Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

2014 σεζόν: Πράξη 6η



Την Πέμπτη τα χαράματα οι Κολτς επικράτησαν εκτός έδρας 33-28 των Τέξανς και το κυρίως μενού της 6ης αγωνιστικής έπεται. 14 ακόμα αναμετρήσεις με τους Τσιφς και Σέιντς να έχουν ρεπό. Αρκετές εντός ντιβίζιον μονομαχίες την Κυριακή, ξεχωρίζει ο αγώνας των «καυτών» Κάουμποϊς στην έδρα των πρωταθλητών Σίχοκς. Διαβάστε παρακάτω την προαναγγελία των αγώνων και τις στοιχηματικές προτάσεις για καθέναν από αυτούς:


Τελευταία προσθήκη τα πινακάκια με τα αποτελέσματα των ομάδων, με το κάτω να είναι το πιο πρόσφατο. Ο αστερίσκος * σημαίνει εκτός έδρας αγώνας, το πράσινο νίκη και το κόκκινο ήττα.




Μπιλς (3-2)
Πάτριοτς (3-2)
* Μπερς 23-20
*Ντόλφινς 20-33
Ντόλφινς 29-10
* Βάικινγκς 30-7
Τσάρτζερς 10-22
Ρέιντερς 16-9
* Τέξανς 17-23
*Τσιφς 14-41
* Λάιονς 17-14
Μπένγκαλς 43-17
            Ντέρμπι της AFC Ανατολής με τους Πάτριοτς να έχουν συντριπτικά την παράδοση με το μέρος τους.
Μεγάλη νίκη για τους Μπιλς το διπλό στο Ντιτρόιτ και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε (φιλντ γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα, αφού είχαν μείνει πίσω 14-0). Η ομάδα έμενε πίσω επιθετικά με τον Μάνιουελ στη θέση του κουόρτερμπακ και η αλλαγή της περασμένης Κυριακής με τον βετεράνο Όρτον ήταν ευεργετική. Η άμυνα σταθερά καλή, εξαιρετική απέναντι σε ράννινγκ παιχνίδι. Καμιά σημαντική απουσία ενόψει Πάτριοτς.
            Οι Πάτριοτς απάντησαν αποστομωτικά στις κριτικές για το κακό ξεκίνημα και διέλυσαν τους μέχρι πρότινος αήττητους Μπένγκαλς με μία ολοκληρωτική εμφάνιση. Ο Μπρέιντι με επαρκή προστασία έμοιασε με τον Μπρέιντι του παρελθόντος και έκανε ότι ήθελε την αντίπαλη άμυνα. Αναλαμπή και από το ράννινγκ παιχνίδι με αιχμή τον Ρίντλεϊ, μένει να αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβάλλει σταθερά στη σεζόν. Όλο και πιο υγιής και εντός φόρμας μοιάζει ο Γκρονκόσκι παιχνίδι με το παιχνίδι και αυτό σημαίνει άμεση αναβάθμιση επιθετικά.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Μπρέιντι έχει ρεκόρ 22-2 απέναντι στους Μπιλς και σχεδόν πάντα βρίσκει τον τρόπο να τους νικά. Η νίκη των Μπιλς στο Ντιτρόιτ πανηγυρίστηκε υπέρ του δέοντος και αυτό μπορεί να στοιχίσει στην συγκέντρωση των παιχτών. ΔΙΠΛΟ ποιότητας και παράδοσης. 





Μπένγκαλς (3-1)
Πάνθερς (3-2)
* Ρέηβενς 23-16
* Μπακανίρς 20-14
Φάλκονς 24-10
Λάιονς 24-7
Τάιτανς 33-7
Στίλερς 19-37
ρεπό
* Ρέηβενς 10-38
* Πάτριοτς 17-43
Μπερς 31-24
Οι Μπένγκαλς ποδοπατήθηκαν από τους Πάτριοτς για την πρώτη ήττα της σεζόν, εμφανίζοντας και πάλι κακή εικόνα σε ένα μεγάλο ματς, πράγμα που ο σύλλογος σταθερά κάνει τα τελευταία χρόνια. Η άμυνα που είχε επιτρέψει συνολικά 33 πόντους δέχθηκε 43 σε έναν αγώνα, με πολλές τρύπες στο ράννινγκ παιχνίδι. Εντός έδρας το πρόσωπο της ομάδας είναι πάντα πολύ καλύτερο μετρώντας πια 10 σερί νίκες. Πλήγμα η υποτροπή στο πόδι που έπαθε ο #1 ρισίβερ Γκριν και λογικά θα λείψει την Κυριακή.
Οι Πάνθερς επέστρεψαν στις νίκες εκμεταλλευόμενοι τα τραγικά λάθη των Μπερς στην 4η περίοδο, ενώ είχαν βρεθεί πίσω 14 πόντους. Ο κουόρτερμπακ Νιούτον αγώνα με αγώνα δείχνει να ξεπερνά το πρόβλημα στον αστράγαλο, όμως η άμυνα που πέρσι εντυπωσίασε επιτρέπει πολλές γιάρδες και πόντους στον εκάστοτε αντίπαλο, αν και ήταν σχετικά βελτιωμένη την περασμένη αγωνιστική. Επιθετικά υπάρχει πρόβλημα στο ράννινγκ παιχνίδι που κατατάσσεται 30ο στο πρωτάθλημα. Απόντες οι εκρηκτικοί αμυντικοί Τζόνσον και Χάρντι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο Σινσινάτι έχουν προβάδισμα οι Μπένγκαλς, όμως μεγαλύτερη στοιχηματική αξία έχει το under Ενισχύεται το σημείο αν δεν αγωνιστεί εντέλει ο Γκριν.





Μπράουνς (2-2)
Στίλερς (3-2)
* Στίλερς 27-30
Μπράουνς 30-27
Σέιντς 26-24
* Ρέηβενς 6-26
Ρέηβενς 21-23
* Πάνθερς 37-19
ρεπό
Μπακανίρς 24-27
* Τάιτανς 29-28
* Τζάγκουαρς 17-9
            Ντέρμπι της AFC Βορρά, με τα αποτελέσματα ιστορικά να μην το κάνουν και τόσο ντέρμπι καθώς οι Στίλερς κυριαρχούν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στην πρεμιέρα φέτος επικράτησαν δύσκολα 30-27.
Οι Μπράουνς πέτυχαν τη μεγαλύτερη ανατροπή της ιστορίας τους για να κατακτήσουν την εκτός έδρας νίκη 29-28 επί των Τάιτανς επιστρέφοντας από το 3-28 της δεύτερης περιόδου. Ο κουόρτερμπακ Χόγιερ έχει εκπλήξει άπαντες με το καλό παιχνίδι του, ενώ υπάρχουν αρκετοί νεαροί επιθετικοί που συμβάλλουν περισσότερα απ όσα αναμένονταν από αυτούς. Επέστρεψε από τραυματισμό ο βασικός  ράννινγκ μπακ Τέητ με μία πολύ καλή εμφάνιση στο Τενεσί. Η άμυνα που αναμενόταν ισχυρή κάνει νερά, έχασε προπονήσεις ο ποιοτικός αμυντικός Χέιντεν.
Οι Στίλερς δια πυρός και σιδήρου πέρασαν από την έδρα των απογοητευτικών Τζάγκουαρς, με την άμυνα ουσιαστικά να δίνει τη νίκη. Δεν ήταν καλός ο κουόρτερμπακ Ρόθλισμπέργκερ, ενώ η ομάδα δέχεται πολλές ποινές που στοιχίζουν. Με σκαμπανεβάσματα η απόδοση της ομάδας, σταθερά πολύ καλός ο ρισίβερ Μπράουν και με εξαίρεση την προηγούμενη αγωνιστική αποτελεσματικό το ράννινγκ παιχνίδι με Μπελ και Μπλάουντ. Παραμένουν οι σημαντικές απουσίες στην άμυνα. Ο Ρόθλισμπέργκερ έχει ρεκόρ 18-1 απέναντι στους Μπράουνς και το ρεκόρ επιτυχιών του είναι το υψηλότερο από οποιονδήποτε κουόρτερμπακ στην ιστορία του NFL απέναντι σε μία συγκεκριμένη ομάδα!!!
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Στίλερς παραδοσιακά κερδίζουν αυτές τις αναμετρήσεις, όμως η φετινή σεζόν μοιάζει διαφορετική και η «αύρα» από τους γηπεδούχους είναι πολύ θετική. Η καλύτερη ως τώρα εικόνα των Μπράουνς οδηγεί στην επιλογή του άσου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και υψηλό σκορ με την εικόνα των δύο αμυνών στις 5 πρώτες αγωνιστικές. 





Ντόλφινς (2-2)
Πάκερς (3-2)
Πάτριοτς 33-20
* Σίχοκς 16-36
* Μπιλς 10-29
Τζετς 31-24
Τσιφς 14-35
* Λάιονς 7-19
*Ρέιντερς 38-14
* Μπερς 38-17
ρεπό
Βάικινγκς 42-10
            Οι Ντόλφινς έχουν να αγωνιστούν επί αμερικάνικου εδάφους εδώ και 20 μέρες, καθώς πριν το ρεπό ταξίδεψαν στο Λονδίνο για τον αγώνα με τους Ρέιντερς. Η τελευταία εικόνα της ομάδας ήταν πολύ καλή, όμως ο αντίπαλος προσφερόταν για μία άνετη νίκη. Πριν από αυτή, οι δύο ήττες ήταν βαριές και οι εμφανίσεις απογοητευτικές. Ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ στην 3η του σεζόν στο πρωτάθλημα επικρίνεται για τη μη βελτίωση του στα βασικά του αθλήματος και πριν τον αγώνα με τους Ρέιντερς υπήρχαν φήμες ότι θα χάσει και τη θέση του βασικού. Παραμένει εκτός ο ράννινγκ μπακ Μορένο, ήρθε με μεταγραφή ο επί χρόνια αναπληρωματικός στους 49ερς Τζέιμς.
            Στους Πάκερς ο Ρότζερς είναι «καυτός» και αυτό από μόνο του σημαίνει επιτυχίες για την ομάδα. Μετρούν δύο μεγάλες σερί νίκες εντός ντιβίζιον και ταξιδεύουν με ανεβασμένη ψυχολογία και ξεκούραση 10 ημερών στο Μαϊάμι. Στη νίκη επί των Βάικινγκς έκανε επιτέλους το πρώτο του καλό ματς στη σεζόν ο βασικός ράννινγκ μπακ Λέισι και για να γίνει διεκδικητής στη NFC η ομάδα του, οφείλει να αγωνίζεται σ αυτό το επίπεδο. Συμβάλλει ουσιαστικά ο 35χρονος αμυντικός Πέπερς που ήρθε το καλοκαίρι, υπάρχει γενικό αμυντικό πρόβλημα στην αναχαίτιση του αντίπαλου ράννινγκ παιχνιδιού. Λογικά θα λείψουν οι αναλώσιμοι Τζόουνς (άμυνα) και Μπόικιν (ρισίβερ).
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ντόλφινς είναι αίνιγμα τι εικόνα θα παρουσιάσουν καθώς μετρούν 2 εξαιρετικές και 2 άθλιες εμφανίσεις! Οι Πάκερς ηγούνται από τον Ρότζερς και μπορούν να νικήσουν σε οποιαδήποτε έδρα. Η λογική λέει διπλό, το ένστικτο λέει πάσο.


 


Βάικινγκς (2-3)
Λάιονς (3-2)
* Ραμς 34-6
Τζάιαντς 35-14
Πάτριοτς 7-30
* Πάνθερς 7-24
* Σέιντς 9-20
Πάκερς 19-7
Φάλκονς 41-28
* Τζέτς 24-17
* Πάκερς 10-42
Μπιλς 14-17
            Ντέρμπι της NFC Βορρά, πέρσι κέρδισαν οι εκάστοτε γηπεδούχοι.
Οι Βάικινγκς παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στην έδρα των Πάκερς και συνετρίβησαν δικαιολογημένα. Μεγάλος παράγοντας της ήττας η πολύ άσχημη εμφάνιση του Πόντερ που αποτελεί τη #3 επιλογή στους κουόρτερμπακ, όμως λόγω τραυματισμών ξεκίνησε βασικός. Ευτυχώς για την ομάδα επιστρέφει ο ρούκι Μπριτζγουότερ που στο ντεμπούτο του απέναντι στους Φάλκονς ήταν αναπάντεχα καλός! Απόντες οι κομβικοί σε επίθεση και άμυνα Ρούντολφ και Γκρίνγουεϊ αντίστοιχα. Παραμένει εκτός ο Πίτερσον, αναμένει δικάσιμο και αντιμετωπίζει κίνδυνο φυλάκισης 2 ετών!
            Οι Λάιονς για ένα ακόμη παιχνίδι στην πάροδο των τελευταίων ετών, εμφάνισαν τάσεις αυτοκτονίας και έχασαν τον αγώνα από τους Μπιλς μέσα από τα χέρια τους, Ο κίκερ Χένερι έχασε 3 φιλντ γκολ με το τελευταίο λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος και απολύθηκε την επόμενη μέρα! Συνολικά οι Λάιονς έχουν 8 χαμένα φιλντ γκολ στις 5 πρώτες αγωνιστικές, στατιστικό που έχει εμφανιστεί μόλις 4 φορές ξανά από το 1970! Το πρόβλημα εκεί φαίνεται να λύθηκε με την απόκτηση του Πρέιτερ που πέρσι αγωνιζόταν στους Μπρόνκος και έκανε εξαιρετική σεζόν, όμως φέτος κόπηκε γιατί είχε τιμωρία λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Ο σταρ της ομάδα Κάλβιν Τζόνσον αγωνίστηκε τραυματίας τις 2 τελευταίες αγωνιστικές και η κατάσταση στο πόδι του χειροτέρεψε. Θα απουσιάσει την Κυριακή αφήνοντας τεράστιο κενό στο επιθετικό κομμάτι. Αμυντικά όμως η ομάδα εμφανίζεται τρομερά βελτιωμένη, ασκεί σταθερά μεγάλη πίεση στον αντίπαλο κουόρτερμπακ, ενώ υψώνει τοίχο στο αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι. Στατιστικά επιτρέπει τις λιγότερες γιάρδες στον αντίπαλο από κάθε άλλη άμυνα του πρωταθλήματος!!!
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολλά τα ερωτηματικά στις ομάδες και σημαντικές οι απουσίες. Οι ομάδες διαθέτουν στο ρόστερ τους τον καλύτερο ράννινγκ μπακ και τον καλύτερο ρισίβερ του πρωταθλήματος, όμως ουδείς θα αγωνιστεί αύριο. Ξεκάθαρο NO BET.





Τζετς (1-4)
Μπρόνκος (3-1)
Ρέιντερς 19-14
Κολτς 31-24
* Πάκερς 24-31
Τσιφς 24-17
Μπερς 19-27
* Σίχοκς 20-26
Λάιονς 17-24
ρεπό
* Τσάρτζερς 0-31
Κάρντιναλς 41-20
            Οι Τζετς διασύρθηκαν στο Σαν Ντιέγκο από μία πολύ ανώτερη ομάδα. Ομάδα δίχως αρχή και τέλος, καμία σωστή επιθετική ενέργεια και τεράστιες τρύπες στην άμυνα. Ο κουόρτερμπακ Σμιθ έχασε τη συνάντηση της ομάδας το Σάββατο και την Κυριακή απέναντι στους Τσάρτζερς ήταν εκτός τόπου και χρόνου, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο ημίχρονο από τον Βικ, δίχως αποτέλεσμα όμως για την ομάδα. Ο δευτεροετής Σμιθ παρότι απογοητεύει σταθερά θα ξεκινήσει εκ νέου αύριο. Ακόμη και η συμπαγής άμυνα απέναντι στο ράννινγκ παιχνίδι εκτέθηκε από τον άπειρο (εκτός ντραφτ) ρούκι Όλιβερ που έγραψε 182 γιάρδες στην πλάτη τους. Λογικά θα αγωνιστεί ο ρισίβερ Ντέκερ που θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.
            Οι Μπρόνκος επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος καθώς στο Metlife Stadium που θα αγωνιστούν αύριο ταπεινώθηκαν από τους Σίχοκς στο περασμένο superbowl. Την περασμένη Κυριακή όμως ήταν αυτοί που ταπείνωσαν τους μέχρι πρότινος αήττητους Κάρντιναλς με εντυπωσιακή εμφάνιση του Μάννινγκ και έναν Ντεμάριους Τόμας από άλλο πλανήτη! Η πάσσινγκ επίθεση έχει βρει ρυθμό και ο θρυλικός κουόρτερμπακ (που θέλει ακόμη 6 τάτσνταουν πάσες για να περάσει πρώτος όλων των εποχών) δεν μπορεί παρά να είναι ευτυχής με την πληθώρα επιλογών. Εν αντιθέσει το ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας είναι προβληματικό με τον Μπολ να απογοητεύει. Ο δευτεροετής ράννινγκ μπακ τραυματίστηκε την περασμένη Κυριακή και θα λείψει αρκετές βδομάδες. Ίσως ο αντικαταστάτης Χίλμαν αποδειχθεί πιο αποτελεσματικός με τον πήχη πάντως να μην μπαίνει πολύ ψηλά. Πολύ καλή εμφάνιση από την άμυνα της ομάδας, με τις ακριβές μεταγραφές του καλοκαιριού να κάνουν σιγά σιγά απόσβεση.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υπάρχει τεράστια διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες και θα είναι μεγάλη έκπληξη μία νίκη των Τζετς. Έτσι όπως αγωνίζονται επιθετικά οι Μπρόνκος δεν είναι καθόλου απίθανο να φορτώσουν με 40-45 πόντους την άμυνα των γηπεδούχων. ΔΙΠΛΟ με -6,5 σπρεντ συντηρητικά, στο -9,5 με λίγο ρίσκο. 





Μπακανίρς (1-4)
Ρέηβενς (3-2)
Πάνθερς 14-20
Μπένγκαλς 16-23
Ραμς 17-19
Στίλερς 26-6
* Φάλκονς 14-56
* Μπράουνς 23-21
* Στίλερς 27-24
Πάνθερς 38-10
* Σέιντς 31-37
* Κολτς 13-20
Πολύ καλή εμφάνιση των Μπακανίρς στη Νέα Ορλεάνη, όμως ηττήθηκαν στην παράταση από τους Σέιντς αφού απώλεσαν προβάδισμα 11 πόντων στην 4η περίοδο. Ο δευτεροετής κουόρτερμπακ Γκλέννον που πήρε θέση βασικού αφού τραυματίστηκε ο ΜακΚάουν, δείχνει πολύ καλύτερος του προκατόχου του και έχει ανεβάσει επίπεδο την επίθεση της ομάδας. Επιτέλους ένα καλό ματς από τον έμπειρο ρισίβερ Τζάκσον. Παραμένει εκτός ο #2 ρισίβερ Έβανς και αρκετοί αμυντικοί που έχουν προσφορά στην ομάδα. 
Οι Ρέηβενς εμφάνισαν το κακό επιθετικό πρόσωπο του 2013 στην ήττα από τους Κολτς, με την επιθετική γραμμή να μην προστατεύει τον Φλάκο, ο οποίος με τη σειρά του ήταν πολύ άστοχος και τους ρισίβερ να μην μπορούν να ξεμαρκαριστούν. Η άμυνα ήταν ξανά συμπαγής και κράτησε όσο μπορούσε την ομάδα στη διεκδίκηση της νίκης, όμως η επίθεση δεν είχε τις λύσεις. Για αμυντικός ρούκι της χρονιάς πάει ο Μόσλεϊ που ήδη αποτελεί σημαντικό κομμάτι της άμυνας (είχε ιντερσέπτιον την περασμένη Κυριακή).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ρέηβενς λογικά θα επιστρέψουν στην καλή, προ Κολτς, εικόνα και μπορούν να βγάλουν το διπλό στη Φλόριντα, όμως δεν υπάρχει αξία στο διπλό κόντρα στους αισθητά βελτιωμένους Μπακανίρς. Πιθανό το χαμηλό σκορ στην αναμέτρηση. 





Τάιτανς (1-4)
Τζάγκουαρς (0-5)
* Τσιφς 26-10
* Ιγκλς 17-34
Κάουμποϊς 10-26
* Ρέντσκινς 10-41
* Μπένγκαλς 7-33
Κολτς 17-44
* Κολτς 17-41
* Τσάρτζερς 14-33
Μπράουνς 28-29
Στίλερς 9-17
            Η κατηφόρα των Τάιτανς δεν έχει σταματημό καθώς ηττήθηκαν και για 4η σερί φορά, χάνοντας μάλιστα προβάδισμα 25 πόντων που είχαν στη δεύτερη περίοδο. Ο κουόρτερμπακ Λόκερ επέστρεψε και ξανά αποχώρησε τραυματίας πριν το ημίχρονο. Αναμένεται να προστατευτεί απέναντι στους Τζάγκουαρς.  Ο αντικαταστάτης Γουάιτχερστ ήταν τραγικός στο β’ μέρος και μεγάλος υπεύθυνος για την ήττα από τους Μπράουνς. Άσχημα νέα για τον εμπειρότατο αμυντικό Πόλαρντ που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν με τραυματισμό.
            Οι Τζάγκουαρς γνώρισαν μία ακόμη ήττα, όμως απέναντι στους Στίλερς φάνηκαν ανταγωνιστικοί με την άμυνα τους να περιορίζει τους αντιπάλους. Ο ρούκι κουόρτερμπακ της ομάδας Μπορτλς είχε εκλάμψεις ταλέντου, όμως υπέπεσε σε 2 κομβικές ιντερσέπτιον που στοίχισαν τον αγώνα. Απών θα είναι αύριο ο βασικός ράννινγκ μπακ Γκέρχαρτ που έτσι κι αλλιώς απογοητεύει.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τυφλός εναντίον μονόφθαλμου και οι θεαματικότητες του αγώνα αναμένεται να φτάσουν πάτο! Κανένα αγωνιστικό ενδιαφέρον, κανένα στοιχηματικό ενδιαφέρον. Πάσο.





Ρέιντερς (0-4)
Τσάρτζερς (4-1)
* Τζετς 14-19
* Κάρντιναλς 17-18
Τέξανς 14-30
Σίχοκς 30-21
* Πάτριοτς 9-16
* Μπιλς 22-10
Ντόλφινς 14-38
Τζάγκουαρς 33-14
ρεπό
Τζετς 31-0
            Ντέρμπι της AFC Δύσης, το 2013 οι ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες με εντός έδρας επικρατήσεις.
            Οι Ρέιντερς αποδεικνύουν και επί χόρτου ότι είναι μία από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος, επιβεβαιώνοντας τις πριν τη σεζόν προβλέψεις. Πριν το ρεπό τους έχασαν με κάτω τα χέρια από τους Ντόλφινς στο ουδέτερο Λονδίνο και το ακόμα πιο άσχημο από την ήττα ήταν ο τραυματισμός του κουόρτερμπακ Καρ. Το ρεπό ευνόησε την ομάδα και ο ρούκι αναμένεται να αγωνιστεί απέναντι στους Τσάρτζερς. Ο ρισίβερ Στρίτερ είναι εκτός, όμως αποκτήθηκε ο Τόμπκινς που έμεινε ελεύθερος από τους Πάτριοτς λόγω ασυμβατότητας με τον επιθετικό συντονιστή του. Ο νεαρός ρισίβερ μπορεί να βοηθήσει, αλλά ίσως χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.
            Οι Τσάρτζερς είναι η πιο «καυτή» ομάδα στο πρωτάθλημα με 4 σερί νίκες, με την τελευταία να είναι εντυπωσιακή από άποψης αμυντικής επίδοσης. Ο κουόρτερμπακ Ρίβερς είναι ο καλύτερος του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής στη σεζόν πραγματοποιώντας εξαιρετικά ώριμες εμφανίσεις. Οι επιλογές στο πάσσινγκ παιχνίδι είναι πολλές και ποιοτικές, ενώ παρά τους τραυματισμούς στους ράννινγκ μπακ (εκτός οι πρώτοι 3: Μάθιουζ, Γούντχεντ και Μπράουν!!!), βρέθηκε λύση με τον #4 ρούκι Όλιβερ που ήταν απίθανος απέναντι στους Τζετς. Αν η άμυνα της ομάδας συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις (1η με 12,6 πόντους μ.ο. παθητικό), τότε η ομάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και μπορεί να πάει πολύ μακριά στη σεζόν.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χαώδης διαφορά στα αποτελέσματα και την εικόνα των ομάδων. Οι Τσάρτζερς δείχνουν ικανοί να νικήσουν οποιονδήποτε και λογικά δεν θα δυσκολευτούν απέναντι στους προβληματικούς Ρέιντερς. ΔΙΠΛΟ με -6,5 σπρεντ.



           


Κάρντιναλς (3-1)
Ρέντσκινς (1-4)
Τσάρτζερς 18-17
* Τέξανς 6-17
* Τζάιαντς 25-14
Τζάγκουαρς 41-10
49ερς 23-14
* Ιγκλς 34-37
ρεπό
Τζάιαντς 14-45
* Μπρόνκος 20-41
Σίχοκς 17-27
            Οι Κάρντιναλς υπέστησαν την πρώτη τους ήττα στη σεζόν από τους Μπρόνκος και μάλιστα με πολύ άσχημο τρόπο. Η πολύ καλή άμυνα της ομάδας έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των πληθωρικών αντιπάλων και η ομάδα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα. Προβλήματα στη θέση του κουόρτερμπακ με τον #2 Στάντον που αντικαθιστά τον Πάλμερ να παθαίνει διάσειση και να χάνει προπονήσεις. Λογικά θα ξεκινήσει τον αγώνα αύριο εκτός αν μπορέσει τελευταία στιγμή να δοθεί το ιατρικό οκ για τον Πάλμερ, που έχει σχεδόν επανέλθει από τον τραυματισμό στον ώμο. Ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα δέχθηκε η άμυνα, αφού τραυματίστηκε (από ύπουλο τάκλιν) και ο θηριώδης Κάμπελ που είναι ακρογωνιαίος λίθος της αναχαίτισης του αντίπαλου ράννινγκ παιχνιδιού. Εκτός και ο αμυντικός Σόνεσι που είναι σημαντικός επίσης.
            Οι Ρέντσκινς λογικά ηττήθηκαν από τους Σίχοκς, όμως η ομάδα μπορεί να κρατήσει κάποια θετικά στοιχεία από την ήττα. Ο κουόρτερμπακ Κάζινς ήταν καλός και απέφυγε τα λάθη, ενώ ο Τζάκσον έδειξε τι μπορεί να κάνει με την ταχύτητά του, φεύγοντας δις στην πλάτη της καλύτερης πίσω ζώνη άμυνας του πρωταθλήματος. Προβληματική η ράννινγκ επίθεση, ελαφρυντικό ότι αντιμετώπιζε τους Σίχοκς. Αμφίβολοι οι σημαντικοί αμυντικοί Κλαρκ και Ράιλι, όπως επίσης και το «βουνό» Τρεντ Ουίλιαμς της επιθετικής γραμμής.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Γενικά οι Κάρντιναλς είναι καλύτερη ομάδα από τους Ρέντσκινς, όμως τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν είναι αρκετά και σημαντικά. Οι Ρέντσκινς είναι προβληματικοί όμως έχουν την επιθετική ποιότητα να εκμεταλλευτούν τις απουσίες των γηπεδούχων. Διπλό – έκπληξη σε απόδοση υποψιασμένη. 





Φάλκονς (2-3)
Μπερς (2-3)
Σέιντς 37-34
Μπιλς 20-23
* Μπένγκαλς 10-24
* 49ερς 28-20
Μπακανίρς 56-14
* Τζετς 27-19
* Βάικινγκς 28-41
Πάκερς 17-38
* Τζάιαντς 20-30
* Πάνθερς 24-31
            Οι Φάλκονς παρουσιάζονται πολύ διαφορετικοί εκτός έδρας απ ότι εντός, με την απόδοση τους να πέφτει κατακόρυφα μακριά από την Ατλάντα. Ηττήθηκαν την περασμένη Κυριακή και από τους Τζάιαντς πληρώνοντας την κακή τους 4η περίοδο. Εντός έδρας η επίθεση της ομάδας είναι πυραυλοκίνητη και δείχνει να σκοράρει κατά βούληση. Γενικά η επίθεση είναι άκρως εκρηκτική (3η με 30,2 πόντους μ.ο.) με τον κουόρτερμπακ Ράιαν να έχει επανέλθει από την κακή χρονιά του 2013, ενώ σημαντικά βελτιωμένο είναι και το ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας.
            Οι Μπερς «αυτοκτόνησαν» στην Καρολάινα και ηττήθηκαν από τους Πάνθερς εξαιτίας τραγικών λαθών των Κάτλερ και Φορτέ στην 4η περίοδο. Η επίθεση διαθέτει απαράμιλλο ταλέντο και παρόλα αυτά ο κουόρτερμπακ Κάτλερ συνέχεια βρίσκει τρόπους να τα κάνει θάλασσα. Τα 3 τεράστια κορμιά των ρισίβερ Μάρσαλ και Τζέφρι και του τάητ εντ Μπένετ είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την ομάδα, όμως δεν έχει εκμεταλλευτεί από τον προπονητή η πληθώρα ταλέντου.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες διαθέτουν άφθονο επιθετικό ταλέντο και πολύ δύσκολα αυτός ο αγώνας θα μείνει σε χαμηλό σκορ. Οι Φάλκονς εντός έδρας σκοράρουν με το τσουβάλι και έχουν ελαφρύ προβάδισμα για τη νίκη, όμως το ασφαλέστερο ποντάρισμα είναι στο OVER 53,5.





Σίχοκς (3-1)
Κάουμποϊς (4-1)
Πάκερς 36-16
49ερς 17-28
* Τσάρτζερς 21-30
* Τάιτανς 26-10
Μπρόνκος 26-20
* Ραμς 34-31
ρεπό
Σέιντς 38-17
* Ρέντσκινς 27-17
Τέξανς 20-17
            Οι πρωταθλητές επικράτησαν εύκολα των Ρέντσκινς την περασμένη Δευτέρα και θα μπορούσαν να το κάνουν ακόμα πιο εύκολα αν δεν υπήρχαν κάποιες ανόητες ποινές της επιθετικής γραμμής. Απόλυτος ηγέτης ο κουόρτερμπακ Ουίλσον τρύπησε την αντίπαλη άμυνα και με τις πάσες του, αλλά και με τις απρόβλεπτες κούρσες του. Ο ρισίβερ Χάρβιν σκόραρε τρις, όμως καμιά φορά δεν μέτρησε η προσπάθειά του με κάποια κίτρινη σημαία να ακυρώνει την προσπάθεια! Η επίθεση της ομάδας είναι πολυδιάστατη και βρίσκεται στην 5η θέση παραγωγικότητας με 27,5 πόντους μέσο όρο. Εντός έδρας οι Σίχοκς από το 2012 μετρούν 19-1 ρεκόρ, με την ατμόσφαιρα των φιλάθλων στο γήπεδο να είναι η πιο θερμή του NFL. Μοναδικό αξιοσημείωτο πρόβλημα, η απουσία του βασικού τάητ εντ Μίλερ, που συμβάλλει στα μπλοκ για το ράννινγκ παιχνίδι.
            Οι Κάουμποϊς βρίσκονται σε top φόρμα, μετρώντας 4 νίκες σερί, με την τελευταία επί των Τέξανς να έρχεται δύσκολα στην παράταση.  Ο ράννινγκ μπακ Μάρεϊ είναι ο MVP της ομάδας με 134 γιάρδες μέσο όρο στα πρώτα 5 παιχνίδια και την οδηγεί επιθετικά. Εξαιρετική η επιθετική γραμμή της ομάδας, προστατεύει επαρκώς τον Ρόμο και συμβάλλει τα μέγιστα στις καλές εμφανίσεις του Μάρεϊ. Πολύ επικίνδυνη η επίθεση της ομάδας εν γένει μετρά 27 πόντους μέσο όρο (6η). Απέναντι στην άμυνα των Σίχοκς όμως στο Σιάτλ, οι συσχετισμοί αλλάζουν και αυτό είναι το δυσκολότερο ματς της σεζόν για τους Κάουμποϊς. Παραμένει εκτός ο καλός αμυντικός Κάρτερ που συνέβαλλε σημαντικά στην αναπάντεχα καλή εικόνα της άμυνας μέχρι τώρα.
            Αναμετρούνται οι δύο καλύτερες ράννινγκ επιθέσεις του πρωταθλήματος.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη οι Σίχοκς, όμως οι Κάουμποϊς αποδεικνύονται πολύ καλοί στο πρώτο ¼ της σεζόν. Λογική θα είχε το ποντάρισμα στο υψηλό σκορ, όμως αν πιάσει  τα στάνταρ της η άμυνα των γηπεδούχων μπορεί να είναι μονόπλευρο το σκοράρισμα στον αγώνα.




 
Ιγκλς (4-1)
Τζάιαντς (3-2)
Τζάγκουαρς 34-17
* Λάιονς 15-34
* Κολτς 30-27
Κάρντιναλς 14-25
Ρέντσκινς 37-34
Τέξανς 30-17
* 49ερς 21-26
* Ρέντσκινς 45-14
Ραμς 34-28
Φάλκονς 30-20
            Ντέρμπι της NFC Ανατολής, το 2013 οι δύο ομάδες κέρδισαν από έναν αγώνα εκτός έδρας.
Οι Ιγκλς επικράτησαν αγχωτικά στο τέλος των Ραμς παρότι προηγήθηκαν 34-7. Ο λόγος που κόντεψαν να χάσουν τον αγώνα είναι ότι η επίθεση της ομάδας δεν μπόρεσε να κρατήσει ζωντανά τα ντράιβ τρέχοντας την μπάλα και να διαχειριστεί το προβάδισμα. Το ράννινγκ παιχνίδι που πέρσι ήταν το καλύτερο στη λίγκα, φέτος δεν ξεπερνά τις 100 γιάρδες ανά αγώνα (23ο) και ο εκπληκτικός πέρσι ΜακΚόι  φέτος είναι σκιά του καλού του εαυτού. Μεγάλο ρόλο σ αυτό παίζει η προβληματική επιθετική γραμμή που έχει χάσει βασικά κομμάτια της με τραυματισμό και δεν έχει καμία συνοχή. Η επίθεση εν γένει απογοητεύει και στα δύο τελευταία παιχνίδια η ομάδα σκοράρει σχεδόν αποκλειστικά από τις σπέσιαλ τιμς και την άμυνα. Τα τάτσνταουν όμως από τις ειδικές συνθήκες δεν είναι κάτι στο οποίο μπορεί να βασίζεται η ομάδα και αν ο Κέλλυ δεν διορθώσει τα κακώς κείμενα επιθετικά, δύσκολα θα κερδίσει την ντιβίζιον.
Οι Τζάιαντς εντυπωσιάζουν τις 3 τελευταίες εβδομάδες και η βελτίωση τους από τον αγώνα της πρεμιέρας είναι ραγδαία. Ο Ίλαϊ Μάννινγκ είναι αναγεννημένος, δίχως λάθη και αποδίδει στο νέο σύστημα με  γρήγορες κοντινές πάσες. Άκρως αποτελεσματικό και το ράννινγκ παιχνίδι με τον Τζέννινγκς αιχμή, όμως ο νεοφερμένος στην ομάδα ράννινγκ μπακ τραυματίστηκε και θα απουσιάσει από τον αυριανό αγώνα. Ο #2 Άντρε Ουίλιαμς αν και ρούκι έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και στην preseason, αλλά και στις περιορισμένες προσπάθειες που πήρε στα επίσημα ματς. Έξτρα όπλο στην επιθετική φαρέτρα του κόουτς Κάφλιν, ο ρούκι Μπέκαμ που έκανε ντεμπούτο με τάτσνταουν την περασμένη αγωνιστική. Ανταγωνιστική και η άμυνα της ομάδας που αγώνα με τον αγώνα βρίσκει χημεία.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η εικόνα των Ιγκλς στην επίθεση είναι πολύ άσχημη και δεν θα συνεχιστεί για πολύ η ρέντα με τα συγκυριακά τάτσνταουν. Οι Τζάιαντς από την άλλη είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αποδίδουν και στις δύο πλευρές του γηπέδου. ΔΙΠΛΟ ρίσκου με μία ομάδα σε πολύ καλό μομέντουμ.





Ραμς (1-3)
49ερς (3-2)
Βάικινγκς 6-34
* Κάουμποϊς 28-17
* Μπακανίρς 19-17
Μπερς 20-28
Κάουμποϊς 31-34
* Κάρντιναλς 14-23
ρεπό
Ιγκλς 26-21
* Ιγκλς 28-34
Τσιφς 22-17
            Ντέρμπι της NFC Δύσης, το 2013 οι 49ερς επικράτησαν των Ραμς μέσα – έξω.
Οι Ραμς το πάλεψαν στη Φιλαδέλφια να πετύχουν μία τεράστια ανατροπή από 7-34 εκτός έδρας, αλλά έμειναν από βενζίνη στο τέλος, Ο νεαρός κουόρτερμπακ Ντέιβις έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και από #3 που ήταν πριν την έναρξη της σεζόν, είναι πια ο βασικός της ομάδας και οι εμφανίσεις του είναι αναπάντεχα πολύ καλές. Αν είχε και μεγαλύτερη βοήθεια με περισσότερους καλούς ρισίβερ (όαση ο Κουίκ) και πιο αποτελεσματικό ράννινγκ παιχνίδι θα μπορούσε να πάρει και 2 ακόμη νίκες.
Οι 49ερς απάντησαν στη μίνι κρίση του 1-2 με δύο εντός έδρας νίκες που ήρθαν δύσκολα και χάρη στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία (η άμυνα επιτρέπει μόλις 282 γιάρδες μ.ο. / 2η στο πρωτάθλημα). Ο βετεράνος ράννινγκ μπακ Γκορ συνέβαλε αρκετά στις νίκες και έδειξε ότι έχει ακόμη ζωή στη λίγκα. Συνεχίζει να είναι μία κρύο μία ζέστη ο κουόρτερμπακ Κάπερνικ. Ενοχλήσεις στο πέλμα αντιμετωπίζει ο #1 ρισίβερ Κράμπτρι, έπαιξε λίγο στα προηγούμενα ματς.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι 49ερς δείχνουν να ξεπερνούν τη μίνι κρίση και επιδεικνύουν τρομερή αμυντική προσήλωση. Οι Ραμς είχαν σχετικά καλή εικόνα στις δύο τελευταίες ήττες, όμως δεν είναι άξιοι εμπιστοσύνης. Λογικά το σκορ θα μείνει χαμηλά.





ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ  ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ  ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Μπιλς
Πάτριοτς
2
Τζετς
Μπρόνκος -6,5
2
Ρέιντερς
Τσάρτζερς -6,5
2
Φάλκονς
Μπερς
Over 53,5



Η έκπληξη:
Ιγκλς                -           Τζάιαντς                      2




Σε δεύτερη μοίρα:
Μπένγκαλς                   -           Πάνθερς                       (Under 43,5)
Μπράουνς                    -           Στίλερς                         (1)
Μπακανίρς                   -           Ρέηβενς                        (Under 43,5)
Κάρντιναλς                   -           Ρέντσκινς                     (2)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου