Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σεζόν 2014: Πράξη 3η.



Η 3η αγωνιστική ξεκίνησε με τον θρίαμβο των Φάλκονς επί των Μπακανίρς (56-14) και συνεχίζεται με 15 ακόμα αναμετρήσεις. Ξεχωρίζει στο πρόγραμμα η συνάντηση στο Σιάτλ, όπου θα αναμετρηθούν ξανά οι Σίχοκς ενάντια στους Μπρόνκος 7 μήνες μετά το Superbowl XLVIII της Νέας Υόρκης.  Διαβάστε παρακάτω την προαναγγελία όλων των αγώνων και τα σημεία που προκύπτουν:
 

Μπράουνς (1-1)   -   Ρέηβενς (1-1)
            Ντέρμπι της AFC Βορρά. Πέρσι στα μεταξύ τους ματς είχε από μία νίκη ο εκάστοτε γηπεδούχος. 24-18 στο Κλίβελαντ.
            Μεγάλη και με συναρπαστικό τρόπο νίκη έκαναν οι Μπράουνς την περασμένη Κυριακή επί των Σέιντς. Η άμυνα έπαιξε καλά για 25 λεπτά, όμως η επίθεση έβγαζε συνέχεια όμορφες φάσεις και σκόραρε στα κρίσιμα σημεία. Με καλή ψυχολογία ο κουόρτερμπακ Χόγιερ μετά το τελικό ντράιβ του αγώνα που ετοίμασε το νικητήριο φιλντ γκολ. Ταλαιπωρείται ακόμα με πρόβλημα στον ώμο ο ποιοτικός τάητ εντ Κάμερον, που έχει μεγάλο ρόλο στην επίθεση της ομάδας, είναι αμφίβολος για αύριο.
            Οι Ρέηβενς, στον απόηχο του σκανδάλου Ράις, έκαναν πειστική εμφάνιση ενάντια στους Στίλερς και επικράτησαν εύκολα. Η επιθετική ισορροπία και η σταθερά ισχυρή άμυνα έδωσαν την ξεκάθαρη νίκη, θυμίζοντας την ομάδα που πήρε το τρόπαιο πρόπερσι. Σπουδαίες εμφανίσεις από τον 36χρονο ρισίβερ Σμιθ που έχει ακόμα πολλά να δώσει. Είχαν 10 μέρες προετοιμασίας για τον αυριανό αγώνα, επειδή αγωνίστηκαν την Πέμπτη. 3ος σερί εντός ντιβίζιον αγώνας για τους Ρέηβενς στο ξεκίνημα της σεζόν.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφίρροπος αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες που γοήτευσαν με το παιχνίδι τους την προηγούμενη αγωνιστική. Δύσκολη η πρόβλεψη, όμως οι φιλοξενούμενοι έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα για τη νίκη, λόγω εμπειρίας και καλύτερης αμυντικής συμπεριφοράς.






Τζάγκουαρς (0-2)   -   Κολτς (0-2)
            Ντέρμπι της AFC Νότου, το 2013 οι Κολτς επικράτησαν μέσα – έξω.
            Οι Τζάγκουαρς ήταν απογοητευτικοί απέναντι στους Ρέντσκινς και ταπεινώθηκαν με την ήττα 41-10! Η επιθετική γραμμή ήταν βούτυρο και οι αμυντικοί των αντιπάλων έκαναν πάρτι με 10 σακς!!! Τραγική και η άμυνα δεν μπορούσε να σταματήσει κανένα και γενικά η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ άσχημη.
            Οι Κολτς ηττήθηκαν εντός έδρας από τους Ιγκλς παρότι είχαν μεγάλο προβάδισμα για αρκετό χρονικό διάστημα μέσα στον αγώνα. Αρνητικός ο κουόρτερμπακ Λακ, υπέπεσε σε ιντερσέπτιον 5 λεπτά πριν το τέλος και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να πάρει τη νίκη. Δεν πείθει η ομάδα και οφείλει να διορθώσει πολλά στην αμυντική της συμπεριφορά. Βέβαια τα εώς τώρα δείγματα ήταν απέναντι σε εκρηκτικές επιθέσεις. Θετική έκπληξη οι καλές εμφανίσεις του πολύπειρου ράννινγκ μπακ Μπράντσο που ολοένα και κερδίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Κολτς είναι ξεκάθαρα ανώτερη ομάδα και λογικά θα επικρατήσουν αύριο, όμως λίγο η απόδοση, λίγο τα αμυντικά προβλήματα τους, κάνουν το διπλό ελαφρώς ελκυστικό.





  

Πάτριοτς (1-1)   -   Ρέιντερς (0-2)
            Οι Πάτριοτς αντέδρασαν επαγγελματικά στην ήττας της πρεμιέρας με μία πειστική επικράτηση επί των Βάικινγκς. Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, καθάρισαν την υπόθεση  νίκη πριν το ημίχρονο. Ο Μπρέινιτ δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα ιδιαίτερο, καθώς η άμυνα της ομάδας ήταν εξαιρετική και έκανε 4 ιντερσέπτιονς! Εντός έδρας πρεμιέρα για τους Πάτριοτς.
            Οι Ρέιντερς ήταν τραγικοί απέναντι στους Τέξανς και το σκορ της ήττας 14-30 είναι άκρως κολακευτικό. Ήταν ανύπαρκτοι επιθετικά και πλησίασαν στην αντίπαλη εντ ζόουν μόνο στην 4η περίοδο όταν ο αντίπαλος είχε χαλαρώσει και αγωνίζονταν αναπληρωματικοί αμυντικοί. Τρομερά προβλήματα επίσης φανέρωσαν στην άμυνα απέναντι στο ράννινγκ παιχνίδι. Εμπειρίες μαζεύει ο ρούκι κουόρτερμπακ Καρ, καθώς φέτος κανείς δεν περιμένει επιτυχίες από την ομάδα.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υπάρχει χάσμα στη δυναμική των ομάδων και αυτό αποτυπώνεται στις τοποθετήσεις του σπρεντ. Οι Πάτριοτς είναι κλάσεις ανώτεροι και μπορούν να κάνουν μία ευρεία νίκη επί των Ρέιντερς. Υπάρχει ο φόβος ότι μπορεί να υπάρξει χαλάρωση στο τέλος και να μειωθεί η διαφορά, όμως ο άσος με -13,5 είναι επιλογή. (Το -23,5 προσφέρεται στο 4,00)






Μπιλς (2-0)   -   Τσάρτζερς (1-1)
            Οι Μπιλς έχουν κάνει ονειρεμένο ξεκίνημα καθώς μετά τη νίκη στο Σικάγο επικράτησαν σχετικά εύκολα και των Ντόλφινς εντός έδρας. Εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά, πολύ ράννινγκ παιχνίδι και συντηρητικότητα στο πάσσινγκ παιχνίδι, με οδηγία ο Μάνιουελ να μην παίρνει ρίσκα. Σπουδαία εμφάνιση από το ρούκι ρισίβερ Γουάτκινς την προηγούμενη Κυριακή, που άρχισε να δείχνει γιατί επιλέχθηκε τόσο ψηλά στο ντραφτ (#3).  
            Οι Τσάρτζερς έκαναν τη νίκη της αγωνιστικής πριν μία βδομάδα, επικρατώντας πειστικά των πρωταθλητών Σίχοκς. Σημείο – κλειδί ο πολύ μεγάλος χρόνος κατοχής, με μικρές πάσες που κρατούσαν τα ντράιβ ζωντανά και κούραζαν τους κορυφαίους αντίπαλους αμυντικούς. Άψογος ο κουόρτερμπακ Ρίβερς, συνδυάστηκε αγαστά με τον βετεράνο Γκέιτς που σκόραρε 3 τάτσνταουν. Θα απουσιάσει ο #1 ράννινγκ μπακ Μάθιουζ για 4-5 εβδομάδες, όμως οι Μπράουν και Γούντχεντ μπορούν να αναπληρώσουν το κενό.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με τρομερή ψυχολογία οι δύο ομάδες, έπειτα από τα τελευταία αποτελέσματα, αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον αγώνας. Η άμυνα των Μπιλς είναι top επιπέδου, όμως οι Τσάρτζερς επιθετικά έδειξαν ότι μπορούν να ταλαιπωρήσουν οποιονδήποτε. Ισορροπημένος αγώνας, όμως το ελαφρύ αουτσάιντερ Τσάρτζερς μπορούν να επιβεβαιώσουν το ικανοποιητικό 2,20. 







Σίχοκς (1-1)   -   Μπρόνκος (2-0)
            Επανάληψη του περσινού Superbowl,  όπου είναι γνωστό πως οι Σίχοκς ταπείνωσαν τους αντιπάλους τους με σκορ 43-8!
            Οι πρωταθλητές ηττήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Σαν Ντιέγκο από τους Τσάρτζερς και έδειξαν ότι είναι θνητοί. Η άμυνα αντιμετώπισε προβλήματα με τις κοντινές πάσες του αλάνθαστου Ρίβερς και δεν είχε αντίδοτο για τον απίστευτο Γκέιτς που τους πλήγωσε τρις. Επιθετικά η ομάδα στο λίγο χρόνο που είχε την κατοχή εντυπωσίασε με γρήγορα ντράιβ που κατέληγαν σε τάτσνταουν.
            Οι Μπρόνκος με ιδρώτα επικράτησαν των Τσιφς καθώς χρειάστηκε να βγάλουν την τελευταία άμυνα από τις 3 γιάρδες για να αποφύγουν την παράταση. Και στα δύο ματς φέτος εντός έδρας οι Μπρόνκος εμφανίζονται εντυπωσιακοί στο α’ ημίχρονο και απογοητεύουν στο β’. Η πάσσινγκ επίθεση μοιάζει εξίσου επικίνδυνη με πέρσι, όμως το ράννινγκ παιχνίδι κυμαίνεται σε ρηχά νερά καθώς ο Μπολ δεν έχει ικανοποιήσει.
            Το απουσιολόγιο του αγώνα θα είναι άδειο, εκτός απροόπτου.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Σίχοκς παρά την ήττα έδειξαν άκρως ενθαρρυντικά σημάδια επιθετικά, ενώ οι Μπρόνκος παρά τις νίκες προβλημάτισαν εν μέρει με την απόδοση τους. Οι φιλοξενούμενοι θα θελήσουν να πάρουν εκδίκηση για τον τελικό του Φλεβάρη, όμως οι Σίχοκς εντός έδρας έχουν αποδείξει ότι ανήκουν σε μία κατηγορία από μόνοι τους. Πιθανό να αντιδράσουν οι γηπεδούχοι με μία ευρεία νίκη απέναντι σε μία ομάδα που αποδείχθηκε τους ταιριάζει. ΣΙΧΟΚΣ -5,5






Ραμς (1-1)   -    Κάουμποϊς (1-1)
Απρόσμενη νίκη για τους Ραμς στην έδρα των Μπακανίρς (απέδειξαν και την Πέμπτη ότι είναι πολύ κακή ομάδα) αγωνιζόμενοι με τον #3 κουόρτερμπακ τους. Ο Ντέιβις απέφυγε τα λάθη και δεν φάνηκε η απειρία του και αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι. Η άμυνα ήταν συμπαγής και πρωταγωνίστρια στη νίκη, απέναντι όμως σε έναν αδύναμο αντίπαλο. Αμφίβολος ο #1 ρισίβερ της ομάδας Όστιν.
Οι Κάουμποϊς πέτυχαν πειστική νίκη (26-10) μέσα στο Τενεσί με αιχμή το ράννινγκ παιχνίδι και πρωταγωνιστή το Μάρεϊ που δείχνει στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του και κάνει σερί εκπληκτικά παιχνίδια, πίσω από μία εξαιρετική επιθετική γραμμή. Ο Ρόμο αγωνίστηκε συντηρητικά και αυτό έκανε καλό στην ομάδα. Αμυντικά οι Κάουμποϊς έχουν διαψεύσει τους πάντες που μιλούσαν για μία άθλια άμυνα. Το σύνολο είναι αξιοπρεπές και σε δύο ματς ως τώρα δεν έχει εκτεθεί.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Κάουμποϊς εμφανίζονται καλύτεροι απ ότι αναμενόταν και αυτό οφείλεται στην άμυνα που δεν παραπαίει όπως πέρσι. Επιθετικά υπάρχουν μοναδικοί παίχτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανά πάσα στιγμή. Οι Ραμς έκαναν την έκπληξη νικώντας των απογοητευτικών Μπακανίρς, όμως ο άπειρος κουόρτερμπακ τους και γενικά όλη η ελλιπής σε ταλέντο επίθεση της ομάδας θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτών για να κρατηθεί η ομάδα κοντά στο σκορ με τους φιλοξενούμενους. ΔΙΠΛΟ







Λάιονς (1-1)   -   Πάκερς (1-1)
            Ντέρμπι της NFC Βορρά. Πέρσι από μία νίκη για κάθε γηπεδούχο. Στο Ντιτρόιτ οι Λάιονς επικράτησαν εντυπωσιακά 40-10 και έπειτα έχασαν τα 4 τελευταία ματς του 2013 και έμειναν εκτός play-offs.
            Δύο πρόσωπα έχει η ομάδα των Λάιονς ως τώρα στη σεζόν. Εντυπωσιακοί εντός έδρας απέναντι στους αδύναμους Τζάιαντς και αναιμικοί εκτός έδρας εναντίον των ισχυρών Πάνθερς. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Η επίθεση της ομάδας έχει πολύ ποιότητα και εντός έδρας συνηθίζει να σκοράρει αρκετά. Βαρόμετρο ο Κάλβιν Τζόνσον, αν περιοριστεί η ομάδα χάνει τον μπούσουλα. Η άμυνα των Πάκερς δεν έχει δείξει ότι μπορεί να τον περιορίσει.
            Οι Πάκερς αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα απέναντι στους Τζετς τους οποίους κέρδισαν με ανατροπή αφού έμειναν πίσω 3-21 στην αρχή του αγώνα. Σημαντικά αμυντικά προβλήματα στην ομάδα, τα ξεπέρασαν με ακόμα καλύτερη επίθεση. Ο ηγέτης Ρότζερς έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στην καλή σχετικά άμυνα των Τζετς και πολύ δύσκολα οι Λάιονς θα μπορέσουν να τον περιορίσουν. Ασταμάτητος ο ρισίβερ Νέλσον, ξεπέρασε τις 200 γιάρδες την προηγούμενη Κυριακή.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες διαθέτουν εκρηκτικές επιθέσεις και ελαττωματικές άμυνες. Δύσκολη η πρόβλεψη για νικητή, όμως είναι εύκολο να προβλεφθεί ότι θα υπάρξει υψηλό σκορ στον αγώνα. OVER 51,5







Μπένγκαλς (2-0)   -   Τάιτανς (1-1)
            Οι Μπένγκαλς είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα στη λίγκα. Την προηγούμενη αγωνιστική έσβησαν τους Φάλκονς που στους άλλους αγώνες τους σκόραραν 37 πόντους στους Σέιντς και 56 στους Μπακανίρς! Σπουδαία αμυντική συμπεριφορά από την ομάδα, ενώ επιθετικά το ράννινγκ παιχνίδι με την προσθήκη του ρούκι Χιλ είναι πολύ αποτελεσματικό. Τεράστιο πλήγμα όμως στο πάσσινγκ παιχνίδι ο τραυματισμός του #1 ρισίβερ και καλύτερου παίχτη της ομάδας Γκριν, που αναμένεται να επιστρέψει την 5η  αγωνιστική. Κι άλλο πρόβλημα οι διασείσεις που είχε ο σημαντικός αμυντικός Μπέρφικτ και είναι αμφίβολος για την Κυριακή.
            Οι Τάιτανς αποδείχθηκαν «λίγοι» απέναντι στους Κάουμποϊς και ηττήθηκαν εντός έδρας με κατεβασμένα χέρια. Δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να σταματήσουν το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι, ενώ επιθετικά δεν πλησίασαν την αντίπαλη εντ ζόουν μέχρι την 3η περίοδο! Απογοητευτική εμφάνιση και πισωγύρισμα από την εντυπωσιακή νίκη της πρεμιέρας στο Κάνσας.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η απουσία του Γκριν είναι τεράστια για τους Μπένγκαλς και αυτό «κρυώνει» την επιλογή του άσσου με σπρεντ. Οι Τάιτανς θα δυσκολευτούν πολύ να σκοράρουν και οι Μπένγκαλς χάνουν πολλά στην επίθεση δίχως τον #1 ρισίβερ τους. Πολύ πιθανό το χαμηλό σκορ στον αγώνα. UNDER 43,5







Σέιντς (0-2)   -   Βάικινγκς (1-1)
Απογοητευτικό ξεκίνημα για τους Σέιντς με δύο εκτός έδρας ήττες με παρόμοιο τρόπο. Έχασαν τη νίκη στο Κλίβελαντ και πάλι λόγω αμυντικής αδυναμίας, με φιλντ γκολ του αντίπαλου στο τέλος του αγώνα. Ο κουόρτερμπακ Μπριζ δίχως να είναι κακός δεν έχει πιάσει τα γνωστά του στάνταρ ως τώρα και στον προηγούμενο αγώνα για ένα ημίχρονο ήταν χαμένος στη μετάφραση. Εντυπωσιακή εμφάνιση του καλύτερου τάητ εντ του πρωταθλήματος  Γκράχαμ που απέδειξε ξανά ότι είναι αδύνατο να μαρκαριστεί ατομικά. Τραυματίστηκε ο ράννινγκ μπακ Ίνγκραμ (θα μείνει εκτός ένα μήνα), υπάρχουν όμως οι λύσεις από πίσω του με τους Τόμας και Ρόμπινσον. Εντός έδρας οι Σέιντς είναι άλλη ομάδα, αποκτούν πολύ μεγαλύτερη δυναμική, απόδειξη ότι το 2013 είχαν 8/8 νίκες.
Οι Βάικινγκς μετά την εντυπωσιακή νίκη στην πρεμιέρα επί των Ραμς, ηττήθηκαν εντός έδρας  δίχως να προβάλλουν αντίσταση από τους ανώτερους Πάτριοτς. Ο κουόρτερμπακ Κάσελ ήταν τραγικός με 4 ιντερσέπτιονς και το ράννινγκ παιχνίδι αναποτελεσματικό δίχως τον σούπερσταρ Πίτερσον. Ο κατά πολλούς καλύτερος ράννινγκ μπακ τους πρωταθλήματος θα απουσιάσει εκ νέου καθώς εμπλέκεται σε υπόθεση ξυλοδαρμού ανηλίκου και τιμωρείται εσωτερικά από την ομάδα (αναμένεται να οριστεί δικάσιμος για περαιτέρω κυρώσεις από τη λίγκα).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανώτεροι οι γηπεδούχοι στην έδρα τους και μεγάλο πλήγμα η απουσία του Πίτερσον για τους φιλοξενούμενους. Όλα οδηγούν στον άσο, ο οποίος όμως  στοιχηματικά δεν έχει αξία. Οι Σέιντς οφείλουν να κερδίσουν αύριο για να μην χαθεί η χρονιά τους από την 3η αγωνιστική.







Τζάιαντς (0-2)   -   Τέξανς (2-0)
Συνεχίζουν να απογοητεύουν οι Τζάιαντς καθώς ηττήθηκαν και από τους Κάρντιναλς, οι οποίοι αγωνίστηκαν δίχως τον βασικό τους κουόρτερμπακ. Ο Μάννινγκ παρότι δεν ήταν τόσο κακός στις επιλογές του, πάλι δεν απέφυγε τα λάθη με 2 ιντερσέπτιονς. Η εικόνα της ομάδας ήταν βελτιωμένη παρά την ήττα, όμως η ψυχολογία είναι στο ναδίρ. Χάνει όλη τη σεζόν ο αμυντικός Θέρμοντ.
Οι Τέξανς ικανοποιούν στον ξεκίνημα και δείχνουν ότι είναι άλλη ομάδα από αυτήν του 2-14 πέρσι. Η άμυνα είναι πολύ καλή με ηγέτη τον Γουάτ, δίχως βέβαια να έχει αντιμετωπίσει κάποια εκρηκτική επίθεση.. Επιθετικά ο κουόρτερμπακ Φτζπάτρικ έχει τα όπλα για να συνεργαστεί και ως τώρα για καλό των Τέξανς, έχει μείνει μακριά από μεγάλα λάθη.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Oi Τέξανς ναι μεν έχουν 2 νίκες, αλλά τα αποτελέσματα αυτά ήταν επί προβληματικών αντιπάλων. Οι Τζάιαντς απογοητεύουν, όμως υπήρξαν κάποια σημάδια βελτίωσης την προηγούμενη Κυριακή. NO BET







Ιγκλς (2-0)   -   Ρέντσκινς (1-1)
Ντέρμπι της NFC Ανατολής. Το 2013 οι Ιγκλς επικράτησαν και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις. 24-16 στην Φιλαδέλφια. Μεγάλη επιστροφή του επί χρόνια αγαπημένου ρισίβερ των Ιγκλς Ντεσόν Τζάκσον που το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στους Ρέντσκινς.
Οι Ιγκλς εντυπωσιάζουν ως τώρα με κοινό χαρακτηριστικό των δύο αγώνων - νικών, ότι επέστρεψαν από μεγάλες διαφορές κατά τους στο ημίχρονο. Το -14 του ημιχρόνου, έγινε νίκη στην έδρα των Κολτς, με ένα δεύτερο ημίχρονο βγαλμένο από σεμινάριο επίθεσης. Σπουδαίος ο βετεράνος Σπρόουλς αποτελεί στο ξεκίνημα το κρυφό όπλο της ομάδας και προστίθεται στην ποιοτική φαρέτρα του εξαιρετικού προπονητή Κέλλυ.
Οι Ρέντσκινς εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία των Τζάγκουαρς και πέτυχαν ευρεία νίκη παίρνοντας ψυχολογία για τη συνέχεια. Πιο σημαντικό κι από τη νίκη το γεγονός ότι τραυματίστηκε στην αρχή του αγώνα ο κουόρτερμπακ Γκρίφιν και θα χάσει αρκετούς αγώνες. Με τον αναπληρωματικό Κάζινς εντωμεταξύ η ομάδα δείχνει να λειτουργεί καλύτερα και ίσως αυτός ο τραυματισμός αποδειχθεί ευλογία για την ομάδα, καθώς ο Γκρίφιν είναι σε κακή κατάσταση. Τραυματίστηκε και ο ρισίβερ Τζάκσον, όμως αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά αύριο.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ιγκλς έχουν δείξει καλύτερα δείγματα ως τώρα και εντός έδρας έχουν προβάδισμα για τη νίκη, όμως η παρουσία του Κάζινς αλλάζει τους συσχετισμούς. Οι Ιγκλς δίνουν γρήγορο ρυθμό στον αγώνα και το υψηλό σκορ είναι πιθανό. Ανασταλτικό για το ποντάρισμα στο over η καλή μέχρι στιγμής αμυντική λειτουργία των Ρέντσκινς. 






Κάρντιναλς (2-0)   -   49ερς (1-1)
Ντέρμπι της NFC Δύσης. Πέρσι οι 49ερς επικράτησαν και στους δύο αγώνες.
Πολύ ικανοποιητικό το ξεκίνημα των Κάρντιναλς με δύο νίκες. Στη Νέα Υόρκη επικράτησαν και δίχως τον βασικό κουόρτερμπακ Πάλμερ, πράγμα που δείχνει πόσο καλά δομημένη είναι η ομάδα. Η άμυνα είναι υψηλού επιπέδου και το απέδειξε ξανά. Ο Πάλμερ είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει με τις πιθανότητες να είναι κατά της συμμετοχής αύριο. Εκτός θα είναι ο #2 ράννινγκ μπακ Ντουάιερ.
ΟΙ 49ερς στα εγκαίνια του καινούριου τους γηπέδου την περασμένη Κυριακή.  «αυτοκτόνησαν» και έχασαν δικό τους αγώνα από τους Μπερς. Ο κουόρτερμπακ Κάπερνικ ήταν ο μοιραίος με 3 ιντερσέπτιονς και 1 φαμπλ που έδωσαν κατοχές στους Μπερς για να κάνουν το επί μέρους 21-0 στην 4η περίοδο και να πάρουν τη νίκη. Μονοδιάστατο το πάσσινγκ παιχνίδι, βασίστηκε υπερβολικά στον Κράμπτρι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εξαιρετικά αμφίρροπος ο αγώνας. ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες. Ελαφρύ προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, λόγω της απουσίας του Πάλμερ, αν και ο αντικαταστάτης Στάντον έδειξε ικανός. 





Ντόλφινς (1-1)   -   Τσιφς (0-2)
Ανώμαλη προσγείωση για τους Ντόλφινς η ήττα από τους Μπιλς, κι ενώ είχαν αποκτήσει ψυχολογία έπειτα από την μεγάλη νίκη επί των Πάτριοτς. Κομβικό σημείο ο τραυματισμός τους ράννινγκ μπακ Μορένο νωρίς στον αγώνα, ο οποίος είχε κάνει «όργια» στην πρεμιέρα. Θα μείνει εκτός 1 μήνα. Η επιθετική γραμμή εμφάνισε ξανά τις περσινές αδυναμίες της και ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ πιέστηκε αρκετά.
            Οι Τσιφς ήταν καλοί παρά την ήττα στο Ντένβερ. Στο β’ μέρος αντεπετέθηκαν, κόντραραν στα ίσια τους ισχυρότατους Μπρόνκος και λίγο έλειψε να πάνε τον αγώνα στην παράταση.  Ο σταρ της ομάδας Τσαρλς είναι εκτός με τραυματισμό, όμως ο αντικαταστάτης ράννινγκ μπακ Ντέιβις έδειξε εκρηκτικός την προηγούμενη Κυριακή και δεν φάνηκε το κενό. Προς έκπληξη των ιατρών, ο Τσαρλς προπονήθηκε μες στην βδομάδα και υπάρχουν πιθανότητες να αγωνιστεί αύριο. Περισσότερα περιμένουν στην ομάδα από τον κουόρτερμπακ Σμιθ που υπέγραψε και ανανεωμένο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο πριν την έναρξη της σεζόν.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Διπρόσωπες οι ομάδες, με έναν καλό και έναν κακό αγώνα ως τώρα. Δύσκολος αγώνας για οποιαδήποτε πρόβλεψη. ΠΑΣΟ.






Πάνθερς (2-0)   -   Στίλερς (1-1)
Εντυπωσιακοί οι Πάνθερς στο ξεκίνημα του 2014 με δύο εύκολες νίκες επί των Μπακανίρς και Λάιονς. Την προηγούμενη αγωνιστική έδειξαν και πάλι ότι διαθέτουν μία από τις καλύτερες άμυνες στο πρωτάθλημα περιορίζοντας σημαντικά τον σπουδαίο Κάλβιν Τζόνσον των Λάιονς. Ο κουόρτερμπακ Νιούτον επέστρεψε από τον τραυματισμό στον αστράγαλο και ήταν καλός στις πάσες του,  όμως λογικά έδειξε λίγος «σκουριασμένος» στα τρεξίματα του. Αποκάλυψη ο ρούκι ρισίβερ Μπέντζαμιν. Περίπτωση Πίτερσον και ο αμυντικός Χάρντι που κατηγορείται για βιαιοπραγία εντός οικογενείας και τιμωρείται από την ομάδα του με απουσία από τον αγώνα.
            Οι Στίλερς δεν πείθουν στις δύο πρώτες αγωνιστικές με πολύ χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα. Μπράουνς και Ρέηβενς έδειξαν να σκοράρουν εύκολα στην άμυνά τους, ειδικά η ράννινκ άμυνα ήταν ιδιαιτέρως προβληματική. Τα επιθετικά όπλα Μπράουν και Μπελ μπορούν να κάνουν την διαφορά, όμως ο κουόρτερμπακ Ρόθλισμεργκερ είναι το βαρόμετρο και, εκτός από το πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα της σεζόν, ως τώρα είναι κακός.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η εικόνα των ομάδων είναι διαφορετική στο ξεκίνημα του 2014. Οι Πάνθερς είναι σε πολύ καλό μομέντουμ και αναμένεται να εκμεταλλευτούν τις αμυντικές αδυναμίες των Στίλερς. Πιθανός άσος.



 

Τζετς (1-1)   -   Μπερς (1-1)
            Οι Τζετς το πάλεψαν μέχρι τέλους στην έδρα των Πάκερς, όμως υπέκυψαν στην ανωτερότητα του Ρότζερς. Στο α’ μέρος προηγήθηκαν ακόμη και με 21-3 δείχνοντας επιθετικές αρετές, όμως δεν άντεξαν αμυντικά στο β’.  Σημαντικά τα προβλήματα στην πίσω ζώνη άμυνας που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ποιοτικούς ρισίβερ. Αυτή τη βδομάδα θα έχει το πιο δύσκολο έργο σ αυτό τον τομέα με τους Μπερς να έρχονται στην πόλη. Θα πρέπει να ασκήσει μεγάλη πίεση η αμυντική γραμμή ώστε να μην βρει καθαρές πάσες ο αντίπαλος κουόρτερμπακ.
            Οι Μπερς υποδέχθηκαν με χαρά τα δώρα των 49ερς και πήραν σημαντική και συνάμα αναπάντεχη νίκη μέσα στο Σαν Φρανσίσκο. Ο κουόρτερμπακ Κάτλερ έκανε τα βασικά, απέφυγε τα ρίσκα και πάσαρε για 4 τάτσνταουν σε έναν αγώνα που αμφότεροι οι βασικοί ρισίβερ αγωνίστηκαν με προβλήματα τραυματισμών. Αυτή τη βδομάδα είναι πιο υγιείς και όταν είναι υγιείς αποτελούν το καλύτερο δίδυμο στο πρωτάθλήμα. Μέτριος ως τώρα ο περσινός mvp της ομάδας ράννινγκ μπακ Φορτέ. Η άμυνα εξακολουθεί να έχει προβλήματα παρά τη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική. Μεγαλώνουν αυτά με τον τραυματισμό του Τίλμαν, που ίσως χάσει όλη τη σεζόν.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε τιμές αουτσάιντερ είναι ελκυστικό το διπλό των Μπερς, καθώς τα match up στην πίσω ζώνη άμυνας των Τζετς είναι εφιάλτης για τον προπονητή των Νεοϋορκέζων. ΔΙΠΛΟ ΡΙΣΚΟΥ





 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

4αδα 1ης γραμμής

Σίχοκς (-4,5)         -        Μπρόνκος                      (1)
Λάιονς                  -        Πάκερς                           (OVER 51,5)
Ραμς                     -        Κάουμποϊς                     (2)
Μπένγκαλς           -        Τάιτανς                           (UNDER 43,5)


β΄ διαλογής

Πάνθερς                     -           Στίλερς                                    (1)
Πάτριοτς  (-13,5)        -           Ρέιντερς                                  (1)


Ρίσκο:

Τζετς                           -           Μπερς                                                (2)


Καλή επιτυχία ότι κι αν επιλέξετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου