Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλες νίκες στην 4η αγωνιστική!



Ο πρώτος μήνας της σεζόν έκλεισε με πολλές ευρείες νίκες που έλαβαν χώρα στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πάκερς, Κάουμποϊς, Τσιφς και Ρέηβενς εντυπωσίασαν με την επιθετική τους παραγωγικότητα, απογοητευτικοί οι Σέιντς και Πάτριοτς, διπλό-βόμβα έβγαλαν οι Μπακανίρς! Διαβάστε παρακάτω την εξέλιξη σε όλους τους αγώνες: 





Ρέηβενς   38-10   Πάνθερς
Στη Βαλτιμόρη οι Ρέηβενς δε δυσκολεύτηκαν καθόλου απέναντι στους Πάνθερς και έφτασαν τις 3 σερί νίκες. Ο Στιβ Σμιθ αντιμετώπισε την επί 12ετίας πρώην ομάδα του και τους τιμώρησε που τον άφησαν ελεύθερο το καλοκαίρι. Ο βετεράνος  ρισίβερ με 139 γιάρδες και 2 τάτσνταουν ήταν ο καλύτερος του γηπέδου και η αιτία που πήραν τόσο μεγάλη διαφορά στον αγώνα οι γηπεδούχοι. Ο κουόρτερμπακ Φλάκο ήταν εξαιρετικός με 327 γιάρδες και 3 τάτσνταουν πάσες, ενώ και το ράννινγκ παιχνίδι είχε σημαντική συνεισφορά με το δίδυμο Ταλιαφέρο, Φορσέτ.  Οι φιλοξενούμενοι που πραγματοποιούν 2 σερί πολύ άσχημο παιχνίδι, δεν είχαν απάντηση ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση. Αναιμικό ράννινγκ παιχνίδι, «σκουριασμένος» ο Νιούτον και η άμυνα σε τρικυμία για 2η σερί Κυριακή. Όαση ο ρούκι ρισίβερ Μπέντζαμιν που σκόραρε ξανά. 


 
Mπερς   17-38   Πάκερς
            Επίδειξη ισχύος έκαναν οι Πάκερς στην έδρα των άσπονδων εχθρών Μπερς. Ο Ρότζερς απέδειξε γιατί θεωρείται ο καλύτερος του αθλήματος και με μία ονειρική εμφάνιση ξήλωσε την αντίπαλη άμυνα σκοράροντας κατά βούληση. Οι Μπερς μπόρεσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των Πάκερς μόνο για ένα ημίχρονο (17-21), στο β' μέρος δε σκόραραν ούτε πόντο. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον Φορτέ (171γ) να τρέχει και τον Μπένετ (134γ) να υποδέχεται την μπάλα οι Μπερς έδειξαν εκρηκτικοί, όμως στην επανάληψη η επίθεση έσβησε διακόπτη. Ο κουόρτερμπακ των γηπεδούχων Κάτλερ (256γ/2Τ/2ΙΝΤ) είχε δύο πρόσωπα αφού άφησε το καλό του εαυτό στα αποδυτήρια και στην επανάληψη με 2 κρίσιμες ιντερσέπτιονς ουσιαστικά σκότωσε κάθε ελπίδα της ομάδα του για νίκη.  Οι φιλοξενούμενοι στηρίχθηκαν στο πάσσινγκ παιχνίδι του Ρότζερς (302γ/4Τ) με το δίδυμο Κομπ (113γ/2Τ) – Νέλσον (108γ/2Τ) να είναι ασταμάτητο. Προβλημάτισε ξανά ο ράννινγκ μπακ Λέισι.
            Στο 2-2 οι ομάδες κυνηγούν τους Λάιονς στη NFC Βορρά.



Τέξανς   23-17   Μπιλς
            Στο Χιούστον οι Τέξανς πήραν δύσκολη νίκη επί των μαχητικών Μπιλς και ήδη ξεπέρασαν την περσινή συγκομιδή νικών. Οι φιλοξενούμενοι παρότι προηγούνταν με 0-10 μέχρι τα τέλη του ημιχρόνου, δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν το προβάδισμα. 7-10 το ημίχρονο με τον Χόπκινς να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό, όμως η φάση τους αγώνα ήρθε στην αρχή της 3ης περιόδου. Οι Μπιλς βρίσκονταν σε ευνοϊκή θέση για να διευρύνουν το προβάδισμά τους, όμως ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος Γουάτ φώναξε παρών, πραγματοποιώντας μία εκπληκτική ιντερσέπτιον, την οποία και επέστρεψε 85 γιάρδες για το τάτσνταουν που έδωσε προβάδισμα στους Τέξανς 14-10!!! Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι με δυο φιλντ γκολ πήγαν το σκορ στο 20-10 για να μειώσουν σε 20-17 οι Μπιλς με μία πάσα 80 γιαρδών του Μάνιουελ (225γ/2Τ/2ΙΝΤ) στην 4η περίοδο, δίχως όμως άλλη συνέχεια.
            Αμφότεροι κουόρτερμπακ έκαναν κάτω του μετρίου ματς με ιντερσέπτιονς και λάθος επιλογές, αμφότερες άμυνες είναι σταθερές και θα δώσουν νίκες στο μέλλον.  Στο 3-1 πια οι Τέξανς, στο 2-2 οι Μπιλς.




Κολτς   41-17   Τάιτανς
          Εύκολο απόγευμα για τους Κολτς που μπήκαν στον αγώνα με το γκάζι πατημένο και δεν αντιμετώπισαν καμία δυσκολία για την τελική επικράτηση. Δεύτερη εντυπωσιακή εντός ντιβίζιον νίκη για τους γηπεδούχους που φανερά έχουν βρει ρυθμό στην επίθεση με τον κουόρτερμπακ Λακ να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο 3ετής πια σταρ είχε 393 γιάρδες, 4 τάτσνταουν πάσες και 1 ιντερσέπτιον στον αγώνα και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη. Ασταμάτητο το δίδυμο ρισίβερ Γουέιν (119γ/1Τ) – Χίλτον (105γ), προβληματικό ξανά το ράννινγκ παιχνίδι αφού ο Ρίτσαρτσον δεν σηκώνει κεφάλι με τίποτα. Οι Τάιτανς ήταν για 3η σερί Κυριακή απογοητευτικοί και παραδόθηκαν εύκολα στις ορέξεις των Κολτς. Ελαφρυντικό το ότι αγωνίστηκαν δίχως τον βασικό κουόρτερμπακ Λόκερ, όμως η άμυνα και πάλι δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Σταθερά μοναδική αχτίδα αισιοδοξίας ο τάητ εντ Γουόκερ που σκόραρε και πάλι. 





Τζετς   17-24   Λάιονς
            Διπλό μεγάλης βαθμολογικής αξίας έβγαλαν οι Λάιονς στη Νέα Υόρκη, με μία ακόμη σοβαρή εμφάνιση. Δίχως να εντυπωσιάσουν πήραν προβάδισμα 2 τάτσνταουν στο τέλος του ημιχρόνου και στην επανάληψη το υπερασπίστηκαν έστω και δύσκολα μέχρι τέλους. Ο κουόρτερμπακ Στάφορντ (293γ) ήταν συνεπής, δίχως λάθη και με δύο όμορφες τάτσνταουν πάσες.  Το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα των Λάιονς πραγματοποίησε ο ρισίβερ Τέητ (116γ) και κάλυψε το κενό που άφησε η περιορισμένη χρησιμοποίηση του Κάλβιν Τζόνσον. Για τους ηττημένους γηπεδούχους ο κουόρτερμπακ Σμιθ (209γ/1Τ/1ΙΝΤ) ήταν ξανά αρνητικός και ο κόσμος στο γήπεδο φώναζε για την αντικατάστασή του. Το ράννινγκ παιχνίδι ήταν αποτελεσματικό, όμως δεν έφτανε για την ανατροπή.
            Στο 3-1 και την κορυφή της NFC Βορρά οι Λάιονς, στο 1-3 και τον πάτο της AFC Ανατολής οι Τζετς. 





Ρέιντερς   14-38   Ντόλφινς
            Στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου οι Ντόλφινς έκαναν περίπατο απέναντι στους αδύναμους Ρέιντερς. Οι τυπικά γηπεδούχοι παρότι προηγήθηκαν 7-0 δεν έδειξαν ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία ομάδα που είχε πολλά προβλήματα τις προηγούμενες αγωνιστικές. 38 αναπάντητοι πόντοι για τους Ντόλφινς που εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη που έκαναν οι αντίπαλοι κουόρτερμπακ. Ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ (278γ/2Τ/1ΙΝΤ) ήταν θετικός, ουσιαστικός ο ράννινγκ μπακ Μίλερ (64γ/2Τ), όμως η νίκη αυτή ξεκάθαρα οφείλεται περισσότερο στην αδυναμία του αντιπάλου, παρά στην επιθετική δεινότητα της ομάδας. Για τους ηττημένους Ρέιντερς ο ρούκι κουόρτερμπακ Καρ (τραυματίστηκε στην 3η περίοδο) ήταν κάτω του μετρίου όσο αγωνίστηκε, ενώ όταν μπήκε ο ΜακΓκλόιν τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Ανύπαρκτο το ράννινγκ παιχνίδι, όπως ανύπαρκτα και τα μαρκαρίσματα στην πίσω ζώνη άμυνας. Τραυματική εμπειρία το ταξίδι στην Αγγλία για τους Ρέιντερς, παρένθεση η καλή εμφάνιση της προηγούμενης βδομάδας, παραμένουν δίχως νίκη. Στο 2-2 οι Ντόλφινς οφείλουν να παρουσιαστούν βελτιωμένοι. Οι δύο ομάδες έχουν ρεπό την επόμενη αγωνιστική. 






Στίλερς   24-27   Μπακανίρς
            Μεγάλη έκπληξη στο Πίτσμπεργκ  με τους Μπακανίρς να κατακτούν την 1η τους νίκη στη σεζόν. Οι Στίλερς προέρχονταν από εντυπωσιακή εμφάνιση και μεγάλη εκτός έδρας νίκη 37-19 επί των Πάνθερς, ενώ οι Μπακανίρς 10 μέρες πριν ταπεινώθηκαν 56-14 από τους Φάλκονς, όμως την Κυριακή όλοι οι συσχετισμοί άλλαξαν. Οι φιλοξενούμενοι με τον δευτεροετή κουόρτερμπακ Γκλέννον (302γ/2Τ/1ΙΝΤ) πια στα ηνία ήταν πολύ βελτιωμένοι και παρότι έχασαν προβάδισμα 10 πόντων επέστρεψαν για μία άκρως δραματική νίκη. 17-10 το ημίχρονο και 24-17 το τελικό της 3ης περιόδου, όμως η τελευταία περίοδος άνηκε εξ ολοκλήρου στους φιλοξενούμενους. Χιτσκοκικό το φινάλε με τους Μπακανίρς να σκοράρουν το νικητήριο τάτσνταουν στα 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος! Για τους σοκαρισμένους γηπεδούχους το δίδυμο Ρόθλισμπεργκερ (314γ/ 3Τ) – Αντόνιο Μπράουν (131γ/2Τ) ήταν εντυπωσιακό και συνεργάστηκε άψογα για 3 περιόδους, όμως απέτυχε να τελειώσει τον αγώνα πριν τα τελευταία λεπτά.  Ήττα μαχαιριά για τις φιλοδοξίες των Στίλερς (2-2), νίκη που μπορεί να αποτελέσει τη σπίθα για αντεπίθεση οι Μπακανίρς (1-3). 







Τσάρτζερς   33-14   Τζάγκουαρς
            Εύκολο, όπως αναμενόταν, απόγευμα για τους φορμαρισμένους Τσάρτζερς, επικράτησαν πολύ εύκολα των αδύναμων Τζάγκουαρς. Ο κουόρτερμπακ Ρίβερς ήταν για 3ο σερί αγώνα “μαγικός” με 377 γιάρδες, 3 τάτσνταουν πάσες και σωστές επιλογές σε κάθε σημείο του αγώνα. Αγωνίζεται σαν MVP και την Κυριακή έβρισκε με κλειστά μάτια τους Ρόγιαλ (105γ/2Τ) και Άλλεν (135γ), ενόσω το ράννινγκ παιχνίδι δεν είχε ρυθμό. Οι Τζάγκουαρς στην Μπορτλς (253γ/1Τ/2ΙΝΤ) εποχή πια έδειξαν ανταγωνιστικοί για 1 ημίχρονο, όμως στο β' κόλλησαν και δεν σκόραραν ούτε πόντο. Μέτριος ο ρούκι κουόρτεμπακ στο πρώτο αγώνα που ξεκινά στο NFL.  Προβληματική ξανά η άμυνα, είναι η χειρότερη στο πρωτάθλημα. 







Βάικινγκς   41-28   Φάλκονς
            Οι Βάικινγκς εκτός από τη νίκη επί των Φάλκονς μπορούν να πανηγυρίζουν και για την  εμφάνιση του ρούκι κουόρτερμπακ Μπριτζγουότερ που είχε ένα πολύ καλό απόγευμα και έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει την μακροπρόθεσμη απάντηση στη νευραλγική θέση της ομάδας. Ο νεαρός ήταν θετικότατος με 317 γιάρδες και πολύ ώριμη διαχείριση των φάσεων, όμως το σημείο – κλειδί για τη νίκη των γηπεδούχων ήταν το ράννινγκ παιχνίδι. Οι Ασιάτα (78γ/3Τ) και ΜακΚίννον (135γ) τρύπησαν πολλάκις την άμυνα των Φάλκονς και ουσιαστικά έκριναν τον αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ξανά ότι εκτός έδρας χάνουν μεγάλο κομμάτι της δύναμής τους. Ήταν πολύ μαλθακοί αμυντικά και αυτό ήταν που τους στοίχισε , ενώ επιθετικά ο Ράιαν (298γ/3Τ/2ΙΝΤ) δεν απέφυγε τα λάθη και ο ρισίβερ Τζόουνς δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι μέχρι την 3η περίοδο, όμως στην 4η οι γηπεδούχοι με ένα επί μέρους 14-0 καθάρισαν την υπόθεση νίκη.
            Αμφότερες ομάδες στο 2-2 με διαφορετικά πρόσωπα από Κυριακή σε Κυριακή. 







49ερς   26-21   Ιγκλς
            Οι 49ερς πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση σε επίθεση και άμυνα και το τελικό σκορ δε φανερώνει τη διαφορά που είχαν οι ομάδες στον αγώνα. Οι γηπεδούχοι κατατρόπωσαν τους Ιγκλς στις μάχες των γραμμών και όμως κόντεψαν στο τέλος να χάσουν τον αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν από μπλοκαρισμένο παντ, από επιστροφή κικ και από ιντερσέπτιον που επιστράφηκε για τάτσνταουν, όμως επιθετικά ήταν ανύπαρκτοι σε όλο τον αγώνα. Κατέγραψαν μόλις 217 γιάρδες επίθεσης και οι 85 ήρθαν στο τέλος της 4ης περιόδου! Προηγήθηκαν 10-21 στο πρώτο ημίχρονο με τα τρία τάτσνταουν ειδικών συνθηκών, αλλά η μοναδική φορά που η επίθεση έφτασε κοντά στην αντίπαλη περιοχή ήταν 2 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.  Το ράννινγκ παιχνίδι με τον Μακόι ήταν άθλιο, ενώ ο Φόουλς (195γ/0Τ/2ΙΝΤ) έδειχνε να είναι επηρεασμένος από ένα μικροτραυματισμό στον ώμο και αστόχησε σε πολλές πάσες. Παρόλα αυτά είχαν το τελευταίο ντράιβ για να πάρουν τη νίκη, όμως απέτυχαν να σκοράρουν 5 γιάρδες μακριά από την αντίπαλη εντ ζόουν. Οι γηπεδούχοι 49ερς ήταν εντυπωσιακοί με τη ράννινγκ επίθεση να κάνει θραύση! Ο Γκορ είχε συνολικά 174 γιάρδες και ήταν ο καλύτερος του γηπέδου,  αλλά ήταν μέτριος και πάλι ο κουόρτερμπακ Κάπερνικ (218γ/2Τ/1ΙΝΤ). Η άμυνα ήταν ασφυκτική και έσβησε έναν άκρως εκρηκτικό αντίπαλο δείχνοντας ότι ακόμη ανήκει στις top του πρωταθλήματος. Η ομάδα επέστρεψε από το άτυχο και συγκυριακό μειονέκτημα και επιδεικνύοντας «μέταλλο» νικητή. Στο 3-1 οι Ιγκλς απέκτησαν συγκάτοικο στην κορυφή της NFC Ανατολής, στο 2-2 οι 49ερς αντέδρασαν εντυπωσιακά και παρμένουν ζωντανοί στη NFC Δύσης. 








Κάουμποϊς   38-17   Σέιντς
            Οι Κάουμποϊς έκαναν επίδειξη δύναμης και συνέτριψαν τους Σέιντς, εμφανίζοντας εξαιρετική εικόνα σε όλους τους τομείς του αγώνα. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν ήδη 24-0 υπέρ τους και η επανάληψη είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Εκπληκτικός για 4ο αγώνα φέτος ο ράννινγκ μπακ Μάρεϊ είναι η αιχμή του δόρατος για την ομάδα του και την Κυριακή διέλυσε την αντίπαλη άμυνα με 149 γιάρδες και 2 τάτσνταουν! Αποτελεσματικότατος και ο Ρόμο ήταν πολύ εύστοχος και κατέγραψε 262 γιάρδες και 3 τάτσντάουν πάσες. Ακόμα και η άμυνα, που τόσα άκουσε το καλοκαίρι για το πόσο κακή θα είναι η σεζόν, αναχαίτισε πλήρως τους φιλοξενούμενους για 3 περιόδους και δέχθηκε τάτσνταουν μόνο στην 4η ανούσια περίοδο. Οι Σείντς είναι η απογοήτευση του πρωταθλήματος με 3 εκτός έδρας ήττες με κοινό παρονομαστή την τραγική επίδοση στην άμυνα. Δίχως ρυθμό και η επίθεση στο Ντάλας, έγραψε στατιστικά στο τέλος του αγώνα που το αποτέλεσμα είχε διαμορφωθεί.
            Εντελώς διαφορετικό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες και αντίθετα αποτελέσματα από τις προβλέψεις πριν την έναρξη της σεζόν. Στο 3-1 οι Κάουμποϊς, στο 1-3 οι Σέιντς. 







Τσιφς   41-14   Πάτριοτς
            Στο Άροουχεντ του Κάνσας,  που έσπασε το ρεκόρ σε ντεσιμπέλ για το πιο θορυβώδες γήπεδο του κόσμου, οι Τσιφς πραγματοποίησαν απίθανο αγώνα και ταπείνωσαν τους Πάτριοτς που προβληματίζουν στο ξεκίνημα του 2014. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν από νωρίς, προηγήθηκαν 17-0 στο ημίχρονο και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω! Ο Τσάρλς επέστρεψε από τραυματισμό και θύμισε γιατί ήταν ένας εκ των κορυφαίων του περσινού πρωταθλήματος, με 3 τάτσνταουν και 108 γιάρδες συνολικά! Ο #2 ράννινγκ μπακ Ντέιβις (107γ) είχε κι αυτός σημαντική παρουσία στο μεγάλο αποτέλεσμα των Τσιφς, ενώ ο κουόρτερμπακ Σμιθ (248γ/3Τ) ήταν εξαιρετικά εύστοχος, απέφυγε τα λάθη και διαχειρίστηκε άψογα τον αγώνα, όπως πολύ καλά ξέρει να κάνει. Οι Πάτριοτς συνέχισαν από κει που είχαν μείνει. Την περασμένη Κυριακή δεινοπάθησαν για κερδίσουν τους απογοητευτικούς Ρέιντερς και χθες εμφανίστηκαν ακόμη χειρότεροι! Ο Μπρέιντι είναι ένας άλλος παίχτης από τον κουόρτερμπακ που τα τελευταία 15 χρόνια κυριαρχεί στο NFL, δεν προστατεύεται επαρκώς, όμως λαθεύει και σε εύκολες πάσες. Στο Κάνσας είχε το απογοητευτικό σύνολο 159 γιαρδών, με 1 μόλις τάτσνταουν πάσα, 2 ιντερσέπτιονς και 2 φάμπλ και αντικαταστάθηκε στην 4η περίοδο!!!
            Στο ίδιο 2-2 οι ομάδες με πολύ διαφορετικό μομέντουμ όμως μπαίνοντας στην 5η βδομάδα της σεζόν. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου