Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Με ιδρώτα και άγχος οι Πάτριοτς



Αληθινό ντέρμπι η χθεσινοβραδινή αναμέτρηση για την AFC Ανατολής ανάμεσα στους Πάτριοτς και τους Τζετς, με τους γηπεδούχους να παίρνουν δραματική νίκη με σκορ 27-25. Οι Πάτριοτς ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί πριν τον αγώνα, όμως οι Τζετς ύψωσαν ανάστημα και λίγο ήθελε να πάρουν μία τεράστια νίκη στο τέλος. 


ασταμάτητος χθες ο Ivory
Ο αγώνας ξεκίνησε όπως αναμενόταν καθώς οι Πάτριοτς στο πρώτο κιόλας ντράιβ και έπειτα από μόλις 1:30 έκαναν το 7-0 με μακρινή πάσα του Μπρέιντι στον Βερίν. Η συνέχεια όμως ήταν μία έκπληξη για τους θεατές, με τους προβληματικούς τα προηγούμενα ματς Τζετς να παρουσιάζονται πολύ καλοί επιθετικά και με τρομερά αποτελεσματικό ράννινγκ παιχνίδι να δημιουργούν μεγάλα ντράιβ που όμως σταματούσαν λίγο πριν την αντίπαλη εντ ζόουν. Αποτέλεσμα οι Τζετς να προηγηθούν με 7-9 στην δεύτερη περίοδο από 3 φιλντ γκολ του Φολκ. Οι Πάτριοτς απάντησαν με νέο τάτσνταουν του Βερίν (114γ/2Τ) για το 14-9 και το σκορ με εκατέρωθεν φιλντ γκολ διαμορφώθηκε στο 17-12 στο ημίχρονο.
o Amendola με ακροβατική υποδοχή για το 27-19
            Στο β΄μέρος η εικόνα δεν άλλαξε και οι Τζετς έδειχναν καλύτεροι στον αγώνα με το ράννινγκ παιχνίδι τους να δίνει το ρυθμό. 218 γιάρδες συνολικά έγραψαν οι φιλοξενούμενοι με τον Άιβορι να φτάνει τις 107 και μ’ αυτόν πήραν εκ νέου προβάδισμα 17-19 στην 3η περίοδο. Οι Πάτριοτς αντέδρασαν, παρότι δεν είχαν επιθετικά το ρυθμό των 2 προηγούμενων αγώνων απέναντι στην καλή χθες άμυνα των Τζετς, και με φιλντ γκολ στην 3η περίοδο αρχικά (20-19) και απίθανο τάτσνταουν του Αμεντόλα στην 4η (27-19) πήραν προβάδισμα ασφαλείας, όπως φαινόταν σ εκείνο το σημείο. Ο αγώνας όμως δεν τελείωσε εκεί και οι πολύ καλοί χθες Τζετς με ένα εξαιρετικό ντράιβ σκόραραν για το 27-25, αλλά απέτυχαν στην 2ποντη μετατροπή που χρειάζονταν για την ισοφάριση 2:40 πριν το τέλος. Στην επόμενη κατοχή οι Πάτριοτς έπαιξαν πολύ συντηρητικά και το μόνο που έκαναν ήταν να ροκανίσουν λίγο χρόνο δίνοντας ξανά την μπάλα στους «ζεστούς» αντιπάλους. Ο Σμιθ ήταν αναπάντεχα ψύχραιμος και με 4 γρήγορες πάσες έδωσε γιάρδες στην ομάδα του και ετοίμασε ένα φιλντ γκολ 58 γιαρδών για τη νίκη. Ο Φολκ που είχε ήδη ευστοχήσει σε 4 πιο κοντινά χτυπήματα είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του στο 0:00, όμως η προσπάθειά του μπλοκαρίστηκε και οι Πάτριοτς δραπέτευσαν με τη νίκη που τους φέρνει ακόμα πιο κοντά σε ακόμη μία πρωτιά στην ντιβίζιον.
ο εν δυνάμει νικητήριο field goal μπλοκάρεται
            Για τους νικητές ο Μπρέιντι ναι μεν δεν έπιασε τα πολύ υψηλά στάνταρ των δύο προηγούμενων αγώνων, όμως με 261 γιάρδες και 3 τάτσνταουν πάσες ήταν ο μοναδικός λόγος που η ομάδα του επικράτησε, διότι το ράννινγκ παιχνίδι ήταν ανύπαρκτο με μόλις 15 προσπάθειες και 63 γιάρδες συγκομιδή, αφού ο #1 Ρίντλεϊ τραυματίστηκε την περασμένη Κυριακή και θα χάσει όλη τη χρονιά. Σημαντικότατος και ο τραυματισμός του κομβικού αμυντικού Μέγιο την περασμένη αγωνιστική, οι απουσίες αυτές πληγώνουν τους μακροπρόθεσμους στόχους της ομάδας. Προβληματική η εμφάνιση των Πάτριοτς, οφείλουν να είναι βελτιωμένοι στη συνέχεια.
            Οι ηττημένοι Τζετς ήταν τρομερά βελτιωμένοι σε όλους του τομείς του αγώνα, πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνιση του 2014 και παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη! Ο κουόρτερμπακ Τζίνο Σμιθ ήταν τρομερά βελτιωμένος, δεν έκανε λάθη, πήρε μεγάλη βοήθεια από τους ράννινγκ μπακ και όποτε χρειαζόταν ολοκλήρωνε πολύ όμορφες πάσες στο κέντρο του γηπέδου με τους Ντέκερ (65γ) και Κάμπερλαντ (50γ/1Τ). Ακόμα, η άμυνα ήταν πολύ καλή στο β’ μέρος, αναχαίτισαν πλήρως το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι και όμως όλα αυτά δεν έφταναν.
Στο 5-2 οι Πάτριοτς είναι το απόλυτο φαβορί πια στην AFC Ανατολής, στο 1-6 οι Τζετς εκτός στόχων από τον Οκτώβρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου