Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ουδείς αήττητος!!!



Πολλούς αγώνες με συναρπαστικό φινάλε συμπεριλάμβανε η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, 2 παρατάσεις και τεράστιες ανατροπές, ενώ δεν υπάρχει πια καμία αήττητη ομάδα καθώς Μπένγκαλς και Κάρντιναλς υπέκυψαν εύκολα στα μεγαθήρια της AFC Πάτριοτς και Μπρόνκος αντίστοιχα. Συνεχίζουν εντυπωσιακά Τσάρτζερς και Κάουμποϊς και η έκπληξη της αγωνιστικής ήρθε στο Ντιτρόιτ. Το πρόγραμμα της αγωνιστικής κλείνει σήμερα τα ξημερώματα με τους πρωταθλητές Σίχοκς να αγωνίζονται στην πρωτεύουσα απέναντι στους Ρέντσκινς. 




o Forte χάνει την μπάλα
Συναρπαστικός αγώνας διεξήχθη στην Σάρλοτ, με τους Πάνθερς να επιστρέφουν από το -14 και να παίρνουν σημαντική νίκη ψυχολογίας με 31-24 επί των Μπερς. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τα πολλά λάθη εκατέρωθεν και μοιραία ένα τέτοιο ήταν που έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι Μπερς εκμεταλλευόμενοι 2 φαμπλ από τους Νιούτον και Μπέντζαμιν μπήκαν μπροστά 7-21, όμως δεν διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμα και στην 4η περίοδο υπέπεσαν αυτοί σε κρίσιμα λάθη. Ο γνωστός λαθέρ Κάτλερ (289γ/2Τ/2ΙΝΤ/1Φ) έδωσε κατοχή στον αντίπαλο για την ισοφάριση 24-24 και 4 λεπτά πριν το τέλος ήταν η σειρά του Φορτέ να υποπέσει σε φαμπλ, που έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στους γηπεδούχους. MVP του αγώνα ο τάητ εντ Όλσεν που σκόραρε δις και αποτέλεσε το στήριγμα του Νιούτον σε όλο τον αγώνα.

ο Bryant στην υποδοχή του αγώνα!
Από το ντέρμπι του Τέξας οι Κάουμποϊς βγήκαν νικητές στην παράταση με 20-17 επί των Τέξανς. Το πρώτο μέρος ήταν φεστιβάλ αμυνών με το επί μέρους σκορ στο 3-0! Στην επανάληψη το προβάδισμα άλλαξε χέρια και το σκορ έκατσε στο 17-17 με το τάτσνταουν του εκπληκτικού χθες Φόστερ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Οι Κάουμποϊς με ελάχιστα δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο ανέβηκαν στο γήπεδο, όμως ο Μπέιλι αστόχησε στο φιλντ γκολ από τις 53 γιάρδες και αγώνας συνεχίστηκε. Στην παράταση ο γενικά αξιόπιστος κίκερ εξιλεώθηκε με το νικητήριο φιλντ γκολ από τις 49. Εκπληκτική υποδοχή έκανε ο ρισίβερ Μπράιαντ για να ετοιμάσει το φιλντ γκολ, πηδώντας πάνω από τον προσωπικό του αντίπαλο και γραπώνοντας την μπάλα μετά δυσκολίας. Συνολικά, εξαιρετικές εμφανίσεις από τους 2 ράννινγκ μπακ των ομάδων με τον Φόστερ των Τέξανς να γράφει 172 γιάρδες και 2 τάτσνταουν, ενώ ο Μάρεϊ των Κάουμποϊς σταμάτησε στις 136. 

ο Carpenter μόλις έχει σκοράρει το νικητήριο field goal
Μεγάλη νίκη για τους Μπιλς με το δραματικό 14-17 στην έδρα της πιο κομπλεξικής ομάδας στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι Λάιονς παρότι προηγήθηκαν 14-0 νωρίς και δεν φαινόταν με ποιον τρόπο θα απειληθούν, κατάφεραν να ηττηθούν και να χάσουν το μομέντουμ που είχαν χτίσει με τις 2 τελευταίες νίκες. Στον συγκεκριμένο αγώνα έγινε ολοφάνερο το πόσο σημαντικό είναι για τις ομάδες να διαθέτουν έναν αξιόπιστο κίκερ. Ο Χένερι των γηπεδούχων αφού έχασε 2 φιλντ γκολ νωρίς, είχε την ευκαιρία να εξιλεωθεί με ένα τρίτο νικητήριο μέσα στο τελευταίο λεπτό, όμως αστόχησε για 3η φορά και έδωσε την τελευταία κατοχή στους Μπιλς. Δύο γρήγορες πάσες από τον βετεράνο Όρτον  (308γ/1Τ/1ΙΝΤ) που έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα και η μπάλα μεταφέρθηκε σε απόσταση… πολύ μακρινής βολής. Συγκεκριμένα από τις 58 γιάρδες ο βετεράνος σπεσιαλίστας Κάρπεντερ ευστόχησε στο φιλντ γκολ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του! Τα κακά μαντάτα για τους Λάιονς συνεχίστηκαν με το νέο τραυματισμό του Κάλβιν Τζόνσον που αποχώρησε από τον αγώνα. Αντί-Τζόνσον ντύθηκε ο Τέητ με 134 γιάρδες και 1 σκορ, όμως δεν έφτανε. Η συμπαγής άμυνα των Μπιλς ήταν που έγειρε την πλάστιγγα προς την επικράτηση των φιλοξενουμένων, η οποία έχει για συντονιστή το μέχρι πέρσι και για μια 5ετία προπονητή των Λάιονς Σουάρτζ.

o Flacco δέχεται το sack
Δυνατή μονομαχία στην Ιντιανάπολις, με τις άμυνες να κυριαρχούν και τους Κολτς να βρίσκουν τον τρόπο να επικρατήσουν 20-13 των Ρέηβενς. Οι επιθέσεις υπέφεραν για ένα ημίχρονο (6-3) και στο δεύτερο οι γηπεδούχοι δίχως να εντυπωσιάσουν βρήκαν λύσεις για να πάρουν μη αναστρέψιμο προβάδισμα. Πλήρωσαν τα πολλά λάθη στην επίθεση οι Ρέηβενς, εμφανίζοντας εικόνα 2013. Κακός ο Φλάκο, δεν προστατεύθηκε επαρκώς μεν, δεν διάβαζε σωστά τις φάσεις δε. Μέτριος και ο Λακ για τους Κολτς, έκανε λάθη, δεν τα πλήρωσε όμως διότι η αντίπαλη επίθεση δεν μπορούσε να τα εξαργυρώσει. Αναπάντεχα βελτιωμένη η άμυνα των γηπεδούχων, ήταν το σημείο – κλειδί για τη νίκη.  

o McClain έχει κάνει interception και θα σκοράρει
Πολύ άσχημος αγώνας στο Τζάκσονβιλ με τους Στίλερς να βγαίνουν νικητές με το φτωχό 9-17 επί των Τζάγκουαρς. Δύσκολη μέρα για τον ρούκι κουόρτεμπακ Μπορτλς των γηπεδούχων, είχε 2 κομβικές ιντερσέπτιον που εντέλει έκριναν και την έκβαση του αγώνα. Οι Τζάγκουαρς πρώτη φορά στο 2014 εμφανίζονται ανταγωνιστικοί για 4 περιόδους, όμως δεν απέφυγαν την 5η ήττα σε ισάριθμους αγώνες. Οι νικητές Στίλερς κρατούν μόνο τη νίκη καθώς η εμφάνιση επιθετικά ήταν προβληματική. 

ο Robinson στο νικητήριο touchdown της παράτασης
Στη Νέα Ορλεάνη, οι Σέιντς παρότι κέρδισαν τον αγώνα συνεχίζουν να προβληματίζουν με την απόδοσή τους, κυρίως αμυντικά. Δέχθηκαν 31 πόντους από τους όχι και τόσο ταλαντούχους Μπακανίρς και χρειάστηκαν παράταση για να επικρατήσουν 37-31. Μάλιστα οι γηπεδούχοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο 20-31 στην 4η περίοδο και το φάσμα του 1-4 έμοιαζε πολύ πιθανό. Κομβική για την ανατροπή μία σέιφτι που έβγαλε η άμυνα με 5 λεπτά στο χρονόμετρο. Για τους νικητές ο Μπριζ παρότι είχε 375 γιάρδες, υπέπεσε σε 3 ιντερσέπτιονς που λίγο έλειψε να στοιχίσουν τη νίκη. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Πιέρ Τόμας, στα αρνητικά τραυματίστηκε ο σημαντικότατος τάητ εντ Γκράχαμ και είναι άγνωστο πόσο θα λείψει. Οι φιλοξενούμενοι υπέκυψαν με δυσκολία και θα κουβαλήσουν την ψυχολογία από την καλή εμφάνιση στις επόμενες αναμετρήσεις. Επιτέλους δείχνει σημάδια ζωής ο #1 ρισίβερ Β. Τζάκσον. 

ο Beckham σκοράρει
Στη Νέα Υόρκη, οι Τζάιαντς έκαναν 3η σερί νίκη με το 30-20 επί των Φάλκονς και παρουσιάζονται ως διεκδικητές στην NFC Ανατολής. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι μέχρι και την 3η περίοδο και μάλιστα στο τέλος αυτής οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν 17-20. Στην τελευταία κρίσιμη περίοδο οι Τζάιαντς αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί, έσφιξαν την άμυνα και δίχως να εντυπωσιάσουν πήραν μία ακόμη νίκη, ενώ οι Φάλκονς έδειξαν ξανά «σοφτ» εκτός έδρας. Ο Μάννινγκ έχει υπομονή στο παιχνίδι του τις τελευταίες αγωνιστικές, αποφεύγει τα λάθη και βοηθά την ομάδα να νικά. Τάτσνταουν από τον ρούκι ρισίβερ Μπέκαμ στο ντεμπούτο του. 

Οι Eagles σκοράρουν από μπλοκαρισμένο punt
Στη Φιλαδέλφια, τα εύκολα δύσκολα έκαναν οι γηπεδούχοι Ιγκλς καθώς παρότι προηγήθηκαν μέχρι και 34-7 επί των Ραμς, αγχώθηκαν στο τέλος και βρέθηκαν να παίζουν τον αγώνα στην τελευταία άμυνα, αφού οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 34-28 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Οι Ιγκλς σκόραραν εκ νέου από την άμυνα και τις σπέσιαλ τιμς και η επίθεση δεν εντυπωσίασε παρά τους 34 πόντους συγκομιδή. Για τους αξιόμαχους Ραμς ο άπειρος κουόρτερμπακ Ντέιβις (375γ/3Τ) συνεχίζει να είναι πολύ θετικός, πολύ καλός χθες και γενικά στη σεζόν ο ρισίβερ Κουίκ (87γ/2Τ). 

o Benjamin σκοράρει για το 28-29!
Στο Τενεσί οι Μπράουνς πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία τους καθώς επέστρεψαν από το 28-3 της 2ης περιόδου για να επικρατήσουν 28-29 με τάτσνταουν πάσα του Χόγιερ (293γ/3Τ/1ΙΝΤ) στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Εντελώς διαφορετική εικόνα στα 2 ημίχρονα για τις δύο ομάδες, κατέρρευσαν οι γηπεδούχοι Τάιτανς στην επανάληψη, απώλεσαν τεράστια διαφορά και ουσιαστικά απώλεσαν και τις ελπίδες τους για play-offs από πολύ νωρίς εβρισκόμενοι πια στο 1-4. Πρωταγωνιστές της ανεπανάληπτης επαναφοράς οι Τέητ (123γ) και Μπέντζαμιν (48γ/2Τ). 

άπιαστος ο Demarious Tomas
Στο Ντένβερ οι Μπρόνκος έσπασαν το αήττητο των Κάρντιναλς επικρατώντας εύκολα 41-20 με τον Μάννινγκ (479γ/4Τ/2ΙΝΤ), πάρα τα λάθη στα οποία υπέπεσε, να κάνει και πάλι τρομερά παραγωγικό παιχνίδι και να κυνηγά πια 6 τάτσνταουν πάσες για να περάσει 1ος στην ιστορία του αθλήματος με 509 συνολικά. Τεράστια εμφάνιση από τον Ντεμάριους Τόμας με 226 γιάρδες και 2 εντυπωσιακές υποδοχές για τάτσνταουν, ενώ ο έτερος Τόμας (Τζούλιους) σκόραρε επίσης δις. Δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν στο σκορ τους πληθωρικούς τους αντιπάλους οι Κάρντιναλς, όαση ο Έλλινγκτον με 144 γιάρδες συνολικά και 2 σκορ. 

εκπληκτικός ο Oliver
Οι Τσάρτζερς ήταν και πάλι εντυπωσιακοί για 4η σερί Κυριακή και με τη πειστική νίκη 31-0 επί των Τζετς δείχνουν ότι είναι αληθινοί διεκδικητές στην AFC. Πολύ καλός και πάλι ο κουόρτερμπακ Ρίβερς, αποκάλυψη ο #4 (πριν ξεκινήσει η σεζόν) ράννινγκ μπακ της ομάδας Όλιβερ που είχε 182 γιάρδες και 2 τάτσνταουν!!! Οι Τζετς ήταν θλιβεροί καθώς δεν έχουν βρει λύση στον κουόρτερμπακ (έπαιξε ο Βικ στο β’ μέρος), ενώ χθες και η σχετικά συμπαγής άμυνα τα έκανε θάλασσα. 

o Smith κυνηγιέται από τους πρώην συμπαίχτες
Η εκδίκηση του Σμιθ στους 49ερς πήρε αναβολή καθώς οι γηπεδούχοι τον ανάγκασαν σε ένα κακό ματς και πήραν τη δύσκολη νίκη 22-17 επί των Τσιφς. Η αναμέτρηση ήταν πραγματικό ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια της με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και τους 49ερς να παίρνουν τελικά τη νίκη χάρη σε 2 φιλντ γκολ στην 4η περίοδο, όπου οι Τσιφς δεν σκόραραν καθόλου. MVP του αγώνα ο Γκορ με 107 γιάρδες, ενώ το μοναδικό τάτσνταουν των νικητών σκόραρε ο Στίβι Τζόνσον. 

πειστική απάντηση του Brady
Στον βραδινό αγώνα οι Πάτριοτς που άκουσαν τα χειρότερα όλη τη βδομάδα για την εμφάνισή τους στο Κάνσας, έδωσαν αποστομωτική απάντηση στους επικριτές και διέλυσαν με 43-17 τους φορμαρισμένους Μπένγκαλς. Εκπληκτική εμφάνιση από τον Μπρέιντι και την παρέα του που έπαιζαν με έξτρα κίνητρο, έγραψαν 512 συνολικές γιάρδες επίθεσης, «σφαλιάρισαν» τους «μοδάτους» αντιπάλους τους και απέδειξαν ότι είναι ακόμη από τα φαβορί της AFC. Τρομερά αποτελεσματικό το ράννινγκ παιχνίδι (203γ) με τον Ρίντλεϊ αιχμή, ενώ τις υποδοχές στο πάσσινγκ παιχνίδι επωμίστηκαν οι 2 τάητ εντ Γκρονκόσκι και Ράιτ (185γ/2Τ μαζί). Ολοκληρωτική εμφάνιση από έναν τεράστιο σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου