Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Προαναγγελία και προγνωστικά 2ης αγωνιστικής.



Η 2η αγωνιστική συνεχίζεται έπειτα από τη νίκη των Ρέηβενς την Πέμπτη και υπάρχουν πολλά ανοιχτά ερωτήματα που δημιουργήθηκαν την 1η εβδομάδα. Ποιες ομάδες είναι πραγματικά ενισχυμένες, ποιες νίκες ήταν τυχαίες, τα φαβορί που ηττήθηκαν στην πρεμιέρα θα αντιδράσουν; Διαβάστε παρακάτω την προαναγγελία των 15 αγώνων του προγράμματος και τα προγνωστικά για κάθε αγώνα: 




Ρέντσκινς (0-1)      -     Τζάγκουαρς (0-1)
Οι Ρέντσκινς ξεκίνησαν πολύ άσχημα τη σεζόν με μία αποκαρδιωτική εμφάνιση στο Χιούστον. Η επίθεση υπέφερε, απόδειξη οι μόλις 6 πόντοι που σκόραραν. Ο κουόρτερμπακ Γκρίφιν είναι σε κακή κατάσταση και σαν άγκυρα τραβάει την ομάδα στο βυθό. Κι άλλο πισωγύρισμα για την επίθεση ο τραυματισμός του βασικού τάητ εντ Ριντ. Άφαντος στην πρεμιέρα η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού ρισίβερ Τζάκσον. Μεγάλη πίεση για τη νίκη στην πρωτεύουσα, στο στόχαστρο της κριτικής ο Γκρίφιν.
            Οι Τζάγκουαρς στην πρεμιέρα ξεκίνησαν εντυπωσιακά και έδειχναν ότι θα κάνουν τη μεγάλη έκπληξη στην Φιλαδέλφια. Το 17-0 υπέρ τους στο ημίχρονο, έγινε 17-34 στην επανάληψη και όλες οι αδυναμίες σε άμυνα και επίθεση φανερώθηκαν. Μεγάλος πρωταγωνιστής στην πρεμιέρα ο ρούκι ρισίβερ Χερνς με δύο τάτσνταουν. Η ομάδα είναι σε φάση ανοικοδόμησης και η ομάδα φανερά αγωνίζεται δίχως πίεση, με τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της περίπτωσης. Απογοήτευση στο ντεμπούτο του ο βασικός ράννινγκ μπακ Γκέρχαρτ.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ρέντσκινς δεν είναι σε καλή κατάσταση και αν δεν αντιμετώπιζαν μία από τις πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος, θα ήταν επιλογή το ποντάρισμα στον αντίπαλό τους. ΝΟ ΒΕΤ.           

           



Μπένγκαλς (1-0)     -     Φάλκονς (1-0)
            Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τους Μπένγκαλς στην πρεμιέρα. Πέρασαν από την έδρα των Ρέηβενς και πήραν προβάδισμα στην ντιβίζιον. Η ομάδα σκόραρε μόνο με φιλντ γκολ(5) στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε πίσω στο σκορ στην 4η περίοδο. Το απίθανο τατσνταουν του Γκριν έδωσε εντέλει τη νίκη, δίχως όμως η συνολική εμφάνιση να θέλγει. Εντός έδρας πέρσι είχαν 8/8 νίκες, πολλές εκ των οποίων με μεγάλο σκορ από τους γηπεδούχους.  
            Οι Φάλκονς στον συναρπαστικότερο αγώνα της πρεμιέρας πήραν τη νίκη επί των μεγάλων αντιπάλων Σέιντς με φιλντ γκολ της τελευταίας στιγμής. Η επίθεση ήταν εκπληκτική με τον κουόρτερμπακ Ράιαν να σπάει τα κοντέρ με μία από της καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του! Πολυφωνία στους ρισίβερ που ήταν αναμενόμενο, όμως πολυφωνία και στους ράννινγκ μπακ που πέρσι ήταν μεγάλη τρύπα στην ομάδα. Αμυντικά υπήρχαν προβλήματα, όμως απέναντι σε μία πολύ καλή επίθεση. Στοίχημα το κατά πόσο θα αντέξει η ταλαιπωρημένη επιθετική γραμμή της ομάδας (θα απουσιάσει ο ρούκι #6 Μάθιουζ) απέναντι στην πίεση της άμυνας των Μπένγκαλς.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Φάλκονς εντυπωσίασαν στην πρεμιέρα και φανέρωσαν σημάδια της σεζόν 2012 (13-3 ρεκόρ), όμως το δείγμα είναι πολύ μικρό. Η έδρα των Μπένγκαλς είναι πολύ δυνατή και σίγουρα οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα, όμως στοιχηματικά η επιλογή του άσου δεν είναι ελκυστική. ΠΑΣΟ




Μπράουνς (0-1)     -     Σέιντς (0-1)
            Οι Μπράουνς έφυγαν από το Πίτσμπεργκ με μία γλυκόπικρη γεύση καθώς ναι μεν ηττήθηκαν από τους Στίλερς, όμως στο β’ μέρος της αναμέτρησης αγωνίστηκαν με πάθος, η επίθεση έδειξε να ρολάρει και επέστρεψαν από το -24 για την προσωρινή ισοφάριση. Θετική η εμφάνιση του κουόρτερμπακ Χόγιερ που ήταν άψογος στην επανάληψη, αποτελεσματικό το ράννινγκ παιχνίδι και δίχως τον Τέητ, όλα αυτά όμως απέναντι σε μία νωθρή άμυνα, όπως αποδείχθηκε ξανά και την Πέμπτη. Ο #1 ράννινγκ μπακ της ομάδας Τέητ τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός 2-4 εβδομάδες, όμως ο ρούκι Γουέστ έδειξε έτοιμος να τον αντικαταστήσει. Προβληματισμός στην ομάδα για την υγεία του βασικού τάητ εντ Κάμερον που έχασε προπονήσεις μέσα στη βδομάδα και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για την Κυριακή.  Ο Κάμερον αποτελεί την πιο ποιοτική επιλογή στο πάσσινγκ παιχνίδι της ομάδας και δίχως αυτόν η ομάδα χάνει πολλά.
            Οι Σέιντς υπέστησαν πικρή ήττα στην Ατλάντα από τους ανταγωνιστές Φάλκονς, σε έναν αγώνα που σε πολλά σημεία έδειξαν ότι είχαν το πάνω χέρι. Προηγήθηκαν με 3 πόντους 1:20 πριν το τέλος, όμως ηττήθηκαν στην παράταση. Η άμυνα πρόδωσε την προσπάθεια της επίθεσης, όντας ανήμπορη να σταματήσει τον Ράιαν. Ο κουόρτερμπακ Μπριζ δεν έκανε σπουδαίο ματς για τα στάνταρ του, αλλά το ράννινγκ παιχνίδι με αιχμή τον Ίνγκραμ ήταν αποτελεσματικότατο. Αποκάλυψη ο ρούκι ρισίβερ Κουκς που αποτελεί ήδη μεγάλο κομμάτι της πάσσινγκ επίθεσης. Με την πλάτη στον τοίχο ήδη οι Σέιντς, οφείλουν να νικήσουν στο Κλίβελαντ αν δεν θέλουν να κυνηγούν από νωρίς στη σεζόν. Πέρσι είχαν ρεκόρ 3-5 εκτός έδρας, εμφανώς πιο αδύναμοι απ’ ότι στη Νέα Ορλεάνη που είχαν 8-0.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Σέιντς είναι ένα επίπεδο καλύτεροι από τους Μπράουνς και λογικά θα κερδίσουν την αναμέτρηση, όμως το διπλό στην απόδοση που προσφέρεται δεν αποτελεί ευκαιρία.




Βάικινγκς (1-0)    -     Πάτριοτς (0-1)
            Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τη νέα ομάδα του Ζίμμερ, πέρασε πολύ εύκολα από το Σεντ Λούις με σκορ 6-34! Βέβαια οι Ραμς ξεκίνησαν με το #2 και έπαιξαν για το περισσότερο του αγώνα με το #3 των κουόρτερμπακ τους, με την επίθεση τους εμφανώς δίχως προσανατολισμό. Το τεστ λοιπόν ήταν χαμηλής στάθμης για τους Βάικινγκς, ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά παρόλα αυτά. Το ράννινγκ παιχνίδι πάντα αξιόπιστο με τον Πίτερσον παρόν, ενώ και ο κουόρτερμπακ Κάσελ ήταν ιδιαιτέρως θετικός. Ο ανερχόμενος σταρ στη Μινεσότα και γενικά στο NFL είναι ο Κορντάρελ Πάτερσον με ταχύτητα και ευελιξία που λίγοι διαθέτουν. Απέδειξε το ταλέντο του και στην πρεμιέρα και πολλές άμυνες προβλέπεται να τον νιώσουν το 2014.
            Οι Πάτριοτς ηττήθηκαν για πρώτη φορά σε πρεμιέρα από το 2003, θύτες οι Ντόλφινς με σκορ 33-20! Το πρώτο ημίχρονο στο Μαϊάμι δεν έδειχνε κάτι τέτοιο καθώς οι Πάτριοτς βρίσκονταν μπροστά 10-20 και όλα έδειχνα πρίμα. Το δεύτερο μέρος όμως ήταν τραγικό για την ομάδα του Μπέλιτσικ και η εμφάνιση σπάνια κακή για αυτό το σύλλογο. Αν κάποια ομάδα στη λίγκα  ξέρει να επιστρέφει από ήττες πειστικά αυτή είναι οι Πάτριοτς. Ο Μπρέιντι πολύ δύσκολα θα επαναλάβει την αποτρόπαια εμφάνιση της περασμένης Κυριακής, όμως θα χρειαστούν αρκετά για τη νίκη απέναντι σε μία ομάδα σε καλό μομέντουμ. Δεν δείχνει εντελώς καλά ο τάητ εντ Γκρονκόσκι και το ράννινγκ παιχνίδι δεν έχει ακόμα ξεκάθαρους ρόλους.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Πάτριοτς πάντα επιστρέφουν δριμύτεροι μετά από ήττες. Το ταλέντο και η εξαιρετική τεχνική καθοδήγηση της ομάδας δεν εξαφανίστηκαν ξαφνικά από την ομάδα. Οι Βάικινγκς είναι ανεβασμένοι και επικίνδυνοι, όμως δύσκολα αυτοί οι φιλοξενούμενοι θα ξεκινήσουν 0-2 τη σεζόν. ΔΙΠΛΟ

 



Τάιτανς (1-0)     -     Κάουμποϊς (0-1)
            Οι Τάιτανς στην πρεμιέρα κατέκτησαν πειστική νίκη μέσα στο Κάνσας επί των Τσιφς. Ο κουόρτερμπακ Λόκερ έδειξε αναγεννημένος με το νέο προπονητή Γουίζενχαντ που έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι βελτιώνει τους κουόρτερμπακ με τους οποίους συνεργάζεται. Οι επιλογές στο πάσσινγκ παιχνίδι είναι αρκετές και ποιοτικές, ενώ και η άμυνα έσβησε τα αντίπαλα ατού, περιορίζοντας χαρακτηριστικά τον Τσαρλς, έναν από τους καλύτερους παίχτες του πρωταθλήματος πέρσι, σε μόλις 35 γιάρδες! Πλήγμα στην άμυνα ο τραυματισμός του Μπράουν (ίσως χάσει όλη τη σεζόν).
            Οι Κάουμποϊς έχασαν τον αγώνα με τους 49ερς από την 1η περίοδο κιόλας, όταν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-21! Φεστιβάλ λαθών από τους Κάουμποϊς και καλεσμένοι οι φιλοξενούμενοι από το Σαν Φρανσίσκο. 3 ιντερσέπτιονς ο Ρόμο και 1 φαμπλ ο ΜάρεΪ, όλα αυτά τα λάθη οδήγησαν σε πόντους για τον αντίπαλο. Στο β’ μέρος οι Κάουμποϊς έδειξαν πολλά θετικά σημάδια  σε άμυνα και επίθεση, όμως όλα έγιναν αφού η υπόθεση νίκη είχε χαθεί. Ο ράννινγκ μπακ Μάρεϊ ήταν αφηνιασμένος μετά το λάθος του και με την εμφάνιση του υποχρεώνει τον προπονητή του να τον «ταΐσει» περισσότερο. Η άμυνα που θεωρείται ως η χειρότερη στο πρωτάθλημα, ήταν σχετικά αξιοπρεπής και οι 28 πόντοι παθητικό, προήλθαν από τα λάθη της επίθεσης. 
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αντίθετα συναισθήματα για τις ομάδες στην πρεμιέρα, διαφορετική ψυχολογική προετοιμασία για τον αγώνα. Την περασμένη Κυριακή, από αυτή τη στήλη το διπλό των Τάιτανς ήταν η επιλογή-έκπληξη. Αγωνιστικά ο άσος θα ήταν η σοφή επιλογή εδώ, όμως οι Κάουμποϊς φανέρωσαν στοιχεία που αν τα αναδείξουν και αποφύγουν τα τραγικά λάθη, μπορούν να κάνουν την έκπληξη. 





Τζάιαντς (0-1)     -     Κάρντιναλς (1-0)
            Οι Τζάιαντς έχασαν με κατεβασμένα χέρια στο Ντιτρόιτ, εμφανίζοντας τις αδυναμίες της περσινής σεζόν. Ασταθής επιθετική γραμμή, πολύ κακός ο Μάννινγκ με λάθος επιλογές στις πάσες του και αδικαιολόγητα λάθη και η άμυνα γεμάτη τρύπες. Το περσινό ξεκίνημα των Νεοϋορκέζων ήταν 0-6 και φέτος δεν μοιάζει κάτι να έχει αλλάξει δραστικά. Ακόμα και η θεωρητικά ενισχυμένη πίσω ζώνη άμυνας με καλούς νέους παίχτες είχε τρομερά προβλήματα απέναντι στην εκρηκτική βέβαια επίθεση των Λάιονς.
            Οι Κάρντιναλς επικράτησαν στην πραγματική μάχη με τους Τσάρτζερς, επιστρέφοντας από το -11 της 3ης περιόδου. Ο βετεράνος κουόρτερμπακ Πάλμερ ήταν καλός και οι επιλογές στο πάσσινγκ παιχνίδι άφθονες! Αγωνίστηκε ελάχιστα ο #1 ράννινγκ μπακ της ομάδας Έλλινγκτον την προηγούμενη αγωνιστική και δεν έχει επανέλθει πλήρως καθώς έχασε προπονήσεις και αυτή τη βδομάδα. Αμυντικά η ομάδα είναι σταθερή, όμως έχασε έναν ακόμα βετεράνο από τις τάξεις της, καθώς ο Άμπραχαμ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση πριν από λίγες μέρες. 
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Κάρντιναλς είναι φανερά καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή από τους Τζάιαντς που έχουν πολλά θέματα να λύσουν και το ΔΙΠΛΟ είναι επιλογή, έστω και αν οι φιλοξενούμενοι δεν μας έχουν συνηθίσει να «καθαρίζουν» εύκολα τέτοια ματς. 





Πάνθερς (1-0)     -     Λάιονς (1-0)
            Το διπλό των Πάνθερς εντός ντιβίζιον επί των Μπακανίρς είχε μεγάλη αξία και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αυτή αν υπολογιστεί ότι η ομάδα από την Καρολάινα αγωνίστηκε δίχως τον βασικό της κουόρτερμπακ Νιούτον. Ο αντικαταστατής Άντερσον ήταν καλός αποφεύγοντας τα λάθη και κάλυψε το κενό επάξια. Η άμυνα ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά, όπως έκανε και όλο το 2013 για την πορεία των Πάνθερς προς τα play-offs. Ο πήχης όμως για την σπουδαία άμυνα ανεβαίνει σημαντικά απέναντι στην εκρηκτική επίθεση των Λάιονς αυτή την Κυριακή. Ο Νιούτον αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά την Κυριακή, έστω και αν δεν είναι 100% έτοιμος ακόμα έπειτα από την εγχείρηση στον αστράγαλο. Εντυπωσιακός ο ρούκι ρισίβερ Μπέντζαμιν στο επαγγελματικό του ντεμπούτο, είχε μεγάλο μερίδιο στην επίθεση της ομάδας και σκόραρε με μία πολύ δύσκολη υποδοχή. 
            Οι Λάιονς ήταν εντυπωσιακοί στην πρεμιέρα με τη νίκη 35-14 επί των Τζάιαντς. Ο σπουδαίος Κάλβιν Τζόνσον απέδειξε για ακόμη έναν αγώνα γιατί θεωρείται ως ο καλύτερος ρισίβερ στο πρωτάθλημα σκοράροντας δις στην πρώτη κιόλας περίοδο! Φέτος φαίνεται να έχει και άξιους συμπαραστάτες στην επίθεση με την προσθήκη του Τέητ από τους Σίχοκς, που ήταν παραγωγικός στο ντεμπούτο του. Πολύ καλό πρόσωπο γενικά για τους Λάιονς στον πρώτο αγώνα του νέου προπονητή Κάλντγουελ, όμως ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα την 2η αγωνιστική.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αγώνας από τον οποίον θα βγουν πολλά συμπεράσματα για τη δυναμική των ομάδων φέτος, πολύ δύσκολος για πρόβλεψη. Ξεκάθαρο NO BET.





Μπιλς (1-0)     -     Ντόλφινς (1-0)
            Ντέρμπι της AFC Ανατολής. Πέρσι οι Μπιλς επικράτησαν μέσα – έξω, στον εντός έδρας αγώνα με το εντυπωσιακό 19-0!    
Οι Μπιλς κατέκτησαν μεγάλη νίκη στην παράταση μέσα στο Σικάγο επί των φιλόδοξων Μπερς. Το ράννινγκ παιχνίδι είχε και πάλι την τιμητική του με τον «αειθαλή» Φρεντ Τζάκσον να κάνει την κούρσα του αγώνα στην παράταση που έκρινε και τον αγώνα. Ο κουόρτερμπακ Μάνιουελ δεν έθελξε και πάλι, όμως δεν ήταν και αρνητικός. Η άμυνα ήταν και πάλι σταθερή με πίεση αλλά και καλή κάλυψη, περιόρισε την πληθωρική επίθεση των γηπεδούχων και η ομάδα τράφηκε από τα λάθη των αντιπάλων. Έχουν πια μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 2-0 και να μπουν δυναμικά στη σεζόν και να διεκδικήσουν να σπάσουν την 15ετή ανομβρία δίχως play-offs. Ενθουσιασμός στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας καθώς ο νέος ιδιοκτήτης Πέγκιουλα δεσμεύτηκε ότι θα κρατήσει τον σύλλογο στην πόλη.
Οι Ντόλφινς έκαναν σπουδαία εμφάνιση απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο που λέγεται Πάτριοτς και πήραν μεγάλη νίκη που δίνει αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Το ράννινγκ παιχνίδι έκανε θραύση την προηγούμενη Κυριακή με τον Μορένο να είναι ασταμάτητος και το Μίλερ να βοηθά ποικιλοτρόπως. Ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ ήταν μέτριος, αλλά βρήκε σε 2-3 φάσεις άψογα τον ρισίβερ Γουάλας που έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση. Η άμυνα άσκησε ισχυρή πίεση, πράγμα που το κάνει σταθερά καλά με τους Γουέικ και Βέρνον.  Εκτός για την Κυριακή ο καλός αμυντικός Έλερμπι και αμφίβολος ο βασικός τάητ εντ Κλέι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από μεγάλες νίκες και ο νικητής αυτής της Κυριακής θα μπει οδηγός στην ντιβίζιον. Οι Μπιλς δείχνουν ότι ματσάρουν καλά με τους Ντόλφινς και έχουν ισχνό προβάδισμα. Πιθανό το χαμηλό σκορ, χαμηλός ρυθμός και πολύ ράννινγκ παιχνίδι. Πολύ ειδικό bet με αρκετές πιθανότητες εμφάνισης είναι τα πολλά σακς στον αγώνα με τις δύο άμυνες να διαθέτουν τους κατάλληλους παίχτες και τις επιθετικές γραμμές να είναι προβληματικές.





Τσάρτζερς (0-1)     -     Σίχοκς (1-0)
            Οι Τσάρτζερς έπεσαν μαχόμενοι στην έδρα των Κάρντιναλς, ενώ απώλεσαν σημαντικό προβάδισμα στην 4η περίοδο. Ο κουόρτερμπακ Ρίβερς είχε πολύ μέτρια μέρα απέναντι σε μία καλή άμυνα και τώρα θα αντιμετωπίσει την καλύτερη. Πολυφωνία στους ράννινγκ μπακ, θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς απέναντι στους πρωταθλητές. Η άμυνα έδειξε πολύ καλά δείγματα στην πρεμιέρα. Σίγησε ο #1 ρισίβερ της ομάδας Άλλεν, πήρε τις προσπάθειες ο «παλιός» Φλόυντ που είναι σταθερά πολύτιμος για την ομάδα. Στην preseason οι Τσάρτζερς επισκέφθηκαν το Σιάτλ και ηττήθηκαν 41-14.
            Οι πρωταθλητές Σίχοκς μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα στη νέα σεζόν και ποδοπάτησαν τους Πάκερς στην πρεμιέρα. Τρομακτικό για όλους τους άλλους στη λίγκα το ότι οι τροπαιούχοι δείχνουν πιο δυνατοί από πέρσι. Η διαφορά γίνεται στην επίθεση με την προσθήκη του «υπερηχητικού» Χάρβιν, που στην πρεμιέρα χρησιμοποιήθηκε με πολλούς τρόπους και έκανε την αντίπαλη άμυνα να σαστίσει. Ο ράννινγκ μπακ Λυντς είναι η σταθερά αυτής της ομάδας και αυτό δεν άλλαξε και στο ξεκίνημα του 2014. Η άμυνα σταθερά καλή, πίεσε, δημιούργησε τα λάθη και περιόρισε τον σπουδαίο Ρότζερς. Τρόμο στους αντίπαλους κουόρτερμπακ έχει προκαλέσει με την απόδοση του πέρσι ο κόρνερμπακ Σέρμαν που στην πρεμιέρα οι Πάκερς δεν επιχείρησαν ούτε μία πάσα στην μεριά του (το 1/3 του γηπέδου που κάλυπτε η άμυνα)!
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Σίχοκς είναι το φαβορί και θα είναι φαβορί λογικά σε όλα τους τα ματς στην κανονική περίοδο, όμως οι Τσάρτζερς είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα και το απέδειξαν πέρσι με τα διπλά σε Ντένβερ, Σινσινάτι και Κάνσας. Δεν έχει αξία το διπλό, αλλά ούτε εύκολα κοντράρονται οι πρωταθλητές. ΠΑΣΟ





Μπακανίρς (0-1)     -     Ραμς (0-1)
            Δεύτερο σερί εντός έδρας ματς για τους Μπακανίρς με πολλές ομοιότητες με το πρώτο. Στην πρεμιέρα ηττήθηκαν από τους Πάνθερς ασφυκτιώντας από την πιεστική άμυνα τους. Οι ομοιότητες των αγώνων έγκεινται στο ότι αμφότεροι οι αντίπαλοι των γηπεδούχων θα έχουν αγωνιστεί στην Τάμπα με αναπληρωματικό κουόρτερμπακ, ότι διαθέτουν ίσως τις καλύτερες άμυνες για πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ με τους 7 μπροστινούς. και ότι η κατάσταση στους ρισίβερ τους είναι προβληματική. Οι Μπακανίρς αντιμετώπισαν προβλήματα στην επιθετική τους γραμμή, ήταν ανήμποροι να πάρουν γιάρδες στο γήπεδο για 3 περιόδους και ο κουόρτερμπακ ΜακΚάουν ήταν κάτω του μετρίου στο ντεμπούτο του. Στα θετικά η καλή άμυνα, που όμως δέχθηκε πλήγμα με τον τραυματισμό του βασικού Κλέιμπορν που χάνει όλη τη σεζόν.
            Η πρεμιέρα για τους Ραμς ήταν εφιαλτική (στην ήττα με 6-34 εντός έδρας από τους Βάικινγκς) με την ομάδα να βγάζει όλες τις αδυναμίες της στο γήπεδο και να κρύβει τα ταλέντα της. Οι ομοιότητες που εμφανίζουν οι Ραμς με τους Πάνθερς δεν είναι παρακαταθήκη για επικείμενη νίκη στην Τάμπα. Η κατάσταση στον κουόρτερμπακ των Ραμς είναι απογοητευτική καθώς πολύ πιθανώς θα ξεκινήσει τον αγώνα ο #3 άγνωστος Ντέιβις που ήταν κακός στην πρεμιέρα. Οι ρισίβερ είναι εξαφανισμένοι, δίχως ξεκάθαρους ρόλους και ο επιθετικός συντονιστής δεν έχει λύσεις. Στα θετικά, η άμυνα είναι δυναμική και αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στους Μπακανίρς.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβληματικές επιθέσεις, ισχυρές άμυνες, ο αγώνας δεν προβλέπεται να είναι θεαματικός και το σκορ πιθανώς θα κρατηθεί πολύ χαμηλά. Προβάδισμα για τους γηπεδούχους, όμως η απόδοση του άσου δεν συγκινεί. Η άμυνα των Ραμς ματσάρει πολύ καλά στους Μπακανίρς και δεν αναμένεται τόσο εύκολη βραδιά για τους γηπεδούχους.






Ρέιντερς (0-1)     -     Τέξανς (1-0)
            Οι Ρέιντερς έχασαν εύκολα στη Νέα Υόρκη από τους Τζετς με τον ρούκι Καρ στη θέση του κουόρτερμπακ. Ο νεαρός δεν ήταν αρνητικός και κατάφερε να πασάρει και για δύο τάτσνταουν. Επιθετικά η ομάδα ήταν ανίκανη να τρέξει με την μπάλα, ελαφρυντικό όμως το ότι αντιμετώπιζε ίσως την καλύτερη ράννινγκ άμυνα. Ο νεοφερμένος έμπειρος ρισίβερ Τζέιμς Τζόουνς φώναξε παρών με ένα εντυπωσιακό τάτσνταουν και θα πρέπει να αποτελέσει στήριγμα στην εξέλιξη του ρούκι κουόρτερμπακ της ομάδας. Πολλοί βετεράνοι ξεκίνησαν στην ομάδα με όλα τα αρνητικά και τα θετικά της κατάστασης. Λίγη η ποιότητα, λίγες οι απαιτήσεις από την ομάδα το 2014. Για την Κυριακή πιθανό να λείψει ο #1 ράννινγκ μπακ Τζόουνς-Ντρου.
            Οι Τέξανς ξεκίνησαν με το δεξί της σεζόν επικρατώντας σχετικά άνετα των προβληματικών Ρέντσκινς εντός έδρας. Η άμυνα έστω και χωρίς τον (#1 του ντραφτ) Κλάουνι (εκτός 4-6 βδομάδες λόγω τραυματισμού) ήταν ασφυκτική και περιόρισε τους αντιπάλους σε μόλις 6 πόντους! Ο Γουάτ είναι ένας σπάνιος παίχτης που θα γράψει ιστορία στο NFL, ήταν μια άμυνα μόνος του την προηγούμενη Κυριακή! Επιθετικά ο κουόρτερμπακ Φιτζπάτρικ απέφυγε τα λάθη, ενώ ο ράννινγκ μπακ Φόστερ ήταν θετικότατος προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό και χειρουργείο. Αν ο απόφοιτος του Χάρβαρντ «Φιτζμάτζικ» σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, το ταλέντο γύρω του φτάνει ώστε ο σύλλογος να επιστρέψει στα play-offs.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ρέιντερς ίσως είναι η χειρότερη ομάδα στη λίγκα και οι φιλοδοξίες της είναι λίγες όπως πέρσι, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα τερματίσουν με 0-16. Οι Τέξανς ξεκίνησαν δυνατά και έχουν τα φόντα να είναι ανταγωνιστικοί, όμως πέρσι ήταν η χειρότερη ομάδα στη λίγκα και για να προτιμηθούν στοιχηματικά σε εκτός έδρας αγώνα θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο δείγμα.  ΠΑΣΟ





Μπρόνκος (1-0)     -     Τσιφς (0-1)
            Ντέρμπι της AFC Δύσης. Το 2013 οι Μπρόνκος επικράτησαν εντός-εκτός με τον αντίστοιχο αγώνα να λήγει 27-17, που ήταν η πρώτη ήττα της σεζόν για τους Τσιφς τότε έπειτα από το 9-0 ξεκίνημα. 
Οι Μπρόνκος είχαν δύο πρόσωπα στη νίκη της πρεμιέρας. Στο πρώτο μέρος ήταν εκπληκτικοί με τη γνωστή ασταμάτητη επίθεση του θρύλου Μάννινγκ και τα πολλά επιθετικά όπλα, απόρροια αυτών το 24-0 προβάδισμα επί των Κολτς. Στο β’ μέρος όμως η επίθεση σίγησε, η άμυνα έδινε ευκαιρίες στον αντίπαλο και ο αγώνας κόντεψε να γίνει ντέρμπι στο τέλος. Εκπληκτικός ο τάητ εντ Τζούλιους Τόμας με 3 τάτσνταουν, δεν φάνηκε η απουσία του ρισίβερ Γουέλκερ που είναι τιμωρημένος και θα απουσιάσει σε ακόμα 3 παιχνίδια. Ακόμα περιμένουν στο σύλλογο από το ράννινγκ μπακ Μπολ να κάνει το βήμα παραπάνω. Στην πρεμιέρα και πριν χαλαρώσει η ομάδα, είχαν συνεισφορά στον αγώνα οι σημαντικές μεταγραφές του καλοκαιριού στην άμυνα.
Οι Τσιφς ξεκίνησαν πολύ άσχημα το 2014 με την εντός έδρας ήττα από τους Τάιτανς. Η ήττα ήρθε πολύ εύκολα με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να κοντράρουν σε κανένα σημείο του αγώνα τον αντίπαλο. Ανύπαρκτος ο περσινός Mvp της ομάδας Τσαρλς, που δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά, κάτω του μετρίου ο κουόρτερμπακ Σμιθ πίσω από μία ασταθή επιθετική γραμμή και η άμυνα δεν θύμιζε σε τίποτα την άμυνα του ξεκινήματος της περσινής σεζόν. Στα προβλήματα της άμυνας προστίθεται ο τραυματισμός του βασικού Τζόνσον στον αγώνα της Κυριακής (χάνει μάλλον όλη τη σεζόν). Νέα προβλήματα μέσα στη βδομάδα οι σοβαροί τραυματισμοί των Ντε Βίτο (αμυντικός) και Άλλεν (επιθ. γραμμή). Επειγόντως έγινε μεταγραφή για κλείσουν κάποιες τρύπες, ήρθε ο βετεράνος Βίκερσον που πέρσι αγωνιζόταν με τους Μπρόνκος.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Μπρόνκος είναι το μεγάλο φαβορί της AFC και η επίθεσή τους βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Οι Τσιφς αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν και η αποστολή στο Ντένβερ είναι Γολγοθάς. Θα είναι τεράστια έκπληξη μία ήττα των Μπρόνκος. Πιθανή μία μεγάλη νίκη των γηπεδούχων, αποθαρρυντικές για στοίχημα οι τιμές στο spread. Το -9,5 Μπρόνκος είναι μία τραβηγμένη επιλογή. 





Πάκερς (0-1)     -     Τζετς (1-0)
          Οι Πάκερς στην πρεμιέρα είχαν το πιο δύσκολο τεστ όλων. Ταξίδεψαν στην έδρα των πρωταθλητών Σίχοκς και κατατροπώθηκαν από μία φανερά ανώτερη ομάδα. Ο κουόρτερμπακ Ρότζερς ήταν μέτριος σε σχέση πάντα με τι αντίπαλους είχε απέναντι του, αλγεινή εντύπωση προξένησε το ότι φοβήθηκε να πασάρει έστω και μία φορά στην αριστερή πλευρά της αντίπαλης άμυνας, όπου κινούνταν ο Σέρμαν. Ακόμη παρουσιάστηκε αμυντική αδυναμία απέναντι στο αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι. Όλα αυτά όμως αποτελούν πολύ σκληρή κριτική για την ομάδα των Πάκερς καθώς ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα έπιασε ταβάνι! Η ομάδα του Ουισκόνσιν διαθέτει μεγάλη ποιότητα στην επίθεση με το δίδυμο Ρότζερς – Λέισι ως κουόρτερμπακ – ράννινγκ μπακ να είναι ίσως η καλύτερη περίπτωση στο πρωτάθλημα. Τραυματίστηκε ο βασικός Μπουλάγκα στην επιθετική γραμμή, όμως πιθανώς θα επιστρέψει σύντομα. Ενόψει του επόμενου αγώνα υπάρχει ένα εκπληκτικό στατιστικό το οποίο αναφέρει ότι ο Ρότζερς από τους 95 του αγώνες στο NFL έχει πασάρει για τάτσνταουν στους 94. Το μοναδικό παιχνίδι που δεν τα κατάφερε ήταν απέναντι στους Τζετς το 2010!
            Οι Τζετς ξεκίνησαν με νίκη, ίσως στο πιο εύκολο παιχνίδι της σεζόν στο πρόγραμμά τους. Αν και βρέθηκαν πίσω νωρίς, υπέταξαν άνετα τους Ρέιντερς βασιζόμενοι και πάλι στην δυναμική μπροστινή τους άμυνα. Ο κουόρτερμπακ Τζίνο Σμιθ έκανε και πάλι τα γνωστά του λάθη, τα οποία δεν στοίχισαν εξαιτίας του αδύναμου αντιπάλου. Χρησιμοποιήθηκε και ο #2 Βικ σε κάποια ευφάνταστα plays της ομάδας, δίχως αποτέλεσμα όμως. Στο highlight του αγώνα ο ράννινγκ μπακ Άιβορι έκανε κούρσα τάτσνταουν 70 γιαρδών που καθάρισε και τη νίκη. Πολύ δύσκολο το τεστ στην έδρα των Πάκερς, θα δοκιμαστεί η προβληματική πίσω ζώνη άμυνας, αν ο Μίλινερ (είναι αμφίβολος) απουσιάσει τα προβλήματα θα μεγαλώσουν. Για να κρατηθούν ανταγωνιστικοί οφείλουν να βασιστούν στο ράννινγκ παιχνίδι τους και ρίξουν το ρυθμό του αγώνα.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πρόκειται για αγώνα με ξεκάθαρο σημείο, όμως η απόδοση δεν είναι κάτι σπουδαίο. Οι Πάκερς έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τη νίκη. ΑΣΟΣ ΜΕ -6,5 spread. Δύσκολα οι Τζετς θα κρατηθούν κοντά στο σκορ.
           




49ερς (1-0)     -     Μπερς (0-1)
            Οι 49ερς έσβησαν όλη την κακή εικόνα που είχαν δημιουργήσει στην preseason με την εύκολη νίκη επί των Κάουμποϊς στην πρεμιέρα. Ο αγώνας κρίθηκε πολύ νωρίς, καθώς η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα λάθη των γηπεδούχων και πήγε στην ανάπαυλα 28-3 μπροστά. Στο β’ μέρος μπήκε μάλλον ο αυτόματος πιλότος και οι αντίπαλοι μείωσαν ανούσια. Πολύ καλός ο κουόρτερμπακ Κάπερνικ διάβαζε την αδύναμη βέβαια άμυνα των Κάουμποϊς, είχε πολύ καλές επιλογές. Άκρως ενθαρρυντικό το ντεμπούτο στο NFL του ράννινγκ μπακ Χάιντ. Επέδειξε τρομερή εκρηκτικότητα και στις λίγες επαφές του κατάφερε να λάμψει, σκοράροντας κιόλας. Λογικά όσο περνούν οι εβδομάδες θα παίρνει ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής αντικαθιστώντας σταδιακά τον βετεράνο Γκορ. Ανέτοιμος ήταν την προηγούμενη βδομάδα ο #1 ρισίβερ Κράμπτρι έπαιξε λίγο, λογικά θα είναι έτοιμος απέναντι στους Μπερς. Οι 49ερς έχουν το πλεονέκτημα στην έναρξη της σεζόν να αντιμετωπίζουν ίσως τις 2 χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος.
            Οι Μπερς έδειξαν «λίγοι» και πάλι στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν. Ηττήθηκαν εντός έδρας από τους μέτριους Μπιλς και εμφάνισαν τα γνωστά προβλήματα που είχαν και το 2013. Η άμυνα είναι σε πολύ κακή κατάσταση και η ράννινγκ άμυνα είναι ίσως ακόμη χειρότερη φέτος (πέρσι 32η!!!). Επέτρεψαν στους Μπιλς να τρέξουν αποτελεσματικά και την Κυριακή θα έχουν ακόμα πιο δύσκολο έργο απέναντι στους 49ερς που τρέχουν την μπάλα περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Επιθετικά η ομάδα έχει άφθονο ταλέντο, όμως συχνά δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Ο κουόρτερμπακ Κάτλερ έκανε και πάλι κρίσιμα λάθη παρότι έχει ένα ιδανικό περιβάλλον και συμπαίκτες πολύ ποιοτικούς. Μεγάλη ανησυχία για τον επόμενο αγώνα για τη συμμετοχή του τρομερού διδύμου των ρισίβερ Μάρσαλ και Τζέφρι καθώς αμφότεροι αντιμετωπίζουν ενοχλήσεις και έχασαν προπονήσεις μέσα στη βδομάδα, με τη συμμετοχή τους να κρίνεται αβέβαιη.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι 49ερς έχουν προβάδισμα για τη νίκη. Θα βασιστούν στη ράννινγκ επίθεση την οποία οι Μπερς έχουν αποδείξει ότι είναι ανήμποροι να σταματήσουν, ενώ αν λείψουν ή περιοριστεί ο χρόνος συμμετοχής των Μάρσαλ-Τζέφρι θα έχουν εύκολο βράδυ. Πιθανός άσος, όμως το bet του αγώνα είναι το Anytime Touchdown Hyde. Ο νεαρός θα βρει μεγάλο πεδίο δράσης απέναντι σ αυτή την άμυνα και όπως έδειξε στην πρεμιέρα και στα φιλικά έχει τα προσόντα να σκοράρει και εν γένει να γίνει πρωταγωνιστής της ομάδας.  





Κολτς (0-1)     -     Ιγκλς (1-0)
            Οι Κολτς είχαν δύσκολο έργο στην πρεμιέρα στην έδρα των Μπρόνκος, Βρέθηκαν να χάνουν 24-0, μείωσαν αρκετά στο β’ μέρος και εντέλει ηττήθηκαν 31-24 με την ομάδα να έχει διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε ημίχρονο. Ο κουόρτερμπακ Λακ έκανε καλή εμφάνιση και ηγήθηκε της αντεπίθεσης, όμως την ιντερσέπτιον πάλι δεν την απέφυγε. Ο τάητ εντ Άλλεν ήταν η αποκάλυψη του αγώνα που συμμετείχε πολύ στα συστήματα και έγραψε αρκετές γιάρδες. Προβληματική η πίσω ζώνη άμυνας, στο πρώτο μέρος ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Η «παλιοσειρά» Μπράντσο ήταν πολύ θετικός και θα μοιράζεται πλέον το χρόνο στους ράννινγκ μπακς καθώς ο Ρίτσαρντσον είναι μια μόνιμη απογοήτευση. Προβληματισμός στην ομάδα με την είδηση του τραυματισμού του Ρόμπερτ Μάθις. Ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας (πέρσι 1ος στο πρωτάθλημα με 19,5 σακς) χάνει όλη τη χρονιά με πρόβλημα στον αχίλλειο.
            Οι Ιγκλς απέφυγαν το κάζο στην πρεμιέρα καθώς ανέτρεψαν το 0-17 του ημιχρόνου σε 34-17 νίκη επί των αδύναμων Τζάγκουαρς. Ο κουόρτερμπακ Φόουλς είχε το χειρότερο ημίχρονο στην σύντομη καριέρα του, όμως επανόρθωσε στην επανάληψη. Το ράννινγκ παιχνίδι μοιράστηκε με τον βετεράνο Σπρόουλς να παίρνει προσπάθειες από τον σούπερσταρ ΜακΚόι και να δείχνει ότι θα αποτελέσει σημαντικό όπλο στην επίθεση της ομάδας, η οποία αναμένεται να ταλαιπωρήσει πολλές ομάδες μέσα στη σεζόν με τον γρήγορο ρυθμό που έχει εφαρμόσει ο προπονητής Κέλλυ. Ένας άλλος Μάθις θα λείψει από τους Ιγκλς. Ο Έβαν αποτελεί σημαντικό γρανάζι της επιθετικής γραμμής, όμως η απουσία του δεν προβλέπεται μακροχρόνια.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η πρόβλεψη νικητή είναι μεγάλο ρίσκο σε αυτό το πολύ ισορροπημένο ζευγάρι. Οι δύο ομάδες διαθέτουν παραγωγικές επιθέσεις και «ύποπτες» άμυνες. Ο ρυθμός αναμένεται γρήγορος και το σκορ λογικά θα πάει πολύ ψηλά. OVER 53,5 (με ρίσκο ακόμη και πιο ψηλά το όριο)





ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
(κατά σειρά προτίμησης)

Κολτς                          -           Ιγκλς                            (OVER 53,5)
Bαικινγκς                    -           Πάτριοτς                     (2)
Μπρόνκος (-9,5)        -           Τσιφς                          (1)
Πάκερς (-6,5)             -           Τζετς                           (1)
Τζάιαντς                      -           Κάρντιναλς                 (2)

το ειδικό
Anytime Carlos Hyde

η έκπληξη
Τάιτανς                         -           Κάουμποϊς                    (2)


Και καλά κέρδη. 

1 σχόλιο:

  1. To διπλό των Πάτριοτς προτάθηκε έχοντας στο νου την τιμή 1,68 που προσφερόταν όλη τη βδομάδα. Με την τρομερή πτώση σήμερα στο 1,40 χάνει την αξία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή