Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Κυριάρχοι οι Saints στο ντέρμπι του νότου!



Στο ντέρμπι κορυφής της NFC Νότου, οι Σέιντς ήταν κυρίαρχοι και με το πειστικό 28-10 στην έδρα των Πάνθερς, έκαναν το πρώτο τους διπλό φέτος και πέρασαν 1οι  στην ντιβίζιον. Πειστική εμφάνιση από τους φιλοξενούμενους που δείχνουν πολύ βελτιωμένοι σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν: 



o Brees σκοράρει από κοντά
Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ άσχημα για τους θεατές με το σκορ να παραμένει στο 0-0 μέχρι 5 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, λόγω μεγάλων λαθών των κουόρτερμπακ, όμως πριν έρθει η ανάπαυλα οι Σέιντς κατάφεραν να πάρουν σημαντικό προβάδισμα. Εκμεταλλεύτηκαν το φαμπλ του Νιούτον κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν για το 0-7 και με ένα εξαιρετικό – υπό πίεση χρόνου – ντράιβ του Μπριζ έκαναν το 0-14 και πήραν όλο το μομέντουμ του αγώνα. Οι Πάνθερς αν και μείωσαν νωρίς στην επανάληψη σε 7-14 δεν είχαν συνέχεια, κολλούσαν επιθετικά και υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των φιλοξενούμενων. 
εντυπωσιακή υποδοχή και κούρσα από τον Graham!
Οι Σέιντς συνέχισαν τις καλές εμφανίσεις μετά το ρεπό τους και χθες το βράδυ ήταν πολύ ανώτεροι των αντιπάλων σε όλους τους τομείς. Ο Μπριζ παρότι υπέπεσε σε δύο λάθη στην 1η περίοδο (δεν είχε ολοκληρωτική ευθύνη) ήταν πολύ καλός στη συνέχεια με 297 γιάρδες και 1 τάτσνταουν πάσα, ενώ έτρεξε και για ένα σκορ με «ύπουλη» προσπάθεια από τη 1 γιάρδα. Ο τάητ εντ Γκράχαμ είναι πια πλήρως υγιής και χθες ήταν ξανά ο #1 στόχος του κουόρτερμπακ, τελειώνοντας τον αγώνα με 83 γιάρδες και 1 σκορ. Η μεγάλη αναβάθμιση στην επίθεση της ομάδα όμως έρχεται από το ράννινγκ μπακ Ίνγκραμ που για δεύτερο συνεχές παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του ήταν η αιχμή της ομάδας με 100 γιάρδες και 2 τάτσνταουν! Τρομερή βελτίωση στην άμυνα της ομάδας, η οποία θύμισε το σύνολο του 2013 (4η καλύτερη στο πρωτάθλημα) με μόλις 10 πόντους παθητικό, εξαιρετική κάλυψη στο πάσσινγκ παιχνίδι, 1 ιντερσέπτιον και 4 σακς με 1 φαμπλ στον αντίπαλο κουόρτερμπακ!
ο Newton σκοράρει βουτώντας στην end zone
Οι γηπεδούχοι ήταν απογοητευτικοί επιθετικά για δεύτερο σερί αγώνα εντός έδρας και ουσιαστικά από το ημίχρονο είχαν χάσει τον αγώνα. Ο κουόρτερμπακ Νιούτον ήταν πολύ κακός χθες με μεγάλη αστοχία στις πάσες του (10/28!), μόλις 151 γιάρδες και 1 ιντερσέπτιον. Ο μόνος τρόπος που προβλημάτισε την αντίπαλη άμυνα ήταν στις λίγες φορές που έτρεξε με την μπάλα, καθώς είχε 43 γιάρδες και το μοναδικό τάτσνταουν της ομάδας του. Αναιμικό και το ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας, αφού στην επιθετική γραμμή ξεκίνησαν δύο άσημοι ρούκι και ταλαιπωρήθηκαν από τους εκρηκτικούς αμυντικούς των Σέιντς, μη μπορώντας να ανοίξουν διαδρόμους.
Στο 4-4 πήγαν οι Σέιντς και στην αδύναμη NFC Νότου έχουν πια τον πρώτο λόγο, αφού είναι και τρομερά βελτιωμένοι σε σχέση με το πολύ κακό πρώτο μήνα της σεζόν. Οι Πάνθερς με την 3η σερί τους ήττα πήγαν στο 3-1-5 και δε μοιάζουν σε τίποτα την περσινή ομάδα του 12-4. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου