Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Φεστιβάλ επιθέσεων στην 8η Κυριακή της σεζόν!



Πλούσιο θέαμα περιελάμβανε η Κυριακή της 8ης αγωνιστικής με 50αρες νίκες από Στίλερς και Πάτριοτς, 40αρες των Σέιντς και Μπιλς, ενώ ακόμα ξεχώρισαν οι νίκες με ανατροπή στα τελευταία λεπτά των Λάιονς, Κάρντιναλς, Μπένγκαλς και Σίχοκς. Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα στις ντιβίζιον με πολλές ομάδες να είναι ζωντανές στο κυνήγι των play-offs και όσο περνούν οι αγωνιστικές τόσο θα φουντώνει το ενδιαφέρον στην κορυφή. Απόψε ολοκληρώνεται η αγωνιστική με το Κάουμποϊς - Ρέντσκινς. Διαβάστε παρακάτω την περίληψη των χθεσινών αγώνων:


πανηγύρια για τους Lions με το νικητήριο filed goal
            Νωρίς στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, ο αγώνας ήταν μέρα με τη νύχτα από το πρώτο ημίχρονο στο δεύτερο με το επί μέρους σκορ να είναι 21-0 για τους Φάλκονς αρχικά και 0-22 για τους Λάιονς στην επανάληψη. Οι Λάιονς με το 21-22 που διαμορφώθηκε στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο πήραν μία ακόμα παλικαρίσια νίκη φέτος, με δεύτερη σερί πολύ μεγάλη ανατροπή στην 4η περίοδο! Οι τυπικά γηπεδούχοι Φάλκονς εντυπωσίασαν στο 1ο ημίχρονο, προστάτεψαν τον κουόρτερμπάκ τους Ράιαν (228γ/2Τ/1ΙΝΤ), τρύπησαν πολλάκις την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς δείχνοντας ότι θα κάνουν την έκπληξη. Στο 2ο ημίχρονο όμως σα να βγήκαν διαφορετικές ομάδες στο γήπεδο και η εικόνα άλλαξε άρδην. Οι Φάλκονς έπαιξαν πολύ συντηρητικά θέλοντας να διατηρήσουν το προβάδισμα, αλλά κυρίως υπέπεσαν σε μεγάλα λάθη που εντέλει στοίχισαν την ήττα. Πολύ κακή διαχείριση και του χρονομέτρου στο τελευταίο δίλεπτο από τον προπονητή των ηττημένων που δεν ξόδεψε τα δευτερόλεπτα και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να πάρει ξανά κατοχή και να κλέψει τον αγώνα στο μηδέν. Ψυχωμένη αντεπίθεση από τον Στάφορντ (325γ/2Τ/1ΙΝΤ) και την παρέα του παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες στην επίθεση. Ακόμη μία τεράστια εμφάνιση από το ρισίβερ Τέητ, με 151 γιάρδες και ένα εντυπωσιακό σκορ κουβάλησε την ομάδα του στα δύσκολα. Το νικητήριο φιλντ γκολ ήρθε από τις 48 γιάρδες στο 0:00 και ενώ η ομάδα κουβαλά αρκετές αποτυχίες από τους κίκερ της φέτος.
            Στο 6-2 οι Λάιονς πια και στην κορυφή της NFC Βορρά, στο 2-6 οι Φάλκονς διατηρούν ακόμα λίγες ελπίδες επειδή βρίσκονται στην πιο αδύναμη ντιβίζιον του πρωταθλήματος. 




           
o Luke Willson μόλις έχει σκοράρει
            Στην Καρολάινα οι Σίχοκς πήραν δύσκολη νίκη με 13-9 για 3η σερί χρονιά στην έδρα των Πάνθερς. Ο αγώνας ήταν μία άσχημη μάχη σε όλη τη διάρκειά του, οι άμυνες κυριάρχησαν και οι επιθέσεις υπέπεσαν σε πολλά ανόητα λάθη με το μοναδικό τάτσνταουν να έρχεται στο τελευταίο λεπτό! Οι πρωταθλητές Σίχοκς παρότι έμοιαζαν καλύτεροι στον αγώνα και είχαν ευκαιρίες να επωφεληθούν από τα λάθη των αντιπάλων (έχασαν 2 εύκολες ιντερσέπτιον), κολλούσαν επιθετικά, σε 2 περιπτώσεις ήταν και άτυχοι και δεν μπόρεσαν να εξαργυρώσουν την ανωτερότητά τους, με αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και να καλούνται να ανατρέψουν το διαμορφωμένο 9-6 αποκλειστικά από φιλντ γκολ των ομάδων! Η άμυνα των φιλοξενούμενων έκανε δύσκολη τη ζωή του Νιούτον (171γ/0Τ/1ΙΝΤ/1Φ) και η επίθεση των Πάνθερς ήταν πολύ τυχερή που έμεινε στο παιχνίδι μέχρι εκείνο το σημείο. Στο τελευταίο ντράιβ, ο πρωταθλητής κουόρτερμπακ Ουίλσον (199γ/1Τ/1ΙΝΤ) παρότι δεν είχε μία καλή μέρα, έβγαλε τη νοοτροπία νικητή που διαθέτει, οργάνωσε μαεστρικά την επίθεσή του, έτρεξε με την μπάλα όταν έπρεπε και με την τάτσνταουν πάσα στον συνονόματο τάητ εντ οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.
            Έστω και με πολύ κόπο και άγχος οι Σίχοκς επέστρεψαν στις νίκες και πήγαν στο 4-3, οι Πάνθερς φανερά δεν είναι σε καλή κατάσταση και με την ήττα αυτή έπεσαν στο 3-1-4, με τους Σέιντς που έρχονται στη Σάρλοτ την Πέμπτη ½ νίκη πίσω. 




ο Dalton μόλις σκόραρε το νικητήριο touchdown
            Στο ντέρμπι κορυφής της AFC Βορρά στο Σινσινάτι, οι γηπεδούχοι Μπένγκαλς πήραν δραματική νίκη επί των Ρέηβενς με σκορ 27-24. Ο αγώνας στο 1ο ημίχρονο ήταν σφιχτός και οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο 7-6. Στην επανάληψη οι επιθέσεις και το θέαμα κορυφώθηκαν και το φινάλε επεφύλασσε ανατροπές. Οι Μπένγκαλς προηγήθηκαν 17-6 και 20-14, όμως οι Ρέηβενς επέστρεψαν δις και προηγήθηκαν 20-24 στα μέσα της 4ης περιόδου εκμεταλλευόμενοι τραγικό λάθος (φαμπλ) του Ντάλτον. Ο κουόρτερμπακ των γηπεδούχων επανόρθωσε το λάθος του με ένα άψογο ντράιβ στη συνέχεια, το οποίο και ολοκληρώθηκε με δικό του ράννινγκ τάτσνταουν από κοντά. Ο κοκκινομάλλης δεν είχε τάτσνταουν πάσα στον αγώνα, αλλά 2 ράννινγκ σκορ! Μετά το 27-24 των Μπένγκαλς οι φιλοξενούμενοι είχαν την τελευταία κατοχή και σ αυτή έγινε η φάση του αγώνα! Ο Φλάκο (που ήταν κακός στον αγώνα με 195γ/0Τ/2ΙΝΤ) με περιπετειώδη τρόπο κατάφερε να εκτοξεύσει μια βαθιά μπαλιά για τον Σμιθ και αυτός με υπερπροσπάθεια την κατέβασε και σκόραρε, όμως οι διαιτητές ακύρωσαν το πιθανώς νικητήριο τάτσνταουν για επιθετικό φάουλ του Σμιθ που τα ριπλέι έδειξαν πως ήταν ένα σπάνιο «θέατρο» του αμυντικού!!! MVP των νικητών ο ρισίβερ Σανού με 125 γιάρδες που καλύπτει το τεράστιο κενό του τραυματία #1 Γκριν.
            Οι Μπένγκαλς με τη 2η νίκη τους φέτος επί των Ρέηβενς πήγαν στο 4-1-2, ενώ ηττημένοι έπεσαν στο 5-3. Μεγάλη μάχη στη ντιβίζιον με τους Στίλερς και τους Μπράουνς όλους μαζί πολύ κοντά. 








           
ο Delmas (25) έχει κάνει την interception και τρέχει να σκοράρει
Στην αναμέτρηση των ομάδων από τη Φλόριντα οι ανώτεροι Ντόλφινς είχαν εύκολο έργο απέναντι στους Τζάγκουαρς και πήραν εκτός έδρας νίκη με 27-13. Απόλυτη κυριαρχία των φιλοξενούμενων σε έναν άσχημο αγώνα, με την άμυνά τους να κρίνει το αποτέλεσμα. 3-10 αποτέλεσμα ημιχρόνου και πριν την 4η περίοδο (6-24) η τελική έκβαση είχε κριθεί. Ο κουόρτερμπακ των νικητών Τάνεχιλ (196γ/1Τ/1ΙΝΤ) δεν ήταν καλός όπως την περασμένη Κυριακή, όμως δε χρειάστηκε εντέλει να υπερβάλλει ώστε να κερδίσει η ομάδα του. Για τους ηττημένους ο ρούκι κουόρτερμπακ Μπορτλς συνεχίζει να πασάρει στους αντίπαλους και χθες ήταν ο μοιραίος ξανά! Από 2 ιντερσέπτιον του οι αμυντικοί των Ντόλφινς σκόραραν 14 πόντους και ο αγώνας κρίθηκε εκεί.
            Οι Ντόλφινς έφτασαν στο 4-3, βρίσκονται στο κυνήγι των Πάτριοτς και Μπιλς, στο 1-7 οι Τζάγκουαρς η σεζόν τους έχει τελειώσει προ πολλού. 





Smith(11) και Charles(25) ήταν ξανά καταλύτες
            Στο Κάνσας Σίτυ οι τοπικοί Τσιφς επικράτησαν εύκολα των Ραμς 34-7 και επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-7 στην πρώτη τους κατοχή και μετά από αυτή στα υπόλοιπα 55 λεπτά δεν σκόραραν ούτε πόντο!!! Οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί στην άμυνα με 7 σακς (αιχμή ο Χιούστον με 3) στον αντίπαλο κουόρτερμπακ, στον οποίο επέτρεψαν μόλις 160 γιάρδες, ενώ επιθετικά στηρίχθηκαν δικαιολογημένα στο ράννινγκ παιχνίδι τους. Το δίδυμο Τσαρλς (73γ/2Τ) – Ντέιβις (49γ/1Τ) σκόραρε τρις και γενικά ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα σε όλο το παιχνίδι, όντας το κλειδί για την εύκολη επικράτηση. Ο δεύτερος σκόραρε και με μία απίθανη επιστροφή από το εναρκτήριο κικ του δευτέρου ημιχρόνου για 99 γιάρδες και το κομβικό 17-7 εκείνη τη στιγμή. Εξαιρετική διαχείριση του αγώνα για ακόμη μια Κυριακή από τον κουόρτερμπακ Άλεξ Σμιθ με 24/28 πάσες και 226 γιάρδες, ενώ είχε και 24 γιάρδες ράννινγκ με κρίσιμες μικρές κούρσες που κράτησαν την επίθεση στο γήπεδο.
            Στο 4-3 οι Τσιφς παραμένουν ζωντανοί στην πιο δύσκολη ντιβίζιον του πρωταθλήματος (AFC Δύσης), στο 2-5 οι Ραμς δεν έχουν ελπίδες για κάτι καλό τη φετινή σεζόν. 





Πάρτι για τους Brady(12) - Gronkowski(87)
            Στο Φόξμπορο, οι Πάτριοτς ισοπέδωσαν τους φιλοξενούμενους Μπερς με 51-23, ενώ το σκορ θα μπορούσε να πάει σε δυσθεώρητα ύψη, αν οι γηπεδούχοι δεν έκαναν συντήρηση στο β’ μέρος. Όλα κρίθηκαν στη 2η περίοδο όπου οι Πάτριοτς σκόραραν 31 πόντους με τον Μπρέιντι να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο. Ο βετεράνος είναι σεληνιασμένος τον τελευταίο μήνα και χθες έκανε το τέλειο ματς με 30/35 πάσες, 354 γιάρδες και 5 τάτσνταουν πάσες! Απίστευτα πράγματα και από τον υγιή τάητ εντ Γκρονκόσκι που τέλειωσε τον αγώνα με 149 γιάρδες και 3 σκορ! Εξαιρετικός και ο ρισίβερ ΛαΦέλλ με 11 υποδοχές, 124 γιάρδες και 1 τάτσνταουν! Οι Μπερς έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των Πάτριοτς και το θέαμα της άμυνάς τους ήταν θλιβερό. Κακός για ένα ακόμη παιχνίδι ο κουόρτερμπακ Κάτλερ που έγραψε στατιστικά και τάτσνταουν πάσες στο δεύτερο μέρος που όλα είχαν τελειώσει για την ομάδα του.
            Τρόμαξαν τη λίγκα οι Πάτριοτς με την επίθεση τους, έφτασαν στο 6-2 με 4 σερί νίκες και την επόμενη Κυριακή υποδέχονται τους Μπρόνκος στην τιτανομαχία της AFC. Στο 3-5 πια οι Μπερς δεν δείχνουν να έχουν ούτε την ικανότητα ούτε τη ψυχολογία να διεκδικήσουν τη NFC Βορρά. 





η μπλούζα του φίλου των Jets τα λέει όλα
            Στη Νέα Υόρκη οι Μπιλς έκαναν πάρτι απέναντι στους τραγικούς γηπεδούχους Τζετς, επικρατώντας εύκολα 43-23! Οι πράσινοι είχαν δείξει σημαντικά σημάδια βελτίωσης τις προηγούμενες βδομάδες, όμως χθες έπιασαν πάτο με την απόδοσή τους! Ο κουόρτερμπακ Τζίνο Σμιθ ήταν τόσο κακός που δεν υπάρχουν αντάξιοι επιθετικοί προσδιορισμοί για την απόδοσή του. Στην 1η περίοδο επιχείρησε 8 πάσες, 2 βρήκαν συμπαίχτες για 5 μόλις γιάρδες και 3 έγιναν ιντερσέπτιονς εκ των οποίων μία επιστράφηκε για τάτσνταουν!!! Κάπου εκεί τελείωσε η μέρα γι αυτόν με τον βετεράνο Βικ να παίρνει τη θέση του δίχως κι αυτός να μπορέσει να είναι αποτελεσματικός για την ομάδα του υποπίπτοντας σε 1 ιντερσέπτιον και 2 φαμπλ!!! Οι Μπιλς έκαναν το καθήκον τους και εκμεταλλεύτηκαν το «τσίρκο» αντίπαλο με δυναμική άμυνα και δίχως λάθη επίθεση από τον Όρτον. Ο βετεράνος κουόρτερμπακ αν και επιχείρησε μόλις 17 πάσες, είχε 238 γιάρδες και 4 τάτσνταουν! Ο ρούκι Γουάτκινς αναδεικνύεται όχι μόνο σε ηγέτη της ομάδας, αλλά και σε έναν εκ των καλυτέρων ρισίβερ του πρωταθλήματος, χθες είχε 157 γιάρδες και 1 σκορ!
            Στο 5-3 οι Μπιλς εκπλήσσουν και διεκδικούν ζωηρά τα play-offs έπειτα από 15 χρόνια απουσίας, στον πάτο του 1-7 οι Τζετς, μπορούν να σκέφτονται από τώρα την επόμενη σεζόν.  




           

ο Barr(55) δημιουργεί το fumble και στη συνέχεια σκοράρει στην παράταση
            Στην αναμέτρηση των αδυνάτων στην Τάμπα, οι φιλοξενούμενοι Βάικινγκς πήραν δραματική νίκη στην παράταση με 19-13 επί των Μπακανίρς. Ο αγώνας ήταν πολύ κακός από άποψη θεάματος και το σκορ στο ημίχρονο ήταν μόλις 0-3, ενώ οι Μπακανίρς έμειναν δίχως πόντο μέχρι την 4η περίοδο. Εκεί οι γηπεδούχοι πήγαν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή όταν το 0-10 έγινε 13-10 με 2 λεπτά να απομένουν, όμως οι Βάικινγκς είχαν απάντηση και με κοντινό φιλντ γκολ ισοφάρισαν σε 13-13. Η παράταση κράτησε μόλις 12 δευτερόλεπτα αφού στην πρώτη φάση και ενώ οι Μπακανίρς επιτίθονταν, ο ρούκι αμυντικός των φιλοξενουμένων Μπαρ δημιούργησε το φαμπλ, ανέκτησε την μπάλα και σκόραρε το νικητήριο τάτσνταουν! Οι νικητές Βάικινγκς αγωνίστηκαν με ρούκι κουόρτερμπακ και ράννινγκ μπακ χτίζοντας για το μέλλον με τον Μπρίτζγουοτερ να πασάρει για 241 γιάρδες και 1 τάτσνταουν και τον ΜακΚίννον να τρέχει για 86 γιάρδες. Οι ηττημένοι δίχως αρχή, μέση και τέλος επιθετικά ηττήθηκαν ξανά, παρήγορο για τον προπονητή τους η αμυντική βελτίωση.
            Στο 3-5 οι Βάικινγκς τελευταίοι στη NFC Βορρά, στο 1-6 οι Μπακανίρς τελευταίοι στη NFC Νότου.  





ο Foster πανηγυρίζει χαρακτηριστικά
            Στο Τενεσί, οι φιλοξενούμενοι Τέξανς έκαναν περίπατο απέναντι στους Τάιτανς με το τελικό 30-16 να αποδίδει δικαιοσύνη. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικοί μόνο στην 1η περίοδο όταν και προηγήθηκαν 3-0, όμως από κει και πέρα ο αγώνας ήταν μονόλογος για τους Τέξανς. Ο ράννινγκ μπακ Φόστερ ηγείται της επίθεσης και με μία ακόμη εκπληκτική εμφάνιση (173 συνολικές γιάρδες και 3 τάτσνταουν) οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη έπειτα από 3 σερί ήττες. Αμυντικά ο Γουάτ έδωσε και πάλι το στίγμα του με 2 σακς και ένα φαμπλ που έδωσε κατοχή στην ομάδα του. Για τους ηττημένους ο ρούκι Μέτενμπεργκ ξεκίνησε βασικός κουόρτερμπακ για πρώτη φορά φέτος και δεν αποτέλεσε μεγάλη αναβάθμιση από τους προκατόχους του. Πάσαρε για 299 γιάρδες και 2 τάτσνταουν, αργά όμως στον αγώνα και ενώ το αποτέλεσμα είχε διαμορφωθεί.
            Στο 4-4 οι Τέξανς παραμένουν ζωντανοί στο κυνήγι των Κολτς, στο 2-6 οι Τάιτανς δίχως φιλοδοξίες για τη συνέχεια. 




           
           
ο μικροσκοπικός John Brown(12)  σκοράρει
Στην Αριζόνα, ο αγώνας ανάμεσα σε Κάρντιναλς και Ιγκλς ήταν εξαιρετικά αμφίρροπος, με εναλλαγές στο σκορ, σασπένς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και το τελικό 24-20 των γηπεδούχων να αφήνει πικρία στους φιλοξενούμενους που έμοιαζαν καλύτεροι στο γήπεδο. Το πρώτο ημίχρονο έληξε 7-7 με τις άμυνες καλά διαβασμένες να περιορίζουν τα ατού των αντιπάλων. Στο δεύτερο μέρος οι Ιγκλς απάντησαν στο 14-7 των Κάρντιναλς με 0-10 σερί και αν απέφευγαν δύο μεγάλα λάθη κοντά στην αντίπαλη εντ ζόουν θα μπορούσαν να έχουν ένα άνετο προβάδισμα μπαίνοντας στην 4η περίοδο. Στα τελευταία 5 λεπτά και με το σκορ στο 17-17 οι Ιγκλς έφτασαν ½ γιάρδα από το τάτσνταουν, όμως απέτυχαν να σπρώξουν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και αρκέστηκαν σε ένα φιλντ γκολ για το 17-20. Στην αμέσως επόμενη κατοχή οι Κάρντιναλς με την πλάτη στον τοίχο αντέδρασαν και με μία υπέροχη βαθιά μπαλιά 75 γιαρδών του Πάλμερ στο ρούκι Τζον Μπράουν πήραν το προβάδισμα 24-20 που έμελλε να είναι και το τελικό. Οι Ιγκλς είχαν λίγα δευτερόλεπτα να επανακτήσουν το προβάδισμα και κατάφεραν να πλησιάσουν στις 16 γιάρδες από το σκορ, ο Φόουλς πάσαρε στον Μάθιουζ μέσα στην αντίπαλη εντ ζόουν, ο ρούκι έπιασε την μπάλα στη γωνία, όμως προσγειώθηκε εκτός περιοχής και η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε!
Για τους νικητές ο κουόρτερμπακ Πάλμερ ήταν αρκετά άστοχος, όμως όταν χρειάστηκε ολοκλήρωσε σπουδαίες φάσεις και τελείωσε τον αγώνα με 329 γιάρδες και 2 τάτσνταουν πάσες στους ταχύτατους Φιτζέραλντ και Μπράουν. Ο βετεράνος είχε 160 γιάρδες και ο ρούκι 119. Για τους ηττημένους Ιγκλς ο Φόουλς έγραψε το εντυπωσιακό σύνολο 411 γιαρδών, όμως είχε 2 ιντερσέπτιονς. Απίθανος ήταν ο ρισίβερ Μάκλιν με 187 γιάρδες και 2 τάτσνταουν είναι ξεκάθαρα ο πιο επικίνδυνος παίχτης της ομάδας φέτος με σταθερά καλές εμφανίσεις.
Στο 6-1 οι Κάρντιναλς του κόουτς Άριανς προηγούνται 2 νίκες των Σίχοκς και 49ερς στη NFC Δύσης, στο 5-2 οι Ιγκλς έμειναν πίσω από τους Κάουμποϊς στη NFC Ανατολής. 






ο Hawkins σκοράρει με ευκολία
Στο Κλίβελαντ, υπό το βλέμμα του Λεμπρόν Τζέιμς οι γηπεδούχοι Μπράουνς επικράτησαν με άγχος 23-13 των αδύναμων Ρέιντερς. Ο αγώνας δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και θεάματος αφού και οι δύο ομάδες υπέφεραν να πάρουν γιάρδες στο γήπεδο και μέχρι το τέλος της 3ης  περιόδου το σκορ ήταν 9-6 έχοντας διαμορφωθεί αποκλειστικά από εκατέρωθεν φιλντ γκολ. Στην αρχή της 4ης περιόδου, ο καλύτερος των γηπεδούχων ρισίβερ Χόκινς (88γ/1Τ) έκανε το 16-6 και κάπου εκεί κρίθηκε το αποτέλεσμα. Ο Χόγιερ ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη βελτιώθηκε και τελείωσε τον αγώνα με 275 γιάρδες και 1 τάτσνταουν πάσα. Για τους ηττημένους ξανά Ρέιντερς, ο ρούκι κουόρτερμπακ Καρ (328γ/1Τ) απέφυγε μεν τα λάθη, αλλά όσο ο αγώνας ήταν ανοιχτός δεν μπορούσε να οδηγήσει την ομάδα του σε σκορ και οι περισσότερες γιάρδες του ήρθαν στα χασομέρια της αναμέτρησης με το αποτέλεσμα διαμορφωμένο.
Στο 4-3 οι Μπράουνς έκαναν το καθήκον τους και παραμένουν κοντά στην κορυφή της AFC Βορρά, στο 0-7 οι Ρέιντερς παραμένουν ως η μοναδική ομάδα δίχως νίκη στο πρωτάθλημα.  






Εκπληκτικός ο Roethlisberger χθες!!!
Εκπληκτικός αγώνας στο Πίτσμπεργκ με τους γηπεδούχους Στίλερς να επικρατούν με 51-34 των Κολτς σε μία βραδιά διαφήμιση για το άθλημα, στην οποία ο Ρόθλισμπέργκερ έγραψε ιστορία! Ο κουόρτερμπακ των Στίλερς πάσαρε για 522 γιάρδες (3η καλύτερη επίδοση ever) και έγινε ο μοναδικός παίχτης στην ιστορία του αθλήματος που έχει 2 αγώνες στην καριέρα του με +500 γιάρδες!!! Το ρεκόρ των 554 γιαρδών διατηρείται από το 1954 και αν στο τέλος έπαιρνε μερικές προσπάθειες ακόμα θα μπορούσε να το σπάσει. Το τέλειο ματς του Ρόθλισμπέργκερ περιελάμβανε 40/49 πάσες και 6 τάτνταουν πάσες σε μία σπάνια βραδιά για το NFL! Κύριοι αποδέκτες των πασών του οι Αντόνιο Μπράουν (133γ/2Τ), Χιθ Μίλερ (112γ/1Τ) και Μπράιαντ (83γ/2Τ) που διέλυσαν την άμυνα των Κολτς, η οποία την περασμένη Κυριακή κράτησε τους Μπένγκαλς στο μηδέν και στις μόλις 135 γιάρδες συνολικά! Φεστιβάλ επιθέσεων με πάνω από 1000 γιάρδες επίθεσης συνολικά κι απ τις δύο ομάδες! Οι Κολτς έμειναν πίσω 21-3 νωρίς στη 2η περίοδο και συνεχώς κυνηγούσαν όμως η άμυνά τους ήταν σε άθλια κατάσταση και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τον αγώνα. Στο τέλος της 3ης περιόδου μείωσαν σε 42-34, όμως μέχρι εκεί.  Ο Λακ είχε κι αυτός μία άκρως παραγωγική βραδιά με 400 γιάρδες και 3 τάτσνταουν πάσες όμως είχε και 2 ιντερσέπτιονς, εκ των οποίων η 1η επιστράφηκε για τάτσνταουν και το κομβικό 21-3. Τα όπλα του Λακ, ο «καυτός» Χίλτον (155γ/1Τ) και ο άσημος μέχρι χθες Μόνκριφ (113γ/1Τ).
Οι Στίλερς έφτασαν στο 5-3 και έδειξαν ότι διαθέτουν το ταλέντο να νικήσουν οποιονδήποτε, όμως αυτό που επιζητείται στην ομάδα είναι η σταθερότητα. Στο 5-3 και οι Κολτς ηττήθηκαν έπειτα από 5 συνεχείς νίκες στις οποίες εντυπωσίασαν και εμφάνισαν αμυντική επάρκεια. 





ασταμάτητος ο Ingram(22)
Στη βραδινή μονομαχία των σπουδαίων κουόρτερμπακ νικητής αναδείχθηκε ο Μπριζ και οι γηπεδούχοι Σέιντς με το εντυπωσιακό 44-23 επί των Πάκερς του Ρότζερς. Ακόμη ένας αγώνας με εκπληκτικές επιθέσεις και στατιστικά που γεμίζουν το μάτι. Ο αγώνας ήταν πολύ πιο αμφίρροπος απ ότι το τελικό σκορ υποδεικνύει αφού στο πρώτο μέρος η επίθεση των Πάκερς έμοιαζε ασταμάτητη. Στο πρώτο μέρος κάθε σκοράρισμα των Πάκερς το ακολουθούσε άμεση απάντηση από τους Σέιντς και έτσι έδειχνε πως θα πάει  ο αγώνας μέχρι τέλους με τον ψυχραιμότερο να κερδίζει. Το σκορ ημιχρόνου 16-16 και όλα κρίθηκαν στην 3η περίοδο, όπου οι νικητές ευνοήθηκαν και από την τύχη. Εκεί οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις δύο ιντερσέπτιονς του Ρότζερς (χώλαινε σε όλο το β’ ημίχρονο με τράβηγμα στον τετρακέφαλο)και με επί μέρους 14-0 πήραν μη αναστρέψιμο προβάδισμα, ενώ ευθύνη φέρει και ο προπονητής ΜακΚάρθι με κάποιες επιλογές του που έφεραν σε δύσκολη θέση την ομάδα του. Οι Σέιντς πραγματοποίησαν με διαφορά τον καλύτερο αγώνα της σεζόν και η επίθεσή τους έδειξε πυραυλοκίνητη, όμως τα αμυντικά προβλήματα δεν εξαφανίστηκαν αν και απέναντί τους είχαν έναν «τεράστιο» κουόρτερμπακ.
Για τους Σέιντς ο Μπριζ ήταν εξαιρετικός, αλάνθαστος με εκπληκτική ευστοχία,  27/32 πάσες, 311 γιάρδες και 3 τάτσνταουν πάσες, όμως MVP για τους νικητές ήταν ο ράννινγκ μπακ Ίνγκραμ που επέστρεψε από τραυματισμό και διέλυσε την αντίπαλη άμυνα με 172 γιάρδες και 1 σκορ με δυναμικές κούρσες σε κάθε προσπάθειά του. Για τους ηττημένους Πάκερς, ο Ρότζερς είχε 418 γιάρδες και από 1 πάσσινγκ και 1 ράννινγκ τάτσνταουν, όμως οι 2 ιντερσέπτιον του κόστισαν στην ομάδα, δίχως να έχει την πλήρη ευθύνη για τα λάθη, αφού οι ρισίβερ δεν έκανα σωστά τη δουλειά τους σε κάθε περίπτωση. Συμπαραστάτες ο Κομπ (126γ/1Τ) και ο ράννινγκ μπακ Λέισι (182γ) που όμως δεν απείλησε στο έδαφος αλλά πιάνοντας πάσες. Εξαφανισμένος ο #1 σε γιάρδες (μέχρι πρότινος)  ρισίβερ του πρωταθλήματος Νέλσον. Άθλια εμφάνιση αμυντικά, η ομάδα υποφέρει σε όλη τη σεζόν να αναχαιτίσει το αντίπαλο ράννινγκ παιχνίδι και χθες η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη.
Στο 3-4 οι Σέιντς παρά το κακό ξεκίνημα και το αρνητικό ρεκόρ είναι το φαβορί στην αδύναμη NFC Νότου, με το σημαντικό ντέρμπι στην έδρα των Πάνθερς την Πέμπτη. Στο 5-3 οι Πάκερς έμειναν ένα παιχνίδι πίσω στη NFC Βορρά, ενώ την επόμενη Κυριακή έχουν ρεπό. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου