Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Οι πρωταθλητές είναι εδώ!



Η 12η Κυριακή της σεζόν είναι πια παρελθόν με τις νίκες των Σίχοκς και Πάτριοτς να ξεχωρίζουν, ενώ η εικόνα των play-offs παραμένει ρευστή σε 7 από τις 8 ντιβίζιον. Οι πρωταθλητές έδειξαν ότι δε θα παραδώσουν εύκολα τα σκήπτρα «πνίγοντας» τους Κάρντιναλς που πήγαν στο Σιάτλ με το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα, ενώ οι ασταμάτητοι Πάτριοτς με τη νέα πειστική νίκη επί των Λάιονς (καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα) παρουσιάζονται ως η καλύτερη ομάδα όλων. Ακόμη, σημαντικές νίκες για Κάουμποϊς, Μπρόνκος, Πάκερς και Μπένγκαλς. Το πρόγραμμα κλείνει σήμερα με δύο αναμετρήσεις: Μπιλς – Τζετς και Σέιντς – Ρέηβενς.



 
Φάλκονς   24-26   Μπράουνς
σημαντικότατη η επιστροφή του Gordon (12)
Στην Ατλάντα, ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και είχε άκρως δραματική εξέλιξη στο φινάλε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη με φιλντ γκολ στο μηδέν! Οι Μπράουνς στο τέλος της 3ης περιόδου έδείξαν να παίρνουν σημαντικό προβάδισμα με 14-23 χάρη στα δύο τάτσνταουν του ρούκι ράννινγκ μπακ Κροουέλ (88γ/2Τ), όμως τα λάθη του Χόγιερ (322γ/0Τ/3ΙΝΤ) στην 4η περίοδο ξαναέβαλαν τους Φάλκονς στο παιχνίδι και παραλίγο να κοστίσουν και τη νίκη. Ο κουόρτερμπακ των φιλοξενουμένων είχε 3 ιντερσέπτιονς στον αγώνα και η τελευταία έδωσε τη δυνατότητα στους Φάλκονς να πάρουν προβάδισμα 24-23 με μακρινό φιλντ γκολ και ενώ είχε απομείνει λιγότερο από 1 λεπτό στο χρονόμετρο! Στα δευτερόλεπτα που απέμεναν ο Χόγιερ διόρθωσε τα δικά του λάθη καθώς με ένα εξαιρετικό τελικό ντράιβ με γρήγορες πάσες κέρδισε τις απαιτούμενες γιάρδες ώστε ο κίκερ της ομάδας να ευστοχήσει και να δώσει το υπερπολύτιμο διπλό στην ομάδα από το Κλίβελαντ. Μεγάλο ρόλο στην ανατροπή του τελευταίο λεπτού και γενικότερα στην επίθεση της ομάδας χθες είχε ο Γκόρντον που επέστρεψε από την τιμωρία του και άμεσα έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά έχοντας 120 γιάρδες! Για τους ηττημένους ο κουόρτερμπακ Ράιαν είχε μία μέτρια μέρα (273γ/2Τ/1ΙΝΤ) ενώ το ράννινγκ παιχνίδι ήταν ξανά αναποτελεσματικό.
            Στο 7-4 πήγαν οι Μπράουνς και παρέμειναν ζεστά μέσα στην υπόθεση play-offs, οι Φάλκονς έπεσαν στο 4-7, όμως αν οι Σέιντς ηττηθούν σήμερα παραδόξως θα παραμείνουν στην κορυφή της αδύναμης NFC Νότου.  



Μπερς   21-13   Μπακανίρς
o Forte σκοράρει με υπερπροσπάθεια
Στον αδιάφορο αγώνα του Σικάγο, οι Μπερς με πολύ βελτιωμένη απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο ανέτρεψαν την κατάσταση και επικράτησαν των Μπακανίρς με το ίδιο ακριβώς σκορ που είχαν νικήσει ξανά εντός έδρας και την προηγούμενη Κυριακή! Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και πήγαν στην ανάπαυλα 0-10 μπροστά χάρη σε ένα ακόμα τάτσνταουν του εκπληκτικού ρούκι ρισίβερ Έβανς (47γ/1Τ). Στην επανάληψη όμως η ταλαιπωρημένη άμυνα των Μπερς έκρινε τον αγώνα, αφού έσβησε τα αντίπαλα ατού και δημιούργησε μεγάλα λάθη που άλλαξαν τη ροή του αγώνα. Στην 3η περίοδο κρίθηκαν όλα όταν η άμυνα δημιούργησε 2 φαμπλ και 1 ιντερσέπτιον και η επίθεση με πρωταγωνιστή το Φορτέ (89γ/2Τ) σκόραρε 21 αναπάντητους πόντους! Μόλις 130 γιάρδες και 1 τάτσνταουν πάσα για τον Κάτλερ των γηπεδούχων, από τους ηττημένους ο ΜακΚάουν (341γ/1Τ/2ΙΝΤ) στην επιστροφή του στο Σικάγο ήταν παραγωγικότερος, όμως τα κομβικά λάθη στοίχισαν.
Στο 5-6 έφτασαν οι Μπερς και ενώ μαθηματικά υπάρχουν πιθανότητες, δεν υπάρχουν ελπίδες στο σύλλογο για play-offs. Στο 2-9 οι Μπακανίρς, χαμένη η σεζόν τους εδώ και μήνες.
           


Τέξανς   13-22   Μπένγκαλς
            
πολύ καλός και χθες ο Green (18)
Στο Χιούστον, οι Μπένγκαλς έδειξαν σε πολύ καλή κατάσταση για δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς και πήραν σχετικά εύκολα τη νίκη και στην έδρα των Τέξανς. Εξαιρετική η άμυνα των νικητών δεν επέτρεψε ούτε ένα τάτσνταουν στην αντίπαλη επίθεση, ενώ κατάφερε ακόμα και να σκοράρει με σέιφτι. Επιθετικά, πολυτιμότεροι χθες ο ράννινγκ μπακ Χιλ (87γ/1Τ) και ο ρισίβερ Γκριν (121γ), αλλά ο κουόρτερμπακ Ντάλτον (233γ/1Τ/1ΙΝΤ) δεν απέφυγε ξανά τις γκάφες. Η ιντερσέπτιον του που επιστράφηκε για τάτσνταουν στην 3η περίοδο έδωσε ζωή στους γηπεδούχους (το σκορ εκεί έγινε 13-16), όμως η άμυνα του τον ξελάσπωσε. Πολύ δύσκολη μέρα για τον άπειρο κουόρτερμπακ των Τέξανς Μάλετ (189γ/0Τ/1ΙΝΤ) στο μόλις δεύτερο του ματς με την ομάδα, δίχως να έχει και άξιους συμπαραστάτες αφού το κενό του Φόστερ ήταν ολοφάνερο.
            Στο 7-1-3 οι Μπένγκαλς παραμένουν στην κορυφή της AFC Βορρά με πολύ βελτιωμένη εικόνα τις δύο βδομάδες που πέρασαν, στο 5-6 οι Τέξανς δυσχεραίνει εξαιρετικά ο δρόμος για τα play-offs.



Κολτς   23-3   Τζάγκουαρς
ο Hilton έχει ξεφύγει και σκοράρει
Στην Ιντιανάπολις, οι Κολτς δυσκολεύτηκαν για ένα ημίχρονο, όμως κατάφεραν εντέλει να πάρουν μία εύκολη νίκη και να επιστρέψουν σε τροχιά play-offs. Ο αγώνας ήταν πολύ άσχημος, με πολλά λάθη εκατέρωθεν και το σκορ 6-3 στο ημίχρονο απολύτως δικαιολογημένο. Η αμυντική γραμμή των Τζάγκουαρς κυριάρχησε στο πρώτο μέρος με 5 σακς στον Λακ και 3 φαμπλ συνολικά δημιουργώντας πολλά προβλήματα στο μεγάλο φαβορί του αγώνα. Ο ρούκι κουόρτερμπακ της ομάδας Μπορτλς όμως δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί, δείχνοντας ανήμπορος να ηγηθεί της επίθεσής του, ενώ υπέπεσε σε ιντερσέπτιον για 9ο σερί αγώνα! Στην επανάληψη οι Κολτς «καθάρισαν» το παιχνίδι τους και με 14 γρήγορους πόντους  στην 3η περίοδο τέλειωσαν την υπόθεση νίκη. Ο Λακ (253γ/1Τ/2Φ) για πρώτη φορά φέτος πάσαρε για λιγότερες από 300 γιάρδες απόρροια της πίεσης του πρώτου ημιχρόνου, συνεργάστηκε αγαστά όμως με τον ταχύτατο ρισίβερ Χίλτον (122γ/1Τ) στη φάση του αγώνα για τάτσνταουν 73 γιαρδών!
            Στο 7-4 οι Κολτς και το πρόγραμμα τους ευνοεί για μία εύκολη είσοδο στα play-offs και όσο το δυνατόν υψηλότερο πλασάρισμα, στο 1-10 οι Τζάγκουαρς, έδειξαν και πάλι κάποια καλά στοιχεία που όμως δεν μπορούν να διατηρήσουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.



Βάικινγκς   21-24   Πάκερς
ο Lacy (27) βουτά στην αντίπαλη end zone για το touchdown
Στη Μινεσότα, οι φορμαρισμένοι Πάκερς πήραν μία ακόμη νίκη στην πορεία τους για την πρωτιά της NFC. Αυτή τη φορά η επικράτηση δεν ήρθε με τον εντυπωσιακό τρόπο των περασμένων αγωνιστικών, αλλά έπειτα από σκληρή μάχη και με διαφορετικό πρωταγωνιστή επιθετικά. Ο Ρότζερς ήταν καλός ξανά, είχε 209 γιάρδες και 2 τάτσνταουν πάσες, όμως ο πολυτιμότερος των νικητών ήταν ο ράννινγκ μπακ της ομάδας Λέισι με συνολικά 138 εντυπωσιακές γιάρδες που όρισαν το ρυθμό του αγώνα και 2 σκορ. Η άμυνα των Βάικινγκς έριξε το βάρος της στην κάλυψη της πίσω ζώνης φοβούμενη το ταλέντο τους Ρότζερς και πληγώθηκε από το δυναμικό Λέισι. Οι Πάκερς έδειξαν ότι μπορούν να κερδίσουν και με διαφορετικό τρόπο από το «φινετσάτο» πάσσινγκ παιχνίδι τους και αυτό τους κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους για την post season. Αξιόμαχοι οι Βάικινγκς ήταν ανταγωνιστικοί απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο, θετικός ο κουόρτερμπακ Μπριτζγουότερ (210γ/2Τ/1ΙΝΤ).
Στο 8-3 πια οι Πάκερς, ελέγχουν την ντιβίζιον τους και υποδέχονται την επόμενη Κυριακή στην τιτανομαχία της κανονικής σεζόν τους Πάτριοτς, στο 4-7 οι Βάικινγκς αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον σε μία χρονιά ανοικοδόμησης.




Πάτριοτς   34-9   Λάιονς
σπουδαία η προσθήκη του Blount
7η σερί νίκη για τους ασταμάτητους Πάτριοτς που δεν φρέναραν ούτε απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και πήραν άνετη νίκη. Ο Μπρέιντι και η παρέα του κυριάρχησαν σε έναν ακόμα αγώνα σε άμυνα και επίθεση με αποτέλεσμα ένα εύκολο απόγευμα απέναντι σε μία ομάδα που ταξίδεψε με φιλοδοξίες στα προάστια της Βοστόνης. Στη χθεσινή αναμέτρηση η άμυνα των Πάτριοτς ήταν αυτή που έμοιαζε με #1 στη λίγκα, αφού «έσβησε» τον Κάλβιν Τζόνσον, ανάγκασε τον Στάφορντ (264γ/0Τ/1ΙΝΤ) σε ποσοστό κάτω του 40% στις πάσες του και δε δέχθηκε ούτε 1 τάτσνταουν σε όλο τον αγώνα! Από την άλλη η περίφημη άμυνα των Λάιονς δεν είχε αντίδοτο ούτε στον Μπρέιντι (349γ/2Τ/1ΙΝΤ), ούτε στον άρτι αφιχθέντα Μπλαντ (78γ/2Τ) και η υπόθεση νίκη είχε κριθεί από το ημίχρονο κιόλας (24-6).
            Οι Πάτριοτς από το 2-2 και την μίνι κρίση, έφτασαν στο 9-2 και την κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ οι Λάιονς με 2η σερί ήττα έπεσαν από την κορυφή της NFC Βορρά και αν η σεζόν τελείωνε σήμερα δεν θα συμμετείχαν στα play-offs.



Ιγκλς   43-24   Τάιτανς
ο McCoy (25) σκοράρει
            Στη Φιλαδέλφια, οι Ιγκλς με φουλ επίθεση ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο των Τάιτανς και επέστρεψαν στις νίκες πριν τον «τελικό» της επόμενης Πέμπτης. Με το εναρκτήριο λάκτισμα φάνηκε η καλή μέρα για τους Ιγκλς, αφού ο ρούκι Χαφ επέστρεψε το κικ για 107 γιάρδες (ρεκόρ συλλόγου) και το τάτσνταουν του 7-0 στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα! Σπουδαία εμφάνιση για το Μακόι που έκανε το καλύτερο του φετινό ματς με 130 γιάρδες και 1 τάτσνταουν και θύμισε τον περσινό του εαυτό όταν κυριάρχησε στη λίγκα. Ο κουόρτερμπακ Σάντσεζ (307γ/1Τ/2ΙΝΤ) ναι μεν ήταν παραγωγικός και μοίρασε σωστά το παιχνίδι, αλλά υπέπεσε και σε 2 ιντερσέπτιονς, επιβεβαιώνοντας ότι δε σταμάτησε να είναι επιρρεπής στο λάθος. Για τους ηττημένους Τάιτανς που ικανοποίησαν μόνο επιθετικά, ο ρούκι κουόρτερμπακ Μέτενμπεργκ ήταν πολύ καλός με 345 γιάρδες, 2 τάτσνταουν πάσες και 1 ιντερσέπτιον δείχνοντας ότι ο σύλλογος μπορεί να βασιστεί επάνω του για το μέλλον.
            Στο 8-3 έφτασαν οι Ιγκλς και παρέμειναν ισόβαθμοι στην κορυφή της AFC Ανατολής με τους Κάουμποϊς, στων οποίων την έδρα ταξιδεύει τη μέρα των Ευχαριστιών. Στο 2-9 οι Τάιτανς, στόχος τους πια να «ψήσουν» τον Μέτενμπεργκ με ορίζοντα το 2015.



Τσάρτζερς   27-24   Ραμς
ο Gilchrist (38) προλαβαίνει τον Britt (81) για την interception
            Στο Σαν Ντιέγκο, ο αγώνας ήταν άκρως συναρπαστικός, με ανατροπές στο σκορ και ακόμα πιο δραματικό φινάλε. 3-3 η πρώτη περίοδος και η μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στα μέσα της 2ης περιόδου όταν ο αμυντικός Τζένκινς παρενεβλήθη στην πάσα του Ρίβερς, ολοκλήρωσε την ιντερσέπτιον και έτρεξε 100 γιάρδες στην αντίπαλη κατεύθυνση για το τάτσνταουν του 3-10! Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 6-10 πριν το ημίχρονο και στην 3η περίοδο ανέτρεψαν πλήρως την κατάσταση με 2 γρήγορα τάτσνταουν για το 20-10. Στο πρώτο ο ράννινγκ μπακ Μάθιουζ (113γ/1Τ) που είχε μία εξαιρετική εμφάνιση σκόραρε έπειτα από εντυπωσιακή κούρσα 32 γιαρδών και στην επόμενη κατοχή των Ραμς η άμυνα δημιούργησε φαμπλ και ο αμυντικός Γκάχκαρ μάζεψε την μπάλα και έτρεξε μαζί της για το σκορ. Οι Ράμς με το βετεράνο κουόρτερμπακ Χιλ (198γ/1Τ/2ΙΝΤ) δεν τα παράτησαν σε κανένα σημείο, μείωσαν πρώτα σε 20-17 και εκ νέου σε 27-24 έπειτα από τάτσνταουν των γηπεδούχων. Οι Τσάρτζερς δεν μπόρεσαν να ξοδέψουν το χρόνο και έδωσαν νέα κατοχή στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μετά από εξαιρετική επιστροφή στο κικ έφτασαν στις 5 γιάρδες από την αντίπαλη εντ ζόουν και είχαν την ευκαιρία είτε με φιλντ γκολ να στείλουν τον αγώνα στην παράταση είτε να πάρουν τη νίκη με τάτσνταουν. Τότε, στη φάση του αγώνα μέσα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο Χιλ πάσαρε μέσα στην αντίπαλη εντ ζόουν  με στόχο το νικητήριο σκορ, όμως δε διάβασε σωστά την κάλυψη και ο αμυντικός των γηπεδούχων Γκίλκριστ έκανε την ιντερσέπτιον που τέλειωσε τον αγώνα υπέρ της ομάδας του. Για τους νικητές ο κουόρτερμπακ Ρίβερς που αντιμετώπιζε ενοχλήσεις όλη την εβδομάδα ήταν πολύ καλός με μεγάλη ευστοχία στις πάσες του, 1 τάτσνταουν και 1 ιντερσέπτιον.
            Στο 7-4 οι Τσάρτζερς που παρόλο που δεν πείθουν με τις εμφανίσεις τους είναι για τα καλά μέσα στο κυνήγι των play-offs, στο 4-7 οι Ραμς που για ακόμη ένα ματς ήταν ανταγωνιστικοί και όντας η πιο νεανική ομάδα στο πρωτάθλημα βάζουν βάσεις για το μέλλον.



Σίχοκς   19-3   Κάρντιναλς
           
o MVP του χθεσινού αγώνα Wilson ελίσσεται
Στο Σιάτλ, μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή και οι γηπεδούχοι Σίχοκς επιβλήθηκαν ολοκληρωτικά των Κάρντιναλς που μπήκαν στον αγώνα με το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα και με στόχο να «καθαρίσουν» την ντιβίζιον με μία νίκη. Ο αγώνας ήταν πραγματική μάχη με τις δύο εξαιρετικές άμυνες να κυριαρχούν και τους Σίχοκς να είναι αυτοί που βρήκαν τις περισσότερες λύσεις. Από το πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο γήπεδο, όμως κάθε φορά που έφταναν κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν «κολλούσαν» και 3 φορές συμβιβάστηκαν με φιλντ γκολ (9-3 ημίχρονο). Η άμυνα των Κάρντιναλς κράτησε ζωντανή την ομάδα για ένα ημίχρονο, με τρομερή πίεση στον Ουίλσον (7σακς!) και σωστή αντιμετώπιση του αντίπαλου ράννινγκ παιχνιδιού, όμως επιθετικά οι φιλοξενούμενοι ήταν ασθενικοί σε όλο τον αγώνα και το σκορ ξέφυγε στην 3η περίοδο. Οι Σίχοκς αγωνιζόμενοι όπως πέρσι στην πορεία προς τον τίτλο, με απίθανη άμυνα σταμάτησαν το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι και υποχρέωσαν τον Στάντον (149γ/0Τ/1ΙΝΤ) στο χειρότερο του φετινό ματς, ενώ επιθετικά ο κουόρτερμπακ Ουίλσον (211γ/1Τ πάσσινγκ / 73γ ράννινγκ) έκανε θραύση στην επανάληψη με πανέξυπνες κούρσες, αλλά και την πάσα για το μοναδικό τάτσνταουν του αγώνα!
            Πειστική νίκη για τους Σίχοκς, έφτασαν στο 7-4, όμως χρειάζονται ίδιου τύπου εμφανίσεις για να βγάλουν εις πέρας το τρομερά δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί και να καταφέρουν να υπερασπιστούν το θρόνο τους στα play-offs. Στο 9-2 οι Κάρντιναλς, παρά την παραμένουν το #1 στη NFC και το μεγάλο φαβορί στην ντιβίζιον.



Μπρόνκος   39-36   Ντόλφινς
εξαιρετικό χθες το δίδυμο Manning (18) - Anderson (22)
            Στο Ντένβερ, έγινε ο πιο «γεμάτος» αγώνας της αγωνιστικής με δύο επιθέσεις να ευημερούν και τους Μπρόνκος να παίρνουν δύσκολη νίκη με ανατροπή. Οι Ντόλφινς μπήκαν πολύ καλύτερα στον αγώνα και ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ (228/3Τ/1ΙΝΤ) έμοιαζε ασταμάτητος δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του 3-14 νωρίς στην 2η περίοδο. Οι Μπρόνκος όπως ήταν αναμενόμενο επιτέθηκαν με επιτυχία, μείωσαν και το σκορ στο ημίχρονο ήταν 17-21 υπέρ των φιλοξενούμενων. Στην 3η περίοδο ένα μεγάλο λάθος (φαμπλ) των Μπρόνκος σε υποδοχή κικ έδωσε κατοχή σε εξαιρετική θέση στους Ντόλφινς και ο Τάνεχιλ άμεσα το εκμεταλλεύτηκε πασάροντας στον Λάντρι (50γ/2Τ) για το 17-28! Οι Μπρόνκος ήταν με την πλάτη στον τοίχο στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου εβρισκόμενοι στο -11 και φρόντισαν να δώσουν μία εντυπωσιακή απάντηση σκοράροντας 3 σερί τάτσνταουν για το 39-28 που τέλειωσε ουσιαστικά και τον αγώνα. Ο Μάννινγκ ήταν εξαιρετικός όπως συνηθίζει με 257 γιάρδες και 4 τάτσνταουν πάσες, αλλά είχε και τρομερή βοήθεια από το ράννινγκ παιχνίδι με το ρούκι Άντερσον να επωφελείται των τραυματιών, να παίρνει θέση βασικού και να καταγράφει 195 συνολικές γιάρδες και 1 σκορ! Οι γνωστοί Σάντερς (125γ) και Ντεμάριους Τόμας (87γ/3Τ) ταλαιπώρησαν και την άμυνα των Ντόλφινς, η οποία ήταν σε εκπληκτική κατάσταση ταξιδεύοντας στο Ντένβερ.   
            Στο 8-3 οι Μπρόνκος, βρίσκονται μία νίκη πάνω από τους διώκτες τους στην AFC Δύσης και ταξιδεύουν στην έδρα των Τσιφς την επόμενη Κυριακή. Στο 6-5 έπεσαν οι Ντόλφινς και έχασαν έδαφος στη μάχη των play-offs, όμως η εμφάνιση τους σε μία πολύ δύσκολη έδρα και απέναντι σε έναν ισχυρότατο αντίπαλο, αφήνει αισιοδοξία για τα επόμενα ματς.



49ερς   17-13   Ρέντσκινς
           
ο Boldin (81) σκοράρει
Στο Σαν Φρανσίσκο, οι γηπεδούχοι 49ερς πήραν μία ακόμη αγχωτική νίκη και έφτασαν τις 3 σερί μένοντας ζωντανοί στην διεκδίκηση της
NFC Δύσης. Ο αγώνας ήταν κακός από άποψη θεάματος, με τις ομάδες να δυσκολεύονται να πάρουν γιάρδες στο γήπεδο και τους Ρέντσκινς, παρότι προέρχονταν από συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα και κουβαλούσαν άσχημη ψυχολογία να αποτελούν δύσκολο εμπόδιο για τους 49ερς. Οι φιλοξενούμενοι με τον Γκρίφιν να παίρνει μόλις 19 προσπάθειες για 106 γιάρδες, «τάισαν» το ράννινγκ μπακ Μόρις και αυτός με 125 γιάρδες και 1 σκορ τους οδήγησε στο προβάδισμα 10-13 στην 4η περίοδο. Ο κουόρτερμπακ των φιλοξενούμενων είχε ένα ακόμη κακό παιχνίδι και οι Ρέντσκινς έμειναν στον αγώνα ως το τέλος χάρη στην καλή τους άμυνα σε συνδυασμό με την επιθετική ανεπάρκεια των 49ερς. Οι γηπεδούχοι φανερά δεν είχαν ρυθμό επιθετικά, ο Γκορ δεν είχε μεγάλο ρόλο στο ράννινγκ παιχνίδι και ο κουόρτερμπακ Κάπερνικ (256γ/1Τ/1ΙΝΤ) ήταν διστακτικός να μοιράσει το παιχνίδι. Χθες είχε ολοκληρωμένες πάσες σε μόλις 4 παίχτες και πάνω από μισές του γιάρδες πήγαν στο βετεράνο ρισίβερ Μπόλντιν (137γ/1Τ), ο οποίος και συνέβαλλε τα μέγιστα, με δυναμική υποδοχή, στην ολοκλήρωση του τελικού ντράιβ που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και εντέλει τη νίκη.
            Στο 7-4 παραπατώντας οι 49ερς είναι μέσα στη διεκδίκηση μιας θέσης στα Play-offs, την επόμενη Πέμπτη, στο βραδινό ματς της ημέρας των Ευχαριστιών φιλοξενούν τους πρωταθλητές Σίχοκς. Στο 3-8 οι Ρέντσκινς έχουν αποχαιρετήσει τα play-offs εδώ και μήνες.



Τζάιαντς   28-31   Κάουμποϊς
o Bryant στο νικητήριο touchdown
            Στο βραδινό ντέρμπι, οι Κάουμποϊς ανέτρεψαν το σκορ δις και έφυγαν νικητές από τη Νέα Υόρκη, εμφανίζοντας μέταλλο νικητή που δεν είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Οι Τζάιαντς παρόλο που προέρχονταν από σερί άσχημων εμφανίσεων και δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο, έδειξαν εντελώς αλλαγμένοι στο πρώτο ημίχρονο και με εκπληκτική επιθετική προσπάθεια προηγήθηκαν 21-10 στην ανάπαυλα. Ο Μάννινγκ έπειτα από τις 5 ιντερσέπτιονς της περασμένης Κυριακής, χθες είχε 338 γιάρδες και 3 τάτσνταουν πάσες, συνεργαζόμενος με τον απίθανο ρισίβερ Μπέκαμ (146γ/2), ο οποίος εκτός του ότι ήταν άπιαστος μέχρι να τραυματιστεί, για να σκοράρει το 14-3 έκανε ίσως την καλύτερη υποδοχή όλων των εποχών!
o Beckham (13) στην υποδοχή της χρονιάς!
Στην επανάληψη οι Κάουμποϊς προσαρμόστηκαν άψογα στο παιχνίδι των Τζάιαντς και τους περιόρισαν, στεκόμενοι όμως και τυχεροί από τον τραυματισμό του Μπέκαμ. Με 14 αναπάντητους πόντους στην 3η περίοδο πήραν προβάδισμα 21-24 και όταν οι γηπεδούχοι ξαναπροηγήθηκαν 28-24, είχαν νέα απάντηση με το νικητήριο τάτσνταουν του Μπράιαντ (86γ/2τ). Πολύ καλή εμφάνιση του κουόρτερμπακ Ρόμο στο δεύτερο μέρος, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 275 γιάρδες και 4 τάτσνταουν πάσες, ενώ ο ράννινγκ μπακ Μάρεϊ ήταν και πάλι τρομερά αποτελεσματικός με 121 γιάρδες, φτάνοντας τα 10/11 φετινά ματς με 100+ γιάρδες!
            Στο 8-3 έφτασαν οι Κάουμποϊς και υποδέχονται τους ισόβαθμους Ιγκλς στο ντέρμπι κορυφής της ντιβίζιον την Πέμπτη, Ημέρα των Ευχαριστιών, στο 3-8 οι Τζάιαντς δεν έχουν κανένα στόχο για τη συνέχεια, όμως διαθέτουν στο ρόστερ τους έναν από τους συναρπαστικότερους παίχτες του πρωταθλήματος.
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου