλές, απογοήτευση για τους Τάιτανς που μετά την μεγάλη νίκη της πρεμιέρας απέναντι στους Κάουμποϊς ήταν άνευροι. Αμφότερες ομάδες στο 1-1. 






Ρέντσκινς   41-10   Τζάγκουαρς
ο Cousins εν δρασει
            Υγιεινός περίπατος για τους Ρέντσκινς απέναντι στους αδύναμους φιλοξενούμενους που δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί σε κανένα σημείο του αγώνα. Η νίκη ήταν πολύ εύκολη υπόθεση για τους Ρέντσκινς, όμως για να γίνει αυτό χρειάστηκε να τραυματιστεί ο βασικός κουόρτερμπακ και πρόσωπο-βιτρίνα του συλλόγου Γκρίφιν στο 6ο μόλις λεπτό. Ο #2 Κάζινς μπήκε στον αγώνα και οδήγησε με άνεση την ομάδα του σε ευρεία νίκη. 250 γιάρδες και 2 τάτσνταουν πάσες για το νεαρό και έχει αρχίσει ήδη διάλογος στην πρωτεύουσα το κατά πόσο ο Κάζινς αξίζει να πάρει τα ηνία της ομάδας μόνιμα. Τρομερό και το ράννινγκ παιχνίδι από τους Ρέντσκινς με τον Μόρρις (85γ/2Τ) αιχμή, ενώ και αμυντικά ήταν υπέροχοι με σύνολο 10 σακς και εξαφάνισαν τους αντιπάλους. Πραγματικά ανύπαρκτο ράννινγκ παιχνίδι για τους Τζάγκουαρς (25 γιάρδες σύνολο) και κανένα ίχνος αντίδρασης στην επέλαση των γηπεδούχων.
            1-1 οι Ρέντσκινς ήταν υποχρεωμένοι να νικήσουν την Κυριακή, 0-2 οι Τζάγκουαρς δεν έχουν πολλές φιλοδοξίες για την  2014 σεζόν. 







Τσάρτζερς   30-21   Σίχοκς
ο Gates στο πιο εντυπωσιακό του TD
            Μεγάλη νίκη για τους Τσάρτζερς που επικράτησαν με εντυπωσιακό τρόπο των πρωταθλητών: τους χτύπησαν στην πάσσινγκ άμυνα. Κλειδί για τη νίκη ο χρόνος κατοχής της μπάλας. Οι γηπεδούχοι επιτίθονταν για 42 λεπτά συνολικά και με μικρές πάσες έπαιρναν γιάρδες στο γήπεδο κουράζοντας την αντίπαλη άμυνα, με το θερμόμετρο να πλησιάζει τους 35 βαθμούς Κελσίου! Ο κουόρτερμπακ Ρίβερς έκανε ένα άψογο ματς, ήταν αληθινός ηγέτης, διαχειρίστηκε άψογα τον αγώνα και με 28/37 πάσες, 284 γιάρδες και 3 τάτσνταουν πάσες  έδειξε ότι ανήκει στην ελίτ του πρωταθλήματος. Απίθανη εμφάνιση και από τον «γερόλυκο» τάητ εντ Γκέιτς που είχε 96 γιάρδες και 3 τάτσνταουν! Οι Σίχοκς δεν μπόρεσαν να πιέσουν τον αντίπαλο κουόρτερμπακ και ούτε εγκλώβισαν τους αντίπαλους ρισίβερς, πράγμα ασυνήθιστο για την ομάδα. Επιθετικά παρότι ο Λυντς δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά και αυτό ήταν μία από τις αιτίες της ήττας, η ομάδα έδειξε ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο για το μέλλον. Ο κουόρτερμπακ Ουίλσον (202γ/2Τ) έχει πολλά όπλα πια στο πάσσινγκ παιχνίδι και ο επιθετικός συντονιστής βγάζει ευφάνταστα συστήματα που οδήγησαν σε γρήγορα τάτσνταουν την Κυριακή.
            Νίκη μεγάλης βαθμολογικής, αλλά κυρίως ψυχολογικής αξίας για τους Τσάρτζερς πήγαν στο 1-1, αισιόδοξα μηνύματα στους Σίχοκς παρά την ήττα, επίσης στο 1-1.  






Πάκερς   31-24   Τζετς
εξαιρετικός ο  Rodgers
Σπουδαίο ματς στην Γκριν Μπέι, όπου οι γηπεδούχοι πήραν δύσκολη νίκη με ανατροπή απέναντι στους αξιόμαχους Τζετς. Ο αγώνας ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τον Ρότζερς και την παρέα του. Φαμπλ από τον κουόρτερμπακ στην πρώτη φάση του αγώνα και κατοχή στους Τζετς σε εξαιρετική θέση! 0-7 γρήγορα οι Τζετς με τον κουόρτερμπακ Τζίνο Σμιθ (176γ/1Τ/1ΙΝΤ πάσσινγκ – 26γ/1Τ ράννινγκ) να τρέχει με την μπάλα στην εντ ζόουν. Στη συνέχεια στοπ από την άμυνα των Νεοϋορκέζων και αμέσως 0-14 με τον Ντέκερ (63γ/1Τ). Το γήπεδο πάγωσε ακόμα περισσότερο όταν οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν το προβάδισμά τους σε 3-21 στην αρχή της 2ης περιόδου. Οι Πάκερς κολλούσαν στην επίθεση και συμβιβάστηκαν με 2 φιλντ στη συνέχεια για το 9-21. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου ίσως έγινε η πιο κομβική φάση του αγώνα. Οι Τζετς βρίσκονταν στην επίθεση και σε καλή θέση για σκορ, όμως ο Σμιθ έκανε λάθος στην πάσα του και έδωσε κατοχή στους Πάκερς. Ο Ρότζερς δεν έχασε την ευκαιρία και οδήγησε την ομάδα του στο ταχύτατο τάτσνταουν για το 16-21 και από το σημείο εκείνο και μετά δεν έσβησε για κακό των φιλοξενουμένων. 15-3 επιμέρους και το τελικό 31-24 γράφτηκε από την 3η περίοδο. Ο κουόρτερμπακ των Πάκερς είχε συνολικά 346 γιάρδες και 3 τάτσνταουν πάσες στους Κομπ και Νέλσον. Ο δεύτερος ήταν ασταμάτητος και έφτασε τις 209 γιάρδες στον αγώνα!
Αναπάντεχα αγχωτική νίκη για τους Πάκερς  που πήγαν στο 1-1, έδειξαν καλά στοιχεία για τη συνέχεια οι Τζετς, επίσης στο 1-1.






Μπακανίρς   17-19   Ραμς
το νικητήριο filed goal
            Νέα εντός έδρα ήττα για τους Μπακανίρς και πάλι από ομάδα που αγωνίστηκε με αναπληρωματικό κουόρτερμπακ!. Ο αγώνας ήταν κακός, όπως αναμενόταν με προβληματικές επιθέσεις και καλές άμυνες, αλλά και πολύ ισορροπημένος με το προβάδισμα να εναλλάσσεται και το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται με φιλντ γκολ 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο άγνωστος στο κοινό κουόρτερμπακ Ντέιβις των Ραμς ήταν αξιοπρεπέστατος με 235 γιάρδες δίχως Τ πάσα και δίχως λάθη. Το μοναδικό τάτσνταουν των νικητών ο Στέισι (71γ/1Τ). Για τους απογοητευτικούς γηπεδούχους ο κουόρτερμπακ ΜακΚάουν είχε μόλις 179 γιάρδες και 1 ιντερσέπτιον ενώ στα 2 Τ που συμμετείχε δεν πάσαρε, αλλά έτρεξε με την μπάλα για το σκοράρισμα! Δυνατός ο ράννινγκ μπακ Ρέινι με 144 γιάρδες, δεν κατάφερε να σκοράρει όμως. Οι γηπεδούχοι είναι ήδη στο 0-2 με ήττες αποκαρδιωτικές και η χρονιά θα χαθεί πολύ νωρίς παρότι η ομάδα έμοιαζε πολύ ενισχυμένη στην off-season. Οι Ραμς έστω και με τον #3 κουόρτερμπακ πήραν νίκη ψυχολογίας (1-1) στηριζόμενοι στην άμυνά τους, που αποτελείται από σπάνιων προσόντων παίχτες. 







Μπρόνκος   24-17   Τσιφς
           
διπολικός ο Manning ως τώρα
Οι Μπρόνκος παρότι αντιμετώπισαν μία λαβωμένη από τραυματισμούς ομάδα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κόπιασαν πολύ για να πάρουν τη νίκη και χρειάστηκε να βγάλουν την τελευταία άμυνα για να μην πάνε στην παράταση. Οι Τσιφς εκτός των τραυματιών που δεν ταξίδεψαν στο Ντένβερ απέκτησαν κι άλλους μέσα στον αγώνα. Και πιο συγκεκριμένα έχασαν τον καλύτερο επιθετικό τους (Τσαρλς – νωρίς στην 1η περίοδο) και έναν από τους καλύτερους αμυντικούς τους (Μπέρι – 2η περίοδο). Παρόλα τα προβλήματα η ομάδα από το Κάνσας δεν παράτησε τον αγώνα και έφτασε σε απόσταση βολής στο τέλος. Οι Μπρόνκος ξεκίνησαν καλά όπως και στην πρεμιέρα (21-10 ημίχρονο) και έσβησαν διακόπτη στην επανάληψη και πάλι ομοίως με την πρεμιέρα. 242 γιάρδες και 3 τάτσνταουν πάσες από το Μάννινγκ, όμως στο β’ μέρος η επίθεση κόλλησε με μόλις 3 πόντους συγκομιδή. Οι Τσιφς μείωσαν σε 21-17 και έπειτα από το φιλντ γκολ των Μπρόνκος είχαν την τελική επίθεση να σκοράρουν και να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Η ομάδα ανέβηκε στο γήπεδο, έφτασε μόλις 3 γιάρδες μακριά από την ισοφάριση και σταματήθηκε από την άμυνα των γηπεδούχων. Για τους ηττημένους Τσιφς άξιος ο αντικαταστάτης ράννινγκ μπακ Ντέιβις (79γ/2Τ) και συνεπής ο κουόρτερμπακ Σμιθ (255γ). Βίοι αντίθετοι για τους αντιπάλους: 2-0 οι Μπρόνκος, 0-2 οι Τσιφς και σε πορεία οδηγού από πολύ νωρίς στη σεζόν ο Μάννινγκ και η παρέα του. 




Ρέιντερς   14-30   Τέξανς
 
ο Watt σκόραρε κιόλας!
Εντυπωσιακή νίκη για τους Τέξανς που διέλυσαν εκτός έδρας τους Ρέιντερς και το τελικό σκορ είναι άκρως κολακευτικό για τους γηπεδούχους. Απόλυτη κυριαρχία των φιλοξενουμένων, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και για 3 περιόδους δεν δέχθηκαν ούτε πόντο. 0-17 ημίχρονο, 0-27 3η περίοδος, κατάφεραν να σκοράρουν οι Ρέιντερς μόνο στα «χασομέρια». Mvp του αγώνα ο ράννινγκ μπακ Φόστερ με 150 γιάρδες σύνολο και 1 Τ. Ο αμυντικός ηγέτης των Τέξανς Γουάτ έγινε πρωταγωνιστής μίας σπάνιας στιγμής, όταν τοποθετήθηκε στην επίθεση για μία φάση και σκόραρε τάτσνταουν υποδεχόμενος κοντινή πάσα. Δύσκολη μέρα για τον ρούκι κουόρτερμπακ Καρ που υπέπεσε σε 2 κρίσιμες ιντερσέπτιονς και κατέγραψε τις περισσότερες από τις 264 γιάρδες του στην 4η ανούσια περίοδο. 2-0 οι Τέξανς δείχνουν άλλη ομάδα από το περσινό έκτρωμα του 2-14, στο 0-2 οι Ρέιντερς που θα έχουν μία ακόμη δύσκολη σεζόν. 







49ερς   20-28   Μπερς
ο Fuller (23) σε μία από τις interception του
Μαύρα εγκαίνια έκαναν οι 49ερς στο καινούριο τους γήπεδο. Στο αξίας 1,2 δις δολαρίων Levis Stadium οι Μπερς έκαναν την μεγάλη ανατροπή στην 4η περίοδο και πήραν μία σπουδαία αλλά και συνάμα αναπάντεχη νίκη! Ο αγώνας ξεκίνησε όπως αναμενόταν με τους γηπεδούχους να μπαίνουν ζεστοί και να υπερτερούν φανερά σε όλο το πρώτο ημίχρονο.17-0 με Γκορ και Κράμπτρι να σκοράρουν, ενώ ο Κάτλερ (176γ/4Τ) και η παρέα του εμφάνισαν σημάδια ζωής μόλις στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου. Μείωσαν 17-7 με μία απίθανη υποδοχή του Μάρσαλ (3 τάτσνταουν)  που ήταν εξαιρετικός γενικά στην εντ ζόουν και ανέκτησαν μομέντουμ. Σφιχτή η 3η περίοδος και το σκορ στη λήξη της 20-7 υπέρ των 49ερς. Στην 4η περίοδο οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν και δέχθηκαν 21 αναπάντητους πόντους! Μεγάλος υπαίτιος της καθίζησης ο κουόρτερμπακ Κάπερνικ που υπέπεσε σε 3 ιντερσέπτιονς (2 από τον ρούκι Φούλερ) και ένα φαμπλ και έδωσε την κατοχή σε εξαιρετικές θέσεις για τις «αρκούδες». Οι 49ερς έφυγαν εμφανώς από το σχεδιασμό στο τέλος του αγώνα και υπέπεσαν σε σπάνια γι αυτούς λάθη. Το ράννινγκ παιχνίδι εγκαταλείφθηκε, δεν έγινε διαχείριση του χρόνου και του αποτελέσματος και ο τρομερός εκνευρισμός στην ομάδα ήταν ολοφάνερος με το σφύριγμα της λήξης, διότι έχασαν δικό τους παιχνίδι μέσα από τα χέρια τους. Οι Μπερς δίχως εντέλει να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης είπαν ευχαριστώ στα δώρα των αντιπάλων και πήραν μία σπουδαία νίκη με την οποία ρεφάρουν το κάζο της πρεμιέρας από τους Μπιλς. Αμφότερες ομάδες στο 1-1.




Κολτς   27-30   Ιγκλς
o Sprooles σκοράρει εντυπωσιακά
Ο αγώνας της Δευτέρας ήταν ίσως ο πιο θεαματικός και συναρπαστικός της αγωνιστικής. Οι Ιγκλς πέτυχαν μεγάλη εκτός έδρας νίκη ανατρέποντας την εις βάρος τους κατάσταση δύο φορές. Οι Κολτς μπήκαν στον αγώνα με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς κυριαρχούσαν στις γραμμές και το ράννινγκ παιχνίδι που συχνά υποφέρει, στο πρώτο μέρος έκανε θραύση με τους Ρίτσαρτσον και Μπράντσο (συνολικά 149 γιάρδες μαζί). Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 17-6 και στην αρχή της επανάληψης πήγε στο 20-6. Από εκεί άρχισε η αντεπίθεση των Ιγκλς. Ο ΜακΚόι (102γ/1Τ) που έδειξε φρέσκος προς το φινάλε του αγώνα μείωσε αρχικά στο 20-13, ενώ ο Σπρόουλς (178 γιάρδες σύνολο) που πήρε φωτιά στο β’ ημίχρονο ισοφάρισε σε 20-20, και  τέλος ο κουόρτερμπακ Φόουλς που ολοκλήρωσε κάποιες σπουδαίες πάσες, συνεργάστηκε με το Μάκλιν για το 27-27! Τα δύο τελευταία τάτσνταουν των Ιγκλς προήλθαν από κομβικά λάθη των Κολτς. Στην πρώτη περίπτωση ο ράννινγκ μπακ Ρίτσαρτσον θυμήθηκε το κακό του εαυτό κα έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και στην δεύτερη ο κουόρτερμπακ Λακ (172γ/3Τ/1ΙΝΤ) πέντε λεπτά πριν το τέλος έδωσε με ιντερσέπτιον την μπάλα στον αντίπαλο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και την τελευταία κατοχή του αγώνα με την επίθεση τους να παίρνει τις απαραίτητες γιάρδες για το νικητήριο φιλντ γκολ στο 0:00!
Πρώτη φορά 2 σερί ήττες για τον Λακ στην 2ετή καριέρα, οι Κολτς έμειναν δύο νίκες πίσω στην ντιβίζιον. Οι Ιγκλς από την άλλη με την σημαντική αυτή νίκη σ αυτή τη δύσκολη έδρα αποκτούν προβάδισμα στην AFC Ανατολής με το 2-0 ξεκίνημά τους. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου