Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

5η αγωνιστική - Η προαναγγελία



Η σεζόν μπήκε αισίως στον δεύτερό της μήνα και μία αρχική εικόνα για τις δυναμικές των ομάδων έχει διαμορφωθεί. Ενδιαφέροντες αγώνες και αυτή τη βδομάδα με τις αναμετρήσεις Μπρόνκος – Κάρντιναλς και Πάτριοτς – Μπένγκαλς να συγκεντρώνουν τα βλέμματα, ενώ οι πρωταθλητές Σίχοκς κλείνουν το πρόγραμμα (Δευτέρα) με την επίσκεψή τους στην πρωτεύουσα. Ρεπό αυτή τη βδομάδα οι Ντόλφινς και Ρέιντερς. Διαβάστε παρακάτω την προαναγγελία όλων των αγώνων και ποιες στοιχηματικές επιλογές υπάρχουν: 




Πάνθερς (2-2)   -   Μπερς (2-2)
Οι Πάνθερς είναι διπρόσωποι ως τώρα στη σεζόν. Ξεκίνησαν εντυπωσιακά με νίκες επί των Μπακανίρς και Λάιονς και έπειτα διαλύθηκαν από Στίλερς και Ρέηβενς δεχόμενοι από  37 και 38 πόντους αντίστοιχα σε κάθε ήττα. Η άμυνα ήταν φόβητρο για τους αντιπάλους το 2013 (2η καλύτερη στη λίγκα), όμως τις δύο τελευταίες εβδομάδες μπάζει από παντού. Επιθετικά ο κουόρτερμπακ Νιούτον είναι αρνητικός στο ξεκίνημα της σεζόν, με τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε το καλοκαίρι να έχει φανερά επηρεάσει το παιχνίδι του. Το ράννινγκ παιχνίδι είναι αναιμικό και μόνη επιθετική αχτίδα φωτός είναι ο ρούκι ρισίβερ Μπέντζαμιν, ο οποίος μετρά ήδη 3 τάτσνταουν στη σεζόν. Τιμωρία 10 αγωνιστικών επιβλήθηκε στον αμυντικό Αλεξάντερ για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Έξω και ο #1 ράννινγκ μπακ Ουίλιαμς.
Οι Μπερς ποδοπατήθηκαν εντός έδρας από τους μεγάλους εχθρούς Πάκερς και υπέστησαν μεγάλο πισωγύρισμα στην ψυχολογία τους. Ο κουόρτερμπακ Κάτλερ φανέρωσε και πάλι το γνωστό κακό του πρόσωπο με πολλά άσχημα λάθη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Οι 2 ιντερσέπτιον του στην 3η περίοδο ουσιαστικά τελείωσαν τον αγώνα κατά της ομάδας του. Τα όπλα που υπάρχουν επιθετικά είναι πολλά και άκρως ποιοτικά και είναι ακόμα πιο άσχημη η εικόνα του Κάτλερ που αποτυγχάνει να οδηγήσει αυτή την επίθεση. Η άμυνα ήταν πραγματικά ανήμπορη να σταματήσει τους αντιπάλους, ελαφρυντικό το ότι αντιμετώπιζε τον «τεράστιο» Ρότζερς.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από συντριβές προέρχονται οι δύο ομάδες και οι ψυχολογίες τους βρίσκονται στο ναδίρ. Απορίας άξιο αν η εκρηκτική επίθεση των Μπερς θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες που παρουσιάζουν οι Πάνθερς τελευταία. Δύσκολο να ψυχολογηθούν οι ομάδες. Πάσο. 






Τάιτανς (1-3)   -   Μπράουνς (1-2)
Οι Τάιτανς έπειτα από τη νίκη της πρεμιέρας στο Κάνσας έχουν υποστεί 3 βαριές ήττες από Κάουμποϊς, Μπένγκαλς και Κολτς με συνολική διαφορά πόντων στο -66!!! Οι εμφανίσεις σ αυτά τα τρία παιχνίδια ήταν τραγικές και το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ άσχημο. Την περασμένη Κυριακή ο βασικός κουόρτερμπακ Λόκερ ήταν τραυματίας, πιθανώς θα ξεκινήσει αύριο. Διευρυμένος ρόλος ετοιμάζεται για τον ρούκι ράννινγκ μπακ Σάνκι, που έχει τα στοιχεία να πρωταγωνιστήσει.
Οι Μπράουνς είχαν ρεπό την προηγούμενη αγωνιστική και η τελευταία αγωνιστική τους υποχρέωση ήταν εντός έδρας ενάντια στους Ρέηβενς, από τους οποίους υπέστησαν δραματική ήττα στο φινάλε. Η εικόνα της ομάδας στους 3 πρώτους αγώνες, παρά το αρνητικό ρεκόρ, είναι θετική και ο κουόρτερμπακ Χόγιερ που τόσο αμφισβητήθηκε το καλοκαίρι είναι πολύ καλός, παρότι δεν διαθέτει ποιοτικούς ρισίβερ για να πασάρει. Ο ταλαντούχος τάητ εντ Κάμερον ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον ώμο και από το ξεκίνημα της σεζόν δεν είναι σε πλήρη φόρμα. Λογικά θα ξεκινήσει στο Τενεσί. Εντυπωσιάζει το δίδυμο των ρούκι ράννινγκ μπακ Γουέστ και Κροουέλ που έχουν μοιραστεί τις επιθέσεις και ταλαιπωρούν τις αντίπαλες άμυνες. 
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Μπράουνς έχουν εμφανίσει καλύτερο πρόσωπο από τους Τάιτανς ως τώρα στη σεζόν  και πηγαίνουν στον αγώνα με πολύ καλύτερη ψυχολογία. Το ποντάρισμα στο ΔΙΠΛΟ σε αποδόσεις αουτσάιντερ είναι μία επιλογή με ρίσκο.





 

Ιγκλς (3-1)   -   Ραμς (1-2)
Οι Ιγκλς κατατροπώθηκαν από τους 49ερς την περασμένη Κυριακή κι ας μην το ομολογεί το τελικό σκορ της ήττας (26-21). Η ομάδα σκόραρε τρις, καμία φορά όμως από κάποια επιθετική της ενέργεια. Μπλοκαρισμένο κικ, επιστροφή από κικ και ιντερσέπτιον που επιστράφηκε για τάτσνταουν ήταν οι φάσεις που σκόραραν οι Ιγκλς και ενώ η επίθεση ήταν άκρως αναιμική. Το ράννινγκ παιχνίδι πραγματικά εξαφανίστηκε, με τον σταρ ΜακΚόι να τρέχει μόνο για το ντροπιαστικό σύνολο 16 γιαρδών, ενώ και ο Φόουλς ήταν όλη μέρα υπό πίεση και οι πάσες του διελάνθαναν του στόχου. Αιτία όλων αυτών των προβλημάτων η ταλαιπωρημένη (από τραυματισμούς) επιθετική γραμμή που δεν μπορούσε να απορροφήσει την πίεση της αντίπαλης άμυνας. Στα θετικά η επιστροφή του δευτεροετή Τζόνσον εκεί που θα κλείσει τρύπες. Η επίθεση των Ιγκλς πάντως πριν το ταξίδι στο Σαν Φρανσίσκο ήταν τρομερά εκρηκτική και σκόραρε πάνω από 30 πόντους σε κάθε αγώνα.
Οι Ραμς είχαν το ρεπό τους την προηγούμενη αγωνιστική και είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν πολλά πράγματα στο τρόπο λειτουργίας τους. Ο #3 άσημος νεαρός κουόρτερμπακ Ντέιβις θα κρατήσει τη θέση βασικού κι ας επέστρεψε από τραυματισμό ο #2 Χιλ, διότι ήταν θετικότατος στα 2 παιχνίδια που έπαιξε. Πριν από 15 μέρες οι Ραμς ηττήθηκαν εντός έδρας από τους Κάουμποϊς και ενώ είχαν προηγηθεί 21-0 στην 2η περίοδο!!! Ερωτηματικό ακόμα παραμένει η ομάδα από το Σεντ Λούις για το τι μπορεί να καταφέρει και επιθετικά και αμυντικά.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ιγκλς είχαν μια κακή παρένθεση επιθετικά απέναντι στους 49ερς, όμως στον εντός έδρας αγώνα επί των Ραμς αναμένεται να αντιδράσουν. Λογική επιλογή ο άσος, όμως η απόδοση είναι χαμηλή, πιθανώς να εμφανιστεί το over αν συμβάλλουν και οι Ραμς με κάποιο γρήγορο σκορ. 







Τζάιαντς (2-2)   -   Φάλκονς (2-2)
Αναγεννημένοι οι Τζάιαντς έχουν πετύχει 2 σερί νίκες και μάλιστα με άκρως πειστικό τρόπο. Πριν από 10 μέρες διέλυσαν με 14-45 εκτός έδρας τους Ρέντσκινς με τον Ίλαϊ Μάννινγκ να κάνει εξαιρετικό αγώνα, βγαλμένο από τις πορείες της ομάδας προς τα superbowl! H συνολική εικόνα της ομάδας ήταν εξαιρετική και δε θυμίζει σε τίποτα το σύνολο που ξεκίνησε τη σεζόν στο Ντιτρόιτ.  Θετικό νέο η πιθανή συμμετοχή – ντεμπούτο του ρούκι ρισίβερ Μπέκαμ (#16 στο ντραφτ) που θα αποτελέσει έξτρα όπλο στην επίθεση της ομάδας.
Οι Φάλκονς συνέχισαν την πορεία «καρδιογράφημα» που έχουν στη σεζόν με πειστικές νίκες εντός έδρας και απογοητευτικές εμφανίσεις και ήττες εκτός. Την περασμένη Κυριακή παραχώρησαν 41 πόντους στους Βάικινγκς που ηγήθηκαν από ρούκι κουόρτερμπακ και είναι ολοφάνερο πια, πως η άμυνά τους θα αποτελέσει τροχοπέδη στην πορεία της ομάδας φέτος. Επιθετικά ο κουόρτερμπακ Ράιαν είναι πολύ καλός, όμως κι αυτός παρουσιάζεται πολύ κατώτερος εκτός έδρας. Εκτός αγώνα για αύριο ο #3 ρισίβερ Ντάγκλας.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το μομέντουμ των ομάδων οδηγεί στον άσο, όμως αυτό το 1,47 δεν είναι καθόλου ελκυστική απόδοση. 






Σέιντς (1-3)   -   Μπακανίρς (1-3)
Οι Σέιντς αποτελούν την απογοήτευση του πρωταθλήματος με 3 ήττες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια. Και δεν ήταν η ήττα από μόνη της στο Ντάλας που απογοήτευσε, αλλά η τραγική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση. Έμειναν από νωρίς πολύ πίσω στο σκορ και ποτέ δεν διεκδίκησαν ουσιαστικά τον αγώνα.  Ο κουόρτερμπακ Μπριζ αγωνίζεται χαμηλότερα από τα στάνταρ του, αλλά η μεγάλη τρύπα στην ομάδα είναι η άμυνα, η οποία το 2013 ήταν η 5η καλύτερη στο πρωτάθλημα. Ακόμα χειρότερη η κατάσταση με τον τραυματισμό του βασικού σέιφτι Μπερντ (χάνει τη σεζόν), που είναι εξαιρετικός στην κάλυψη της πίσω ζώνη άμυνας. Παραμένει εκτός ο βασικός ράννινγκ μπακ Ίνγκραμ.
            Οι Μπακανίρς την περασμένη Κυριακή απέδειξαν ότι στο NFL όλα είναι πιθανά. Προερχόμενοι από συντριβή 56-14 από τους Φάλκονς, ταξίδεψαν στην αφιλόξενη έδρα των Στίλερς που είχαν διαλύσει τους Πάνθερς εκτός έδρας και πήραν δραματική νίκη με τάτσνταουν 7 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε!!! Η αλλαγή στη θέση του κουόρτερμπακ ήταν ευεργετική για την ομάδα, με τον δευτεροετή Γκλέννον να είναι καλός και ψύχραιμος στα κρίσιμα. Αισθητά βελτιωμένη η επίθεση γενικότερα, δέχθηκε πλήγμα όμως ενόψει των Σέιντς καθώς ο #2 ρισίβερ Έβανς (ήταν ο καλύτερος της ομάδας στο Πίτσμπεργκ) τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός 2-3 εβδομάδες. Αρκετές και σημαντικές απουσίες στην άμυνα εδώ και καιρό.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Σέιντς οφείλουν να επανέλθουν στις νίκες με εντυπωσιακό τρόπο και ο αντίπαλος προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Οι Μπακανίρς είχαν μία έκλαμψη λαμπρότητας στο Πίτσμπεργκ, όμως δύσκολα θα αποφύγουν την ήττα στη δυνατή έδρα της Νέας Ορλεάνης. 9/9 νίκες μετρούν από πέρσι οι Σέιντς εκεί, όμως το ποντάρισμα στο επικείμενο 10/10 δεν έχει καμία στοιχηματική αξία. 







Κάουμποϊς (3-1)   -   Τέξανς (3-1)
Σπάνιο ντέρμπι με τις δύο ομάδες της πολιτείας του Τέξας.
Οι Κάουμποϊς έχουν εκπλήξει άπαντες με τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις, με αποκορύφωμα την επικράτηση 38-17 επί των Σέιντς την προηγούμενη Κυριακή. Η επίθεση καθοδηγούμενη από τον εκπληκτικό ράννινγκ μπακ Μάρεϊ (είναι ο καλύτερος στη θέση του ως τώρα) σκοράρει κατά βούληση, ενώ και η περσινή χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, φέτος παρουσιάζεται ιδιαιτέρως ανταγωνιστική!  Δύο απουσίες για αύριο στην άμυνα, έξω οι Κλέιμπορν (χάνει τη σεζόν) και Κάρτερ (ήταν πολύ καλός στα προηγούμενα παιχνίδια). Σήμα κατατεθέν για την ως τώρα πορεία της ομάδας η επιθετική γραμμή της ομάδας που είναι πολύ αθλητική και χειραγωγεί κάθε αντίπαλο. Προστατεύει επαρκώς τον κουόρτερμπακ και ανοίγει διαδρόμους για τον ράννινγκ μπακ.
Οι Τέξανς έχουν πραγματοποιήσει πολύ θετικό ξεκίνημα στη σεζόν, χάρη κυρίως στην άμυνά τους και τον ηγέτη αυτής Τζέι Τζέι Γουάτ. Ο θηριώδης αμυντικός κάνει τη διαφορά στους αγώνες της ομάδας του και αν συνεχίσει έτσι έχει έναν ακόμη τίτλο Αμυντικού MVP του πρωταθλήματος στο τσεπάκι του. Η επιθετική γραμμή όμως των Κάουμποϊς θα αποτελέσει το πιο δύσκολο τεστ για τον Γουάτ και το κατά πόσο θα μπορέσει να δημιουργήσει ρήγματα σ αυτήν. Επιθετικά η ομάδα εξαρτάται από τον επιρρεπή σε λάθη κουόρτερμπακ Φιτζπάτρικ που στοίχισε στην ομάδα του στην ήττα στη Νέα Υόρκη. Το ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας είναι αποτελεσματικό με το Φόστερ αιχμή. Παραμένει εκτός ο αμυντικός Κλάουνι (#1 του ντραφτ).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Κάουμποϊς διανύουν τρομερή περίοδο φόρμας και έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για τη νίκη, όμως και εδώ οι αποδόσεις δεν βοηθούν. 







Λάιονς (3-1)   -   Μπιλς (2-2)
Οι Λάιονς πήραν σημαντικό διπλό στη Νέα Υόρκη επί των Τζετς επιβεβαιώνοντας την καλή τους φόρμα, ειδικά στην άμυνα. Η ομάδα πονούσε στην άμυνα τα προηγούμενα χρόνια και απ’ ότι φαίνεται η έλευση του νέου προπονητή έχει αναζωογονήσει τους παίχτες της. Πολύ καλή προσπάθεια ξανά, όμως απέναντι σε έναν ούτως ή άλλως προβληματικό κουόρτερμπακ. Επαγγελματική νίκη για την ομάδα από το Ντιτρόιτ, από αυτές τις νίκες που έλειπαν από την ομάδα τις προηγούμενες σεζόν. Στη Νέα Υόρκη αγωνίστηκε ελάχιστα ο ρισίβερ Κάλβιν Τζόνσον, λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Ο  σταρ της ομάδας είναι αμφίβολος για τον αγώνα της Κυριακής και δίχως αυτόν η επίθεση πέφτει επίπεδο. Δεν προπονήθηκε μέσα στη βδομάδα και ο #2 ράννινγκ μπακ Μπελ.
Οι Μπιλς το πάλεψαν στο Χιούστον όμως ηττήθηκαν από τους Τέξανς προδομένοι από τον δευτεροετή κουόρτερμπακ Μάνιουελ που έδειξε ξανά ότι δεν μπορεί να ηγηθεί της ομάδας. Ο προπονητής Μαρόνε το αντιλήφθηκε και την 5η αγωνιστική βασικός θα ξεκινήσει ο γερόλυκος Όρτον με μεγάλη εμπειρία στη λίγκα και αρκετές πετυχημένες εμφανίσεις στο παρελθόν. Ήδη στις προπονήσεις υπάρχει ικανοποίηση για το παιχνίδι του βετεράνου με τον #1 ρισίβερ Γουάτκινς να επικροτεί την αλλαγή στη θέση.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Λάιονς δείχνουν σε καλή κατάσταση, όμως ιστορικά αυτά τα θεωρητικά εύκολα ματς είναι που αποτυγχάνουν να πάρουν. Οι Μπιλς δεν είναι κακή ομάδα και με την αλλαγή στον κουόρτερμπακ αναμένεται να παρουσιαστούν βελτιωμένοι επιθετικά, ενώ αμυντικά είναι σταθερά καλοί. Σε επιλογή ρίσκου το διπλό, σε σοβαρή επιλογή ΜΠΙΛΣ +7,5







Κολτς (2-2)   -   Ρέηβενς (3-1)
Οι Κολτς πέτυχαν 2 σερί εύκολες και συνάμα εντυπωσιακές νίκες εντός ντιβίζιον επί των Τζάγκουαρς και Τάιτανς, όμως το εμπόδιο των Ρέηβενς αυτή την Κυριακή είναι πολύ υψηλότερο. Ο κουόρτερμπακ Λακ αγωνίστηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο, πάντα όμως απέναντι σε χαμηλού επιπέδου αντιπάλους. Κρας τεστ ο αγώνας απέναντι στην ισχυρότατη άμυνα των επόμενων φιλοξενούμενων. Το ράννινγκ παιχνίδι δεν έχει ταυτότητα με το δίδυμο Μπράντσο – Ρίτσαρτσον να οφείλει να ανεβάσει επίπεδο την απόδοση του, όμως οι επιλογές στους ρισίβερ είναι πια αρκετές.
Οι Ρέηβενς τρέχουν σερί 3 νικών με την τελευταία να είναι άκρως εντυπωσιακή 38-10 επί των Πάνθερς. Ο ρισίβερ Στίβι Σμιθ αντιμετώπιζε την προηγούμενη ομάδα και την εκδικήθηκε με το χειρότερο τρόπο σκοράροντας δις. Γενικότερα ο βετεράνος ρισίβερ διανύει περίοδο φόρμας και αποτελεί το στήριγμα του κουόρτερμπακ Φλάκο, που κι αυτός μαζί του είναι πολύ βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι. Το ράννινγκ παιχνίδι κάθε Κυριακή έχει άλλο πρωταγωνιστή κι αυτό είναι θετικό για την ομάδα καθώς πολλοί διαφορετικοί παίχτες συνεισφέρουν επιθετικά. Αμυντικά ίσως απουσιάσουν την Κυριακή οι Κάντι και Τζέρνιγκαν, όμως η ομάδα έχει βαθύ και ποιοτικό ρόστερ εκεί. Η άμυνα είναι η κορωνίδα της ομάδας έχοντας το δεύτερο καλύτερο παθητικό στο πρωτάθλημα επιτρέποντας μόλις 15 πόντους μέσο όρο.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες είναι σε φόρμα και ο αγώνας αναμένεται άκρως ενδιαφέρον και λογικά πολύ ισορροπημένος. Οριακές ισορροπίες, η άμυνα των Ρέηβενς μπορεί να κάνει τη διαφορά στον αγώνα, οπότε οι φιλοξενούμενοι στο +3,5 είναι επιλογή.







Τζάγκουαρς (0-4)   -   Στίλερς (2-2)
Οι Τζάγκουαρς είναι ξεκάθαρα η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος με 4 βαριές ήττες και διαφορά πόντων ήδη στο -94!!! Ηττήθηκαν ξανά και λογικά από τους Τσάρτζερς με 33-14. Το πάλεψαν για ένα ημίχρονο, όμως στην επανάληψη έμειναν δίχως πόντο. Ο ρούκι κουόρτερμπακ Μπορτλς είναι αναβάθμιση από τον βετεράνο προκάτοχό του, όμως και πάλι λείπουν πάρα πολλά από την ομάδα για να πετύχει στο NFL. Λογικά θα υπάρξει βελτίωση στην πορεία καθώς υπάρχουν αρκετοί ελπιδοφόροι νεαροί παίχτες ειδικά στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.
Οι Στίλερς υπέστησαν σοκ με την εντός έδρας δραματική ήττα από τους αδύναμους Μπακανίρς. Έχασαν τον αγώνα μέσα από τα χέρια τους καθώς δεν σκόραραν καθόλου στην 4η περίοδο και έδωσαν δις την κατοχή στον αντίπαλο μέσα στο τελευταίο δίλεπτο. Η ομάδα δείχνει απείθαρχη και υποπίπτει σε πολλές διαιτητικές ποινές. Το ταλέντο επιθετικά ξεχειλίζει με τους Μπελ (ράννινγκ μπακ) και Μπράουν (ρισίβερ) να παίζουν σε top επίπεδο και να συγκαταλέγονται στους καλύτερους του πρωταθλήματος στις θέσεις τους. Οδηγό για την αναμέτρηση στο Τζάκσονβιλ, η εμφάνιση ενάντια στους Πάνθερς (19-37 εκτός έδρας νίκη).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν οι Στίλερς αποτύχουν να περάσουν με νίκη από τη Φλόριντα. Δύσκολα θα τους ακολουθήσουν επιθετικά οι Τζάγκουαρς, όμως απέναντι στην προβληματική άμυνα των φιλοξενουμένων θα μπορέσουν να σκοράρουν επαρκώς για να προσφέρουν το πολύ ελκυστικό OVER 46,5.




 

Μπρόνκος (2-1)   -    Κάρντιναλς (3-0)
Αμφότερες ομάδες είχαν ρεπό την προηγούμενη αγωνιστική.
Οι Μπρόνκος πριν από 15 μέρες ηττήθηκαν στην επανάληψη του περσινού superbowl εκτός έδρας από τους Σίχοκς, όμως αυτή τη φορά τους κόντραραν στα ίσια και οδήγησαν τον αγώνα σε παράταση με εκπληκτικό τελικό ντράιβ του Μάννινγκ. Ο βετεράνος θρύλος του αθλήματος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για 3 περιόδους, όμως στο τέλος βρήκε τις λύσεις και εντυπωσιακά οδήγησε την ομάδα του στην επιστροφή από το -14 του πρώτου ημιχρόνου. Εντός έδρας οι Μπρόνκος είχαν 2/2 απέναντι σε Κολτς και Τσιφς με τις εμφανίσεις όμως να μην θέλγουν ιδιαίτερα. Δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα ο ράννινγκ μπακ Μπολ και η επίθεση γίνεται κάπως μονοδιάστατη. Με προβλήματα τραυματισμών αγωνίζεται ο #1 ρισίβερ Ντεμάριους Τόμας και δεν έχει πιάσει ακόμα τα γνωστά υψηλά του στάνταρ. 
Οι Κάρντιναλς ξεκίνησαν εντυπωσιακά το 2014 σε συνέχεια της καλής πορείας στο τέλος του 2013. Αήττητοι με νίκες επί δυνατών αντιπάλων και εξαιρετική ομαδική δουλειά. Ακόμα και δίχως τον βασικό κουόρτερμπακ Πάλμερ κατάφεραν να νικήσουν Τζάιαντς (εκτός) και 49ερς (εντός), χάρη κυρίως στην πολύ δυνατή τους άμυνα. Μόλις 15 πόντους παθητικό μέσο όρο και τρομερή αναχαίτιση του αντίπαλου ράννινγκ παιχνιδιού. Ο αντικαταστάτης κουόρτερμπακ Στάντον έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και έχει αποφύγει σοφά τα λάθη απειρίας. Μεγάλη ευκολία γι αυτόν οι πολλοί ικανότατοι ρισίβερ. Θα ξεκινήσει και πάλι καθώς ο τραυματισμός του Πάλμερ υποτροπίασε. Εκτός ομάδας ο #2 ράννινγκ μπακ Ντουάιερ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Μπρόνκος εντός έδρας σαφώς είναι το φαβορί, όμως οι Κάρντιναλς είναι σκληροτράχηλη ομάδα και μπορούν αν όχι να νικήσουν, να κάνουν τον αγώνα ντέρμπι ως το τέλος. Το σπρεντ στο +7,5 προσφέρεται στο 1,95 και έχει στοιχηματική αξία. 







49ερς (2-2)   -   Τσιφς (2-2)
Οι 49ερς αντέδρασαν εντυπωσιακά στις δύο σερί ήττες και έπνιξαν αμυντικά τους εκρηκτικούς Ιγκλς. Παρά την καλή τους εμφάνιση όμως κόντεψαν να χάσουν τον αγώνα στο τέλος εξαιτίας συγκυριακών τάτσνταουν των αντιπάλων. Η άμυνα αμφισβητήθηκε τελευταία και απάντησε πειστικά πως ανήκει ακόμα στις top του πρωταθλήματος με την εμφάνιση της περασμένης Κυριακής. Εντυπωσιακός απέναντι στους Ιγκλς ήταν ο βετεράνος ράννιγνκ μπακ Γκορ που μέχρι τότε ήταν ανύπαρκτος. Ο κουόρτερμπακ Κάπερνικ είχε και πάλι κάποιες πολύ λάθος αντιδράσεις και δε  δείχνει να βελτιώνεται όσο περνούν οι βδομάδες. Πολλοί οι αμφίβολοι ενόψει Τσιφς. Βέρνον και Άντονι Ντέιβις, Κράμπτρι και Μπεθέα όλοι τους αντιμετωπίζουν μικροενοχλήσεις, με τις πιθανότητες πάντως υπέρ τους.
Οι Τσιφς πραγματοποίησαν τον τέλειο αγώνα τη Δευτέρα απέναντι στους Πάτριοτς και τους διέλυσαν με σκορ 41-14!!! Η επιστροφή από τραυματισμό του Τσαρλς (σκόραρε τρις) εκτόξευσε την επίθεση της ομάδας και μαζί με τον Νάιλ Ντέιβις ίσως αποτελούν το καλύτερο δίδυμο ράννινγκ μπακ στο πρωτάθλημα . Εντυπωσιακό κοουτσάρισμα από τον πολύπειρο Ριντ, ανέστρεψε την κατάσταση από το 0-2 ξεκίνημα της ομάδας. Ο κουόρτερμπακ της ομάδας Άλεξ Σμιθ αντιμετωπίζει την πρώην του ομάδα  από το 2005 ως το 2012 και θα ήθελε να τους εκδικηθεί για τον τρόπο με τον οποίο απαξιώθηκε. Απουσία ο ποιοτικός αμυντικός Μπερι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ δύσκολος αγώνας για πρόβλεψη και στο νικητή και στο σύνολο πόντων, πιθανώς να δούμε ένα ματς με χαμηλό σκορ.







Τσάρτζερς (3-1)   -   Τζετς (1-3)
Οι Τσάρτζερς είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα και τρέχουν σερί 3 νικών. Την περασμένη αγωνιστική νίκησαν στο ρελαντί τους Τζάγκουαρς 33-14 με τον κουόρτερμπακ Ρίβερς να είναι και πάλι εξαιρετικός και να αγωνίζεται σαν MVP του πρωταθλήματος. Το ράννινγκ παιχνίδι αντιμετωπίζει δυσκολίες με τις απώλειες των τραυματιών Μάθιουζ και Γούντχεντ και απέναντι στην άμυνα των Τζετς αυτό το πρόβλημα θα μεγεθυνθεί. Άλλεν και Ρόγιαλ είναι άπιαστοι στα φτερά, ενώ ο βετεράνος τάητ εντ Γκέιτς ακόμα αποτελεί μεγάλη απειλή για τις αντίπαλες άμυνες. Απουσίες στην άμυνα, σίγουρα εκτός ο Τι’Ο, αμφίβολος ο Φρίνι.
Οι Τζετς ηττήθηκαν εντός έδρας από τους Λάιονς καθώς η επίθεση και πάλι ήταν προβληματική με κύριο υπαίτιο ξανά τον Σμιθ. Η αναποτελεσματικότητα του δευτεροετή κουόρτερμπακ οδήγησε σε αποδοκιμασίες από το κοινό της ομάδας και συνθήματα υπέρ του βετεράνου Βικ που είναι το #2 της ομάδας στη θέση. Το βάρος της επίθεσης αναμένεται να πέσει στο ράννινγκ παιχνίδι με τον Άιβορι να παίρνει πολλές προσπάθειες. Εξαιρετικά αμφίβολος ο #1 ρισίβερ Ντέκερ, θα αποφασιστεί η συμμετοχή του λίγο πριν τον αγώνα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε φουλ φόρμα οι Τσάρτζερς στοχεύουν στο 6-1 πριν ταξιδέψουν στο Ντένβερ για την τιτανομαχία με τους Μπρόνκος, όμως το εμπόδιο των Τζετς μπορεί να αποτελέσει παγίδα. Καμία αξία στον άσο καθώς τα αμυντικά match up των Τζετς μπορεί να ταλαιπωρήσουν τους γηπεδούχους. 







Πάτριοτς (2-2)   -   Μπένγκαλς (3-0)
Το 2013 οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο Σινσινάτι με τους Μπένγκαλς να επικρατούν στη βροχή 13-6.
Οι Πάτριοτς ταπεινώθηκαν τη Δευτέρα στο Κάνσας με την ήττα 41-14 πραγματοποιώντας σπάνια κακή εμφάνιση για την ιστορία του συλλόγου. Ο κουόρτερμπακ Μπρέιντι διανύει ίσως το χειρότερο διάστημα της καριέρας του με σερί κακές εμφανίσεις, που εν μέρει οφείλονται στην ελλιπή προστασία από την επιθετική γραμμή και στην έλλειψη ποιοτικών ρισίβερ. Τη μεγαλύτερη ευθύνη όμως την έχει ο ίδιος καθώς χάνει εύκολες πάσες που θα άλλαζαν την ψυχολογία της ομάδας. Το ράννινγκ παιχνίδι δεν έχει άξιο εκπρόσωπο και γενικότερα η επίθεση υποφέρει. Στον πάγκο «παγώνουν» οι ρισίβερ Ντόμπσον και Τόμπκινς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, καθώς φήμες τους θέλουν να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς. Αμυντικά η ομάδα διαθέτει πολλούς και ταλαντούχους παίχτες, όμως εκτέθηκε τρομερά από τους Τσιφς. Αμφίβολοι στην άμυνα οι Κόλλινς και Ντέναρντ για αύριο βράδυ, ντεμπουτάρει όμως ο πρώην Σίχοκς κόρνερμπακ Μπράουνερ που εξέτισε ποινή 4 αγωνιστικών.
Οι Μπένγκαλς από πολλούς θεωρούνται ως η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα λόγω των 3 νικών και των εντυπωσιακών εμφανίσεων κυρίως αμυντικά. Όμως εκτός από τη νίκη της πρεμιέρας επί των Ρέηβενς, οι άλλες δύο επιτυχίες ήρθαν επί αντιπάλων που έτσι κι αλλιώς υποφέρουν. Την προηγούμενη αγωνιστική είχαν ρεπό και πριν από αυτό είχαν συντρίψει τους Τάιτανς με 33-7. Αποτελεσματικότατο το ράννινγκ παιχνίδι της ομάδας με το δίδυμο Μπερνάρντ – Χιλ, λογικά θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος και απέναντι στην άμυνα των Πάτριοτς. Αμφίβολος ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας Μπέρφικτ καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα με συνεχείς διασείσεις.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο εγωισμός των Πάτριοτς είναι πληγωμένος και ένα θηρίο σαν κι αυτή την ομάδα ξέρει να αντιδρά στα δύσκολα. Τα προβλήματα είναι αρκετά στην ομάδα, όμως ο προπονητής Μπέλιτσικ ξέρει τον τρόπο να βελτιώνει την ομάδα του. Οι Μπένγκαλς είναι πολύ καλή ομάδα, όμως το ρεπό δεν ήρθε σε καλό σημείο και η «καρδιά» της ομάδας στα δύσκολα έχει πολλάκις αμφισβητηθεί. Στοιχηματικά η προσφορά των Πάτριοτς σε τιμές αουτσάιντερ δεν μπορεί παρά να αποτελεί ευκαιρία. ΑΣΟΣ.






 

Ρέντσκινς (1-3)   -   Σίχοκς (2-1)
            Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον πρώτο γύρο των play-offs για τη σεζόν 2012 με τους Σίχοκς να επικρατούν 14-24.
Οι Ρέντσκινς διαλύθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη εντός έδρας από τους Τζάιαντς και έμειναν πίσω στη διεκδίκηση της ντιβίζιον. Ο αντικαταστάτης κουόρτερμπακ Κάζινς ήταν αποτρόπαιος με 4 ιντερσέπτιονς που δεν δικαιολογούνταν καθόλου και ουσιαστικά μόνος του έχασε τον αγώνα για την ομάδα του. Θα ξεκινήσει εκ νέου καθώς ο Γκρίφιν παραμένει τραυματίας. Η άμυνα είχε κι αυτή προβλήματα καθώς δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να περιορίσει τον Μάννινγκ, ενώ τρυπήθηκε βαθιά και από το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι. Όαση το ράννινγκ παιχνίδι είναι σταθερά αποτελεσματικό στο ξεκίνημα του 2014.
            Οι πρωταθλητές Σίχοκς πριν κάνουν το ρεπό τους επικράτησαν εντός έδρας των Μπρόνκος στην επανάληψη του Superbowl. Το πρώτο ημίχρονο ήταν δικό τους και προηγήθηκαν με 14 πόντους, όμως στην 4η περίοδο επέτρεψαν στους αντιπάλους να επιστρέψουν στον αγώνα και να τον στείλουν στην παράταση. Εκεί το στρίψιμο του νομίσματος έδωσε την αρχική κατοχή στους Σίχοκς και ο Ουίλσον με ένα εκπληκτικό ντράιβ φρόντισε να τελειώσει τον αγώνα. Ο κουόρτερμπακ της ομάδας βελτιώνεται μέρα με τη μέρα στην 3η του χρονιά στη λίγκα και με την ωριμότητά του ανεβάζει επίπεδο την επίθεση της ομάδας το 2014. Ο ράννινγκ μπακ Λυντς πάντα θα αποτελεί το #1 κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες, ενώ ο Χάρβιν αποτελεί το έξτρα όπλο που δίνει άλλη διάσταση στην επίθεση. Απών από τον αγώνας της Δευτέρας ο βασικός τάητ εντ Μίλερ.
            ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβάδισμα για τη νίκη οι Σίχοκς δίχως στοιχηματική αξία στο διπλό. 








ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Κατά σειρά προτίμησης:

Τζάγκουαρς          -        Στίλερς                           Over 46,5
Κολτς                    -        Ρέηβενς +3,5                  2
Λάιονς                  -        Μπιλς +7,5                     2
Πάτριοτς               -        Μπένγκαλς                     1

Μπρόνκος            -        Κάρντιναλς +7,5             2
Τάιτανς                 -        Μπράουνς                      2






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου