Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

4η Αγωνιστική με τα πρώτα ρεπό



Φτάσαμε αισίως στην 4η αγωνιστική της σεζόν, η οποία περιλαμβάνει 13 μόλις αγώνες καθώς ξεκίνησαν τα ρεπό των ομάδων. Αυτή τη βδομάδα Σίχοκς, Μπρόνκος, Κάρντιναλς, Μπράουνς, Μπένγκαλς και Ραμς ξεκουράζονται. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν αναμετρήσεις Μπερς – Πάκερς και 49ερς – Ιγκλς, ενώ υπάρχει και η 1η αναμέτρηση για το 2014 που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο. Διαβάστε παρακάτω την προαναγγελία όλων των αγώνων και τις στοιχηματικές προτάσεις που προκύπτουν: 



Ρέηβενς   (2-1)     -     Πάνθερς (2-1)
Οι Ρέηβενς προέρχονται από δραματική νίκη στο φινάλε στην έδρα των Μπράουνς. Η απόδοση ήταν σχετικά καλή και η νίκη επί των φορμαρισμένων αντιπάλων σημαντικότατη. Εντός έδρας παρουσιάζονται πιο ισχυροί. Ο κουόρτερμπακ Φλάκο στο ξεκίνημα του 2014 δεν είναι ούτε τόσο καλός όσο το 2012, ούτε τόσο κακός όσο το 2013. Το αναιμικό πέρσι ράννινγκ παιχνίδι βρίσκει λύσεις από απρόσμενους παίχτες, όπως ο ρούκι Ταλιαφέρο την προηγούμενη αγωνιστική. Για την Κυριακή υπάρχουν δύο απώλειες στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Ο #1 τάητ εντ Πίτα χάνει τη σεζόν, ενώ και ο Μονρό που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της επιθετικής γραμμής θα χειρουργηθεί και θα χάσει κι αυτός μεγάλο μέρος της σεζόν. Την πρώην του ομάδα επί  12 έτη αντιμετωπίζει ο ρισίβερ Στίβι Σμιθ (που πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις) και από το καλοκαίρι μιλά για εκδίκηση στους πρώην εργοδότες του.  
Οι Πάνθερς προσγειώθηκαν ανώμαλα με την εντός έδρας ήττα από τους Στίλερς την προηγούμενη βδομάδα. Κατατροπώθηκαν από τους αντιπάλους, ήταν μαλθακοί (δεν το συνηθίζουν) απέναντι στο αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι (παραχώρησαν 264 γιάρδες!!!) και η γενική αμυντική επίδοση ήταν μαύρη σελίδα στο βιογραφικό της ομάδας την τελευταία διετία. Επιθετικά ο Νιούτον δεν είναι απόλυτα υγιής και δεν μπορεί να ελιχθεί όπως πριν, ενώ το ράννινγκ παιχνίδι φθίνει σε σχέση με πέρσι. Στη Βαλτιμόρη θα λείψει ο Τόλμπερτ που ήταν η πρώτη επιλογή για τις φάσεις πολύ κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν. Συνεχίζει εκτός ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας Χάρντι (έπαιξε μόνο στην πρεμιέρα) που εμπλέκεται σε κατηγορίες ενδοοικογενειακής βίας. 
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι ομάδες διαθέτουν πολύ καλές άμυνες και το σκορ λογικά θα μείνει χαμηλά. Οι Ρέηβενς έχουν ελαφρύ προβάδισμα για τη νίκη. Under 41,5 και Άσος





Μπερς (2-1)     -     Πάκερς (1-2)
Ντέρμπι της NFC Βορρά, πέρσι οι ομάδες είχαν από μία εκτός έδρας νίκη. Στον  «τελικό» της 17ης αγωνιστικής του 2013 στο Σικάγο οι ομάδες έπαιζαν για την πρωτιά της ντιβίζιον και οι Πάκερς με μία εκπληκτική πάσα του Ρότζερς στα τελευταία λεπτά πήραν τη νίκη. Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα του 2013 είχε τραυματιστεί ο Ρότζερς, έχασε 7 αγώνες και επέστρεψε όταν ξανά συναντήθηκαν οι δύο ομάδες.
Οι Μπερς επικράτησαν με κάπως τυχερό τρόπο επί των Τζετς στη Νέα Υόρκη την περασμένη Δευτέρα. Εκμεταλλεύτηκαν τραγικά λάθη των αντιπάλων, αλλά και λανθασμένες υπέρ τους διαιτητικές αποφάσεις που διαμόρφωσαν εν μέρει το αποτέλεσμα. Δίχως να πείσουν πήραν δύο εκτός έδρας νίκες και επιστρέφουν στην έδρα τους, όπου στην πρεμιέρα ηττήθηκαν από τους Μπιλς. Ο ρισίβερ Μάρσαλ ταλαιπωρείται με τραυματισμό και έπαιξε ελάχιστα στη Νέα Υόρκη, ενώ και ο έτερος βασικός ρισίβερ Τζέφρι παίζει με ενοχλήσεις. «Εξαφανισμένος» στα 3 πρώτα παιχνίδια ο καλύτερος παίχτης της ομάδας πέρσι Ματ Φορτέ.  Εντυπωσιακός ο ρούκι αμυντικός Φούλερ με 3 ιντερσέπτιονς ως τώρα!
Οι Πάκερς υποτάχθηκαν απρόσμενα εύκολα στην έδρα των Λάιονς. Δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν την πίεση της αντίπαλης άμυνας και ο Ρότζερς δεν είχε την προστασία που χρειαζόταν για να πασάρει επιτυχώς, ενώ έχασε και κάποιες αδικαιολόγητες γι αυτόν πάσες με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει ένα από τα χειρότερα ματς της καριέρας του. Στα θετικά η άμυνα ήταν βελτιωμένη απέναντι σε ποιοτικό αντίπαλο. Αναιμικός ως τώρα ο ράννινγκ μπακ Λέισι που το 2013 είχε εντυπωσιάσει. Επιστρέφει ως αντίπαλος πια των Μπερς ο βετεράνος αμυντικός Πέπερς.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια του παρελθόντος ανάμεσα στις δύο ομάδες οι Πάκερς χειραγωγούν τους Μπερς και αυτό το ματς είναι πολύ κρίσιμο για τους Πάκερς, διότι αν πέσουν στο 1-3 ρεκόρ θα έχουν μείνει πολύ πίσω.  ΔΙΠΛΟ.





Τέξανς (2-1)     -     Μπιλς (2-1)
Οι Τέξανς υπέστησαν την πρώτη τους ήττα για το 2014 στην έδρα των Τζάιαντς φανερώνοντας όλες τις αδυναμίες τους. Ο κουόρτερμπακ Φιτζπάτρικ ήταν τραγικός και έβαλε στοπ στις ελπίδες της ομάδας για νίκη, ενώ και η μέχρι στιγμής πολύ αποτελεσματική άμυνα δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει μία επίθεση που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν άκρως προβληματική. Απουσίασε εκτάκτως ο ράννινγκ μπακ Φορτέ, αλλά πιθανώς θα αγωνιστεί έναντι των Μπιλς. Παραμένει εκτός ο #1 του ντραφτ ρούκι Κλάουνι.
Οι Μπίλς την περασμένη Κυριακή γνώρισαν την ήττα από τους Τσάρτζερς που αποδείχθηκαν πολύ ανώτερη ομάδα. Η επίθεση της ομάδας με το Μάνιουελ στα ηνία δεν έχει πολύ μέλλον. Ο δευτεροετής κουόρτερμπακ κρατά περισσότερο απ’ όσο πρέπει την μπάλα και δεν διαβάζει σωστά την αντίπαλη άμυνα. Στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν στοίχισε διότι η άμυνα έκρυψε τις επιθετικές αδυναμίες, όμως απέναντι σε ομάδα που σκοράρει αρκετά, οι Μπιλς θα έχουν πρόβλημα να είναι ανταγωνιστικοί. Σταθερά καλός ο βετεράνος ράννιγκ μπακ Φρεντ Τζάκσον.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ομάδες με θετικό πρόσημο ως τώρα, είναι άγνωστο ακόμα ποιες είναι οι πραγματικές τους δυνατότητες. Δύσκολη η πρόβλεψη νικητή, πιθανώς το σκορ δεν θα πάει ψηλά. 





 
Κολτς (1-2)     -     Τάιτανς (1-2)
Ντέρμπι της AFC Νότου, πέρσι οι Κολτς επικράτησαν μέσα – έξω.
Οι Κολτς επέστρεψαν στις νίκες με τον πλέον πειστικό τρόπο στην έδρα των Τζαγκουαρς. Ναι μεν ο αντίπαλος είναι εξαιρετικά αδύναμος,  αλλά η επίθεση πετούσε φωτιές (30-0 προβάδισμα στο ημίχρονο). Ο Λακ έκανε το τέλειο παιχνίδι και άπαντες είχαν ρόλο στην επιθετική ανάπτυξη. Κανένα νέο πρόβλημα ενόψει Τάιτανς.
Οι Τάιτανς απογοήτευσαν τις δύο τελευταίες αγωνιστικές με βαριές ήττες από Κάουμποϊς και Μπένγκαλς. Κοινός παρονομαστής των ηττών η επιθετική δυστοκία. Οι 17 πόντοι συγκομιδή σε δύο αγώνες  είναι πολύ άσχημη επίδοση και ακόμη πιο άσχημη ήταν η εικόνα της επίθεσης. Έχασε προπονήσεις ο βασικός κουόρτερμπακ Λόκερ, είναι αμφίβολος για την Κυριακή. 
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Κολτς έχουν προβάδισμα για τη νίκη. Οριακά αποδεκτός στοιχηματικά  ο άσος με -6,5 σπρεντ, β’ διαλογής επιλογή. 







Τζετς (1-2)     -     Λάιονς (2-1)
Οι Τζετς υπέστησαν πικρή ήττα από τους Μπερς εντός έδρας καθώς πλήρωσαν σημαντικά ατομικά λάθη και διαιτητικές αποφάσεις που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα. Ο κουόρτερμπακ Σμιθ ήταν και πάλι αρνητικός και αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να αποτελέσει τη μελλοντική λύση για το σύλλογο. Παραμονεύει να πάρει παιχνίδια ο βετεράνος Βικ. Η άμυνα παρά την ήττα κι τους 27 πόντους παθητικό ήταν θετική. Τραυματίστηκε τη Δευτέρα ο #1 ρισίβερ Ντέκερ και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για την Κυριακή.
Οι Λάιονς ήταν εντυπωσιακοί αμυντικά στη νίκη επί των Πάκερς (19-7) και γενικότερα είναι τρομερά βελτιωμένοι σ αυτό τον τομέα το 2014. «Έπνιξαν» τον Ρότζερς και πήραν σημαντική για την ψυχολογία τους νίκη   Επιθετικά ο κουόρτερμπακ Στάφορντ ήταν κακός με λάθος αποφάσεις και πάσες και μαζί του όλη η ομάδα. Δεύτερο σερί ματς που ο «τεράστιος» Κάλβιν Τζόνσον κινήθηκε σε ρηχά νερά.  Εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο βασικός αμυντικός Τάλοχ που τραυματίστηκε πανηγυρίζοντας! 
ΕΚΤΙΜΗΣΗ  Αμφίρροπος αγώνας, ελαφρύ προβάδισμα (ενστίκτου) στους Τζετς. Η εικόνα των ομάδων ως τώρα λέει ότι λογικά δεν θα πάει ψηλά το σκορ. 







Ρέιντερς (0-3)     -     Ντόλφινς (1-2)
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου στα πλαίσια της International Series καμπάνιας του NFL για προώθηση του αθλήματος στην Ευρώπη.
Οι Ρέιντερς παρά την εκτός έδρας ήττα από τους Πάτριοτς ήταν πολύ καλοί και κόντραραν στα ίσια μία πολύ ποιοτικότερη ομάδα. Η άμυνα αγωνίστηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο και κράτησε τον Μπρείντι και την παρέα του σε 16 μόλις πόντους συγκομιδή. Ο ρούκι κουόρτερμπακ Καρ είναι θετικός στο επαγγελματικό του ξεκίνημα δίχως να υπάρχει μεγάλη πίεση για άμεσες επιτυχίες.
Οι Ντόλφινς ήταν αποκαρδιωτικοί στην εντός έδρας  ήττα από τους Τσιφς. Δίχως ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο, με τον κουόρτερμπακ Τάνεχιλ τρομερά άστοχο και την άμυνα γεμάτοι διαδρόμους για τον αντίπαλο ράννινγκ μπακ.  Η εντυπωσιακή νίκη της πρεμιέρας απέναντι στους Πάτριοτς μοιάζει σαν μακρινό παρελθόν πια έπειτα από τι δύο τελευταίες πολύ άσχημες εμφανίσεις. Μέρος των αιτιών για την καθίζηση η απουσία τους ράννινγκ μπακ Μορένο που μόλις στο ντεμπούτο του με την ομάδα έδειξε ηγετικά χαρακτηριστικά  και ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Αλαλούμ στην ομάδα μεσοβδόμαδα με ανεπιβεβαίωτα σενάρια και φήμες ότι ο Τάνεχιλ θα μείνει στον πάγκο. Υπαίτιος ο κόουτς Φίλμπιν που δεν διαχειρίζεται σωστά τις καταστάσεις. Ο Τάνεχιλ εντέλει θα είναι βασικός στο Λονδίνο.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ:  Η ατμόσφαιρα στους Ντόλφινς δεν είναι καλή και με άλλο αντίπαλο, το ποντάρισμα ενάντια τους θα ήταν πολύ ψηλά στις επιλογές. Το όριο στο over προσφέρεται χαμηλά και γίνεται  ελκυστικό καθώς ο αγώνας λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο. Σε τέτοιου είδους αγώνες το σκορ τείνει να ανοίγει. 







Στίλερς (2-1)     -     Μπακανίρς (0-3)
Οι Στίλερς επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα το βράδυ της Κυριακής με μία άκρως εντυπωσιακή νίκη επί των ισχυρών Πάνθερς. Η επίθεση ήταν βγαλμένη από τη φαντασία του κόουτς Τόμλιν, με το ράννινγκ παιχνίδι να καταγράφει σπάνια αποτελέσματα. Οι 2 ράννινγκ μπακς της ομάδας Μπελ και Μπλάουντ ξεπέρασαν αμφότεροι τις 100 γιάρδες στον αγώνα, κάτι ου είχε να συμβεί στη λίγκα από το 1986!!! Ο ρισίβερ Μπράουν ήταν και πάλι άπιαστος και ο κουόρτερμπακ Ρόθλισμπέργκερ αλάνθαστος. Ακόμη και η προβληματική τις δύο πρώτες αγωνιστικές άμυνα έκανε πολύ καλό παιχνίδι καθώς άσκησε απρόσμενα μεγάλη πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ. Στα αρνητικά του αγώνα οι 3 τραυματισμοί που αποκόμισε η ομάδα στην άμυνα. Οι βασικοί Σεϊζίερ, Τζόουνς και Τέιλορ θα λείψουν την Κυριακή και πιθανότατα και για μερικές βδομάδες ακόμα. Εκτάκτως επέστρεψε στην ενεργό δράση και υπέγραψε ο επί χρόνια βασικός στην ομάδα Χάρισον για να καλύψει κάπως τα κενά.
Οι Μπακανίρς ήταν απίστευτα κακοί την προηγούμενη Πέμπτη στην Ατλάντα και διαλύθηκαν με 56 πόντους παθητικό!!! Τίποτα απολύτως δεν λειτούργησε σωστά στην ομάδα, από τον προπονητή μέχρι τις σπέσιαλ τιμς. Η εμφάνιση ήταν ιστορικά ντροπιαστική για την ομάδα και είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει όλος ο οργανισμός του συλλόγου. Σα να μην έφταναν τα άσχημα αποτελέσματα οι τραυματισμοί συσσωρεύονται. Νέα απώλεια ο βασικός κουόρτερμπακ ΜακΚάουν που θα λείψει 1 μήνα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το μομέντουμ των ομάδων είναι εντελώς διαφορετικό πηγαίνοντας στον αγώνα. Οι Στίλερς έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη. Υποσημείωση ότι ομάδες έπειτα από τόσο άσχημο αποτέλεσμα βγάζουν αντίδραση. Το θέμα είναι αν πραγματικά μπορούν οι Μπακανίρς να αντιδράσουν. Άσος δίχως στοιχηματική αξία.







Τσάρτζερς (2-1)     -     Τζάγκουαρς (0-3)
Οι Τσάρτζερς είναι ίσως μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στο πρωτάθλημα καθώς μετά τη σπουδαία νίκη επί των πρωταθλητών Σίχοκς, επικράτησαν και στην έδρα των (μέχρι τότε 2-0) Μπίλς. Η εμφάνιση και πάλι ήταν πειστική με τον κουόρτερμπακ Ρίβερς να είναι αληθινός ηγέτης. Ο βετεράνος αν συνεχίσει να αγωνίζεται μ αυτό τον τρόπο θα διεκδικήσει τον τίτλο του MVP! Προβλήματα στη θέση του ράννινγκ μπακ αντιμετωπίζει πια η ομάδα και από εκεί που είχε 3 επιλογές τώρα έχει απομείνει ως μόνη αξιόπιστη λύση ο Ντόναλντ Μπράουν καθώς μετά τον τραυματισμό του Μάθιουζ στον αγώνα με τους Σίχοκς, τραυματίστηκε και χάνει όλη τη σεζόν ο πολυσύνθετος Γούντχεντ. Ακόμη, εκτός για 2-3 βδομάδες θα είναι και ο βασικός αμυντικός Τι’Ο.
Οι Τζάγκουαρς μέχρι στιγμής αποδεικνύονται η χειρότερη ομάδα στο πρωτάθλημα με εμφανίσεις που δεν ανήκουν στο NFL. Ανάλογο ξεκίνημα έκαναν και το 2013 με 0-8 ρεκόρ. Την περασμένη Κυριακή ηττήθηκαν 17-44 (0-30 ημίχρονο) από τους Κολτς και από το σκορ φανερώνεται ότι τίποτα δεν πήγε καλά. Στο β’ μέρος αγωνίστηκε ο ρούκι (#3 στο ντραφτ) κουόρτερμπακ Μπόρτλς που αποτελεί το μέλλον του συλλόγου στη θέση και ενώ προοριζόταν να προστατευτεί και να προετοιμαστεί με υπομονή για το 2015, οι καταστάσεις ανάγκασαν τον προπονητή να τον ρίξει στη μάχη λόγω της αδυναμίας του βασικού Χένι. Ο Μπόρτλς έδειξε καλά στοιχεία στο ντεμπούτο του και θα ξεκινήσει στο Σαν Ντιέγκο.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Τσάρτζερς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα νικήσουν τους τραγικούς Τζάγκουαρς, όμως το σπρεντ προσφέρεται πολύ ψηλά. Προτιμότερο το ποντάρισμα στο OVER 44,5 καθώς μπορούν να συμβάλουν και οι Τζάγκουαρς στο μεγάλο σκορ με τον Μπορτλς στα ηνία.




.

Βάικινγκς (1-2)     -     Φάλκονς (2-1)
Αναμενόμενη ήττα υπέστησαν οι Βάικινγκς στη Νέα Ορλεάνη από τους Σέιντς, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα. Ο σταρ ράννινγκ μπακ Πίτερσον εμπλέκεται σε σκάνδαλο ενδοοικογενειακής βίας και τιμωρείται εσωτερικά μένοντας εκτός αποστολής, κάτι που θα επαναληφθεί και αυτή την Κυριακή.  Στον προηγούμενο αγώνα τραυματίστηκε ο βασικός κουόρτερμπακ Κάσελ και αναλαμβάνει πια ο ρούκι Μπρίτζγουότερ (#32 στο ντραφτ), γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί θετικό για την εξέλιξη της ομάδας καθώς ο βετεράνος δεν έκανε καλό ξεκίνημα στη σεζόν. Νέο πλήγμα για την ομάδα ο τραυματισμός (6 βδομάδες εκτός) του βασικού τάητ εντ Ρούντολφ.  Παραμένει εκτός  ίσως ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας Γκρινγουέι.
Οι Φάλκονς ήταν εκπληκτικοί την προηγούμενη Πέμπτη διαλύοντας με 56-14 τους Μπακανίρς. Η επίθεση πήρε φωτιά από το πρώτο λεπτό και οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γι αυτό. Πολύ καλή εμφάνιση για τον κουόρτερμπακ Ράιαν, ασταμάτητος ξανά ο ρισίβερ Τζόουνς. Εντός έδρας οι Φάλκονς είναι τρομακτικά παραγωγικοί, όμως στο μοναδικό εκτός έδρας αγώνα σκόραραν μόλις 10 πόντους. Ελαφρυντικό το ότι ήταν απέναντι στους  ισχυρούς αμυντικά Μπένγκαλς.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τα προβλήματα είναι πολλά στην επίθεση των Βάικινγκς και οι Φάλκονς προέρχονται από φανταστική εμφάνιση. Η λογική λέει διπλό, όμως πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο δείγμα γραφής στα εκτός έδρας για να εμπιστευθούμε εύκολα την ομάδα από την Ατλάντα. Πάσο. 







49ερς (2-1)      -      Ιγκλς (3-0)
Οι 49ερς ηττήθηκαν στην Αριζόνα από τους Κάρντιναλς καθώς κόλλησαν επιθετικά (0 πόντοι) στο β’ ημίχρονο και απέτυχαν να περιορίσουν τον άπειρο αντίπαλο κουόρτερμπακ. Και στους 3 αγώνες του 2014 οι 49ερς είχαν πολύ καλά ξεκινήματα και απογοητευτικά δεύτερα ημίχρονα. Συνέβη στο Ντάλας, όμως δε στοίχισε αφού υπήρχε διαφορά 21 πόντων από νωρίς, συνέβη και εντός έδρας απέναντι στους Μπερς, όταν το 20-7 υπέρ έγινε 20-28 κατά τους και απέναντι στους Κάρντιναλς το 6-14 έγινε 23-14 στο β΄ μέρος! Μέτριος ο Κάπερνικ στο ξεκίνημα της σεζόν, ενώ η ομάδα έχει φύγει από τον γνωστό της τρόπο παιχνιδιού με τις πολλές ράννινγκ προσπάθειες.
Οι Ιγκλς επικράτησαν στο ντέρμπι επί των Ρέντσκινς χάρη στην εκρηκτική τους επίθεση και τις σπουδαίες πάσες του Φόουλς στην 4η περίοδο. Διαθέτουν τη 2η μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων στο πρωτάθλημα και χωρίς να έχει παίξει μεγάλο ρόλο σ αυτή ο ΜακΚόι.  Αναιμικό το ξεκίνημα της σεζόν του περσινού mvp της ομάδας, έπαθε διάσειση την περασμένη Κυριακή. Εξαιρετικός και πάλι ο ρισίβερ Μάκλιν που είναι εσωτερική μεταγραφή έπειτα από την επιστροφή του από τραυματισμό. Αντιθέτως με τους 49ερς οι Ιγκλς έχουν βρεθεί πίσω  στο σκορ τουλάχιστον με 10 πόντους διαφορά και στα 3 ματς του 2014 και σε όλα επέστρεψαν στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησαν. Προβλήματα στην επιθετική γραμμή με βασικούς παίχτες να έχουν ενοχλήσεις, άγνωστη η σύνθεση της την Κυριακή.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στατιστικώς ο αγώνας είναι… άσος ημίχρονο / διπλό τελικό. Η σοβαρή ανάλυση μας οδηγεί στην προτίμηση των φιλοξενούμενων (που προσφέρονται ως αουτσάιντερ) καθώς η επίθεσή τους δύσκολα θα περιοριστεί και τα θέματα στους 49ερς είναι αρκετά. Ιγκλς με +5,5 σπρεντ.







Κάουμποϊς (2-1)     -     Σέιντς (1-2)
Το 2013 οι ομάδες αναμετρήθηκαν στη Νέα Ορλεάνη με τους Σέιντς να επικρατούν 49-17 καθώς η άμυνα των Κάουμποϊς έκανε ιστορικά κακή εμφάνιση, ενώ το 2012 ο αγώνας στο Ντάλας ήταν πιο ισορροπημένος με τους Σέιντς να επικρατούν ξανά με 31-34.
Τεράστια ανατροπή και μεγάλη ψυχολογικής σημασίας νίκη πέτυχαν οι Κάουμποϊς στο Σεντ Λούις αφού επέστρεψαν από το 21-0 της 2η περιόδου για να νικήσουν 31-34 τους Ραμς! Η άμυνα προφανέστατα ήταν προβληματική και ο άπειρος αντίπαλος κουόρτερμπακ έκανε ότι ήθελε στην αρχή του αγώνα, βελτιώθηκε αισθητά στο β’ μέρος, όταν έκανε και 2 ιντερσέπτιονς. Επιθετικά οι Κάουμποϊς είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στο πρωτάθλημα και σταθερά θα γράφουν υψηλά σκορ όλη τη σεζόν. Εξαιρετικός παρά τα 3 φαμπλ του ο ράννινγκ μπακ Μάρεϊ είναι η επιθετική αιχμή το 2014. Δημιουργήθηκε θέμα στην ομάδα μεσοβδόμαδα όταν ο αμυντικός Κλέιμπορν έφυγε από την προπόνηση διότι έμαθε ότι θα είναι στον πάγκο την Κυριακή. 
Οι Σέιντς έκαναν σεφτέ στις νίκες εντός έδρας επί των αδύναμων Βάικινγκς. Η εμφάνιση δεν ήταν πειστική, με μόνο θετικό στοιχείο την ελαφρώς αμυντική βελτίωση. Ο κουόρτερμπακ Μπριζ οφείλει να ανεβάσει την απόδοσή του για να διεκδικήσει η ομάδα του μία από τις πρώτες θέσεις στη NFC. Εμφανώς αποδυναμωμένη εμφανίζεται η ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια, θετικό ότι ο αγώνας στο Ντάλας είναι σε κλειστό γήπεδο.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο επιθετικές «ναυαρχίδες» και το σκορ θα είναι μεγάλη έκπληξη αν δε κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Σύμμαχος η προϊστορία. OVER 52,5








Τσιφς (1-2)     -     Πάτριοτς (2-1)
            Οι Τσιφς κέρδισαν για πρώτη φορά το 2014 στην έδρα των Ντόλφινς και μάλιστα με πολύ εύκολο τρόπο (14-35). Πρωταγωνιστής της νίκης ο #2 ράννινγκ μπακ Νάιλ Ντέιβις, που αντικαθιστά επαρκώς τον σούπερ σταρ Τσαρλς. Ο κουόρτερμπακ Σμιθ ήταν βελτιωμένος σε σχέση με την πρεμιέρα, ενώ και η άμυνα αντιμετώπισε ιδιαιτέρως αποτελεσματικά το πάσσινγκ παιχνίδι των αντιπάλων. Οι Τσιφς είναι παραδοσιακά δυνατοί εντός έδρας, αν και δεν το απέδειξαν στην ήττα της πρεμιέρας από τους Τάιτανς. Ο Τσαρλς λογικά θα προστατευτεί και πάλι αφού ο αντικαταστάτης αγωνίζεται τόσο καλά, ενώ και οι βασικοί αμυντικοί Χαλί και Μπέρι επίσης δεν έχουν πολλές πιθανότητες να ξεκινήσουν τον αγώνα.
            Οι Πάτριοτς εμφανίζονται κατώτεροι των προσδοκιών στα 3 πρώτα παιχνίδια της σεζόν και παρά τις 2 σερί νίκες οι εμφανίσεις δεν ήταν πειστικές. Την προηγούμενη Κυριακή δεινοπάθησαν για να επικρατήσουν εντός έδρας των αδύναμων Ρέιντερς, αφού ο Μπρέιντι δεν προστατεύεται αρκετά από την επιθετική του γραμμή και καταγράφει κακές για τα στάνταρ του εμφανίσεις. Στα θετικά η άμυνα είναι σταθερή και μπορεί να αποτελέσει το στήριγμα για επιτυχίες αυτή τη σεζόν. Ο τάητ εντ Γκρονκόσκι βελτιώνεται (από σωματικής άποψης) όσο περνούν οι μέρες και αυτό θα ανεβάζει επίπεδο το πάσσινγκ παιχνίδι της ομάδας.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολος για πρόβλεψη αγώνας. Οι Πάτριοτς δεν πείθουν για να προτιμηθούν για το διπλό, αλλά ούτε και οι Τσιφς είναι άξιοι εμπιστοσύνης. Πάσο σε σημείο, πάσο και σε σύνολο σκορ. 








ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Κατά σειρά προτίμησης

Μπερς                  -                  Πάκερς                  (2)
Κάουμποϊς            -                  Σέιντς                    (OVER 52,5)
Tσάρτζερς            -                  Τζάγκουαρς          (OVER 44,5)
49ερς                    -                  Ιγκλς  +5,5            (2)
Ρέηβενς                -                  Πάνθερς                (UNDER 41,5)
Τζετς                     -                  Λάιονς                  (1)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου