Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Εκκίνηση της 3ης αγωνιστικής



Τα ξημερώματα ανοίγει η αυλαία της 3ης αγωνιστικής με το ντέρμπι στην Ατλάντα, όπου οι τοπικοί Φάλκονς (1-1) υποδέχονται τους Μπακανίρς (0-2). Αμφότερες ομάδες προέρχονται από ήττες και επιζητούν τη νίκη για να πλησιάσουν τους πρωτοπόρους της NFC Νότου, Καρολάινα Πάνθερς. 



            Στις μεταξύ τους περσινές αναμετρήσεις νίκησαν οι εκάστοτε γηπεδούχοι. Στην Ατλάντα το σκορ ήταν 31-23.  
Οι Φάλκονς μετά την σπουδαία νίκη επί των Σέιντς στη πρεμιέρα ταξίδεψαν στο Σινσινάτι και ηττήθηκαν με κατεβασμένα χέρια από τους Μπένγκαλς (24-10). Παρότι οι αντίπαλοι έχασαν το #1 επιθετικό τους όπλο (Γκριν) νωρίς στον αγώνα, οι Φάλκονς δεν μπόρεσαν να περιορίσουν την αντίπαλη επίθεση ενώ επιθετικά έβρισκαν τοίχο και είχαν εντελώς αντίθετη εικόνα με τον προηγούμενο αγώνα. Ο κουόρτερμπακ Ράιαν μετά τη μαγική του εμφανιση απέναντι στους Σέιντς, υπέπεσε σε αρκετά λαθη αυτή την αγωνιστική και το ράννινγκ παιχνίδι ήταν ανύπαρκτο θυμίζοντας την περσινή σεζόν. Αμυντικά υπάρχουν πάντα προβλήματα καθώς και στη νίκη της πρεμιέρας αδυνατούσαν να σταματήσουν τους αντίπαλους. Πρόβλημα στην επιθετική γραμμή με τους τραυματισμούς των βασικών Μπέικερ και Μάθιουζ (λογικά θα επιστρέψει σήμερα). Νέος τραυματίας ο #2 ρισίβερ Γουάιτ που είναι αμφίβολος. Στα θετικά σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται ο #1 ρισίβερ Χούλιο Τζόουνς που αποτελεί «πυρηνικό» όπλο στο πρωτάθλημα.
Οι Μπακανίρς ξεκίνησαν πολύ άσχημα τη σεζόν, παρότι έδειχναν θεωρητικά ιδιαιτέρως ενισχυμένοι στην off-season. Ηττήθηκαν και στα δύο πρώτα ματς εντός έδρας από ομαδες που αγωνίστηκαν δίχως τον βασικό τους κουόρτερμπακ! Στην πρεμιέρα ήταν τραγικοί επιθετικά και δεν απείλησαν τους Πάνθερς, την προηγούμενη αγωνιστική ήταν και άτυχοι στην ήττα από τους Ραμς (17-19), καθώς στην τελευταία φάση θα μπορούσαν να νικήσουν με ένα φιλντ γκολ αν δεν ξέμεναν από χρόνο, λόγω τραυματισμού παίχτης τους. Το δεύτερο κοινό των ομάδων που επικράτησαν των Μπακανίρς ήταν ότι διαθέτουν εκρηκτικές άμυνες (ίσως τις πιο εκρηκτικές στο πρωτάθλημα) με ειδικότητα των μπροστινών αμυντικών στο να πιέζουν τον κουόρτερμπακ. Σε συνδυασμό με την αδυναμία της επιθετικής γραμμής της ομάδας, ο κουόρτερμπακ ΜακΚάουν πιεστηκε πολύ, δεν ένιωσε ασφάλεια και δε είχε το χρονο να πασάρει σωστά και στα δύο ματς. Τραυματισμοί έχουν πληγώσει την άμυνα καθώς οι Κλέιμπορν και Φόστερ είναι απόντες. Θα αγωνιστεί κανονικά παρά το χτύπημα στο χέρι που φέρει ο σταρ αμυντικός ΜακΚόι. Ο #1 πριν τη σεζόν ράννινγκ μπακ Μάρτιν απογοητεύει, όμως ο #2 Ρέινι έχει πάρει τη θέση βασικού και δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει στήριγμα στην επίθεση.  
ΕΚΤΙΜΗΣΗ:  
Οι Φάλκονς δεν διαθέτουν τους παίχτες στην άμυνα για να πιέσουν και να δημιουργήσουν τα ίδια προβλήματα στους Μπακανίρς. Ο προπονητής των φιλοξενουμένων είναι πολύ έμπειρος, με ειδικότητα στην άμυνα και θα δώσει την απαραίτητη χημεία στην ομάδα όσο περνά ο καιρός. Οι γηπεδούχοι έχουν θεωρητικά τον πρώτο λόγο για τη νίκη, όμως επειδή τα match up δεν είναι αρνητικά για τους φιλοξενούμενους και επειδή λογικά αναμένεται από αυτούς μία αντίδραση από τις δυο ήττες, το διπλό γίνεται επιλογή ρίσκου σε συνδυασμό πάντα με την μεγάλη απόδοσή του.
3,20 το καθαρό ΔΙΠΛΟ
1,86 το διπλό με +6,5 spread



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου