Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Οι ασταμάτητοι Cowboys και το ρεκόρ του Manning!



Γεμάτη συναισθήματα η 7η αγωνιστική με αρκετούς δραματικούς αγώνες, εκπλήξεις, σπουδαίες νίκες και ένα τεράστιο ρεκόρ! Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει η νέα ήττα των πρωταθλητών Σίχοκς και η επιβλητική νίκη των φιναλίστ Μπρόνκος με το ιστορικό ρεκόρ του Μάννινγκ που πέρασε 1ος στις τάτσνταουν πάσες όλων των εποχών με 510!!! Οι Κάουμποϊς τρέχουν δίχως φρένα (6η σερί νίκη), ενώ οι Τσιφς έβαλαν στοπ στους Τσάρτζερς. To πρόγραμμα κλείνει σήμερα με το Στίλερς - Τέξανς. Διαβάστε παρακάτω την περίληψη της Κυριακής:







Ρέηβενς   29-7   Φάλκονς
η άμυνα των Ravens "δάγκωνε"
Εύκολο έργο είχαν οι Ρέηβενς απέναντι στους αδύναμους εκτός έδρας Φάλκονς, ο αγώνας κρίθηκε πολύ νωρίς καθώς η εικόνα του αγώνα ήταν ξεκάθαρη από τα πρώτα λεπτά. Κυρίαρχη η άμυνα των γηπεδούχων με 5 σακς και δεν επέτρεψε ούτε πόντο στους αντιπάλους παρά μόνο στην 4η περίοδο, όταν όλα είχαν κριθεί και τράβηξαν χειρόφρενο. Ο Φλάκο δεν έκανε κάποια σπουδαία εμφάνιση με 258 γιάρδες, 2 τάτσνταουν πάσες αλλά και 2 ιντερσέπτιονς, αποτελεί πια στήριγμα στο ράννινγκ παιχνίδι ο Φορσέτ (χθες 95 γιάρδες). Ανύπαρκτο το ράννινγκ παιχνίδι για τους ηττημένους, κακός και ο κουόρτερμπακ Ράιαν (228γ/1Τ) έγραψε γιάρδες στα χασομέρια.
            Στο 5-2 και την κορυφή της AFC Βορρά οι Ρέηβενς, στο 2-5 οι Φάλκονς μακριά από τα play-offs.





Μπιλς   17-16   Βάικινγκς
ο Watkins σκοράρει στο 0:00!!!
Ο αγώνας στο Μπάφαλο κρίθηκε πραγματικά στο μηδέν με τους Μπιλς να σκοράρουν το νικητήριο τάτσνταουν στην τελευταία φάση του αγώνα. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος με τις άμυνες (από 5 και 6 σακς αντίστοιχα) να κυριαρχούν και καμία ομάδα να ξεφεύγει στο σκορ. Οι Μπιλς αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα στο ράννινγκ παιχνίδι καθώς οι δύο βασικοί ράννινγκ μπακ τραυματίστηκαν στη διάρκεια του αγώνα και αποχώρησαν (ο Σπίλερ χάνει τη σεζόν). Από την άλλη οι Βάικινγκς στηρίχθηκαν στο ράννινγκ παιχνίδι τους με τον δευτεροετή ΜακΚίννον που είχε 103 γιάρδες καθώς ο ρούκι κουόρτερμπακ Μπρίτζγουότερ δεν ήταν αποτελεσματικός. Οι φιλοξενούμενοι με πολύ μόχθο πήραν προβάδισμα 10-16 στο τέλος της 4ης περιόδου, όμως οι Μπιλς είχαν την τελευταία κατοχή. Ο βετεράνος κουόρτερμπακ Όρτον (283γ/2Τ/1ΙΝΤ) με 3 λεπτά στη διάθεσή του ολοκλήρωσε κάποιες εξαιρετικές πάσες, πήρε γιάρδες και έστειλε την ομάδα του στις 2 γιάρδες πριν το τάτσνταουν με 5 δευτερόλεπτα στο ρολόι! Εκεί στην τελευταία φάση της αναμέτρησης βρήκε το ρούκι ρισίβερ Γουάτκινς στη γωνιά της αντίπαλης εντ ζόουν για το πραγματικό buzzer beater! Ο Γουάτκινς στα πρώτα του κιόλας 7 επαγγελματικά παιχνίδια έχει εξελιχθεί σε σταρ της ομάδας και ακρογωνιαίο λίθο της επίθεσης. Χθες είχε 122 γιάρδες και τα δύο τάτσνταουν της ομάδας!
            Στο 4-3 πια οι Μπιλς, κυνηγούν τους Πάτριοτς, στο 2-5 οι Βάικινγκς δεν έχουν καμία φιλοδοξία για play-offs.

           



Μπερς   14-27   Ντόλφινς
ο Tannehill απείλησε και με τα πόδια
Στο Σικάγο οι Μπερς απογοήτευσαν και πάλι τη μεγάλη βάση φιλάθλων τους, με μία ακόμη απογοητευτική εμφάνιση και 3η  ήττα σε 3 εντός έδρας ματς φέτος. Οι Ντόλφινς ήταν ολοφάνερα καλύτεροι των γηπεδούχων σε όλο τον αγώνα και ουδέποτε απειλήθηκε το προβάδισμα που πήραν από την 1η περίοδο. Ο Τάνεχιλ έκανε ένα από τα καλύτερα ματς της 3ετής καριέρας του με 277 γιάρδες και 2 τάτσνταουν πάσες, ενώ έτρεξε και για 48 γιάρδες! Στο πρώτο ημίχρονο συνδέθηκε με τον «αγαπημένο» του τάητ εντ Κλέι και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια 0-14 μπροστά.  Οι Μπερς καθοδηγούμενοι από έναν κακό ξανά Κάτλερ (190γ/1Τ/1ΙΝΤ) ήταν μονοδιάστατοι και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν προσωρινά στο -7 (7-14) στα μέσα της 3ης περιόδου. Οι Ντόλφινς όμως απάντησαν εμφατικά με τάτσνταουν του Μίλερ (83γ/1Τ) για το 7-21 και κάπου εκεί το ματς κρίθηκε. Η άμυνα των φιλοξενούμενων ταλαιπώρησε τον Κάτλερ με 3 σακς εκ των οποίων ένα έφερε και φαμπλ που άλλαξε την κατοχή. Για τα στατιστικά ο Φορτέ των γηπεδούχων είχε 109 γιάρδες και 2 σκορ.
            Στο 3-4 οι Μπερς έμειναν πίσω στην NFC Βορρά, στο 3-3 οι Ντόλφινς είναι ζωντανοί στην AFC Ανατολής.






Λάιονς   24-23   Σέιντς
μοιραίος ο Brees...
Στο Ντιτρόιτ οι Σέιντς «αυτοκτόνησαν» και έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους στην 4η περίοδο, εξαιτίας τραγικού λάθους του πολύπειρου κουόρτερμπακ τους. Στο πρώτο ημίχρονο (3-10) οι άμυνες έκαναν πολύ καλή δουλειά και  οι Σέιντς έδειχναν να είναι σε καλύτερη μέρα. Ο κουόρτερμπακ Στάφορντ των γηπεδούχων ήταν κακός μέχρι την 4η περίοδο και οι φιλοξενούμενοι εξαργύρωσαν τα λάθη του με προβάδισμα 10-23 στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Ο τάητ εντ Γκράχαμ ανάρρωσε αναπάντεχα γρήγορα και ήταν στον πάγκο, όμως δεν είχε καμία συμβολή στην επίθεση της ομάδας. Ο Μπριζ μέχρι και το +13 της ομάδας του είχε μία πολύ καλή μέρα με 342 γιάρδες και 2 τάτσνταουν πάσες απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, συνοδοιπόροι του οι ρισίβερ Στιλς (103γ/1Τ) και Κόλστον (111γ). Όλα έδειχναν ότι οι Σέιντς θα πάρουν μία σπουδαία νίκη, όμως το μομέντουμ του αγώνα άλλαξε όταν σε μία απέλπιδα προσπάθεια του Στάφορντ (299γ/2Τ/2ΙΝΤ), η πάσα βρήκε τον Τέητ  (154γ/1Τ) και αυτός με μία εκπληκτική κούρσα 75 γιαρδών έκανε το 17-23. Ακόμα κι έτσι όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή 3 λεπτά πριν το τέλος και με λίγη προσοχή θα μπορούσαν να ξοδέψουν το χρόνο με την μπάλα στην κατοχή τους. Ο Μπριζ όμως υπέπεσε σε ένα αδικαιολόγητο λάθος για την εμπειρία του και με μία «τηλεγραφημένη» ιντερσέπτιον έδωσε την κατοχή στους Λάιονς πολύ κοντά στην εντ ζόουν τους. Οι γηπεδούχοι είπαν ευχαριστώ για το δώρο και σκόραραν για το 24-23 που ήταν και το τελικό σκορ.  
            Στο 5-2 οι Λάιονς ισόβαθμοι με τους Πάκερς στην κορυφή της NFC Βορρά, στο 2-4 οι Σέιντς 1 ½ νίκη πίσω από τους Πάνθερς, στην πιο αδύναμη ντιβίζιον του πρωταθλήματος. 





Πάκερς   38-17   Πάνθερς
Rodgers on fire!!!
Στο Βορρά του Ουισκόνσιν οι Πάκερς διέλυσαν τους Πάνθερς και το τελικό σκορ είναι κολακεία για τους φιλοξενούμενους. Από το πρώτο λεπτό οι Πάκερς έδειξαν ότι είναι το απόλυτο αφεντικό του αγώνα και στην 1η κιόλας περίοδο προηγήθηκαν 21-0 με το Ρότζερς να έχει πάρει φωτιά! Ο σούπερ σταρ του πρωταθλήματος τέλειωσε τον αγώνα με το εκπληκτικό 19/22 πάσες, 255 γιάρδες και 3 τάτσνταουν πάσες, ενώ στην 4η περίοδο με τη διαφορά στο +35 αντικαταστάθηκε για να προστατευτεί. Η άμυνα των Πάνθερς τα είχε χαμένα δέχθηκε τάτσνταουν από 5 διαφορετικούς παίχτες (Κομπ 121γ/1Τ και Νέλσον 80γ/1Τ) και είναι τυχερή που οι γηπεδούχοι έσβησαν μηχανές στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα. 28-3 το αποτέλεσμα ημιχρόνου και 38-3 στο τέλος της 3ης περιόδου, στα χασομέρια οι Πάνθερς μείωσαν τη διαφορά.
            Στο 5-2 με 4 σερί νίκες οι Πάκερς, ισοβαθμούν με τους Λάιονς, στο 3-1-3 οι Πάνθερς παρά την ήττα προπορεύονται στην αδύναμη NFC Νότου.





Κολτς   27-0   Μπένγκαλς
o Bradshaw (44) σκοράρει
Στο υποτιθέμενο ντέρμπι της AFC οι Κολτς είχαν πολύ εύκολο απόγευμα απέναντι στους  - με καθοδική πορεία – Μπένγκαλς και ενώ η επιθετική παραγωγικότητα ήταν αναμενόμενη (καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα), η άμυνα ήταν που εξέπληξε θετικά και κράτησε το μηδέν απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Οι γηπεδούχοι με το Λακ να πραγματοποιεί ένα ακόμα πολύ καλό ματς με 344 γιάρδες και 2 τάτσνταουν πάσες και τους Μπράντσο (88γ/2Τ), Χίλτον (107γ) αρωγούς κυριάρχησαν απόλυτα και έφτασαν στις 5 σερί νίκες. Οι φιλοξενούμενοι ήταν τραγικοί επιθετικά με τον κουόρτερμπακ Ντάλτον να έχει μόλις 126 γιάρδες και το ράννινγκ παιχνίδι μόλις 32! Φανερή η απουσία του #1 ρισίβερ Γκριν, αλλά και πλάνου από τον προπονητή Λιούις. Αποκρουστική εικόνα για μία ομάδα που ξεκίνησε 3-0 και θεωρούταν ως ένα από τα φαβορί της AFC.
            Στο 5-2 οι Κολτς 1οι στην AFC Νότου, στο 3-1-2 οι Μπένγκαλς δίχως νίκη μετά το ρεπό τους, βλέπουν την πλάτη των Ρέηβενς πια στην AFC Βορρά. 





Τζάγκουαρς   24-6   Μπράουνς
σεφτέ στις νίκες για τους Jaguars
Πρώτη νίκη στη σεζόν για τους Τζάγκουαρς απέναντι στους Μπράουνς που έμοιαζαν να έχουν μείνει στην επιτυχία της προηγούμενης αγωνιστικής. Τρελά πανηγύρια στα αποδυτήρια για τους γηπεδούχους που αγωνίζονται πια μόνο για το γόητρο, αφού ξεκίνησαν με ρεκόρ 0-6. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος για 3 και κάτι περιόδους με τις επιθέσεις να υποφέρουν. Το σκορ στο ημίχρονο 7-6 και στο τέλος της 3ης περιόδου 10-6 με την άμυνα των γηπεδούχων να κάνει εξαιρετική δουλειά. Ο κουόρτερμπακ των γηπεδούχων Μπορτλς ήταν κακός (με 3 ιντερσέπτιον) ειδικά στο πρώτο μέρος, όμως οι αντίπαλοι δεν το εκμεταλλεύτηκαν και ο ρούκι γεύτηκε την 1η του επαγγελματική νίκη. Η επίθεση των Μπράουνς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα σωστά με τον Χόγιερ να πραγματοποιεί το χειρότερο φετινό του ματς, ενώ και το ράννινγκ παιχνίδι βρήκε τοίχο. Με το σκορ στο 10-6, έξι λεπτά πριν το τέλος οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν 2 τεράστια λάθη των Μπράουνς, το πρώτο σε προσπάθεια επιστροφής παντ και το δεύτερο ιντερσέπτιον του Χόγιερ για να σκοράρουν δις με κοντινές ράννινγκ προσπάθειες και να δώσουν ευρεία έκταση στο σκορ.
            Στο 1-6 οι Τζάγκουαρς, με συνεχή βελτίωση τις τελευταίες 3 βδομάδες, στο 3-3 οι Μπράουνς υποτίμησαν τους αντιπάλους, έβγαλαν το κόμπλεξ της φανέλας και έχασαν έδαφος στην AFC Βορρά.





Ραμς   28-26   Σίχοκς
στην επιστροφή του Bailey, αλλού κοιτούν οι αμυντικοί, αλλού η μπάλα
Στον απόηχο της αποχώρησης του εκρηκτικού ρισίβερ Χάρβιν οι Σίχοκς υπέστησαν 2η σερί ήττα και μένουν πίσω πια στη διεκδίκηση της NFC Δύσης. Οι πρωταθλητές πλήρωσαν τα τραγικά τους λάθη στις σπέσιαλ τιμς και έμειναν από χρόνο στο τέλος για να ανατρέψουν το σκορ. Οι γηπεδούχοι Ραμς ξεκίνησαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση και με 2 απίθανες επιστροφές από αντίπαλα κικ προηγήθηκαν 21-3 στη 2η περίοδο! Στην 1η περίπτωση ο Κάννινγχαμ επέστρεψε την μπάλα 75 γιάρδες πολύ κοντά στην περιοχή των Σίχοκς και στην 2η ο Μπέιλι σε μία τρικ φάση που γίνεται μόνο στα κολέγια σκόραρε τρέχοντας 90 γιάρδες!!! Το πρώτο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στους Ραμς που πίεσαν τον Ουίλσον (3 σακς συνολικά, ενώ είχαν μόλις 1 σε 5 ματς), έτρεξαν αποτελεσματικά με την μπάλα και είχαν τον κουόρτερμπακ τους Όστιν Ντέιβις να κάνει επιτυχώς τα άκρως απαραίτητα (18/21 πάσες, 152 γιάρδες, 2 Τ). Στο δεύτερο ημίχρονο οι Σίχοκς έβγαλαν το μέταλλο του πρωταθλητή και με αντεπίθεση διαρκείας λίγο έλειψε να κερδίσουν τον αγώνα. Ο Ουίλσον ήταν απίθανος στο β’ μέρος και η αντίπαλη άμυνα αδυνατούσε να τον σταματήσει. Έγινε ο 1ος κουόρτερμπακ στην ιστορία του αθλήματος που σε έναν αγώνα έχει 300+ πάσσινγκ και 100+ ράννινγκ γιάρδες!!! Ο νεαρός τελείωσε τον αγώνα με 313 γιάρδες και 2 τάτσνταουν στον αέρα και έτρεξε για 106 γιάρδες και 1 σκορ! Οι πρωταθλητές μείωσαν σε 21-19 στην 4η περίοδο, όμως απέτυχαν στη 2ποντη μετατροπή για να ισοφαρίσουν, κάτι που στοίχισε στο τέλος. Οι Ραμς με το μοναδικό καλό τους ντράιβ στο β΄ μέρος διεύρυναν το σκορ στο 28-19 λίγο πριν το τέλος, όμως ο αγώνας δεν κρίθηκε εκεί. Οι φιλοξενούμενοι με τον «δαιμονισμένο» Ουίλσον μείωσαν εκ νέου στο -2 (28-26) και στην επόμενη κατοχή των Ραμς έπαιξαν καλή άμυνα για να πάρουν ξανά την μπάλα. Οι Ραμς όμως σε μία ακόμη τρικ φάση των σπέσιαλ τιμς δεν επιχείρησε το παντ, αλλά πάσαρε με ρίσκο και επέκτεινε την κατοχή με την οποία και ξόδεψε όλο το χρόνο.
            Στο 2-4 οι Ραμς παραμένουν τελευταίοι στη NFC Δύσης, στο 3-3 πια οι Σίχοκς έμειναν 2 νίκες πίσω από τους Κάρντιναλς. 




Ρέντσκινς   19-17   Τάιτανς
το νικητήριο field goal του Forbath
Στην αναμέτρηση των μετρίων οι Ρέντσκινς πήραν δραματική νίκη χάρη σε εύστοχο φιλντ γκολ στο μηδέν! Ο αγώνας ήταν κακός με εκατέρωθεν λάθη από τους κουόρτερμπακ Κάζινς και Γουάιτχερστ και επιθέσεις φανερά εκτός ρυθμού. Οι φιλοξενούμενοι Τάιτανς πήγαν στα αποδυτήρια 6-10 μπροστά και στην επανάληψη το προβάδισμα άλλαξε αρκετές φορές χέρια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι Ρέντσκινς στο β΄ημίχρονο απογοητευμένοι από τον Κάζινς έριξαν στον αγώνα το #3 κουόρτερμπακ ΜακΚόι και ο νεαρός αποδείχθηκε αναβάθμιση στη θέση. 13-10 για τους γηπεδούχους με εκπληκτική κούρσα του ρισίβερ Γκαρσόν (87γ/1Τ) στο τέλος της 3ης περιόδου και 16-10 στην αρχή της 4ης , όμως οι Τάιτανς επανήλθαν για το 16-17 με 45αρα πάσα. Οι Ρέντσκινς εντέλει είχαν την τελευταία κατοχή και τη διαχειρίστηκαν άψογα. Πήραν τις απαραίτητες γιάρδες στο γήπεδο, ξόδεψαν όλα τα δευτερόλεπτα και με το πολύ κοντινό φιλντ γκολ πήραν τη νίκη 19-17. 
            Στο 2-5 αμφότερες ομάδες με ελάχιστες ελπίδες στις ντιβίζιον τους. 





Ρέιντερς   13-24   Κάρντιναλς
o Taylor σκοράρει
Επαγγελματική νίκη για τους φορμαρισμένους Κάρντιναλς απέναντι στους αδύναμους Ρέιντερς, δίχως να εντυπωσιάσουν αλλά και δίχως να κινδυνέψουν ουσιαστικά. 0-14 ξεκίνημα για τους φιλοξενούμενους με δύο πάσες του Πάλμερ (253γ/2Τ/1ΙΝΤ), όμως πριν τελειώσει το ημίχρονο οι Ρέιντερς με 10 σερί πόντους μείωσαν και έδωσαν προσωρινό ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, ενώ το σκορ πήγε και στο 13-14 στην 3η περίοδο. Οι Κάρντιναλς απάντησαν άμεσα στην πίεση των γηπεδούχων και με το δίδυμο των ράννινγκ μπακ Έλλινγκτον και Τέιλορ να τρέχουν αλλά και να υποδέχονται την μπάλα καθάρισαν τον αγώνα. Ο πρώτος τέλειωσε με 160 γιάρδες και ο δεύτερος  με 59 και 2 τάτσνταουν! Η άμυνα των Κάρντιναλς ήταν ξανά κομβική στη νίκη αφού έσβησαν τους αντίπαλους επιθετικούς με μόνη εξαίρεση μια 55αρα πάσα του Καρ (173γ) που οδήγησε στο μοναδικό τάτσνταουν των Ρέιντερς.
            Στο 5-1 οι Κάρντιναλς δίχως να εντυπωσιάζουν είναι πρωτοπόροι στην ισχυρή NFC Δύσης, στο 0-6 οι Ρέιντερς είναι πια η μοναδική ομάδα δίχως νίκη. 




Τσάρτζερς   20-23   Τσιφς
Cairo Santos for the win!!!
Το ντέρμπι της AFC Δύσης ήταν πραγματικό ντέρμπι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, με τους Τσιφς να κάνουν την έκπληξη παίρνοντας τη νίκη με φιλντ γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι ομάδες κοντά στο σκορ, καμία δεν ξέφυγε με μεγάλη διαφορά, 14-10 σκορ ημιχρόνου, 14-13 σκορ 3ης περιόδου και το φινάλε ήταν άκρως δραματικό. Οι φιλοξενούμενοι με τη μοναδική τάτσνταουν πάσα του κουόρτερμπακ Σμιθ (221γ/1Τ) προηγήθηκαν 14-20 για να απαντήσουν με 2 φιλντ γκολ οι γηπεδούχοι ισοφαρίζοντας 20-20 με δύο λεπτά στο χρονόμετρο. Ο Σμιθ ήταν αλάνθαστος στο τελικό ντράιβ, πήρε τις απαραίτητες γιάρδες και ο ρούκι κίκερ Σάντος από τις 48 γιάρδες (προσωπικό ρεκόρ) έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Οι Τσιφς κυριάρχησαν στο χρόνο κατοχής της μπάλας (39 λεπτά) με χρονοβόρα ντράιβ λόγω του αποτελεσματικού ράννινγκ παιχνιδιού και κυρίως απέφυγαν τα λάθη. Ο Τσαρλς είχε 107 γιάρδες και ένα σκορ, σημαντική συμβολή και από το ξεχασμένο ρισίβερ Μπόου (84γ). Για τους ηττημένους ο Ρίβερς (205γ/2Τ/1ΙΝΤ) δεν έπιασε τα στάνταρ των προηγούμενων αγώνων λόγω αφού η άμυνα των Τσιφς ήταν πολύ καλά διαβασμένη, ενώ και το ράννινγκ παιχνίδι του Όλιβερ δεν έκανε τη διαφορά, στα θετικά σκόραρε ξανά ο γερόλυκος Γκέιτς (61γ/1Τ).
            Στο 5-2 οι Τσάρτζερς είχαν να ηττηθούν από την πρεμιέρα, στο 3-3 οι Τσιφς έμειναν ζωντανοί στην ντιβίζιον.




Κάουμποϊς   31-21   Τζάιαντς
o Murray σκοράρει ξανά!
Με σπασμένα τα φρένα οι Κάουμποϊς επικράτησαν και στο ντέρμπι της NFC Ανατολής των Τζάιαντς φτάνοντας τις 6 σερί επικρατήσεις με την ίδια επιτυχημένη συνταγή. Η μπάλα πηγαίνει συνεχώς στο ράννινγκ μπακ Μάρεϊ κι αυτός πίσω από την καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος κάνει πράματα και θάματα! Ο 26χρονος έσπασε τα κοντέρ με 7 σερί ματς με +100 γιάρδες και είναι ο μοναδικός στην ιστορία που το πετυχαίνει σε ξεκίνημα σεζόν! 128 γιάρδες και 1 τάτσνταουν λοιπόν για το Μάρεϊ, καλός και ο κουόρτερμπακ Ρόμο με 279 γιάρδες 3 τάτσνταουν πάσες και μοναδική κηλίδα την ιντερσέπτιον στη 2η περίοδο και οι Κάουμποϊς είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα!!! Εξαιρετικός και ο ρισίβερ Μπράιαντ με 151 γιάρδες και μερικές εντυπωσιακές υποδοχές, 2 τάτσνταουν σκόραρε ο #2 τάητ εντ Έσκομπαρ. Οι Τζάιαντς το πάλεψαν αρκετά όμως οι αντίπαλοι ήταν φανερά καλύτεροι. Θετική εμφάνιση από τον κουόρτερμπακ Μάννινγκ (248γ/3Τ) , όμως το κενό του βασικού ράννινγκ μπακ Τζέννινγκς δεν καλύφθηκε από το ρούκι Ουίλιαμς. 2 τάτσνταουν σκόραρε ο ρούκι ρισίβερ Μπέκαμ, όμως δεν έφταναν για την ομάδα του. Ο αγώνας είχε ενδιαφέρον μέχρι και την 4η περίοδο, όταν και οι γηπεδούχοι καθάρισαν τη νίκη. 7-0 η 1η περίοδος, όμως οι Τζάιαντς στη 2η απάντησαν με 0-14 σερί για το προβάδισμα που δεν κράτησε πολύ. Στο 14-14 οι ομάδες στα αποδυτήρια με τους Κάουμποϊς μπροστά 21-14 μετά το πέρας της 3ης περιόδου. Ένα φαμπλ του τάητ εντ Ντονέλ έδωσε τη χαριστική βολή στους Τζάιαντς αφού οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν πήγαν στο +14 με 9 λεπτά στο χρονόμετρο.
            Στο 6-1 οι Κάουμποϊς και στην κορυφή του κόσμου, στο 3-4 οι Τζάιαντς έμειναν αρκετά πίσω στη ντιβίζιον. 




Μπρόνκος   42-17   49ερς
ο Manning μόλις έχει σπάσει το ρεκόρ!!!
Στο Ντένβερ γράφτηκε ιστορία χθες στην εύκολη επικράτηση των Μπρόνκος επί των 49ερς καθώς ο Πέιτον Μάννινγκ είναι πια ο κουόρτερμπακ με τις περισσότερες τάτσνταουν πάσες όλων των εποχών φτάνοντας στις 510 με τις 4 που έδωσε. Οι Μπρόνκος ήταν καταιγιστικοί και ο αγώνας έχασε το ενδιαφέρον του νωρίς από τη τεράστια διαφορά δυναμικής που επέδειξαν οι ομάδες στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι εκτός από την πυραυλοκίνητη επίθεση του απίθανου χθες Μάννινγκ (22/26 πάσες, 318γ/4Τ), ήταν εξαιρετικοί και αμυντικά με 6 σακς στον Κάπερνικ και 1 ιντερσέπτιον! 14-0 στην πρώτη περίοδο, 21-10 στο ημίχρονο και 42-10 στην 3η όπου και οριστικά κρίθηκε ο νικητής. Εκπληκτικός ο ρισίβερ Ντεμάριους Τόμας με 171 γιάρδες και 2 τάτσνταουν, συνέβαλε και το ράννινγκ παιχνίδι με το Χίλμαν (74γ/2Τ) να σκοράρει δις. Οι 49ερς ήταν απογοητευτικοί και ενώ αμυντικά είχαν δείξει πολύ καλά στοιχεία μέχρι τώρα στη σεζόν, δεν μπόρεσαν να υψώσουν ανάστημα στο Μάννινγκ. Επιθετικά ο Κάπερνικ (263γ/1Τ/1ΙΝΤ) υπό συνεχή πίεση δεν ήταν καλός, ενώ το ράννινγκ παιχνίδι ήταν ανύπαρκτο.
            Στο 5-1 οι Μπρόνκος με τέτοιες εμφανίσεις δε φαίνεται ποιος θα μπορέσει να τους κόψει το δρόμο για το superbowl, στο 4-3 οι 49ερς προβλημάτισαν με την άσχημη εικόνα τους. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου