Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Η προαναγγελία 11ης αγωνιστικής



Η σεζόν έφτασε στην 11η Κυριακή της και οι αγώνες που έρχονται είναι ολοένα και πιο σημαντικοί για τη διαμόρφωση των Play-offs , από τη στιγμή που σχεδόν τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τώρα. Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε ομάδες κορυφής: Κολτς – Πάτριοτς, Πάκερς – Ιγκλς και Κάρντιναλς – Λάιονς. Διαβάστε παρακάτω την προαναγγελία των αγώνων και τις στοιχηματικές εκτιμήσεις τους: 






Πάνθερς (3-1-6)
Φάλκονς (3-6)
* Μπακανίρς 20-14
Σέιντς 37-34
Λάιονς 24-7
* Μπένγκαλς 10-24
Στίλερς 19-37
Μπακανίρς 56-14
* Ρέηβενς 10-38
* Βάικινγκς 28-41
Μπερς 31-24
* Τζάιαντς 20-30
* Μπένγκαλς 37-37
Μπερς 13-27
* Πάκερς 17-38
* Ρέηβενς 7-29
Σίχοκς 9-13
Λάιονς 21-22
Σέιντς 10-28
Ρεπό
*Ιγκλς 21-45
*Μπακανίρς 27-17
            Ντέρμπι της NFC Νότου, πέρσι οι Πάνθερς επικράτησαν μέσα – έξω στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Αμφότερες οι ομάδες παρά τα αρνητικά τους ρεκόρ και την άσχημη εικόνα τους, με μία νίκη αύριο θα παραμείνουν κοντά στην κορυφή της ντιβίζιον.
Οι Πάνθερς είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης αφού η εικόνα τους στην ήττα από τους Ιγκλς ήταν πολύ άσχημη, με τα ίδια προβλήματα που παρουσιάζουν τον τελευταίο μήνα να εμφανίζονται ξανά. Ο κουόρτερμπακ Νιούτον δεν έχει την απαραίτητη προστασία από την επιθετική του γραμμή και από τα πολλά χτυπήματα δεν αγωνίζεται υγιής, ενώ η άμυνα της ομάδας δεν μπορεί να σταματήσει κανένα με τεράστιες τρύπες στην πίσω ζώνη άμυνας. Η θετική πλευρά του νομίσματος λέει ότι οι ήττες ήρθαν από ποιοτικές ομάδες και ότι ο βαθμός δυσκολίας ενόψει συνέχειας χαμηλώνει. Η άμυνα των Φάλκονς δεν μπορεί να ασκήσει την πίεση των προηγούμενων αγώνων και το ράννινγκ παιχνίδι μπορεί να βρει διαδρόμους απέναντί της.
            Οι Φάλκονς επικράτησαν σχετικά εύκολα στην έδρα των Μπακανίρς, σταμάτησαν το αρνητικό σερί 5 ηττών και έφτασαν το 3-0 σε αγώνες εντός ντιβίζιον! Ο κουόρτερμπακ Ράιαν φάνηκε να έχει ρυθμό με τους ρισίβερ Τζόουνς και Γουάιτ (συνδυασμός που σκόρπιζε τους αντιπάλους το 2012) και βρήκε χώρους στην αντίπαλη προβληματική άμυνα. Η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ θετική και για ένα ημίχρονο επί των ισχυρών Λάιονς, όμως κατέρρευσε στην επανάληψη. Αμυντικά οι Φάλκονς επιτρέπουν 404 γιάρδες ανά αγώνα στον αντίπαλο, που είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση στο πρωτάθλημα, αφού παρά τις μεταγραφές του καλοκαιριού συνεχίζουν να υποφέρουν στις μάχες των γραμμών.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η εικόνα των Φάλκονς είναι καλύτερη τις τελευταίες βδομάδες, όμως οι αδυναμίες των δύο ομάδων είναι κοινές. Πέρσι οι Πάνθερς έδειξαν ότι κυριαρχούν στα μεταξύ τους match up, αλλά η άμυνά τους φέτος είναι πολύ αλλαγμένη προς το χειρότερο. Δύσκολη η πρόβλεψη για νικητή, ίσως το σκορ να ξεπεράσει το όριο λαμβάνοντας υπόψη τα εκατέρωθεν αμυντικά προβλήματα. 





Μπερς (3-6)
Βάικινγκς (4-5)
Μπιλς 20-23
* Ραμς 34-6
* 49ερς 28-20
Πάτριοτς 7-30
* Τζετς 27-19
* Σέιντς 9-20
Πάκερς 17-38
Φάλκονς 41-28
* Πάνθερς 24-31
* Πάκερς 10-42
* Φάλκονς 27-13
Λάιονς 3-17
Ντόλφινς 14-27
* Μπιλς 16-17
*Πάτριοτς 23-51
*Μπακανίρς 19-13
Ρεπό
Ρέντσκινς 29-26
*Πάκερς 14-55
Ρεπό
            Ντέρμπι της NFC Βορρά, το 2013 οι ομάδες επικράτησαν εντός έδρας.
            Οι Μπερς με τις δύο ντροπιαστικές ήττες ισοφάρισαν ρεκόρ που είχε να συμβεί από το 1923! Έγιναν η μοναδική ομάδα από τότε που δέχεται 50+ πόντους σε 2 σερί αγώνες! Η εικόνα της ομάδας ήταν ξεκάθαρα άθλια και στις δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις και το χειρότερο είναι ότι οι ήττες θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη έκταση αν οι αντίπαλοι κουόρτερμπακ δεν κάθονταν στον πάγκο στα β’ ημίχρονα! Σε τραγική κατάσταση η άμυνα με τους παίχτες να δείχνουν μπερδεμένοι ακόμα και για το ποιο σύστημα παίζουν , σε τραγική κατάσταση ο κουόρτερμπακ Κάτλερ που στα πρώτα ημίχρονα των 2 προηγούμενων αγώνων κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του σε μόλις 7 πόντους και κυρίως σε τραγική κατάσταση ο προπονητής Τρέστμαν που δείχνει να τα έχει τελείως χαμένα. Σκληρή κριτική από τα ΜΜΕ της χώρας στην ομάδα που κουβαλά πολλά εκατομμύρια φίλων από πίσω και φωνές για απόλυση του προπονητή και του γενικού διευθυντή. Αύριο οι Μπερς επιστρέφουν στην έδρα τους όπου μετρούν 0-3 ρεκόρ και η αντίδραση του κόσμου δεν αναμένεται να είναι ζεστή προς την ομάδα. Ομάδα η οποία έχει πια το χειρότερο παθητικό στο πρωτάθλημα με 30,8 πόντους ανά αγώνα και το χειρότερο είναι ότι δεν φαίνεται ότι κάτι θα βελτιωθεί άμεσα.
            Οι Βάικινγκς είχαν το ρεπό τους την περασμένη βδομάδα και πριν από αυτό κατάφεραν 2 σερί νίκες με θετικές εμφανίσεις. Η άμυνα της ομάδας είναι αξιοπρεπής και το σύνολο γιαρδών που επιτρέπουν συγκαταλέγεται στο top10 του πρωταθλήματος. Επιθετικά η ομάδα στηρίζεται σε δύο ταλαντούχους ρούκι με ότι αυτό συμπεριλαμβάνει.  Ο Μπριτζγουότερ ως κουόρτερμπακ είχε τις καλές στιγμές του, όμως δεν αποφεύγει τα λάθη απειρίας και ο ΜακΚίννον ως ράννινγκ μπακ έχει δείξει τρομερή έκρηξη, αλλά δεν έχει την υπομονή και τη διορατικότητα στις κούρσες του. Εν γένει η επίθεση δε θέλγει και οι 18,7 πόντοι ανά αγώνα κατατάσσονται στη 26η θέση του πρωταθλήματος. Ο Πίτερσον αναμένεται να μάθει την απόφαση για το αν μπορεί να επιστρέψει στην ενεργό δράση έπειτα από την ανάμιξή του με τα δικαστήρια, την προσεχή Δευτέρα.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Μπερς είναι σε άθλια αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και το ότι αγωνίζονται εντός έδρας δεν πρόκειται να τους κάνει καλό. Αν απέναντί τους υπήρχε μία πιο ποιοτική ομάδα το διπλό θα ήταν μία πολύ ζεστή επιλογή. Στην προκειμένη περίπτωση απλά πάσο. 






Μπράουνς (6-3)
Τέξανς (4-5)
* Στίλερς 27-30
Ρέντσκινς 17-6
Σέιντς 26-24
* Ρέιντερς 30-14
Ρέηβενς 21-23
* Τζάιαντς 17-30
ρεπό
Μπιλς 23-17
* Τάιτανς 29-28
* Κάουμποϊς 17-20
Στίλερς 31-10
Κολτς 28-33
* Τζάγκουαρς 6-24
* Στίλερς 23-30
Ρέιντερς 23-13
*Τάιτανς 30-16
Μπακανίρς 22-17
Ιγκλς 21-31
*Μπένγκαλς 24-3
Ρεπό
            Οι Μπράουνς με τη νέα νίκη τους στο Σινσινάτι βρίσκονται στην κορυφή της ντιβίζιον τους μέσα στο Νοέμβριο έπειτα από τουλάχιστον 10 χρόνια και δείχνουν ικανοί να επιστρέψουν στα play-offs από το 2002! Η εμφάνιση της ομάδας στην έδρα των Μπένγκαλς ήταν εντυπωσιακή, με τρομερή άμυνα που δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να ανασάνει και εξαιρετικό ράννινγκ παιχνίδι επιθετικά με την τριπλέτα Κροουέλ, Τέητ και Γουέστ να κάνει θραύση! Στις δύο προηγούμενες εντός έδρας νίκες όμως οι εμφανίσεις επιθετικά ήταν προβληματικές και οι νίκες επί αδύναμων αντιπάλων ήρθαν δύσκολα. Η επίθεση συχνά κολλάει λόγω έλλειψης ποιοτικών ρισίβερ και η επαναφορά του Γκόρντον την 12η αγωνιστική αναμένεται ως επιστροφή του Μεσσία! Ο νεαρός το 2013 ήταν εκπληκτικός με 1,600+ γιάρδες (1ος στο πρωτάθλημα), αλλά έχασε όλη τη μέχρι τώρα 2014 σεζόν λόγω τιμωρίας για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Αμυντικά οι 19,1 πόντοι παθητικό είναι η 6η καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα.
            Οι Τέξανς πριν το ρεπό τους είχαν υποκύψει στην ποιοτική ανωτερότητα των Ιγκλς και έχασαν έδαφος στην AFC. O βασικός ράννινγκ μπακ Φόστερ (2ος σε γιάρδες στο πρωτάθλημα), που είναι η κινητήρια δύναμη της επίθεσης, τραυματίστηκε σ’ εκείνο τον αγώνα, η διακοπή φαινόταν ότι θα τον ωφελήσει ώστε να επιστρέψει απέναντι στους Μπράουνς, όμως είναι μικρή η πιθανότητα να ξεκινήσει αύριο. Η μεγάλη είδηση στην ομάδα είναι η αλλαγή στη θέση του κουόρτερμπακ, αφού ο βετεράνος Φιτζπάτρικ απογοήτευσε στους 9 αγώνες της σεζόν και πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσει αύριο ο νεαρός Μάλετ που ήρθε το καλοκαίρι από τους Πάτριοτς, όπου ήταν αναπληρωματικός του Μπρέιντι. Ο Μάλετ έχει τα στοιχεία να πετύχει στη λίγκα, έχει θητεύσει δίπλα σε έναν από τους καλύτερους κουόρτερμπακ όλων των εποχών, όμως δεν έχει την εμπειρία των αγώνων. Τέλος, αναμένεται να επιστρέψει σε περιορισμένο ρόλο ο ρούκι Κλάουνι (#1 του ντραφτ) και ο δυναμικός λάινμπακερ Κούσινγκ.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Μπράουνς είναι αναπάντεχα στην κορυφή της ντιβίζιον τους και φέρουν πια το βάρος να κερδίσουν τον επόμενο αγώνα για να παραμείνουν εκεί.  Ο σύλλογος δεν φέρει το DNA του νικητή εδώ και δεκαετίες και η πίεση για αποτέλεσμα αύριο θα είναι μεγάλη. Οι Τέξανς δεν είναι χειρότερη ομάδα από τους Μπράουνς και αν ο Μάλετ αποτελέσει μία ελάχιστη αναβάθμιση από τον προκάτοχό του μπορούν να πάρουν τη νίκη με την οποία θα μπουν ξανά για τα καλά στο κυνήγι των play-offs. Με υγιή Φόστερ το διπλό θα ήταν από τα πρώτα σημεία της αγωνιστικής, τώρα πέφτει στη σειρά των επιλογών, όμως δεν παύει να έχει αξία.





Τσιφς (6-3)
Σίχοκς (6-3)
Τάιτανς 10-26
Πάκερς 36-16
* Μπρόνκος 17-24
* Τσάρτζερς 21-30
* Ντόλφινς 34-15
Μπρόνκος 26-20
Πάτριοτς 41-14
ρεπό
* 49ερς 17-22
* Ρέντσκινς 27-17
Ρεπό
Κάουμποϊς 23-30
* Τσάρτζερς 23-20
* Ραμς 26-28
Ραμς 34-7
*Πάνθερς 13-9
Τζετς 24-10
Ρέιντερς 30-24
*Μπιλς 17-13
Τζάιαντς 38-17
            Οι Τσιφς επικράτησαν πολύ δύσκολα με ανατροπή στην 4η περίοδο στην έδρα των Μπιλς και επιβεβαίωσαν την πολύ καλή τους κατάσταση φτάνοντας στις 4 σερί νίκες. Η άμυνα ήταν εξαιρετική για ακόμη ένα παιχνίδι (2η καλύτερη του πρωταθλήματος με 16,8 μ.ο. παθητικό/ 1η σε πάσσινγκ παιχνίδι) κράτησε τους αντιπάλους έξω από την εντ ζόουν της, ενώ επιθετικά ο κουόρτερμπακ Σμιθ ήταν πολύ ψύχραιμος στα δύσκολα και ήταν αυτός που σκόραρε το νικητήριο τάτσνταουν. Η ράννινγκ επίθεση κατατάσσεται 5η στο πρωτάθλημα με αιχμή τον Τσαρλς αλλά αύριο θα βρει μπροστά της την 4η καλύτερη ράννινγκ άμυνα. Αν υπήρχαν στην ομάδα και 2-3 ποιοτικοί ρισίβερ που θα μπορούσαν να δώσουν βάθος στην πάσσινγκ επίθεση (30η) η ομάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει στα ίσια την AFC.
            Οι Σίχοκς επέστρεψαν στο γνωστό τους δυναμικό ράννινγκ παιχνίδι και διέλυσαν τους Τζάιαντς την περασμένη Κυριακή, συγκεντρώνοντας 350 γιάρδες στο έδαφος (ρεκόρ συλλόγου) με αιχμή το Λυντς. Ο κουόρτερμπακ Ουίλσον δεν ήταν καλός στον αέρα, αλλά είχε κι αυτός ένα ακόμη πολύ καλό παιχνίδι στο έδαφος με έξυπνες μικρές κούρσες που έπιαναν απροετοίμαστη την αντίπαλη άμυνα. Διπολική η επίθεση των Σίχοκς με το ράννινγκ παιχνίδι να είναι το καλύτερο στο πρωτάθλημα και το πάσσινγκ παιχνίδι 31ο! Κομβικές για την αποτελεσματικότητα του ράννινγκ παιχνιδιού οι επιστροφές των  Άνγκερ και Οκούν στην επιθετική γραμμή, αναμένεται να επιστρέψει και ο δυναμικός σέιφτι Τσάνσελορ στην άμυνα. Η οποία άμυνα είναι φανερά βελτιωμένη τις τελευταίες βδομάδες (4η καλύτερη σε γιάρδες) και υποφέρει μόνο από γρήγορους, μικρόσωμους, ευέλικτους ρισίβερ, τέτοιους που δεν διαθέτει η επίθεση των Τσιφς. Μεγάλο πλήγμα στην άμυνα ο τραυματισμός του θηριώδη Μίμπειν που συνέβαλλε τα μέγιστα στην αναχαίτιση του αντίπαλου ράννινγκ παιχνιδιού και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ δυνατός αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες με αρκετές ομοιότητες. Αναμέτρηση με ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα match up, όπως αυτό της καλύτερης πάσσινγκ άμυνας (Τσιφς) απέναντι στην 31η πάσσινγκ επίθεση (Σίχοκς), ενώ και η πάσσινγκ άμυνα των Σίχοκς φαίνεται να της ταιριάζει η επίθεση των Τσιφς. Καθοριστικό για τον αγώνα ποια από τις δύο ομάδες θα καταφέρει να τρέξει αποτελεσματικά με την μπάλα, με τους Σίχοκς να έχουν ένα προβάδισμα σ αυτό τον τομέα. Αναμένεται κλειστός αγώνας που ίσως να κριθεί στην τελευταία φάση, πολύ πιθανό το χαμηλό σκορ, έχει στοιχηματική αξία το διπλό σε τιμές αουτσάιντερ.



           


Σέιντς (4-5)
Μπένγκαλς (5-1-3)
* Φάλκονς 34-37
* Ρέηβενς 23-16
* Μπράουνς 24-26
Φάλκονς 24-10
Βάικινγκς 20-9
Τάιτανς 33-7
* Κάουμποϊς 17-38
ρεπό
Μπακανίρς 37-31
* Πάτριοτς 17-43
ρεπό
Πάνθερς 37-37
*Λάιονς 23-24
* Κολτς 0-27
Πάκερς 44-23
Ρέηβενς 27-24
*Πάνθερς 28-10
Τζάγκουαρς 33-23
49ερς 24-27
Μπράουνς 3-24
            Οι Σέιντς έκαναν πισωγύρισμα με την εντός έδρας ήττα τους από τους 49ερς αν και η εμφάνιση δεν ήταν κακή. Ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα από το 2012 με 11 σερί νίκες να έχουν προηγηθεί. Ο αγώνας ήταν άκρως συναρπαστικός και μετά το κακό ξεκίνημα τους, οι Σέιντς έδειχναν κυρίαρχοι στον αγώνα, αλλά 2 μεγάλα λάθη, ένα στην άμυνα στο τέλος της κανονικής διάρκειας και ένα του Μπριζ στην παράταση στοίχισαν. Ο βετεράνος κουόρτερμπακ παρότι ηγείται μίας εκρηκτικής επίθεσης (2η σε γιάρδες, 3η σε πάσσιγνκ γιάρδες, 6η σε πόντους) φέτος είναι αρκετά επιρρεπής σε λάθη που απέφευγε τις προηγούμενες σεζόν. Παρά την ήττα η ομάδα της Νέας Ορλεάνης είναι το φαβορί στην αδύναμη NFC Νότου και διαθέτει το ταλέντο να καθαρίσει την υπόθεση play-offs σύντομα. Σημαντικότατη η συμβολή του ράννινγκ μπακ Ίνγκραμ που έρχεται από 3 σερί 100+ γιαρδών παιχνίδια και δίνει άλλη διάσταση στην επίθεση της ομάδας. Τραυματίστηκε απέναντι στους 49ερς ο σημαντικότατος αμυντικός Λιούις και είναι αμφίβολος για αύριο.
            Οι Μπένγκαλς παραπαίουν το τελευταίο δίμηνο και οι 2 νίκες που κατάφεραν εντός έδρας σ’ αυτό το διάστημα ήρθαν οριακά και με λίγη δόση τύχης. Πριν από 10 μέρες φιλοξένησαν τους Μπράουνς, ήταν απογοητευτικοί επιθετικά και ταπεινώθηκαν σε εθνική τηλεοπτική κάλυψη.  Ο κουόρτερμπακ Ντάλτον ήταν αποκαρδιωτικός, γενικά χάνει πολλές εύκολες πάσες, κάνει εύκολα το λάθος και δεν έχει την ψυχολογία του νικητή – ηγέτη που μπορεί να κουβαλήσει την επίθεση της ομάδας. Η άμυνα της ομάδας κι αυτή υποφέρει επιτρέποντας 392 γιάρδες ανά αγώνα που είναι η 3η χειρότερη επίδοση στο πρωτάθλημα. Δεν έχει ρυθμό ο ρισίβερ Γκριν που έχει επιστρέψει από τραυματισμό αλλά δείχνει «σκουριασμένος».
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Σέιντς έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Πολύ δύσκολα θα ηττηθούν ξανά εντός έδρας καθώς και οι εμφανίσεις τους είναι καλύτερες των αντιπάλων. Οι Μπένγκαλς ταξιδεύουν με κακή ψυχολογία και η προβληματική τους άμυνα πολύ δύσκολα θα μπορέσει να περιορίσει την εκρηκτική επίθεση των γηπεδούχων. ΑΣΟΣ με -6,5 σπρεντ /  Σέιντς over 29,5 πόντους. 







Τζάιαντς (3-6)
49ερς (5-4)
* Λάιονς 15-34
* Κάουμποϊς 28-17
Κάρντιναλς 14-25
Μπερς 20-28
Τέξανς 30-17
* Κάρντιναλς 14-23
* Ρέντσκινς 45-14
Ιγκλς 26-21
Φάλκονς 30-20
Τσιφς 22-17
* Ιγκλς 0-27
* Ραμς 31-17
*Κάουμποϊς 21-31
*Μπρόνκος 17-42
Ρεπό
Ρεπό
Κολτς 24-40
Ραμς 10-13
*Σίχοκς 17-38
*Σέιντς 27-24
            Οι Τζάιαντς ήταν πολύ καλοί για ένα ημίχρονο στην έδρα των Σίχοκς, όμως δεν μπόρεσαν να περιορίσουν ούτε στο ελάχιστο το αντίπαλο δυναμικό ράννινγκ παιχνίδι και μοιραία υπέκυψαν. Ο κουόρτερμπακ Μάννινγκ ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος, έβρισκε τα κενά στην αντίπαλη άμυνα και συνεργαζόταν αγαστά με τους «δαιμόνιους» ρισίβερ Πάρκερ και Μπέκαμ (ρούκι), όμως στην επανάληψη η ταλαντούχα άμυνα των πρωταθλητών προσαρμόστηκε και τους περιόρισε. Ο Μπέκαμ διαθέτει εκπληκτική ταχύτητα και ευελιξία και εξελίσσεται σε ένα σπουδαίο παίχτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Στα θετικά επιστρέφει ο βασικός ράννινγκ μπακ Τζέννινγκς που έλειψε φανερά από την επίθεση της ομάδας και αμέσως ανεβάζει επίπεδο το σύνολο. Αμυντικά η ομάδα έπιασε πάτο, αφού οι 404 γιάρδες μέσο όρο που επιτρέπει στον αντίπαλο είναι η χειρότερη επίδοση στο πρωτάθλημα και οι 27,4 πόντοι παθητικό η 7η χειρότερη.
            Οι 49ερς με την σπουδαία νίκη στην έδρα των Σέιντς έμειναν ζωντανοί στη NFC Δύσης, αλλά χρειάζονται ένα δυνατό ντεμαράζ για να μπορέσουν να παίξουν ξανά στα play-offs. H εμφάνιση της ομάδας ήταν πολύ καλή για ένα ημίχρονο, στην επανάληψη προσπάθησαν να συντηρήσουν το προβάδισμά τους και στάθηκαν τυχεροί εντέλει που ο αγώνας πήγε στην παράταση, όπου και επικράτησαν χάρη σε λάθος του αντίπαλου κουόρτερμπακ. Το ράννινγκ παιχνίδι τροφοδοτήθηκε αρκετά και θα πρέπει να είναι ίδια η συνταγή για τον αγώνα της Νέας Υόρκης. Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο  ρισίβερ Κράμπτρι για τη μικρή του συμμετοχή στην επίθεση της ομάδας. Αμυντικά η ομάδα παραμένει σε top επίπεδο (3η σε γιάρδες) παρόλο που ο αρχηγός και «εγκέφαλός» της Γουίλις έχει χάσει τα 4 τελευταία παιχνίδια και τελικά θα χάσει και το υπόλοιπο της σεζόν. Επιστρέφει για το ντεμπούτο του στη σεζόν ο αμυντικός Άλντον Σμιθ που εξέτισε τιμωρία 10 αγωνιστικών λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι 49ερς δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση και έχουν μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη, όμως οι Τζάιαντς (με την επιστροφή και του Τζέννινγκς) είναι επικίνδυνη ομάδα και η εμφάνισή τους στην έδρα των Σίχοκς αποδεικνύει ότι μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε οποιονδήποτε. Πάσο. 







Ραμς (3-6)
Μπρόνκος (7-2)
Βάικινγκς 6-34
Κολτς 31-24
* Μπακανίρς 19-17
Τσιφς 24-17
Κάουμποϊς 31-34
* Σίχοκς 20-26
ρεπό
ρεπό
* Ιγκλς 28-34
Κάρντιναλς 41-20
49ερς 17-31
* Τζετς 31-17
Σίχοκς 28-26
49ερς 42-17
*Τσιφς 7-34
Τσάρτζερς 35-21
*49ερς 13-10
*Πάτριοτς 43-21
*Κάρντιναλς 14-31
*Ρέιντερς 17-41
            Οι Ραμς ήταν πολύ ανταγωνιστικοί στη δύσκολη έδρα των Κάρντιναλς και μέχρι τα μέσα της 4ης περιόδου βρίσκονταν μπροστά στο σκορ, ωσότου καταρρεύσουν με αλλεπάλληλα λάθη του νεαρού τους κουόρτερμπακ. Ο Ντέιβις απογοητεύει τις τελευταίες 3 βδομάδες και μαζί του όλη η επίθεση υποφέρει να σκοράρει πόντους. Γι αυτό ο προπονητής Φίσερ αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή κουόρτερμπακ με το βετεράνο Χιλ να παίρνει θέση βασικού. 30οι οι Ραμς σε επιθετικές γιάρδες και 28οι σε παραγωγικότητα με μόλις 18,1 πόντους μέσο όρο. Αμυντικά υπάρχει μεγάλη βελτίωση με την αμυντική γραμμή να ασκεί μεγάλη πίεση στον αντίπαλο, κάτι που αποτύγχανε παταγωδώς να κάνει στα πρώτα 5 ματς της σεζόν.
            Οι Μπρόνκος παρότι υπέφεραν για 20 λεπτά στο Όκλαντ κατάφεραν πάρουν εντέλει εύκολη νίκη με ένα τρομερό ξέσπασμα 0-35 σε 2η και 3η περίοδο. Ο Μάννινγκ υπέπεσε σε 2 ιντερσέπτιονς στο ξεκίνημα, αλλά επανόρθωσε με 5 τάτσνταουν πάσες στη συνέχεια και πριν ξεκουραστεί στην αρχή της 4ης περιόδου με τον αγώνα να έχει κριθεί. Ο Σάντερς και οι δύο Τόμας ήταν ξανά ασταμάτητοι και ταλαιπώρησαν την αντίπαλη άμυνα. Νέος πρωταγωνιστής για την ομάδα ο ράννινγκ μπακ Άντερσον που για πρώτη φορά φέτος πήρε πολλές προσπάθειες και ήταν άκρως αποτελεσματικός. Λογικά ο ρόλος του θα είναι μεγάλος και αύριο αφού ο Χίλμαν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Εντυπωσιακή και η αμυντική εμφάνιση που εξαφάνισε το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι (καλύτερη στο πρωτάθλημα).
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις ομάδες και λογικά το σπρεντ των Μπρόνκος προσφέρεται τόσο ψηλά. Η αλλαγή κουόρτερμπακ στους Ραμς πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι στη δυναμική της επίθεσης των γηπεδούχων και αν ο Μάννινγκ δεν πιεστεί αρκετά και βρει ρυθμό το σκορ πιθανότατα θα ξεφύγει για τους φιλοξενούμενους.








Ρέντσκινς (3-6)
Μπακανίρς (1-8)
* Τέξανς 6-17
Πάνθερς 14-20
Τζάγκουαρς 41-10
Ραμς 17-19
* Ιγκλς 34-37
* Φάλκονς 14-56
Τζάιαντς 14-45
* Στίλερς 27-24
Σίχοκς 17-27
* Σέιντς 31-37
* Κάρντιναλς 20-30
Ρέηβενς 17-48
Τάιτανς 19-17
ρεπό
*Κάουμποϊς 20-17
Βάικινγκς 13-19
*Βάικινγκς 26-29
*Μπράουνς 17-22
ρεπό
Φάλκονς 17-27
            Οι Ρέντσκινς επιστρέφουν από το ρεπό τους και ο Γκρίφιν είχε μία έξτρα εβδομάδα να νιώσει καλύτερα τον τραυματισμένο του αστράγαλο και να προετοιμαστεί καταλλήλως για τον αυριανό αγώνα. Ο βασικός κουόρτερμπακ της ομάδας ξεκίνησε απέναντι στους Βάικινγκς, όμως δεν ήταν καλός και δε θυμίζει σε τίποτα τον παίχτη του 2012 όταν και ανακηρύχθηκε σε ρούκι της σεζόν. Η επίθεση της ομάδας διαθέτει ταλέντο για να πρωταγωνιστήσει στο NFL, όμως θα πρέπει να υπάρξει μια σταθερή και αξιόπιστη λύση στη θέση του κουόρτερμπακ για να συμβεί αυτό. Ο ρισίβερ Ντεσόν Τζάκσον είναι τεράστια (βαθιά) απειλή που ανοίγει την αντίπαλη άμυνα και οι ράννινγκ μπακ της ομάδας εξαιρετικά αποτελεσματικοί όταν τροφοδοτούνται επαρκώς. Ακόμα και η άμυνα είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι, όμως η αστάθεια στη θέση του κουόρτερμπακ στοιχίζει.
            Οι Μπακανίρς γνώρισαν μία ακόμη ήττα από τους Φάλκονς με τα γνώριμα προβλήματα να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους. Παρά την αλλαγή στη θέση του κουόρτερμπακ με την επιστροφή του έμπειρου ΜακΚάουν, η επίθεση δεν είχε ρυθμό αφού δεν έλειψαν και πάλι οι ιντερσέπτιονς, ενώ ξανά το ράννινγκ παιχνίδι ήταν ανύπαρκτο. Μοναδική μεγάλη απειλή είναι σταθερά ο ρούκι ρισίβερ Έβανς. Τεράστια προβλήματα και στην άμυνα της ομάδας, η οποία επιτρέπει 30,2 πόντους (2η χειρότερη) και 391 γιάρδες (4η χειρότερη) μέσο όρο ανά αγώνα με τον κόουτς Σμιθ να μη δείχνει ότι μπορεί να περάσει τη φιλοσοφία του.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ρέντσκινς έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη εντός έδρας με το Γκρίφιν υγιή, όμως ο άσος δεν έχει καμία στοιχηματική αξία και το σπρεντ είναι αδικαιολόγητα ψηλά. Από την άλλη ούτε οι Μπακανίρς πείθουν ότι μπορούν να συνέλθουν για να κυνηγηθεί η έκπληξη, οπότε πάσο. 








Τσάρτζερς (5-4)
Ρέιντερς (0-9)
* Κάρντιναλς 17-18
* Τζετς 14-19
Σίχοκς 30-21
Τέξανς 14-30
* Μπιλς 22-10
* Πάτριοτς 9-16
Τζάγκουαρς 33-14
Ντόλφινς 14-38
Τζετς 31-0
ρεπό
* Ρέιντερς 31-28
Τσάρτζερς 28-31
Τσιφς 20-23
Κάρντιναλς 13-24
*Μπρόνκος 21-35
*Μπράουνς 13-23
*Ντόλφινς 0-37
*Σίχοκς 24-30
Ρεπό
Μπρόνκος 17-41
            Ντέρμπι της AFC Δύσης, νωρίτερα στη σεζόν οι Τσάρτζερς επικράτησαν των Ρέιντερς εκτός έδρας, ενώ και πέρσι τους νίκησαν εντός έδρας.
Οι Τσάρτζερς πριν ένα μήνα ήταν μία από τις πιο «καυτές» ομάδες στο πρωτάθλημα, όμως τα αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων τους έχουν φέρει σε δυσχερή θέση για τα Play-offs. Στις ήττες από Τσιφς και Μπρόνκος δεν ήταν άσχημες οι εμφανίσεις, όμως στην ήττα από τους Ντόλφινς η εικόνα τους ήταν αποτρόπαια. Ο κουόρτερμπακ Ρίβερς δεν είναι ο ίδιος σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν και κυρίως είναι η άμυνα που «μπάζει» και δυσχεραίνει το έργο της ομάδας. Το ρεπό ήρθε σε κατάλληλο σημείο και ο επόμενος αντίπαλος είναι ο καταλληλότερος για μία νίκη που θα ανεβάσει και πάλι την ψυχολογία της ομάδας. Επιστρέφει από τραυματισμό ο #1 ράννινγκ μπακ Μάθιουζ και ενισχύει την επίθεση.
Οι Ρέιντερς παρότι έδειξαν και στον προηγούμενο αγώνα θετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους, δεν απέφυγαν μία ακόμη ήττα. Κόντραραν στα ίσια τους Μπρόνκος για 20 λεπτά, όμως στη συνέχεια κατέρρευσαν δεχόμενοι 35 αναπάντητους πόντους και υπέστησαν  βαριά ήττα από την καλύτερη (ίσως) ομάδα του πρωταθλήματος. Η επίθεση της ομάδας είναι στον πάτο του πρωταθλήματος με ανύπαρκτο ράννινγκ παιχνίδι και το ρούκι Καρ στη θέση του κουόρτερμπακ να δείχνει ότι έχει ταλέντο αλλά όχι την εμπειρία αλλά ούτε και τους ποιοτικούς συμπαίχτες για να συνεργαστεί.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Τσάρτζερς είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα επανέλθουν μετά το ρεπό τους. Λογικά η διακοπή θα ήταν ευεργετική για να επιστρέψουν στις θετικές εμφανίσεις όμως ο άσος δεν έχει στοιχηματική αξία και το σπρεντ είναι πολύ ψηλά αφού οι Ρέιντερς τον τελευταίο μήνα παλεύουν όλα τα ματς παρότι δεν έχουν στόχους. 








Κάρντιναλς (8-1)
Λάιονς (7-2)
Τσάρτζερς 18-17
Τζάιαντς 35-14
* Τζάιαντς 25-14
* Πάνθερς 7-24
49ερς 23-14
Πάκερς 19-7
ρεπό
* Τζέτς 24-17
* Μπρόνκος 20-41
Μπιλς 14-17
Ρέντσκινς 30-20
* Βάικινγκς 17-3
* Ρέιντερς 24-13
Σέιντς 24-23
Ιγκλς 24-20
*Φάλκονς 22-21
*Κάουμποϊς 28-17
Ρεπό
Ραμς 31-14
Ντόλφινς 20-16
            Ντέρμπι ομάδων κορυφής που έχουν κάνει την έκπληξη φέτος. Πέρσι είχαν ξανασυναντηθεί στην ίδια έδρα με τους Κάρντιναλς να παίρνουν εύκολη νίκη.
            Οι Κάρντιναλς την περασμένη Κυριακή επικράτησαν και των Ραμς εντός έδρας αν και το τελικό σκορ κρύβει την αλήθεια για το πόσο δύσκολη ήταν η νίκη των γηπεδούχων. Οι αντίπαλοι προηγούνταν μέχρι τα μέσα της 4ης περιόδου και οι Κάρντιναλς χρειάστηκαν 3 μεγάλα λάθη από τον αντίπαλο κουόρτερμπακ για να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη. Η νίκη αυτή όμως ήταν πύρρειος για την ομάδα από την Αριζόνα, καθώς τραυματίστηκε και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο βασικός κουόρτερμπακ Πάλμερ που με την ποιότητα και την εμπειρία του ανέβαζε επίπεδο την επίθεση της ομάδας. Ο αντικαταστάτης Στάντον κλήθηκε να αγωνιστεί βασικός και νωρίτερα στη σεζόν και μετρά δύο νίκες και μία ήττα στις εμφανίσεις του. Ο προπονητής  Άριανς  είναι εξαιρετικός στο κοουτσάρισμα κουόρτερμπακ και έχει δείξει ότι η ομάδα μπορεί να πορευτεί και με τον αντικαταστάτη, όμως το επόμενο τεστ έχει υψηλότατο βαθμό δυσκολίας, αφού στην πόλη έρχεται η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Αμυντικά η ομάδα είναι σταθερά σε top επίπεδο καθώς κατατάσσεται 3η στην αναχαίτιση του αντίπαλου ράννινγκ παιχνιδιού και είναι η 5η καλύτερη σε παθητικό με μόλις 18,9 πόντους ανά αγώνα.
            Οι Λάιονς με την πολύ δύσκολη νίκη τους επί των Ντόλφινς έφτασαν τις 4 σερί και δείχνουν άξιοι διεκδικητές στη NFC. H άμυνα της ομάδας ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι εξαιρετική και παραμένει η καλύτερη στο πρωτάθλημα επιτρέποντας τους λιγότερους πόντους και τις λιγότερες γιάρδες ανά αγώνα! Επιθετικά η ομάδα χρήζει βελτίωσης, ειδικά στο ράννινγκ παιχνίδι που κατατάσσεται 31ο. Επέστρεψε την περασμένη Κυριακή ο σούπερ σταρ ρισίβερ Κάλβιν Τζόνσον και ήταν καταλυτικός για έναν ακόμη αγώνα με 100+ γιάρδες και 1 τάτσνταουν υποδοχή. Με την σταθερή παρουσία του #2 ρισίβερ Τέητ που έχει συνεχόμενα 100+ γιάρδες παιχνίδια συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο και το βάρος πέφτει πια στον κουόρτερμπακ Στάφορντ να εκμεταλλευτεί τα «όπλα» του.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο αγώνας φαίνεται πολύ ισορροπημένος και οι αποδόσεις συνηγορούν σ’ αυτό. Πολύ καλές άμυνες εκατέρωθεν και θα είναι πολύ δύσκολο για κάποια από τις ομάδες να μπορέσει να τρέξει την μπάλα. Οι κουόρτερμπακ θα κρίνουν το αποτέλεσμα και εκεί μοιάζουν να έχουν προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι, ισοφαρίζοντας το πλεονέκτημα της έδρας για τους Κάρντιναλς.. Πολύ πιθανό το χαμηλό σκορ στον αγώνα, λογικά το όριο είναι τόσο χαμηλά. 








Πάκερς (6-3)
Ιγκλς (7-2)
* Σίχοκς 16-36
Τζάγκουαρς 34-17
Τζετς 31-24
* Κολτς 30-27
* Λάιονς 7-19
Ρεντσκινς 37-34
* Μπερς 38-17
* 49ερς 21-26
Βάικινγκς 42-10
Ραμς 34-28
* Ντόλφινς 27-24
Τζάιαντς 27-0
Πάνθερς 38-17
Ρεπό
*Σέιντς 23-44
*Κάρντιναλς 20-24
ρεπό
*Τέξανς 31-21
Μπερς 55-14
Πάνθερς 45-21
            Οι Πάκερς διέλυσαν τους Μπερς και επιβεβαίωσαν πόσο δυνατοί είναι επιθετικά με το Ρότζερς στα ηνία. Ο ταλαντούχος κουόρτερμπακ είχε 6 τάτσνταουν πάσες στο πρώτο κιόλας ημίχρονο και έχασε την ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ (8), γιατί ο προπονητής του τον τράβηξε στον πάγκο 5 λεπτά μετά την επανάληψη. Εντός έδρας οι Πάκερς σκοράρουν κατά μέσο όρο 41,5 πόντους και κανείς δεν μπορεί να τους ακολουθήσει σ αυτό το ρυθμό. Οι ρισίβερ Κομπ και Νέλσον βρίσκουν συνέχεια τα κενά στις αντίπαλες άμυνες και ο Ρότζερς τους βρίσκει με «χειρουργικές» πάσες. Το ράννινγκ παιχνίδι του Λέισι χρήζει βελτίωσης για να γίνει η ομάδα το απόλυτο φαβορί στη NFC. Αμυντικά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην αναχαίτιση του αντίπαλου ράννινγκ παιχνιδιού (30η) και γι αυτό μετά το ρεπό ο κόουτς ΜακΚάρθι επιχείρησε μία αλλαγή φέρνοντας εσωτερικά τον εκρηκτικό αμυντικό Μάθιουζ για κλείσει τις τρύπες και το εγχείρημα έδειξε να έχει αποτελέσματα στον περασμένο αγώνα.
            Οι Ιγκλς δεν έχασαν ούτε βήμα με την αλλαγή στη θέση του κουόρτερμπακ, αφού ο #2 Σάντσεζ ξεκίνησε βασικός στη θέση του τραυματία Φόουλς και η επίθεση συνέχισε να ρολάρει όπως και πρώτα στο πάσσινγκ παιχνίδι. Σε αγαπημένο αποδέκτη του Σάντσεζ εξελίσσεται ο Μάθιουζ και μαζί με τον ταχύτατο Μάκλιν συνθέτουν ένα πολύ επικίνδυνο δίδυμο. Η ράννινγκ επίθεση δεν έχει την περσινή αποτελεσματικότητα και παρόλο που η επιθετική γραμμή είναι πληρέστατη πια με τις επιστροφές των τραυματιών ο σταρ Μακόι δείχνει να έχει χάσει την έκρηξή του. Αυτό που εντυπωσιάζει στην φετινή ομάδα των Ιγκλς είναι η δεινότητα της άμυνας να δημιουργεί λάθη και να σκοράρει από αυτά, ενώ υπήρξαν και σκορ από επιστροφές κικ. 9 τάτσνταουν από επιστροφές (αμυντικές ή από κικ) μετρά η ομάδα της Φιλαφέλφια που είναι μακράν η καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα! Είναι μεγάλη η απώλεια του Ράιανς στην άμυνα, δεν φάνηκε το κενό του την περασμένη Δευτέρα καθώς οι Πάνθερς ήταν αναιμικοί.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμετρούνται δύο από τις πιο εκρηκτικές επιθέσεις του πρωταθλήματος. 30,8 πόντους σκοράρουν οι Πάκερς, 31,0 οι Ιγκλς με αμφότερες επιθέσεις να κινούνται σε γρήγορο ρυθμό. Οι Πάκερς εντός έδρας στην κατάσταση που είναι επιθετικά μπορούν να διαλύσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη και πιθανώς να καλύψουν και το σπρεντ. Πολύ πιθανό και το Over 53,5. 









Κολτς (6-3)
Πάτριοτς (7-2)
* Μπρόνκος 24-31
* Ντόλφινς 20-33
Ιγκλς 27-30
* Βάικινγκς 30-7
* Τζάγκουαρς 44-17
Ρέιντερς 16-9
Τάιτανς 41-17
* Τσιφς 14-41
Ρέηβενς 20-13
Μπένγκαλς 43-17
* Τέξανς 33-28
* Μπιλς 37-22
Μπένγκαλς 27-0
Τζετς 27-25
*Στίλερς 34-51
Μπερς 51-23
*Τζάιαντς 40-24
Μπρόνκος 43-21
ρεπό
ρεπό
            Σπουδαίος βραδινός αγώνας ανάμεσα σε δύο υπερδυνάμεις της AFC, με το νικητή να παίρνει προβάδισμα για την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας για τα play-offs. Πέρσι οι ομάδες συναντήθηκαν στα play-offs με τους Πάτριοτς να επικρατούν εύκολα εντός έδρας των Κολτς, εκμεταλλευόμενοι τις 4 ιντερσέπτιονς του Λακ.
            Οι Κολτς είχαν το ρεπό τους την περασμένη βδομάδα και πριν από αυτό είχαν επικρατήσει εύκολα των Τζάιαντς εκτός έδρας. Ο κουόρτερμπακ Λακ παρότι δείχνει επιρρεπής σε ιντερσέπτιον είναι ο πλέον παραγωγικός του πρωταθλήματος και μαζί του η επίθεση της ομάδας. 1οι  στο πρωτάθλημα οι Κολτς σε πόντους (32,2), σε γιάρδες (451,2) και πάσσινγκ γιάρδες (337,4) ανά αγώνα ικανοί να σκορπίσουν την αντίπαλη άμυνα. Η άμυνα των Πάτριοτς όμως είναι ίσως το υψηλότερο ως τώρα εμπόδιο γι αυτή την επίθεση και ο αυριανός αγώνας θα είναι ένα μεγάλο κρας τεστ για το Λακ και την ομάδα γενικότερα για το κατά πόσο μπορεί να σπάσει το δίδυμο των φαβορί στην περιφέρεια.
            Οι Πάτριοτς πριν το ρεπό τους πετούσαν από νίκη σε νίκη με μαγικές εμφανίσεις του Μπρέιντι. Ο 37χρονος κουόρτερμπακ ήταν εκπληκτικός στα 5 τελευταία παιχνίδια και δικαίως θεωρείται από πολλούς αναλυτές ως ο μέχρι στιγμής MVP της σεζόν. Ο τάητ εντ Γκρονκόσκι έπαιζε στο υψηλότερο επίπεδο που υπάρχει όντας το στήριγμα του Μπρέιντι και έδειχνε σαν άντρας ανάμεσα σε παιδιά με απίθανες υποδοχές και δυναμικές κούρσες «σπάζοντας» αντίπαλα τάκλιν. Και ενώ η πάσσινγκ επίθεση αγωνίζεται στο ανώτατο επίπεδο, υπάρχει προβληματισμός για το ράννινγκ παιχνίδι αφού ο Ρίντλεϊ έχει τραυματιστεί (χάνει τη σεζόν) και δεν υπάρχει ξεκάθαρος αντικαταστάτης με τον κόουτς Μπέλιτσικ να ψάχνει ακόμα λύσεις. Βελτιωμένη είναι και η άμυνα της ομάδας τον τελευταίο μήνα με την προσθήκη του δυναμικού κόρνερμπακ Μπράουνερ (πρώην Σίχοκ), παρόλο που εξακολουθεί να λείπει ο πολύ καλός Τζόουνς.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το ρεπό των δύο ομάδων περιπλέκει λίγο την κατάσταση, όμως ο φαβοριτισμός των Κολτς είναι άδικος για τον Μπρέιντι και την παρέα του. Αν οι Πάτριοτς παρουσιαστούν στην κατάσταση που ήταν προ 14 ημερών θα κερδίσουν στην έδρα των Κολτς και το 2,35 στο διπλό έχει μεγάλη αξία. Οι ομάδες έχουν δείξει ότι μπορούν να σκοράρουν ακατάπαυστα, όμως το όριο στο συνολικό σκορ έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά και έχει αξία το under 59,5 με το σκεπτικό, ότι οι ομάδες έχουν δείξει πως μπορούν παίξουν καλή άμυνα. 









Τάιτανς (2-7)
Στίλερς (6-4)
* Τσιφς 26-10
Μπράουνς 30-27
Κάουμποϊς 10-26
* Ρέηβενς 6-26
* Μπένγκαλς 7-33
* Πάνθερς 37-19
* Κολτς 17-41
Μπακανίρς 24-27
Μπράουνς 28-29
* Τζάγκουαρς 17-9
Τζάγκουαρς 16-14
* Μπράουνς 10-31
* Ρέντσκινς 17-19
Τέξανς 30-23
Τέξανς 16-30
Κολτς 51-34
Ρεπό
Ρέηβενς 43-23
*Ρέηβενς 7-21
*Τζετς 13-20
            Οι Τάιτανς βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση αφού έχασαν και από τους Ρέηβενς πολύ εύκολα. Στάθηκαν ανταγωνιστικοί για ένα ημίχρονο, όμως η επίθεσή τους στη συνέχεια «πνίγηκε» από την δυναμική άμυνα των γηπεδούχων. Στην επίθεση της ομάδας ηγείται πια ο ρούκι κουόρτερμπακ Μέτενμπεργκ που ναι μεν έχει στοιχεία για να κάνει καριέρα στο NFL, αλλά όπως και οι άλλοι συνομήλικοί του δεν έχει την εμπειρία και στην ομάδα που βρίσκεται ούτε το ταλέντο γύρω του. Προτελευταία είναι η επίθεση της ομάδας και σε πόντους και σε γιάρδες ανά αγώνα. Ο πιο αξιόπιστος επιθετικά παίχτης της ομάδας, τάητ εντ Γουόκερ έπαθε διάσειση στον προηγούμενο αγώνα και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το επερχόμενο ματς. Αξιοπρεπής αμυντικά η ομάδα κατατάσσεται στις μεσαίες θέσεις σε όλες τις σχετικές στατιστικές.
            Οι Στίλερς με την απογοητευτική τους ήττα στη Νέα Υόρκη απέδειξαν ότι είναι η πλέον ασταθής ομάδα στο πρωτάθλημα. Προερχόμενοι από δύο τεράστιες νίκες επί δυνατών αντιπάλων με επικές εμφανίσεις του κουόρτερμπακ Ρόθλισμπεργκερ ταξίδεψαν στην έδρα των τραγικών φέτος Τζετς και ηττήθηκαν πολύ εύκολα παρουσιάζοντας ένα άθλιο επιθετικά πρόσωπο. Ο Ρόθλισμπεργκερ είχε πασάρει για 12 τάτσνταουν απέναντι σε Κολτς και Ρέηβενς και απέναντι στους Τζετς μόλις μία φορά στο τέλος του αγώνα με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί. Για τον αγώνα της Δευτέρας απέναντι στους Τάιτανς θα απουσιάσουν ξανά οι ταχύτατοι αμυντικοί Πολαμάλου και Σεϊζίερ που δίνουν πολλά στην ομάδα.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υπάρχει μεγάλη ποιοτική διαφορά επιθετικά ανάμεσα στις δύο ομάδες και οι Στίλερς μάλλον πήραν το μάθημά τους απέναντι στους Τζετς. Αναμένεται να αντιδράσουν και αν αγωνιστούν όπως μπορούν θα νικήσουν εύκολα στην έδρα των απογοητευτικών Τάιτανς. Διπλό και με -5,5 σπρεντ.



 







ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Πάκερς
Ιγκλς
Over 53,5
Σείντς -6,5
Μπένγκαλς
1
Κολτς
Πάτριοτς
2



Τσιφς
Σίχοκς
Under 43,5
Τάιτανς
Στίλερς -5,5
2
Μπράουνς
Τέξανς
2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου