Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

8η αγωνιστική (η προαναγγελία)



Σχεδόν στου δρόμου τα μισά η κανονική σεζόν για το 2014, φτάσαμε στην 8η αγωνιστική, με τους συσχετισμούς να έχουν διαμορφωθεί, όμως με μεγάλα περιθώρια ανατροπών μέχρι το φινάλε. Οι Μπρόνκος πέτυχαν ακόμη μία πειστική νίκη την Πέμπτη επί των ποιοτικών Τσάρτζερς και παρουσιάζονται ως η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση των σπουδαίων κουόρτερμπακ στο Σέιντς – Πάκερς, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των πρωταθλητών Σίχοκς στις 2 τελευταίες ήττες και η συνέχεια των «καυτών» Κάουμποϊς έπειτα από 6 σερί επιτυχίες. Ρεπό αυτή την εβδομάδα οι 49ερς και οι Τζάιαντς. Διαβάστε παρακάτω την προαναγγελία των 14 αγώνων που έρχονται: 





Φάλκονς (2-5)
Λάιονς (5-2)
Σέιντς 37-34
Τζάιαντς 35-14
* Μπένγκαλς 10-24
* Πάνθερς 7-24
Μπακανίρς 56-14
Πάκερς 19-7
* Βάικινγκς 28-41
* Τζέτς 24-17
* Τζάιαντς 20-30
Μπιλς 14-17
Μπερς 13-27
* Βάικινγκς 17-3
* Ρέηβενς 7-29
Σέιντς 24-23
            Ο αγώνας διεξάγεται στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου στα πλαίσια της προωθητικής καμπάνιας του αθλήματος International Series. Διαφορετική και η ώρα έναρξης (15:30).
            Οι Φάλκονς απογοητεύουν τον τελευταίο μήνα με 4 συνεχείς ήττες, οι οποίες όλες ήρθαν με +10 πόντους διαφορά. Ούτε στη δύσκολη έδρα των Ρέηβενς ήταν ανταγωνιστικοί αφού η επίθεση ασφυκτιούσε απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων. Ο κουόρτερμπακ Ράιαν δεν δείχνει σε καλή κατάσταση, ενώ η ομάδα σταθερά από πέρσι είναι αδύναμη στις γραμμές και χάνει τις περισσότερες μάχες εκεί. Απέναντι στους Λάιονς η επιθετική γραμμή θα δεχθεί μεγάλη πίεση από την άμυνα των αντιπάλων. Πολλά περισσότερα αναμένονται από το ρισίβερ Τζόουνς, ενώ στο ράννινγκ παιχνίδι το #1 έχει πάρει ο ρούκι Σμιθ.
            Οι Λάιονς είναι ευχάριστη έκπληξη φέτος χάρη στην πολύ καλή τους άμυνα. Το σύνολο επιτρέπει μόλις 290 γιάρδες (1η) και 15 πόντους (2η) μέσο όρο ανά αγώνα όντας το κύριο συστατικό των 5 νικών ως τώρα. Ακόμη η αμυντική γραμμή είναι εφιάλτης για κάθε κουόρτερμπακ με 23 σακς ως τώρα (2η καλύτερη επίδοση). Την περασμένη αγωνιστική η νίκη ήρθε με αναπάντεχο και συνάμα δραματικό τρόπο καθώς η ομάδα βρισκόταν στο -13 με 5 λεπτά στο χρονόμετρο και χάρη σε τραγικά λάθη των Σέιντς πήρε οριακά τον αγώνα. Η επίθεση έχει θέματα και δεν μπορεί να πάρει εύκολα γιάρδες στο γήπεδο καθώς ο σούπερ σταρ Κάλβιν Τζόνσον παραμένει εκτός και ο κουόρτερμπακ Στάφορντ υποφέρει δίχως το στήριγμά του. Ευτυχώς για τους Λάιονς ο #2 ρισίβερ Τέητ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις τελευταία και καλύπτει σε κάποιο βαθμό το τεράστιο κενό. Έκανε το ταξίδι ο Τζόνσον, όμως πιθανότατα θα προφυλαχθεί για τη συνέχεια με το ρεπό να έρχεται, η απόφαση θα παρθεί λίγο πριν τον αγώνα. Αναξιόπιστο τελείως το ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας, με 82,4 γιάρδες ανά αγώνα κατατάσσεται 31ο στο πρωτάθλημα. Έχασε προπονήσεις ο βασικός ράννινγκ μπακ Μπους, αμφίβολος για τον αυριανό αγώνα.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η εικόνα των ομάδων είναι τελείως διαφορετική και το σύνολο από το Ντιτρόιτ δείχνει πολύ συμπαγές φέτος. Παρά την απουσία του Τζόνσον έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη, όμως το υπερατλαντικό ταξίδι περιπλέκει κάπως τα πράγματα.. Μέχρι πότε όμως θα τους ωθεί η άμυνα.








Πάνθερς (3-1-3)
Σίχοκς (3-3)
* Μπακανίρς 20-14
Πάκερς 36-16
Λάιονς 24-7
* Τσάρτζερς 21-30
Στίλερς 19-37
Μπρόνκος 26-20
* Ρέηβενς 10-38
ρεπό
Μπερς 31-24
* Ρέντσκινς 27-17
* Μπένγκαλς 37-37
Κάουμποϊς 23-30
* Πάκερς 17-38
* Ραμς 26-28
            Δίχως να είναι αγώνας της ίδιας ντιβίζιον οι κληρώσεις έχουν στείλει τους Σίχοκς και το 2012 και το 2013 να αγωνιστούν στην έδρα των Πάνθερς. Οι πρωταθλητές επικράτησαν δύσκολα και στις 2 αναμετρήσεις που είχαν πολύ χαμηλό σκορ (7-12 πέρσι).
            Οι Πάνθερς διαλύθηκαν από τους Πάκερς καθώς η άμυνά τους μπάζει από παντού. Βρέθηκαν να χάνουν 21-0 στην 1η περίοδο και ήταν τυχεροί που οι αντίπαλοι έσβησαν μηχανές στο δεύτερο ημίχρονο. Το σύνολο που πέρσι ήταν το δεύτερο καλύτερο στο πρωτάθλημα πίσω μόνο από τους πρωταθλητές φέτος είναι σε τραγική κατάσταση επιτρέποντας μέσο όρο 27,9 πόντους (29η) και 388,3 γιάρδες (27η), ενώ στα 4 από τα 5 τελευταία ματς έχουν δεχθεί 2 φορές 37 και 2 φορές 38 πόντους!!! Επιθετικά κρατιούνται ζωντανοί από τον κουόρτερμπακ Νιούτον που έχει αναρρώσει πλήρως πια, καθώς το ράννινγκ παιχνίδι με τους τόσους τραυματισμούς κατατάσσεται 27ο. Άγνωστο ποιος θα πάρει τις περισσότερες προσπάθειες αύριο με 5 διαφορετικούς παίχτες να διεκδικούν χρόνο συμμετοχής.
            Οι πρωταθλητές είναι πληγωμένοι και το ηθικό τους πεσμένο έπειτα από τη δεύτερη σερί ήττα στο Σεντ Λούις. Οι Σίχοκς θα έπρεπε να είχαν κερδίσει τον αγώνα καθώς ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, όμως εξαιτίας κάποιων «τρελών» εμπνεύσεων του αντίπαλου προπονητή στις σπέσιαλ τιμς δεν πρόλαβαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Και οι διαιτητές έπαιξαν το ρόλο τους στον αγώνα όταν 1 λεπτό πριν το τέλος σε «αναμπουμπούλα» με την μπάλα ζωντανή στο χόρτο έδωσαν κατοχή στους Ραμς και όχι στους Σίχοκς όπως έδειξε ένα ριπλέι ότι έπρεπε. Παρά την ήττα ο κουόρτερμπακ Ουίλσον ήταν απίθανος με +300 γιάρδες πάσσινγκ και +100 γιάρδες ράννινγκ που είναι και μοναδικό ρεκόρ στο NFL! Γενικά η επίθεση έδειξε να ρολάρει στο δεύτερο μέρος (8η στο πρωτάθλημα και 2η καλύτερη ράννινγκ) και η άμυνα είναι που απογοητεύει γενικότερα φέτος. Το σύνολο που πέρσι τρομοκρατούσε τους αντιπάλους, φέτος είναι κάτω του μετρίου, δίχως τη γνώριμη σπίθα και λόγω τραυματισμών δίχως την εξαιρετική κάλυψη στα μετόπισθεν. Ο εκρηκτικός ρισίβερ Χάρβιν έφυγε για τη Νέα Υόρκη, λόγω κακής συμπεριφοράς και χαμηλής απόδοσης σε αναλογία με τα λεφτά που έπαιρνε, αλλά αυτό μπορεί να αποδειχθεί καλό για την ομάδα. Ήδη ο υποτιμημένος ρισίβερ Μπάλντγουιν έδειξε απελευθερωμένος με εξαιρετική εμφάνιση την περασμένη Κυριακή. Αρκετές απουσίες στην ομάδα: έλειψαν οι Κόουλμαν, Μίλερ και Άνγκερ στην επίθεση και οι Βάγκνερ, Μάξγουελ στην άμυνα, οι δύο πρώτοι είναι σίγουρα εκτός ξανά, οι υπόλοιποι εξαιρετικά αμφίβολοι.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Σίχοκς δεν άξιζαν να χάσουν την περασμένη αγωνιστική και σίγουρα θα αντιδράσουν στο εγγύς μέλλον. Οι Πάνθερς είναι προβληματικοί και η άμυνά τους δεν μπορεί να σταματήσει κανένα. Το διπλό έχει καλές ελπίδες, ακόμα και με το -5,5 σπρεντ, όμως το ασφαλέστερο bet είναι να σκοράρουν over 25,5 οι Σίχοκς με τον «καυτό» Ουίλσον








Μπένγκαλς (3-1-2)
Ρέηβενς (5-2)
* Ρέηβενς 23-16
Μπένγκαλς 16-23
Φάλκονς 24-10
Στίλερς 26-6
Τάιτανς 33-7
* Μπράουνς 23-21
ρεπό
Πάνθερς 38-10
* Πάτριοτς 17-43
* Κολτς 13-20
Πάνθερς 37-37
* Μπακανίρς 48-17
* Κολτς 0-27
Φάλκονς 29-7
            Ντέρμπι της AFC Βορρά, στην πρεμιέρα οι Μπένγκαλς νίκησαν στην έδρα των Ρέηβενς, ενώ και πέρσι στην τελευταία αγωνιστική επικράτησαν εύκολα εντός έδρας και άφησαν εκτός play-offs τους Ρέηβενς.
            Οι Μπένγκαλς μετά το ρεπό τους (πριν ένα μήνα) απογοητεύουν οικτρά και η ήττα με μηδέν στην επίθεση στην έδρα των Κολτς ήταν αποτρόπαια. Τραγική εμφάνιση από τον κουόρτερμπακ Ντάλτον και γενικά απ όλη την επίθεση, με την απουσία του #1 ρισίβερ Γκριν να είναι τεράστια για την ομάδα. Ο ταλαντούχος ρισίβερ δεν προπονήθηκε και αυτή τη βδομάδα και δεν είναι πιθανό να επιστρέψει αύριο. Προβληματική και η μέχρι πρότινος ισχυρή άμυνα επιτρέπει μέσο όρο 416,7 γιάρδες στον αντίπαλο (31η)!!! Τραυματίας αγωνίζεται εδώ και 3 βδομάδες ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας Μπέρφικτ.
            Οι Ρέηβενς είναι σε καλό φεγγάρι και ειδικά εντός έδρας μπορούν και παίρνουν πολύ εύκολες νίκες. Την περασμένη Κυριακή δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου απέναντι στους Φάλκονς με την άμυνα να «δαγκώνει». Το σύνολο είναι εξαιρετικό με πολύ εμπειρία στις τάξεις του και πολύ καλό κοουτσάρισμα από τον πάγκο, επιτρέπει μόλις 14,9 πόντους μέσο όρο που είναι και η καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα! Ο κουόρτερμπακ Φλάκο έχει σκαμπανεβάσματα στις εμφανίσεις του, όμως φέτος έχει μεγάλη βοήθεια από το ράννινγκ παιχνίδι (7ο) με το Φορσέτ να εκπλήσσει για την αποτελεσματικότητά του. Η επίθεση γενικά είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι (6η με μ.ο. 27,6 πόντους) και σε μεγάλο βαθμό αυτό έχει να κάνει με την προσθήκη του ποιοτικού βετεράνου ρισίβερ Στιβ Σμιθ. Εκτός αυριανού αγώνα ο τάητ εντ Ντάνιελς.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ρέηβενς είναι πολύ φορμαρισμένοι εν αντιθέσει με τους Μπένγκαλς που υποφέρουν και επιθετικά και αμυντικά. Εντός έδρας όμως οι Μπένγκαλς είναι πολύ ισχυροί και μετρούσαν 10/10 νίκες πριν την τελευταία ισοπαλία, ενώ αναμένεται να αντιδράσουν μετά το «χαστούκι» στην Ιντιανάπολις. Ντέρμπι στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν και κάθε στοιχηματική επιλογή κρύβει μεγάλο ρίσκο. Πάσο. 








Τζάγκουαρς (1-6)
Ντόλφινς (3-3)
* Ιγκλς 17-34
Πάτριοτς 33-20
* Ρέντσκινς 10-41
* Μπιλς 10-29
Κολτς 17-44
Τσιφς 14-35
* Τσάρτζερς 14-33
*Ρέιντερς 38-14
Στίλερς 9-17
ρεπό
* Τάιτανς 14-16
Πάκερς 24-27
Μπράουνς 24-6
* Μπερς 27-14
            Ντέρμπι της πολιτείας της Φλόριντα.
            Οι Τζάγκουαρς έσπασαν το ρόδι την περασμένη Κυριακή επικρατώντας εντός έδρας των απογοητευτικών Μπράουνς. Η άμυνα της ομάδας ήταν που έκρινε τον αγώνα αφού περιόρισε τρομερά τους αντίπαλους και υποχρέωσε το Χόγιερ στο χειρότερο ματς της καριέρας του. Επιθετικά ο ρούκι κουόρτερμπακ Μπορτλς ενώ δείχνει ότι διαθέτει πολύ ποιοτικά στοιχεία και έχει μέλλον στο NFL, δεν αποφεύγει τα λάθη απειρίας που οδηγούν σε ιντερσέπτιονς. Ευτυχώς γι αυτόν οι Μπράουνς δεν κατάφεραν να τα εκμεταλλευτούν. Η επίθεση της ομάδας είναι η χειρότερη του πρωταθλήματος, ενώ και η άμυνα συγκαταλέγεται στις 5-6 χειρότερες. Επιστρέφει ο βασικός ράννινγκ μπακ Γκέρχαρτ, που όμως είχε απογοητεύσει στις πρώτες αγωνιστικές.
            Οι Ντόλφινς εντυπωσίασαν στο Σικάγο παίρνοντας εύκολη εντέλει νίκη επί των Μπερς. Ο κουόρτερμπακ Τάνεχιλ πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του και η άμυνα περιόρισε σημαντικά την πληθωρική επίθεση των γηπεδούχων. Η ομάδα από το Μαϊάμι έχει μεγάλη απόκλιση στις εμφανίσεις της: ήταν καλή στην ήττα από τους Πάκερς και οι νίκες επί των Πάτριοτς και Ρέιντερς ήταν άκρως εντυπωσιακές, όμως στις ήττες από Μπιλς και Τσιφς οι εμφανίσεις ήταν αποκαρδιωτικές. Χάνει τη σεζόν ο ράννινγκ μπακ Μορένο, όμως ο Μίλλερ δείχνει ότι μπορεί να επωμιστεί επάξια το ρόλο του βασικού. Αναγεννημένος φάνηκε και ο τάητ εντ Κλέι που έκανε το πρώτο του φετινό καλό ματς στο Σικάγο, πέρσι ήταν σημείο αναφοράς στο επιθετικό κομμάτι. 4η καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα για την άμυνα της ομάδας που επιτρέπει 313,7 γιάρδες μέσο όρο στον αντίπαλο.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ντόλφινς έχουν δείξει σπουδαία δείγματα γραφής και εντυπωσίασαν την περασμένη αγωνιστική, όμως δεν είναι ομάδα άξια εμπιστοσύνης ότι θα συνεχίσουν από εκεί που έμειναν. Σύνολο που μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε και να ηττηθεί από οποιονδήποτε. Πάσο κι ας λέει η λογική διπλό απέναντι στους αδύναμους Τζάγκουαρς.  








Τσιφς (3-3)
Ραμς (2-4)
Τάιτανς 10-26
Βάικινγκς 6-34
* Μπρόνκος 17-24
* Μπακανίρς 19-17
* Ντόλφινς 34-15
Κάουμποϊς 31-34
Πάτριοτς 41-14
ρεπό
* 49ερς 17-22
* Ιγκλς 28-34
Ρεπό
49ερς 17-31
* Τσάρτζερς 23-20
Σίχοκς 28-26
            Οι Τσιφς έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι των play-offs με τη σπουδαία νίκη τους στην έδρα των Τσάρτζερς. Η εμφάνιση της ομάδας ήταν πολύ καλή, με πολύ σωστή διαχείριση του αγώνα από τον κουόρτερμπακ Σμιθ που οργάνωνε χρονοβόρα ντράιβ (39 λεπτά κατοχή) και απέφυγε τα λάθη, ενώ όταν χρειάστηκε στο τελευταίο δίλεπτο πήρε τα ρίσκα για να δώσει την απαραίτητη απόσταση στον κίκερ να σκοράρει το νικητήριο φιλντ γκολ. Με εξαίρεση την ήττα της πρεμιέρας η ομάδα του έμπειρου κόουτς Άντι Ριντ κάνει καλές εμφανίσεις. Εξαιρετικό το ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας (3ο στο πρωτάθλημα) με το δίδυμο Τσαρλς – Ντέιβις να είναι δύσκολο να περιοριστεί. Φανερή έλλειψη λύσεων όμως στους ρισίβερ της ομάδας, στοιχίζουν τα λάθη στο σχεδιασμό της offseason,  το πάσσινγκ παιχνίδι κατατάσσεται 30ο. Σε πολύ καλό επίπεδο η άμυνα, επιτρέπει 20,2 πόντους μέσο όρο (6η) και με το δίδυμο λάινμπακερ Χαλί - Χιούστον υγιείς τρομοκρατεί κάθε αντίπαλο κουόρτερμπακ. Εκτός ο #2 ρισίβερ Έιβερι.
            Οι Ραμς έκαναν την έκπληξη της αγωνιστικής την περασμένη Κυριακή επικρατώντας με τύχη των Σίχοκς. Οι σπέσιαλ τιμς έκαναν θραύση με τρικ επιστροφές και fake παντ, ξεγελώντας τους αντιπάλους που ήταν πολύ καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο κουόρτερμπακ Ντέιβις συνεχίζει να είναι πολύ καλύτερος του αναμενομένου, απέναντι στους Σίχοκς αν και πήρε λίγες προσπάθειες ήταν πολύ εύστοχος και δεν έκανε κανένα λάθος. Στο ράννινγκ παιχνίδι υπάρχουν 3 λύσεις και όποιος είναι πιο «ζεστός» παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες. Στον προηγούμενο αγώνα ο ρούκι Μέισον ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Η άμυνα της ομάδας είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Έχει τα λιγότερα σακς στο πρωτάθλημα (μόλις 4) και επιτρέπει 29,3 πόντους μέσο όρο που είναι η 31η επίδοση στο πρωτάθλημα.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Τσιφς είναι ξεκάθαρο φαβορί για νίκη και πολύ δύσκολα οι Ραμς θα σοκάρουν κι άλλο αντίπαλο. Οι φιλοξενούμενοι υποφέρουν αμυντικά και αν οι γηπεδούχοι δεν  υποτιμήσουν τον αντίπαλο μπορούν να βγάλουν τον ΑΣΟ με -6,5 σπρεντ. Οι Ραμς έχουν την 5η χειρότερη ράννινγκ άμυνα και εκεί θα χτυπήσουν με το δυναμικό τους δίδυμο οι Τσιφς. 






           


Πάτριοτς (5-2)
Μπερς (3-4)
* Ντόλφινς 20-33
Μπιλς 20-23
* Βάικινγκς 30-7
* 49ερς 28-20
Ρέιντερς 16-9
* Τζετς 27-19
* Τσιφς 14-41
Πάκερς 17-38
Μπένγκαλς 43-17
* Πάνθερς 24-31
* Μπιλς 37-22
* Φάλκονς 27-13
Τζετς 27-25
Ντόλφινς 14-27
            Οι Πάτριοτς δυσκολεύτηκαν αρκετά για να νικήσουν πριν από 10 μέρες τους Τζετς εντός έδρας και χρειάστηκε ένα μπλοκ στο τελευταίο φιλντ γκολ των αντιπάλων για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα. Ο Μπρέιντι ήταν ξανά πολύ καλός με 3η σερί ηγετική εμφάνιση, όμως το ράννινγκ παιχνίδι αντιμετώπιζε προβλήματα αφού είναι τραυματίας και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο βασικός ράννινγκ μπακ Ρίντλεϊ. Προβλήματα και στην ράννινγκ άμυνα, η οποία ταλαιπωρήθηκε από τον Άιβορι των Τζετς. Αιτία αυτού ο έτερος σημαντικός τραυματισμός του αρχηγού της άμυνας Μέγιο. Νέο σημαντικότατο πλήγμα ο Τζόουνς που είναι ο πιο εκρηκτικός αμυντικός της ομάδας με ειδίκευση στην πίεση του αντίπαλου κουόρτερμπακ και θα μείνει εκτός αγώνων για 1 μήνα. Στα θετικά, ο Μπρέιντι δείχνει ότι βρίσκει χημεία με τους ρισίβερ ΛαΦέλλ και Αμεντόλα που προστίθενται στη φαρέτρα. Ακόμη, η πάσσινγκ άμυνα της ομάδας είναι η καλύτερη στο πρωτάθλημα και κύριος υπεύθυνος γι αυτό είναι ο σπουδαίος κόρνερμπακ Ρίβις που ήρθε με μεταγραφή το καλοκαίρι.
            Οι Μπερς είναι καμίνι που βράζει καθώς η 3η σερί εντός έδρας ήττα έφερε μεγάλη γκρίνια και κόντρες στα αποδυτήρια. Η εμφάνιση της ομάδας απέναντι στους Ντόλφινς ήταν αποκαρδιωτική με τον Κάτλερ να είναι εριστικά κακός. Ο κουόρτερμπακ της ομάδας τα άκουσε από τον #1 ρισίβερ της ομάδας Μάρσαλ, ενώ δυσαρεστημένοι μαζί του εμφανίζονται και οι Μπένετ, Φορτέ. Φανερή έλλειψη ηγέτη στην ομάδα και ο προπονητής Τρέστμαν δεν μπορεί να αποτελέσει τέτοια φιγούρα για την ομάδα του. Παρά το επιθετικό ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα η επιθετική παραγωγικότητα της κατατάσσεται 17η και υπεύθυνος γι αυτό είναι ο Κάτλερ και ο προπονητής. Αγωνίζονται καλύτερα εκτός έδρας δίχως την πίεση των φιλάθλων τους με 3 στις 4 νίκες.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τα σημαντικά προβλήματα τραυματισμών των Πάτριοτς «κρυώνουν» τον άσο, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι το πρώτο σημείο στον αγώνα. Ελκυστικότατο το OVER 50,5 βασιζόμενο στον «καυτό» Μπρέιντι του Οκτωβρίου και στις απουσίες των γηπεδούχων στην άμυνα, απέναντι σε μία επίθεση με τρομερές δυνατότητες. 








Τζετς (1-6)
Μπιλς (4-3)
Ρέιντερς 19-14
* Μπερς 23-20
* Πάκερς 24-31
Ντόλφινς 29-10
Μπερς 19-27
Τσάρτζερς 10-22
Λάιονς 17-24
* Τέξανς 17-23
* Τσάρτζερς 0-31
* Λάιονς 17-14
Μπρόνκος 17-31
Πάτριοτς 22-37
* Πάτριοτς 25-27
Βάικινγκς 17-16
            Ντέρμπι της AFC Ανατολής, το 2013 οι ομάδες είχαν από μία νίκη ως γηπεδούχοι.
Οι Τζετς έφτασαν τις 6 σερί ήττες με μοναδική επιτυχία την επικράτηση επί των αδύναμων Ρέιντερς στην πρεμιέρα. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές όμως οι εμφανίσεις ήταν πολύ βελτιωμένες και απέναντι σε πολύ ισχυρούς αντιπάλους. Πριν από 10 μέρες έκαναν ένα πλήρες παιχνίδι στην έδρα των Πάτριοτς όμως απέτυχαν και πάλι να γευτούν τη χαρά της νίκης. Η άμυνα περιόρισε το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι και επιθετικά υπήρξε μεγάλη ισορροπία. Ο Άιβορι έκανε εξαιρετική εμφάνιση και ο κακός σε όλη τη σεζόν κουόρτερμπακ Σμιθ ήταν αξιοπρεπής, δίχως λάθη και με ορισμένες όμορφες πάσες. Σημαντική ενίσχυση για την ομάδα, αν μπορέσει να αφομοιώσει τα συστήματα της ομάδας γρήγορα, ο ταχύτατος ρισίβερ Χάρβιν που ήρθε από τους Σίχοκς την περασμένη Παρασκευή. Αποτελεσματικό το ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας (5ο), 31η η πάσσινγκ επίθεση καθοδηγούμενη από τον επιρρεπή Σμιθ.
Οι Μπιλς κέρδισαν τους Βάικινγκς εντός έδρας πραγματικά στην τελευταία φάση του αγώνα. Ο βετεράνος κουόρτερμπακ Όρτον με ένα άψογο τελικό ντράιβ και πάσα στον Γουάτκινς στο μηδέν έδωσε στην ομάδα του τη νίκη. Η εμφάνιση δεν ήταν καλή και αυτό οφείλεται κατά πολύ στους τραυματισμούς των 2 βασικών ράννινγκ μπακ της ομάδας μέσα στον αγώνα. Ο Σπίλερ χάνει τη σεζόν και ο Τζάκσον θα μείνει εκτός για μερικές βδομάδες. Αντικαταστάτες για τον αυριανό αγώνα οι Ντίξον και Μπράουν που είναι ερωτηματικά. Προβληματική εν γένει η επίθεση με παραγωγικότητα που δεν ξεπερνά τους 20 πόντους μέσο όρο. Αμυντικά οι Μπιλς είναι πολύ συμπαγείς με την 4η καλύτερη ράννινγκ άμυνα και την 8η καλύτερη σε παθητικό, ενώ η αμυντική γραμμή είναι ο εφιάλτης κάθε κουόρτερμπακ. Οι δύο Ουίλιαμς (Κάιλ και Μάριο), ο Χιουζ και ο Νταρέους συνθέτουν την καλύτερη μπροστινή 4αδα του πρωταθλήματος με 24 σακς σύνολο (καλύτερη επίδοση)!
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι ράννινγκ άμυνες των ομάδων είναι πολύ συμπαγείς και οι πάσσινγκ επιθέσεις πολύ αναιμικές. Οι δύο αμυντικές γραμμές (με συνολικά και οι δύο μαζί 44 σακς) αναμένεται να ταλαιπωρήσουν τους κουόρτερμπακ και το σκορ, αν δεν υπάρξουν αμυντικά σκορ, θα μείνει πολύ χαμηλά. Επιλογές το under 40,5 και ο άσος των Τζετς που ήταν πολύ βελτιωμένοι τις προηγούμενες αγωνιστικές.









Μπακανίρς (1-5)
Βάικινγκς (2-5)
Πάνθερς 14-20
* Ραμς 34-6
Ραμς 17-19
Πάτριοτς 7-30
* Φάλκονς 14-56
* Σέιντς 9-20
* Στίλερς 27-24
Φάλκονς 41-28
* Σέιντς 31-37
* Πάκερς 10-42
Ρέηβενς 17-48
Λάιονς 3-17
ρεπό
* Μπιλς 16-17
            Οι Μπακανίρς είχαν ρεπό την προηγούμενη βδομάδα και η διακοπή μόνο καλό μπορεί να τους έκανε, αφού η τελευταία εμφάνιση ήταν ντροπιαστική. Έχαναν 0-28 στην 1η περίοδο από τους Ρέηβενς και ήταν τυχεροί που οι αντίπαλοι χαλάρωσαν στη συνέχεια. Ο προπονητής Λόβι Σμιθ δεν έχει καταφέρει να περάσει την αμυντική του φιλοσοφία στους παίχτες και η ομάδα έχει τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 34 πόντους μέσο όρο παθητικό ανά αγώνα, ενώ και οι 422,8 γιάρδες που επιτρέπει είναι οι περισσότερες στη λίγκα. Αναιμική και η επίθεση της ομάδας παρότι ο δευτεροετής κουόρτερμπακ Γκλέννον ήταν αναβάθμιση από το βετεράνο ΜακΚάουν, ανύπαρκτο το ράννινγκ παιχνίδι (28ο) δίχως παίχτη αιχμή.
            Οι Βάικινγκς έκαναν 3η σερί ήττα, χάνοντας τον αγώνα στο Μπάφαλο στην τελευταία φάση! Η εμφάνιση αμυντικά ήταν καλή, όμως στην επίθεση ο ρούκι κουόρτερμπακ Μπριτζγουότερ υποφέρει πίσω από μία ασταθή επιθετική γραμμή. Στα δύο τελευταία ματς δέχθηκε 15 σακς και άλλα τόσα χτυπήματα που επηρέασαν τις πάσες του. Αρκετές ιντερσέπτιον και μόλις 1 τάτσνταουν πάσα για το νεαρό, που όμως αγωνίζεται υπό δύσκολες συνθήκες. 32η και τελευταία η πάσσινγκ επίθεση της ομάδας με 3 κουόρτερμπακ να έχουν ξεκινήσει φέτος και 30η η παραγωγικότητα της ομάδας. Βασικός ράννινγκ μπακ αύριο προορίζεται ξανά ένας ακόμα ταλαντούχος ρούκι. Ο ΜακΚίννον ήταν καλός απέναντι στους Μπιλς, έχει μεγάλες δυνατότητες και αφήνει ελπίδες για το μέλλον. Παραμένει εκτός ο ποιοτικός βασικός τάητ εντ Ρούντολφ. Πάντα εκτός ο σούπερ σταρ Πίτερσον με μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε μεταβατική περίοδο και οι δύο ομάδες δίχως ελπίδες για κάτι καλό στη φετινή σεζόν. Μόνο βελτιωμένοι μπορούν να είναι οι Μπακανίρς μετά τη διακοπή, αίνιγμα οι Βάικινγκς με ρούκι τους βασικούς κουόρτερμπακ και ράννινγκ μπακ. Λογικά το σκορ θα μείνει χαμηλά, όμως ο αγώνας δεν είναι ελκυστικός για κανένα στοιχηματισμό. Πάσο








Τάιτανς (2-5)
Τέξανς (3-4)
* Τσιφς 26-10
Ρέντσκινς 17-6
Κάουμποϊς 10-26
* Ρέιντερς 30-14
* Μπένγκαλς 7-33
* Τζάιαντς 17-30
* Κολτς 17-41
Μπιλς 23-17
Μπράουνς 28-29
* Κάουμποϊς 17-20
Τζάγκουαρς 16-14
Κολτς 28-33
* Ρέντσκινς 17-19
* Στίλερς 23-30
            Ντέρμπι της AFC Νότου, το 2013 οι ομάδες είχαν από μία νίκη εντός έδρας.
            Οι Τάιτανς ήταν ανταγωνιστικοί στην πρωτεύουσα όμως δεν απέφυγαν μία ακόμη ήττα από τους Ρέντσκινς αυτή τη φορά με φιλντ γκολ στο μηδέν. Ο #2 κουόρτερμπακ Γουάιτχερστ ήταν μία απογοήτευση στους αγώνες που κλήθηκε να αντικαταστήσει το Λόκερ και έτσι πάρθηκε η απόφαση από τον προπονητή Ουίζενχαντ απέναντι στους Τέξανς να ξεκινήσει ο #3 ρούκι Μέτενμπεργκ! Ο νεαρός είχε κάνει καλές εμφανίσεις στην preseason και πιθανώς θα είναι αναβάθμιση από τον «άνοστο» προκάτοχό του σε μία επίθεση που είναι από τις χειρότερες στο πρωτάθλημα με μόλις 17,3 πόντους μέσο όρο (28η).
            Οι Τέξανς ηττήθηκαν στο Πίτσμπεργκ καθώς κατέρρευσαν στη 2η περίοδο και ενώ είχαν προηγηθεί 0-13, πήγαν στα αποδυτήρια 24-13!!! Στο δεύτερο μέρος πάλεψαν για την ανατροπή, όμως ο κουόρτερμπακ Φιτζπάτρικ δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά για την ομάδα και η 3η σερί ήττα δεν αποφεύχθηκε. Σταθερά πολύ καλός ο ράννινγκ μπακ Φόστερ, ηγείται της επίθεσης, ενώ στην άμυνα υπάρχει ο απίθανος Γουάτ που επηρεάζει κάθε Κυριακή τον αγώνα. Απουσίες στην άμυνα με τους δυναμικούς λάινμπακερ Ριντ και Κούσινγκ να μην έχουν πολλές πιθανότητες να αγωνιστούν αύριο, ενώ ο ρούκι (#1 στο ντραφτ) Κλάουνι είναι πιο πιθανό να επιστρέψει έπειτα από τον τραυματισμό του στην πρεμιέρα.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλύτερη εικόνα από τους Τέξανς μέχρι στιγμή στο πρωτάθλημα. Δύσκολα θα αναχαιτίσουν το φορμαρισμένο Φόστερ οι Τάιτανς, ενώ ο ρούκι κουόρτερμπακ στην επίθεση θα δεχθεί αρκετή πίεση από τον Γουάτ. Δίχως να είναι κάποια ευκαιρία, το διπλό είναι επιλογή






           


Κάρντιναλς (5-1)
Ιγκλς (5-1)
Τσάρτζερς 18-17
Τζάγκουαρς 34-17
* Τζάιαντς 25-14
* Κολτς 30-27
49ερς 23-14
Ρεντσκινς 37-34
ρεπό
* 49ερς 21-26
* Μπρόνκος 20-41
Ραμς 34-28
Ρέντσκινς 30-20
Τζάιαντς 27-0
* Ρέιντερς 24-13
Ρεπό
            Οι Κάρντιναλς είναι πια το αφεντικό στη NFC Δύσης μετά και τη νίκη τους επί των Ρέιντερς σε συνδυασμό με τις ήττες των 49ερς και Σίχοκς. Η εμφάνιση στο Όκλαντ δεν ήταν εντυπωσιακή, όμως το αποτέλεσμα ήρθε σχετικά εύκολα  με την επίθεση να στηρίζεται αρκετά στο ράννινγκ παιχνίδι. Ο προπονητής Άριανς έχει αναγεννήσει το σύλλογο από πέρσι και το σύνολο είναι φανερά πειθαρχημένο και πολύ καλά προπονημένο. Ο κουόρτερμπακ Πάλμερ έχει επιστρέψει για τα καλά και η εμπειρία του βελτιώνει άπαντες γύρω του. Αμυντικά η ομάδα είναι σε top επίπεδο με το παθητικό 19,8 μέσο όρο να κατατάσσεται 5ο στο πρωτάθλημα, ενώ διαθέτουν την καλύτερη ράννινγκ άμυνα. Πιθανώς να επιστρέψει ο θηριώδης αμυντικός Κάμπελ που είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα.
            Οι Ιγκλς μετά την εντυπωσιακή νίκη επί των Τζάιαντς έκαναν το ρεπό τους και είχαν χρόνο να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στην επιθετική τους γραμμή, ενώ βελτιώθηκε και η υγεία βασικών παιχτών που έλειψαν από εκεί τις προηγούμενες αγωνιστικές. Ο σημαντικότατος για το ράννινγκ παιχνίδι σέντερ Κέλσι προπονήθηκε και πιθανώς να επιστρέψει αύριο. Αμφίβολοι επίσης οι Σπρόουλς (#2 ράννινγκ μπακ) και Ράιανς (βασικός λάινμπακερ). Την 3η μεγαλύτερη παραγωγικότητα διαθέτουν οι Ιγκλς με μέσο όρο 30,5 πόντους ανά παιχνίδι, όμως πολλοί από αυτούς τους πόντους ήρθαν από την άμυνα και τις σπέσιαλ τιμς, καθώς ο Φόουλς και η παρέα του βραχυκύκλωνε συχνά. Η άμυνα είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι και με 22 πόντοι μ.ο. παθητικό κατατάσσεται 11η.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ αμφίρροπος αγώνας ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες, όπως αποτυπώνεται και στα ρεκόρ τους. Οι Ιγκλς ευνοήθηκαν από το ρεπό, όμως οι Κάρντιναλς εντός έδρας είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικοί, έστω κι αν δεν εντυπωσιάζουν. Οριακές και οι αποδόσεις με κανένα σημείο να αποτελεί στοιχηματική ευκαιρία. Πάσο.






 


Μπράουνς (3-3)
Ρέιντερς (0-6)
* Στίλερς 27-30
* Τζετς 14-19
Σέιντς 26-24
Τέξανς 14-30
Ρέηβενς 21-23
* Πάτριοτς 9-16
ρεπό
Ντόλφινς 14-38
* Τάιτανς 29-28
ρεπό
Στίλερς 31-10
Τσάρτζερς 28-31
* Τζάγκουαρς 6-24
Κάρντιναλς 13-24
            Οι Μπράουνς ήταν τραγικοί στην ήττα από τους Τζάγκουαρς και χαράμισαν τη νίκη επί των Στίλερς. Η επίθεση της ομάδας ήταν τραγωδία με τον Χόγιερ να πραγματοποιεί το χειρότερο φετινό του ματς, ενώ και το αποτελεσματικό φέτος ράννινγκ παιχνίδι (6ο), την περασμένη Κυριακή βρήκε τοίχο. Σημαντικότατη αποδείχθηκε η απουσία του σέντερ Μακ που άνοιγε τρύπες για τους ράννινγκ μπακ, με τον θηριώδη pro bowler πιθανώς να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Με εξαίρεση την τελευταία εμφάνιση, η επίθεση της ομάδας είχε δείξει να έχει ρυθμό με τον Χόγιερ στα ηνία και με υγιή πια τον τάητ εντ Κάμερον μπορεί να εξελιχθεί κι άλλο. Η φανέλα της ομάδας κουβαλά δεκαετίες αποτυχιών και η ταμπέλα των loser θέλει προσπάθεια για να πεταχτεί από πάνω τους. Αναγκαστική η νίκη για τους γηπεδούχους αύριο, η μεγάλη πίεση δεν είναι καλός σύμμαχος για την ομάδα αυτή.
            Οι Ρέιντερς είναι από την περασμένη Κυριακή η μοναδική ομάδα δίχως νίκη στο πρωτάθλημα αφού υπέκυψαν και στους φανερά ανώτερους Κάρντιναλς. Η ομάδα είναι βελτιωμένη με το νέο προπονητή Σπαράνο που ανέλαβε μετά το ρεπό και απέναντι σε ποιοτικές ομάδες ήταν ανταγωνιστική. Λείπει όμως η ποιότητα από το ρόστερ και ο ρούκι κουόρτερμπακ Καρ ακόμη ψάχνει τα πατήματά του στο επαγγελματικό επίπεδο. Διαθέτουν την 8η χειρότερη άμυνα, ενώ επιθετικά είναι οι χειρότεροι στο πρωτάθλημα. Καταγράφουν μόλις 15,3 πόντους και 282,7 γιάρδες ανά αγώνα με την ράννινγκ επίθεση να είναι το ανέκδοτο του πρωταθλήματος με μόλις 69,3 γιάρδες, πολύ πιο πίσω από την 31η! Αρκετά προβλήματα στην άμυνα ενόψει Μπράουνς, σίγουρα εκτός ο έμπειρος Γούντλεϊ και πολλοί οι αμφίβολοι.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Μπράουνς είναι καλύτερη ομάδα και οφείλουν να κερδίσουν τον αγώνα, όμως σε τέτοιες τιμές φαβορί δεν αξίζει το ποντάρισμα τους. Ναι μεν βελτιωμένοι οι Ρέιντερς, αλλά ούτε αυτοί εμπνέουν για το ποντάρισμα στην έκπληξη.  Πάσο. 









Στίλερς (4-3)
Κολτς (5-2)
Μπράουνς 30-27
* Μπρόνκος 24-31
* Ρέηβενς 6-26
Ιγκλς 27-30
* Πάνθερς 37-19
* Τζάγκουαρς 44-17
Μπακανίρς 24-27
Τάιτανς 41-17
* Τζάγκουαρς 17-9
Ρέηβενς 20-13
* Μπράουνς 10-31
* Τέξανς 33-28
Τέξανς 30-23
Μπένγκαλς 27-0
            Την Δευτέρα οι Στίλερς πήραν δύσκολη νίκη επί των Τέξανς χάρη σε ένα απίστευτο ξέσπασμα 24-0 στην 2η περίοδο που προήλθε από σημαντικά λάθη των αντιπάλων. Ο κουόρτερμπακ Ρόθλισμπεργκερ έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του ακόμα και μέσα στο ίδιο ματς και μαζί του όλη η επίθεση με τα αποτελέσματα να αποδεικνύουν την αστάθεια της ομάδας. Οι Μπελ και Μπράουν, όπως πολλάκις έχει αναφερθεί, είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι και μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα από το πουθενά. Το πρόβλημα της επίθεσης έρχεται όταν φτάνει στη ρεντ ζόουν όπου συχνά κολλάει και συμβιβάζεται με φιλντ γκολ αντί για τάτσνταουν, παρόλο που παίρνει εύκολα γιάρδες στο γήπεδο και στο έδαφος και στον αέρα. Αμυντικά η ομάδα δεν έχει τη δυναμική των περασμένων ετών και οι αντίπαλοι βρίσκουν πεδίο δράσης σε κάθε αγώνα. Επιστροφές στην άμυνα για τον Τζόουνς και ίσως τον εντυπωσιακό ρούκι Σεϊζίερ.
            Οι Κολτς αγωνίζονται σε πολύ υψηλό επίπεδο τον τελευταίο μήνα και αισίως έφτασαν τις 5 σερί νίκες με την τελευταία επί των Μπένγκαλς να είναι άκρως πειστική. Το 27-0 απέδειξε ότι η ομάδα διαθέτει και αξιόπιστη άμυνα πια, αφού ήταν ήδη γνωστό πόσο ταλαντούχος είναι ο κουόρτερμπακ Λακ και πόσο αποτελεσματικά οδηγεί την επίθεσή του. 1η πάσσινγκ επίθεση, 1η επίθεση σε συνολικές γιάρδες και 2η επίθεση σε πόντους (30,9) για το Λακ και την παρέα του που δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η βελτίωση της άμυνας όμως που κατατάσσεται 3η σε γιάρδες και 4η σε πόντους (19,4) παθητικό, ενώ έχει πραγματοποιήσει και 21 σακς (4η). Τραυματίστηκε και δεν ταξίδεψε στο Πίτσμπεργκ ο βασικός ρισίβερ Γουέιν, όμως με το Χίλτον «σεληνιασμένο» τις τελευταίες εβδομάδες δεν πρόκειται να φανεί το κενό του. Σε εξαιρετική κατάσταση και ο βετεράνος ράννινγκ μπακ Μπράντσο αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση της ομάδας.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Κολτς τρέχουν με χίλια και είναι το λογικό φαβορί και στην έδρα των Στίλερς. Οι γηπεδούχοι εντός έδρας σκοράρουν με ευχέρεια, ενώ και η επίθεση των Κολτς πολύ δύσκολα θα περιοριστεί από τη «σοφτ» άμυνα των Στίλερς. Το σκορ πολύ πιθανώς θα πάει ψηλά και το OVER 48,5 είναι «ζεστή» επιλογή








Σέιντς (2-4)
Πάκερς (5-2)
* Φάλκονς 34-37
* Σίχοκς 16-36
* Μπράουνς 24-26
Τζετς 31-24
Βάικινγκς 20-9
* Λάιονς 7-19
* Κάουμποϊς 17-38
* Μπερς 38-17
Μπακανίρς 37-31
Βάικινγκς 42-10
ρεπό
* Ντόλφινς 27-24
* Λάιονς 23-24
Πάνθερς 38-17
            Σπουδαίος ο βραδινός αγώνας ανάμεσα σε 2 από τους καλύτερους κουόρτερμπακ της τελευταίας 10ετίας στο NFL και δύο ομάδες που κατέκτησαν το τρόπαιο την τελευταία 6ετία.
            Οι Σέιντς «αυτοκτόνησαν» στο Ντιτρόιτ και έχασαν τον αγώνα μέσα από τα χέρια τους. Με 4 ½ λεπτά στο χρονόμετρο προηγούνταν με 10-23 και η αντίπαλη ομάδα έδειχνε έτοιμη να παραδώσει πνεύμα. Όμως δύο τεράστια λάθη σε δύο κομβικές φάσεις άλλαξαν όλο τον αγώνα. Δέχθηκαν ένα τάτστναουν 75 γιαρδών αφού πολλοί αμυντικοί αστόχησαν στα τάκλιν τους και στην επόμενη κατοχή ο κουόρτερμπακ Μπριζ «κρέμασε» την ομάδα του με μία «τηλεγραφημένη» πάσα που έγινε ιντερσέπτιον και έδωσε την ευκαιρία στους Λάιονς να σκοράρουν από κοντά για το προβάδισμα. Αν εξαιρεθούν από την ανάλυση τα τελευταία 5 λεπτά του αγώνα, η εμφάνιση της ομάδας ήταν πολύ καλή και πολύ βελτιωμένη μετά το ρεπό της. Ο Μπριζ μέχρι το μοιραίο λάθος ήταν εξαιρετικός και η επίθεση βρήκε λύσεις απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Ο Γκράχαμ επέστρεψε από τραυματισμό όμως χρησιμοποιήθηκε μόνο ως αντιπερισπασμός, αύριο αναμένεται να έχει μεγαλύτερο ρόλο. 2η καλύτερη του πρωταθλήματος η επίθεση σε γιάρδες και 9η σε παραγωγικότητα, η άμυνα είναι που πληγώνει τις ελπίδες της ομάδας. 5η χειρότερη στο πρωτάθλημα επιτρέποντας μέσο όρο 27,5 πόντους στον αντίπαλο , αφού η πίεση στον κουόρτερμπακ είναι αναιμική και η κάλυψη στα μετόπισθεν δίχως συνοχή. Προβλήματα τραυματισμών στους ράννινγκ μπακ με Ρόμπινσον και Τόμας να έχουν τεθεί εκτός αυριανού αγώνα, ευτυχώς έχει επιστρέψει ο βασικός Ίνγκραμ και θα επωμιστεί το βάρος.
            Στους Πάκερς, ο Ρότζερς έχει πάρει φωτιά τον τελευταίο μήνα και οδηγεί την ομάδα του σε 4 σερί νίκες, εκ των οποίων οι 3 άκρως εντυπωσιακές. Την περασμένη αγωνιστική διέλυσαν τους Πάνθερς, προηγήθηκαν 21-0 στην 1η περίοδο και στη συνέχεια έκαναν συντήρηση με το σκορ για τους αντιπάλους να μένει σε αξιοπρεπή επίπεδα. Ο σούπερ σταρ κουόρτερμπακ συνεργάζεται αγαστά με τους ρισίβερ Νέλσον (1ος σε γιάρδες στο πρωτάθλημα) και Κομπ (1ος σε τάτσνταουν στο πρωτάθλημα) και διαλύει κάθε άμυνα που βρίσκει μπροστά του. Δεν παίρνει βοήθεια από το ράννινγκ παιχνίδι με το Λέισι να είναι μία απογοήτευση φέτος και αυτό μπορεί να στοιχίσει μακροπρόθεσμα. Αμυντικά η άμυνα είναι διπρόσωπη αφού στο πάσσινγκ παιχνίδι κάνει πολύ καλή δουλειά (5η καλύτερη), όμως υποφέρει να σταματήσει τους αντίπαλους ράννινγκ μπακ (2η χειρότερη). Μοναδική απουσία ο βασικός αμυντικός Τζόουνς.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αναμένεται ένας πολύ ωραίος αγώνες με δύο εκρηκτικές επιθέσεις καθοδηγούμενες από εξαιρετικούς κουόρτερμπακ. Οι Σέιντς έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για τη νίκη και θα έχουν την πίεση για το αποτέλεσμα και η βελτιωμένη εικόνα τους στο Ντιτρόιτ δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στον άσο. Πολύ λογικά το σκορ θα πάει ψηλά με τους Μπριζ και Ρότζερς παρόντες, όμως το όριο δίνεται δικαιολογημένα ψηλά. «Χλιαρό» over λοιπόν και τηλεθέαση με την ελπίδα για ένα φεστιβάλ επιθέσεων. 








Κάουμποϊς (6-1)
Ρέντσκινς (2-5)
49ερς 17-28
* Τέξανς 6-17
* Τάιτανς 26-10
Τζάγκουαρς 41-10
* Ραμς 34-31
* Ιγκλς 34-37
Σέιντς 38-17
Τζάιαντς 14-45
Τέξανς 20-17
Σίχοκς 17-27
* Σίχοκς 30-23
* Κάρντιναλς 20-30
Τζάιαντς 31-21
Τάιτανς 19-17
            Ντέρμπι της NFC Ανατολής, πέρσι οι Κάουμποϊς επικράτησαν και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις.
Οι Κάουμποϊς «πετάνε» και την περασμένη Κυριακή έκαναν την 6η σερί νίκη επί των μεγάλων εχθρών Τζάιαντς. Η συνταγή πάντα η ίδια φέτος, με το ράννινγκ μπακ Μάρεϊ να κάνει θραύση πίσω από τη δυναμική επιθετική γραμμή και να παίρνει πάρα πολλές προσπάθειες. Δικαιολογημένα είναι πρώτος με μεγάλη διαφορά σε ράννινγκ γιάρδες έχοντας 7/7 παιχνίδια με +100! Ο κουόρτερμπακ Ρόμο επωφελείται απίστευτα από την επιτυχία του Μάρεϊ καθώς φεύγει η πίεση από πάνω του, ενώ είναι πολύ ώριμος στις αποφάσεις του και αναπάντεχα ψύχραιμος στα κρίσιμα. Η επίθεση της ομάδας εν γένει είναι φόβητρο στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα όντας 1η στο ράννινγκ παιχνίδι, 3η σε συνολικές γιάρδες και 5η σε παραγωγικότητα. Η άμυνα που πριν από τη σεζόν προμηνυόταν ως ιστορικά κακή έχει εκπλήξει θετικά και συμπεριλαμβάνεται στο top 10 των στατιστικών μέχρι στιγμής, αφού επωφελείται από τα χρονοβόρα ντράιβ της επίθεσης και είναι «φρέσκια» στους αγώνες. Παραμένει εκτός ο βασικός Φρι της επιθετικής γραμμής.
            Οι Ρέντσκινς παρά τη νίκη επί των Τάιτανς δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους και χρειάστηκαν ένα φιλντ γκολ στο μηδέν για να κάμψουν την αντίσταση των αδύναμων αντιπάλων τους. Ο #2 κουόρτερμπακ Κάζινς ήταν πολύ κακός στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη χρησιμοποιήθηκε ο #3 ΜακΚόι που έσωσε και τον αγώνα για την ομάδα του. Παρότι ο βασικός Γκρίφιν έχει επιστρέψει στις προπονήσεις πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί τη Δευτέρα αφού δεν υπάρχει λόγος να παρθεί το ρίσκο με τον κίνδυνο να υποτροπιάσει. Πιθανότατα ο ΜακΚόι θα ξεκινήσει στο Ντάλας και ο βασικός Μόρις ως ράννινγκ μπακ παρά τις ενοχλήσεις μέσα στη βδομάδα.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικής στις ομάδες μπαίνοντας στην 8η αγωνιστική και αν ο άπειρος ΜακΚόι δεν αποδειχθεί «μάγος» οι Ρέντσκινς δεν έχουν πολλές ελπίδες να νικήσουν τους «καυτούς» Κάουμποϊς. Πιθανότατη η επικράτηση των γηπεδούχων, αν και οι Κάουμποϊς κάπου θα «σκοντάψουν». Ψηλά το σπρεντ δεν υπάρχει αξία στο ποντάρισμα του άσου.






ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Στίλερς
Κολτς
Over 48,5
Τσιφς -6,5
Ραμς
1
Πάτριοτς
Μπερς
Over 50,5



Τζετς
Μπιλς
1
Τάιτανς
Τέξανς
2




Σίχοκς (team points)
Over 25,5






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου