Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Παραδοσιακό Thanksgiving NFL!


Ημέρα Ευχαριστιών χθες στις ΗΠΑ και παραδοσιακά κάθε χρόνο η μέρα αυτή γιορτάζεται με οικογενειακά τραπέζια, γαλοπούλα με γέμιση και πολύ football.  Στην μεγαλύτερη Πέμπτη της σεζόν για το NFL λοιπόν, εντυπωσιακές νίκες με τεράστια βαθμολογική αξία πέτυχαν Σίχοκς, Ιγκλς και Λάιονς και βρέθηκαν ένα βήμα πιο κοντά στα play-offs





Λάιονς   34-17   Μπερς
            Στο Ντιτρόιτ όπου παραδοσιακά διεξάγεται αγώνας κάθε χρονιά τέτοια μέρα, στον αγώνα που άνοιξε το πρόγραμμα, οι Λάιονς παρότι δέχθηκαν ένα πρώιμο σοκ στην 1η περίοδο κατάφεραν να επικρατήσουν εύκολα των Μπερς αποδεικνύοντας πόσο καλύτερη ομάδα είναι φέτος από τους αντιπάλους τους.
           
εξαιρετικός ο Stafford (9)
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στα δύο πρώτα τους ντράιβ σκόραραν 2 τάτσνταουν παίρνοντας προβάδισμα 3-14, όμως το γεγονός αυτό αποδείχθηκε εντελώς συγκυριακό αφού στη συνέχεια και για τα υπόλοιπα 45+ λεπτά σκόραραν μόλις ένα φιλντ γκολ! Στη δεύτερη περίοδο οι Λάιονς έκαναν ένα επί μέρους 21-0, πήγαν στα αποδυτήρια στο +10 και στην επανάληψη δεν απειλήθηκαν καθόλου.
Η γνωστή πολύ καλή άμυνα των Λάιονς βρήκε τα πατήματά της και έκλεισε κάθε διάδρομο για τον αντίπαλο, ενώ επιθετικά ο σούπερ σταρ ρισίβερ Κάλβιν Τζόνσον έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση θυμίζοντας πόσο ταλαντούχος είναι. Ο “megatron” προέρχονταν από σερί πολύ μέτριες εμφανίσεις, όμως χθες με 146 γιάρδες και 2 τάτσνταουν αγωνίστηκε στο επίπεδο που τον κατατάσσει ως τον καλύτερο του πρωταθλήματος. Σημαντική συνεισφορά και από τον ράννινγκ μπακ Μπελ (91γ/2Τ) που σκόραρε επίσης δις, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Στάφορντ. Ο ταλαντούχος κουόρτερμπακ «ξήλωσε» την αντίπαλη προβληματική άμυνα με 390 γιάρδες και 2 τάτσνταουν πάσες και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στις νίκες.
o Megatron σκοράρει!
Οι Μπερς φανέρωσαν ξανά τα γνωστά τους προβλήματα και επέστρεψαν στη μιζέρια. Ο κουόρτερμπακ Κάτλερ (280γ/2Τ/2ΙΝΤ), με εξαίρεση τα δύο πρώτα ντράιβ ήταν πάλι κακός, με κακές εμπνεύσεις και άσχημη ψυχολογία. Ανύπαρκτο το ράννινγκ παιχνίδι, σε μόλις 7 προσπάθειες κατέγραψε 14 γιάρδες! Η άμυνα μπορεί να έκρυψε τις αδυναμίες της στα δύο προηγούμενα εύκολα εντός έδρας ματς, όμως χθες εκτέθηκε ξανά.
Στο 8-4 οι Λάιονς με τη νίκη έμειναν στο κατόπι των Πάκερς και ενίσχυσαν την υποψηφιότητα τους έστω και για μία wild card στα play-offs, ενώ οι Μπερς (5-7) με την ήττα αποχαιρέτισαν και τυπικά κάθε ελπίδα γι αυτά.  




Κάουμποϊς   10-33   Ιγκλς
            Στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της NFC Ανατολής που διεξήχθη στο Ντάλας, οι Ιγκλς ταπείνωσαν τους γηπεδούχους με μία ολοκληρωτική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση και πήραν μεγάλο προβάδισμα για την πρωτιά της ντιβίζιον.
ο McCoy σκοράρει έπειτα από εντυπωσιακή κούρσα!
            Από το πρώτο κιόλας ντράιβ οι Ιγκλς έδειξαν τις ορέξεις τους, όντας η ομάδα στο γήπεδο με τη μεγαλύτερη ορμή, με την καλύτερη ψυχολογία και κυρίως με το αποτελεσματικότερο πλάνο για τη νίκη, η οποία ήρθε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι κι οι ίδιοι θα το περίμεναν. Η επίθεση των Ιγκλς καθοδηγούμενη μαεστρικά από το Σάντσεζ (217γ/1Τ – 28γ/1Τ ράννινγκ) ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα και το προβάδισμα 0-14 ήρθε πολύ νωρίς και εύκολα. Ο 30χρονος κουόρτερμπακ που πριν 2 χρόνια ανάλογη μέρα έζησε την πιο ντροπιαστική μέρα στη ζωή του με το περίφημο «butt fumble», χθες ήταν εξαιρετικός στην οργάνωση του παιχνιδιού, με γρήγορο τέμπο και όμορφες γρήγορες πάσες, ενώ όταν ο αγώνας το επέβαλλε έδινε συστηματικά την μπάλα στους ράννινγκ μπακ της ομάδας. Απίθανο παιχνίδι από το Μακόι, που έχει επιστρέψει για τα καλά στα περσινά επίπεδα, με 159 γιάρδες και το εντυπωσιακό τάτσνταουν για το 10-30 στην 3η περίοδο που ήταν και το τελειωτικό χτύπημα στους γηπεδούχους!
ο Sanchez με τον αναμορφωτή του coach Kelly
Και αν η επίθεση των Ιγκλς ήταν γνωστή για την εκρηκτικότητα της και την ικανότητά της να σκοράρει εύκολα, η άμυνα τους ήταν αυτή που έκρινε ουσιαστικά τον αγώνα, αφού με ένα εξαιρετικά εκτελεσμένο πλάνο περιόρισε τον καλύτερο ράννινγκ μπακ του πρωταθλήματος Μάρεϊ, ενώ ταυτόχρονα κατέφερε να ασκήσει και τρομερή πίεση στον Ρόμο, χειραγωγώντας την επιθετική γραμμή των Κάουμποϊς που είναι η καλύτερη στη λίγκα!
ο Romo (9) υπό συνεχή πίεση
            Οι γηπεδούχοι που πολλάκις μέσα στη σεζόν έχουν εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις τους, χθες στο μεγαλύτερο ματς της σεζόν, στην εθνική εορτή με όλο το έθνος να παρακολουθεί τα έκαναν θάλασσα, εμφανίζοντας τη γνωστή συμπλεγματική τους ταυτότητα που τους κρατά μακριά από επιτυχίες την τελευταία 20ετία! Ο κουόρτερμπακ Ρόμο (199γ/0Τ/2ΙΝΤ) πραγματοποίησε με διαφορά το χειρότερο του φετινό ματς, δεν είχε επαρκή προστασία και όταν βρέθηκε η ομάδα του να κυνηγά στο σκορ, πανικοβλήθηκε και υπέπεσε σε τεράστια λάθη. Κατώτερος των συνθηκών και ο Μάρεϊ (73γ/1Τ), δεν βρήκε διαδρόμους στην απίθανη χθες άμυνα των Ιγκλς. Η μεγαλύτερη απογοήτευση όμως ήταν η επιθετική γραμμή των Κάουμποϊς, καθώς το σύνολο έχει κυριαρχήσει όλη τη σεζόν και σε πολλούς αγώνες ήταν η αιτία για τις επιτυχίες της ομάδας, όμως χθες εμφανίστηκε ιδιαίτερα ασταθής και εύθραυστη, μην επιτρέποντας στους σταρ της ομάδας να λειτουργήσουν.


            Στο 9-3 έφτασαν με τη νίκη τους Ιγκλς, στο 8-4 έπεσαν οι Κάουμποϊς, οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά σε δύο βδομάδες στη Φιλαδέλφια για τον επαναληπτικό που θα κρίνει τα πάντα στην ντιβίζιον.




49ερς   3-19   Σίχοκς
            Στην Σάντα Κλάρα (προάστιο του Σαν Φρανσίσκο), ποιος είδε τους πρωταθλητές και δεν του φοβήθηκε; Οι Σίχοκς με μία ακόμη εκπληκτική εμφάνιση βγαλμένη από την περσινή πορεία τίτλου διέλυσαν τους μεγάλους τους εχθρούς και τρόμαξαν τους διεκδικητές του θρόνου!
o Sherman στη δεύτερή του interception
            Η άμυνα των Σίχοκς είναι πιο υγιής από ποτέ στη φετινή σεζόν και με τις επιστροφές των Βάγκνερ και Τσάνσελορ δείχνει να επανέρχεται στα περσινά επίπεδα, όταν τρομοκρατούσαν κάθε αντίπαλη επίθεση και κατείχαν την 1η θέση σε όλες τις σημαντικές αμυντικές στατιστικές.
Χθες στην καινούρια έδρα των 49ερς «έπνιξαν» τον αντίπαλο και η νίκη ήρθε πολύ εύκολα, με το σκορ να μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Κράτησαν τους αντιπάλους τους σε λιγότερες από 200 γιάρδες συνολικής επίθεσης (μόλις 70 στο πρώτο μέρος όταν και κρίθηκε το αποτέλεσμα), άσκησαν μεγάλη πίεση με 4 σακς, ο σούπερ σταρ του πρωταθλήματος Σέρμαν ολοκλήρωσε 2 ιντερσέπτιονς και οι 49ερς δεν έφτασαν κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν ούτε μία φορά σε ολόκληρο αγώνα!!!
πραγματικός ηγέτης ο Wilson
Οι Σίχοκς ήταν αποτελεσματικοί και επιθετικά απέναντι σε μία ισχυρή άμυνα, με τον Ουίλσον να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, έχοντας 236 γιάρδες και 1 τάτσνταουν πάσα στον αέρα και 35 γιάρδες στο έδαφος. Απίθανη ευελιξία από τον κουόρτερμπακ των πρωταθλητών, απέφευγε συστηματικά την αντίπαλη πίεση και έβρισκε τους συμπαίχτες του σε ανοιχτό χώρο. Ένα ακόμη σπουδαίο ματς έκανε και ο ράννινγκ μπακ Λυντς με δυναμικές προσπάθειες και συνολικά 104 γιάρδες.
ο Lynch εν δράσει
Οι γηπεδούχοι 49ερς ήταν απογοητευτικοί σε συνέχεια των μέτριων εμφανίσεων τους τον προηγούμενο μήνα και χθες η ποιότητα του αντιπάλου τους εξέθεσε ανεπανόρθωτα. Ο κουόρτερμπακ Κάπερνικ (121γ/0Τ/2ΙΝΤ) είναι σε κακή κατάσταση και το προπονητικό σχέδιο δεν διευκολύνει το έργο του. Χθες υπό πίεση σε όλο τον αγώνα ήταν πολύ άστοχος και οι δύο ιντερσέπτιον του «σκότωσαν» τις ελπίδες της ομάδας του, ενώ το ράννινγκ παιχνίδι βρήκε τοίχο με το βετεράνο Γκορ να μοιάζει ασθενικός απέναντι στην αντίπαλη ορμητική άμυνα. Η άμυνα των γηπεδούχων ήταν αξιοπρεπής και σε αυτήν οφείλεται ότι το σκορ δεν ξέφυγε σε δυσθεώρητα ύψη αφού σε 4 περιπτώσεις σταμάτησε τους Σίχοκς αναγκάζοντάς τους να συμβιβαστούν με φιλντ γκολ αντί τάτσνταουν.
 Τεράστια νίκη από ψυχολογική και βαθμολογική άποψη για τους Σίχοκς, πήγαν στο 8-4, ενίσχυσαν τις πιθανότητές τους στην χειρότερη περίπτωση για μία wild card θέση και περιμένουν μία γκέλα από τους Κάρντιναλς για να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της ντιβίζιον. Από την άλλη οι 49ερς έπεσαν στο 7-5 και με την εικόνα που έχουν μοιάζει πιθανό να μείνουν εκτός play-offs έπειτα από 3 σερί παρουσίες στην τελική 4αδα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου