Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Τρομεροί Patriots, ακάθεκτοι οι Cardinals.



Γεμάτη δράση η 9η Κυριακή της σεζόν με 11 αναμετρήσεις που περιελάμβαναν εντυπωσιακές νίκες, μηδέν παθητικό και μία μεγάλη έκπληξη! Οι Πάτριοτς ήταν σπουδαίοι στην ευρεία επικράτηση επί των ισχυρότατων Μπρόνκος, οι Στίλερς συνέχισαν να «πετούν» επιθετικά, οι Ντόλφινς διέλυσαν τους Τσάρτζερς δίχως να δεχθούν πόντο και οι Κάρντιναλς με μία ακόμη νίκη έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα. Η έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στο Σαν Φρανσίσκο με ένα δραματικό και αμφιλεγόμενο φινάλε που βρήκε τους Ραμς νικητές. Διαβάστε παρακάτω την περίληψη της Κυριακής:  




ασταμάτητος ο Hill(32) χθες
            Στο Σινσινάτι, οι γηπεδούχοι Μπένγκαλς επικράτησαν έστω και με λίγο άγχος των αδύναμων Τζάγκουαρς με 33-23 και παρέμειναν στην κορυφή της AFC Βορρά. Ο αγώνας ήταν κακός στο πρώτο μέρος με το επί μέρους σκορ στο 12-3 και η διαφορά έμεινε στο +9 για τους γηπεδούχους και μετά το τέλος της 3ης περιόδου. Στην 4η ο Ντάλτον (233γ/2Τ/2ΙΝΤ) υπέπεσε σε δύο ιντερσέπτιον και έβαλε στη διεκδίκηση τους αντίπαλους, αφού από τα λάθη του οι Τζάγκουαρς μείωσαν σε 26-23. Με 8 λεπτά ακόμα στο χρονόμετρο έγινε η φάση του αγώνα με το #2 ράννινγκ μπακ των Μπένγκαλς Χιλ να εκρήγνυται για 60 γιάρδες και να σκοράρει για το +10! Ο ρούκι εκμεταλλεύτηκε την απουσία του #1 Μπερνάρντ και κυριάρχησε στο έδαφος με 154 γιάρδες και 2 τάτσνταουν! Επέστρεψε από τραυματισμό και σκόραρε ο #1 ρισίβερ της ομάδας Γκριν. Για τους ηττημένους ο κουόρτερμπακ Μπορτλς (247γ/2Τ/1ΙΝΤ) ήταν βελτιωμένος, όμως ξανά δεν απέφυγε την ιντερσέπτιον, οι δύο τάτσνταουν πάσες του πήγαν στο ρούκι ρισίβερ Χερνς (112γ/2Τ).

           
ο Gabriel σκοράρει το νικητήριο touchdown
Στο Κλίβελαντ, οι Μπράουνς μόχθησαν για τη νίκη και μετά δυσκολίας έκαμψαν την αντίσταση των Μπακανίρς με 22-17 για να παραμείνουν ζωντανοί στην
AFC Βορρά, μήνα Νοέμβριο μετά από πολλά χρόνια! Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά αμφίρροπος και το προβάδισμα άλλαξε χέρια αρκετές φορές. Οι Μπακανίρς αν και έχουν ξεμείνει από στόχους πολύ νωρίς στη σεζόν, ήταν μαχητικοί και με πολύ καλή άμυνα προηγήθηκαν 9-10 στο ημίχρονο και 16-17 στο τέλος της 3ης περιόδου, όμως έμειναν από δυνάμεις στο τέλος. Αμφότεροι κουόρτερμπακ Χόγιερ (300γ) και Γκλέννον (260γ) είχαν από 2 τάτσνταουν πάσες και 2 ιντερσέπτιον, με τον πρώτο να βρίσκει τον Γκάμπριελ (87γ/1Τ) στα μέσα της 4ης περιόδου για το νικητήριο σκοράρισμα. Για τους ηττημένους σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο ρούκι ρισίβερ Έβανς με 124 γιάρδες και τις 2 τάτσνταουν υποδοχές της ομάδας. 

           
o Ellington εν δράσει
Στο Ντάλας, οι φιλοξενούμενοι Κάρντιναλς εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη απουσία του Ρόμο, επικράτησαν των Κάουμποϊς με 28-17 και έχουν πια το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα! Ο βασικός κουόρτερμπακ των γηπεδούχων ήταν αμφίβολος όλη τη βδομάδα και λίγες ώρες πριν τον αγώνα επιβεβαιώθηκε η απουσία του, με τον Γουίντεν να παίρνει τη θέση του. Ο 30χρονος αντικαταστάτης ήταν πολύ κακός και η κύρια αιτία που η ομάδα του έχασε 2ο σερί εντός έδρας αγώνα. Πάσαρε για μόλις 183 γιάρδες, με πάρα πολλές άστοχες προσπάθειες και 2 αποκαρδιωτικές ιντερσέπτιον, ενώ η μοναδική του τάτσνταουν πάσα ήρθε στο τελευταίο λεπτό με το σκορ στο 10-28. Οι Κάρντιναλς παρότι βρέθηκαν 10-0 πίσω στην 1η περίοδο από ιντερσέπτιον που επιστράφηκε για τάτσνταουν, μεθοδικά ανέτρεψαν τον αγώνα. Επιτέθηκαν με υπομονή, περιόρισαν σημαντικά το #1 κίνδυνο των αντιπάλων που λέγεται Μάρεϊ (79γιάρδες = χειρότερη φετινή εμφάνιση), προφανώς εκμεταλλεύτηκαν την ανεπάρκεια του Γουίντεν και με επιθετικό πρωταγωνιστή τον Έλλινγκτον (134γ/2Τ) καθάρισαν τον αγώνα στην 4η περίοδο. Ο κουόρτερμπακ Πάλμερ μετά την άσχημη 1η περίοδο, ήταν πολύ καλός στη συνέχεια και μοίρασε το παιχνίδι εξαιρετικά.      

ο Maclin ξεφεύγει και σκοράρει
            Στο κοντινό Χιούστον, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν επίσης με τους Ιγκλς να είναι φανερά ανώτεροι των Τέξανς και το τελικό 31-21 να αποδίδει δικαιοσύνη. Η πληθωρική επίθεση των Ιγκλς ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη παρά τις αντιξοότητες μέσα στον αγώνα. Ο βασικός κουόρτερμπακ Φόουλς (124γ/1Τ/1ΙΝΤ) τραυματίστηκε και αποχώρησε στη 2η περίοδο με το Σάντσεζ (202γ/2Τ/2ΙΝΤ) να αναλαμβάνει. Αμφότεροι κουόρτερμπακ υπέπεσαν σε ιντερσέπτιον, όμως αμφότεροι είχαν και πολύ καλές στιγμές με βαθιές πάσες και κοινό παρονομαστή- αποδέκτη τον «καυτό» Μάκλιν. Ο ταχύτατος ρισίβερ ήταν ο MVP του αγώνα με 158 γιάρδες και 2 τάτσνταουν, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του Μακόι στο ράννινγκ παιχνίδι με 117 γιάρδες. Οι ηττημένοι γηπεδούχοι κυνηγούσαν συνέχεια στο σκορ και κάθε φορά που πλησίαζαν ή ισοφάριζαν δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν την αντίπαλη επίθεση με αποτέλεσμα να μην προηγηθούν ποτέ στο σκορ. Επιθετικά ξεχώρισαν ο ράννινγκ μπακ Φόστερ που είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αν και είχε ενοχλήσεις στο χθεσινό αγώνα κατάφερε να γράψει συνολικά 119 γιάρδες και ένα σκορ και ο ρισίβερ Χόπκινς (115γ/1Τ) με ορισμένες πολύ δύσκολες υποδοχές. 

           
ο Kelce μόλις έχει κάνει το 21-10
Στην πόλη του Κάνσας όλα κρίθηκαν από το ημίχρονο με τους Τσιφς να παίρνουν εύκολη νίκη με 24-10 επί των απογοητευτικών Τζετς. Οι γηπεδούχοι με εξαιρετική άμυνα «έπνιξαν» τους αντιπάλους και δίχως να χρειαστεί να θέλξουν επιθετικά πήραν προβάδισμα 21-10 στο ημίχρονο και η επανάληψη ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού οι αντίπαλοι ήταν πολύ χαμηλής δυναμικής. Ο κουόρτερμπακ Σμιθ (199γ/2Τ) ήταν συνεπής δίχως λάθη, ο Τσάρλς (88γ/1Τ) δίχως να εντυπωσιάσει σκόραρε ξανά και ο τάητ εντ Κέλσι με νέο τάτσνταουν αποδεικνύει ότι είναι στήριγμα στο φετινό πάσσινγκ παιχνίδι. Για τους Τζετς, τον αγώνα ξεκίνησε ο βετεράνος Βικ (196γ/1Τ), ενώ τη θέση του πήρε στην επανάληψη ο #3 κουόρτερμπακ Σιμς. Εντύπωση προκαλεί ότι στο πάσσινγκ παιχνίδι υπήρξαν μόλις 4 αποδέκτες πασών, από αυτούς ξεχώρισε ο Χάρβιν με 129 ανούσιες γιάρδες. 3η σερί νίκη για τους Τσιφς που μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι των
play-offs, 8η σερί ήττα για τους Τζετς και ο κατήφορος δεν έχει σταματημό. 

           
πάρτι από τους Dolphins!!!
Στο Μαϊάμι, ο αγώνας ήταν «κατηφόρα» για τους γηπεδούχους Ντόλφινς που διέλυσαν με 37-0 τους Τσάρτζερς και στην 4η περίοδο έσβησαν μηχανές! Ο αγώνας προμηνυόταν αμφίρροπος με βάση τη μέχρι πρότινος εικόνα των ομάδων, όμως στο χορτάρι του γηπέδου χθες η διαφορά ήταν τεράστια. Ο κουόρτερμπακ των γηπεδούχων Τάνεχιλ έκανε ότι ήθελε την άμυνα των αντιπάλων για 3 περιόδους και κάθισε στον πάγκο στην 4η με 288 πάσσινγκ γιάρδες, 3 τάτσνταουν πάσες και 47 ράννινγκ γιάρδες, ενώ συνεργάστηκε με 10 διαφορετικούς παίχτες για ολοκληρωμένες πάσες! Η άμυνα των Ντόλφινς αγωνιζόταν σε πολύ καλό επίπεδο τις τελευταίες βδομάδες και χθες έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία του συλλόγου. Άσκησε τρομερή πίεση (4 σακς) στον αντίπαλο κουόρτερμπακ, δημιούργησε 3 ιντερσέπτιον και ένα φαμπλ και περιόρισε τους ποιοτικούς Τσάρτζερς σε λιγότερες από 200 επιθετικές γιάρδες! Τραγικός ο Ρίβερς πραγματοποίησε με διαφορά τον χειρότερο του αγώνα εδώ και πολύ καιρό και μαζί του «ναυάγησε» όλη η ομάδα.  

           
o Asiata σκοράρει το νικητήριο touchdown
Στη Μινεσότα, σε έναν άκρως αμφίρροπο αγώνα οι γηπεδούχοι Βάικινγκς επικράτησαν με 29-26 των Ρέντσκινς στην επιστροφή του Γκρίφιν. Ο βασικός κουόρτερμπακ των φιλοξενούμενων επέστρεψε από τραυματισμό, όμως δεν έκανε τη διαφορά για την ομάδα του και οι πρωτευουσιάνοι αποχαιρέτησαν τις ελπίδες τους για κάτι καλό φέτος. Από την άλλη οι Βάικινγκς με αυτή τη νίκη έφτασαν στο 4-5 και θεωρητικά έχουν ελπίδες στην
NFC Βορρά, όμως η εικόνα τους δεν είναι τέτοια που επιτρέπει αισιοδοξίες. Στο χθεσινό αγώνα το προβάδισμα άλλαξε πολλές φορές χέρια, οι Ρέντσκινς προηγήθηκαν 0-10, οι Βάικινγκς προσπέρασαν 14-10 στην 3η περίοδο, όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με νέο 0-10 για το 14-20 στο τέλος της 3ης περιόδου. Νέα ανατροπή 21-20 για τους μοβ και ακόμη μία για τους «ινδιάνους» με 21-26 στα μέσα της 4ης περιόδου. Οι γηπεδούχοι είχαν τον τελικό λόγο με το 3ο τάτσνταουν του Ασιάτα (57γ/3Τ) για το 29-26 ύστερα από 2ποντη μετατροπή και ο Γκρίφιν (251γ/1Τ/1ΙΝΤ) δεν μπόρεσε να απαντήσει εκ νέου. Για τους νικητές ο ρούκι κουόρτερμπακ Μπριτζγουότερ ήταν πολύ θετικός με 268 γιάρδες και 1 τάτσνταουν. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο ράννινγκ μπακ Μόρις με 92 γιάρδες και 2 σκορ, ενώ ο Ντεσόν Τζάκσον συνεχίζει να ταλαιπωρεί τις αντίπαλες άμυνες, χθες είχε120 γιάρδες και 1 σκορ και κανέναν συμπαραστάτη για να πάρει η ομάδα του τη νίκη. 

          
o Kaepernick(7) στην επίμαχη φάση των τελευταίων δευτερολέπτων
 
Στο Σαν Φρανσίσκο έγινε η έκπληξη της αγωνιστικής με τους φιλοξενούμενους Ραμς να σοκάρουν τους 49ερς παίρνοντας δραματική νίκη με 13-10. Ο αγώνας ήταν μία άσχημη μάχη με τις επιθέσεις να υποφέρουν και τους Ραμς να κυριαρχούν στις μάχες των γραμμών. Η προβληματική άμυνα των Ραμς έδειξε αναγεννημένη χθες πραγματοποιώντας απίθανη εμφάνιση και ήταν αυτή που παίρνει όλο το μερίδιο της επιτυχίας με κομβικές επεμβάσεις ακόμη και στην τελευταία φάση. Μέχρι χθες είχε 6 σακς στη σεζόν και έκανε 7 στον Κάπερνικ! Μέχρι χθες δεχόταν 30 πόντους μέσο όρο και στο Σαν Φρανσίσκο μόλις 10!!! Οι 49ερς έδειξαν υπνωτισμένοι επιστρέφοντας από το ρεπό τους, με ανύπαρκτο ράννινγκ παιχνίδι και ελάχιστες θετικές επιθετικές προσπάθειες. Ο κουόρτερμπακ Κάπερνικ είχε 237 γιάρδες και 1 τάτσνταουν πάσα, όμως ήταν υπό συνεχή πίεση στον αγώνα και στην τελευταία φάση απέτυχε να σκοράρει από τη ½ γιάρδα για τη νίκη. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 10-10 και στην επανάληψη ο αγώνας ήταν φεστιβάλ αμυνών. Οι μοναδικοί πόντοι για τους φιλοξενούμενους ήρθαν από ένα λανθασμένο κικ των γηπεδούχων που έδωσε κατοχή σε απόσταση βολής που έμελλε να είναι και κομβικό. Με το σκορ 10-13 κατά τους και την πλάτη στον τοίχο οι  49ερς είχαν το τελικό ντράιβ και την ευκαιρία το λιγότερο να στείλουν τον αγώνα στην παράταση αφού έφτασαν 1 γιάρδα από το τάτσνταουν. Στην τελευταία προσπάθεια και με ελάχιστα δευτερόλεπτα στη διάθεσή του, ο Κάπερνικ προσπάθησε να σπρώξει την μπάλα στην εντ ζόουν από πολύ κοντά, όμως όχι μόνο δεν τα κατάφερε (θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν με φιλντ γκολ), αλλά έχασε και την κατοχή πάνω στην προσπάθεια και η μπάλα έφτασε στα χέρια των Ραμς, που πήραν σπουδαία νίκη!
Στο 4-4 πια οι 49ερς έμειναν 3 νίκες πίσω από την κορυφή της ντιβίζιον, στο 3-5 οι Ραμς που μετά τους Σίχοκς κάνουν μία ακόμη «κηδεία».
           
ο Lynch(24) σε ένα εντυπωσιακό touchdown
Στο βροχερό Σιάτλ, οι πρωταθλητές Σίχοκς έκαναν το χρέος τους και επικράτησαν έστω και δύσκολα των Ρέιντερς με 30-24 και παραμένουν στο κυνήγι των Κάρντιναλς. Ο αγώνας αναμενόταν ως μία κυριαρχία των Σίχοκς και έτσι ήταν τα πράγματα ως το ημίχρονο με την άμυνα των γηπεδούχων να εντυπωσιάζει και να δημιουργεί 2 κομβικές ιντερσέπτιον. Το σκορ στην ανάπαυλα ήταν 24-3 με 2 τάτσνταουν από το Λυντς (143γ/2Τ) και όλα έδειχναν να έχουν κριθεί. Στην 3η περίοδο όμως η άμυνα των Ρέιντερς έσφιξε, δημιούργησε προβλήματα στους αντιπάλους και με ένα επί μέρους 0-14 οι φιλοξενούμενοι έδωσαν ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Το 24-17 έγινε 30-17 με δύο φιλντ γκολ των γηπεδούχων που όμως δεν είχαν καλή εικόνα, ειδικά επιθετικά, με τον Ουίλσον να είναι κάτω του μετρίου και την επιθετική γραμμή ασταθή και με αρκετές ποινές.
Προβληματική εμφάνιση παρά την επικράτηση για τους πρωταθλητές που οφείλουν να βελτιωθούν στη συνέχεια για να μπορέσουν να υπερασπιστούν τα σκήπτρα τους, ελαφρυντικό οι πολλές απουσίες βασικών παιχτών που αναμένεται να επιστρέψουν τις επόμενες εβδομάδες. Θετική εμφάνιση για τους φιλοξενούμενους που αγωνίστηκαν δίχως άγχος όμως παραμένουν ως η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα δίχως νίκη. 

o Gronkowski(87) σε μία απίθανη υποδοχή!!!
Στην τιτανομαχία του Φόξμπορο οι Πάτριοτς ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι και με το εντυπωσιακότατο 43-21 επί των Μπρόνκος απέδειξαν πως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα! Στην 16η μονομαχία των σπουδαίων κουόρτερμπακ Μπρέιντι – Μάννινγκ, οι ράννινγκ επιθέσεις έφυγαν από την εξίσωση και ο πρώτος βγήκε νικητής για 11η φορά με μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση. Ο 36χρονος Μπρέιντι διανύει περίοδο τρομερής φόρμας και χθες με 333 γιάρδες, 4 τάτσνταουν και πολλές «χειρουργικές» πάσες διέλυσε την καλή άμυνα των Μπρόνκος. Μοναδική κηλίδα στο παιχνίδι του μία ιντερσέπτιον στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Πρωταγωνιστές στο πάσσινγκ παιχνίδι οι Γκρονκόσκι (που έκανε ίσως την υποδοχή της χρονιάς!) με 105 γιάρδες και 1 σκορ και  Έντελμαν (89γ/1Τ) που είχε και μία εντυπωσιακή επιστροφή για τάτσνταουν από κικ των αντιπάλων! Κομβική και η συμβολή της άμυνα των Πάτριοτς που με τις δύο ιντερσέπτιον έδωσαν κατοχή σε πολύ ευνοϊκές θέσεις για τον Μπρέιντι. Για τους ηττημένους Μπρόνκος που ταξίδεψαν στα προάστια της Βοστώνης με τον τίτλο του φαβορί, όχι μόνο του αγώνα αλλά και του πρωταθλήματος, ο Μάννινγκ κατέγραψε 438 γιάρδες, όμως οι περισσότερες ήρθαν όταν η ομάδα του είχε μείνει 20 πόντους πίσω και κυνηγούσε απεγνωσμένα στο σκορ. Φέρει ευθύνη για την ήττα αφού οι δύο ιντερσέπτιον του στο πρώτο ημίχρονο καθόρισαν κατά πολύ την εικόνα του αγώνα. Εντυπωσιακά στατιστικά για τις fantasy λίγκες οι ρισίβερ Σάντερς (151γ) και Ντ. Τόμας (127γ), δίχως ουσία για το τελικό αποτέλεσμα που έχει κριθεί από το πρώτο ημίχρονο. Πιο συγκεκριμένα, οι Πάτριοτς στην 2η περίοδο έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο και με το επί μέρους 24-0 πήραν μη αναστρέψιμο προβάδισμα.
Στο 7-2 οι Πάτριοτς με 5η σερί νίκη, στο 6-2 οι Μπρόνκος, οι δύο ομάδες είναι πολύ πιθανό να συναντηθούν ξανά στον τελικό της AFC με διακύβευμα το εισιτήριο στο superbowl και η μάχη στη συνέχεια της κανονικής σεζόν θα είναι για το ποια ομάδα θα μπορέσει να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs.  
μία ακόμη εκπληκτική εμφάνιση από τον Roethllisberger!!!
Στο βραδινό ντέρμπι της AFC Βορρά, οι Στίλερς επικράτησαν εντυπωσιακά με την επίθεσή τους να παραμένει «καυτή» από την προηγούμενη Κυριακή και το 43-23 επί των Ρέηβενς τους φέρνει πιο κοντά στα play-offs. O κουόρτερμπακ των γηπεδούχων Στίλερς Ρόθλισμπεργκερ προέρχονταν από μία από τις καλύτερες εμφανίσεις όλων των εποχών και χθες ήταν ξανά απίθανος με 340 γιάρδες και 6 τάτσνταουν πάσες!!! Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ διαφορετικά απ ότι τελείωσε με την άμυνα των Ρέηβενς να κυριαρχεί στα πρώτα 20 λεπτά, ταλαιπωρώντας τον Ρόθλισμπέργκερ και τους φιλοξενούμενους 0-7 μπροστά δείχνοντας καλύτεροι στο γήπεδο. Δύο μεγάλα λάθη όμως από την επίθεση των Ρέηβενς πριν το ημίχρονο άλλαξαν όλο το μομέντουμ του αγώνα και καθόρισαν εν πολλοίς το αποτέλεσμα. Ο ρούκι ράννινγκ μπακ Ταλιαφέρο με φαμπλ έχασε την μπάλα και στην επόμενη επίθεση ο Φλάκο υπέπεσε σε μία απαράδεκτη ιντερσέπτιον, με αποτέλεσμα οι Στίλερς να σκοράρουν 14 γρήγορους πόντους και να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. 22-10 στο ημίχρονο το σκορ, το οποίο έμεινε αναλλοίωτο στην 3η περίοδο όπου υπήρξαν πολλές αψιμαχίες και εκτός φάσης χτυπήματα. Στην 4η περίοδο ο Ρόθλισμπεργκερ πάσαρε για ακόμη 3 τάτσνταουν βρίσκοντας συνολικά 5 διαφορετικούς αποδέκτες στην αντίπαλη εντ ζόουν και καθάρισε την υπόθεση νίκη!!! Μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση από το ρισίβερ Αντόνιο Μπράουν με 144 γιάρδες και 1 σκορ που είναι ο MVP του πρωταθλήματος στη θέση του!
Στο 6-3 οι Στίλερς με την επίθεσή τους να πετά φωτιές και να δείχνει ικανή να διαλύσει κάθε αντίπαλη άμυνα, στο 5-4 οι Ρέηβενς με 2 σερί εντός ντιβίζιον ήττες με τις οποίες χάνουν σημαντικό έδαφος στη μάχη για τα play-offs.
           

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου