Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Κυριαρχία των Packers και Patriots!!!




Η 11η Κυριακή της σεζόν συμπεριλάμβανε πολλούς αγώνες με χαμηλό σκορ, εκπλήξεις και 3 μεγάλες νίκες: Οι Κάρντιναλς επικράτησαν ξανά και παραμένουν ως η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα, οι Πάκερς ισοπέδωσαν και τους Ιγκλς με επίθεση που τρομάζει και οι Πάτριοτς πέρασαν εμφατικά από την έδρα των Κολτς, ενώ οι Μπρόνκος υπέστησαν ήττα – σοκ από τους Ραμς και έχασαν έδαφος. Ήττα και για τους πρωταθλητές Σίχοκς, των οποίων ο στόχος των play-offs δυσκολεύει κι άλλο.







Πάνθερς   17-19   Φάλκονς
οι Falcons πανηγυρίζουν το χαμένο field goal
Στην Σάρλοτ, οι Φάλκονς επικράτησαν με δραματικό τρόπο και με ρεκόρ 4-6 βρίσκονται στην κορυφή της αδύναμης NFC Νότου!!! Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ελέγχουν πλήρως τον αγώνα και μέχρι τα μέσα της 4ης περιόδου προηγούνταν 3-16, ωσότου «ξύπνησε» ο Νιούτον (292γ/2Τ/2ΙΝΤ). Ο κουόρτερμπακ των Πάνθερς σε δύο συνεχόμενα ντράιβ βρήκε με βαθιές μπαλιές τους ρισίβερ του στην αντίπαλη εντ ζόουν και το σκορ σε χρόνο dt έγινε 17-16 υπέρ των γηπεδούχων. Οι Φάλκονς βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και αντέδρασαν, απαντώντας με φιλντ γκολ και παίρνοντας το προβάδισμα 17-19 μέσα στο τελευταίο δίλεπτο. Οι Πάνθερς είχαν ακόμα μία ευκαιρία να ξανά-ανατρέψουν τον αγώνα, όμως ο κίκερ τους αστόχησε από τις 46 γιάρδες και οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 4/4 σε ματς εντός ντιβίζιον!  Για τους νικητές το μοναδικό τους τάτσνταουν στον αγώνα σκόραρε ο βετεράνος ρισίβερ Γουάιτ (74γ/1Τ), από τους ηττημένους «έλαμψε» ξανά ο ρούκι ρισίβερ Μπέντζαμιν (109γ/1Τ).




Μπερς   21-13   Βάικινγκς
o Marshall σε ένα εντυπωσιακό touchdown
Στο παγωμένο Σικάγο, οι Μπερς προερχόμενοι από δύο συντριβές εμφανίστηκαν βελτιωμένοι αμυντικά και απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο πήραν την πρώτη τους νίκη εντός έδρας φέτος. Παρότι οι Βάικινγκς προηγήθηκαν 0-10 στην 1η περίοδο, ήταν φανερό πως δεν μπορούσαν να πάρουν γιάρδες στο γήπεδο και μοιραία δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους. Ο ρούκι κουόρτερμπακ Μπρίτζγουοτερ (158γ/1Τ/1ΙΝΤ) ήταν διστακτικός στις πάσες του απέναντι σε μία άμυνα που εκτέθηκε τις προηγούμενες βδομάδες και η μεγαλύτερη φάση επιθετικά για τους φιλοξενούμενους ήρθε από τρικ – πλέι των σπέσιαλ τιμς καταδεικνύοντας την επιθετική ανεπάρκεια της ομάδας. Οι Μπερς ήταν βελτιωμένοι και επιθετικά με τον κουόρτερμπακ Κάτλερ (330γ/3Τ/2ΙΝΤ) να μην αποφεύγει ξανά τα λάθη (2 ιντερσέπτιον), αλλά να ολοκληρώνει και μερικές εντυπωσιακές βαθιές μπαλιές στους μεγαλόσωμους ρισίβερ του. Το δίδυμο Τζέφρι (135γ/1Τ) – Μάρσαλ (90γ/2Τ) κυριάρχησε στον αγώνα και ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα σκοράροντας όλα τα τάτσνταουν της ομάδας τους. Σημαντική συνεισφορά και από το ράννινγκ μπακ Φορτέ με 117 γιάρδες.
            Αμφότερες ομάδες στο 4-6 μακριά από Play-offs και φέτος. 




Μπράουνς   7-23   Τέξανς
o Watt σκοράρει ως receiver!!!
Στο Κλίβελαντ, που ζούσε ονειρικές μέρες με την ομάδα της πόλης στην κορυφή της ντιβίζιον μετά από 10+ χρόνια, οι Τέξανς κυριάρχησαν στον αγώνα και έστειλαν τους γηπεδούχους ξανά στη μιζέρια. Οι φιλοξενούμενοι που αγωνίστηκαν με νέο κουόρτερμπακ και δίχως το βασικό τους ράννινγκ μπακ Φόστερ - κινητήριο μοχλό της επίθεσης ήταν πολύ καλύτεροι των αντιπάλων σε όλους τους τομείς και με τη νίκη τους επιστρέφουν στη διεκδίκηση μιας θέσης στην post season. Ο Μάλετ (211γ/2Τ/1ΙΝΤ) ξεκίνησε για πρώτη φορά ως βασικός στο NFL και το πρώτο του δείγμα ήταν θετικό και μία αναβάθμιση στη θέση της ομάδας, με πολλά περιθώρια βελτίωσης δίχως άλλο. Ο ράννινγκ μπακ Μπλου που αντικατέστησε το Φόστερ ήταν εξαιρετικός με 156 γιάρδες και φρόντισε να μη φανεί καθόλου το κενό του έμπειρου #1. MVP όμως των Τέξανς και κατ’ επέκταση του αγώνα ήταν για ακόμη μία φορά ο αμυντικός των φιλοξενούμενων Τζέι Τζέι Γουάτ που όχι μόνο εκτελώντας τα καθήκοντά του πίεσε τρομερά τον αντίπαλο κουόρτερμπακ με σακ και φαμπλ, αλλά σκόραρε κιόλας τοποθετημένος ως ρισίβερ στην επίθεση της ομάδας!!! Οι ηττημένοι Μπράουνς ήταν σε κώμα επιθετικά με τον κουόρτερμπακ Χόγιερ (330γ/1Τ/1ΙΝΤ) να χάνει πολλές πάσες και να είναι τυχερός που σε 3-4 καταστάσεις δεν είχε παραπάνω ιντερσέπτιον στον αγώνα. Φανερή η έλλειψη «έκρηξης» στους ρισίβερ της ομάδας, αυτό αλλάζει από σήμερα με την προσθήκη του #1 σε γιάρδες ρισίβερ στο πρωτάθλημα για το 2013 Τζος Γκόρντον που επιστρέφει από τιμωρία 10 αγωνιστικών!
            Από την 1η στην τελευταία θέση της εξαιρετικά ισορροπημένης AFC Βορρά οι Μπράουνς με αυτή την ήττα με 6-4 ρεκόρ, στο 5-5 πήγαν οι Τέξανς εβρισκόμενοι μόλις μία νίκη πίσω από τους Κολτς στην AFC Νότου.



Τσιφς   24-20   Σίχοκς
σπουδαία εμφάνιση από τον Charles
Στην πόλη του Κάνσας, ο αγώνας ήταν μία δυνατή μάχη ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες με τρομερό ράννινγκ παιχνίδι, από τον οποίο βγήκαν νικητές στις λεπτομέρειες οι γηπεδούχοι. Οι δύο ομάδες φόρτωσαν τις ράννινγκ επιθέσεις τους και αμφότερες είχαν περισσότερες γιάρδες στο έδαφος παρά στο πάσσινγκ παιχνίδι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στη φετινή σεζόν! Ο Τσάρλς (159γ/2Τ) από τους Τσιφς και ο Λυντς (124γ) από τους Σίχοκς όργωσαν το γήπεδο και οι δύο επιθέσεις είχαν μεγάλα και επιτυχημένα ντράιβ. Οι γηπεδούχοι για 3 περιόδους έδειχναν να είναι σε καλύτερη κατάσταση, όμως 2 σημαντικά φαμπλ στο κέντρο του γηπέδου έδωσαν κρίσιμες κατοχές στους φιλοξενούμενους, από τις οποίες πήραν 10 πόντους για το 17-20 στα πρώτα 45 λεπτά. Στην 4η περίοδο και μετά το σκοράρισμα των Τσιφς για το 24-20, οι Σίχοκς έσφιξαν την άμυνά τους, σταμάτησαν τον Τσαρλς και έδειχναν ότι έχουν το ρυθμό επιθετικά να πάρουν ξανά προβάδισμα. Ο κουόρτερμπακ Ουίλσον (178γ/2Τ) απειλούσε με μικρές κούρσες αποφεύγοντας την πίεση (71γ) και η ομάδα έπαιρνε με ευκολία γιάρδες στο γήπεδο, όμως κόλλησε δύο φορές σε 4th & 1 καταστάσεις και απέτυχε να αναστρέψει την κατάσταση.
            Τεράστια νίκη για τους Τσιφς (7-3) που σε συνδυασμό με την ήττα των Μπρόνκος έπιασαν κορυφή στην AFC Δύσης, στο 6-4 έπεσαν οι Σίχοκς και έμειναν 3 νίκες πίσω από τους Κάρντιναλς, τους οποίους υποδέχονται στο Σιάτλ την επόμενη Κυριακή.



Σέιντς   10-27   Μπένγκαλς
o Green (18) σκοράρει για το 10-27
Στη Νέα Ορλεάνη, οι Σέιντς φανέρωσαν ξανά το θλιβερό πρόσωπο με το οποίο ξεκίνησαν τη σεζόν και υπέστησαν βαριά ήττα από τους Μπένγκαλς που προέρχονταν από εντός έδρας συντριβή. Ο αγώνας ήταν μία κυριαρχία των φιλοξενούμενων σε άμυνα και επίθεση και η νίκη ήρθε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας. Ο κουόρτερμπακ Ντάλτον (220γ/3Τ) προερχόταν από τη χειρότερη εμφάνιση στην καριέρα του και χθες πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες του, συνεπικουρούμενος από το ράννινγκ μπακ Χιλ (152γ) που ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός και το #1 ρισίβερ Γκριν (127γ/1Τ) που ήταν εφιάλτης για την αντίπαλη άμυνα. Συγκλονιστική εμφάνιση και της άμυνας των Μπένγκαλς που ενώ το τελευταίο δίμηνο υποφέρει να περιορίσει το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι, χθες ύψωσε τείχος στον Ίνγκραμ που προέρχονταν από 3 σερί 100+ παιχνίδια. Οι γηπεδούχοι έπειτα από 11 σερί εντός έδρας νίκες, τώρα πια μετρούν 2 σερί ήττες, απογοητεύοντας ξανά με τραγική άμυνα που ήταν έρμαιο στις ορέξεις των αντιπάλων και μία επίθεση που ενώ έχει όλα τα φόντα να κυριαρχήσει στη λίγκα προβληματίζει με κύριο υπεύθυνο τον κουόρτερμπακ Μπριζ.
            Στο 6-1-3 οι Μπένγκαλς επέστρεψαν στην κορυφή της AFC Βορρά, στο 4-6 οι Σέιντς έχουν συγκάτοικο πια στην κορυφή της αδύναμης NFC Νότου τους Φάλκονς.




Τζάιαντς   10-16   49ερς
ο Borland (50) στην 1η του interception
Στη Νέα Υόρκη, οι φιλοξενούμενοι 49ερς βασιζόμενοι στην σπουδαία άμυνά τους πήραν δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη και παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι των play-offs. Σταμάτησαν το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι και ολοκλήρωσαν 5 ιντερσέπτιονς σε πάσες του Μάννινγκ!!! Ο κουόρτερμπακ των Τζάιαντς ήταν σε πολύ κακή κατάσταση με αδικαιολόγητες πάσες που οδήγησαν σε αυτά τα μεγάλα λάθη και στέρησαν ουσιαστικά τη νίκη από την ομάδα του. Οι νικητές επιθετικά υπέφεραν, διότι παρότι κατάφεραν να τρέξουν αποτελεσματικά την μπάλα κολλούσαν κοντά στην αντίπαλη περιοχή και σε 3 περιπτώσεις συμβιβάστηκαν με φιλντ γκολς. Στη μοναδική μεγάλη φάση των 49ερς ο ρισίβερ Κράμπτρι (85γ/1Τ) υποδέχθηκε μπαλιά του Κάπερνικ (193γ/1Τ) και με γρήγορη κούρσα αλλά και έλλειψη προσπάθειας της αντίπαλης άμυνας σκόραρε για το προβάδισμα της ομάδας του. Οι Τζάιαντς παρά την κακή τους μέρα ήταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι και 5 λεπτά πριν το τέλος, με κατοχή 4 γιάρδες πριν το τάτσνταουν, όμως ο Μάννινγκ πάσαρε για 5η φορά σε αντίπαλο και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Δε φάνηκε ξανά το κενό του Γουίλις στους 49ερς αφού ο αντικαταστάτης Μπόρλαντ είχε 2 ιντερσέπτιονς!
            Στο 6-4 οι 49ερς διατηρούν ελπίδες για play-offs, στο 3-7 έπεσαν οι Τζάιαντς με 5η σερί ήττα! 




Ραμς   22-7   Μπρόνκος
o Manning στο έδαφος = ήττα για τους Broncos
Στο Σεντ Λούις, οι Ραμς αγωνιζόμενοι δίχως άγχος έκαναν την έκπληξη της αγωνιστικής και μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς επικρατώντας εύκολα των Μπρόνκος. Οι Ραμς στις 5 τελευταίες αγωνιστικές έχουν επικρατήσει των δύο φιναλίστ του περσινού superbowl (Μπρόνκος και Σίχοκς) και των 49ερς που είχαν φτάσει ένα βήμα από το superbowl!!! Σπουδαία εμφάνιση από την άμυνα των γηπεδούχων, έσβησαν το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι και έβγαλαν από το ρυθμό του το Μάννινγκ και την παρέα του, με έξυπνη πίεση και τρομερή κάλυψη στους χώρους! Περιόρισαν την πιο πληθωρική επίθεση του πρωταθλήματος σε μόλις 7 πόντους και αυτό είναι τεράστιο παράσημο στο προπονητικό τιμ της ομάδας. Επιθετικά με το βετεράνο κουόρτερμπακ Χιλ πια στα ηνία ήταν επαρκείς και με πρωταγωνιστές το ρισίβερ Μπριτ (128γ/1Τ) και το ράννινγκ μπακ Μέισον (113γ) πήραν νωρίς προβάδισμα 13-0 και το διαχειρίστηκαν άψογα στη συνέχεια. Για τους ηττημένους ο Μάννινγκ (389γ/1Τ/2ΙΝΤ) αναγκάστηκε να κουβαλήσει όλη την επίθεση με 54 προσπάθειες και στη διάρκεια του αγώνα έχασε 3 όπλα του, αφού οι Μπολ, Σάντερς και Τζ. Τόμας αποχώρησαν τραυματίες. Δεν μπόρεσε να λειτουργήσει υπό πίεση και υπέπεσε σε λάθη μη διαβάζοντας σωστά τα μαρκαρίσματα.
            Παρά τις τεράστιες νίκες επί ισχυρών αντιπάλων, οι Ραμς βρίσκονται στο 4-6 και δίχως φιλοδοξίες για τη φετινή σεζόν. Οι Μπρόνκος με την ήττα – σοκ όχι μόνο έχασαν έδαφος για την 1η θέση στην AFC, αλλά έχουν και τους Τσιφς (7-3) στο ίδιο ρεκόρ εντός της ντιβίζιον.





Ρέντσκινς    7-27   Μπακανίρς
ασταμάτητος ο Evans (13)
Στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, οι Μπακανίρς εξέπληξαν με την απόδοσή τους και πήραν εύκολη νίκη στην έδρα των άκρως προβληματικών Ρέντσκινς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλοί αμυντικά με τρομερή πίεση (6 σακς) και 2 ιντερσέπτιονς, εκ των οποίων η μία επιστράφηκε για τάτσνταουν και το 0-10! Επιθετικά «μάγεψε» ξανά ο ρισίβερ Έβανς, που μέχρι στιγμής αξίζει το τίτλο του ρούκι της σεζόν, με 209 γιάρδες και 2 τάτσνταουν από βαθιές μπαλιές του κουόρτερμπακ ΜακΚάουν (288γ/2Τ). Για τους ηττημένους Ρέντσκινς, ο κουόρτερμπακ Γκρίφιν (207γ/1Τ/2ΙΝΤ) ήταν για ακόμη έναν αγώνα κακός και παρέσυρε μαζί του όλη την ομάδα. Είχε 2 αδικαιολόγητες ιντερσέπτιον και πολλές άστοχες πάσες σε εύκολες καταστάσεις, με αποτέλεσμα να γίνεται λόγω και πάλι για αντικατάστασή του στον επόμενο αγώνα.
            Στο 2-8 οι Μπακανίρς, στο 3-7 οι Ρέντσκινς έχουν απλά ρόλο ρυθμιστή στο υπόλοιπο της σεζόν.



Τσάρτζερς    13-6   Ρέιντερς
o Malcolm Floyd στο μοναδικό touchdown του αγώνα
Στο ντέρμπι της Καλιφόρνια και της AFC Δύσης, οι Τσάρτζερς επικράτησαν σε έναν άσχημο από πλευρά θεάματος αγώνα και παρέμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση των play-offs. Η ομάδα του Σαν Ντιέγκο πριν το ρεπό της είχε 3 σερί ήττες και η χθεσινή εμφάνιση δεν ήταν δείγμα ανάκαμψης, απλά ο αντίπαλος είναι πολύ χαμηλής στάθμης και έτσι ήρθε η νίκη. Προηγήθηκαν 7-3 στην 1η περίοδο και υπερασπίστηκαν το ισχνό τους προβάδισμα στη συνέχεια. Για τους νικητές, ο κουόρτερμπακ Ρίβερς (193γ/1Τ), που τραυματίστηκε μέσα στον αγώνα και είναι άγνωστο η βαρύτητα του χτυπήματος, δίχως να κάνει λάθη δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του και περιορίστηκε αρκετά από τη βελτιωμένη άμυνα των Ρέιντερς, ενώ επέστρεψε ο #1 ράννινγκ μπακ της ομάδας Μάθιουζ (70γ) και συνέβαλλε στη νίκη. Οι Ρέιντερς, που και μαθηματικά αποκλείστηκαν από τα play-offs από χθες, ήταν πολύ καλοί αμυντικά, σε συνέχεια κάποιων καλών διαστημάτων στα προηγούμενα ματς, όμως η επίθεση συνέχισε να απογοητεύει. Ανύπαρκτο ράννινγκ παιχνίδι ξανά, και μεγάλη αστοχία από το ρούκι κουόρτερμπακ, ξανά.
            Στο 6-4 οι Τσάρτζερς, μόλις μία νίκη κάτω από την κορυφή της ντιβίζιον, στο 0-10 οι Ρέιντερς ακόμη κυνηγούν την πρώτη τους επιτυχία στο 2014. 




Κάρντιναλς   14-6   Λάιονς
ο Michael Floyd σκοράρει για το 7-0
Στο ντέρμπι κορυφής της NFC στην Αριζόνα, οι Κάρντιναλς με άμυνα που δημιουργεί εφιάλτες, «έπνιξαν» τους αντιπάλους και πήραν την 9η νίκη τους σε 10 παιχνίδια!!! Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην 1η περίοδο και με δύο τάτσνταουν πάσες του Στάντον (306γ/2Τ/2ΙΝΤ) στον Φλόυντ (56γ/2Τ) πήραν προβάδισμα 14-0 που έμελλε να είναι μη αναστρέψιμο από την αντίπαλη ομάδα. Οι Λάιονς που έχουν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα κατέβασαν ρολά στη συνέχεια αμυντικά, όμως επιθετικά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα απέναντι σε μία εξίσου εντυπωσιακή άμυνα και περιορίστηκαν σε δυο φιλντ γκολ από ιντερσέπτιονς του Στάντον για το 14-6 του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι άμυνες ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και οι κουόρτερμπακ υπέφεραν να πάρουν γιάρδες στο γήπεδο. Τρομερή πίεση από τις αμυντικές γραμμές και άψογη κάλυψη από τις πίσω ζώνες άμυνας εκατέρωθεν με αποτέλεσμα το 0-0 στο β’ μέρος!!!
            Στο 9-1 και την κορυφή του κόσμου οι Κάρντιναλς που ταξιδεύουν στην έδρα των πρωταθλητών την επόμενη Κυριακή, στο 7-3 οι Λάιονς ισόβαθμοι στην κορυφή της NFC Βορρά μαζί με τους «καυτούς» Πάκερς. 




Πάκερς   53-20   Ιγκλς
με ρετρό εμφανίσεις και εμφάνιση από το μέλλον οι Packers
Στη Γκριν Μπέι φέτος οι Πάκερς διαλύουν κάθε επισκέπτη και οι Ιγκλς δεν αποτέλεσαν εξαίρεση, δεχόμενοι βαριά ήττα από το Ρότζερς και την παρέα του. Όπως στα 3 προηγούμενα εντός έδρας ματς, οι Πάκερς μπήκαν στον αγώνα με το πόδι στο γκάζι και καθάρισαν την υπόθεση νίκη ουσιαστικά από την 1η περίοδο, όταν και προηγήθηκαν 17-0! Το σκορ στο ημίχρονο 30-6 και η επανάληψη για ακόμη Κυριακή ήταν τυπική διαδικασία. Με τους 53 πόντους ενεργητικό έγραψαν ρεκόρ για τον ιστορικό σύλλογο με 2 σερί 50+ αγώνες για πρώτη φορά στην ιστορία τους! Για τους νικητές οι συνήθεις ύποπτοι ήταν και πάλι αυτοί που έκαναν ότι ήθελαν στην αντίπαλη άμυνα. Ο Ρότζερς με 341 γιάρδες και 3 τάτσνταουν πάσες έκανε έναν ακόμα αγώνα για MVP, και οι ρισίβερ Νέλσον (109γ/1Τ) και Κομπ (129γ) ταλαιπώρησαν την άμυνα των αντιπάλων. Σπουδαία εμφάνιση και από το ράννινγκ μπακ Λέισι με συνολικά 114 γιάρδες και 2 σκορ! Τρομερή συνεισφορά στον αγώνα και από την άμυνα και τις σπέσιαλ τιμ της ομάδας με τάτσνταουν και από τα δύο σύνολα! Οι Ιγκλς ως φτωχός συγγενής στον αγώνα, δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν στον αγώνα παρόλο που εμφάνισαν σημάδια του ταλέντου τους με τη γρήγορη επίθεση. Ο κουόρτερμπακ Σάντσεζ (346γ/2Τ/2ΙΝΤ) έκανε σημαντικά λάθη στο παιχνίδι του και απέναντι σε αυτή την ομάδα δεν συγχωρούνται. Παραγωγικοί οι Μάθιουζ (107γ/1Τ) και Μάκλιν (93γ/1Τ), όμως οι περισσότερες γιάρδες ήρθαν όταν το αποτέλεσμα είχε κριθεί.
            Ολοκληρωτική εμφάνιση από τους Πάκερς, πήγαν στο 7-3 αλλά κυρίως έπεισαν με την ομαδική τους προσπάθεια και είναι πια το φαβορί στη NFC με τον τρόπο που αγωνίζονται, στο 7-3 οι Ιγκλς παρά την ήττα παρέμειναν στην κορυφή της NFC Ανατολής ισόβαθμοι με τους Κάουμποϊς.




Κολτς   20-42   Πάτριοτς
ο απίθανος χθες Jonas Gray!!!
Στο βραδινό ντέρμπι της Ιντιανάπολις, οι Πάτριοτς απέδειξαν ότι είναι ένα σκαλί πιο πάνω από τους αντιπάλους τους και επιβεβαίωσαν ότι είναι το φαβορί στην AFC με την πειστική νίκη στην έδρα των φιλόδοξων Kολτς. Τη διαφορά επιθετικά για τους Πάτριοτς χθες όμως δεν την έκανε ο Μπρέιντι όπως θα ήταν φυσιολογικό, αλλά ο άσημος ράννινγκ μπακ Γκρέι που μπήκε στην ομάδα 4 βδομάδες νωρίτερα λόγω τραυματισμών. Ο νεαρός Γκρέι με απίθανη εμφάνιση είχε 199 γιάρδες και 4 τάτσνταουν στη μακράν σπουδαιότερη μέρα της ζωής του!!! Έβρισκε τις τρύπες στην αντίπαλη άμυνα, έτρεχε με ορμή και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα. Εν γένει οι Πάτριοτς ήλεγξαν απόλυτα τον αγώνα και με την πολύ καλή τους άμυνα και ο αγώνας θα μπορούσε να είχε κριθεί πολύ πιο νωρίς αν ο Μπρέιντι (257γ/2Τ/2ΙΝΤ) δεν έκανε ένα τεράστιο λάθος στο τέλος του ημιχρόνου. Σε μία απολύτως μη χαρακτηριστική φάση της ποιότητας του, ο βετεράνος κουόρτερμπακ, πάσαρε λανθασμένα και η ιντερσέπτιον του κοντά στην περιοχή της ομάδας του οδήγησε στο τάτσνταουν των Κολτς για το 10-14 πριν την ανάπαυλα. Η απάντηση για τους Πάτριοτς ήταν εμφατική στην επανάληψη, αφού στις 3 πρώτες κατοχές τους με εντυπωσιακά ντράιβ σκόραραν 3 τάτσνταουν και τέλειωσαν τον αγώνα! Για τους ηττημένους Κολτς, στοίχισε ότι το ράννινγκ παιχνίδι ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτο (μόλις 4 γιάρδες από δύο παίχτες σε 14 προσπάθειες!!!) και ότι η αντίπαλη άμυνα ήταν εξαιρετικά διαβασμένη στο παιχνίδι του Λακ (303γ/2Τ/1ΙΝΤ). Ο ταλαντούχος κουόρτερμπακ της ομάδας είχε κάποιες καλές στιγμές στον αγώνα, με συνεργασίες με τον τάητ εντ Φλίνερ (144γ) όμως απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος δεν φτάνει αυτό.
            Στο 8-2 οι Πάτριοτς και με σημαντικό προβάδισμα για την 1η θέση στην AFC που σημαίνει και απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τα play-offs, στο 6-4 οι Κολτς έχασαν έδαφος και έχουν πια συναγωνισμό και εντός ντιβίζιον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου