Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Η 12η Κυριακή της σεζόν προ των πυλών!



Η 12η Κυριακή της σεζόν είναι εδώ με σπουδαίας σημασίας αναμετρήσεις καθώς ρεαλιστικές ελπίδες για play-offs διατηρούν ακόμα 22 στις 32 ομάδες! Οι πρωταθλητές Σίχοκς υποδέχονται με την πλάτη στον τοίχο τους Κάρντιναλς που έχουν το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα, ενώ στην άλλη άκρη της χώρας οι «καυτοί» Πάτριοτς φιλοξενούν τους Λάιονς που έχουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Ακόμη, επικίνδυνες εξόδους για Πάκερς και Κάουμποϊς, ενώ το πρόγραμμα κλείνει τη Δευτέρα με τον σημαντικό αγώνα Σέιντς – Ρέηβενς. Τελευταία ρεπό για τη σεζόν οι Στίλερς και οι Πάνθερς. Διαβάστε παρακάτω την προαναγγελία όλων των αγώνων και τις στοιχηματικές επιλογές που προκύπτουν: 



Φάλκονς (4-6)
Μπραουνς (6-4)
Σέιντς 37-34
* Στίλερς 27-30
* Μπένγκαλς 10-24
Σέιντς 26-24
Μπακανίρς 56-14
Ρέηβενς 21-23
* Βάικινγκς 28-41
ρεπό
* Τζάιαντς 20-30
* Τάιτανς 29-28
Μπερς 13-27
Στίλερς 31-10
* Ρέηβενς 7-29
* Τζάγκουαρς 6-24
Λάιονς 21-22
Ρέιντερς 23-13
Ρεπό
Μπακανίρς 22-17
*Μπακανίρς 27-17
*Μπένγκαλς 24-3
*Πάνθερς 19-17
Τέξανς 7-23
            Οι Φάλκονς κέρδισαν δεύτερο σερί εκτός έδρας αγώνα επί ομάδας εντός ντιβίζιον και από το πουθενά βρέθηκαν στην κορυφή της NFC Νότου! Η εμφάνιση απέναντι στους προβληματικούς Πάνθερς δεν ήταν εντυπωσιακή, η ομάδα έμεινε ψύχραιμη όταν έχασε προβάδισμα 13 πόντων στην 4η περίοδο και απάντησε με φιλντ γκολ για το νέο και τελικό προβάδισμα, αλλά ήταν και τυχερή όταν σε αντίστοιχο λάκτισμα οι Πάνθερς αστόχησαν και έχασαν τον αγώνα. Οι δύο τελευταίες νίκες της ομάδες ήρθαν περισσότερο από την αδυναμία των αντιπάλων παρά από το πειστικό παιχνίδι των Φάλκονς. Ο κουόρτερμπακ Ράιαν αγωνίζεται πιο συντηρητικά και αποφεύγει τα μεγάλα λάθη, όμως το ράννινγκ παιχνίδι παραμένει αναιμικό και οι γραμμές της ομάδας τείνουν να χάνουν τις μάχες εκατέρωθεν. Η άμυνα της ομάδας είναι η χειρότερη στο πρωτάθλημα επιτρέποντας 404 γιάρδες μέσο όρο ανά αγώνα! Ο #1 ρισίβερ Χούλιο Τζόουνς έχασε προπονήσεις μέσα στη βδομάδα, όμως αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά αύριο.
            Οι Μπράουνς προσγειώθηκαν ανώμαλα την περασμένη Κυριακή, καθώς η ήττα από τους Τέξανς τους έριξε από την κορυφή της ντιβίζιον τους στην τελευταία θέση της. Η εμφάνιση ήταν πολύ κακή, ειδικά επιθετικά. Ο κουόρτερμπακ Χόγιερ ήταν πολύ άστοχος και το ράννινγκ παιχνίδι δεν βρήκε διαδρόμους, ενώ οι αντίπαλοι με ρούκι ράννινγκ μπακ όργωσαν το γήπεδο και σκόραραν σε όλα τα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Μετά τον αγώνα «κόπηκε» από την ομάδα ο ράννινγκ μπακ Τέητ που άνηκε στο ροτέισιον 3 παιχτών, δεν αναμένεται να φανεί το κενό του καθώς οι νεαροί Κροουέλ και Γουέστ έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί. Νέοι σημαντικοί τραυματισμοί των βασικών αμυντικών Ντάνσμπι και Σερντ που θα χάσουν μερικές βδομάδες, στα θετικά επιστρέφει ο ρισίβερ Γκόρντον, ο οποίος ανεβάζει αυτόματα επίπεδο την επίθεση της ομάδας. Ο νεαρός είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, πέρσι ήταν ο καλύτερος του πρωταθλήματος και από τη Δευτέρα επέστρεψε στην ομάδα αφού εξέτισε ποινή 10 αγωνιστικών για χρήση απαγορευμένων ουσιών.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πλασματικές οι νίκες των Φάλκονς, οι Μπράουνς ηττήθηκαν εντός έδρας με το άγχος της πρώτης θέσης. Προκύπτει ισορροπία στον αγώνα και αν δεν υπήρχαν οι δύο σημαντικοί τραυματίες στην άμυνα των Μπράουνς το διπλό θα είχε μεγαλύτερη αξία. Η επιστροφή του Γκόρντον αλλάζει τους συσχετισμούς, αφού είναι παίχτης που μπορεί να αλλάξει τον αγώνα σε μία φάση.  Επιφυλακτικό διπλό με +3,5 σπρεντ.





Μπιλς (5-5)
Τζετς (2-8)
* Μπερς 23-20
Ρέιντερς 19-14
Ντόλφινς 29-10
* Πάκερς 24-31
Τσάρτζερς 10-22
Μπερς 19-27
* Τέξανς 17-23
Λάιονς 17-24
* Λάιονς 17-14
* Τσάρτζερς 0-31
Πάτριοτς 22-37
Μπρόνκος 17-31
Βάικινγκς 17-16
* Πάτριοτς 25-27
*Τζετς 43-23
Μπιλς 23-43
Ρεπό
*Τσιφς 10-24
Τσιφς 13-17
Στίλερς 20-13
*Ντόλφινς 9-22
Ρεπό
·        Τρομερή χιονοθύελλα στο Μπάφαλο κάλυψε το γήπεδο των Μπιλς με 1,5 μέτρο χιόνι, ο σύλλογος δεν πρόλαβε να καθαρίσει τις εγκαταστάσεις και τα πέριξ του γηπέδου και ως επακόλουθο η λίγκα μετέφερε τον αγώνα για τη Δευτέρα το βράδυ στο κλειστό γήπεδο του Ντιτρόιτ.
Ντέρμπι της AFC Ανατολής, πριν από 1 μήνα οι Μπιλς διέλυσαν τους Τζετς στη Νέα Υόρκη.
Οι Μπιλς προέρχονται από 2 σερί ήττες με κοινό παρονομαστή την επιθετική δυστοκία. Πολύ χαρακτηριστικά η ομάδα και απέναντι στους Ντόλφινς πριν από 10 μέρες όσες φορές έφτανε σε απόσταση βολής από το τάτσνταουν «κολλούσε» και συμβιβαζόταν με φιλντ γκολ, που προφανώς δεν πρόσφεραν αρκετούς πόντους για τη νίκη. Ελαφρυντικό η δυναμική της αντίπαλης άμυνας που έχει περιορίσει πολλές ποιοτικές επιθέσεις φέτος. Η άμυνα από την άλλη παραμένει σε top επίπεδο και στο Μαϊάμι κράτησε την ομάδα στη διεκδίκηση της νίκης για 3 ½ περιόδους με την πίεση που κατάφερε να ασκήσει στον αντίπαλο κουόρτερμπακ. Η αμυντική γραμμή αποτελούμενη από 4 δυναμικούς παίχτες θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη στο πρωτάθλημα. Μεγάλο μειονέκτημα για την ομάδα ενόψει Τζετς το ότι έχασε προπονήσεις μέσα στη βδομάδα λόγω χιονοθύελλας.
Οι Τζετς προέρχονται από διακοπή δύο εβδομάδων καθώς έκαναν το ρεπό τους την περασμένη Κυριακή. Πριν από αυτό είχαν σοκάρει τους «καυτούς» τότε Στίλερς και σταμάτησαν το αρνητικό σερί των 8 ηττών. Με το βετεράνο Βικ πια στα ηνία η επίθεση είναι ελαφρώς βελτιωμένη, όμως λείπουν πολλά κομμάτια από την ομάδα για να επιστρέψει στις επιτυχίες το 2015. Το ράννινγκ παιχνίδι είναι άκρως αποτελεσματικό (4ο) με τον Άιβορι αιχμή, όμως απέναντι στους Μπιλς δεν αναμένεται να βρει μεγάλο πεδίο δράσης. Παίζει το «κεφάλι» του ο κόουτς Ράιαν στα τελευταία ματς της σεζόν και όπως έδειξε και πέρσι μπορεί να συσπειρώσει την ομάδα, ακόμα και όταν λείπουν οι στόχοι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υπό κανονικές συνθήκες στην έδρα των Μπιλς, οι γηπεδούχοι θα είχαν τη στοιχηματική μας προτίμηση, όμως η χιονοθύελλα και η μετακίνηση της έδρας περιπλέκουν πολύ τα πράγματα. Πάσο.





Μπερς (4-6)
Μπακανίρς (2-8)
Μπιλς 20-23
Πάνθερς 14-20
* 49ερς 28-20
Ραμς 17-19
* Τζετς 27-19
* Φάλκονς 14-56
Πάκερς 17-38
* Στίλερς 27-24
* Πάνθερς 24-31
* Σέιντς 31-37
* Φάλκονς 27-13
Ρέηβενς 17-48
Ντόλφινς 14-27
ρεπό
*Πάτριοτς 23-51
Βάικινγκς 13-19
Ρεπό
*Μπράουνς 17-22
*Πάκερς 14-55
Φάλκονς 17-27
Βάικινγκς 21-13
*Ρέντσκινς 27-7
            Οι Μπερς έπειτα από τις ταπεινωτικές ήττες από Πάτριοτς και Πάκερς επέστρεψαν στις νίκες με την εντός έδρας επικράτηση επί των Βάικινγκς σε έναν αγώνα που οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα άσχημες. Ο κουόρτερμπακ Κάτλερ έδειξε το ταλέντο του με μερικές δύσκολες και εντυπωσιακές πάσες στους ταλαντούχους ρισίβερ του και η άμυνα περιόρισε την ομολογουμένως προβληματική επίθεση των αντιπάλων. Η σεζόν έχει χαθεί για την ομάδα από το Σικάγο, όμως παίχτες και προπονητές οφείλουν να επιδείξουν βελτίωση στη συνέχεια για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να διατηρήσουν τις θέσεις τους. Η άμυνα έχει δεχθεί τους περισσότερους πόντους στο πρωτάθλημα με 29 μέσο όρο και κάθε αντίπαλος μοιάζει καλύτερος όταν την αντιμετωπίζει. Επιθετικά υπάρχει πολύ ταλέντο αλλά η διαχείριση του είναι τραγική και η ευθύνη πέφτει σχεδόν αποκλειστικά στον προπονητή Τρέστμαν, που δύσκολα θα παραμείνει στην ομάδα και το 2015.
            Οι Μπακανίρς ήταν πολύ καλοί στην έδρα των Ρέντσκινς και η επικράτηση ήρθε πολύ εύκολα, χάρη στην τρομερά βελτιωμένη άμυνα και τον απίθανο ρούκι ρισίβερ τους! Ο Έβανς είναι σε τρομερή φόρμα, προηγείται στην άτυπη κούρσα για το ρούκι της σεζόν και την περασμένη Κυριακή ξεπέρασε τις 200 γιάρδες σκοράροντας δις σε βαθιές μπαλιές του κουόρτερμπακ. Ο βετεράνος ΜακΚάουν που έχει επιστρέψει ως βασικός έχει την εμπειρία να εκμεταλλευτεί τα προσόντα του Έβανς και αν η άμυνα συνεχίσει να βελτιώνεται η ομάδα μπορεί να κάνει κι άλλες ζημιές στη συνέχεια. Ο ΜακΚάουν πέρσι αγωνιζόταν με τη φανέλα των Μπερς και ήταν εξαιρετικός για όσο έπαιξε αντικαθιστώντας τον Κάτλερ όταν είχε τραυματιστεί.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο αγώνας είναι αδιάφορος από βαθμολογική άποψη, όμως αμφότερες ομάδες έχουν κίνητρο να παίξουν καλά για να αποδείξουν πράγματα. Οι Μπερς οφείλουν να φτιάξουν ένα νικηφόρο σερί για να ξεχαστούν οι τραυματικές ήττες και διαθέτουν τους παίχτες για να το κάνουν, από την άλλη οι Μπακανίρς είναι νέα ομάδα και θέλουν να δημιουργήσουν ένα καλό μομέντουμ για την επόμενη σεζόν. Οι Μάρσαλ και Τζέφρι των γηπεδούχων και ο Έβανς των φιλοξενούμενων είναι σε πολύ καλή κατάσταση και οι επιθέσεις μπορούν να ευημερήσουν στον αυριανό αγώνα. OVER 45,5.  





Τέξανς (5-5)
Μπένγκαλς (6-1-3)
Ρέντσκινς 17-6
* Ρέηβενς 23-16
* Ρέιντερς 30-14
Φάλκονς 24-10
* Τζάιαντς 17-30
Τάιτανς 33-7
Μπιλς 23-17
ρεπό
* Κάουμποϊς 17-20
* Πάτριοτς 17-43
Κολτς 28-33
Πάνθερς 37-37
* Στίλερς 23-30
* Κολτς 0-27
*Τάιτανς 30-16
Ρέηβενς 27-24
Ιγκλς 21-31
Τζάγκουαρς 33-23
Ρεπό
Μπράουνς 3-24
*Μπράουνς 23-7
*Σέιντς 27-10
            Η πρόσφατη προϊστορία των ομάδων είναι συντριπτικά υπέρ των Τέξανς αφού μετρούν  5 συνεχόμενες νίκες σ’ αυτό το γήπεδο επί των Μπένγκαλς και μάλιστα οι δύο τελευταίες ήρθαν με εύκολο τρόπο στον πρώτο γύρο των play-offs το 2011 και το 2012.
Οι Τέξανς με νέο κουόρτερμπακ πια στα ηνία πήραν πειστική νίκη στην έδρα των φορμαρισμένων Μπράουνς και έμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση των play-offs. O Μάλετ έκανε το ντεμπούτο του στην ομάδα και ήταν καλός, όντας μεγάλη αναβάθμιση από τον προκάτοχό του, όμως τη διαφορά στον αγώνα την έκανε η πολύ αποτελεσματική άμυνα της ομάδας. Πίεσε τον αντίπαλο κουόρτερμπακ και συνάμα περιόρισε τους αντίπαλους ράννινγκ μπακ που είχαν επιτυχία τις προηγούμενες βδομάδες. Ο αμυντικός Γουάτ είναι ο μεγάλος ηγέτης της ομάδας, στο Κλίβελαντ τοποθετήθηκε ακόμη και ως ρισίβερ σκοράροντας μάλιστα το πρώτο τάτσνταουν της ομάδας! Επιθετικά το ράννινγκ παιχνίδι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό (3ο στο πρωτάθλημα)ακόμη και δίχως το βασικό Φόστερ. Ο έμπειρος #1 έλειψε από τον προηγούμενο αγώνα, όμως ο ρούκι #2 Μπλου ήταν πολύ καλός καλύπτοντας επάξια το κενό. Ο Φόστερ έχασε πάλι προπονήσεις και μέσα στη βδομάδα και είναι αμφίβολος για αύριο.
            Από το ναδίρ στο ζενίθ μέσα σε 10 μέρες οι Μπένγκαλς αφού έπειτα από τη ντροπιαστική εντός έδρας ήττα από τους Μπράουνς, ταξίδεψαν στην ισχυρή έδρα των Σέιντς και πήραν εντυπωσιακή νίκη, που τους έστειλε ξανά στην κορυφή της ντιβίζιον τους. Ο κουόρτερμπακ Ντάλτον ήταν άλλος παίχτης απέναντι στους Σέιντς πραγματοποιώντας μία πολύ μεστή εμφάνιση εν αντιθέσει με την αποτρόπαια εικόνα του στον προηγούμενο αγώνα. Εκπληκτικό παιχνίδι και από το #2 ράννινγκ μπακ Χιλ που τρυπούσε κατά βούληση την αντίπαλη άμυνα. Επιστρέφει αύριο και ο #1 Μπερνάρντ που είχε χάσει τους 3 προηγούμενους αγώνες. Ο #1 ρισίβερ Γκριν που αγωνίζεται με ενοχλήσεις στο πέλμα ήταν πολύ καλός την περασμένη Κυριακή και με αυτόν σε φόρμα η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο επιθετικά. Αμυντικά η ομάδα με εξαίρεση τον αγώνα με τους Σέιντς υποφέρει να σταματήσει το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι και με 136,2 γιάρδες ανά αγώνα κατατάσσεται ως η 5η χειρότερη στο πρωτάθλημα.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εξαιρετικά αμφίρροπος ο αγώνας, ανάμεσα σε δύο ομάδες που προέρχονται από πειστικές εκτός έδρας νίκες. Εντυπωσιακοί οι Μπένγκαλς στην έδρα των Σέιντς, όμως θα υποφέρουν να σταματήσουν το ράννινγκ παιχνίδι των Τέξανς. Ερωτηματικό και ο Ντάλτον με τις τεράστιες διακυμάνσεις στην απόδοσή του για το ποιο πρόσωπο θα παρουσιάσει. Πάσο. 


           


Κολτς (6-4)
Τζάγκουαρς (1-9)
* Μπρόνκος 24-31
* Ιγκλς 17-34
Ιγκλς 27-30
* Ρέντσκινς 10-41
* Τζάγκουαρς 44-17
Κολτς 17-44
Τάιτανς 41-17
* Τσάρτζερς 14-33
Ρέηβενς 20-13
Στίλερς 9-17
* Τέξανς 33-28
* Τάιτανς 14-16
Μπένγκαλς 27-0
Μπράουνς 24-6
*Στίλερς 34-51
Ντόλφινς 13-27
*Τζάιαντς 40-24
*Μπένγκαλς 23-33
ρεπό
Κάουμποϊς 17-31
Πάτριοτς 20-42
Ρεπό
            Ντέρμπι της AFC Νότου, με τους Κολτς να μετρούν 5 σερί νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Οι Κολτς την περασμένη Κυριακή στο μεγάλο ματς της ημέρας ταπεινώθηκαν εντός έδρας από τους ανώτερους Πάτριοτς όντας ανήμποροι να σταματήσουν το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι. Οι αντίπαλοι ενίσχυσαν την επιθετική τους γραμμή με έναν 6ο λάινμαν και τροφοδότησαν τον άσημο μέχρι πρότινος ράννινγκ μπακ τους, ο οποίος έκανε πάρτι στην άμυνα των Κολτς. Στην αντίπερα όχθη το ράννινγκ παιχνίδι των Κολτς ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτο με μόλις 4 γιάρδες συγκομιδή!!! Ο κουόρτερμπακ Λακ έγινε μονοδιάστατος και η καλά προετοιμασμένη αντίπαλη άμυνα είχε τις απαντήσεις. Το πρόγραμμα της ομάδας είναι θεωρητικά αρκετά εύκολο στο τελείωμα της σεζόν και πολύ δύσκολα η ομάδα θα χάσει τα play-offs. Ο #1 ράννινγκ μπακ Μπράντσο τραυματίστηκε στον προηγούμενο αγώνα και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, υπογράφηκε από την ομάδα για τη θέση ο βετεράνος Κριμπς που επέστρεψε στην ενεργό δράση, όμως το φορτίο αύριο θα το επωμιστεί ο απογοητευτικός Ρίτσαρντσον που ήρθε πέρσι στην ομάδα με μεγάλες προσδοκίες. Λογικά εκτός θα παραμείνει και ο τάητ εντ Άλλεν. Η ομάδα διατηρεί την καλύτερη επίθεση σε γιάρδες και την 3η καλύτερη συγκομιδή πόντων (31 μ.ο.) στο πρωτάθλημα χάρη στο ταλέντο του Λακ.
Οι Τζάγκουαρς δεν ηττήθηκαν την περασμένη Κυριακή, διότι δεν αγωνίστηκαν. Το ρεπό λογικά θα υπήρξε ευεργετικό για μία ομάδα που δεν μπορεί να φανεί ανταγωνιστική για ένα ολόκληρο παιχνίδι. Από βδομάδα σε βδομάδα παρουσιάζει κάποια θετικά στοιχεία τα οποία και χάνει στη συνέχεια. Καμία πρόοδος σε σχέση με πέρσι, έχουν το ίδιο ακριβώς ρεκόρ σ’ αυτό το σημείο της σεζόν. Σταθερή αξία τον τελευταίο μήνα ο ράννινγκ μπακ Ρόμπινσον που δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει. Από την άλλη ο ρούκι κουόρτερμπακ Μπορτλς δεν εμφανίζει βελτίωση και συνεχίζει να υποπίπτει σε μεγάλα λάθη, έχοντας το χειρότερο ποσοστό ιντερσέπτιον στο πρωτάθλημα. Χειρότερη συγκομιδή πόντων στο πρωτάθλημα οι Τζάγκουαρς με μόλις 15,8 πόντους ανά αγώνα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ μεγάλη η διαφορά δυναμικής ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι Κολτς νωρίτερα στη σεζόν επικράτησαν των Τζάγκουαρς εκτός έδρας 44-17 και ένα ανάλογο σκορ δεν είναι καθόλου απίθανο. Οι Κολτς θα θελήσουν να δώσουν μία απάντηση για την άσχημη εμφάνισή τους την περασμένη Κυριακή και οι φιλοξενούμενοι δύσκολα θα σταθούν εμπόδιο. Το σπρεντ είναι σε δυσθεώρητα ύψη και δικαιολογημένα. Ίσως πιο ασφαλές το ποντάρισμα στο Over 32,5 πόντους για τους Κολτς. 





Βάικινγκς (4-6)
Πάκερς (7-3)
* Ραμς 34-6
* Σίχοκς 16-36
Πάτριοτς 7-30
Τζετς 31-24
* Σέιντς 9-20
* Λάιονς 7-19
Φάλκονς 41-28
* Μπερς 38-17
* Πάκερς 10-42
Βάικινγκς 42-10
Λάιονς 3-17
* Ντόλφινς 27-24
* Μπιλς 16-17
Πάνθερς 38-17
*Μπακανίρς 19-13
*Σέιντς 23-44
Ρέντσκινς 29-26
ρεπό
Ρεπό
Μπερς 55-14
*Μπερς 13-21
Ιγκλς 53-20
            Ντέρμπι της NFC Βορρά, 4 σερί νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια για τους Πάκερς, οι οποίοι συνέτριψαν τους Βάικινγκς με 42-10 πριν δύο μήνες.
            Οι Βάικινγκς παρότι ξεκίνησαν ελπιδοφόρα την αναμέτρηση στο Σικάγο με 0-10 προβάδισμα επί των Μπερς δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη καθώς η επίθεσή τους ήταν σε πολύ άσχημη μέρα. Ο ρούκι κουόρτερμπακ Μπριζτγουότερ έδειξε διστακτικός και φοβισμένος στις πάσες του και απέτυχε να ηγηθεί της ομάδας. Προβληματικό και το ράννινγκ παιχνίδι και γι αυτό μεσοβδόμαδα ήρθε στην ομάδα ο Τέητ που «κόπηκε» από τους Μπράουνς και αναμένεται να βοηθήσει, αφού ο Πίτερσον είναι οριστικά εκτός ομάδας και για το υπόλοιπο της σεζόν έπειτα από την τιμωρία του από τη λίγκα. Δίχως βαθμολογικούς στόχους η ομάδα, θα επιχειρήσει στο υπόλοιπο της σεζόν να «ψήσει» τους άπειρους ηγέτες της επίθεσής της.
            Οι Πάκερς μετά το ρεπό τους παρουσιάζονται ως η καλύτερη ομάδα στη NFC με δύο τεράστιες εντός έδρας νίκες με σύνολο πόντων 108!!! Ρεκόρ για τον ιστορικό σύλλογο το γεγονός ότι η ομάδα σκόραρε 50+ πόντους σε δύο σερί ματς. Ο Ρότζερς αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο που υπάρχει για το άθλημα και από πολλούς θεωρείται ως το φαβορί για τον τίτλο του MVP του πρωταθλήματος. Σε τρομερή κατάσταση, με εκπληκτική αυτοπεποίθηση βρίσκει με κλειστά μάτια τους Νέλσον και Κομπ. Πρώτη σε παραγωγικότητα η ομάδα με 33 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, την περασμένη Κυριακή σκόραρε και από την άμυνα, αλλά και από τις σπέσιαλ τιμς. Σκιά για τους Πάκερς, η πτώση στην απόδοση της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια όπου μετρούν 3/5 ήττες, οι οποίες βέβαια ήρθαν σε πολύ δύσκολες έδρες. Ελπιδοφόρα για τη συνέχεια η εμφάνιση του ράννινγκ μπακ Λέισι στον προηγούμενο αγώνα, όπου έδειξε να επανέρχεται στα περσινά του πολύ υψηλά στάνταρ. Πολύ βελτιωμένη και η άμυνα της ομάδος με την τοποθέτηση του εκρηκτικού Μάθιουζ εσωτερικά ώστε να αναχαιτίζει το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Πάκερς μοιάζουν με τρένο δίχως φρένα και οι Βάικινγκς δε δείχνουν ικανοί να τους σταματήσουν. Πολύ πιθανό το διπλό, όμως το σπρεντ είναι πολύ ψηλά για αγώνα με το χαρακτήρα του ντέρμπι εντός ντιβίζιον. Οριακά παίζεται το διπλό με -6,5 σπρεντ σε απόδοση που δεν αποτελεί ευκαιρία. 





Πάτριοτς (8-2)
Λάιονς (7-3)
* Ντόλφινς 20-33
Τζάιαντς 35-14
* Βάικινγκς 30-7
* Πάνθερς 7-24
Ρέιντερς 16-9
Πάκερς 19-7
* Τσιφς 14-41
* Τζέτς 24-17
Μπένγκαλς 43-17
Μπιλς 14-17
* Μπιλς 37-22
* Βάικινγκς 17-3
Τζετς 27-25
Σέιντς 24-23
Μπερς 51-23
*Φάλκονς 22-21
Μπρόνκος 43-21
Ρεπό
ρεπό
Ντόλφινς 20-16
*Κολτς 42-20
*Κάρντιναλς 6-14
            Οι Πάτριοτς με την εντυπωσιακή τους νίκη στη δυνατή έδρα των Κολτς απέδειξαν ότι είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα με διαφορετικούς πρωταγωνιστές κάθε βδομάδα. Αυτή τη φορά ήταν ο ράννινγκ μπακ Γκρέι που μπήκε στο ροτέισιον της ομάδας πριν ένα μήνα και την περασμένη Κυριακή έκανε τον αγώνα της ζωής του! Εντυπωσιακές οι γραμμές της ομάδας χειραγώγησαν τους αντίπαλους σε άμυνα και επίθεση και η νίκη ήρθε πολύ εύκολα. Σταθερή αξία και ο Μπρείντι, δίχως να κάνει πολλά στις κρίσιμες φάσεις είχε τη λύση παρότι στο τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου υπέπεσε σε μία ιντερσέπτιον τελείως αχαρακτήριστη για την εμπειρία και την ποιότητά του. Ολοκληρωτική εμφάνιση για τους Πάτριοτς που μετρούν πια 3 νίκες επί των άλλων τριών πρωτοπόρων στην AFC με συνολική διαφορά πόντων +70!!! Και η ομάδα φαίνεται να ενισχύεται κι άλλο καθώς μέσα στη βδομάδα υπογράφηκε ο ράννινγκ μπακ Μπλαντ που έφυγε από τους Στίλερς. Ο δυναμικός βετεράνος άνηκε στους Πάτριοτς πέρσι, πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις στο τελείωμα του 2013, με αποκορύφωμα τα 4 τάτσνταουν που σκόραρε απέναντι στους Κολτς στα περσινά play-offs!!!  
            Οι Λάιονς για δύο συνεχόμενες Κυριακές θα έχουν αγωνιστεί στις έδρες των ομάδων με τα 2 καλύτερα ρεκόρ στο πρωτάθλημα! Την περασμένη βδομάδα στην έδρα των (9-1)Κάρντιναλς στάθηκαν ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους, όμως ηττήθηκαν εξαιτίας της επιθετικής τους αδυναμίας ή μάλλον της εκπληκτικής άμυνας των γηπεδούχων. Δεν μπόρεσαν ούτε μία φορά να πλησιάσουν στο τάτσνταουν και έφτυναν αίμα για να πάρουν γιάρδες στο γήπεδο. Ο κουόρτερμπακ Στάφορντ υπό συνεχή πίεση ήταν άστοχος και το ράννινγκ παιχνίδι χτυπούσε σε τοίχο. Αμυντικά η ομάδα επιβεβαίωσε τη δυναμική της κρατώντας τους Κάρντιναλς στο μηδέν για 3 περιόδους και έπειτα από τα 2 αρχικά τάτσνταουν στην 1η περίοδο. Η άμυνα των Λάιονς είναι η καλύτερη στο πρωτάθλημα και σε γιάρδες (290,3) και σε πόντους (15,6) που επιτρέπει στον αντίπαλο. Επιθετικά υπάρχουν πολλά προβλήματα, ειδικά στο ράννινγκ παιχνίδι με τους πολλούς τραυματισμούς (ο #1 Μπους είναι ξανά αμφίβολος), το οποίο και κατατάσσεται 30ο στο πρωτάθλημα μη ξεπερνώντας τις 80 γιάρδες ανά αγώνα. Ο Κάλβιν Τζόνσον δεν δείχνει απόλυτα υγιής μετά την επιστροφή του και ίσως χρειαστεί λίγες βδομάδες ακόμα για να φτάσει και πάλι στο 100%.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Πάτριοτς είναι ξεκάθαρα η καλύτερη και πιο πλήρης ομάδα στο πρωτάθλημα και ειδικά εντός έδρας μοιάζουν να ανεβαίνουν ένα ακόμα επίπεδο. Οι Λάιονς με αιχμή την εξαιρετική τους άμυνα μοιάζουν με διεκδικητή στη NFC, όμως ο αγώνας στο Φόξμπορο είναι του υψηλότερου βαθμού δυσκολίας. Με την ανεπάρκεια του ράννινγκ παιχνιδιού τους υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν μονοδιάστατοι και ο επιρρεπής σε λάθη Στάφορντ απέναντι στην άμυνα του κόουτς Μπέλιτσικ να γίνει εύκολη λεία. Επιλογή ο ΑΣΟΣ με -6,5 σπρεντ, ενώ δεν είναι απίθανο το σκορ να μείνει χαμηλότερα του προσφερόμενου ορίου των 48,5 πόντων. 





Ιγκλς (7-3)
Τάιτανς (2-8)
Τζάγκουαρς 34-17
* Τσιφς 26-10
* Κολτς 30-27
Κάουμποϊς 10-26
Ρεντσκινς 37-34
* Μπένγκαλς 7-33
* 49ερς 21-26
* Κολτς 17-41
Ραμς 34-28
Μπράουνς 28-29
Τζάιαντς 27-0
Τζάγκουαρς 16-14
Ρεπό
* Ρέντσκινς 17-19
*Κάρντιναλς 20-24
Τέξανς 16-30
*Τέξανς 31-21
Ρεπό
Πάνθερς 45-21
*Ρέηβενς 7-21
*Πάκερς 20-53
Στίλερς 24-27
            Οι Ιγκλς ταπεινώθηκαν στην έδρα των Πάκερς δεχόμενοι 53 πόντους κάτι που είχε να συμβεί από το 1992! Η εμφάνιση της ομάδας ήταν κακή και σε συνδυασμό με τη δυναμική του αντιπάλου το παιχνίδι ξέφυγε από την 1η περίοδο κιόλας. Ο κουόρτερμπακ Σάντσεζ θύμισε τον παλιό κακό του εαυτό με αρκετά λάθη, ενώ η άμυνα έδειξε ανήμπορη να σταματήσει την εκρηκτική επίθεση των Πάκερς. Ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα ήταν στο «ταβάνι», όμως η διαφορά στο σκορ δεν δικαιολογείται για μία ομάδα που παρουσιάζεται ως διεκδικήτρια στη NFC. Παρά την ήττα οι Ιγκλς διατηρήθηκαν στην κορυφή της NFC Ανατολής και ο αυριανός αγώνας απέναντι στους Τάιτανς παρουσιάζεται ως μία καλή ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις. Την 4η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα έχουν οι Ιγκλς με 29,9 πόντους και 406,8 γιάρδες ανά αγώνα και αυτά τα νούμερα μπορούν να ανέβουν κι άλλο λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν επιστρέψει πια όλοι υγιείς στην επιθετική γραμμή.
            Οι Τάιτανς διανύουν μία απογοητευτική σεζόν, ενώ τη Δευτέρα γνώρισαν νέα ήττα εντός έδρας από τους Στίλερς. Η εμφάνιση ήταν καλύτερη από άλλες φορές, όμως και πάλι η ομάδα δεν είχε λύσεις στα κρίσιμα. Ο ρούκι κουόρτερμπακ Μέτενμπεργκ ήταν καλός απέναντι στους Στίλερς, δείχνοντας ότι έχει τις δυνατότητες να ηγηθεί της ομάδας στο μέλλον, προδόθηκε όμως από την άμυνα της ομάδας που «οργώθηκε» από τον αντίπαλο ράννινγκ μπακ που τέλειωσε τον αγώνα με 204 γιάρδες! 30η σε πόντους και 31η σε γιάρδες η επίθεση της ομάδας δεν υπάρχουν παίχτες που να ξεχωρίζουν.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ιγκλς είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη και λογικά θα την πετύχουν εύκολα αν εκμεταλλευτούν το ράννινγκ παιχνίδι τους με την ανεπάρκεια που εμφανίζουν αμυντικά εκεί οι Τάιτανς. Η πολύ χαμηλή απόδοση στον άσο όμως και το ιδιαίτερα μεγάλο σπρεντ αποτρέπουν το ποντάρισμα.





Τσάρτζερς (6-4)
Ραμς (4-6)
* Κάρντιναλς 17-18
Βάικινγκς 6-34
Σίχοκς 30-21
* Μπακανίρς 19-17
* Μπιλς 22-10
Κάουμποϊς 31-34
Τζάγκουαρς 33-14
ρεπό
Τζετς 31-0
* Ιγκλς 28-34
* Ρέιντερς 31-28
49ερς 17-31
Τσιφς 20-23
Σίχοκς 28-26
*Μπρόνκος 21-35
*Τσιφς 7-34
*Ντόλφινς 0-37
*49ερς 13-10
Ρεπό
*Κάρντιναλς 14-31
Ρέιντερς 13-6
Μπρόνκος 22-7
            Οι Τσάρτζερς παρότι επικράτησαν των Ρέιντερς την περασμένη Κυριακή δεν έθελξαν με την εμφάνισή τους, έχοντας πολλά προβλήματα επιθετικά. Ο κουόρτερμπακ Ρίβερς δεν ήταν σε καλή κατάσταση ενώ αποκόμισε και ένα δυνατό χτύπημα στο γόνατο που τρόμαξε τους φίλους της ομάδας. Ο τραυματισμός δεν αποδείχθηκε σημαντικός και αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά αύριο. Θετική ήταν η επιστροφή από τραυματισμό του #1 ράννινγκ μπακ Μάθιουζ που αναμένεται να αναζωογονήσει το ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας, το οποίο κατατάσσεται 29ο στο πρωτάθλημα. Αμυντικά η ομάδα ναι μεν επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, αλλά απέναντι στη λιγότερο ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος.
            Οι Ραμς αγωνιζόμενοι δίχως άγχος επικράτησαν και των Μπρόνκος την περασμένη Κυριακή με εντυπωσιακό τρόπο. Η εμφάνιση της ομάδας αμυντικά ήταν άψογη βγάζοντας από το ρυθμό του το Μάννινγκ και τον υποχρέωσαν στη χειρότερη του φετινή εμφάνιση. Τον πίεσαν με ελεγχόμενο τρόπο και τον μπέρδεψαν με τις διαφορετικές τους καλύψεις στην πίσω ζώνη δημιουργώντας 2 κομβικές ιντερσέπτιονς. Επιθετικά, με το βετεράνο κουόρτερμπακ Χιλ πια βασικό να κάνει τα άκρως απαραίτητα και το ρούκι ράννινγκ μπακ Μέισον να είναι αποτελεσματικός στο έδαφος διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμα τους από την 1η περίοδο. Η άμυνα μοιάζει αναγεννημένη τον τελευταίο μήνα και ασκεί τρομερή πίεση σε κάθε αντίπαλο κουόρτερμπακ με αιχμή τον Κουίν και αυτή είναι η συνταγή των τελευταίων επιτυχιών. Η ομάδα από το Σεντ Λούις τον τελευταίο μήνα νίκες επί 3 αντιπάλων που πέρσι έφτασαν στην τελική 4αδα των play-offs (Μπρόνκος, 49ερς και Σίχοκς)!
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Τσάρτζερς δείχνουν να ξεθυμαίνουν από το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα και οι Ραμς να έχουν φτάσει σε φουλ φόρμα. Οι φιλοξενούμενοι χάνουν από τη δυναμική τους εκτός έδρας, όμως δείχνουν απολύτως ικανοί να κάνουν μία ακόμη ζημιά. Διπλό με +4,5 σπρεντ.





Σίχοκς (6-4)
Κάρντιναλς (9-1)
Πάκερς 36-16
Τσάρτζερς 18-17
* Τσάρτζερς 21-30
* Τζάιαντς 25-14
Μπρόνκος 26-20
49ερς 23-14
ρεπό
ρεπό
* Ρέντσκινς 27-17
* Μπρόνκος 20-41
Κάουμποϊς 23-30
Ρέντσκινς 30-20
* Ραμς 26-28
* Ρέιντερς 24-13
*Πάνθερς 13-9
Ιγκλς 24-20
Ρέιντερς 30-24
*Κάουμποϊς 28-17
Τζάιαντς 38-17
Ραμς 31-14
*Τσιφς 20-24
Λάιονς 14-6
            Ντέρμπι της NFC Δύσης, το 2013 οι ομάδες είχαν από μία νίκη εκτός έδρας στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.
            Οι πρωταθλητές Σίχοκς μετά και την ήττα τους στην έδρα των Τσιφς βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο για τα play-offs και ο αυριανός αγώνας είναι πρόωρος τελικός. Την περασμένη Κυριακή η εμφάνιση ήταν πολύ καλή σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα, η ήττα ήρθε στις λεπτομέρειες αφού η επίθεση απέτυχε δις για λίγο να ολοκληρώσει 2 ντράιβ στην 4η περίοδο για να πάρει τη νίκη. Τις 3 τελευταίες βδομάδες η ομάδα τροφοδοτεί τον ράννινγκ μπακ Λυντς και αυτός κάνει θραύση «σπάζοντας» τάκλιν. Η ράννινγκ επίθεση της ομάδας είναι με διαφορά η καλύτερη στο πρωτάθλημα, αφού συμβάλλει και ο κουόρτερμπακ Ουίλσον με έξυπνες μικρές κούρσες στα «φτερά» της άμυνας. Προβληματική η πάσσινγκ επίθεση κατατάσσεται 30η διότι ο Ουίλσον δυσκολεύεται να βρει τους ρισίβερ του σε ανοιχτούς χώρους. Αμυντικά η ομάδα έχει βελτιωθεί τον τελευταίο μήνα και κατατάσσεται 3η σε συνολικές γιάρδες, όμως απέναντι στους Τσιφς είχε τρομερό πρόβλημα να σταματήσει το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι, αποτέλεσμα της απουσίας του ογκόλιθου στην αμυντική γραμμή Μίμπεϊν που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Στα θετικά επιστρέφει ο σημαντικότατος αμυντικός Βάγκνερ που έλειψε τον προηγούμενο μήνα.
            Οι Κάρντιναλς βρίσκονται στην κορυφή του πρωταθλήματος με το καλύτερο ρεκόρ νικών και οδεύουν πρόσω ολοταχώς για την 1η θέση της ντιβίζιον και γιατί όχι και ολόκληρης της NFC. Οι εμφανίσεις κάθε άλλο παρά πειστικές είναι και πολλές νίκες έχουν έρθει στο τέλος, κάποιες φορές μάλιστα με αρκετή δόση τύχης. Η ομάδα έχει έναν εξαιρετικό προπονητή που βρίσκει τον τρόπο κάθε Κυριακή  να κερδίσει τον αντίπαλο και «άστρο» που την οδηγεί. Η άμυνα είναι αυτή που σπρώχνει την ομάδα στις νίκες με εξαιρετικές μονάδες σε κάθε της γραμμή. Επιτρέπει μόλις 17,6 πόντους στον αντίπαλο (2η καλύτερη επίδοση) καθώς διαθέτει μία δυναμική μπροστινή αμυντική γραμμή που σβήνει το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι (3η καλύτερη). Επιθετικά, με το #2 κουόρτερμπακ Στάντον πια στα ηνία, μετά το σοβαρό τραυματισμό του βασικού Πάλμερ, η ομάδα χάνει σε ποιότητα και εμπειρία και αυτό φάνηκε στο προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στους Λάιονς. Ναι μεν ο Στάντον πάσαρε για 2 τάτσνταουν στην 1η περίοδο, άλλά από κει και πέρα ήταν κακός με 2 άσχημες ιντερσέπτιονς και πολλές άστοχες πάσες. Ανεπάρκεια στο ράννινγκ παιχνίδι, το οποίο κατατάσσεται 31ο με μόλις 79,8 γιάρδες ανά αγώνα. Ο βασικός ράννινγκ μπακ Έλλινγκτον δεν έχει σωματοδομή για να εφορμά ανάμεσα στα τάκλιν και να κερδίζει γιάρδες μετά την επαφή και αυτό ίσως στοιχίσει στην πορεία, αφού δεν υπάρχει τέτοιος παίχτης στο ρόστερ. Εξαιρετικά αμφίβολος ο βασικός ρισίβερ Φιτζέραλντ για αύριο, θα αποφασιστεί η παρουσία του λίγο πριν την έναρξη, όμως και να απουσιάσει υπάρχουν αρκετές λύσεις στη θέση αυτή.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι πρωταθλητές μοιάζουν να «τρεκλίζουν» και αν δεχθούν ένα ακόμη χτύπημα αύριο λογικά θα μείνουν εκτός post season. Ο αγώνας έχει χαρακτηριστεί πρόωρος τελικός για τους γηπεδούχους και θα υπάρχει έξτρα κίνητρο για νίκη – εκδίκηση από την περσινή αναμέτρηση. Η εικόνα της ομάδας δεν είναι κακή και μάλιστα δείχνει να έχει ξαναβρεί την ταυτότητά της επιθετικά με τις πολλές ράννινγκ προσπάθειες. Οι Κάρντιναλς δε δείχνουν ικανοί να εκμεταλλευτούν το κενό του Μίμπεϊν στη ράννινγκ άμυνα των Σίχοκς και θα χρειαστεί να υπερβάλλει εαυτών ο αντικαταστάτης Στάντον για να κερδίσουν. Αν οι γηπεδούχοι καταφέρουν να τρέξουν την μπάλα όπως το έχουν κάνει τον τελευταίο μήνα θα νικήσουν. Άσος δίχως στοιχηματική αξία, ούτε με το σπρεντ διότι οι Κάρντιναλς μπορούν να μείνουν κοντά στον αγώνα μέχρι τέλους χάρη στην άμυνά τους. 





Μπρόνκος (7-3)
Ντόλφινς (6-4)
Κολτς 31-24
Πάτριοτς 33-20
Τσιφς 24-17
* Μπιλς 10-29
* Σίχοκς 20-26
Τσιφς 14-35
ρεπό
*Ρέιντερς 38-14
Κάρντιναλς 41-20
ρεπό
* Τζετς 31-17
Πάκερς 24-27
49ερς 42-17
* Μπερς 27-14
Τσάρτζερς 35-21
*Τζάγκουαρς 27-13
*Πάτριοτς 43-21
Τσάρτζερς 37-0
*Ρέιντερς 17-41
*Λάιονς 16-20
*Ραμς 7-22
Μπιλς 22-9
            Οι Μπρόνκος δέχθηκαν «σφαλιάρα» στην έδρα των Ραμς και η βαριά ήττα τους έφερε σε δυσχερή θέση για την 1η θέση στην AFC. O Μάννινγκ και η παρέα του πραγματοποίησαν τη χειρότερη εμφάνιση της χρονιάς και έμοιαζαν τρομαγμένοι από το δυναμικό και πιεστικό παιχνίδι των αντιπάλων. Ελαφρυντικό για την πολύ κακή εμφάνιση της επίθεσης οι 3 τραυματισμοί κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς οι Μπολ, Σάντερς και Τζούλιους Τόμας αποχώρησαν νωρίς την περασμένη Κυριακή. Ο πρώτος θα χάσει 2-3 βδομάδες, οι άλλοι δύο που είναι και πολύ σημαντικοί για το πάσσινγκ παιχνίδι του Μάννινγκ όλα δείχνουν ότι θα ξεκινήσουν κανονικά αύριο. Μετά από 3 σερί εκτός έδρας αναμετρήσεις και 2 ήττες η ομάδα επιστρέφει στο Ντένβερ όπου μοιάζουν ανίκητη με εντυπωσιακές εμφανίσεις κυρίως επιθετικά. Ο Μάννινγκ θα θελήσει να δώσει απαντήσεις αύριο για την κακή του εμφάνιση πριν από μία βδομάδα, όμως η άμυνα που τον επισκέπτεται μοιάζει ακόμα καλύτερη των Ραμς. Μοναδική επιλογή στο ράννινγκ παιχνίδι ο ρούκι Άντερσον μετά τους τελευταίους τραυματισμούς, αν η επίθεση γίνει μονοδιάστατη απέναντι στους Ντόλφινς μπορεί και να το πληρώσει.
            Οι Ντόλφινς είναι σε πολύ καλή κατάσταση και επέστρεψαν άμεσα στις νίκες αφού επικράτησαν των Μπιλς πριν 10 μέρες βασιζόμενοι και πάλι στην εξαιρετική τους άμυνα. Δεν δέχτηκαν ούτε ένα τάτσνταουν και στο β’ ημίχρονο δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να περάσει το κέντρο του γηπέδου. Το σύνολο είναι το δεύτερο καλύτερο στο πρωτάθλημα επιτρέποντας μόλις 302 γιάρδες και 18 πόντους ανά αγώνα. Εξαιρετική η πάσσινγκ άμυνα (2η) με πίεση από τα άκρα και άψογη κάλυψη στα μετόπισθεν. Επιθετικά ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ έχει αποδείξει από αγώνα σε αγώνα ότι διαθέτει ταλέντο, όμως η συνέπεια είναι το ζητούμενο για αυτόν. Η ράννινγκ επίθεση είναι αποτελεσματική (6η) με το Μίλλερ να κάνει αθόρυβα πολύτιμη δουλειά, θα έχει πολύ δύσκολο έργο όμως αύριο απέναντι στη 2η καλύτερη ράννινγκ άμυνα του πρωταθλήματος.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Μπρόνκος εντός έδρας μοιάζουν ανίκητοι και ο Μάννινγκ χειραγωγεί κάθε αντίπαλη άμυνα, αλλά οιι Ντόλφινς δεν είναι αμελητέα ποσότητα αμυντικά και μπορούν να κάνουν τη ζωή δύσκολη στο μεγάλο φαβορί. Λογικός άσος, οριακό το σπρεντ, πιθανό το χαμηλό σκορ, αφού και οι Μπρόνκος διαθέτουν αξιόπιστη άμυνα. 





49ερς (6-4)
Ρέντσκινς (3-7)
* Κάουμποϊς 28-17
* Τέξανς 6-17
Μπερς 20-28
Τζάγκουαρς 41-10
* Κάρντιναλς 14-23
* Ιγκλς 34-37
Ιγκλς 26-21
Τζάιαντς 14-45
Τσιφς 22-17
Σίχοκς 17-27
* Ραμς 31-17
* Κάρντιναλς 20-30
*Μπρόνκος 17-42
Τάιτανς 19-17
Ρεπό
*Κάουμποϊς 20-17
Ραμς 10-13
*Βάικινγκς 26-29
*Σέιντς 27-24
ρεπό
*Τζάιαντς 16-10
Μπακανίρς 7-27
            Οι 49ερς έστω και δύσκολα επέστρεψαν με τη νίκη από την έδρα των Τζάιαντς και έκαναν το 2/2 στις τελευταίες τους εξορμήσεις διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες τους για play-offs. Η αμυντική προσπάθεια ήταν εξαιρετική δημιουργώντας  5 ιντερσέπτιονς, όμως επιθετικά η ομάδα κόλλησε και άφησε τους αντίπαλους στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι τέλους. MVP της ομάδας ο ρούκι αμυντικός Μπόρλαντ, που έχει κληθεί να αντικαταστήσει τον τραυματία αρχηγό και ηγέτη της άμυνας Γουίλις και τον τελευταίο μήνα μοιάζει καλύτερος του! Εμφανής η προσπάθεια να τροφοδοτηθεί περισσότερο ο βετεράνος ράννινγκ μπακ Γκορ τις τελευταίες εβδομάδες και τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά με τη ράννινγκ επίθεση να είναι πια 7η στο πρωτάθλημα. Ασταθής ο κουόρτερμπακ Κάπερνικ, με μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του από αγώνα σε αγώνα. Πολύ καλός για πρώτη φορά στη σεζόν την περασμένη βδομάδα ο ρισίβερ Κράμπτρι που δείχνει πια εντελώς υγιής από τον τραυματισμό του στο πέλμα.
            Οι Ρέντσκινς είναι μία τραγωδία και φέτος αφού κατάφεραν να συντριβούν εντός έδρας από τους αδύναμους Μπακανίρς. Ο κουόρτερμπακ Γκρίφιν δεν σταματά να απογοητεύει και η υπομονή της διοίκησης και των προπονητών μοιάζει να εξαντλείται. Μεσοβδόμαδα με δηλώσεις του στον τύπο ο προπονητής Γκρούντεν άσκησε κριτική στον βασικό κουόρτερμπακ της ομάδας για τον οποίον υπάρχουν σενάρια αντικατάστασής του μέχρι το τέλος της σεζόν. Είναι γεγονός ότι στην ομάδα υπάρχουν ποιοτικοί παίχτες σε άμυνα και επίθεση και ο Γκρίφιν με τις κακές του εμφανίσεις μοιάζει με άγκυρα που τους τραβάει στο βυθό. Δύο από τις τρεις νίκες της ομάδας φέτος ήρθαν με τον αναπληρωματικό Μακόι στη θέση του κουόρτερμπακ! Παρόλα αυτά ο Γκρίφιν θα ξεκινήσει βασικός αύριο και απέναντι στην πολύ δυνατή άμυνα των 49ερς προβλέπεται να έχει ένα ακόμη άσχημο απόγευμα.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι 49ερς είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αγωνίζονται εντός έδρας και έχουν μονόπλευρο κίνητρο στον αγώνα. Άσος δίχως στοιχηματική αξία και φοβίζει το τόσο μεγάλο σπρεντ καθώς η επίθεση της ομάδας δεν δείχνει να έχει ρυθμό ώστε να καθαρίσει εύκολα τον αγώνα. 


           


Τζάιαντς (3-7)
Κάουμποϊς (7-3)
* Λάιονς 15-34
49ερς 17-28
Κάρντιναλς 14-25
* Τάιτανς 26-10
Τέξανς 30-17
* Ραμς 34-31
* Ρέντσκινς 45-14
Σέιντς 38-17
Φάλκονς 30-20
Τέξανς 20-17
* Ιγκλς 0-27
* Σίχοκς 30-23
*Κάουμποϊς 21-31
Τζάιαντς 31-21
Ρεπό
Ρέντσκινς 17-20
Κολτς 24-40
Κάρντιναλς 17-28
*Σίχοκς 17-38
*Τζάγκουαρς 31-17
49ερς 10-16
Ρεπό
            Ιστορικό ντέρμπι της NFC Ανατολής, με τους Κάουμποϊς να μετρούν 3 σερί νίκες, με την πιο πρόσφατη πριν από ένα μήνα στο Ντάλας.
            Οι Τζάιαντς με 5 σερί ήττες αποχαιρέτησαν και τις τελευταίες τους ελπίδες για Play-offs και μέχρι το τέλος της σεζόν θα έχουν ρόλο ρυθμιστή στη ντιβίζιον τους αφού φιλοξενούν και τους δύο διεκδικητές της. Την περασμένη Κυριακή ήταν τραγικοί επιθετικά με κύριο υπεύθυνο της ήττας τον κουόρτερμπακ Μάννινγκ που πάσαρε για 5 ιντερσέπτιονς!!! Η άμυνα ήταν φανερά βελτιωμένη και κράτησε την ομάδα στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι τέλους, όμως ο Μάννινγκ πάντα είχε τη λάθος επιλογή επιθετικά. Επέστρεψε υγιής ο βασικός ράννινγκ μπακ Τζέννινγκς που έχει μεγάλο ρόλο στην ομάδα και ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής των νικών φέτος. Συνεχίζει να «λάμπει» ο ρούκι ρισίβερ Μπέκαμ που διαθέτει σπάνιο ταλέντο και το αποδεικνύει κάθε Κυριακή με εκπληκτικές υποδοχές. Αμυντικά η ομάδα υποφέρει καθώς έχει το 6ο χειρότερο παθητικό με 26,3 πόντους ανά αγώνα ενώ επιτρέπει σχεδόν 400 γιάρδες στον αντίπαλο, επίδοση που είναι η 2η χειρότερη στο πρωτάθλημα.
            Οι Κάουμποϊς προέρχονται από ρεπό και πριν από αυτό είχαν ταξιδέψει στο Λονδίνο για τον αγώνα με τους Τζάγκουαρς. Είχαν πολύ εύκολο έργο στο Γουέμπλεϊ και με πρωταγωνιστή το ρισίβερ Μπράιαντ καθάρισαν την υπόθεση νίκη από το ημίχρονο. Η επίθεση της ομάδας με την επιστροφή του Ρόμο είναι άκρως πληθωρική και μπορεί να κάνει θραύση απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Ο ράννινγκ μπακ Μάρεϊ παρότι παίρνει λιγότερες προσπάθειες τον τελευταίο μήνα για να μη φθαρεί περαιτέρω συνεχίζει να εντυπωσιάζει και συμπεριλαμβάνεται στη συζήτηση για τους MVP του πρωταθλήματος! 2η καλύτερη η ράννινγκ επίθεση, 7η πιο παραγωγική η συνολική επίθεση με 26,1 πόντους μέσο όρο. Επιστρέφουν λογικά στην επιρρεπή άμυνα της ομάδας οι βασικοί Κρόφορντ και ΜακΚλέιν.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Κάουμποϊς είναι φανερά καλύτερη ομάδα από τους Τζάιαντς φέτος, όμως αυτοί οι μεταξύ τους αγώνες έχουν πάντα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τους Τζάιαντς να νικήσουν το μεγάλο εχθρό και να συμβάλλουν ώστε να μείνει εκτός play-offs. Το ρεπό ευνόησε τους Κάουμποϊς που είχαν αρκετά θέματα τραυματισμών και έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη αύριο, όμως στοιχηματικά δεν υπάρχει ελκυστική επιλογή στον αγώνα.



           


Σέιντς (4-6)
Ρέηβενς (6-4)
* Φάλκονς 34-37
Μπένγκαλς 16-23
* Μπράουνς 24-26
Στίλερς 26-6
Βάικινγκς 20-9
* Μπράουνς 23-21
* Κάουμποϊς 17-38
Πάνθερς 38-10
Μπακανίρς 37-31
* Κολτς 13-20
ρεπό
* Μπακανίρς 48-17
*Λάιονς 23-24
Φάλκονς 29-7
Πάκερς 44-23
*Μπένγκαλς 24-27
*Πάνθερς 28-10
*Στίλερς 23-43
49ερς 24-27
Τάιτανς 21-7
Μπένγκαλς 10-27
Ρεπό
            Οι Σέιντς ηττήθηκαν εκ νέου εντός έδρας και μάλιστα την περασμένη Κυριακή με πολύ εύκολο τρόπο από τους Μπένγκαλς. Η εμφάνιση ήταν αποκαρδιωτική και οι φιλοξενούμενοι ήταν κλάσεις ανώτεροι σε άμυνα και επίθεση. Επιθετικά ο ράννινγκ μπακ Ίνγκραμ έδειξε κουρασμένος από τα συνεχή παιχνίδια στα οποία έπαιρνε υπερβολικά πολλές προσπάθειες και ο κουόρτερμπακ Μπριζ έκανε ένα ακόμη κακό παιχνίδι φέτος. Η εμφάνιση της άμυνας ήταν ντροπιαστική αφού οι αντίπαλοι έμοιαζαν να παίρνουν γιάρδες στο γήπεδο κατά βούληση και στο έδαφος και στον αέρα. Γενικά στη σεζόν, η επίθεση της ομάδας παρότι καταγράφει 424,5 γιάρδες ανά αγώνα (2η καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα), σκοράρει μόνο 26,1 πόντους (9η) γεγονός που αποδεικνύει ότι κάνει πολλά λάθη κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν. Πλήγμα ο τραυματισμός του ρισίβερ Κουκς που αποτελούσε μία αξιόπιστη λύση, χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.
            Οι Ρέηβενς ταξιδεύουν στο Νότο έπειτα από το ρεπό τους και φιλοδοξούν να πάρουν μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη που θα ανεβάσει τις πιθανότητες τους για κατάκτηση της ντιβίζιον τους. Πριν το ρεπό είχαν υποδεχθεί τους Τάιτανς και ο αγώνας όπως και οι προηγούμενοι τρεις στη Βαλτιμόρη είχε την ίδια εξέλιξη, με τους Ρέηβενς να παίρνουν εύκολη νίκη στηριζόμενοι στην συμπαγή τους άμυνα. Εκτός έδρας εμφανίζονται λιγότερο δυνατοί και κύριος υπεύθυνος γι αυτό είναι ο κουόρτερμπακ της ομάδας. Ο Φλάκο διανύει μία πολύ μέτρια σεζόν και για να επιστρέψουν οι προπέρσινοι πρωταθλητές στα Play-offs οφείλει να ανεβάσει επίπεδο την απόδοσή του. 8η η επίθεση σε παραγωγικότητα με μέσο όρο 26,1 πόντους, 5η η άμυνα με 18,1 παθητικό. Κανένα σημαντικό πρόβλημα ενόψει Σείντς.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εξαιρετικά αμφίρροπος αγώνας, αφού οι Σέιντς δεν πείθουν καθόλου, όμως δύσκολα θα κάνουν και 3η σερί εντός έδρας ήττα, ενώ προέρχονταν από 11 σερί επιτυχίες στη Νέα Ορλεάνη. Από την άλλη οι Ρέηβενς είναι πιο συμπαγής ομάδα, που όμως χάνει πολύ από τη δυναμική της όταν φεύγει από την έδρα της. Πάσο. 









ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Βάικινγκς
Πάκερς (-6,5)
2
Μπερς
Μπακανίρς
Over 45,5
Κολτς

Team score Over 32,5
Πάτριοτς (-6,5)
Λάιονς
1



Μπρόνκος
Ντόλφινς
Under 49,5
Τσάρτζερς
Ραμς (+4,5)
2
Φάλκονς
Μπράουνς (+3,5)
2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου